Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ο 83χρονος Κώστας Βουτσάς μίλησε ακόμα μία φορά για την προσωπική του ζωή και μετά από τις αποκαλύψεις για το σεξ που κάνει σε αυτή την ηλικία, αποκάλυψε και τα ονόματα των γυναικών που έχει απατήσει. 

Ο ηθοποιός ομολόγησε σε συνέντευξη του στο Βήμα πως υπήρξε άστατος στην προσωπική του ζωή και παραδέχτηκε πως είχε σχέση με την Σπεράντζα Βρανά ενώ παράλληλα ήταν και με την Έρρικα Μπρόγιερ. «Ηµασταν µε τη Σπεράντζα και κάποια στιγµή τα έφτιαξα µε την Ερρικα Μπρόγιερ. Η Ερρικα της έστειλε το προσκλητήριο του γάµου µας, ενώ η καλή µου Σπεράντζα έραβε νυφικό. "Αυτό είναι γκραν-γκινιόλ" γύρισε και είπε».

Στην ερώτηση για το ποιος ήταν ο μεγαλύτερος γυναικάς του ελληνικού κινηματογράφου απάντησε: «Ο Αλέκος Αλεξανδράκης. Από την αγκαλιά του πέρασαν σχεδόν όλες οι ελληνίδες πρωταγωνίστριες. Και ο Μπάρκουλης βέβαια. Ξέρετε πώς βγήκε το περίφηµο "Κορίτσια, o Mπάρκουλης"; Eνα σχολείο θηλέων έκανε παρέλαση και ο Μπάρκουλης πέρασε από εκεί, κάποια το φώναξε στις άλλες, και αυτές παράτησαν το βήµα και άρχισαν να τρέχουν πίσω του».

Με τη νέα σύντροφό σας, Αλίκη, είστε ευτυχισµένος; «Την αγαπάω πολύ γιατί µου έχει δώσει ζωή. Ύστερα είναι ο θεατής µου. Με παρασύρει και παίζω "θέατρο" µπροστά της και εκείνη όλη την ώρα γελάει».

Αεροσυνοδούς γυναίκες και άντρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο αναζητεί η Aegean Airlines. στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της.
Οι ιδανικοί υποψήφιοι θα....
πρέπει να έχουν απολυτήριο Λυκείου, άριστη γνώση Αγγλικών, ενώ η γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικά ή Ρωσικά ή Ιταλικά ή Γερμανικά) θα θεωρηθεί προσόν. Παράλληλα, επιπρόσθετο προσόν θα θεωρηθούν τα πτυχία ανώτερων ή ανώτατων σχολών, ενώ οι άντρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναφέρουν στο βιογραφικό τους το ύψος και το βάρος τους, ενώ θα πρέπει να επισυνάψουν πρόσφατη φωτογραφία τους.
Οι υποψήφιοι μπορούν να στέλνουν βιογραφικό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου μέσω της ηλεκτρονική σελίδας http://en.aegeanair.com/all-about-us/job-opportunities/

http://simantra.blogspot.gr 
Όλοι έχουμε σχολιάσει κάποια στιγμή τον "ακαταλαβίστικο" γραφικό χαρακτήρα του γιατρού στη συνταγή που μας έγραψε για κάποιο φάρμακο ή στις εξετάσεις που μας έγραψε να κάνουμε.

