Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015


Το νέο compact SUV της Hyundai Motor, το νέο Tucson, έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων από τον Ανεξάρτητο Οργανισμό Αξιολόγησης Οχημάτων « Euro NCAP ».
Το αποτέλεσμα υπογραμμίζει την προσέγγιση της Hyundai να εγκαταστήσει τεχνολογίες αιχμής και χαρακτηριστικά υψηλής ασφαλείας σε όλη την γκάμα των οχημάτων της.
Το νέο Tucson προσφέρει νέα χαρακτηριστικά ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας και τα πορίσματα των δοκιμών του Euro NCAP δείχνουν ότι, είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο πλήρως εξοπλισμένα οχήματα στην κατηγορία του.
Επιπλέον, αν και μόνο το σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keeping Assist System) και η λειτουργία Speed Limit Information ελήφθησαν υπόψη από το Euro NCAP, το νέο Tucson είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφαλείας για την αποφυγή και την ελαχιστοποίηση της σοβαρότητας των ατυχημάτων. Μεταξύ αυτών είναι το σύστημα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό σε απρόσμενες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και ενεργοποιεί το σύστημα πέδησης αυτόνομα εάν απαιτείται. Επίσης, το όχημα διαθέτει Blind Spot Detector, Rear-Cross Traffic Alert και Vehicle Stability Management που ολοκληρώνουν το συνολικό πακέτο ενεργητικής ασφάλειας.
Για αυξημένη ασφάλεια των πεζών, το νέο Tucson είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα Active Hood στον στάνταρ εξοπλισμό του, όπου ανασηκώνεται το καπό του οχήματος προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης με πεζό. Η νέα δομή αμαξώματος διαθέτει πλέον 30% περισσότερο προηγμένο χάλυβα υπέρ-υψηλής αντοχής, αυξάνοντας την στρεπτική ακαμψία του αυτοκινήτου, ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή σε περιπτώσεις σύγκρουσης. Επιπλέον, η ενίσχυση της συνδεσμολογίας της καμπίνας επιτρέπει την καλύτερη διάχυση της ενέργειας σύγκρουσης - ένας επιπλέον παράγοντας που ήταν στο επίκεντρο για το θετικό αποτέλεσμα της δοκιμής του Euro NCAP.
news.gr

