Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017


Ύστερα από δύο χρόνια σεναριολογίας για τον ακριβή χρόνο έκδοσής τους, για τα στοιχεία που θα αναγράφονται σε αυτές, αλλά και την εμπλοκή όσον αφορά την διαδικασία εξεύρεσης του κονδυλίου έκδοσης θεωρείται πλέον θέμα χρόνου η αλλαγή των παλαιών ταυτοτήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ομάδες ειδικών έχουν ήδη επεξεργαστεί από το καλοκαίρι του 2016 τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα διέπουν τις νέες ταυτότητες όσο και το νέο νομοθετικό καθεστώς που θα ισχύσει μετά και την έκδοσή τους.
Ωστόσο, «πονοκέφαλο» φαίνεται πως προκαλεί στην κυβέρνηση το θέμα της έκδοσης, καθώς το κόστος τους θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο.
Όπως όλα δείχνουν, το κράτος είναι εκείνο που θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους κατασκευής τους, ώστε η επιβάρυνση που αφορά στους πολίτες, ως προς τα επίπεδα των παραβόλων να μην ξεπερνά τα 10 ευρώ κατ’ άτομο.
Nees Tautotites_aftodioikisi
Nea Tautotita_aftodioikisi
Κατά τα λοιπά, τα νέα δελτία ταυτότητας θα περιλαμβάνουν τα εξής πεδία:
  • Ονοματεπώνυμο
  • Πατρώνυμο
  • Μητρώνυμο
  • Φύλο
  • Ιθαγένεια
  • Τόπος Γέννησης
  • Ομάδα αίματος
  • Αριθμός Ταυτότητας
  • Ημερομηνία Λήξης
  • Υπογραφή Κατόχου
  • Ημερομηνία έκδοσης δελτίου
  • Φωτογραφία
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, μέχρι το 2019 θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, ώστε μέσα στο έτος να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, ενώ, ήδη, φαίνεται πως και η ΗΠΑ έχουν δώσει το «πράσινο φως» για την έκδοσή τους και έτσι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς τη διαδικασία έκδοσης βίζα.
aftodioikisi.gr
Το Ντουμπάι σχεδιάζει να προσφέρει ένα διαφορετικό ταξί στους επισκέπτες του που θα το επισκεφθούν από το καλοκαίρι και μετά: ένα αυτόνομο, χωρίς οδηγό, μονοθέσιο ελικοφόρο ιπτάμενο όχημα, που θυμίζει ελικόπτερο και το οποίο μεταφέρει τον επιβάτη εκεί που θα του πει αυτός.
Το ηλεκτρικό χόβερ-τάξι EHang 184 είναι κινεζικής κατασκευής και σε αυτή τη φάση δοκιμάζεται στην αραβική πόλη από την αρμόδια Αρχή των μεταφορών, με στόχο να λειτουργήσει έως τον Ιούλιο και να αποσυμφορήσει σταδιακά την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.
Το ρομποτικό ταξί, που διαθέτει τέσσερις έλικες, μπορεί να κινηθεί σε μια προγραμματισμένη πορεία με ταχύτητα έως 100 χιλιομέτρων την ώρα και σε ύψος έως 300 μέτρων. Ο επιβάτης απλώς επιλέγει τον προορισμό του και το ταξί μόνο του απογειώνεται και τον μεταφέρει, ενώ η πορεία του ελέγχεται διαρκώς από ένα επίγειο κέντρο ελέγχου.
Το ιπτάμενο όχημα, προϊόν της κινεζικής εταιρείας παραγωγής drones EHang, μπορεί να επαναφορτισθεί σε δύο ώρες. Τα ταξίδια του είναι δυνατό να διαρκέσουν έως 30 λεπτά. Διαθέτει αισθητήρες μεγάλης ακρίβειας και μπορεί να αντέξει την μεγάλη ζέστη του εμιράτου.
kinitikotita1_aftodioikisi

Η εφαρμογή Toontastic 3D δίνει στην ανεξάντλητη παιδική φαντασία και δημιουργικότητα μία ακόμη διάσταση καθώς αναμένεται σε αυτήν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα οι νέοι μικροί μας «ήρωες».

Οι σημερινές ψηφιακές εφαρμογές και τα υπάρχοντα εργαλεία προσφέρουν απίθανες ευκαιρίες στα παιδιά, αλλά και σε όσους… αισθάνονται παιδιά, ώστε να χρησιμοποιήσουν την φαντασία τους και με σύμμαχο την τεχνολογία να ανακαλύψουν, εξερευνήσουν και κυρίως διασκεδάσουν!