Είναι πραγματικά ένα φαινόμενο που είναι κοινό στους γιατρούς όλου του κόσμου και όχι μόνο της Ελλάδας.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Πώς είναι δυνατόν όλοι οι γιατροί να έχουν τόσο περίεργο γραφικό χαρακτήρα; Η απάντηση σύμφωνα με το Onmed, βρίσκεται στη ρουτίνα που ακολουθεί ένας γιατρός και με την οποία εμείς δεν είμαστε εξοικειωμένοι.
Ένα πρόβλημα για τους γιατρούς είναι ο όγκος των εγγράφων που ακολουθούν για κάθε συνάντηση με έναν ασθενή. Πρόκειται για μια νομική απαίτηση ότι όλα όσα γίνονται πρέπει να τεκμηριώνονται.
Οι γιατροί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η διαδρομή του χαρτιού καταλήγει σε κάποιο αρχείο, και το χαρτί αυτό δεν θα δει ποτέ ξανά το... φως. Αντιμετωπίζουν την όλη διαδικασία ως ύψιστη γραφειοκρατία που αποτελεί εμπόδιο στην πραγματική δουλειά που θέλουν να κάνουν και αυτή είναι η φροντίδα του ασθενούς και σωστή μέθοδος θεραπείας του.
Οι γιατροί επίσης ξέρουν ότι αυτά που γράφουν προορίζονται για τα μάτια τα δικά τους και άλλων συναδέλφων τους ή άλλων επαγγελματιών στο χώρο της Υγείας (πχ φαρμακοποιοί) και όχι για το κοινό.
Η γραφή τους είναι ως επί το πλείστον δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί από έναν τρίτο, επειδή δεν θα ήξερε τι να ψάξει ανάμεσα στις λέξεις που σημείωσε ο γιατρός. Όταν κάποιος γνωρίζει για παράδειγμα τα πιθανά φάρμακα ή την πιθανή αγωγή για μία πάθηση, τότε περιμένει να δει συγκεκριμένες λέξεις και ονομασίες στο χαρτί. Όσο και αν αυτές είναι γραμμένες με ακαταλαβίστικο τρόπο, αν ξέρει κανείς τι αναζητά, τότε αυτό "αποκαλύπτεται" μπροστά του στο χαρτί.
Βέβαια η ηλεκτρονική συνταγογράφηση βάζει ένα τέλος σε αυτό το... μυστήριο.

http://simantra.blogspot.gr 
Ένας καθηγητής της Ιατρικής ρωτάει μια φοιτήτρια:
-Ποιο μέρος του σώματος εξαπλασιάζεται μετά από εξωτερική επίδραση;
Η φοιτήτρια κοκκίνισε, χαμήλωσε τα μάτια, ντράπηκε κι έμεινε βουβή. Ο καθηγητής της ξαναλέει την ερώτηση, αλλά αυτή δεν έβγαλε κιχ. Τότε ο καθηγητής ρωτάει τον επόμενο φοιτητή κι εκείνος του απαντά:
-Η κόρη του ματιού.
-Πολύ ωραία, του λέει ο καθηγητής και κοιτώντας τη φοιτήτρια της ρίχνει μια ματιά βλοσυρή και της λέει:
-Εσένα θα σε κόψω για τρεις λόγους: Πρώτον, γιατί είσαι τελείως αδιάβαστη. Δεύτερον, γιατί το μυαλό σου πήγε στο πονηρό και τρίτον γιατί αυτό που σκέφτηκες δεν εξαπλασιάζεται.


Χάρη σε ένα διάλειμμα καθαρής ατμόσφαιρας πάνω από τη λεκάνη της Ελλάδας του Άρη, ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Mars Express μπόρεσε να κοιτάξει κάτω σε αυτό τη γιγάντια κοιλότητα βάθους επτά χιλιομέτρων.

Η Λεκάνη της Ελλάδας βρίσκεται στα υψίπεδα του νοτίου ημισφαιρίου του Άρη και είναι ουσιαστικά ο μεγαλύτερος ορατός κρατήρας του Ηλιακού Συστήματος, με διάμετρο 2.300 χιλιόμετρα.

Σχηματίστηκε πριν από περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια στη διάρκεια του λεγόμενου Όψιμου Μεγάλου Βομβαρδισμού, όταν οι πλανήτες του εσώτερου Ηλιακού Συστήματος δεχόταν μια βροχή αστεροειδών και κομητών.

Από το σχηματισμό της στα πρώτα στάδια της ζωής του Άρη, η Λεκάνη της Ελλάδας σμιλεύτηκε από τον άνεμο, το νερό, τον πάγο και την ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Αυτή είναι εξάλλου η περιοχή όπου ξεκινούν οι παγκόσμιες αμμοθύελλες του πλανήτη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA.

