Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μια απίστευτη ιστορία κάνει το γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα! Πρόκειται για μια 85χρονη Ιταλίδα που έδωσε 10.000 ευρώ σε ελβετική κλινική για να της κάνουν ευθανασία διότι ήταν «απογοητευμένη με την εικόνα» της.
Η Oriella Cazzanello δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, απλά δεν της άρεσε όπως ήταν… ηλικιωμένη!
Έτσι αποφάσισε να εξαφανιστεί από το σπίτι της χωρίς να ενημερώσει κανένα συγγενικό της πρόσωπο.
Η οικογένειά της πληροφορήθηκε για την απόφαση που είχε λάβει, μόνο όταν παρέλαβε τις στάχτες της και το πιστοποιητικό θανάτου από την ελβετική κλινική.

http://www.4news.gr 
Δείτε το βίντεο...
 
25 στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε όταν συνδέεστε σε ελεύθερα δίκτυα Wi-fi...

Tι κινδύνους μπορείτε να αντιμετωπίσετε και τις πρέπει να ξέρετε για τα ασύρματα δίκτυα...






http://www.whos.gr 
Τα μυστήρια σπήλαια της Ελλάδος…
      
         Το σπήλαιο της Πεντέλης:

Το σπήλαιο της Πεντέλης είναι ίσως το γνωστότερο από τα σπήλαια της Ελλάδας στα οποία λαμβάνουν χώρα παράξενα φαινόμενα λόγω του ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη των Αθηνών.
Το σπήλαιο ήταν ήδη γνωστό από την αρχαιότητα, από τότε που οι αρχαίοι Αθηναίοι έψαχναν το όρος της Πεντέλης για το παγκοσμίου φήμης πεντελικό μάρμαρο.
Το συγκεκριμένο σπήλαιο αποτέλεσε κατά την αρχαιότητα ιερό του Πανός και των νυμφών. Αυτό συνεπάγεται πως οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως στην περιοχή εμφανιζόταν ο τραγόμορφος θεός και οι ακόλουθοί του, καθώς και οι νύμφες.
Στα Βυζαντινά χρόνια αποτέλεσε ησυχαστήριο Χριστιανών μοναχών, ενώ αργότερα χτίστηκαν κοντά στην είσοδό του δύο εκκλησάκια, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή να γίνεται στα μέρη όπου κάποτε υπήρχαν αρχαίοι ναοί και ιερά.
Υπήρχαν δε αναφορές και για ανθρώπους οι οποίοι εξαφανίζονταν στο σπήλαιο εκείνο. Αργότερα το σπήλαιο χρησιμοποιήθηκε από τον περιβόητο λήσταρχο Νταβέλη ο οποίος, καθώς λέγεται, είχε βρει κρυφές διόδους που τον οδηγούσαν σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου.
Στην σύγχρονη εποχή, το μεγαλύτερο μέρος τους σπηλαίου έχει σφραγιστεί και, ως εκ τούτου είναι απρόσιτο στον ερευνητή ενώ κοντά στο σπήλαιο βρίσκονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Υπάρχουν επίσης αναφορές για εμφανίσεις περίεργων όντων τόσο μέσα, όσο και έξω από το σπήλαιο ενώ άλλοι αναφέρουν εμφάνιση εξωγήινων. Το σπήλαιο της Πεντέλης λοιπόν είναι ίσως το πιο παράξενο σπήλαιο ολόκληρης της Αττικής.
Οι σπηλιές του Ταΰγετου:
Τα σπήλαια που βρίσκονται στον Ταΰγετο αποτελούν ένα ακόμα παράδειγμα παράξενων σπηλαίων.
Στην αρχαιότητα πιστευόταν πως εκεί κατοικούσε η κατώτερη θεότητα Ταϋγέτη ενώ, από αρχαιολογικές έρευνες έχουν βρεθεί στην περιοχή αναθήματα που χρονολογούνται στην Μυκηναϊκή εποχή.
Το πλούσιο μυθολογικό υπόβαθρο σε συνδυασμό τόσο με το πυραμιδοειδές σχήμα του όρους, όσο και με την μυστηριώδη εξαφάνιση του καθηγητή Λιαντίνη μέσα σε ένα από αυτά, οδήγησαν στο να λεχθούν πολλά πράγματα για την περιοχή, ως και το ότι εκεί υπάρχουν πύλες που οδηγούν σε άλλους κόσμους ή σε άλλες διαστάσεις…
Τα σπήλαια του Τσούτσουρα:
Ο Τσούτσουρας, μία παραθαλάσσια περιοχή της νότιας Κρήτης που βρίσκεται νότια από τα Αστερούσια Όρη είναι ένα χωριό κοντά στο οποίο βρίσκονται σπηλιές – άλλες με χερσαίες και άλλες με θαλάσσιες εισόδους – στις οποίες λέγεται ότι συμβαίνουν παράξενα φαινόμενα.
Τα σπήλαια αυτά ήταν κατά την αρχαιότητα αφιερωμένα στην θεότητα Ειλειθυία που ήταν η θεά της γονιμότητας. Κάποια άλλα σπήλαια της περιοχής σχετίζονται με τον μύθο του Ραδάμανθυ, του γιου του Διός, ο οποίος μπαινόβγαινε στα σπήλαια αυτά με τα νοοκίνητα ιπτάμενα πλοία του.
Η περιοχή του Τσούτσουρα δεν έγινε αντικείμενο έρευνας μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής, υπήρξε κάποια αντιπαράθεση μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας για το ποια θα έχει τον έλεγχο της περιοχής.
Οι Γερμανοί έκαναν έρευνες στην περιοχή, έχτισαν μία ναζιστική βάση μέσα σε κάποια απ’ τις σπηλιές και σκότωσαν μεγάλο ποσοστό των ντόπιων κατοίκων – που ίσως είχαν δει πράγματα.
Μετά τον πόλεμο, κατά τον ερευνητή Ι. Φουράκη, έγιναν έρευνες των Αμερικάνων στην περιοχή κατά την δεκαετία του 1960, ενώ οι είσοδοι κλείστηκαν με τσιμέντο μετά το τέλος των ερευνών κι αφού πάρθηκαν από μέσα κάποια πράγματα. Το θέμα του σπηλαίου αυτού ξαναέγινε γνωστό από την τηλεοπτική εκπομπή «Οι Πύλες του Ανεξήγητου», όταν κάποιος Κρητικός, αφού μπήκε στα σπήλαια και είδε, καθώς ανέφερε, αρχαία αντικείμενα εξοπλισμένα με υψηλή τεχνολογία, καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση με την κατηγορία της αρχαιοκαπηλίας.
Οι έρευνες που ακολούθησαν και ιδιαίτερα μία που έγινε σε μία θαλάσσια σπηλιά και στην οποία παρατηρήθηκαν διαταραχές στην ροή του χρόνου, έκαναν μέσα σε μία δεκαετία το σπήλαιο αυτό ένα από τα γνωστότερα σπήλαια σε όλη την Ελλάδα.

http://peiraxtiri.gr
Τις 67 συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ και πρώην Κύπελλο UEFA έφτασε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα. Πλέον, ο εκ των αρχηγών του Δικεφάλου βρίσκεται στην τέταρτη θέση των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση μαζί με τον Ουαλίντ Μπαντίερ που έχει επίσης 67. Μπροστά από τον "Σάλπι" είναι ο Βάλτερ Ζένγκα με 69 συμμετοχές, ο Φρανκ Ροστ με 90 και ο Τζιουζέπε Μπέργκομι με 96.

