Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ο ομιλός VW ετοίμασε ένα ακόμη ξεχωριστό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για το Audi A3 Sport Sedan Clubsport Quattro, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο μίτινγκ της Βέρντερζεε στη Γερμανία.

Το Audi A3 Clubsport Quattro έχει μεγαλύτερα αριστερά και δεξιά φτερά, σε σχέση με το συμβατικό S3 Sport Sedan της εταιρείας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το πλάτος του κατά 60 mm, ενώ είναι πιο χαμηλό από το πρότερο μοντέλο, καθότι στέκεται 10 mm πιο κοντά στο έδαφος.

Οι θόλοι φιλοξενούν τροχούς διαστάσεων 275/25 R21, οι οποίοι κρύβουν μέσα τους τα φρένα του TT RS, με δίσκους 370 mm μπροστά. Ωστόσο οι θηριώδεις εισαγωγές αέρα του εμπρός προφυλακτήρα ίσως είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Ο κινητήρας του Audi A3 Clubsport Quattro είναι ο 5κύλινδρος 2.5 TFSI που τοποθετείται μεταξύ άλλων και στο Audi RS Q3, αλλά έχει δεχθεί αρκετές επεμβάσεις για την περίσταση.

Η τουρμπίνα είναι μεγαλύτερη και δουλεύει πλέον στο 1,5 bar, ενώ συνοδεύεται από ένα μεγαλύτερο intercooler.

Αυτά πλαισιώνονται από αναβαθμισμένα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής, και το αποτέλεσμα είναι 525 PS, δηλαδή ειδική ισχύς 211,7 PS/lt.

Η ροπή φτάνει τα 61,2 kgm και αποδίδεται από τις 2.300 ως τις 6.000 rpm.

Χάρη στη χρήση ανθρακονημάτων στο καπό, στον προφυλακτήρα και αλλού το βάρος του Audi A3 clubsport quattro δεν ξεπερνά τα 1.527 κιλά, οπότε προκύπτει μια αναλογία 2,9 kg/PS, που βοηθά τη ροπή.

Σε συνδυασμό με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-tronic το πρωτότυπο επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h σε 3,6'', ενώ η τελική του φτάνει τα 310 χιλιόμετρα ανά ώρα.
news.gr

Πανάξια πρωταθλήτρια Ισπανίας για 10η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από 18 χρόνια (1995/1996) στέφθηκε μέσα στο "Καμπ Νου" η Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά το ισόπαλο 1-1 με την Μπαρτσελόνα, στο φινάλε της πριμέρα ντιβιζιόν (38η αγωνιστική).
Οι ροχιμπλάνκος, που στα πρώτα 22 λεπτά έχασαν με τραυματισμούς τους Ντιέγκο Κόστα και Αρντάν Τουράν και στο 34΄ βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το φοβερό γκολ του Αλέξις, κατάφεραν στο 49΄να ισοφαρίσουν με τον Γκοντίν και, με το βαθμό που απέσπασαν, πανηγύρισαν τον τίτλο στην Ισπανία (οι Καταλανοί ήθελαν μόνο νίκη), ενώ σε 7 ημέρες θα επιδιώξουν να κατακτήσουν και το Τσάμπιονς Λιγκ, στο μεγάλο τελικό της Λισσαβόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (24/05).
Αξίζει να σημειωθεί ότι - μετά από εννέα σαιζόν - το πρωτάθλημα πηγαίνει σε άλλη ομάδα εκτός από την Μπάρτσα και τη Ρεάλ. Τελευταία φορά, που πρωταθλητής στέφθηκε άλλος σύλλογος πλην των δύο μεγάλων της La Liga, ήταν το 2003-2004, με τη Βαλένθια του Ράφα Μπενίτεθ, που τότε είχε κατακτήσει και ευρωπαϊκό κύπελλο (το ΟΥΕΦΑ). Λέτε να είναι σημαδιακό για τον τελικό του επόμενου Σαββάτου ;
news.gr
Σαν μαγνήτης τραβάει τους μπελάδες ο Τζάστιν Μπίμπερ. Φαίνεται λοιπόν ότι είχε περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που απασχόλησε την αστυνομία και ο νεαρός σταρ φρόντισε να το... τακτοποιήσει το θέμα.

Ο Μπίμπερ λοιπόν κατηγορείται για απόπειρα κλοπής, σύμφωνα με τους Los Angeles Times. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, ο τραγουδιστής προσπάθησε να κλέψει ένα κινητό τηλέφωνο από μία γυναίκα γιατί πίστευε ότι τον έβγαζε φωτογραφίες.

Πάντως, ο Μπίμπερ δεν κράτησε το τηλέφωνο, αλλά ακόμη κι έτσι κατάφερε να απασχολήσει τον Τύπο για ένα ακόμη μπλέξιμό του με τις αρχές. Τον Ιούλιο ο 20χρονος θα δικαστεί γιατί οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση κατά της αρχής.
Η μεγάλη φωτεινή οθόνη του smartphone σας είναι βολική, αλλά ξοδεύει την μπαταρία, την "τρώει" πολύ σύντομα.
 
Επίσης, βολεύει το να έχετε ανοικτά πολλά apps, αλλά ποιος μπαίνει στον κόπο να κλείσει όλες αυτά τα ανοικτά app που συνεχίζουν να  ξοδεύουν την μπαταρία σας; 
 
Το WiFi στο σπίτι και στο γραφείο και ο συγχρονισμός με όλους τους λογαριασμούς σας, είναι επίσης πολύ εξυπηρετικό. Προκειμένου όμως να μας τελειώνει η μπαταρία σας πολύ γρήγορα και επειδή σίγουρα χρειάζεστε τη μπαταρία για σημαντικές κλήσεις, καλό είναι να κλείνετε το GPS, το WiFi και το Bluetooth.
 