Η εικόνα που έλαβε η στερεοσκοπική κάμερα του Mars Express στις 23 Ιανουαρίου εστιάζεται στην περιοχή Χάος, σχεδόν στο κέντρο της λεκάνης.

Μεγάλο μέρος του τοπίου καλύπτεται από πάχνη ξηρού πάγου -χιόνι από παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο σχηματίζει μεγάλα καλύμματα στους πόλους του πλανήτη.

Στα δεξιά της εικόνας, το «γλάσο» του ξηρού πάγου σημαδεύεται από «λάκκους εξάχνωσης», σχηματισμούς που δημιουργούνται από την εξάχνωση του διοξειδίου του άνθρακα, δηλαδή τη μετατροπή του από στερεό απευθείας σε αέριο.

Οι λάκκοι εξάχνωσης εναλλάσσονται με πολυγωνικούς σχηματισμούς στο έδαφος, αποτέλεσμα της συστολής και της διαστολής στους κύκλους ψύξης-απόψυξης.

Οι λόφοι που διατρέχουν το κέντρο της εικόνας φαίνονται χρυσαφένιοι, πιθανότατα επειδή ο Ήλιος βρισκόταν χαμηλά στον ορίζοντα όταν ελήφθη η εικόνα.
tanea.gr
Όλα έγιναν πριν από λίγες μέρες όταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, ανέβασε την άκρως ιδιαίτερη αγγελία που βλέπετε...
Ο εστιάτορας ήθελε να βάλει στο μαγαζί του ζωντανή μουσική, αλλά δεν ήθελε να πληρώνει τους μουσικούς. Έτσι όπως βλέπετε στην μικρή αγγελία ζήτησε μουσικούς να παίζουν δωρεάν, με μοναδικό κέρδος για τους ίδιους, να προωθούν τη δουλειά τους και να πουλάνε CD.


Λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση που βλέπετε, στο ίδιο πνεύμα. Τονίζεται πως μια ομάδα μουσικών ψάχνει για εστιάτορα που θέλει να προωθήσει τη δουλειά του δωρεάν και γι’αυτό το λόγο, του παραχωρούν το σπίτι τους για να τους μαγειρεύει.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το γιαούρτι κάθε ημέρα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι η συχνή κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Μου Τσεν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal”, αξιολόγησαν στοιχεία (μεταανάλυση) από τρεις μελέτες, που κράτησαν δεκαετίες και αφορούσαν δεκάδες χιλιάδες άτομα, μεταξύ των οποίων περίπου 15.100 διαβητικούς.
Η ανάλυση έδειξε ότι ενώ η συνολική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μέσα στην ημέρα δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον κίνδυνο διαβήτη, δεν ισχύει το ίδιο για το γιαούρτι, το οποίο σαφώς μειώνει τον σχετικό κίνδυνο. Όπως υπολογίστηκε, η κατανάλωση 28 γραμμαρίων γιαουρτιού καθημερινά μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη κατά 18%.
Προηγούμενες έρευνες έχουν συμπεράνει ότι το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ορισμένα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στα γαλακτοκομικά προϊόντα, μειώνουν τον κίνδυνο για διαβήτη. Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι τα προβιοτικά βακτήρια του γιαουρτιού βελτιώνουν το λιπιδικό «προφίλ» και το επίπεδο αντιοξειδωτικών ουσιών στον οργανισμό των ανθρώπων που ήδη έχουν διαβήτη τύπου 2.
Ο ερευνητής Φρανκ Χου δήλωσε ότι, μετά και τα νέα ευρήματα, «το γιαούρτι πρέπει να αποτελέσει αναπόσπαστο συστατικό μιας υγιούς διατροφής».
Ο διαβήτης τύπου 2 (των ενηλίκων, σε αντιδιαστολή με τον τύπου 1 ή παιδικό) είναι μια χρόνια πάθηση που εμφανίζεται, όταν το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή τα κύτταρα του σώματος εμφανίζουν αντίσταση στην εν λόγω ορμόνη, με συνέπεια να αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα. Η πάθηση έχει μια γενετική-κληρονομική διάσταση, ενώ ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής που οδηγεί στην παχυσαρκία, αυξάνει τον κίνδυνο.
Περίπου 366 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πάσχουν σήμερα από διαβήτη τύπου 2 και εκτιμάται ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί στα 552 εκατομμύρια έως το 2030.
aftodioikisi.gr
Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Α.Π.Θ Αιμοδοτώ, σας προσκαλεί στην τελευταία εθελοντική αιμοδοσία του 2014.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να γίνει Αιμοδότης:
- Να μην είναι νηστικός. Τρώμε οπωσδήποτε πρωινό
-Να μην έχει πιει αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα.
-Να έχει κοιμηθεί 6-7 ώρες.
-Να μην είναι κρυωμένος ή με ενεργή αλλεργία.
-Παυσίπονα – Αντιπυρετικά, θα πρέπει να έχουν περάσει 5 ημέρες από την λήψη τους.
-Να μην έχει πάει στον οδοντίατρο την τελευταία εβδομάδα
-Να μην έχει κάνει εμβόλιο τον τελευταίο μήνα
-Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση τους τελευταίους 6 μήνες
-Λιποθυμιές – ανεξήγητη Απώλεια βάρους θα πρέπει να αναφέρονται.
-Απορρίπτονται για έξι μήνες όσοι έκαναν PIERCING, τατουάζ, τρύπημα αυτιού.
-Ελάχιστο βάρος αιμοδότη τα 50 κιλά και ηλικία από 18-65 ετών.
-Ο έρπις είναι ιός και θα πρέπει να έχει εξαφανιστεί εντελώς, για να αιμοδοτήσει κάποιος.