Εκτός από τη φυγή κεφαλαίων, η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έχει προκαλέσει και φυγή ανθρώπων και μάλιστα κυρίως νέων επιστημόνων.
Η πιο έντονη τάση για μαζική φυγή κατεγράφη από το Eures (Ευρωπαϊκή Πύλη για την Επαγγελματική κινητικότητα) το 2011 και το 2012 και κορυφώθηκε το 2013. Οι περισσότεροι από τους Έλληνες που απευθύνθηκαν τότε στο Eures, διερευνούσαν για πρώτη φορά στη ζωή τους την ξένη αγορά εργασίας. Το πρώτο εξάμηνο του 2015, σημειώθηκε πτωτική τάση στην τάση φυγής των Ελλήνων.
Αυτός που αναζητά δουλειά στο εξωτερικό, τις περισσότερες φορές είναι νέος, 20-35 ετών, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις, αν και τα τελευταία δύο χρόνια απευθύνονται στο eures και μεγαλύτεροι, άνω των 45, που έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις. Στην περίπτωση των νέων, η αναζήτηση εργασίας αφορά μία μεγάλη γκάμα επαγγελμάτων.
Για παράδειγμα, το 2011-2012, υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από οικονομολόγους. Η αναζήτηση των άνω των 45, είναι πολύ πιο εξειδικευμένη. Αναζητεί εργασία πρώτα ο άντρας κατά κύριο λόγο, έτσι ώστε να ακολουθήσει και η σύζυγος του αργότερα, αν και υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις κατά τις οποίες αναζητούν και οι δύο σύζυγοι δουλειά στο εξωτερικό, αποφασισμένοι να αλλάξουν τη ζωή τους.
Οι επαγγελματίες αυτοί είναι συνήθως μηχανικοί, γιατροί και αρχιτέκτονες και πολλές φορές καταφέρνουν με επιτυχία να βρουν εργασία στο εξωτερικό, λόγω των κενών που διαπιστώνονται σε κάποιους κλάδους σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δεν μπορούν να καλυφθούν από την εσωτερική αγορά, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επικεφαλής του συντονιστικού γραφείου Eures στην Ελλάδα, Κατερίνα Φλάκα.
Κοινός παρονομαστής όσων θέλουν να δουλέψουν σε ξένη χώρα, είναι η γνώση μιας ή περισσότερων ξένων γλωσσών. Κατά την έναρξη της κρίσης, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον εύρεσης εργασίας στην Κύπρο, κυρίως από ανθρώπους που δεν μιλούσαν ξένες γλώσσες. Παράλληλα, πολλοί ήταν οι καθηγητές ανώτατης εκπαίδευσης που αναζήτησαν και βρήκαν δουλειά στην Κύπρο. Το μεγάλο ρεύμα σταμάτησε όταν η κρίση χτύπησε την Κύπρο. Μάλιστα πολλοί άρχισαν να επιστρέφουν, αν και το ενδιαφέρον για εργασία στη Μεγαλόνησο δεν έχει τελείως εξαφανιστεί.
Η γλώσσα είναι πάντως είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας στην εργασιακή κινητικότητα. Η γλώσσα είναι αυτή που κατευθύνει άλλωστε και προς τον προορισμό. Όπως τονίζει η κ. Φλάκα, τα τελευταία χρόνια είναι πολλοί οι Έλληνες που μαθαίνουν νέες γλώσσες για να ενταχθούν σε νέες αγορές εργασίες, που δεν ήταν ελκυστικές στο παρελθόν, όπως είναι η Φινλανδία, η Σουηδία και η Νορβηγία. Οι πιο δημοφιλείς εργασιακοί προορισμοί των Ελλήνων με σειρά προτίμησης είναι: το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Δανία, η Νορβηγία, η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Γαλλία.
Λίγο πολύ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Eures, όλες οι ειδικότητες αναζητούν εργασία στο εξωτερικό. Ωστόσο, αυτό που, επίσης, παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι για ποιες ειδικότητες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον οι αγορές εργασίας. Σε πανεπιστημιακό επίπεδο είναι ιδιαίτερα περιζήτητες οι ειδικότητες του γιατρού, του μηχανικού (εκτός των πολιτικών μηχανικών), του νοσηλευτή, του φαρμακοποιού και του βιολόγου. Μεγάλη ζήτηση υπάρχει επίσης για ελαιοχρωματιστές και ψυκτικούς, ωστόσο υπάρχει πρόβλημα με τη γλώσσα αλλά και με την πιστοποίηση που ζητούν στο εξωτερικό και δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
Μπορεί κανείς να εξερευνήσει τις εργασιακές δυνατότητες που του δίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επικοινωνώντας με το γραφείο Eures στην Αθήνα.
47 χρόνια μετά το γάμο του Ωνάση με την Τζάκι στις 20 Οκτωβρίου 1968, η Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα παντρεύεται στο Σκορπιό τον σύντροφό της επιχειρηματία, Juan Sartori την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015.

Το αποκαλύπτει η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Θέλω να ανακοινώσω ότι παντρεύομαι και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη που θα τελέσω το γάμο μου στο Σκορπιό την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου. Θα γιορτάσουμε το γεγονός μέσα από μία σεμνή τελετή στην οποία θα δώσουν το παρόν μόνο η οικογένειά μας και οι στενότεροι φίλοι μας. Αυτό είναι το σημαντικό για εμένα. Μέσα από το μεγάλο αυτό γεγονός ο Σκορπιός συνδέεται ολοένα και περισσότερο με τις ξεχωριστές στιγμές της ζωής μου. Επιθυμώ επίσης να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της γειτονικής Λευκάδας. Σε όλους εκείνους που είναι πάντα τόσο φιλόξενοι, δείχνουν σεβασμό και κατανοούν ότι χρειαζόμαστε να προστατεύσουμε την ιδιωτική μας ζωή", είπε.