http://www.thestival.gr 
Ένα σημαντικό βήμα προς την απόδειξη ενός μαθηματικού γρίφου πραγματοποίησαν δύο μαθηματικοί με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μοναδικό πρόβλημα στην αξιολόγηση της εργασίας τους, είναι πως το αρχείο που περιέχει τις πράξεις τους έχει μέγεθος 13 Gigabyte, όταν για παράδειγμα ολόκληρη η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia έχει μέγεθος μικρότερο από 10 Gigabyte.  
Τη δεκαετία του 1930 ο Ούγγρος μαθηματικός Paul Erdős ασχολήθηκε με τη συμπεριφορά άπειρων ακολουθιών των αριθμών 1 και -1 που επαναλαμβάνονται με τυχαία σειρά, ερευνώντας για μοτίβα που εμφανίζονται στα επιμέρους τμήματα. Ένας από τους τρόπους που σκέφτηκε για να μελετήσει μία τέτοια άπειρη ακολουθία, ήταν να επικεντρωθεί σε ένα τμήμα της και να δημιουργήσει μικρότερες υποακολουθίες, λαμβάνοντας υπόψη κάθε νιοστό ψηφίο, όπως για παράδειγμα κάθε δεύτερο, τρίτο ή έκτο ψηφίο. Στη συνέχεια όρισε το μέγεθος της ασυμφωνίας, ως το άθροισμα των ψηφίων της κάθε ακολουθίας.
Η υποψία του Erdős ήταν πως για κάθε άπειρη ακολουθία, υπάρχει μία πεπερασμένη υποακολουθία της οποίας η ασυμφωνία είναι μεγαλύτερη από οποιοδήποτε αριθμό μπορεί να διαλέξει κανείς. Μη καταφέρνοντας να αποδείξει μάλιστα τον ισχυρισμό του, προκήρυξε και το έπαθλο των 500$, σε όποιον άλλον τα κατάφερνε, κάτι που δε συνέβη όμως για τα επόμενα 80 χρόνια.
Το πρόβλημα για μικρές ακολουθίες είναι σχετικά απλό: για παράδειγμα σε ακολουθίες 12 ψηφίων, είναι δυνατό να αποδειχτεί ακόμη και με το χέρι  πως υπάρχει πάντα μία υποακολουθία της οποίας η ασυμφωνία είναι μεγαλύτερη από 1. Καθώς όμως ο αριθμός των ψηφίων μεγαλώνει το πρόβλημα γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκο.
Οι Alexei Lisitsa και Boris Konev, ερευνητές του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, με τη βοήθεια ενός προγράμματος υπολογιστή, επέκτειναν τη λύση για ακολουθίες 1161 ψηφίων, όπου απέδειξαν πως πάντοτε βρίσκεται μία υποακολουθία με ασυμφωνία μεγαλύτερη από 12, ενώ σε άπειρες ακολουθίες έδειξαν πως πάντοτε υπάρχει υποακολουθία με ασυμφωνία μεγαλύτερη από 2.
Αν και η εργασία τους αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διερεύνηση του ισχυρισμού του Erdős, η αξιολόγησή της είναι πρακτικά αδύνατη, εξαιτίας του όγκου των πράξεων που περιέχονται που αντιστοιχούν σε εκατομμύρια σελίδες. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες η έρευνα της συμπεριφοράς του απείρου οδηγεί κάποιες φορές και σε «μη-ανθρώπινα» μαθηματικά.
Ωστόσο οι επιστήμονες πιστεύουν πως εάν άλλα προγράμματα αναπαράγουν τα ίδια αποτελέσματα τότε θα υπάρχει και μία έμμεση επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων τους, κάτι που προσπαθούν να κάνουν αυτό το διάστημα μαθηματικοί του πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.

http://www.alexiptoto.com 
Μία εξαιρετικά ευεργετική αλλά σχεδόν ....άγνωστη βιταμίνη θα λέγαμε ότι είναι η Κ, η συμβολή της οποίας στον οργανισμό μας, είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

Η σημαντικότερη δράση της είναι η συμμετοχή της στην πήξη του αίματος, καθώς χωρίς την βιταμίνη Κ, το αίμα δεν πήζει και γι' αυτό η έλλειψή της σχετίζεται με αιμορραγίες. Η βιταμίνη Κ ακόμη, σχετίζεται και με το μεταβολισμό του ασβεστίου και την μεταφορά του από και προς τα οστά μας, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην καλή σκελετική υγεία.

Την βιταμίνη Κ μπορούμε να την βρούμε τόσο στα πράσινα λαχανικά, όπως σπανάκι, λάχανο, μαρούλι, λαχανάκια Βρυξελών, σπαράγγια, αλλά και στο κρέας όπως το συκώτι. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτική θεραπεία, καλό είναι να διατηρείται σταθερή η ποσότητα των τροφών που περιέχουν βιταμίνη Κ (η οποία λειτουργεί αντίστροφα στη θεραπεία), έτσι ώστε ο θεράπων ιατρός να προσαρμόσει ανάλογα την δόση της αγωγής.

http://www.thestival.gr
Τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια είναι πολύ πιθανό να φορέσει ξανά στα 53 του χρόνια ο Ντιέγκο Μαραντόνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ole η ομάδα Ντεπορτίνο Ριέστρα της πέμπτης κατηγορίας του αργεντίνικου ποδοσφαίρου , κατέθεσε σχετικό αίτημα στην ομοσπονδία της χώρας και η απάντηση ήταν θετική.
Ο Μαραντόνα πείσθηκε να αγωνιστεί στην Ριέστρα από τον φίλο και νομικό εκπρόσωπό του που είναι ταυτόχρονα χρηματοδότης του συλλόγου, τον Βίκτορ Στινφάλε.
Το ντεμπούτο του Μαραντόνα υπολογίζεται στις 23 Μαρτίου στο γήπεδο της Σαν Λορέντσο, ώστε να χωρέσει ο κόσμος που θα θέλει να δει το Χρυσό Αγόρι να αγωνίζεται ξανά.​
Αν σας έλεγαν ότι ο κατώτατος μισθός στη Σλοβενία είναι 40% υψηλότερος από τον αντίστοιχο Ελληνικό θα το πιστεύατε;

Πριν λίγα χρόνια ίσως όχι. Ομως είναι πέρα για πέρα αλήθινό. Ωστόσο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κατώτατος μεικτός μισθός στη Βουλγαρία διαμορφώθηκε τον Ιανουάριο του 2014 χαμηλότερα από το ένα τρίτο του αντίστοιχου ελληνικού, τότε θα πρέπει να θεωρούμε ότι λαμβάνουμε  "βασιλική" αμοιβή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για τους κατώτατους μηνιαίους μισθούς, προκύπτει ότι μιλάμε για μια Ευρώπη τριών ταχυτήτων η οποία, δεν φαίνεται ότι μπορεί να συνεχίσει έτσι.

