Τρίτη, 2 Μαΐου 2017


Ο Αμερικανός ηθοποιός Βαλ Κίλμερ παραδέχθηκε ότι έδωσε μάχη με τον καρκίνο αφού επανειλημμένως το είχε διαψεύσει.

Ο 57χρονος ηθοποιός χρησιμοποίησε τη λέξη καρκίνος για να περιγράψει την ασθένειά του για πρώτη φορά στη διάρκεια συζήτησης με θαυμαστή του στο Reddit , σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail».

Πολλοί είχαν εκφράσει φόβους για τον ηθοποιό της ταινίας «Top Gun» από το 2015 όταν εθεάθη στο Ιατρικό Κέντρο UCLA και δύο μήνες αργότερα δημοσιεύτηκε φωτογραφία στην οποία φαινόταν καταπονημένος και με σωλήνα τραχειοστομίας στον λαιμό του.

Ο ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας είχε δηλώσει τότε ότι ο φίλος και συνάδελφός του ηθοποιός έπασχε από καρκίνο του στόματος, όπως και ο ίδιος, αλλά ο Βαλ Κίλμερ δεν επιβεβαίωσε τη δήλωση.

Ο θαυμαστής του Βαλ Κίλμερ στη διάρκεια της συζήτησης υπέβαλε το ερώτημα: «Πριν από καιρό ο Μάικλ Ντάγκλας υποστήριξε ότι έχεις καρκίνο. Ποια είναι η αλήθεια;».

«Πιθανότατα προσπαθούσε να με βοηθήσει, ίσως επειδή οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν πού είμαι εκείνες τις μέρες», έγραψε ο Κίλμερ απαντώντας στην ερώτηση του θαυμαστή στο Reddit. «Υποβλήθηκα σε θεραπεία κατά του καρκίνου» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ακόμη ταλαιπωρείται από πρήξιμο στη γλώσσα του.

Ο ηθοποιός φαίνεται πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας, καθώς πρόσφατα εμφανίστηκε στην ταινία «Song to Song» του Τέρενς Μάλικ και έχει εξασφαλίσει ρόλους σε αρκετές ταινίες που θα κυκλοφορήσουν, συμπεριλαμβανομένης της συνέχειας του «Top Gun».

Ο Βαλ Κίλμερ συμμετείχε στο «Ask Me Anything» (AMA), διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων στο Reddit στο πλαίσιο προώθησης της ταινίας «Cinema Twain» για τον συγγραφέα Μαρκ Τουέιν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο και σε φορείς του δημοσίου, έρχονται τους επόμενους μήνες μέσω προκηρύξεων που ήδη έχει εκδώσει αλλά και άλλες που θα δημοσιοποιήσει το ΑΣΕΠ το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πρόκειται να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα μέσω προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, οι παρακάτω προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις εργασίας:
— Εντός του Μαϊου θα εκδοθεί η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 170 θέσεις προσωπικού Τεχνολογικής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για το Υπουργείο Δικαιοσύνης με την οποία και ολοκληρώνεται το πακέτο των προσλήψεων τακτικού προσωπικού για το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η τελευταία προκήρυξη αφορά 170 θέσεις σε ειδικότητες όπως Γραμματείς Δικαστηρίων, και υπαλλήλους γενικών καθηκόντων για την υποστήριξη της διοικητικής λειτουργίας των δικαστηρίων.
— Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 5Κ/2017 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας διακοσίων πενήντα επτά (257) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.
 — Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται το αίτημα της Υπηρεσίας Ασύλου 203 μόνιμες θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου όσο και στα Περιφερειακά Γραφεία Αττικής, Λέσβου και Σάμου, καθώς και στα Αυτοτελή Κλιμάκια Χίου και Κω. Το αντικείμενο της εργασίας του νέου προσωπικού θα κυρίως την εξέταση αιτημάτων ασύλου και τη διαχείριση του μέρους της διαδικασίας που της αντιστοιχεί. Για το λόγο αυτό πολλές από τις προσλήψεις θα αφορούν κατευθύνσεις οικονομικών και λογιστικής. Η συγκεκριμένη Προκήρυξη αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο, τρίμηνο.

— Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα της ΕΥΔΑΠ για 300 θέσεις  μονίμων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ σε ειδικότητες εργατών, καταμετρητών, οδηγών γ΄ κατηγορίας, πολιτικών μηχανικών, ηλεκτρολόγων, οικονομολόγων κλπ.
— Μέχρι τον Ιούλιο θα αναπτυχθούν οι πρώτες 60 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργήσουν και οι 239 που προβλέπει ο σχεδιασμός, σε 65 αστικά κέντρα, τα οποία έχουν επιλεγεί με κριτήρια κοινωνικά και οικονομικά. Για την στελέχωση τους θα γίνουν 3.000 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ με συμβασεις εως 4 έτη. Από τις θέσεις αυτές, που θα προκηρυχθούν τον Μάιο, οι 1.300 αφορούν γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και οι 1.700 λοιπού προσωπικό. Οι γιατροί θα λάβουν μισθό επιμελητή α’ του ΕΣΥ (περίπου 1.500€ καθαρά) και μετά το τέλος της τετραετούς θητείας τους θα μπορούν να απορροφηθούν στο ΕΣΥ. Το υπόλοιπο προσωπικό θα αμείβεται με βάση το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.
— Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) για 76 μόνιμες θέσεις σε ειδικότητες μηχανικών και χειριστών Πληροφορικής.
— Το ΑΣΕΠ επεξεργάζεται επίσης αίτημα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για 137 θέσεις μονίμων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ διοικητικών υπαλλήλων στις κεντρικές υπηρεσίες και σε Οργανισμούς Λιμένων.

