Τρίτη 29 Μαΐου 2018


Τι μπορεί να έχει ένα μικρό διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη που κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να γίνει viral στο ίντερνετ; 500 φυτά. Αυτή είναι η απάντηση. Για την ακρίβεια 500 φυτά από 150 διαφορετικά είδη.
Η Rayne Oakes ζει στη Νέα Υόρκη, ασχολείται με το μόντελινγκ και είδε το όνομά της να κάνει το γύρο του Διαδικτύου, όχι γιατί περπάτησε σε πασαρέλες οίκων-κολοσσών, αλλά γιατί αποφάσισε να μετατρέψει το διαμέρισμα της στο Μπρούκλιν σε μια μικρή… ζούγκλα.
«Νομίζω ότι ο μόνος τρόπος για να μπορέσω πραγματικά να επιβιώσω στη Νέα Υόρκη είναι να έχω παντού γύρω μου πράσινο» λέει η ίδια δικαιολογώντας την απόφασή της να γεμίσει τους τοίχους και όλα τα δωμάτια του σπιτιού της με φυτά.
Όπως αναφέρει η ίδια, έχει φυτέψει μέχρι και μπανανιά και θάμνο που καρποφορεί ανανάδες, ενώ σε τροπικό κλίμα είναι διαμορφωμένο και το μπάνιο της.

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές στη χερσόνησο Taman, στη νοτιοδυτική Ρωσία και στις βόρειες ακτές της Μαύρης Θάλασσας έφεραν στο φως μία αρχαία κορινθιακή περικεφαλαία, σε αρκετά καλή κατάσταση.
Πρόκειται για ένα κορινθιακό κράνος της ομάδας «Ερμιόνη», το οποίο χρονολογείται στο πρώτο τέταρτο του 5ου αιώνα π.Χ.
Η περικεφαλαία μαζί με άλλα αντικείμενα της ίδιας εποχής ήρθε στο φως από την ομάδα αρχαιολογικών εργασιών του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών (IA RAS) που επιχειρεί, επί τριετία, στη νεκρόπολη έξω από το χωριό Volna όπου υπάρχουν περί τους 600 αρχαίους τάφους.
Oι βόρειες ακτές της Μαύρης Θάλασσας είχαν αποικιστεί από Έλληνες, οι οποίοι ήδη από τον 7ο και 6ο αιώνα π.Χ. έχτισαν μια σειρά από ανεξάρτητες πολιτείες κατά μήκος της ακτής. Μέχρι τον 5ο αιώνα π.Χ., οι πόλεις ήταν μέρος του βασιλείου του Βοσπόρου, το οποίο κατέστη ρωμαϊκό τον 1ο αιώνα π.Χ.

ντί προλόγου, η απαραίτητη διευκρίνιση: όταν ακούς «ψυχοπαθής» μην πάει το μυαλό σου συνειρμικά μόνο στον American Psycho και τον σχιζοφρενή δολοφόνο με το πριόνι.Τα άτομα που πάσχουν από κάποιου είδους ψυχοπάθεια, δεν κυκλοφορούν απαραίτητα με δολοφονικά αντικείμενα και δεν σκοτώνουν όποιον βρεθεί στο διάβα τους, ηρεμήστε λίγο.
Ψυχοπαθής είναι ο άνθρωπος που δεν διαισθάνεται τύψεις για τις πράξεις του, λόγω άκρατου ναρκισσισμού και υπερβολικής αυτοεκτίμησης (σε παθολογικό βαθμό). Ο ορισμός της ψυχοπάθειας συντίθεται από αρκετά κομμάτια, μεταξύ των οποίων η χειριστικότητα, η ανευθυνότητα, τα παθολογικά ψέματα, η απομόνωση, η επιπολαιότητα και τα συχνά ξεσπάσματα οργής και βίας. Οι ψυχοπαθείς είναι πρώτα απ’ όλα συναισθηματικά ανάπηροι και κατά περίπτωσιν όλα τα υπόλοιπα. Ο Kevin Dutton είναι ένας ψυχολόγος με εξειδίκευση στη μελέτη της ψυχοπάθειας και συγγραφέας του βιβλίου «The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies and Serial Killers Can Teach Us About Success» (μτφ. «Η Σοφία των Ψυχοπαθών: Τι μπορούν να μας διδάξουν για την επιτυχία οι άγιοι, οι κατάσκοποι και οι κατά συρροήν δολοφόνοι»), ο οποίος το ‘ψαξε, το ερεύνησε και αναφέρει τις δέκα επαγγελματικές κατηγορίες που θεωρεί πως προτιμούν τα άτομα με ψυχοπαθείς τάσεις.