Δύο χρόνια μετά από την απόφαση του πατέρα της να αγοράσει το Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση, η Ριμπολόβλεβα δηλώνει ότι το νησί είναι «το προσωπικό μου καταφύγιο που με βοηθά να ξεκουραστώ και να επιστρέψω πιο δυνατή στις υποχρεώσεις μου. Είναι το δεύτερό μου σπίτι, ο απόλυτος προορισμός για τις διακοπές μου» και προσθέτει: «Είναι επίσης ένα ιερό μέρος, γεμάτο ιστορία, παράδοση και σεβασμό. Όλα αυτά οφείλονται στην κληρονομία που άφησε πίσω του ο Αριστοτέλης Ωνάσης».

http://www.thestival.gr

Εδώ και μήνες υπέφερε από υποτροπιάζουσες λοιμώξεις και όταν οι γιατροί χειρούργησαν τον 42χρονο Αργεντίνο ανακάλυψαν μία οδοντογλυφίδα στην καρδιά του, την οποία είχε καταπιεί δύο χρόνια νωρίτερα χωρίς να το έχει καταλάβει.

«Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να αφαιρέσουμε ένα ξένο σώμα, πίστευα ότι επρόκειτο για έναν καθετήρα. Όταν είπα στα μέλη της ομάδας ότι ήταν μια ξύλινη οδοντογλυφίδα, δε με πίστευαν. Μου είπαν: "πρέπει να πάρεις τη σύνταξή σου", "έχεις τρελαθεί"» περιέγραψε ο χειρουργός Φερνάνδο Σιτσέρο.

Ο γιατρός εξήγησε ότι η οδοντογλυφίδα είχε σταδιακά περάσει από το πεπτικό σύστημα στο αίμα προτού καταλήξει στην καρδιά.

«Από τύχη, προσέθεσε, ο άνδρας ήταν υγιής και εύρωστος».

«Πέρασα 6 μήνες μεταξύ νοσοκομείου και του σπιτιού μου, ένιωθα ότι κάτι μου τσιμπάει την καρδιά» είπε ο Οράθιο Βιδέλα μπροστά από το νοσοκομείο Fernandez του Μπουένο Άιρες, εμφανώς ανακουφισμένος και χαμογελαστός.

Τους τελευταίους μήνες ο ασθενής έχασε 7 κιλά.

«Είχα πολύ πυρετό και οι γιατροί δε γνώριζαν από τι έπασχα» σημείωσε.

«Πρέπει να μασάω καλύτερα» υπογράμμισε χαριτολογώντας στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον δρ. Σιτσέρο, άλλα δύο παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφθεί στα ιατρικά χρονικά. Το 1972 στην Ιαπωνία και πριν από 5 χρόνια στην Κίνα.
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο παρουσίασε ένα γενικό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η Toyota θα παράγει αποκλειστικά οχήματα εναλλακτικών καυσίμων έως το 2050. Τα βενζινοκίνητα οχήματα αντιπροσωπεύουν σήμερα περίπου το 85 % της ετήσιας παραγωγής της Toyota.

Βραχυπρόθεσμα, η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή υβριδικών οχημάτων και αυτοκινήτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών. Μέχρι το 2020, η Toyota ελπίζει σε πωλήσεις 1,5 εκατομμυρίου υβριδικών οχημάτων, καθώς και 30.000 οχημάτων κυψελών καυσίμου, σε ετήσια βάση.

Ο ιαπωνικός κολοσσός προτίθεται επίσης να ξεκινήσει την πώληση λεωφορείων κυψελών καυσίμου το 2017, σε πρώτη φάση αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας. Στόχος της εταιρείας, είναι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όλων των νέων οχημάτων έως το 2020 να βρίσκονται 22 τοις εκατό κάτω από τα αντίστοιχα επίπεδα του 2010, και τελικά, μέχρι το 2050, να σημειώσουν μείωση κατά 90%.

