Δευτέρα 24 Απριλίου 2017


Με εξαιρετικά χαμηλά τιμολόγια για τους καταναλωτές καταναλωτές, ξεκίνησε από σήμερα η διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας από τα ΕΛΤΑ.
Στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι τα ΕΛΤΑ να καταστούν ο «νούμερο ένα» εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, εκμεταλλευόμενα το πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων τους.
Υπενθυμίζεται, πως η χρέωση για τους λογαριασμούς ρεύματος για τα νοικοκυριά είναι 0,0860 ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κατανάλωση μέχρι 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Για νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η χρέωση είναι 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η χαμηλότερη της αγοράς και 18% φθηνότερη από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.
Η χαμηλότερη τιμή της αγοράς γίνεται ακόμα πιο χαμηλή όταν ο καταναλωτής εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% και οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά.
Για τους επαγγελματίες καταναλωτές με μικρές εγκαταστάσεις (Γ21 π.χ. γραφεία, μικρά καταστήματα) η χρέωση είναι 0,0910 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 10,5 % φθηνότερα από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.
Για επαγγελματίες με μεγαλύτερες εγκαταστάσεις (Γ22 π.χ. μεγάλα εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες) η χρέωση ενέργειας είναι 0,0750 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 9,2% φθηνότερα από τη ΔΕΗ. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών, η χρέωση ισχύος είναι 0,750 ευρώ ανά kW, δηλαδή 32% φθηνότερα από τη ΔΕΗ.
Αυτές οι τιμές γίνονται χαμηλότερες κατά 10% για τους συνεπείς καταναλωτές, διαμορφούμενες σε 0,0819 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Γ21) και 0,0675 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Γ22). Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά.
Τέλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι ο φθηνότερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στην ειδική κατηγορία επαγγελματιών καταναλωτών (Γ23 π.χ. φούρνοι, χονδρεμπόριο κρεάτων και λαχανικών).
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο κοντινότερο ταχυδρομείο ή μέσω της ιστοσελίδας των ΕΛΤΑ στο www.elta.gr και από το τηλεφωνικό κέντρο 11 135, χωρίς χρέωση, από σταθερό τηλέφωνο.
Επιστροφή στους παχυλούς μισθούς και στα μπόνους με βασιλικό διάταγμα για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς της Σαουδικής Αραβίας, καθώς η άνοδος στην τιμή του πετρελαίου βελτίωσε σημαντικά τα οικονομικά της χώρας. Ο βασιλιάς Σαλμάν απέλυσε μάλιστα τον υπουργό που είχε κάνει τις περικοπές, κατηγορώντας τον για κατάχρηση εξουσίας, και έδωσε δύο επιπλέον μισθούς στους στρατιωτικούς που μάχονται στην Υεμένη. Ακόμη διόρισε τον γιο του Χαλίντ πρέσβη στις ΗΠΑ. Ο πρίγκιπας Χαλίντ είναι πιλότος μαχητικών αεροσκαφών και έχει εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ.

Στη συνείδηση του κοινού που γαλουχήθηκε με τις ταινίες του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» δια χειρός Πίτερ Τζάκσον στις αρχές των '00s, ο σερ Ίαν ΜακΚέλεν θα είναι για πάντα ο Γκάνταλφ.

Το καστινγκ του στην επική τριλογία που βασίστηκε στα βιβλία του Τόλκιν (αλλά και στο «Χόμπιτ» αργότερα) ήταν αναμενόμενο και πάνω απ' όλα ιδανικό.

Το θέμα είναι πως στο μεταξύ ο σπουδαίος ηθοποιός, είχε άλλη μία ευκαιρία να υποδυθεί έναν ακόμη λογοτεχνικό «μάγο» στη μεγάλη οθόνη, τον Άλμπους Ντάμπλντορ του χαριποτερικού saga.

Ο ΜακΚέλεν απέρριψε την πρόταση και ο λόγος ήταν ο Ρίτσαρντ Χάρις, ο Ντάμπλντορ των πρώτων δυο ταινιών «Χάρι Πότερ», που απεβίωσε το 2002.

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του «Hardtalk» του BBC, ο ΜακΚέλεν εξήγησε πως δεν δέχτηκε το ρόλο γιατί ο Χάρις είχε σχολιάσει τις ερμηνείες του ως «τεχνικά λαμπρές, αλλά απαθείς» στους συναδέλφους τους Ντέρεκ Τζάκομπι και Κένεθ Μπράνα.

«Όταν μου τηλεφώνησαν για να με ρωτήσουν αν ενδιαφέρομαι να παίξω στις ταινίες του Χάρι Πότερ [μετά το θάνατο του Χάρις], δεν μου είπαν για ποιο ρόλο, αλλά κατάλαβα τι είχαν κατά νου. Δεν μπορούσα. Δεν θα μπορούσα να αναλάβω το ρόλο ενός ηθοποιού που γνώριζα ότι δεν με ενέκρινε».

Όταν ο ΜακΚέλεν ρωτήθηκε για το αν το επιθυμούσε, πέρα από την άποψη του Χάρις, ο ηθοποιός απάντησε: «Μερικές φορές, όταν βλέπω τις αφίσες του Μάικ Γκάμπον, του ηθοποιού που έπαιξε λαμπρά τον Ντάμπλντορ, νομίζω ότι είμαι εγώ».

Παραλίγο λοιπόν και ο Magneto, Γκάνταλφ, Ντάμπλντορ θα ήταν το ίδιο πρόσωπο. Αν και είμαστε σίγουροι πως ο Μακ Κέλεν θα διέπρεπε, ίσως καλύτερα που κράτησε τα κινηματογραφικά του ξόρκια για έναν μάγο και δεν βρέθηκε ταυτόχρονα σε δυο διαφορετικά πρότζεκτ.

Από την άλλη μιας και ο ρόλος έμεινε απωθημένο, μήπως να τον ρωτήσουν ποιον ηθοποιό προτείνει να υποδυθεί τον Ντάμπλντορ στη συνέχεια του «Φανταστικά Ζώα»;




ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Ο μύθος Μέσι ισοπέδωσε τη Ρεάλ
Εμφάνιση από άλλο γαλαξία του κορυφαίου όλων των εποχών. Ο Αργεντινός έβαλε δύο γκολ, διέλυσε τους Μαδριλένους (2-3) και έστειλε την Μπάρτσα στην κορυφή με ιστορική επέλαση στο 92'.
Τελευταία δευτερόλεπτα στις καθυστερήσεις. Κουρασμένος ή όχι ήταν ασήμαντο. Είχε φάει άπειρες κλωτσιές, πήγε να χάσει δόντια από αγκωνιά; Ασήμαντο. Ηταν η στιγμή του, η φάση που έπρεπε να υποκλιθεί πρώτα ο ίδιος στον εαυτό του και μετά όλοι οι υπόλοιποι στο μεγαλείο του. Πήρε την μπάλα σε θέση αριστερού μπακ, έτρεξε όλο το γήπεδο, έδωσε λίγο πριν την περιοχή και του την έστρωσε ο Ζόρντι Αλμπα. Και όπως ήρθε από πίσω, την έστειλε φαλτσαριστά στα δίχτυα για 500ή φορά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και για 23η φορά σε Clasico.
Πηγή: gazzetta.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!