#1 Δημόσιοι Υπάλληλοι: Γιατί, σύμφωνα με τον Dutton οι ψυχοπαθείς είναι καλοί στη διαχείριση των κρίσεων και την επικράτηση της τάξης. Δεν έχουν συναισθηματισμούς, είναι έξυπνοι, λογικοί και χωρίς ηθικές αναστολές.
#2 Σεφ: Οι ψυχοπαθείς μπορούν να δουλέψουν κάτω από μεγάλη πίεση και μέσα σε χαοτικά περιβάλλοντα, σύμφωνα με τον ψυχολόγο. Αν δεν είναι ένα τέτοιο περιβάλλον η κουζίνα, τότε ποιο είναι;
#3 Επαγγέλματα που σχετίζονται με την εκκλησία: Συνήθως οι άνθρωποι που συνθέτουν τον Κλήρο είναι φιλήσυχα άτομα, ευγενικές ψυχές. Αυτό δεν στέκεται καθόλου εμπόδιο, αφού σύμφωνα με τον Dutton τα άτομα αυτά είναι πολύ χειριστικά, δημιουργούν ισχυρές συμμαχίες κι αποκτούν πρόσβαση σε πολύ σημαντικές προσωπικές πληροφορίες.
#4 Αστυνομικοί: Ο κίνδυνος και η ένταση ελκύουν τα άτομα αυτά. Το γεγονός ότι μπορούν να παραμένουν ήρεμα σε καταστάσεις κρίσεων, την ώρα που άλλοι βαράνε φρίκες, εξηγούν το γιατί.
#5 Δημοσιογράφοι: Είναι γοητευτικοί, στοχοπροσηλωμένοι, προσεκτικοί, ε και λίγο αδίστακτοι όταν πρέπει, λέει ο Dutton, οπότε δεν είναι καθόλου περίεργο που το επάγγελμα αυτό τους κάνει το «κλικ».
#6 Χειρουργοί: Λίγες δουλειές προϋποθέτουν τόση ψυχολογική πίεση όσο αυτή ενός χειρουργού. Το να έχει το μέλλον και τη ζωή ενός ανθρώπου στα χέρια σου αποτελεί βαρύτατη ευθύνη. Έρευνα του βρετανικού Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών (Royal College of Surgeons) το 2015 κατέγραψε υψηλά σκορ των χειρουργών στην κλίμακα της ψυχοπάθειας, σε σχέση με το μέσο όρο των ανθρώπων. Αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι πρέπει να πάρουν αποφάσεις ζωτικής σημασίας μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.
#7 Πωλητές: Έτσι όπως πάει η λίστα, άνθρωπος δεν θα μείνει εκτός. Για την ιστορία το 1% του πληθυσμού εμφανίζει συμπτώματα ψυχοπάθειας. Η ιδιότητα του πωλητή είναι μία ακόμα από εκείνες που ελκύουν, κυρίως λόγω του ότι ένας επιτυχημένος πωλητής, όπως όλοι γνωρίζουμε, πρέπει να είναι επίμονος, αμείλικτος και να παίζει ατομικά παρά ομαδικά.
#8 Εργαζόμενοι στα Media: Είπαμε, χαρακτηριστικό των ατόμων αυτών είναι ο ναρκισσισμός, αποζητούν την προσοχή, θέλουν να είναι στο επίκεντρο, ακόμα κι αν σε προσωπικό επίπεδο επιδιώκουν την απομόνωση. Τα άτομα που κάνουν καριέρα στα ΜΜΕ έχουν λίγο ή πολύ αυτά τα χαρακτηριστικά.