Η Toyota θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο στην Ιαπωνία το μοντέλο χαμηλών κυψελών καυσίμου Mirai, με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακολουθούν. Το Mirai φέρεται να καλύπτει περισσότερα από 450 χιλιόμετρα με μία πλήρη δεξαμενή υδρογόνου, ενώ ο πλήρης ανεφοδιασμός του διαρκεί μόνο λίγα λεπτά.

Ήδη, το νέο εργοστάσιο κατασκευής οχημάτων της Toyota, το πρόκειται να εγκαινιαστεί στο Μεξικό το 2019, θα παράγει σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα μειωμένες έως και 40% σε σχέση με εκείνες των μονάδων κατασκευής της εταιρείας που τέθηκαν σε λειτουργία στις αρχές της νέας χιλιετίας

http://www.typosthes.gr


Το ανθρακούχο νερό δεν περιέχει ζάχαρη αλλά ούτε και θερμίδες, οπότε θεωρείται ιδανική επιλογή για όσους κάνουν δίαιτα ή για όσους δεν θέλουν να πιουν αλκοόλ στη βραδινή τους έξοδο.
Περιέχει όμως ανθρακικό οξύ, το οποίο δημιουργείται από το διοξείδιο του άνθρακα που διαλύεται στο νερό.
Αυτό το οξύ, όπως και όλα τα οξέα που περιέχουν τα ανθρακούχα ποτά, διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών. Ακόμη και ένα μόνο ποτήρι ανθρακούχο νερό μπορεί να προκαλέσει φθορά, καθώς όταν καταναλώνουμε κάτι όξινο χρειάζονται περίπου 45 λεπτά έως ότου επιστρέψει στο φυσιολογικό το pH της στοματικής κοιλότητας.
Εάν βέβαια η κατανάλωση ανθρακούχων, ακόμη κι αν πρόκειται για ανθρακούχο νερό, είναι καθημερινή, μακροπρόθεσμα είναι πολύ πιθανό να προκύψουν εκτενείς βλάβες στα δόντια.
Ακόμη μεγαλύτερη είναι βέβαια η ζημιά που προκαλούν τα ανθρακούχα ποτά με ζάχαρη.
Μπορείτε να περιορίσετε ως ένα βαθμό τις βλάβες στα δόντια εάν πίνετε τα ανθρακούχα με καλαμάκι. Επίσης, εάν το ανθρακούχο συνδυάζεται με φαγητό, το pH της στοματικής κοιλότητας είναι λιγότερο όξινο.
Πηγή: Onmed
Έσπασαν καρδιές στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης
Συναρπαστική ήταν η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ Ηρακλή και ΠΑΟΚ μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με το "χορταστικό" 3-3 στο Καυταντζόγλειο.
Αν και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι με πιο επιθετικές διαθέσεις, ήταν ο Ηρακλής που άνοιξε το σκορ στο 14’ με προβολή του Μακρή, μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 35ο λεπτό, με τον Πέλκα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, μετά από εξαιρετική σέντρα του Λέοβατς.
Ωστόσο, ο «Γηραιός» πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ, καθώς στο 43’ ο Βέλλιος εκμεταλλεύθηκε το τραγικό λάθος του Σάμπο, που έκανε άσχημο γύρισμα προς τον Κόστα, πλασάροντας τον Όλσεν για το 2-1.
Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε στο δεύτερο μέρος. Στο 65’ ο Μπερμπάτοφ από κοντά, μετά από σουτ του Αθανασιάδη, ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ, ενώ στο 77’ ο Τζαβέλλας με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Περνίς, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και τέταρτο γκολ στο 90', όταν ο Κάτσε κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μπαρτολίνι, όμως ο Μπερμπάτοφ δεν κατάφερε από τη βούλα να νικήσει τον Περνίς.
Και αυτήν την αστοχία ο ΠΑΟΚ τελικά την πλήρωσε ακριβά, αφού στις καθυστερήσεις ο Μπαρτολίνι εκμεταλλεύθηκε την κακή απομάκρυνση του Τζαβέλλα και από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στον "Γηραιό".
Ο βαθμός της ισοπαλίας φέρνει τον ΠΑΟΚ στους 11 και την πέμπτη θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πίσω από τον Πανιώνιο και την ΑΕΚ, ενώ ο Ηρακλής έπιασε την Ξάνθη στους 7 βαθμούς και την 12η θέση.
Με μιά αγγελία στο διαδίκτυο προσπάθησε μια 20χρονη μητέρα να πουλήσει των 19 μηνών γιο της, στη Νότιο Αφρική...