Μερικά tips για να μην τελειώνει σύντομα η μπαταρία του smartphone είναι: 

  • Μειώστε την φωτεινότητα της οθόνης 
  • Απενεργοποιήστε την ασύρματη επικοινωνία (GPS, Bluetooth, NFC, Wi-Fi)
  • Μπορείτε να θέσετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία πτήσης. Επιλέξτε την λειτουργία πτήσης όταν θέλετε να φορτίσετε το τηλέφωνό σας, η διαδικασία φόρτισης θα ολοκληρωθεί ταχύτερα.
  • Απενεργοποιήστε τον αυτόματο συγχρονισμό των λογαριασμών σας
  • Ελέγξτε για ενημερώσεις στο λογισμικό του τηλεφώνου, αφού μπορεί ανάμεσά τους να είναι μια καλύτερη διαχείριση ισχύος
  • Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας στο κρύο ή στη ζέστη
  • Μην κάνετε απαιτητικά πράγματα ταυτόχρονα, όπως να βλέπετε βιντεάκια και να παίζετε online παιχνίδια ή μην ακούτε μουσική και σερφάρετε, καθώς, η μπαταρία θα τελειώσει πολύ γρήγορα.
  • Να κλειδώνετε το τηλέφωνό σας, για να ελαχιστοποιήσετε την ενεργοποίησή του κατά λάθος.
  • Να κλείνετε τις πολλαπλές εφαρμογές, γιατί όταν δεν τις χρησιμοποιείτε εκείνες συνεχίζουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο, καταναλώνοντας ενέργεια
  • Πάντως, εάν πρόκειται να επιλέξετε Wi-Fi ή Δεδομένα μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας επιλέξτε το πρώτο, η επιβάρυνση είναι μικρότερη
  • Τέλος, συστήνετε να έχετε μαζί σας αξεσουάρ με αποθέματα.ιόντων λιθίου που θα σας βγάλουν από την δυσάρεστη θέση όταν θα χρειάζεστε περισσότερο ή έναν φορτιστή αυτοκινήτου. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χρησιμοποιούνται σήμερα σε ένα τεράστιο  φάσμα ηλεκτρικών συσκευών, από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τα υβριδικά οχήματα. Μπορούν να αποθηκεύουν μεγάλα ποσά ενέργειας ανά μονάδα βάρους (περιέχουν υψηλότερη πυκνότητα ενέργειας). Έτσι παρατείνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ είναι πιο ελαφριά αφού το λίθιο είναι το πιο ελαφρύ μέταλλο. Μπορείτε επίσης να επαναφορτίσετε την μπαταρία ιόντων λιθίου όποτε σας βολεύει χωρίς να χρειάζεται πλήρη φόρτιση ή πλήρη αποφόρτιση πράγμα το οποίο απαιτούν οι άλλες μπαταρίες για καλύτερη απόδοση. 

Όταν ακούς βότκα, είναι λογικό να σου έρχονται στο μυαλό παγωμένα ποτά στην παραλία ή εντυπωσιακά κοκτέιλ. Δες όμως τι μπορείς να κάνεις με το αγαπημένο σου ποτό, εκτός φυσικά από το να το πιεις.

1. Αποσμητικά για τα ρούχα ή το σπίτι. Το βασικό συστατικό της βότκας, είναι η αιθυλική αλκοόλη η οποία βρίσκεται και στα περισσότερα αρωματικά χώρου, αλλά είναι ανακατεμένη με πολλά χημικά που προκαλούν αλλεργίες και διαταράσσουν τις ορμόνες. Αντιθέτως η βότκα είναι ακίνδυνη, σκοτώνει τα μικρόβια του αέρα και μπορείτε να προσθέσετε και το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για καλύτερη μυρωδιά.

2. Παρατείνετε τη ζωή των λουλουδιών σας στο βάζο προσθέτοντας 1 μέρος βότκα σε 5 μέρη νερού. Η βότκα θα σκοτώσει τα μικρόβια που βρίσκονται στο νερό τα οποία δεν αφήνουν το φυτό να αναπτυχθεί, ενώ δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη του φυτού.

3. Καθαρίστε τα παράθυρα και τις λείες επιφάνειες με ένα βαμβακερό πανί βουτηγμένο σε βότκα. Το αλκοόλ που περιέχει η βότκα απομακρύνει τα λίπη, τη βρωμιά και τις δαχτυλιές.