Σύγκριση κατώτατου μισθού (Ιαν. 2014)

Λουξεμβούργο 1.921
Βέλγιο 1.502
Ολλανδία 1.486
Ιρλανδία 1.462
Γαλλία 1.445
Ην. Βασίλειο 1.217
Σλοβενία 784
Ισπανία 753
Μάλτα 718
Ελλάς 684-586*
Πορτογαλία 566
Κροατία 405
Πολωνία 387
Εσθονία 355
Σλοβακία 352
Ουγγαρία 344
Τσεχία 328
Λετονία 320
Λιθουανία 290
Ρουμανία 191
Βουλγαρία 174
Δανία :
Γερμανία :
Ιταλία :
Κύπρος :
Αυστρία :
Φιλανδία :
Σουηδία :
Τα στοιχεία προκύπτουν από τον πίνακα του υπ. Ανάπτυξης που τα έχει αντλήσει από την Eurostat
*Η Eurostat καταγράφει ως κατώτατο μισθό στην Ελλάδα τα 684 €. Αυτός προκύπτει πολλαπλασιάζοντας 586 € επί 14 μήνες και διαιρώντας με 12.Αντίστοιχη μεθοδολογία χρησιμοποιείται και για τις υπόλοιπες χώρες.

http://www.fpress.gr
Ξεχάστε τα όργανα και τα βάρη, τους κλασικούς κοιλιακούς και τους ραχιαίους, τις ατελείωτες ώρες στον διάδρομο και το ποδήλατο, παρέα με την τηλεόραση ή τη μουσική από το mp3 σας. Το CrossFit, η νέα προπονητική μέθοδος που ξεκίνησε ... από τις ΗΠΑ και πλέον αναπτύσσεται ταχύτατα σε όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, συνδυάζει όλα όσα θα θέλαμε από μια προπόνηση (κάψιμο λίπους, αντοχή, δύναμη, μυϊκή μάζα) και –το σημαντικότερο– απευθύνεται σε όλους τους τύπους ασκούμενου, από τους αρχάριους μέχρι τους προχωρημένους!

Σε ποιους απευθύνεται λοιπόν;

Το CrossFit απευθύνεται σε κάθε υγιή, χωρίς μυοσκελετικά προβλήματα (μέση, γόνατα) ασκούμενο, ανεξαρτήτως ηλικίας. Η προπόνηση δεν εστιάζει μόνο στην δύναμη ή την αντοχή, αλλά στοχεύει στη βελτίωση και των δέκα χαρακτηριστικών που ορίζουν το επίπεδο της φυσικής κατάστασης: ακρίβεια, ισορροπία, συντονισμός, ευλυγισία, ευκαμψία, σθένος, αντοχή, ταχύτητα, ισχύς και δύναμη. Το σημαντικότερο είναι πως όλες οι ασκήσεις προσαρμόζονται, ανάλογα με το επίπεδο του ασκούμενου. Αυτός είναι και ο λόγος που μεγάλη μερίδα του κόσμου, ύστερα από μερικές προπονήσεις, το παίρνει πιο «ζεστά» και επιθυμεί να ασχοληθεί με αυτό, ακόμη και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Τι περιλαμβάνει το προπονητικό πρόγραμμα;

Μια τυπική προπόνηση αποτελείται αρχικά από παρατεταμένη αερόβια άσκηση όπου χρησιμοποιούνται αποκλειστικά πολυαρθρικές ασκήσεις. Αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «βασικό», καθώς εστιάζει στην ενδυνάμωση του «πυρήνα» του σώματος.
Για παράδειγμα, μια τυπική ρουτίνα WOD (Workout of the Day), δηλαδή το καθημερινό πρόγραμμα εκγύμνασης στο CrossFit, περιλαμβάνει: 20 στροφές (swings) με kettlebel, 10 προβολές/ ανοίγματα ποδιών, 20 push-ups, 20 ροκανίσματα κοιλιακών (συνεχόμενους γρήγορους κοιλιακούς, χωρίς να ακουμπά η πλάτη στο έδαφος), 20 ραχιαίους ή ακόμη και 3 γύρους χωρίς διάλειμμα, αποτελούμενους από 200 άλματα με σχοινάκι, 20 κοιλιακούς και 10 burpees.

Πού θα πρέπει να απευθυνθώ;

Όποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το CrossFit, θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον που κατέχει πρώτα απ’ όλα την τεχνογνωσία και μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να προπονήσει έναν αθλούμενο του CrossFit. Ο ίδιος ο αθλούμενος θα πρέπει να έχει υπομονή και επιμονή, καθώς και ικανότητα εκτίμησης των δυνατοτήτων του, για να μην υπερβαίνει τα όριά του και να μην τραυματίζεται.


Στα ανησυχητικά έως μακάβρια αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, που διεξήγαγε ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, με αντικείμενο τις δραματικές επιπτώσεις της βαριάς οικονομικής κρίσης στην υγεία των Ελλήνων πολιτών, κάνει αναφορά δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Με τίτλο «Η κρίση πλήττει την υγεία των Ελλήνων», το άρθρο καταγράφει τα γενικά πορίσματα της έρευνας που είδε το φως της δημοσιότητας, χθες Πέμπτη 20/02, και η οποία εκπονήθηκε από επιστημονική ομάδα, γύρω από τον κοινωνιολόγο ερευνητή και καθηγητή, Αλέξανδρο Κεντικελένη.

Σύμφωνα με αυτή, από την απαρχή της κρίσης, σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων AIDS, φυματίωσης, πάσης φύσεως ψυχικών ασθενειών, εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, αυτοκτονιών, αλλά και -το πιο μακάβριο απ' όλα- νεκρών εμβρύων. Όπως δήλωσε ο κ. Κεντικελένης «το πρόβλημα είναι πιθανότατα μόνο η κορυφή του παγόβουνου», ενώ ο ερευνητής και η ομάδα του στάθηκαν στην ανησυχητική αύξηση κατά 21% του αριθμού των παιδιών που γεννιούνται νεκρα.

http://www.thestival.gr
Στη μέση της σχολικής περιόδου ένας πατέρας αποφασίζει να πάει στο σχολείο για να ρωτήσει για την πρόοδο του γιου του. Πρώτα βρίσκει τον καθηγητή των μαθηματικών. - Χάλια αδιόρθωτα. Ακόμη δεν ξέρει πόσο κάνουν ένα και ένα. Απελπισμένος ο πατέρας, ρωτάει τον καθηγητή της γεωγραφίας. - Λυπάμαι κύριε, του λέει και αυτός, αλλά ο γιος σας είναι εντελώς ανεπίδεκτος μαθήσεως. Για να καταλάβετε, δεν έχει μάθει ακόμη ποιά είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Καταστενοχωρημένος ο πατέρας, επιστρέφει στο σπίτι και μόλις γυρίζει ο γιος του, του λέει: - Έλα εδώ παιδί μου. Πόσο κάνουν ένα και ένα; - Τρία, απαντάει αυτός. - Και ποια είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας; - Η Λάρισα! - Και αφού τα ξέρεις ρε βλάκα, γιατί δεν τα λες και στο σχολείο;!

http://www.pinnokio.gr 
Τραγικές διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα της αποζημίωσης των οδηγών που έπεσαν «θύματα» τρακαρίσματος από άλλους ανασφάλιστους οδηγούς. Κανονικά, αυτοί οι οδηγοί πρέπει να αποζημιωθούν από το Επικουρικό Κεφάλαιο. Διαβάζοντας όμως το ρεπορτάζ που ακολουθεί, θα πληροφορηθείτε πόσα …χρόνια θα περιμένετε για να αποζημιωθείτε

Της Έφης Καραγεώργου.