Η γυναίκα ζητούσε το ποσό των 5.000 ραντ ή 330 ευρώ, διευκρίνισε ο Χανγκουάνι Μουλαούτζι, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.«Επικοινωνήσαμε μαζί της και την συνάντησε ένας αστυνομικός με πολιτικά. Εκείνη πήρε τα χρήματα και του έδωσε το παιδί. Την συλλάβαμε επί τόπου», πρόσθεσε.

Η γυναίκα συνελήφθη αφότου ένας πολίτης ενημέρωσε την αστυνομία ότι μια γυναίκα είχε βγάλει προς πώληση το μωρό της στον ιστότοπο μικρών αγγελιών Gumtree.

Εκπρόσωπος του ιστοτόπου Gumtree ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η μικρή αγγελία διαγράφτηκε αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό τι πουλούσε η γυναίκα.

"Επικοινωνήσαμε με την Childline", έναν μη κυβερνητικό οργανισμό που αγωνίζεται κατά της κακομεταχείρισης των παιδιών, και "παίρνουμε πολύ σοβαρά την υπόθεση αυτή και συνεργαζόμαστε πλήρως με την αστυνομία", είπε.

Η 20χρονη κατηγορείται για εμπορία ανθρώπου και θα δικαστεί στις 26 Οκτωβρίου. Το παιδί της το έχει αναλάβει η Πρόνοια.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr


