Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017


Η ελληνική αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες για την αλλαγή στις ώρες κοινής ησυχίας μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.
Οι ώρες κοινής ησυχίας είναι μια… πονεμένη ιστορία! Για την οποία -μάλλον- ο καθένας μας έχει να διηγηθεί κάποιο περιστατικό που οι κανονισμοί πήγαν… περίπατο.
Τι αλλάζει στις ώρες κοινής ησυχίας
Για τον λόγο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με το θέμα και συγκεκριμένα για την αλλαγή στο ωράριο. Με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Twitter, η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι της σχετικής διάταξης, ως ώρες κοινής ησυχίας ορίζονται:
– Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.
– Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.
Την ανάρτησή της στο Twitter, μάλιστα, συνοδεύει το εξής μήνυμα: «Σεβόμαστε τους γείτονες μας και δεν ενοχλούμε στις ώρες κοινής ησυχίας!».
elas wres isixias
Δείτε την ανάρτηση
Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας και τι να κάνω σε περίπτωση που παραβιάζονται;
Η Ελληνική Αστυνομία έχει εκδώσει επίσης σχετικό δελτίο Τύπου για το ζήτημα. Στο οποίο τονίζει τα εξής:
«Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:
– Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.
– Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.
– Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.
– Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.
Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών».
Όλο το ίντερνετ μιλάει για τη φωτογράφιση αυτού του ζευγαριού
Η Stephanie και ο Arryn είναι ένα ζευγάρι από το Τέξας που, μάλιστα, μετράει μόλις λίγους μήνες παντρεμένοι. Πριν μερικές εβδομάδες, απαντώντας στο κάλεσμα του φωτογραφικού πρακτορείου Wolf & Rose photography, έγιναν ένα από τα ζευγάρια που φωτογραφήθηκαν για λογαριασμό του.
Την εβδομάδα που μας πέρασε το πρακτορείο ανέβασε το φωτογραφικό υλικό που δείχνει τους δυο τους ημίγυμνους, σε πολύ προσωπικές τους στιγμές, με φόντο το ονειρικό φυσικό περιβάλλον μιας λίμνης και η αλήθεια είναι πως το αποτέλεσμα είναι σαν να βγήκε από ταινία με τον καλύτερο διευθυντή φωτογραφίας.
The couple also just found out they are expecting a baby boy.
Η εν λόγω φωτογράφιση «έριξε» το ίντερνετ και μέσα σε λίγες ώρες άρχισε να διαδίδεται και να γίνεται αναπαραγωγή από χιλιάδες χρήστες και μίντια.
Terry told BuzzFeed, "I've honestly never seen two people more in love. The way he looks at her in those photos, that's an all-the-time thing with him. He treats her like she hung the moon and the stars."
Η προφανής αγάπη, η χημεία, η εμπιστοσύνη και η ομορφιά των εικόνων είναι απροσδόκητα θαυμάσια απάντηση σε κακόβουλα σχόλια για το σώμα της που έχει δεχτεί η πρωταγωνίστρια.
Στην αρχή ήταν διστακτική και δεν πίστευε πως θα έπρεπε να το κάνει. Τελικά είπε πως η διαδικασία την έκανε να αισθανθεί πιο σέξι από ποτέ και πως της προσέθεσε ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το σύντροφό της. Η Stephanie είχε την ευκαιρία να στείλει το μήνυμα στα εκατομμύρια γυναικών που αγωνίζονται με τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες και τα στερεότυπα.

Οι φωτογραφίες τους στέλνουν ένα ισχυρό body positive μήνυμα δείχνοντας, ίσως, ότι όταν μιλάμε για ανθρώπους και σχέσεις δεν υπάρχουν πρότυπα και εξιδανικευμένα πρότυπα αναλογιών και ομορφιάς, αλλά μόνο συναισθήματα και ένστικτα.
Τέλος, η ίδια η Stephanie αν και ενθουσιασμένη με την ανταπόκριση του κόσμου δήλωσε ότι μετά την φωτογράφιση την απέλυσαν από την εταιρεία που δούλευε τον τελευταίο χρόνο.
“Arryn called me while he was at work, and he said the pictures had like 30,000 shares. He’s never been in the spotlight and he said, 'All the comments are about you!' He said, 'I know this helps you and I’m glad we did this. I wouldn’t change anything. I know that this makes you happy.'”
«Είπαν πως ήταν ανάρμοστο που πόζαρα τόπλες καθώς πρόκειται για μια τράπεζα που στοχεύει σε οικογένειες», δήλωσε η Stephanie. «Δεν μπόρεσα καν να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, είχαν ήδη αποφασίσει να απολυθώ. Μετά από ένα χρόνο έφυγα από μια εταιρεία που δούλευα πολύ σκληρά, δεχόμενη κριτική επειδή έκανα κάτι τόσο θετικό, κάτι για το οποίο είμαι υπερήφανη και που με βοήθησε ως γυναίκα. Ήταν επίπονο. Οι υπάλληλοι έβγαζαν τα τηλέφωνά τους εν ώρα εργασίας και έδειχναν τις φωτογραφίες ο ένας στον άλλο και κατηγορήθηκα εγώ γι' αυτό», συμπλήρωσε.
Stephanie told BuzzFeed, "They said I was topless and it was inappropriate and we’re a family-oriented company.” However, Stephanie said she was wearing a swimsuit bottom and a strapless top that you wear with backless dresses.