4. Κρύες κομπρέσες για τους μυς ή τις μελανιές. Γεμίστε μερικές ειδικές πλαστικές σακούλες με βότκα και βάλτε τες στην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιήσεις την επόμενη φορά που θα νιώσετε πόνο σε κάποιο μέρος του σώματος σου. Η βότκα έχει την ιδιότητα να μην παγώνει, οπότε η κομπρέσα εφαρμόζεται καλύτερα στην πάσχουσα περιοχή.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Toshiba. Σίγουρα σας λέει κάτι σαν μάρκα: κάποιο κλιματιστικό, κάποια ηλεκτρική συσκευή...
Toshiba λαχανικά έχετε ξανακούσει όμως;
Ετοιμαστείτε!
Γιατί ο ιαπωνικός βιομηχανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι θα πωλεί λαχανικά που θα κατασκευάζει στο εργοστάσιο.
Σύμφωνα με την εταιρεία, τα λαχανικά θα παράγονται χωρίς φυτοφάρμακα ούτε άλλες χημικές ουσίες σ' ένα εντελώς κλειστό και αποστειρωμένο εργοστάσιο, το οποίο θα λειτουργεί χάρη σε έναν εντυπωσιακό ηλεκτρονικό μηχανισμό.
Ο όμιλος Toshiba, ο οποίος ειδικεύεται επίσης στον ιατρικό εξοπλισμό και διαχειρίζεται το δικό του νοσοκομείο στο Τόκιο, λέει πως θέλει να συμβάλει στην καλή υγεία των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, την κατανάλωση υγιεινής τροφής, η οποία είναι δυνατό να κατασκευάζεται σε εργοστάσια υπό ορισμένες τεχνολογικές προϋποθέσεις.
Έτσι η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται να εξοπλίσει ένα παροπλισμένο εργοστάσιο σε προάστιο του Τόκιο και να το εφοδιάσει με "ειδικούς φωτισμούς φθωρισμού αριστοποιημένους για την ανάπτυξη φυτών, κλιματισμό που διατηρεί πάντα την ίδια θερμοκρασία και μια σταθερή υγρασία, μια διάταξη παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης των φυτών και εξοπλισμούς αποστείρωσης για τη συσκευασία των προϊόντων".
Η ευαίσθητη διαχείριση του συνόλου θα βασίζεται σε μέσα παρόμοια με αυτά που έχουν αναπτυχθεί στα εργοστάσια των ημιαγωγών, μια άλλη ειδικότητα του ομίλου.
"Ελαχιστοποιώντας την επαφή μορίων με τα προϊόντα, είναι δυνατό να αυξηθεί σημαντικά η συντήρησή τους σε καλή κατάσταση", επισημαίνει η Toshiba.
Σε μια επιφάνεια σχεδόν 2.000 τ.μ., ο όμιλος θα παράγει τρία εκατομμύρια σαλάτες ετησίως και θα προμηθεύει με μαρούλια, σπανάκι και άλλα λαχανικά σούπερ-μάρκετ, καταστήματα και εστιατόρια.
Η Toshiba προβλέπει επίσης να καλλιεργήσει αναλόγως της ζήτησης λαχανικά με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες, όπως μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.
Η εταιρεία λέει πως μελετά εξάλλου την κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου λαχανικών εκτός της Ιαπωνίας, καθώς και την πώληση εξοπλισμών αφιερωμένων σ' αυτού του τύπου τις εγκαταστάσεις.
Η εταιρεία Toshiba δεν είναι ο πρώτος ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών συσκευών που ενδιαφέρεται για τα "εργοστάσια λαχανικών". Οι επίσης ιαπωνικοί όμιλοι Panasonic και Fujitsu έχουν επίσης καθένας τους "αγροτικές εκμεταλλεύσεις" αυτού του τύπου, οι οποίες άρχισαν πρόσφατα παραγωγή στη νομαρχία της Φουκουσίμα, όπου ένα μέρος του πληθυσμού προτιμά τα λαχανικά που καλλιεργούνται σε κλειστούς χώρους επειδή φοβάται πως αυτά των αγρών μπορεί να είναι ραδιενεργά.
news.gr
Πριν από λίγες μέρες το διάσημο ζευγάρι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του. Η ημερομηνία γάμου δεν έχει οριστεί ακόμα, ήδη όμως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την υπογραφή προγαμιαίου συμβολαίου. Η περιουσία του ηθοποιού αγγίζει τα 200 εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το Elle, η Αμάλ Αλαμουντίν θα λαμβάνει 1 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο που παραμένουν παντρεμένοι.

«Πολλοί διάσημοι φίλοι του έχασαν χρήματα μετά το διαζύγιό τους. Ο Κλούνεϊ δεν θέλει να βρεθεί στην ίδια θέση σε περίπτωση που ο έρωτάς του με την Αμάλ σβήσει. Εκείνη δείχνει απόλυτη κατανόηση. Άλλωστε, είναι δικηγόρος και έρχεται συχνά αντιμέτωπη με ανάλογες υποθέσεις» σχολίασε συνεργάτης του σταρ.

http://www.thestival.gr 
Δωρεάν και αναβαθμισμένη πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχουν πλέον, μέσω ασύρματου δικτύου (wi-fi), οι κάτοικοι και επισκέπτες 11 κεντρικών σημείων στις δημοτικές ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στόχος είναι η υπηρεσία αυτή να επεκταθεί στα κέντρα και των υπόλοιπων ενοτήτων του δήμου.

Στη δημοτική ενότητα Πυλαίας, τα σημεία κάλυψης είναι το πρώην δημαρχείο και ο περιβάλλον χώρος του, η πλατεία μπροστά στο σημερινό δημαρχείο, το κτίριο του πολιτιστικού κέντρου «Πέτρινο» και ο περιβάλλον χώρος του (από το Δημοτικό Ανοιχτό Θέατρο μέχρι το αναψυκτήριο) και η κεντρική οδός Πολυτεχνείου (από το ύψος της οδού Προφήτη Ηλία έως τη διασταύρωση με την οδό Εγνατίας).

Τα σημεία κάλυψης στη δημοτική ενότητα Πανοράματος, μετά και την επέκταση-αναβάθμιση του δικτύου, είναι: το συγκρότημα δημαρχείου-πολιτιστικού κέντρου, το δημοτικό κολυμβητήριο και γυμναστήριο, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Πανοράματος και ο εξωτερικός του χώρος, το εμπορικό κέντρο «Panorama Center» και η κεντρική λεωφόρος Κομνηνών.

«Η επιλογή των σημείων έγινε με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών στα δημόσια κτίρια και τους χώρους συνάθροισης κοινού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το κοινοβούλιο της Δανίας αποφάσισε να αποσύρει ένα αμφιλεγόμενο βίντεο κινουμένων σχεδίων το οποίο είχε στόχο να προσελκύσει την προσοχή των νέων ψηφοφόρων στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Ο πρόεδρος της Βουλής Μόουνς Λίκετοφτ δήλωσε ότι έλαβε υπόψη του τις απόψεις «πολλών προσώπων για τα οποία τρέφω βαθύ σεβασμό, με βάση τις οποίες το φιλμ αυτό ήταν πολύ πιο σοβαρό και προσβλητικό από ό,τι σχεδιαζόταν να είναι – και ότι απευθυνόταν με ταπεινωτικό τρόπο στους νέους».

Το βίντεο κινουμένων σχεδίων διάρκειας 90 δευτερολέπτων έχει τίτλο "Voteman", "Ψηφοφόρος", και ο ομώνυμος υπερήρωας απεικονίζεται να επιδίδεται σε ομαδικό σεξ με πέντε γυναίκες και να γρονθοκοπεί νέους οι οποίοι δεν ασκούν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν.