Τέσσερα χρόνια η αναμονή για να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους ασφαλισμένοι από το Επικουρικό Κεφάλαιο. Οι συνολικές του υποχρεώσεις διαμορφώνονται στα 600 εκατ ευρώ και διαθέτει μόλις 60 εκατ ευρώ. Με αποτέλεσμα 150.000 ασφαλισμένοι να περιμένουν μέχρι και 4 χρόνια για να πληρωθούν. Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Ζορμπά, πρόεδρο του Επικουρικού Κεφαλαίου (και αρμόδιος της επιτροπής για θέματα οχημάτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος), το Επικουρικό Κεφάλαιο τα τελευταία 10 χρόνια έχει αποζημιώσει πάνω από 300.000 πολίτες με 1δις ευρώ. Και σημειώνει λόγω ανακλήσεων των αδειών πολλών εταιρειών έχει άνοιγμα 600 εκατ ευρώ που αντιστοιχεί σε 150.000 δικαιούχους. Διότι το Επικουρικό καλύπτει αποζημιώσεις από ατυχήματα που προκλήθηκαν από ανασφάλιστα οχήματα, αλλά και από λουκέτα. Οι ασφαλισμένοι των εταιρειών που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια ξεπέρναγαν τα 2 εκατομμύρια. Δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει, λέει ο κ. Ζορμπάς, έχουμε ετήσια έσοδα 60εκ και υποχρεώσεις 600 εκατ ευρώ. Αποταθήκαμε στις τράπεζες για δανεισμό, με εγγύηση τις εισφορές μας που είναι 60εκατ ευρώ και μας είπαν όχι. Ζητήσαμε βοήθεια από πολιτεία, εισπράξαμε όχι. Πλέον εξετάζουμε τη δυνατότητα να μεταβιβάσουμε τις υποχρεώσεις σε μία εξειδικευμένη εταιρεία που θα πληρώσει άμεσα τους δικαιούχους και εμείς θα καταβάλλουμε τις εισφορές μας. Στο εξωτερικό υπάρχουν τέτοιου είδους εταιρείες. Στην Ελλάδα ο νόμος είναι σαφής και ορίζει ότι ανάλογη υποχρέωση μπορεί να αναλάβει μόνο ασφαλιστική εταιρεία, ενώ δεν παρέχει αυτή τη δυνατότητα στο Επικουρικό Κεφάλαιο. Έχουμε ζητήσει αλλαγή του νόμου και η εισήγηση από τον επόπτη είναι θετική, δηλαδή να μπορεί να αναλάβει την κάλυψη το Επικουρικό. Είμαστε σε αναμονή για να προχωρήσουμε, συνεχίζει ο κ. Ζορμπάς σημειώνοντας χαρακτηριστικά: Η αγωνία μας είναι να πληρώσουμε τους 150.000 συμπολίτες μας που η αναμονή ξεπερνά τα 4 χρόνια σήμερα.

http://www.fpress.gr 
Διαβάστε την καταγγελία που έστειλε αναγνώστης του seleo.gr

«Τους τελευταίους δύο μήνες έχω καλέσει επανειλημμένως το τμήμα της ΄Β Τροχαίας Θεσσαλονίκης για την κατάσταση που επικρατεί στην Μ.Μπότσαρη κι την Π.Συνδίκα από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα σε αμφότερες τις πλευρές του δρόμου με αποτέλεσμα και η κίνηση στις οδούς αυτές να είναι δύσκολη, μα ακόμα δυσχερότερη  η έξοδος προς αυτές τις οδούς από τις κάθετες σε αυτές(π.χ. μόνο με τύχη βγαίνεις από την Αλεξανδρείας στην Π.Συνδίκα, καθώς από τα διπλοπαρκαρισμένα στην δεύτερη, είναι αδύνατον να δεις αν υπάρχει διερχόμενο όχημα).
  Προχθές οστόσω οι υπάλληλοι της παραπάνω υπηρεσίας(΄Β Τροχαίας) ξαφνικά κινητοποιήθηκαν. Όχι για να βάλουν τάξη στις δύο προαναφερόμενες οδούς(στη μία εκ των οποίων-Π. Συνδίκα- βρίσκεται και το τμημα) αλλά για να ξηλωσουν πινακίδες αυτοκινήτων απο μία επίσης παρακείμενη οδό(ανώνυμη οδός-παράδρομος έμπροσθεν εκκλησίας αναλήψεως παράλληλη με την Β. Όλγας) σε χώρο σττάθμευσης(πίατσα) ταξί που όμως δεν χρησιμοποιείτε ούτε για προσωρινή σταθμευση των εν λόγω οχημάτων, των κατά τα άλλα συμπαθεστάτων επαγγελματιών οδηγών.Και δεν τη χρησιμοποιούν επειδή δεν έχει "κίνηση" κατα τα λεγόμενα τους.
  Διερωτούμαι λοιπόν.Ενώ γίνεται καθημερινά αυτός ο πανικός από διπλοπαρκαρισμένα μπροστά στο "σπίτι" τους, στην "βιτρίνα" τους κατά μία έννοια, γιατί δεν δραστηριοποιούνται  και ασχολούνται με άλλα κατωτέρας σημασίας προβλήματα?Είναι εντολή άνωθεν?Μήπως επέλεξαν να λύσουν ένα πιο απρόβημα από ένα πιο σύνθετο?
  Και για να μην θεωρήσει κάποιος ότι κρίνω υστερόβουλα, αναφέρω ότι ούτε ήμουν στους άτυχους που τους αφερέθηκαν οι πινακίδες, ούτε θεωρώ ότι δεν έπραξαν ορθώς και νομότυπα σε ότι αφορά την προαναφερόμενη πιάτσα. Αλλά επιτέλους διεκδικώ, απαιτώ ή έστω παρακαλώ να βάλουν μια τάξη στο κυκλοφοριακό χάος των δύο πολυσύχναστων προαναφερομένων οδών. Δεν έινα δύσκολο. Θέληση χρειάζεται...
  
Με εκτίμηση,
ένας αναγνώστης σας»
 

Ένα νέο διαστημικό αστεροσκοπείο-δορυφόρος, που θα αφιερωθεί στην αναζήτηση πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος (εξωπλανητών)...
θα κατασκευασθεί και θα τεθεί σε τροχιά το 2024, όπως αποφάσισε ομόφωνα η επιστημονική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Βασικός στόχος θα είναι η ανακάλυψη πλανητών στη λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη», παρόμοιων με τη Γη στο μέγεθος και στη σύνθεσή τους (δηλαδή βραχώδεις με νερό).

Καθώς και ηλιακών συστημάτων σαν το δικό μας, ρίχνοντας έτσι φως στο ερώτημα κατά πόσο η «αρχιτεκτονική» της διαστημικής γειτονιάς μας είναι ασυνήθιστη ή κοινή στο σύμπαν.

Το παρατηρητήριο - τα αρχικά του ονόματος του οποίου σχηματίζουν το όνομα «Πλάτων» (PLATO - PLAnetary Transits and Oscillations of stars) - θα διαθέτει 34 ξεχωριστά μικρά τηλεσκόπια και κάμερες, που θα «βλέπουν» έως ένα εκατομμύριο άστρα, καλύπτοντας πάνω από το μισό του ουρανού.

Η επιστημονικη αποστολή PLATO είναι η τρίτη μεσαίου επιπέδου, που επελέγη από την ESA στο πλαίσιο του φιλόδοξου προγράμματός της «Κοσμικό Όραμα».

Έχει προηγηθεί η επιλογή από το 2011 των διαστημικών τηλεσκοπίων "Solar Orbiter" και "Euclid" (Ευκλείδης).

Το πρώτο θα εκτοξευθεί το 2017 για να μελετήσει τον Ήλιο και τον ηλιακό «άνεμο» από απόσταση μικρότερη των 50 εκατ. χιλιομέτρων, ενώ το δεύτερο θα εκτοξευθεί το 2020 και θα μελετήσει τη «σκοτεινή» ενέργεια, τη «σκοτεινή» ύλη και τη δομή του σύμπαντος.

Η τρίτη κατά σειρά επιστημονική αποστολή PLATO επελέγη μετά από πολυετή αξιολόγηση μεταξύ πέντε συνολικά προτάσεων.