Αυτές είναι οι ηλικίες που μπορείς να φτάσεις στο peak των δυνατοτήτων σου (Γράφημα)
Πότε είναι καλύτερο να μάθεις μια ξένη γλώσσα; Πότε είσαι «αστέρι» στα Μαθηματικά; Πότε κάνεις ανακωχή με τις ατέλειες του σώματός σου; Ένα γράφημα σ'το εξηγεί
Το να γερνά κανείς, είναι σίγουρα μια διαδικασία αγχωτική, για πολλούς ακόμα και τρομακτική. Ωστόσο, έρευνες που έχουν γίνει αποδεικνύουν ότι τα νιάτα δεν είναι το παν.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που για κάποια πράγματα η καλύτερη στιγμή έρχεται στη μέση ηλικία ή ακόμα και στα γηρατειά.
Οι έφηβοι μπορεί να είναι πιο δυνατοί και να νοιώθουν μεγαλύτερη ζωντάνια, ωστόσο, οι γηραιότεροι είναι πιο σταθεροί ψυχολογικά και με εμπειρίες που τους προστατεύουν από πολλές κακοτοπιές.
Στο παρακάτω γράφημα που δημοσιεύει το Business Insider, φαίνονται οι καλύτερες περίοδοι που μπορεί κανείς να διαπρέψει σε διάφορους τομείς:
age
age1

Για παράδειγμα, η ηλικία των 7-8 ετών και σίγουρα πριν την εφηβεία, είναι η καλύτερη για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.
Η ανάπτυξη του εγκεφάλου κορυφώνεται στα 18. Στη συγκεκριμένη ηλικία έχουμε τις καλύτερες επιδόσεις σε αυτό που οι επιστήμονες ονομάζουν ψηφιακή δοκιμή κωδικοποίησης συμβόλων: είναι η διαδικασία μετατροπής της εξίσωσης μιας σειράς αριθμών με ένα συγκεκριμένο σύμβολο και χρησιμοποιείται ως τεστ για τις εγκεφαλικές επιδόσεις.
Στα 22 θυμόμαστε καλύτερα τα ονόματα των ανθρώπων που μόλις γνωρίζουμε. Μετά, το καινούργιο όνομα από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει!
Η πιο ελκυστική ηλικία για τις γυναίκες είναι τα 23, ενώ αντιθέτως οι άνδρες γίνονται πιο ελκυστικοί σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Στα 23 αισθανόμαστε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για τη ζωή μας, σε όλους τους τομείς. Μετά το ποσοστό αρχίζει να πέφτει...
Η σωματική δύναμη κορυφώνεται στα 25 έτη.
Οι άνθρωποι που παντρεύτηκαν από τα 28 έως και τα 32 έχουν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν.
Η καλύτερη ηλικία για τους Μαραθωνοδρόμους είναι τα 28.
Η οστική μάζα κορυφώνεται στα 30.
Οι σκακιστές έχουν τις καλύτερες επιδόσεις τους στα 31.
Στα 32 θυμάσαι καλύτερα τα νέα πρόσωπα που γνωρίζεις.
Οι Νομπελίστες έκαναν τη μεγάλη τους ανακάλυψη γύρω στα 40.
Οι μισθοί των γυναικών κορυφώνονται περί τα 39 και των ανδρών στα 48.
Στα 43 έχουμε τις καλύτερες επιδόσεις στα τεστ συγκέντρωσης.
Μεταξύ 40 και 50 κορυφώνεται η συναισθηματική μας νοημοσύνη – να καταλαβαίνουμε δηλαδή τα συναισθήματα των άλλων.
Οι ικανότητες στην αριθμητική κορυφώνονται στα 50.
Στα 69 ξαναισθανόμαστε την ικανοποίηση για όλους τους τομείς της ζωής μας, όπως στα 23 μας.
Στα 60 με 70 μας χρόνια έχουμε το καλύτερο και πιο πλούσιο λεξιλόγιο.
Καλά και άνετα με το σώμα τους αισθάνονται πλέον οι άνθρωποι μετά τα 70.
Γενικά, ο άνθρωπος όσο γερνά γίνεται και πιο σοφός.
Η καλή ψυχολογική κατάσταση κορυφώνεται στα 82 περίπου.
Ενα άλλο ενδιαφέρον εύρημα των ερευνών είναι ότι ο άνθρωπος παίρνει τις σωστότερες αποφάσεις , όταν η ηλικία του τελειώνει σε 9 (19,29,39 κ.οκ.)Ισως γιατί βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας δεκαετίας και αυτό τον βάζει σε μεγαλύτερη σκέψη.
4 νέες χώρες σύντομα(;) στην Ευρώπη
Μετά την ανακοίνωση της Καταλονίας ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί, και το επεισοδιακό δημοψήφισμα που βάφτηκε με αίμα, πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι ο χάρτης της Ευρώπης δεν θα είναι πια ο ίδιος στο κοντινό μέλλον.
Η Ευρώπη μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο πέρασε μια περιόδο ειρήνης, που απέδωσε την τεράστια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στην Γηραιά Ήπειρο. Αυτή η περίοδος διεκόπη βάναυσα με το πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας, και τώρα μέσα από τις αιτήσεις απόσχισης που ετοιμάζονται από πολλές περιοχές, κινδυνεύει ξανά.
Παρακάτω θα δείτε τις χώρες που θα διεκδικήσουν άμεσα την απόσχισή τους και την ανεξαρτητοποίησή τους.
Κορσική
Η Κορσική εδώ και χρόνια διεκδικεί και έχει κερδίσει μια εν μέρει αυτονομία, όμως πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν πλήρης απόσχιση από τη Γαλλία.
Φλάνδρα
Βρίσκεται στο Βέλγιο, μιλούν ολλανδικά, υπάρχει έντονη κόντρα με τους γαλλόφωνους, και όποιος έχει βρεθεί σε αυτές τις περιοχές, ξέρει ότι όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή.
Σκωτία
Το Brexit τους άνοξε την όρεξη, και ετοιμάζονται για νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία, μετά το δημοψήφισμα του 2014 που το 55% είπε όχι.
Νήσοι Φερόες
Οι Νήσοι Φερόες, στο αρχιπέλαγος της Δανίας στον Βόρειο Ατλαντικό, θα οργανώσουν τον Απρίλιο 2018 δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα που θα τους δίνει δικαίωμα αυτοδιάθεσης.
Και στη γειτονιά μας όμως ο χάρτης είναι πολύ πιθανό να αλλάξει. Σκόπια, Τουρκία έχουν θέματα με τις μειονότητες που ζούνε στα εδάφη τους. 