Το επίμαχο φιλμάκι αναρτήθηκε τη Δευτέρα στον λογαριασμό του Κοινοβουλίου της Δανίας στον ιστότοπο YouTube και στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και είχε πάνω από 200.000 θεάσεις ώσπου να αποσυρθεί μία ημέρα μετά τη δημοσίευσή του.

Ο αφηγητής στο φιλμ εξιστορεί πως ο Voteman, ο οποίος στο παρελθόν δεν ψήφιζε και έχανε έτσι τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή του για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή ή τα επικίνδυνα χημικά σε παιδικά παιγνίδια, αφοσιώθηκε κατόπιν στην αποστολή να κάνει «τους πάντες να ψηφίσουν».

http://www.seleo.gr 
Παλαιοντολόγοι από την Αργεντινή ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή ότι ανακάλυψαν τα απολιθωμένα λείψανα ενός τεράστιου δεινόσαυρού που ζύγιζε σχεδόν 100 τόνους, όσο δηλαδή 14 ελέφαντες.
Πρόκειται «για το μεγαλύτερο δείγμα (δεινόσαυρου) που έχει ανακαλυφθεί, ηλικίας τουλάχιστον 90 εκατομμυρίων ετών», δήλωσε στον τοπικό Τύπο ο Ρούμπεν Κουνέο διευθυντής του μουσείου παλαιοντολογίας της Παταγονίας.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα νέο είδος τιτανόσαυρου, ενός τεράστιου φυτοφάγου δεινόσαυρου από την Κρητιδική εποχή, το οποίο έχει μήκος περίπου 40 μέτρα από το κεφάλι ως την ουρά.
Τα απολιθωμένα υπολείμματα του δεινόσαυρου αυτού εντοπίστηκαν κατά λάθος το 2013 από έναν αγρότη σε ένα χωράφι στην επαρχία Τσουμπούτ, 1.300 χιλιόμετρα από το Μπουένος Άιρες.
Τα λείψανα που βρέθηκαν είναι «η πιο ολοκληρωμένη ανακάλυψη αυτού του είδους του δεινόσαυρου σε παγκόσμιο επίπεδο», εξήγησε ο Κουνέο.
Σε αυτή την περιοχή της Παταγονίας, πλούσια σε παλαιοντολογικά ευρήματα, έχουν ανακαλυφθεί πολλά άλλα απολιθώματα, ενώ πρόσφατα εντοπίστηκαν τα υπολείμματα του πρώτου διπλόδοκου στη Λατινική Αμερική.
news.gr

Πάει ένας σε έναν σεξολόγο και του λέει:

-Γιατρέ μου έχω ένα μεγάλο πρόβλημα. Όποτε κάνω έρωτα με τη γυναικά μου την αφήνω έγκυο. Μέχρι τώρα έχω 9 παιδιά!

Του απαντάει:

-Θα κάνεις ό,τι σου πω. Θα πας από ένα περίπτερο και θα πάρεις ένα κουτάκι προφυλακτικά. Έτσι πριν κάνεις έρωτα θα το φοράς και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Πάει εννιά μήνες μετά πάλι στον γιατρό.

-Γιατρέ μου δεν είχε αποτέλεσμα. Πάλι γέννησε η γυναικά μου.
-Φόρεσες προφυλακτικό;
-Ναι. Καλή ήταν η αίσθηση και με αυτό άλλα περίσσευε λίγο από μπροστά και αναγκάστηκα να το κόψω!!!
Δέσμευση να αποζημιώσει εργαζομένους της που υποστηρίζουν ότι προσβλήθηκαν από καρκίνο δουλεύοντας σε εργαστάσιά της που κατασκευάζουν ημιαγωγούς ανέλαβε η Samsung Electronics.

Τα έξι τελευταία χρόνια περίπου 40 εργαζόμενοι, όπως αναφέρει το kerdos.gr, κατέθεσαν προσφυγή στην κυβερνητική Υπηρεσία Αποζημιώσεων και Υγείας των Κορεατών Εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή του, ο γενικός διευθυντής της Samsung, Κουόν Ο-Χιούν, αναφέρει πως ο όμιλος θα προσφέρει «μια αρμόζουσα αποζημίωση» στους μισθωτούς που προσβλήθηκαν από τη νόσο αυτή ή στις οικογένειες αυτών που απεβίωσαν εξαιτίας της.

«Αποτύχαμε να προσφέρουμε την απαραίτητη προσοχή στον πόνο και τις δυσκολίες των θυμάτων και των οικογενειών τους» αναφέρει στην ανακοίνωση. Η Samsung θα συστήσει ομάδα διαιτησίας για να καθορίσει τον τρόπο καταβολής των αποζημιώσεων, προσθέτει.

Η Samsung ανέκαθεν αρνείτο ότι οι καρκίνοι των εργαζομένων είναι αποτέλεσμα των τοξικών προϊόντων που χειρίζονται στους χώρους της δουλειάς τους και η ανακοίνωση του Κουόν Ο-Χιούν υπογραμμίζει πως ο όμιλος δεν θεωρεί ότι ευθύνεται για τις ασθένειες των μισθωτών του.

Οι καρκίνοι των εργαζομένων σε εργοστάσια κατασκευής ημιαγωγών επισημάνθηκαν στη νοτιοκορεατική κοινή γνώμη με την προβολή το Φεβρουάριο μιας ταινίας βασισμένης στην αληθινή ιστορία ενός μισθωτού της Samsung, του Χουάνγκ Γιου-Μι, ο οποίος πέθανε από λευχαιμία αφού εργάσθηκε για τέσσερα χρόνια σ' ένα εργοστάσιο του ομίλου.

Η Samsung δεν κατονομάζεται στην ταινία για νομικούς λόγους, αλλά ο τίτλος της ταινίας Another Promise απηχεί σαφώς το διαφημιστικό σλόγκαν της Samsung Another Family.

http://www.thestival.gr 
Οσο πιο δραστήριος είναι κάποιος στα 25 του χρόνια τόσο καλύτερα λειτουργεί το μυαλό του όταν φτάσει στη μέση ηλικία, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη.