-Το αίμα δίνεται σε όποιον το έχει ανάγκη, χωρίς περιορισμούς (χρώματος, φρονήματος, θρησκεύματος).

Πληροφορίες:

Αίθουσα τελετών ΑΠΘ.
Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 09:30-13:30.

http://www.thestival.gr
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τον φρενήρη ρυθμό του, βρίσκει πολλούς ανθρώπους να υποφέρουν από φοβίες και άγχη γύρω από την υγεία τους.
Σίγουρα ο καθένας από εμάς θα ήθελε να γνωρίζει και να έχει τη δυνατότητα να αυτό-θεραπεύεται ή ακόμα και στις χειρότερες περιπτώσεις, να μπορεί να απαλύνει τα συμπτώματα της ασθένειάς του. Η διαπίστωση «νους υγιής εν σώματι υγιεί» των αρχαίων Ελλήνων επιβεβαιώνεται στις μέρες μας, καθώς έρευνες καταδεικνύουν συνεχώς ότι η δύναμη του νου είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να επηρεάζει άμεσα την ανθρώπινη υγεία.
Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε και ο χημικός David Hamilton, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια εργασίας σε φαρμακευτική εταιρία, άρχισε να διαπιστώνει ότι οι φαρμακευτικές ουσίες δεν αποτελούν τη μοναδική λύση για την σωματική υγεία.
O Hamilton βρέθηκε πολλές φορές μπροστά στη διαπίστωση του φαινόμενου «placebo», το οποίο προκύπτει όταν οι επιστήμονες προσπαθούν να διαπιστώσουν αν το φάρμακο που πειραματίζονται κάνει όντως τη δουλειά για την οποία προορίζεται.
Το πειραματικό φάρμακο χορηγείται κανονικά σε κάποιους ασθενείς, ενώ παράλληλα σε άλλους δίνεται μία ουσία που δεν έχει καμία σχέση με τη φαρμακευτική ουσία που δοκιμάζεται.
Στα πειράματα που ακολούθησαν ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών (από 30% έως 90%) ανάρρωνε χωρίς τη θεραπευτική ουσία, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι θεραπεύτηκαν γιατί προφανώς έβλεπαν πιο ελπιδοφόρα και αισιόδοξα την εξέλιξη της υγείας τους.
Μετά από αυτή τη διαπίστωση ο Hamilton ξεκίνησε την έρευνα και τις επαφές με την εναλλακτική θεραπευτική, ενώ διοργάνωσε μια τεράστια συγκέντρωση στο στάδιο Hampden της Γλασκώβης, με θέμα τη δύναμη της θετικής σκέψης και την άμεση σχέση της σωματικής υγείας με τη νοητική κατάσταση που βρισκόμαστε.
Την προσπάθειά του Hamilton υποστηρίζουν και άλλοι σύγχρονοι επιστήμονες που πιστεύουν ότι το συναίσθημα, η σκέψη και η πίστη σχετίζονται άμεσα με την σωματική υγεία, ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η διαπίστωση ότι το αίσθημα της αισιοδοξίας και οι θετικές σκέψεις μπορούν στην ουσία να αλλάξουν το ανθρώπινο DNA!
Στο ίδιο συμπέρασμα  καταλήγει και ο Eric Kandel, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ιατρικής του 2000, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να έχει δημιουργηθεί ένας νέος κλάδος της Ιατρικής που ονομάζεται  «Ψυχο-νευρο-ανοσολογία» ο οποίος μελετάει τη σύνδεση της σκέψης με τη δομή και τη λειτουργία του DNA μας.
echoes.gr
Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα μικρό θαύμα και αυτό πολλές φορές το ξεχνάμε.

