Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Γιατί όλοι μισούν τον Κριστιάνο Ρονάλντο;
Οι λεκτικές επιθέσεις κατά του Ρονάλντο βρίσκονται σε έξαρση. Κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν βομβαρδίζεται με τόσο χλευασμό και τόση χαιρεκακία όσο ο Πορτογάλος άσσος. Το γεγονός ότι ο γιος ενός αλκοολικού, ο οποίος κατάφερε να γίνει παγκόσμιος σταρ, γίνεται αντικείμενο τόσων ειρωνικών σχολίων είναι άδικο και ελεεινό ταυτόχρονα, σχολιάζει σε άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel ο Ντάνιελ Ράεκε.

Αν δεν ακούσατε το βράδυ του Σαββάτου δυνατές κραυγές απογοήτευσης ή χαιρέκακα γέλια τότε μάλλον ζείτε σε κάποιον διεθνή διαστημικό σταθμό. Στις 22:34 ο σούπερσταρ έχασε ένα πέναλτι στο παιχνίδι με την Αυστρία. Προς μεγάλη χαρά του κοινού. Κάτι τέτοιο δεν εκπλήσσει. Αν παρακολουθεί κάποιος έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στον οποίο παίζει ο Ρονάλντο θα ακούσει μετά από λίγο κάποιον να λέει «δεν τον γουστάρω αυτόν τον Ρονάλντο» και να απαριθμεί τους λόγους της απέχθειάς του, γράφει ο Ντάνιελ Ράεκε. Οι λόγοι είναι απολύτως αναμενόμενοι κατά 90%: τα πολλά προϊόντα για την προστασία των μαλλιών, η πολύ μεγάλη αυτοπεποίθησή του, η ισχυρογνωμοσύνη του, η κλαψιάρικη έκφραση του προσώπου του…

Η γενική εχθρότητα για τον Ρονάλντο έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να συγχέονται εντελώς τέτοια θέματα αισθητικής με την αξιολόγηση του Ρονάλντο ως ποδοσφαιριστή. Αν και έχει βάλει 364 γκολ για τη Ρεάλ σε επτά χρόνια, αν και είναι ο καλύτερος σκόρερ του ευρωπαϊκού κυπέλλου στην ιστορία, λένε για το πόσο ασήμαντος είναι για την ομάδα του. Και αυτό ισχύει τόσο για περιστασιακούς όσο και για φανατικούς θεατές του ευρωπαϊκού κυπέλλου και του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Όλοι είναι πεπεισμένοι ότι ο Ρονάλντο «στην πραγματικότητα» δεν είναι και τόσο καλός όσο θεωρείται. Κανένας εκτός Πορτογαλίας και των οπαδών της Ρεάλ δεν τον βλέπει θετικά.

Γιατί άραγε; Σε τελευταία ανάλυση ο Λιονέλ Μέσι, ο άλλος παγκόσμιος σταρ, αντιμετωπίζεται τελείως διαφορετικά. Κανένας δεν αμφιβάλλει για την κλάση του. Δικαίως, διότι ο Μέσι είναι πιο ταλαντούχος από τον Ρονάλντο. Το ότι ο Πορτογάλος βάζει όμως περισσότερα γκολ από τον Αργεντινό είναι υπέρ του Ρονάλντο. Αποδεικνύει ότι εργάζεται σκληρά για να είναι ο καλύτερος. Όπως ακριβώς και το αθλητικό του σώμα δείχνει ότι αφιερώνει όλη του τη ζωή στον αθλητισμό. Γιατί θα πρέπει να το επικρίνει αυτό κανείς σε έναν επαγγελματία;