Μπορεί να υπάρχει η αίσθηση ότι οι «σύγχρονοι» άνθρωποι της πόλης, οι οποίοι «πνίγονται» ανάμεσα στα οικονομικά άγχη και τους τεχνολογικούς πειρασμούς, δεν ξεκουράζονται αρκετά, ωστόσο υπάρχουν κάποιες φυλές τα μέλη των οποίων κοιμούνται ακόμα λιγότερο.
Πρόκειται για τους Χάντζα της Τασμανίας, τους Σαν της Ναμίμπια και τους Τσιμάνε της Βολιβίας, οι οποίοι σύμφωνα με μία νέα μελέτη, μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά το βράδυ, κοιμούνται κατά μέσο όρο λιγότερο από 6,5 ώρες τη νύχτα και σπάνια παίρνουν έναν μεσημεριανό υπνάκο, κι ας είναι απαλλαγμένοι από τα «βάσανα» του δυτικού πολιτισμού.
Η νέα αυτή αμερικανική επιστημονική έρευνα εξέτασε φυλές που ακολουθούν ακόμη τον πρωτόγονο τρόπο ζωής των παλαιολιθικών κυνηγών – τροφοσυλλεκτών, και απομυθοποιεί την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση πως ο σύγχρονος πολιτισμός φταίει που οι άνθρωποι κοιμούνται λίγο.
Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν και οι μακρινοί πρόγονοί μας να μην κοιμούνταν τελικά το «ενδεδειγμένο» οκτάωρο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχιατρικής του Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης και Ανθρώπινης Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Λος ‘Αντζελες (UCLA) Τζερόμ Σίγκελ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μελέτησαν τις συνήθειες τριών απομονωμένων φυλών της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής.
Ο Σίγκελ, πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών του Ύπνου, θεωρείται διεθνής αυθεντία στα θέματα του ύπνου και κατά την τελευταία διετία συνεργάσθηκε με ανθρωπολόγους, στρέφοντας το ενδιαφέρον του για πρώτη φορά στο πόσο κοιμούνται οι άνθρωποι που συνεχίζουν να έχουν παραδοσιακό τρόπο ζωής, μακριά ακόμα και από τον ηλεκτρισμό.
Το συμπέρασμα της έρευνας αμφισβητεί την κυρίαρχη αντίληψη για τις συνήθειες των προβιομηχανικών ανθρώπων, καθώς φαίνεται ότι οι συνήθειες του ύπνου στη βιομηχανική και μεταβιομηχανική εποχή δεν διαφέρουν και τόσο από εκείνες στην προβιομηχανική.
«Υπήρχε ανέκαθεν ο ισχυρισμός ότι η σύγχρονη ζωή έχει μειώσει τις ώρες του ύπνου, σε σχέση με το πόσο κοιμούνταν οι πρόγονοί μας. Όμως τα ευρήματά μας δείχνουν ότι αυτό είναι ένας μύθος», δήλωσε ο Σίγκελ.
Όπως διαπιστώθηκε, οι «σύγχρονοι πρωτόγονοι», παρόλο που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν πέφτουν για ύπνο μόλις δύσει ο ήλιος (όπως πολλοί νόμιζαν έως τώρα), αλλά κοιμούνται κατά μέσο όρο 3,5 ώρες μετά τη δύση. Μέχρι να κοιμηθούν, καθισμένοι γύρω από τη φωτιά στον καταυλισμό τους τρώνε, ετοιμάζουν το φαγητό της επόμενης μέρας, φτιάχνουν βέλη ή απλώς κάνουν μελλοντικά σχέδια.
Η μέση διάρκεια του ύπνου τους είναι έξι ώρες και 25 λεπτά (από 5,7 έως 7,1 ώρες), ενώ ποικίλει ανάλογα με την εποχή του έτους (έξι ώρες το καλοκαίρι και επτά τον χειμώνα). Ο χρόνος αυτός αντιστοιχεί στο κάτω όριο του ύπνου του μέσου ενήλικα στις ανεπτυγμένες χώρες σήμερα. Επιπλέον, οι «πρωτόγονοι» σπανιότατα ρίχνουν έναν υπνάκο τα μεσημέρια, ενώ συνήθως ξυπνάνε λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος.
Παρά τον σχετικά λίγο ύπνο, οι πρωτόγονοι δεν φαίνεται να έχουν προβλήματα υγείας, όπως τάση για παχυσαρκία, υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη. Επίσης, δεν πάσχουν από αϋπνία, σε βαθμό να μην έχουν καν τη σχετική λέξη στο λεξιλόγιό τους.
Μόνο το 1,5% έως 2,5% μένουν άυπνοι για πάνω από μια νύχτα μέσα στο έτος, όταν συγκριτικά το αντίστοιχο ποσοστό χρόνιας αϋπνίας στις σύγχρονες τεχνολογικές κοινωνίες κυμαίνεται από 10% έως 30%.
Κάποιος,περνώντας από μια πόλη,επισκέπτεται ένα φίλο του,που είχε χρόνια να τον δει.Αφού καθίσαν και τα είπανε,πέρασε η ώρα και σηκώθηκε να φύγει.
-Που να τρέχεις τώρα σε ξενοδοχείο,του λέει ο φίλος του.Θα σου στρώσω να κοιμηθείς στον καναπέ.
Πράγματι κοιμήθηκε εκεί.Το πρωί που ξύπνησε,σηκώνεται και φυσάει την μύτη του στο σεντόνι.Βλέπει μετά ότι τα παπούτσια του είναι σκονισμένα,πάει και τα σκουπίζει στην κουρτίνα.Μετά του ήρθε χέσιμο.Κοιτάει γύρω-γύρω,βγάζει από μια γλάστρα το φυτό,χέζει μέσα και ξαναβάζει το φυτό στην θέση του.
Μετά από ένα χρόνο παίρνει ένα γράμμα από τον φίλο του:"...Ότι ήσουνα πάντα βρομιάρης,το ήξερα.Καλά,το σεντόνι με τις μύξες το πετάξαμε.Την κουρτίνα,που την έκανες μαύρη,την πλύναμε.Πες μου όμως,σε παρακαλώ,που έχεις χέσει,γιατί τρία σπίτια έχω αλλάξει από τότε,αλλά η μυρωδιά από τα σκατά δεν λέει να φύγει!"