— Αίτημα για 60 μόνιμες θέσεις  αρχαιολόγων, αρχιτεκτόνων, φυλάκων και συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μουσεία έχει υποβάλλει το υπουργείο Πολιτισμού.
— Επίσης 78 προσλήψεις θα πραγματοποιήσει ο ΟΑΕΔ με το υπουργείο Εργασίας να έχει καταθέσει ήδη αίτημα για τις προσλήψεις μέσα στο 2017, εκ των οποίων 50 στην ειδικότητα ΠΕ Πληροφορικής και 28 στην ΤΕ Πληροφορικής.
— Υπό επεξεργασία βρίσκεται αίτημα του Μουσείου Ακρόπολης για 12 μόνιμες θέσεις  ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ διοικητικών γραμματέων, φυλάκων και εξηγητών-φροντιστών.
— Σε φάση επεξεργασίας βρίσκεται επίσης αίτημα του ΟΣΕ για την πρόσληψη 35 μόνιμων υπαλλήλων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ σε ειδικότητες όπως Σταθμάρχες, Κλειδούχοι και Τεχνικοί για τις αμαξοστοιχίες.
–- Πέντε θέσεις γραφιστών ΤΕ και διπλωματούχους δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχει ζητήσει το Εθνικό Τυπογραφείο.
— Αίτημα για έξι θέσεις έχει υποβάλλει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ). Πρόκειται για πέντε ΠΕ και μία ΥΕ.
–- Δύο θέσεις ΠΕ θέσεις πιθανότατα διοικητικής κατεύθυνσης ζητά να εγκριθούν η Εθνική Αναλογιστική Αρχή.
Να σημειωθεί ότι τα τρία τελευταία αιτήματα, καθώς περιλαμβάνουν μικρό αριθμό θέσεων, είναι πιθανόν να ενταχθούν σε μία ενιαία Προκήρυξη.
aftodioikisi.gr
Ο Πατσίνο κοντός, ο Μπράντο δοκιμάστηκε και ο Κόπολα σχεδόν απολύθηκε
Ο Αλ Πατσίνο θεωρήθηκε πολύ κοντός, από τον Μάρλον Μπράντο ζητήθηκε να κάνει δοκιμαστικό και ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα παραλίγο να απολυθεί.
Ο σκηνοθέτης και το καστ του «Νονού» θυμήθηκαν χθες Σάββατο, κατά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη με την ευκαιρία της 45ης επετείου της ταινίας, τις δοκιμασίες, την επιμονή και την έμπνευση που είχαν ως αποτέλεσμα τις βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες για τη Μαφία.
Για τον Κόπολα, η καλτ ταινία «Ο Νονός» δεν θα μπορούσε να γίνει σήμερα επειδή τα στούντιο θα αρνούνταν να αναλάβουν ένα τέτοιο σχέδιο.
«Δεν θα είχε πάρει ποτέ το πράσινο φως» από κάποιο στούντιο, δήλωσε χθες στο στρογγυλό τραπέζι που οργανώθηκε απο το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Τραϊμπέκα. «Τίποτε δεν παίρνει το πράσινο φως παρά μόνο αν είναι μια ταινία που θα έχει πολλές συνέχειες ή μια ταινία εμπνευσμένη από τα κόμικς της Marvel», πρόσθεσε.
Στο στρογγυλό τραπέζι κάθονταν και πολλοί από τους βασικούς ηθοποιούς της ταινίας, κυρίως ο Αλ Πατσίνο, ο Ρόμπερτ Ντιβάλ και ο Τζέιμς Κάαν, αλλά επίσης ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο οποίος ήταν παρών στη δεύτερη ταινία του «Νονού». Οι παριστάμενοι παρακολούθησαν διαδοχικά τις ταινίες «Ο Νονός» (1972) και «Ο Νονός: Μέρος Β» (1974) μαζί μ' ένα κοινό 6.000 ανθρώπων κατά το κλείσιμο του φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.
Ο σκηνοθέτης, ο οποίος έχει τιμηθεί δύο φορές με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες για τις ταινίες «Η συνομιλία» και «Αποκάλυψη Τώρα», αναφέρεθηκε επίσης στις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη διάρκεια των γυρισμάτων.
Μέχρι και πολλές εδομάδες μετά την έναρξη των γυρισμάτων, δεν είχε πάψει να κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Φράνις Φορντ Κόπολα επρόκειτο να αντικαστασταθεί.
Ο Κόπολα υπενθύμισε επίσης πως το στούντιο Paramount, που έκανε την παραγωγή της ταινίας, δεν ήθελε τον Μάρλον Μπράντο, που τελικά τιμήθηκε με Όσκαρ πρώτου ρόλου για την ερμηνεία του ως Βίτο Κορλεόνε, αλλά ούτε και τον Αλ Πατσίνο.
«Μου είπαν (διευθυντές του στουντιο) πως το να έχω τον Μπράντο στην ταινία θα την κάνει λιγότερο εμπορική απ' ό,τι αν έχω κάποιον εντελώς άγνωστο», είπε ο Κόπολα.
Το στούντιο αργότερα συμφώνησε «εφόσον ο Μάρλον θα έκανε ένα δοκιμαστικό και θα το έκανε δωρεάν και θα έβαζε ρήτρα ένα εκατομμύριο δολάρια ότι δεν θα προκαλούσε φασαρίες στη διάρκεια της παραγωγής».
Έτσι ο θρυλικός ηθοποιός ταινιών όπως οι «Το λιμάνι της αγωνίας» και «Λεωφορείον ο Πόθος» πήρε τον ρόλο έπειτα από δοκιμαστικό.
Στο δοκιμαστικό αυτό ο Μπράντο είχε την ιδέα να βάλει μέσα στο στόμα του κομμάτια χαρτί ώστε να έχει το ύφος «ενός μπουλντόγκ», αφηγήθηκε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα. Σκέφτηκε επίσης, χωρίς υπόδειξη απο τον σκηνοθέτη, να υιοθετήσει μια λαρυγγώδη φωνή που έμεινε στην ιστορία, σχεδόν ένα ψιθύρισμα.
Έπειτα από μερικά λεπτά, ο Μάρλον Μπράντο απαντούσε στο τηλέφωνο με τη φωνή του Δον Κορλεόνε, θυμάται ο Φράνσις Φορντ Κόπολα.
Όμως η αρχή δεν ήταν καθόλου ευοίωνη. Ο Κόπολα παραλίγο να απολυθεί αρκετές φορές και συνάντησε σκληρή αντίσταση όταν θέλησε να προσλάβει τόσο τον Μπράντο, όσο και τον Αλ Πατσίνο. Θυμάται ότι η Paramount ήθελε να τοποθετήσει χρονικά το σενάριο της ταινίας στη δεκαετία του 1970 και να κάνει κάτι «φθηνό και γρήγορο». Και τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των γυρισμάτων, οι φασαρίες δεν είχαν τελειώσει. «Στους ανθρώπους του στούντιο δεν άρεσε καθόλου ο Μπράντο. Έλεγαν πως μουρμουρίζει και πως μασάει τα λόγια του και απεχθάνονταν την ταινία... Ήταν πολύ σκοτεινή», είπε ο Κόπολα.
Οι δύο ταινίες κέρδισαν εννέα Όσκαρ και έγιναν κλασικές του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Ο Πατσίνο χρειάσθηκε να κάνει «αναρίθμητα» δοκιμαστικά για τον ρόλο του Μάικλ Κορελόνε. Οι επικεφαλής του στούντιο πίστευαν ότι είναι υπερβολικά κοντός και ήθελαν για τον ρόλο τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ ή τον Ράιαν Ο' Νιλ.
Όμως ο Κόπολα επέμεινε επειδή «κάθε φορά που διάβαζα το σενάριο, έβλεπα πάντα το πρόσωπο του Πατσίνο, ιδιαίτερα στις σκηνές στη Σικελία».
Ο Πατσίνο είπε πως ήθελε αρχικά τον ρόλο του θερμοκέφαλου γιου, του Σόνι, και πίστευε πως ο Κόπολα «ήταν τρελός» που ήθελε να τον βάλει να υποδυθεί τον Μάικλ.
«Σκεφτόμουν ότι πρόκειται είτε για όνειρο είτε για αστείο ... και μετά άρχισε όλη η δοκιμασία μ' αυτούς να μην με θέλουν και με τον Φράνσις να με θέλει», θυμάται ο Πατσίνο. Η ταινία έβαλε τις βάσεις της σταδιοδρομίας του ως ενός από τους πιο αξιόλογους και βραβευμένους ηθοποιούς της γενιάς του.
Η τύχη έπαιξε ρόλο στη δημιουργία μερικών από τις πιο αξιομνημόνευτες σκηνες των δύο ταινιών. Η αποκάλυψη από τη σύζυγο του Κορλεόνε, την Κέι (Νταϊάν Κίτον), ότι έκανε άμβλωση εξαιτίας της φρίκης της για τα εγκλήματα του συζύγου της είχε προταθεί από την Τάλια Σάιρ (Κόνι).
Και η γάτα που ο Μπράντο κρατάει στην αγκαλιά του στην εναρκτήρια σκηνή του «Νονού», η οποία έρχεται σε έντονη αντίθεση με την τρομακτική παρουσία του, ήταν επίσης μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής.
«Έβαλα αυτή τη γάτα στα χέρια του. Ήταν η γάτα του στούντιο. Τελειώσαμε με ένα και μόνο γύρισμα», είπε ο Κόπολα.
Survivor: Χόρτασαν πάλι οι Μαχητές, νεύρα στους Διάσημους
Μάλλον πιο... λιχούδηδες πρέπει να είναι οι Μαχητές από τους Διάσημους στο Survivor, καθώς για άλλη μία φορά επικράτησαν σε αγώνα με έπαθλο φαγητού, και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση!