Είναι ικανό να κάνει απίστευτα πράγματα, μα πάνω απ' όλα η ίδια του η λειτουργία αποτελείται από επιμέρους λειτουργίες, που, όταν τις αναλύσει κανείς, συνειδητοποιεί ότι το ανθρώπινο σώμα είναι ένας τέλειος μηχανισμός.

Δείτε μερικά πραγματικά απίστευτα στοιχεία για την λειτουργία του οργανισμού μας:

-Η καρδιά χτυπάει κατά μέσο όρο 100.000 φορές την ημέρα και αντλεί πάνω από 7 τόνους αίμα σε κάθε άκρη του σώματος.

-Αυτοί οι 7 τόνοι αίματος μετακινούνται μέσα σε ένα ευρύ δίκτυο από αρτηρίες, φλέβες και τριχοειδή αγγεία. Σε ένα ενήλικο άτομο αν όλα αυτά τα αγγεία ευθυγραμμίζονταν θα απλώνονταν σε απόσταση 96.000 χιλιομέτρων, δηλαδή όσο δυόμισι φορές η περιφέρεια της Γης!

-Κάθε μέρα τα νεφρά φιλτράρουν 120 έως 150 λίτρα αίματος -σχεδόν 13 ποτήρια την ώρα- και παράγουν μέχρι και δύο λίτρα ούρων.

-Αν απλώνονταν σε ευθεία το παχύ και το λεπτό έντερο θα έφταναν σε μήκος τα 7,5 μέτρα.

-Οι σιελογόνοι αδένες παράγουν 1,8 λίτρα σάλιου την ημέρα.

-Ένα φτάρνισμα μπορεί να εκτοξεύσει 40.000 σταγονίδια με αρχική ταχύτητα πάνω από 160χλμ/ώρα.

-Κατά μέσο όρο, το δέρμα ενός ενήλικα έχει συνολικό εμβαδόν 6,4 τετ. μέτρων, ζυγίζει 4 κιλά και περιέχει πάνω από 17χλμ αιμοφόρων αγγείων.

-Η μέση θερμότητα που παράγει το σώμα ενός ενήλικα φτάνει τις 2.400 κιλοθερμίδες την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί στη θερμότητα που παράγει ένας λαμπτήρας 116 βατ.

-Ένας ενήλικας αποτελείται από περίπου 7 οκτάκις εκατομμύρια άτομα.

http://www.onmed.gr 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!