Οι ανταγωνιστικές αποστολές ήσαν οι EchO (εξωπλανητικό παρατηρητήριο), LOFT (παρατηρητήριο ακτίνων-Χ), MarcoPolo-R (συλλογή δείγματος από αστεροειδή) και STE-Quest (εξερευνητής χωροχρόνου).

Το PLATO -που αναμένεται να κοστίσει μεταξύ 600 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ- θα παρατηρεί σχετικά κοντινά άστρα, προσπαθώντας να εντοπίσει ανεπαίσθητες περιοδικές μειώσεις της φωτεινότητάς τους,

η οποία θα οφείλεται στη διάβαση πλανητών σε τροχιά γύρω τους, καθώς αυτοί θα παρεμβάλλονται μεταξύ του μητρικού άστρου τους και του διαστημικού αστεροσκοπείου.

Ακόμη, το νέο παρατηρητήριο θα ασχοληθεί με παρατηρήσεις αστροσεισμολογίας, μελετώντας τις δονήσεις των άστρων, πράγμα που θα βοηθήσει στην εκτίμηση της μάζας, της διαμέτρου και της ηλικίας των μητρικών άστρων των εξωπλανητών.

Αυτό θα γίνει σε συνδυασμό με παρατηρήσεις από νέα ισχυρά επίγεια τηλεσκόπια, ιδίως το σχεδιαζόμενο Ευρωπαϊκό Υπερβολικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο (E-ELT), που αναμένεται να λειτουργεί στη Χιλή από το 2024 και το οποίο θα μπορεί να κάνει παρατηρήσεις στις ατμόσφαιρες των εξωπλανητών που θα έχει ήδη εντοπίσει το PLATO, καθώς και στα ίδια τα μητρικά άστρα τους.

Το PLATO θα εκτοξευτεί το 2024 με ρωσικό πυραυλο «Σογιούζ» από το ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο Κουρού της γαλλικής Γουιάνα στη Ν.Αμερική και η αρχική διάρκεια της αποστολής του θα είναι έξι χρόνια.

Θα τοποθετηθεί στο σημείο «Λαγκράνζ 2» (L2), σε απόσταση 1,5 εκατ. χιλιομέτρων από τη Γη.

Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο δρ Χάικε Ράουερ της Γερμανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (DLR).

Η ESA αποτελεί διακυβερνητικό οργανισμό που δημιουργήθηκε το 1975 και σήμερα έχει 20 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων είναι η Ελλάδα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μια νέα χημική ουσία θα μπορεί να αποκαθιστά την ικανότητα του ματιού να αντιλαμβάνεται το φως έπειτα από την τύφλωση, σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ζώα.

Η αντίδραση στο φως ρυθμίζεται από τα ραβδιοφόρα και κωνιοφόρα κύτταρα του ματιού, τα οποία όμως μπορεί να υποστούν βλάβες λόγω σοβαρής ασθένειας.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επισκόπηση Neuron δείχνει ότι μια χημική ουσία μπορεί να βοηθήσει τα «υποστηρικτικά κύτταρα» του ματιού να αντιδρούν άμεσα στο φως.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι πρόκειται για μια καινοτομία στο χώρο της Ιατρικής που μπορεί να οδηγήσει σε νέες, πρωτοποριακές θεραπείες. Τονίζουν, ωστόσο, ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Το μάτι αποτελείται από διαφορετικά στρώματα, όπως τα λεγόμενα ραβδία και κωνία. Άλλα στρώματα διατηρούν τα ραβδία και τα κωνία ζωντανά και μεταφέρουν στον εγκέφαλο τα ηλεκτρικά σήματα που παράγουν οι φωτοϋποδοχείς.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια εστίασαν σε ένα συγκεκριμένο τύπο νευρικών κυττάρων του ματιού που ονομάζονται γαγγλιακά κύτταρα του αμφιβληστροειδούς (RGC). Παρασκεύασαν μια ειδική χημική ουσία που μεταβάλλει το σχήμα τους έπειτα από την έκθεση στο φως. Αυτή η αλλαγή προκαλεί αλλαγές στη χημική σύσταση του κυττάρου και έχει σαν αποτέλεσμα να αποστέλλονται αποτελεσματικά τα ηλεκτρικά σήματα στον εγκέφαλο.

Οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι η ένεση της χημικής ουσίας στα μάτια τυφλών ποντικιών αποκατέστησε έως ένα βαθμό την όραση. Δεν ήταν όμως σαφές πόσο καλά μπορούσαν να δουν.

Η επίδραση ήταν παροδική, όμως τα ποντίκια μπορούσαν να αντιληφθούν το φως ακόμη και μία εβδομάδα μετά.

Οι ερευνητές παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον της νέας ανακάλυψης.
Στις 23 Φεβρουαρίου 1966 οι τηλεοπτικοί δέκτες στην Ελλάδα λαμβάνουν για πρώτη φορά το πρόγραμμα του ΕΙΡ.

303 - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός διατάσσει την καταστροφή της χριστιανικής εκκλησίας στη Νικομήδεια, αρχίζοντας τους διωγμούς κατά των Χριστιανών.

532 - Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουστινιανός Α΄ δίνει την εντολή για την οικοδόμηση του νέου ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, μετά την καταστροφή του παλαιότερου κατά τη Στάση του Νίκα.

1820 - Οι βρετανικές αρχές ξεσκεπάζουν τη "συνωμοσία της Cato Street", που είχε στόχο τη δολοφονία όλων των Βρετανών υπουργών.

1905 - Ιδρύεται το Διεθνές Ρόταρυ από τον Paul P. Harris.

1940 - Η Γουόλτ Ντίσνεϊ παρουσιάζει την ταινία κινουμένων σχεδίων «Πινόκιο», που βασίζεται στο ομώνυμο γνωστό παραμύθι του Κάρλο Κολόντι.

1943 - Ιδρύεται στην Αθήνα η Εθνική Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (Ε.Π.Ο.Ν.), έχοντας στις τάξεις την αφρόκρεμα της νεολαίας. Θα αναλάβει σημαντική δράση την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

1954 - Λαμβάνει χώρα ο πρώτος μαζικός εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας, σε παιδιά, στο Πίτσμπουργκ, της Πενσιλβάνια, των Η.Π.Α.

1966 - Τηλεοπτικοί δέκτες λαμβάνουν για πρώτη φορά το πρόγραμμα του ΕΙΡ, που αργότερα μετονομάστηκε ΕΡΤ.

1973 - Οι φοιτητές, που έχουν εξεγερθεί κατά της Χούντας των συνταγματαρχών, καταλαμβάνουν τη Νομική.