 
Εκτός Epsilon ο Φουρθιώτης ‑ Του δίνουν αποζημίωση και τον διώχνουν
Από τον Άυγουστο που ο τηλεοπτικός σταθμός Epsilon έγινε γνωστό πως αλλάζει ιδιοκτησία, πολλά δημοσιεύματα ήθελαν τον Μένιο Φουρθιώτη να αποτελεί παρελθόν για το κανάλι. Ωστόσο, η τηλεοπτική σεζόν ξεκίνησε και ο παρουσιαστής – διευθυντής προγράμματος και διευθυντής εμπορικού, συνεχίζει να διατηρεί τη θέση του στον σταθμό.
Όμως σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του mediamagazine.gr που επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες, ο Μένιος Φουρθιώτης μένει εκτός καναλιού με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης είναι διατεθειμένος να πληρώσει την ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ρήτρα φτάνει τις 50.000 ευρώ.

 
Πτώχευση κήρυξε το εστιατόριο του διάσημου σεφ Τζέιμι 'Ολιβερ στην Κωνσταντινούπολη
Πτώχευση κήρυξε το εστιατόριο του διάσημου βρετανού σεφ Τζέιμι 'Ολιβερ στο εμπορικό κέντρο Zorlu, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.
Ο 'Ολιβερ άνοιξε το 32ο εστιατόριο της αλυσίδας του «Jamie's Italian» στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης στις αρχές του 2013, ήδη όμως από τα τέλη της ίδιας χρονιάς άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Ο δικηγόρος της εταιρείας ζήτησε στις 24 Δεκεμβρίου 2014 την αναστολή της πτώχευσης, με το σκεπτικό ότι η εταιρεία είχε συσσωρεύσει χρέη εξαιτίας κακώς οικονομικών εσόδων.
Το εστιατόριο παρέμεινε ανοιχτό ενώ η υπόθεση ήταν σε εξέλιξη, ωστόσο στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της πτώχευσης της εταιρείας.
Συνέταιροι στο εστιατόριο του βρετανού σεφ στην Κωνσταντινούπολη ήταν ο επικεφαλής της 'Ενωσης Τουριστικών Εστιατορίων (TÜRYİD) Κάγια Ντεμιρέρ και ο Νιχάτ Γιλντιρίμ, αδελφός της διάσημης τραγουδίστριας Σεζέν Ακσού.
Επί του παρόντος υπάρχουν περίπου 40 εστιατόρια «Jamie's Italian» σε όλο τον κόσμο. Ο 42χρονος σεφ τιμήθηκε με τη διάκριση του «Μέλους του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας" (MBE) στις εκδηλώσεις για τα γενέθλια της βασίλισσας το 2013 για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσφέρει στη χώρα. Ωστόσο το Brexit έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον 'Ολιβερ, καθώς τουλάχιστον 42 εστιατόριά του έκλεισαν στη Βρετανία λόγω της αύξησης των τιμών των υλικών που αγόραζε από την Ιταλία εξαιτίας της πτώσης της στερλίνας έναντι του ευρώ.
Πώς να κρατήσετε τις αράχνες μακριά από το σπίτι σας