Τα καλά νέα, πάντως, είναι πως ακόμα κι αν αμελήσατε να γυμνάζεστε στα νιάτα σας, μπορεί και τώρα να αρχίσετε για να προστατεύσετε τον εγκέφαλό σας, γράφει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

Οσοι από εμάς έχουν περάσει τα 40, ξέρουν καλά τις πρώτες ενδείξεις αφηρημάδας και «μπερδεμένης» σκέψης – τα ονόματα που καμιά φορά δυσκολεύονται να θυμηθούν, κάποιες λέξεις που δεν είναι πάντοτε εύκαιρες στο μυαλό ή τα κλειδιά του αυτοκινήτου που ολοένα και συχνότερα μοιάζουν να παραπέφτουν κάπου.

Ωστόσο αυτές οι αναλαμπές αφηρημάδας δεν εκδηλώνονται σε όλους τους ανθρώπους στην ίδια ηλικία, ούτε με την ίδια ένταση και οι ειδικοί μέχρι πρότινος δεν ήξεραν πού οφείλεται η διαφορά, αν και ήταν σίγουροι πως ώς κάποιο βαθμό παίζουν ρόλο τα γονίδια.

Η νέα μελέτη, όμως, που πραγματοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων υπό τον δρα Ντέιβιντ Ρ. Τζέικομπς, καθηγητή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα στην Μινεάπολη, υποδηλώνει ότι καθοριστικό ρόλο παίζει ο τρόπος ζωής και ιδίως το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας.

Ο δρ Τζέικομπς και οι συνεργάτες του από πανεπιστήμια των ΗΠΑ και άλλων κρατών εξέτασαν το θέμα αναλύοντας στοιχεία που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες από δείγμα χιλιάδων ανδρών και γυναικών ηλικίας 18 έως 30 ετών στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, όταν δήλωσαν συμμετοχή σε μια μεγάλη μελέτη για την καρδιά, την επονομαζόμενη μελέτη Cardia.

Κατά την έναρξη της Cardia, πολλοί από τους εθελοντές είχαν υποβληθεί σε ένα τεστ φυσικής κατάστασης κατά το οποίο τούς είχε ζητηθεί να περπατούν ολοένα πιο γρήγορα σε κυλιόμενο διάδρομο έως ότου εξαντληθούν. Η μέση διάρκεια μέχρι να φτάσουν οι εθελοντές στα όριά τους ήταν τα 10 λεπτά, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχαν μέτρια φυσική κατάσταση (αν ήταν καλογυμνασμένοι, θα άντεχαν πολύ περισσότερο).

Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, αρκετές εκατοντάδες από εκείνους τους εθελοντές, που τώρα πια έχουν ηλικία 43 έως 55 ετών, επανέλαβαν το τεστ της εξάντλησης. Οι περισσότερο έφτασαν στα όριά τους πολύ νωρίτερα, με τη μέση διάρκεια της αντοχής τους να είναι κάτω από 7 λεπτά, αν και μερικοί (λίγοι) άντεξαν περισσότερο απ’ όσο στα νιάτα τους.

Εκτός από το τεστ στον κυλιόμενο διάδρομο, οι μεσήλικοι εθελοντές υποβλήθηκαν και σε τεστ νοητικών λειτουργιών για να αξιολογηθεί η μνήμη, η κριτική ικανότητα και η ικανότητα λήψης άμεσων και σωστών αποφάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, τους ζητήθηκε να απομνημονεύσουν μία λίστα λέξεων και να ξεχωρίσουν χρώματα από κείμενα (λ.χ. όταν έβλεπαν τη λέξη κίτρινο σε μια πράσινη οθόνη, να προσέχουν το χρώμα της οθόνης και όχι αυτό της λέξης).

Οπως έγραψαν οι ερευνητές τον περασμένο μήνα στην επιθεώρηση «Neurology», οι επιδόσεις των μεσήλικων εθελοντών έδειξαν πως όσοι είχαν την καλύτερη φυσική κατάσταση τη δεκαετία του ’80 επίμονα απέδιδαν καλύτερα στα νοητικά τεστ της μέσης ηλικίας απ’ ό,τι όσοι είχαν κακή φυσική κατάσταση στα 25 τους.

Στην πραγματικότητα, για κάθε επιπλέον λεπτό που περνούσαν στα 25 τους πάνω στον κυλιόμενο διάδρομο, θυμούνταν τουλάχιστον 1 λέξη περισσότερη στο τεστ της μνήμης κι έκαναν ένα λάθος λιγότερο στο τεστ των λέξεων και των χρωμάτων.

Αν και η διαφορά αυτή μοιάζει μικρή, είναι πολύ σημαντική, διότι αντιπροσωπεύει περίπου ένα έτος διαφορά σε αυτό που θεωρείται φυσιολογική γήρανση του εγκεφάλου, λένε οι ερευνητές (με άλλα λόγια, ο 50άρης που σήμερα θυμάται μία λέξη περισσότερη απ’ ό,τι άλλοι συνομήλικοί του, έχει εγκέφαλο ηλικίας 49 ετών).

Το όφελος αυτό καθίσταται ακόμα πιο σημαντικό εάν αναλογιστεί κανείς πως «άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η ίδια πρόσθετη λέξη σχετίζεται επίσης με μείωση κατά 20% του κινδύνου άνοιας αργότερα στη ζωή», τονίζει ο δρ Τζέικομπς.

Τα ευρήματα αυτά ουσιαστικά υποδηλώνουν ότι η εκφύλιση των νοητικών λειτουργιών αρχίζει πολλές δεκαετίες πριν εκδηλωθεί η όποια μορφή άνοιας και πιθανώς θα απέλπιζαν όποιον δεν λάτρευε τη γυμναστική στα νιάτα του εάν η νέα μελέτη δεν είχε δείξει κάτι ακόμα: όσοι εθελοντές αγάπησαν τη γυμναστική στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο τεστ στον κυλιόμενο διάδρομο απέδωσαν πολύ καλύτερα στα τεστ νοητικών δεξιοτήτων σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους που διατήρησαν το ίδιο επίπεδο φυσικής δραστηριότητας ή εγκατέλειψαν τη γυμναστική στο πέρασμα του χρόνου.