1987 - Οι επιστήμονες παρατηρούν ένα σουπερνόβα στο Μεγάλο Μαγγελανικό Νέφος.

http://www.enikos.gr 
Το Abu Simbel είναι ένας από τους πιο δημοφιλής αρχαιολογικούς τόπους της Αιγύπτου και αποτελείται από δυο μεγαλοπρεπείς ιερούς ναούς σκαμμένους μέσα σε έναν λόφο από ροδόχρωμο ψαμμίτη.
Ο ναός που έχει αναπαλαιωθεί και φυλάσσεται από τις αρχές, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Αίγυπτο και προσελκύει κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Στο θαύμα αυτό του Αιγυπτιακού πολιτισμού, δύο φορές το χρόνο συμβαίνει ένα φυσικό φαινόμενο που «μαγεύει» τους επισκέπτες. Το εσωτερικό του κυρίως ναού τις περισσότερες ημέρες του χρόνου είναι σκοτεινό. Όμως δύο συγκεκριμένες ημέρες του έτους, στις 22 Φεβρουαρίου που είναι και η επέτειος των γενεθλίων του φαραώ Ραμσή ΙΙ αλλά και στις 22 Οκτωβρίου που είναι η επέτειος της στέψης του, μία δέσμη ηλιακού φωτός «σκίζει» το σκοτάδι και φωτίζει το εσωτερικό του ναού όπου υπάρχουν τα αγάλματα των θεών και του βασιλιά.
Τις δυο αυτές ημερομηνίες, παρατηρείται και η μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών στο Abu Simbel που ταξιδεύουν μέχρι εκεί για να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο φαινόμενο. Δεν πρόκειται βέβαια για κάποιο θαύμα! Απλά, ο ναός έχει τοποθετηθεί με αρχιτεκτονική ακρίβεια έτσι ώστε οι ηλιακές ακτίνες να ευθυγραμμίζονται δύο φορές το χρόνο και να δίνουν… ζωή στο εσωτερικό του.
Το φαινόμενο προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα γύρω από το οποίο έχει δημιουργηθεί και μία γιορτή με την ονομασία «Το Φεστιβάλ του Ήλιου».
Να σημειωθεί ότι το 1972 ο ναός «έφυγε» από την αρχική του θέση αφού κινδύνευε να βυθιστεί στα νερά μιας τεχνητής λίμνης, η οποία κατασκευάστηκε μετά από απόφαση της κυβέρνησης της Αιγύπτου. Έτσι λοιπόν (και με απόφαση της Unesco) αποσυναρμολογήθηκε και μεταφέρθηκε 60 μέτρα ψηλότερα από την αρχική του θέση.
Το μέρος έχει γίνει ακόμη πιο δημοφιλές μετά από γυρίσματα γνωστών ταινιών που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί (ταινίες του Ηρακλή Πουαρό αλλά και σκηνές από τον Πόλεμο των Άστρων).
echoes.gr

Με μια ανακοίνωση ποταμό κατά πάντων αντέδρασε ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης , Σταμάτης Βελλής, μετά την ήττα από τον Πανιώνιο που έφερε την ομάδα του σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Ο ισχυρός άνδρας της ιστορικής ομάδας δεν κάνει όμως τίποτα παραπάνω από το να εκφράσει δημόσια όλα αυτά που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων γνωρίζει και συζητά. Να στηλιτεύσει μια νοσηρή  κατάσταση που άδειασε τα γήπεδα και απομάκρυνε τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους από κάθε ενασχόληση με το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Μόνο που ο Κος Βελλής αυτά θα έπρεπε να τα καταγγείλει και να τα πολεμήσει, όσο μπορούσε,  από την αρχή της φαρσοκωμωδίας που ονομάζεται Σουπερλίγκα και όχι τώρα που η ομάδα του μπαίνει σε περιπέτειες. Ανεξάρτητα πάντως από τη χρονική στιγμή η ανακοίνωση λέει αλήθειες και αυτές πρέπει να λέγονται.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του έχει ως εξής: «Κατ' αρχάς και δεν είναι συμπτωματικό ότι αρχίζω με αυτό, θα ήθελα να ευχηθώ στους παίκτες του Πανιωνίου και αποκλειστικά σε αυτούς, καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο φετινό πρωτάθλημα. Οι συνθήκες υπό τις οποίες αγωνίζονται είναι γνωστές και μόνο σεβασμό και θαυμασμό μπορεί κάποιος να έχει για τον αγώνα που δίνουν.
ΝΤΡΟΠΗ στον γυρολόγο Αναστόπουλο που τόλμησε κιόλας να κάνει τον δικηγόρο του Αμπάρκιολη στο ημίχρονο μπαίνοντας ανάμεσα σε εμένα και στον διαιτητή και να μου ζητήσει και τον λόγο. Κε Αναστόπουλε, σαν προπονητής χωρίς τον ερυθρόλευκο μανδύα που ενδύεσαι θα ήσουν ένα ΤΙΠΟΤΑ. Άλλωστε βρίσκω πολύ επιτυχημένο και αληθινό το σύνθημα των οπαδών μας στο 2ο ημίχρονο, που φώναζαν όλοι μαζί ρυθμικά «Ολυμπιακός, Ολυμπιακός». Και ο νοών νοείτω.
ΝΤΡΟΠΗ και στον διαιτητή Αμπάρκιολη, που το μόνο που ξέρει να επιδεικνύει είναι διαιτητική ΑΛΗΤΕΙΑ και τίποτα άλλο. Καταλαβαίνω έστω και αργά ότι έχουν δίκιο αυτοί που εδώ και χρόνια φώναζαν πως είναι απλά ένα «εργαλείο» της ΚΕΔ για να εκτελεί τις εντολές της. Και όλοι ξέρουμε ποιος κατευθύνει την ΚΕΔ, που ούτε καν νόμιμο πίνακα διαιτητών δεν έχει συγκροτήσει. Και ας μην ακούσω «μα δεν παίξατε καλά» και κάτι τέτοια. Στο ποδόσφαιρο, όταν δεν παίζεις καλά σε τιμωρεί ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, αν μπορεί, σίγουρα πάντως ΟΧΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ. Άλλο αν στην Ελλάδα αυτά είναι λεπτομέρειες.
Ομολογώ ότι διαμαρτυρόμενος στον Αμπάρκιολη, τον εξύβρισα. Και δεν το μετανιώνω. Άλλωστε είναι και το μόνο που μπορώ να κάνω σαν άνθρωπος αφού είμαι βέβαιος πως ο παρατηρητής διαιτησίας θα του βάλει άριστα, η σχεδόν άριστα. Έχουμε μάθει πια πως πάει το κόλπο. Ας με τιμωρήσουν λοιπόν οι άτεγκτοι δικαστές της ΕΠΟ και η Πειθαρχική της Super League. Κανένα πρόβλημα.
Αν η ομάδα αυτή δεν είχε την ιστορία που έχει και αν δεν σεβόμουν τους άμοιρους οπαδούς της προσωπικά θα την σταματούσα από τώρα στο να παίζει στο πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα με διάφορους «Αμπάρκιολη», με ομάδες που ξαφνικά ανοίγουν τα πόδια σε άλλες ομάδες και από αήττητες και με «Ευρωπαϊκή» χροιά γίνονται ως δια μαγείας «ομαδούλες», που φροντίζουν μάλιστα να μείνουν και με 10 παίκτες από νωρίς, μπας και κάνουν «λάθος» και κερδίσουν κανένα αγώνα που δεν πρέπει. Είναι προφανές πως οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Ανεξάρτητες και οικονομικά αυτάρκεις ομάδες «δεν βολεύουν» το σύστημα που έχει στηθεί, πρέπει να εξαφανιστούν. Χρειάζονται ομάδες με μεγάλα προβλήματα που προκειμένου να μείνουν ζωντανές δε θα «κουνηθούν» ποτέ και σε κανέναν. Και αυτό είναι κατανοητό και λογικό εκ μέρους τους, δεν τις κατηγορώ.
Δεν περιμένω από κανέναν να ασχοληθεί με αυτά. «Μπάλα να παίζεται, λεφτά να βγάζουμε». Και σε αυτό συμπεριλαμβάνω και την πλειονότητα των δημοσιογράφων, ειδικά αυτούς που ασχολούνται πιο πολύ με την τηλεοπτική «προπονητική» παρά με την δημοσιογραφία. Λες και όλα τα άλλα είναι ανούσια και λυμένα. Όλοι «βολεμένοι» είναι με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι να καθαρίσουν αυτή την «κόπρο του Αυγεία» από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πολύ-πολύ να φωνάξουν αν θίγεται η ομάδα που υποστηρίζουν.
Τέλος θα πω ευθαρσώς ότι πλέον δεν με ενδιαφέρει καθόλου η διαγωγή των παικτών μου και των οπαδών μας στους αγώνες της ομάδας μας. Ούτως η άλλως ξεγραμμένους μας έχουν, ε μη δείχνουμε και μαλάκες.
Πληροφορήθηκα πως ο Αμπάρκιολης στο Φύλλο Αγώνα εκτός από εμένα αναφέρει και τους παίκτες μας Τζόρβα, Κανακούδη και Μίγκα για διαμαρτυρίες μετά τη λήξη του αγώνα. Καμία έκπληξη. Ο άνθρωπος έπρεπε να βεβαιωθεί ότι μας «τελείωσε» οριστικά. Να ξέρουν τα παιδιά αυτά ότι τα κατανοώ πλήρως και τα δικαιώνω.
Καλή συνέχεια σε όλους!»
Ένα διακόπτη…στον εγκέφαλο ανακάλυψαν οι επιστήμονες ο οποίος λέει στο σώμα πότε πρέπει να πέσει για ύπνο. Η ανακάλυψη αυτή έγινε από νευρολόγους στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την οριστική καταπολέμηση των διαταραχών του ύπνου, όπως η αϋπνία.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο διακόπτης λειτουργεί με τη ρύθμιση νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο. Όταν είμαστε κουρασμένοι, αυτοί οι νευρώνες του εγκεφάλου ενεργοποιούνται και μας υποδεικνύουν ότι πρέπει να κοιμηθούμε άμεσα. "Όταν είμαστε κουρασμένοι, αυτοί οι νευρώνες στον εγκέφαλο φωνάζουν δυνατά και μας στέλνουν για ύπνο", ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Τζέρο Μίσενμποκ.
Στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής, οι επιστήμονες έκαναν πειράματα με μύγες των φρούτων, αφαιρώντας τον διακόπτη για να δημιουργήσουν αϋπνίες στα έντομα. Διαπίστωσαν ότι χωρίς τους σχετικούς νευρώνες δεν είχαν κανονικό ύπνο και ήταν μισοκοιμισμένα σε ακανόνιστες ώρες. Παράλληλα, παρουσίασαν προβλήματα δυσλειτουργίας όπως συμβαίνει με τους ανθρώπους όταν χάνουν τον ύπνο τους.
Μια αντίστοιχη ομάδα νευρώνων υπάρχει και στο δικό μας εγκέφαλο κι έτσι τα αποτελέσματα θα μπορούν πιθανότατα να αναπαραχθούν σε ανθρώπους.
Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να ανακαλύψουν πώς θα ενεργοποιούμε αυτό το διακόπτη του ύπνου , έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο μηχανισμός αυτός για τη θεραπεία της αϋπνίας.
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neuron,
αυτός ο διακόπτης του ύπνου λειτουργεί με τη ρύθμιση νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και περιγράφεται σαν τον θερμοστάτη του σπιτιού μας.
news.gr