Οφείλεται άραγε στην προσωπικότητα του Ρονάλντο το ότι η Bild τον προσέβαλε χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο υπεροπτικό και ματαιόδοξο άνθρωπο στον κόσμο; Και δεν πρόκειται μόνο για ένα σχόλιο του κίτρινου Τύπου. Στο πρώτο γερμανικό δημόσιο κανάλι (ARD) παρουσιαστής σχολίασε περιπαικτικά ότι ο Ρονάλντο «ξέχασε τις γόβες του». Αδιανόητο να εκφραστεί κανείς για έναν Γερμανό αθλητή με τέτοιον απρεπή τρόπο. Ο χλευασμός του Ρονάλντο μπορεί όμως να εκτοξεύεται σε κάθε περίσταση. Αυτό θα σκέφτηκε και ο πρώην πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ όταν το 2013 δήλωσε πως θεωρεί τον Μέσι καλύτερο από τον Ρονάλντο, διότι ο Πορτογάλος δίνει «περισσότερα χρήματα στον κομμωτή του»...

Αλλά τι το επιλήψιμο υπάρχει στην προσωπικότητα του Ρονάλντο; Ανατρέφει μόνος ένα παιδί, προέρχεται από μια πολύ φτωχή οικογένεια από τη Μαδέιρα και κατάφερε να γίνει ένας από τους γνωστότερους και πλουσιότερους αθλητές στον κόσμο. Και τι κάνει με τα λεφτά του; Τα ξοδεύει μόνο στο ποτό, τις γυναίκες και τα αυτοκίνητα; Όχι, ο Ρονάλντο δεν πίνει και διότι ο πατέρας του ήταν αλκοολικός και πέθανε λόγω του ποτού. Αντίθετα με άλλους ποδοσφαιριστές δεν έχει τατουάζ διότι δεν θα μπορούσε να δίνει αίμα συστηματικά.

Κανένας άλλος αθλητής στον κόσμο δεν δίνει περισσότερα χρήματα για αγαθοεργίες όπως ο Ρονάλντο, ο οποίος αναλαμβάνει τα έξοδα για εγχειρήσεις παιδιών και κάνει δωρεές για σχολεία στη λωρίδα της Γάζας. Αυτό μπορεί να το αξιολογήσει κανείς αναλόγως αν τον συγκρίνει με τον Μέσι και τον πατέρα του οι οποίοι φέρονται να έχουν αποκρύψει εκατομμύρια ευρώ για να φοροδιαφύγουν.

Ίσως, όμως, αυτός ο τρόπος αξιολόγησης των επιδόσεων του Ρονάλντο στο γήπεδο και της συμπεριφοράς του ως πολυεκατομμυριούχου να είναι ολότελα λανθασμένος για να κατανοήσει κανείς το γεγονός ότι βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικών σχολίων. Η παγκόσμια χλεύη με την οποία έρχεται αντιμέτωπος έχει να κάνει λιγότερο με τον ίδιο και περισσότερο με μια βασική ανθρώπινη ανάγκη να γελοιοποιούνται με χαιρεκακία επιτυχημένοι και γοητευτικοί άνθρωποι όταν αποτύχουν σε κάτι. Όπως τότε στην αυλή του σχολείου, όπου αναζητούμε κάποιον για να γελάσουμε μαζί του. Είναι κατανοητό από ανθρώπινη πλευρά; Ίσως. Ωραίο όμως δεν είναι.