#9 Δικηγόροι: Ένα επάγγελμα με τεράστιες απαιτήσεις. Απαιτεί γερές δόσεις αυτοπεποίθησης, επιμονής, εγωισμού. Ο δικηγόρος επιβάλλεται να είναι ισχυρογνώμων και οι καταστάσεις τον θέλουν πολλές φορές κι αδίστακτο.
#10 CEO: Οι ψυχοπαθείς, κατά τον Dutton δεν αρέσκονται μόνο στο να απολαμβάνουν την ηρεμία τους. Μερικές φορές τρελαίνονται να τα κάνουν όλα χάος και να υπονομεύουν τη ψυχική ηρεμία των υπολοίπων. Το λες και σαδιστικό, οπότε τι καλύτερη θέση από το να είσαι ένα αφεντικό, όπου οι υφιστάμενοι χορεύουν αναγκαστικά στο «ρυθμό» σου ενώ εσύ τους κοιτάς να «υποφέρουν»; Βέβαια το ότι ελκύει τους ψυχοπαθείς αυτή η θέση δεν σημαίνει ότι καταφέρνουν να ανελιχθούν κιόλας.« Η σκληρή δουλειά και οι ικανότητες είναι οι Νο1 παράγοντες επαγγελματικής ανέλιξης», επισημαίνει ο Dutton. Πάλι καλά.

Αποφάσισε να τρολάρει διάσημους και πλέον αριθμεί περισσότερους από 660.000 ακολούθους στο Instagram.
Ο λόγος για τον Εμανουέλε Φερράρι, γνωστό και ως Έμι, που κάνει αστείες αναδημιουργίες των φωτογραφιών των διασημοτήτων.
Ο Εμανουέλε ανακατασκευάζει τις φωτογραφίες των διάσημων μόνο με υλικά που βρίσκει στο σπίτι του.
Από την εμφάνιση της Cardi B στο Met Gala που την αναδημιούργησε με ριζογκοφρέτες μέχρι αυτή της Ριάνα στο κόκκινο χαλί, με καρότα.
«Παρατήρησα ότι ορισμένα ρούχα στον κόσμο της μόδας ήταν πραγματικά τόσο παράλογα και στο μυαλό μου τα αναδημιούργησα με υλικά που είχα στο σπίτι μου. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω αυτό το λογαριασμό και τρελάθηκαν», εξηγεί στο Bored Panda.

Τον επόμενο μήνα, οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν κομμάτια από τις γαμήλιες τούρτες των γαλαζοαίματων του Ηνωμένου Βασιλείου, που αναμένεται να βγουν τον επόμενο μήνα «στο σφυρί». Τι κι αν ορισμένα εξ αυτών είναι ηλικίας… δεκαετιών;
Τα πέντε κομμάτια από τις τούρτες των βασιλικών γάμων αναμένεται να πωληθούν για εκατοντάδες ή πιθανόν για χιλιάδες δολάρια το καθένα εξ αυτών τον επόμενο μήνα, σε μια δημοπρασία που θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου, από τον οίκο δημοπρασιών Julien’s.
Ωστόσο, σε όσους θελήσουν να πάρουν, στην κυριολεξία, μια γεύση από τα μοναδικά αυτά ενθύμια, οι ειδικοί προειδοποιούν: «Δεν είναι βρώσιμα» δήλωσε ο Ντάρεν Τζούλιεν, ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου δημοπρασιών.
Τα κομμάτια αυτά «προήλθαν από ανθρώπους που παρέστησαν στον γάμο και έκτοτε τα διατήρησαν στο ψυγείο» εξήγησε ο Τζούλιεν. «Είναι κάπως δύσκολο να πετάξεις κάτι που σου πρόσφεραν μέλη της βασιλικής οικογένειας» εξήγησε.
Στα χαϊλάιτς της εκδήλωσης, ένα κομμάτι τούρτα από τον γάμο του Καρόλου και της Νταϊάνας, που παρουσιάστηκε σε ένα λευκό κουτί, όπου αναγραφόταν με ασημένια γράμματα «Κ-Ντ. Ανάκτορα Μπάκιγχαμ 29η Ιουλίου του 1981». Η τιμή του αναμένεται να φθάσει μεταξύ 800-1200 δολαρίων, επισήμανε ο οίκος.