«Είναι ένα κλισέ, αλλά πραγματικά ισχύει: ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσει κάποιος γυμναστική, για όποιον λόγο και αν το κάνει», κατέληξε ο δρ Τζέικομπς.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Φυλλάδιο οδηγιών θα μοιράσει η αστυνομία του Σάο Πάολο στα αεροδρόμια εν όψει της άφιξης χιλιάδων φιλάθλων για το Μουντιάλ. Μεταξύ άλλων, οι Αρχές ζητούν από τον κόσμο «να μην αντιδράσει, να μην βάλει τις φωνές και να μην το συζητήσει», σε περίπτωση που πέσει θύμα κλοπής.

Στο φυλλάδιο, όπως αναφέρει η Estadao do Sao Paolo, αναφέρεται ότι οι κλοπές που καταλήγουν σε φόνο (γνωστοί ως latrocinios) δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και τις ΗΠΑ, για αυτό και οι τουρίστες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνουν «ήρωες».

Υπάρχουν επίσης και άλλες συμβουλές, όπως να μην κουβαλούν μαζί τους πολύτιμα αντικείμενα, να ελέγχουν αυτούς που είναι γύρω τους, να προσέχουν το βράδυ, ιδιώς σε περίπτωση που αναζητούν κάποια «ροζ περιπέτεια».

Λέμε ότι τα αγαπάμε! Όντως τα αγαπάμε! Μας δίνουν χαρά, ξεκούραση, γαλήνη!
Δεν θα αναφερθούμε στα οφέλη που αποκομίζουμε από τη σχέση μας με τα σκυλιά - είναι γνωστά.
Ας διαβάσουμε όμως 20 πράγματα, 20 αλήθειες που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε όσοι αγαπάμε τα σκυλάκια. Αξίζει να αφιερώσετε 5 λεπτά από το χρόνο σας, είναι μαθήματα ζωής!
1. Μη με αγνοείς για πολύ. Θα ζήσω 10 - 15 χρόνια το πολύ. Μου φαίνεται μια αιωνιότητα όταν είσαι μακρυά και στενοχωριέμαι όταν δεν ξέρω πού είσαι.
2. Πάρε με μαζί σου σε νέα μέρη να γνωρίσω φιλικούς ανθρώπους και άλλα ζωάκια. Μπορεί αρχικά να φοβηθώ αλλά αυτές οι εμπειρίες θα μου αυξήσουν την αυτοπεποίθηση και θα με βοηθήσουν να μη φοβάμαι.

3. Μη με πετάξεις αν έρθει νέο μέλος στην οικογένεια. Είμαι κι εγώ μέλος της οικογένειας και θα το αγαπώ και θα τα προσέχω όσο κι εσύ.

4. Μη θυμώνεις όταν πηδάω πάνω σου. Σε αγαπάω πολύ και ενθουσιάζομαι όταν σε βλέπω, αυτός είναι ο τρόπος μου να σε κάνω αγκαλιά.
5. Μάθε με νέα πράγματα. Χαίρομαι να σε κάνω χαρούμενο οπότε μάθε μου πράγματα που θα ήθελες να κάνω. Είναι καλή γυμναστική και με κάνουν να περνώ καλά.
6. Μην απογοητεύεσαι και με παρατήσεις. Δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα σου αλλά κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να σε καταλάβω. Δώσε μου χρόνο να σε καταλάβω και να μάθω, το μόνο που θέλω είναι να σε κάνω χαρούμενο.
7. Μην εκτονώνεις το άγχος σου επάνω μου. Ακόμη και αν πήγε άσχημα η μέρα σου εγώ χαίρομαι που σε βλέπω και μπορώ να κάνω την υπόλοιπη μέρα σου καλύτερη.

8. Καθησύχασε με όταν φοβάμαι. Θέλω λίγη ώρα για να καταλάβω ότι κάτι νέο που συναντώ δεν θα μου κάνει κακό και πάντα με βοηθά να είσαι δίπλα μου.
9. Όση δουλειά και αν έχεις, αφιέρωσε μου λίγο ποιοτικό χρόνο. Είναι το μόνο που θέλω και κάθε λεπτό μετρά για μένα.
10. Μη με αφήνεις έξω όταν κάνει πολύ κρύο ή πολλή ζέστη. Δεν έχω πού να πάω για να ζεσταθώ ή να δροσιστώ και δεν ξέρω τι να κάνω άμα βρεθώ σε δύσκολη κατάσταση.
11. Μην ξεχνάς μικρά πραγματάκια που με κάνουν υγιή και χαρούμενο. Όταν μεγαλώνουν τα νύχια μου πονώ όταν περπατάω, κινδυνεύει η υγεία μου όταν τα δόντια μου χαλάνε και νιώθω πιο ανάλαφρος όταν το τρίχωμα μου είναι χτενισμένος. Εσένα θα σου πάρει λίγα λεπτά αλλά για μένα έχει μεγάλη σημασία.
12. Δείξε μου εμπιστοσύνη. Εγώ σε εμπιστεύομαι απόλυτα. Σε παρακαλώ κάνε το ίδιο. Είσαι όλος ο κόσμος για μένα.
13. Μη μου κρατάς θυμό για πολύ. Έχεις τη δουλειά, τους φίλους, τη διασκέδαση σου. Εγώ έχω μόνο εσένα.