Ακόμα κι αν είναι εντελώς ακίνδυνες, κανείς δεν θέλει πραγματικά τις αράχνες να κρέμονται μέσα στο σπίτι του. Αλλά, πώς να τις απωθήσουμε με φυσικό τρόπο χωρίς να τις βλάψουμε, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ ωφέλιμες, και χωρίς να εκθέσουμε την οικογένειά μας σε οποιεσδήποτε δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες;
Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις που ψάχνετε!
ΜΕΝΤΑ
This One Simple Trick Will Get Rid Of Spiders From Your Home peppermint 2496363 1920
Γνωρίζετε ότι οι αράχνες μισούν τη μέντα; Ένας εύκολος τρόπος να μην επιτρέψετε στις αράχνες να εισβάλουν στο χώρο σας είναι να γεμίσετε ένα μπουκάλι ψεκασμού με αιθέριο έλαιο μέντας και νερό, και στη συνέχεια να ψεκάστε σε όλο το σπίτι σας. Με τον τρόπο αυτό, θα ξεφορτωθείτε τις αράχνες και ταυτόχρονα το σπίτι σας θα μυρίζει υπέροχα!!
ΞΥΔΙ
This One Simple Trick Will Get Rid Of Spiders From Your Home spray 316524 1280
Το λευκό ξύδι έχει πάμπολλες χρήσεις. Μια από αυτές είναι ότι απωθεί τις αράχνες! Αντί λοιπόν για αιθέριο έλαιο μέντας, βάλτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ξύδι και νερό, και ψεκάστε σε όλες τις ρωγμές γύρω από το σπίτι σας.
ΓΑΤΕΣ
Η γάτα μέσα στο σπίτι αποτρέπει τις αράχνες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Οι τετράποδοι φίλοι μας είναι μεγάλοι κυνηγοί και σίγουρα δεν θα αφήσουν μια αράχνη να σέρνεται στο πάτωμα χωρίς να αναλάβουν δράση.
ΕΣΠΕΡΟΔΟΕΙΔΗ
Είναι γνωστό ότι οι αράχνες μισούν όλα τα είδη εσπεριδοειδών. Τρίβοντας φλούδες εσπεριδοειδών σε περιοχές όπου συχνάζουν οι αράχνες, όπως περβάζια, ράφια, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τις κρατήσουμε μακριά. Ακόμη και το βερνίκι επίπλων με άρωμα λεμόνι διώχνει τις αράχνες!
ΚΕΔΡΟΣ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάπια φύλλα κέδρου γύρω από την περίμετρο του σπιτιού σας, για να κρατήσετε τις αράχνες έξω από το σπίτι σας. Αν έχετε πρόσβαση σε κέδρινα έπιπλα, ή κρεμάστρες κέδρου για τη ντουλάπα σας, είναι μια καλή επιλογή. Επίσης τα ροκανίδια κέδρου μέσα σε ντουλάπες, ή συρτάρια κάνουν τις αράχνες να το σκεφτούν δύο φορές πριν αρχίσουν να υφαίνουν τον ιστό τους!
ΚΑΣΤΑΝΑ
Τα κάστανα διώχνουν τις αράχνες, γι αυτό αν τοποθετήσετε κάστανα σε σημεία εισόδου στο σπίτι σας, θα κρατήσουν τις αράχνες έξω.
ΚΑΠΝΟΣ
Ακούγεται παράξενο, αλλά οι αράχνες μισούν τον καπνό, όσο μισούν τα λεμόνια και τα κάστανα! Μπορείτε να ρίξετε μικρά κομμάτια καπνού σε σημεία που συχνάζουν οι αράχνες, ή μπορείτε να μουλιάσετε τον καπνό μέσα σε νερό και στη συνέχεια να ψεκάστε το μίγμα στο σπίτι σας.
This One Simple Trick Will Get Rid Of Spiders From Your Home spider 2708408 1920


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!