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ πήρε εκδίκηση για τον αποκλεισμό του κυπέλλου και επικράτησε εύκολα της Μπαρτσελόνα με 3-1 για την 25η αγωνιστική της Primera Division, "γκρεμίζοντάς" την από την κορυφή. Η Ρεάλ Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και με τη νίκη επί της Έλτσε προσπέρασε στον πίνακα της βαθμολογίας.
Στο κύπελλο κερδισμένη βγήκε η Μπαρτσελόνα, αλλά στο πρωτάθλημα η Ρεάλ Σοσιεδάδ πήρε το μάθημά της και υπέταξε 3-1 με σχετική ευκολία τους "μπλαουγκράνα", μετά από τη νίκη τους στην Αγγλία επί της Μάντσεστερ Σίτι. Οι Βάσκοι παραχώρησαν την μπάλα στους αντιπάλους τους και "χτυπούσαν" διαρκώς στις αντεπιθέσεις ή από στημένες φάσεις, μέθοδος που πέρυσι τους χάρισε την 4η θέση και το Champions League. Ο Άλεξ Σονγκ αγωνίστηκε στη θέση του Τσάβι στο κέντρο και η προσφορά του ήταν ένα... αυτογκόλ στο 32ο λεπτό, που έφερε σε θέση κυνηγού την ομάδα του.Ο Λιονέλ Μέσι απάντησε άμεσα με το υπ' αριθμόν 229 τέρμα του, προσπερώντας τον Ραούλ στην 3η θέση των αρχισκόρερ της Primera Division. Όσο κι αν γύρισαν την μπάλα στο κέντρο οι Καταλανοί, οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί και με 2 αντεπιθέσεις στο 2ο ημίχρονο έφτασαν στα τέρματα των Αντουάν Γκριεζμάν και Νταβίδ Θουρουτούθα. Οι αποσβολωμένοι πρωταθλητές Ισπανίας δεν είχαν τρόπο αντίδρασης. Η είσοδος του Τσεσκ Φάμπρεγας και αργότερα του Αλέξις Σάντσες δεν έφερε αποτέλεσμα. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ, μάλιστα, ήταν αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, με δοκάρι του Κάρλος Βέλα στα τελευταία λεπτά, όταν εκτέλεθηκε για ακόμα μία φορά η άμυνα των Καταλανών.
Η ζωή χωρίς Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μοιάζει να έχει διαφορά για τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο υπάρχει το φαρμακερό αριστερό πόδι του Γκάρεθ Μπέιλ, στο 3-0 της Έλτσε στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" κι ετοιμάζεται για τα παιχνίδια "φωτιά" με Σάλκε και Ατλέτικο. Ο Πορτογάλος μαζί με τον Λούκα Μόντριτς ήταν τιμωρημένοι, αλλά ο Ουαλός συνέχισε την απόσβεση των 100.000.000 ευρώ που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι για την απόκτησή του, με έναν φανταστικό κεραυνό από τα 35 μέτρα. Ήταν το 72ο λεπτό, κατά το οποίο εξανεμίστηκαν οι όποιες ελπίδες των φιλοξενουμένων να κάνουν το θαύμα, έχοντας απολέσει αυτήν την ευκαιρία στο αντίστοιχο παιχνίδι του 1ου γύρου λόγω διαιτησίας.Η αλήθεια είναι ότι οι "μερένγκες" δεν χρειάστηκαν κανένα σφύριγμα σε αυτό το παιχνίδι. Ακόμα κι αν δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, λόγω και του φορτωμένου προγράμματος, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και το πρώτο γκολ του Ασιέρ Ιγιαραμέντι στο πρωτάθλημα μετά από 72 αγώνες αποτίναξε το όποιο άγχος. Το γκολ του Μπέιλ επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της Ρεάλ και στο 81ο λεπτό, ο Ίσκο που είχε περάσει στη θέση του Χεσέ Ροδρίγκεθ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Περισσότερα εδώ : http://www.contra.gr



Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή με τη φανέλα της Φούλαμ, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Γουέστ Μπρομ.

Η πρώτη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι σε... αγγλική ομάδα για το 2014 είναι γεγονός. Οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν υποτάξει μόνο τις Σουόνσι και Κάρντιφ στο νέο έτος και αντιμετώπισαν την Κρίσταλ Πάλας στο "Σέλχαρστ Παρκ", με την ομάδα του Τόνι Πιούλις να προέρχεται από 3 σερί εντός έδρας νίκες. Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν στην αρχή, αλλά έφτασαν στη νίκη με 2-0 χάρη 3 ημέρες πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" για τη φάση των 16 του Champions League.