Εδώ και μήνες υπέφερε από υποτροπιάζουσες λοιμώξεις και όταν οι γιατροί χειρούργησαν τον 42χρονο Αργεντίνο ανακάλυψαν μία… οδοντογλυφίδα στην καρδιά του, την οποία είχε καταπιεί δύο χρόνια νωρίτερα χωρίς να το καταλάβει.
«Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να αφαιρέσουμε ένα ξένο σώμα. Πίστευα ότι επρόκειτο για έναν καθετήρα. Όταν είπα στα μέλη της ομάδας ότι ήταν μια ξύλινη οδοντογλυφίδα, δεν με πίστευαν. Μου είπαν: “Πρέπει να πάρεις τη σύνταξή σου”, “έχεις τρελαθεί”» περιέγραψε ο χειρουργός Φερνάνδο Σιτσέρο.
Ο γιατρός εξήγησε ότι η οδοντογλυφίδα είχε σταδιακά περάσει από το πεπτικό σύστημα στο αίμα προτού καταλήξει στην καρδιά. «Από τύχη, προσέθεσε, ο άνδρας ήταν υγιής και εύρωστος».
«Πέρασα 6 μήνες μεταξύ νοσοκομείου και του σπιτιού μου, ένιωθα ότι κάτι μου τσιμπάει την καρδιά» είπε ο Οράθιο Βιδέλα μπροστά από το νοσοκομείο Fernandez του Μπουένο Άιρες, εμφανώς ανακουφισμένος και χαμογελαστός.
«Είχα πολύ πυρετό και οι γιατροί δε γνώριζαν από τι έπασχα» σημείωσε. «Πρέπει να μασάω καλύτερα» υπογράμμισε χαριτολογώντας στους δημοσιογράφους.
Σύμφωνα με τον Δρ Σιτσέρο, άλλα δύο παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφθεί στα ιατρικά χρονικά: Το 1972 στην Ιαπωνία και πριν από 5 χρόνια στην Κίνα.
Ο μύθος της Apple δεν θα μπορούσε παρά να έχει βαθιές ρίζες. Ρίζες που πάνε πίσω στο 1976 όταν ο Steve Jobs και ο Steve Wozniak κατασκεύασαν τον Apple-l και ξεκίνησαν ένα βιομηχανικό παραμύθι που όμοιό του δεν έχει η σύγχρονη ιστορία στην τεχνολογία.

Ένα από αυτά τα τα 50 πρώτα μηχανήματα που κατασκεύασε το τρομερό δίδυμο βγαίνει σε λίγες ημέρες σε δημοπρασία με την τιμή εκκίνησης να είναι 50.000 ευρώ. Ωστόσο οι ειδικοί του οίκου Christie’s υπολογίζουν ότι σίγουρα θα ξεπεράσουν τις 650.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός αυτός που θα γίνει στο Λονδίνο έχει τίτλο «Επτά Αιώνες Τεχνολογίας» και περιλαμβάνει αντικείμενα που πάνε 700 χρόνια πίσω, έως τον 14ο Αιώνα. Το πιο παλιό αντικείμενο είναι ένα πολύ σπάνιο ηλιακό ρολόι το οποίο υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ.
 
Όμως ακόμα και απέναντι σ’ αυτά τα παλαιά και σπάνια αντικείμενα, ο πρώτος υπολογιστής της Apple είναι και παραμένει ένα μοναδικό αντικείμενο με ιδιαίτερα μεγάλη αξία. Έστω και αν δεν έχουν περάσει παρά μόνο μισός αιώνας από την εποχή που κατασκευάστηκε και μαζί το παραμύθι μιας σύγχρονης βιομηχανικής Σταχτοπούτας που έλκει όλους στον πλανήτη.