Σε ένα αγώνισμα που χρειαζόταν ιδιαίτερη επιδεξιότητα και δύναμη στα χέρια, οι Μαχητές, έχοντας από την αρχή το προβάδισμα, νίκησαν με 10-5, φέρνοντας και πάλι το χαμόγελο στα χείλη των παικτών της ομάδας (και λαχταριστά μπούτια και φτερούγες κοτόπουλου με τηγανιτές πατάτες στα στομάχια τους), ενώ αντίθετα το αποτέλεσμα φαίνεται πως προκάλεσε εκνευρισμό στις τάξεις των Διασήμων.

Χαρακτηριστικό είναι το επεισόδιο που είχαν στη διάρκεια του αγωνίσματος ο Γιώργος Χρανιώτης με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, μετά από την ήττα του πρώτου στο αγώνισμα από τον Κώστα Αναγνωστόπουλο, όταν ο Ντάνος προσπάθησε να “διορθώσει” τον συμπαίκτη του, εξηγώντας του πώς μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός στις επόμενες προσπάθειές του, με τον Γιώργο Χρανιώτη να αντιδρά με εμφανή εκνευρισμό.

“Κοίτα λίγο, κοίτα λίγο”, του έλεγε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, με τον γνωστό ηθοποιό να σηκώνεται εκνευρισμένος από τον πάγκο φωνάζοντας “δε θέλω να κοιτάξω, άσε με ρε!” και να απομακρύνεται για να ηρεμήσει.
Η Μπρέντα του Μπέβερλι Χιλς νίκησε τον καρκίνο
Από την αρχής της μάχης της με τον καρκίνο,  το νεανικό είδωλο των 90's Shannen Doherty μοιράστηκε όλη τη διαδικασία με τους φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.
Έπειτα από μήνες, η «Μπρέντα» της σειράς «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χίλς», μέσα από μια συγκλονιστική ανάρτηση στο Instagram ενημέρωσε τους θαυμαστές της ότι κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο.
«Τι σημαίνει ύφεση; Άκουσα αυτή τη λέξη και δεν έχω ιδέα πώς να αντιδράσω. Καλά νέα; ΝΑΙ. Τώρα όμως έρχεται νέα αναμονή. Όπως γνωρίζετε όλοι τα επόμενα πέντε χρόνια είναι κρίσιμα. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει υποτροπή. Πολλοί από εσάς έχετε μοιραστεί μαζί μου αυτή την ιστορία. Επομένως με την καρδιά μου σαφώς πιο ελαφριά περιμένω.
Στο μεταξύ πρέπει να πάρω αποφάσεις για το τι θα κάνω παρακάτω. Είμαι ευλογημένη, το ξέρω, αλλά προς το παρόν... ύφεση. Απλά θα πάρω βαθιά ανάσα», έγραψε η δημοφιλής ηθοποιός.

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!