Η Τσέλσι όδευε προς 3ο σερί παιχνίδι δίχως νίκη, όταν ο Τζον Τέρι έμεινε ανενόχλητος στην περιοχή του Τιμ Χάουαρντ και με προβολή λύτρωσε τους πρωτοπόρους της Premier League, γράφοντας το 1-0απέναντι στην Έβερτον.

Το πλασέ του Γιάγια Τουρέ στο 70ό λεπτό έλυσε τον "γόρδιο δεσμό" της άμυνας της Στόουκ, η οποία περιόρισε όσο μπορούσε την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, αλλά απέτυχε να της κόψει βαθμούς. ΗΜάντσεστερ Σίτι έφτασε στη δύσκολη νίκη με 1-0 και παρέμεινε σε απόσταση "τριπόντου" από την κορυφή, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Θυμίζοντας... Μπάγερν Μονάχου σε ορισμένες στιγμές, η Άρσεναλ έφτασε σε εμφατική νίκη 4-1 επί τηςΣάντερλαντ στο "Έμιρεϊτς" και άφησε πίσω της την προ ημερών ήττα από τους Βαυαρούς στο ίδιο γήπεδο για το Champions League.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

14:45 Τσέλσι - Έβερτον 1-0
(90+3' Τέρι)

17:00 Άρσεναλ - Σάντερλαντ 4-1
(5', 31' Ζιρού, 42' Ροσίτσκι, 57' Κοσιελνί - 81' Τζιακερίνι)

17:00 Κάρντιφ - Χαλ 0-4
(18' Χάντλστοουν, 38', 57' Γέλαβιτς, 67' Λίβερμορ)

17:00 Μάντσεστερ Σίτι - Στόουκ 1-0
(70' Τουρέ)

17:00 Γουέστ Μπρομ - Φούλαμ 1-1
(86' Βίντρα - 28' Ντετζαγκά)

17:00 Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 3-1
(20' Τζάρβις, 23' Κ. Κόουλ, 71' Νόλαν - 8' Γιοσίντα)

19:30 Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2
(62' πέν. Φαν Πέρσι, 68' Ρούνεϊ)

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

15:30 Λίβερπουλ - Σουόνσι
15:30 Νιούκαστλ - Άστον Βίλα
18:00 Νόριτς - Τότεναμ

Η βαθμολογία 

1. Τσέλσι 60
2. Άρσεναλ 59
3. Μάντσεστερ Σίτι 57*
4. Λίβερπουλ 53
5. Τότεναμ 50
6. Έβερτον 45*
7. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 45
8. Σαουθάμπτον 39
9. Νιούκαστλ 37
10. Γουέστ Χαμ 31
11. Χαλ 30
12. Σουόνσι 28
13. Άστον Βίλα 28
14. Στόουκ 27
15. Κρίσταλ Πάλας 26*
16. Γουέστ Μπρομ 24
17. Νόριτς 25
18. Σάντερλαντ 24*
19. Κάρντιφ 22
20. Φούλαμ 21

*ματς λιγότερο οι ομάδες με αστεράκι

Ο πίνακας των σκόρερς


23 γκολ: Λουίς Σουάρες (Λίβερπουλ)
16 γκολ: Ντάνιελ Στάριτζ (Λίβερπουλ)
15 γκολ: Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)
13 γκολ: Γιαγιά Τουρέ (Μάν. Σίτι)
12 γκολ: Εντέν Αζάρ (Τσέλσι), Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)
11 γκολ: Λοΐκ Ρεμί (Νιούκαστλ), Ρόμπιν φαν Πέρσι (ManUtd)
10 γκολ: Γουέιν Ρούνεϊ (ManUtd), Τζέι Ροντρίγκεθ (Σαουθάμπτον)
9 γκολ: Άλβαρο Νεγκρέδο (Μάν. Σίτι), Ρομελού Λουκακού (Έβερτον)


Δείτε τα video με τα στιγμιότυπα των αγώνων : http://www.nooz.gr
Πιο φονικό και από το τσουνάμι αποδεικνύεται το στρες για τους ανθρώπους που έζησαν την καταστροφή της Φουκουσίμα το Μάρτιο του 2011 όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 1.656 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τότε που σημειώθηκε η καταστροφή στη Φουκουσίμα, ενώ τα θύματα του τσουνάμι στην περιοχή ήσαν 1.607.
"Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι οι άνθρωποι έζησαν για πολύ χρονικό διάστημα σε προσωρινά καταλύματα", εξηγεί ο Χιρογιούκι Χαράντα, αξιωματούχος της επαρχίας, αρμόδιος για τη βοήθεια στα θύματα του τσουνάμι.
"Για τους ανθρώπους αυτούς οι αλλαγές στο περιβάλλον τους ήσαν δραματικές. Πέθαναν άνθρωποι οι οποίοι υπό κανονικές συνθήκες δε θα έχαναν τη ζωή τους", πρόσθεσε ο Χαράντα.
Η επαρχία της Φουκουσίμα, είναι μια από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές της βορειοανατολικής Ιαπωνίας από τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι. Συνολικά, πάνω από 18.000 άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους.
Μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν επιστρέψει ακόμα σ' αυτά τρία χρόνια μετά.
Με βάση τα επίσημα, σημειώθηκαν και αυτοκτονίες που συνδέονται με την καταστροφή.
news.gr
Η εξαγορά της εφαρμογής chat WhatsApp από το Facebook έναντι του ποσού-ρεκόρ των 19 δισ. δολαρίων ήταν η κορυφαία είδηση στην αγορά της τεχνολογίας για την Πέμπτη.

Μιας και ήταν το μεγαλύτερο ποσό που έχει δώσει ποτέ η εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, το Facebook εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξήρε το WhatsApp για τους χρήστες (πάνω από 450.000 τον αριθμό) που έχει συγκεντρώσει και αιτιολόγησε ότι "τέτοιες εφαρμογές αξίζουν την τιμή τους".

Η φράση αυτή σήκωσε τη συζήτηση για το πόσο κοστίζει τελικά ο κάθε χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το WhatsApp, όπως και το Snapchat παλιότερα, κεφαλαιοποίησε την τιμή του από τους χρήστες που το χρησιμοποιούν ως εφαρμογή.

Άρα, πόσο περίπου κοστίζει ο καθένας από εμάς;

Το αμερικανικό portal στατιστικών και διαδικτυακών μελετών Statista έφτιαξε ένα σχετικό διάγραμμα για το πόσο κοστίζει ο καθένας από εμάς που έχει λογαριασμό και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωριστά για κάθε ένα από αυτά.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Statista, ο κάθε χρήστης του Facebook κοστίζει κατά μέσο όρο 141,432 δολάρια, ο χρήστης του LinkedIn 84,95 δολάρια, ο χρήστης του Twitter 83,53 δολάρια και ο χρήστης του WhatsApp, που πλέον γίνεται ένα με το Facebook, 42,22 δολάρια.

Αν, στο μεταξύ, ληφθούν υπόψη και άλλες παράμετροι, όπως ο αριθμός των φίλων ή των followers που έχει ο κάθε χρήστης, προκύπτει ακόμη μεγαλύτερο -ή μικρότερο ανά περίπτωση- ποσό!

Σύμφωνα, πάντως, με το Statista, το Facebook, βάσει του deal της Πέμπτης, πλήρωσε το ανώτερο 12 δολάρια το χρόνο για κάθε χρήστη του WhatsApp, αν αναλογιστεί κανείς το έτη λειτουργίας της εφαρμογής chat.

Δείτε το γράφημα:

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!