Τα τελευταία χρόνια, η στενή συνεργασία των προγραμματιστών της Google με εκπαιδευτικούς έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν τα απαραίτητα προγράμματα, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να δημιουργήσουν μέσω κώδικα, να δημιουργήσουν τα δικά τους Doodle της Google, να εξερευνήσουν εξωτικά τοπία μέσα από την εικονική πραγματικότητα, ακόμα και να περιηγηθούν στα Ιμαλάια με ένα πολύ φιλικό Yeti που ονομάζεται Verne.

H Google παρουσιάζει το πιο πρόσφατο project της για παιδιά, θέλοντας να δώσει φωνή στην φαντασία τους και να μεταμορφώσει τις συσκευές σε ισχυρά εργαλεία δημιουργίας και εκμάθησης δημιουργικών δεξιοτήτων.

Με το Toontastic 3D, τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν και να δώσουν εικόνα και κίνηση σε φανταστικούς χαρακτήρες.

Μπορούν ακόμα να αφηγηθούν τις δικές τους περιπέτειες, να δημιουργήσουν τους δικούς τους ήρωες ή να κάνουν οτιδήποτε άλλο φαντάζονται. Παράλληλα, όλες αυτές οι δυνατότητες μπορούν να αξιοποιηθούν στις σχολικές τους εργασίες.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να «παίζουν» με τους χαρακτήρες στην οθόνη και να δημιουργούν τη δική τους ιστορία.

Είναι σαν ένα ψηφιακό θέατρο με μαριονέτες, αλλά με ανεξάντλητους τρισδιάστατους διαδραστικούς κόσμους, δεκάδες χαρακτήρες που αλλάζουν, εργαλεία τρισδιάστατης ζωγραφικής και ένα «εργαστήριο» ιδεών με δείγματα ιστοριών που θα αποτελέσουν το έναυσμα για νέες δημιουργίες.

Όπως το αρχικό Toontastic (που κυκλοφόρησε το 2011 και είχε ενθουσιώδη υποδοχή από εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς σε όλο τον κόσμο), το Toontastic 3D επιτρέπει στα παιδιά να δημιουργήσουν ό,τι θέλουν, μεταξύ των οποίων βιβλία ή σχολικές εργασίες για την επιστήμη, μικρές ιστορίες και καρτούν.

Το Toontastic 3D είναι διαθέσιμο και δωρεάν σήμερα σε κινητά, tablets και επιλεγμένα Chromebooks, στο Google Play Store και το App Store.

Η εφαρμογή θα ενθαρρύνει τα παιδιά να ακονίσουν την φαντασία τους, να εφευρίσκουν και να εξερευνούν ενώ αναπτύσσουν δεξιότητες για τις δημιουργικές θέσεις εργασίας του μέλλοντος- είτε ονειρεύονται να γίνουν δημιουργοί ταινιών, δάσκαλοι, σχεδιαστές, σκιτσογράφοι ή απλά θέλουν να εξερευνήσουν τα όρια της φαντασίας τους.



ΠΗΓΗ: techgear.gr

Ο αθλητικός διευθυντής της Σάλκε, Κρίστιαν Χέιντελ έκανε λόγο για μία καυτή ατμόσφαιρα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Διαβάστε περισσότερα στο filathlos.gr

Έχει σχέση από το 2011, έγινε μαμά πριν από 4 χρόνια από εκείνον και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ισχυριζόντουσαν ότι η Αντέλ έχει ντυθεί και νύφη σε μυστική τελετή στο πλευρό του Σίμον Κόνεχι, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Σε αυτό είχε «βοηθήσει» και το ότι είχε εντοπιστεί να φοράει βέρα τον περασμένο μήνα.

Παρόλο που η ίδια δεν είχε τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος, η Αντέλ μοιάζει να επιβεβαίωσε τις φήμες σχετικά με τοn γάμο της με τον επί πέντε χρόνια σύντροφό της. Πώς; Η 28χρονη τραγουδίστρια τον αποκάλεσε εκ μικροφώνου «σύζυγό» της, κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου της.

«Σας αγαπώ, στον manager μου, τον σύζυγο και τον γιο μου – είσαστε ο μόνος λόγος που το κάνω αυτό», είπε μπροστά στην κατάμεστη αίθουσα του Staples Center στο Los Angeles στα Grammy Awards, το βράδυ της Κυριακής.

ΠΗΓΗ: star.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!