14. Μίλα μου. Δεν καταλαβαίνω τις λέξεις σου αλλά καταλαβαίνω τον τόνο της φωνής σου και τη γλώσσα του σώματος σου.
15. Να μου φέρεσαι με καλοσύνη. Όσο περισσότερο με αγαπάς, τόσο πιο ισχυρό είναι το δέσιμο μας.
16. Σε παρακαλώ, μη με χτυπάς. Αν έκανα κάτι λάθος, δεν το έκανα επίτηδες. Βοήθησε με να μάθω και να μην το ξανακάνω.
17. Όποτε κάνω κάτι καλό, πες το μου. Δεν υπάρχει τίποτα που να με κάνει πιο ευτυχισμένο. Να είσαι σίγουρος πως ότι σε κάνει ευτυχισμένο θα το ξανακάνω... ξανά και ξανά και ξανά...
18. Αν δεν είμαι ο εαυτός μου, κάτι σημαίνει αυτό. Προτού με μαλώσεις γιατί νυστάζω, δείχνω βαρύς ή βαριεστημένος, σκέψου μήπως κάτι δεν πάει καλά ή κάτι με ενοχλεί. Μπορεί να είμαι άρρωστος, να πονάω ή να γερνάω.
19. Φρόντισε με όταν γεράσω. Φρόντισε με όπως με φρόντισες όταν ήμουν κουταβάκι. Μπορεί να μην είμαι τόσο χαριτωμένος ή να μην έχω τόσο μαλακό τρίχωμα αλλά σε αγαπάω κάθε χρόνο και περισσότερο.

20. Μη με αφήσεις μόνο μου στο πιο δύσκολο ταξίδι. Ξέρω ότι είναι σκληρό για σένα αλλά μείνε μαζί μου μέχρι την τελευταία στιγμή. Όλα είναι πιο εύκολα και λιγότερο τρομακτικά όταν είσαι δίπλα μου. Να θυμάσαι ότι σε αγαπάω.
Πηγή: DogHeirs
Με τον πλέον εμφατικό τρόπο η Ρεάλ Μαδρίτης «ισοπέδωσε» 100-62 την Μπαρτσελόνα στον ισπανικό «εμφύλιο» του δεύτερου χρονικά ημιτελικού του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που φιλοξενείται στο Μιλάνο.
Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 21 και ο Νίκολα Μίροτιτς με 19 πόντους ήταν οι κορυφαίοι μεταξύ πολλών διακριθέντων για τη Ρεάλ, ενώ ο Άντε Τόμιτς με 16 πόντους έδειχνε να παλεύει μόνος του για τους απογοητευτικούς «μπλαουγκράνα»,
Η «βασίλισσα» και πολυνίκης του θεσμού θα έχει την ευκαιρία την Κυριακή στον τελικό της διοργάνωσης να διεκδικήσει απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ το 9ο τρόπαιο της ιστορίας της και να βρεθεί στην ευρωπαϊκή κορυφή μετά από 19 «στείρα» χρόνια. 
Στον «μικρό τελικό» η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει την ίδια ημέρα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Τα δεκάλεπτα: 20-20, 37-45, 48-73, 62-100
Διαβάστε αναλυτικά πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι στο www.sport-fm.gr
Αυθαιρεσίες και προχειρότητα στον τρόπο με τον οποίο προχώρησε γενικότερα η διαθεσιμότητα στο Δημόσιο και ειδικότερα στην (εξόφθαλμη) περίπτωση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών καταλογίζει εμμέσως πλην σαφώς η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών στους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση που εξέδωσε ο πρόεδρος Πρωτοδικών ο οποίος έχει στο ενργητικό του και άλλες παρόμοιες με πιο πρόσφατη αυτή για 18 σχολικούς φύλακες του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού:
1ον Δεν έχει καμία αξιολόγηση
2ον Δεν υπήρξε καμία μελέτη για την κατάργηση των συγκεκριμένων θέσεων, αντιθέτως η απόφαση ελήφθη αυθαίρετα
3ον Με δεδομένες τις χαμηλές αποδοχές των καθαριστριών και το γεγονός ότι στη θέση τους έγινε ανάθεση σε ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού που ναι μεν είναι φθηνότερα αλλά «επέφερε υποβάθμιση στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων στις οικονομικές υπηρεσίες και δυσλειτουργία των υπηρεσιών αυτών», το δικαστήριο κρίνει ότι δεν υπήρξε δημοσιονομικό όφελος
4ον Άρα, σύμφωνα με το Δικαστήριο, «η απόφαση αντίκειται «στο δημόσιο συμφέρον και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των συγκεκριμένων υπηρεσιών, ενώ έχει προσβάλλει δυσανάλογα το ατομικό δικαίωμα των εναγόντων στην εργασία και την περιουσία», καθώς «αποδείχτηκαν εξαιρετικοί λόγοι από το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ενάγοντες είναι γυναίκες, στερήθηκαν τη μοναδική βάση βιοπορισμού τους, μολονότι η ανάγκη για τις υπηρεσίες τους δεν εξέλειψε, κατά πλειοψηφία δε ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 45 – 65 ετών με αποτέλεσμα να είναι εκμηδενισμένες οι πιθανότητες εξεύρεσης άλλης εργασίας με δεδομένο το υψηλό ποσοστό ανεργίας και τις δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας γυναικών σε μεγάλη ηλικία με μειωμένα τυπικά προσόντα ενώ επιπλέον πολλές εξ αυτών είναι διαζευγμένες και έχουν την ευθύνη ανηλίκων τέκνων ή τέκνων με αναπηρία ή την ευθύνη υποστήριξη υπερηλίκων γονέων και επομένως η αποστέρηση της θέσης εργασίας τους θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στη δυνατότητα διαβίωσης και ασφαλιστικής κάλυψης των προστατευομένων προσώπων».
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας κάνει φύλλο και φτερό τη διαθεσιμότητα. Πριν από δύο εβδομάδες σε αντίστοιχη απόφαση για 18 σχολικούς φύλακες του  Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα συγκεκριμένα πρόσωπα ετέθησαν σε διαθεσιμότητα χωρίς να προηγηθεί αντικειμενική και αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησης. Με αυτό όμως, τον τρόπο, συνεχίζει η απόφαση του Δικαστηρίου, ο νομοθέτης λειτουργώντας ισοπεδωτικά, αντιμετωπίζει κατά τον ίδιο τρόπο τους ικανούς και ευσυνείδητους υπάλληλους με τους αργόμισθους και τους ανεπαρκείς. Προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, διότι, ανεξαρτήτως της αποτελεσματικότητας και της προσφορότητας του μέτρου, πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα, των οποίων η ζωή ανατρέπεται άρδην και τα οποία θυσιάζονται χάριν των οικονομικών στοχεύσεων της εκάστοτε κυβέρνησης και της περιστολής των κρατικών δαπανών που αναγορεύονται σε σκοπούς υπέρτατου δημόσιου συμφέροντος, θέτοντας στο περιθώριο τον άνθρωπο ή μετατρέποντας αυτόν σε μέσο προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού….».