http://www.fpress.gr 

Το νέο πλαίσιο αξιολόγησης δημοσίων υπαλλήλων θα αποτελέσει το  πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη Βουλή, μετά τις εκλογές. Οι διαβουλεύσεις και η επεξεργασία των λεπτομερειών τους συνεχίζονται στο κτήριο της Βασιλίσσης Σοφίας, με την κατάθεσή του να υπολογίζεται στα τέλη του Οκτωβρίου.
Βάση του πλαισίου αξιολόγησης αποτελεί το νομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει και αναρτήσει προς δημόσια διαβούλευση ο προηγούμενος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος. Θα υπάρξουν βελτιωτικές προσθήκες από τον σημερινό υπουργό, Χριστόφορο Βερναρδάκη. Το νέο πλαίσιο, ως γνωστόν, θα εισάγει τη λεγόμενη «αξιολόγηση 360 μοιρών» (αμφίδρομη αξιολόγηση προϊσταμένων-υφισταμένων), βάζει τέλος στην τιμωρητική λογική της αξιολόγησης και αποσκοπεί στη βελτίωση της απόδοσης, τόσο των υπαλλήλων όσο και των υπηρεσιών.
Επομένως, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο, κίνητρο θα είναι πάνω από όλα το γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να δουλέψουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Δεύτερον, βεβαίως, θα συνυπολογίζεται η αξιολόγησή τους και η αξιολόγηση της προσφοράς τους, όταν θα χρειάζεται να αναλάβουν επιτελικές θέσεις. Δηλαδή, η αξιολόγηση, θα είναι κριτήριο ανάληψης επιτελικών θέσεων.
Εμμέσως, θα υπάρχει και οικονομικό κίνητρο, μέσω του επιμισθίου που συνεπάγεται η ανάληψη θέσης ευθύνης. Ένα κίνητρο θα είναι επίσης η δυνατότητα που παρέχεται στον υπάλληλο να λάβει θέσεις στην κορυφή της πυραμίδας, ανάλογα με τα προσόντα του και τις δεξιότητές του.
Ένα ακόμα, εξίσου σημαντικό κίνητρο, θα είναι η συνεχής επιμόρφωση και βελτίωση του εργαζόμενου, που θα δημιουργείται μέσα στις συνθήκες εργασίας του.
aftodioikisi.gr
Το αλκοόλ θεωρείται πως έχει θετική επίδραση στη σεξουαλικότητα, δεδομένου ότι μειώνει τις αντιστάσεις και επιφέρει μια αίσθηση ευφορίας.

Ωστόσο, η ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεται είναι αντιστρόφως ανάλογη των σεξουαλικών επιδόσεων. Μπορεί δηλαδή μία μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί να κάνει καλό, όμως οι υπερβολές τελικά στοιχίζουν.

Το αλκοόλ λοιπόν δεν πρέπει να κατατάσσεται στα αφροδισιακά, καθώς δυσκολεύει την επίτευξη και τη διατήρηση της στύσης, άρα και την επίτευξη του οργασμού, για τον άντρα.

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί συνήθη αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας. Όσο αυξάνεται η ποσότητα αλκοόλ που κυκλοφορεί στο αίμα, μειώνεται η ικανότητα του εγκεφάλου να ανταποκριθεί σε σεξουαλικά ερεθίσματα. Ως κατασταλτική ουσία, το αλκοόλ επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία του αντρικού αναπαραγωγικού, αφού επιδρά σε μέρη του νευρικού συστήματος που παίζουν ρόλο-κλειδί στη σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό, όπως η αναπνοή, η κυκλοφορία του αίματος και η ευαισθησία των νευρικών απολήξεων.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2009 στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine έδειξε ότι η μειωμένη διαθεσιμότητα υγρών στο σώμα σε συνδυασμό με την καταστολή του νευρικού συστήματος είχαν σαν αποτέλεσμα τις δυσκολίες σεξουαλικής απόδοσης. Το αλκοόλ αφυδατώνει το σώμα και ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα αγγειοτενσίνης, ορμόνη που συνδέεται άμεσα με τη στυτική δυσλειτουργία.

Οι ειδικοί επισημαίνουν πως δεν χρειάζεται οι άντρες να απέχουν εντελώς από την κατανάλωση αλκοόλ για να προστατεύσουν τη στύση τους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πίνουν με μέτρο. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κατάχρησης Αλκοόλ και Αλκοολισμού, ως «μέτρια κατανάλωση αλκοόλ» ορίζονται τα δύο ποτά την ημέρα για τους άντρες και το ένα ποτό για τις γυναίκες.


http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!