Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019


Επιστολή έστειλε ο Τόμι Λι στον Μάκη Βορίδη για το ζήτημα των γαϊδουριών στη Σαντορίνη. Ο Τόμι Λι απευθύνεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδης ζητώντας του να «σταματήσει ο βασανισμός των ζώων», ενώ όπως σημειώνει, ο γνωστός ντράμερ και πρώην σύντροφος της Πάμελα Άντερσον, ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί το καλοκαίρι, αρνήθηκε να μεταφερθεί με γαϊδούρι.
«Είναι για μένα μεγάλη τιμή να έχω γεννηθεί στην Αθήνα. Όταν βρίσκομαι σε περιοδεία με τους Mötley Crüe, μιλάω περήφανος για την ελληνική μου καταγωγή. Όμως κάτι αμαυρώνει το όνομα της Ελλάδας και ελπίζω εσείς να μπορέσετε να συμβάλλετε στην επίλυση αυτού του προβλήματος: Εννοώ τη φρικτή κακοποίηση εξαντλημένων γαϊδουριών και μουλαριών, τα οποία πρέπει να κουβαλούν τους τουρίστες στους κατακόρυφους λόφους της Σαντορίνης. Επισκέφτηκα το νησί αυτό το καλοκαίρι σε ταξίδι με θαλαμηγό. Προσδέσαμε στο νησί δύο ημέρες κι εγώ αρνήθηκα να μεταφερθώ στο κέντρο της πόλης πάνω σε ένα γάιδαρο.
Στο CNN είδα πρόσφατα αυτό το άρθρο και μετά από αυτό αποφάσισα να αναλάβω δράση μαζί με τους φίλους μου από την PETA, ώστε να σταματήσει αυτός ο βασανισμός των ζώων. Με εξόργισε ιδιαίτερα ότι ο νόμος που υιοθετήθηκε πριν από λίγα χρόνια για την προστασία των γαϊδουριών δεν εφαρμόζεται. Οι τουρίστες της Σαντορίνης θα πρέπει να χρησιμοποιούν το εξαιρετικό τελεφερίκ! Αντί αυτού κάθονται μαζικά πάνω σε εντελώς εξαντλημένα γαϊδούρια, που κουβαλάνε τους ανθρώπους και ανεβοκατεβαίνουν πολλές φορές την ημέρα τα 500 σκαλοπάτια μεταξύ του λιμανιού και της παλιάς πόλης των Φηρών.
Σαμάρια που δεν είναι καλά τοποθετημένα προκαλούν ανοιχτές πληγές οι οποίες πολλές φορές δεν λαμβάνουν θεραπεία. Τα ζώα δεν έχουν καθόλου προστασία από τον καυτό ελληνικό ήλιο και κάνουν μόνο σπάνια διαλείμματα. Ούτε καν τα δίνουν τροφή και νερό. Οι εικόνες αυτών των ζώων που υποφέρουν με ακολουθούν μέχρι σήμερα. Είναι στο χέρι σας, να σταματήσετε αυτόν τον βασανισμό των ζώων και η Σαντορίνη να γίνει ένας ωραίος τόπος για τουρίστες και για ζώα. Παρακαλώ σταματήστε την ξεπερασμένη ταλαιπωρία των «ζώων-ταξί». Θα χαρώ για την απάντησή σας. Ευχαριστώ για το χρόνο και τις προσπάθειές σας».

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Oukraïnska Pravda, ο Πέτρο Ποροσένκο εξηγεί στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι «ο Πούτιν χειραγωγεί τους πάντες, ως προς την ουσία, τα γεγονότα, τους αριθμούς, τους χάρτες, τα συναισθήματα».
«Στο πλαίσιο αυτό, μία ειλικρινής συμβουλή: αποφύγετε τις συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πούτιν όταν αυτό είναι δυνατόν για να μην πέσετε θύμα των κολακειών και των χειρισμών του, των παιγνιδιών του με τα συναισθήματα», γράφει ο επιχειρηματίας, ο οποίος ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας συναντώνται την Δευτέρα στο Παρίσι, στο πρώτο τους ραντεβού, υπό γαλλο-γερμανική αιγίδα, για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών για την ανατολική Ουκρανία, την μόνη ενεργή πολεμική σύρραξη στην Ευρώπη.
Αν και δεν αναμένεται ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε αποτέλεσμα, και μόνο το γεγονός της πραγματοποίησης της συνάντησης προκαλεί αισιοδοξία, έπειτα από τρία χρόνια ακινησίας των διαπραγματεύσεων στο υψηλότερο επίπεδο.
Ο πόλεμος ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους αυτονομιστές της περιοχής του Ντονμπάς έχει προκαλέσει τον θάνατο 13.000 ανθρώπων εδώ και περισσότερο από πέντε χρόνια. Οι δυτικές χώρες και η Ουκρανία κατηγορούν την Μόσχα ότι χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τους αυτονομιστές αντάρτες, πράγμα που αρνείται η Ρωσία.

Απαντώντας σε οπαδό του, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης στην πόλη Φερράρα, ο ιταλός πρώην υπουργός εσωτερικών δήλωσε: «Άλλαξα συνήθειες. Δεν τρώω πια ιταλική κρέμα σοκολάτας, διότι ανακάλυψα ότι περιέχει τουρκικά φουντούκια. Προτιμώ να τρώω δικό μας φαγητό, να στηρίζω τις εταιρίες που χρησιμοποιούν ιταλικά προϊόντα και τους ιταλούς αγρότες».
Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, τονίζουν ότι τα φουντούκια που παράγει η χώρα δεν επαρκούν και οι εταιρίες που φτιάχνουν σοκολάτα σε κρέμα πρέπει να εισάγουν υποχρεωτικά το προϊόν αυτό, κύριας σημασίας για την όλη παραγωγή τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ματτέο Σαλβίνι έχει ταχθεί επανειλημμένα τόσο κατά της συμφωνίας ΕΕ- Tουρκίας για το μεταναστευτικό, όσο και κατά της όποιας ευρωπαϊκής προοπτικής της Άγκυρας.

Νέα μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη έχει ο έκπτωτος παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος φέρεται ότι παραβίασε τους όρους της εγγύησής του, κάνοντας κακή χρήση της ηλεκτρονικής συσκευής που φορά στον αστράγαλό του.
Ως εκ τούτου, ανέφερε εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καταγραφεί οι τόποι που βρισκόταν ο Γουάινστιν, ο οποίος φέρεται ότι τον άφηνε σπίτι.
Ο Γουάινστιν είναι ελεύθερος με εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Οι δικαστές τον κατηγορούν ότι άφηνε σπίτι κομμάτι από το βραχιολάκι που το ενεργοποιούσε.
Από την πλευρά της, η συνήγορος υπεράσπισης αρνήθηκε ότι υπήρξε κάποια σκόπιμη παραβίαση παραβίαση και έκανε λόγο για «τεχνικές δυσλειτουργίες», όπως οι νεκρές μπαταρίες.
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν αρνείται τις κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!