Η ΑΠΟΦΑΣΗ  
aftodioikisi.gr
Προκήρυξη που αφορά την πλήρωση 149 θέσεων εργασίας, τατκικού προσωπικού, εξέδωσε το ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 2 Ιουνίου 2014 ημέρα Δευτέρα και λήγει με την πάροδο της 17ης Ιουνίου 2014.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ:
Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 2Κ/2014 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 6/13.5.2014, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν σαράντα εννέα (149) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του κλάδου Τελωνειακών στο Υπουργείο Οικονομικών.
Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα) και από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).
Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε΄).
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 2 Ιουνίου 2014 ημέρα Δευτέρα και λήγει με την πάροδο της 17ης Ιουνίου 2014, ημέρας Τρίτης.
Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:
Α.Σ.Ε.Π.
Αίτηση για την Προκήρυξη 2Κ/2014
Κατηγορία: Π.Ε. ή Τ.Ε. ή Δ.Ε.
Τ.Θ. 14.308
Αθήνα Τ.Κ. 115.10
Η προθεσμία λήγει με την πάροδο της 23ης Ιουνίου 2014, ημέρας Δευτέρας.

Ρόλο προστάτη των προσωπικών μας δεδομένων κατά τη διακίνησή τους μέσω internet αναλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε. 

Σύμφωνα με την απόφαση, η εταιρεία Google υποχρεούται να διαγράψει από τη μηχανή αναζήτησης όλα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της εφόσον αυτοί το επιθυμούν σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Δικαστηρίου επιτρέπει στους χρήστες της Google να διαγράψουν από τη μηχανή αναζήτησης όλους τους συνδέσμους που οδηγούν σε αληθή ή ψευδή στοιχεία ή στοιχεία του παρελθόντος που αφορούν αυτούς ακόμα και αν αυτά είναι αναρτημένα νόμιμα στο διαδίκτυο. Εξαίρεση αποτελούν τα στοιχεία δημόσιων προσώπων όπου τα στοιχεία τους δεν αφορούν μόνο σε αυτούς αλλά και σε άλλα πρόσωπα.

Η υπόθεση περί προσωπικών δεδομένων ξεκίνησε το 2001 από την καταγγελία ενός Ισπανού ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το σπίτι που αγόρασε, συνέχιζε ύστερα από καιρό να εμφανίζεται στα δεδομένα της Google ως ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, όλοι οι χρήστες της Google έχουν το δικαίωμα να διαγράψουν όλους τους συνδέσμους που παραπέμπουν σε προσωπικά τους στοιχεία υποβάλλοντας μια αντίστοιχη αίτηση στον υπεύθυνο διαχείρισης της μηχανής αναζήτησης ο οποίος και θα κρίνει την εγκυρότητα της αίτησης.

http://www.fpress.gr
Μία έγκυος διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να εμπλακεί σε τροχαίο, ιδίως κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου, σύμφωνα με τα ευρήματα μίας νέας επιστημονικής έρευνας που δημοσιεύεται στο περιοδικό του Καναδικού Ιατρικού Συλλόγου «Canadian Medical Association Journal».
Στατιστικά, εκτιμάται ότι περίπου μία στις 50 εγκύους θα εμπλακεί σε τροχαίο κάποια στιγμή.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντόναλντ Ρεντελμάγιερ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 507.000 γυναίκες πριν και κατά την εγκυμοσύνη τους. Κατά την τριετία πριν μείνουν έγκυοι, οι γυναίκες είχαν 6.922 τροχαία (κατά μέσο όρο 177 το μήνα), ενώ όσες οδηγούσαν στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, είχαν 757 τροχαία (252 το μήνα).
Ο κίνδυνος για τροχαίο στο μεσαίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι αυξημένος κατά 42%.
Η μελέτη αποδίδει τον αυξημένο κίνδυνο στα κοινά συμπτώματα της εγκυμοσύνης, όπως αίσθημα κόπωσης, ναυτία, αϋπνία, πόνοι στη μέση και απόσπαση της προσοχής.
Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια να γίνεται πιο πιθανό ένα ανθρώπινο λάθος κατά την οδήγηση. Πάντως για τις γυναίκες ως πεζούς ή επιβάτες σε αυτοκίνητο, δεν αυξάνεται ο κίνδυνος.
«Οι έγκυοι ανησυχούν συχνά για τις αεροπορικές πτήσεις, τις καταδύσεις, τα καυτά μπάνια και άλλα τέτοια θέματα, όμως παραγνωρίζουν τον σοβαρότερο κίνδυνο ενός τροχαίου» δήλωσε ο Ρεντελμάγιερ.
Βασικό μήνυμα της μελέτης δεν είναι, λοιπόν, να μην οδηγεί καθόλου μια έγκυος, αλλά να οδηγεί πιο προσεκτικά, έχοντας επίγνωση των πιθανώς μειωμένων ικανοτήτων της, λόγω της εγκυμοσύνης.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να οδηγεί πιο αργά, να βγάζει φλας όταν στρίβει ή προσπερνά άλλο όχημα, να μην παραβιάζει τα σήματα στους δρόμους και πάντα να φορά ζώνη.
Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι αν και είναι συγκριτικά αυξημένος ο κίνδυνος τροχαίου κατά την εγκυμοσύνη μιας γυναίκας, σε απόλυτους αριθμούς παραμένει χαμηλότερος από τον κίνδυνο τροχαίου για έναν συνομήλικο άνδρα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!