Επίσης, η τούρτα με φρούτα που προσφέρθηκε στους καλεσμένους στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011, παρουσιάστηκε σε ένα μεταλλικό κουτί όπου περιλαμβάνεται και η κάρτα προς τους τυχερούς καλεσμένους με το μήνυμα: «με τις θερμότερες ευχές, εκ μέρους του πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης γιορτάζοντας τον γάμο του Δούκα και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ». Το κομμάτι από το γλυκό υπολογίζεται να πωληθεί μεταξύ 600-800 δολαρίων, αν και το 2014 κομμάτι από τη γαμήλια τούρτα του Ουίλιαμ και της Κέιτ πωλήθηκε έναντι του ποσού των 7500 δολαρίων.
«Στο σφυρί» θα βγουν επίσης κομμάτια από τις τούρτες των γαμήλιων τελετών του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, το 2005, και του πρίγκιπα Άντριου με τη Σάρα Φέργκιουσον το 1986, η αξία των οποίων εκτιμάται μεταξύ 600-800 δολαρίων.
Αλλά κι ένα κομμάτι τούρτα από τον γάμο της πριγκίπισσας Άννας με τον πρώτο της σύζυγο Μαρκ Φίλιπς με την τιμή του να εκτιμάται μεταξύ 300-500 δολαρίων.

Αν νομίζατε ότι το να είσαι πορνοστάρ σημαίνει να… συμμετέχεις σε ερωτικές περιπτύξεις και να πληρώνεσαι αδρά γι’ αυτό, τότε είστε γελασμένοι.
Αυτό τουλάχιστον δηλώνουν τέσσερις διάσημες πορνοστάρ, οι οποίες εμφανίζονται κάθετες: «Το χρήμα από το πορνό ΔΕΝ είναι εύκολο χρήμα».
Πίσω από τις κάμερες, οι πρωταγωνίστριεςς της βιομηχανίως ψυχαγωγίας ενηλίκων είναι κανονικοί άνθρωποι, με προβλήματα, και πολλά από αυτά έχουν να κάνουν ακριβώς με την εργασία τους, η οποία σύμφωνα με αυτές είναι εξαιρετικά απαιτητική, χωρίς μάλιστα να «πληρώνει» τόσο καλά.
«Κατ’ αρχάς, τα χρήματα που βγάζεις ως πορνοστάρ δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσα πολλά, όσα νομίζει ο περισσότερος κόσμος», εκμυστηρεύεται η διάσημη Αμερικανίδα (με καταγωγή από Ασία) πορνοστάρ Άσα Ακίρα.
«Έχουν την εντύπωση ότι η βιομηχανία του πορνό είναι βιομηχανία δισεκατομμυρίων αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει να πληρώνεις μόνο σου για ασφάλεια ζωής, δεν έχεις καθόλου προνόμια. Μόνο για εξετάσεις που πηγαίνω κάθε δύο εβδομάδες χρειάζομαι 150 δολάρια.
Μετά είναι και η προσωπική περιποίηση, η οποία είναι εξαιρετικά απαιτητική. Χρειάζεσαι 50 δολάρια για τα νύχια, ή για τα extensions στα μαλλιά ή για το οτιδήποτε», συμπληρώνει η Άσα.
«Οι άνθρωποι νομίζουν ότι τα στούντιο της πορνοβιομηχανίας ειναι κοκαίνη και ατελείωτα όργια… Ότι έρχεσαι 3 το μεσημέρι στη δουλειά, και φεύγεις όποτε θες. Κι εγώ αυτό νόμιζα πριν μπω σε αυτό το χώρο. Δεν είναι καθόλου έτσι όμως», καταλήγει η Άσα.
Η αφρομαερικανίδα Νίκι Ντάρλιγκ από μεριά της δηλώνει ότι «το να καταφέρνεις μπροστά από ένα συνεργείο με κάμερες και ανθρώπους να κάνεις τις κινήσεις του σώματος σου να φαίνονται όμορφες κατά τη διάρκεια της πράξης, είναι πάρα πολύ δύσκολο».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!