Φωτίζουμε κάποιες άγνωστες στους περισσότερους πτυχές του Αιγαίου, λίγο πριν γεμίσουμε τα νησιά του για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.
Το μεγαλύτερο βάθος του Αιγαίου παρατηρείται ανατολικά της Κρήτης και φτάνει τα 3.544 μέτρα, ενώ η έκτασή του φτάνει τα 240.000 τ.χλμ.
Οι πέτρες που αποτελούν τον πάτο του είναι κυρίως ασβεστόλιθος, αν και συχνά μεταβάλλονται από την ηφαιστειακή δραστηριότητα.
Η Νάξος στα αρχαία χρόνια λεγόταν Δία. Ο λόγος είναι πως ήταν το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και γι’ αυτό πήρε το όνομα του μεγαλύτερου θεού.
Η θερμοκρασία των νερών του Αιγαίου επηρεάζεται από τις κρύες μάζες χαμηλής θεμοκρασίας που ρέουν από τη Μαύρη Θάλασσα. Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας του Αιγαίου κυμαίνεται από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα με την τοποθεσία και την εποχή.
Πλούσιο σε νησιά, φτωχό σε συστατικά
Στο Αιγαίο βρίσκονται περισσότερα από 3 χιλιάδες νησιά και θεωρείται ότι φιλοξένησε τους πιο πρώιμους ευρωπαϊκούς πολιτισμούς, από το 3.000 π.Χ. μέχρι το 1100 π.Χ. Το Αιγαίο, όπως και η Μεσόγειος, αποτελούν το πιο φτωχό, μεγάλο σώμα νερού που είναι γνωστό στην επιστήμη. Τα συστατικά του, όπως δείχνουν οι ποσότητες φωσφορικού και νιτρικού άλατος, είναι συνολικά φτωχά.
Το όνομα της Αστυπάλαιας προκύπτει από το ότι εκεί υπήρξε ένα από τα παλαιότερα άστεα (πόλη). Ως σημαντικό, γεωγραφικά, νησί που ενώνει τα Δωδεκάνησα με τις Κυκλάδες, ιδρύθηκε εκεί μια πόλη που αποτέλεσε τους πρώτους ναύσταθμους στο Αιγαίο.
Η χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και ατμόσφαιρα
Οι Κυκλάδες αποτελούν 33 νησιά του Αιγαίου, τα οποία είναι οι κορυφές βουνών που βυθίστηκαν εκατομμύρια χρόνια πριν. Η ονομασία Κυκλάδες δόθηκε στο σύμπλεγμα, λόγω του κυκλικού σχηματισμού τους γύρω από το ιερό νησί της Δήλου.
Στα νότια χωριά της Χίου, τα λεγόμενα Μαστιχοχώρια, ευδοκιμεί και καλλιεργείται μία ιδιαίτερη ποικιλία σχίνου, ο μαστιχοφόρος σχίνος, από τον οποίο εξάγεται η φυσική μαστίχα. Πολλές φορές έχουν γίνει προσπάθειες να παραχθεί μαστίχα από το φυτό αυτό σε άλλα μέρη του πλανήτη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Η Σκιάθος πήρε το όνομά της από τη σκιά, λόγω του ότι είναι σκιερό νησί με πολλά δέντρα, ενώ υπάρχει και δεύτερη εκδοχή που συνδυάζει τις λέξεις σκιά και Άθως, υποδηλώνοντας ότι βρίσκεται στη σκιά του Άγιου Όρους.
Το εντυπωσιακό απολιθωμένο δάσος εκτείνεται σε 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Λέσβο
Το θαυμαστό Απολιθωμένο δάσος της Λέσβου είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα απολιθωμένα δάση στον κόσμο (το άλλο είναι το Εθνικό Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους στην Αριζόνα). Εκτείνεται σε 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο νησί, με απολιθωμένους κορμούς να βρίσκονται διάσπαρτοι. Μεμονωμένα απολιθώματα βρίσκονται και σε πολλά άλλα μέρη της Λέσβου, συμπεριλαμβανομένων των χωριών Μόλυβος, Πολιχνίτος, Πλωμάρι και Άκρασι. Ο σχηματισμός του οφείλεται σε έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα που έλαβε χώρα στο νησί περίπου πριν… 20 εκατομμύρια χρόνια.
clickatlife.gr

Μπορεί με τον καύσωνα αυτών των ημερών να μην υπάρχουν αμφιβολίες ότι το καλοκαίρι ήδη ξεκίνησε, ωστόσο από αστρονομική άποψη αυτό θα γίνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιουνίου, στις 01:34 ώρα Ελλάδος την Τρίτη, με το θερινό ηλιοστάσιο.
Μάλιστα, το ηλιοστάσιο φέτος θα συμπέσει σχεδόν με την πανσέληνο (02:02 ώρα Ελλάδος την Τρίτη 21 Ιουνίου), για πρώτη φορά μετά από 70 περίπου χρόνια.
Το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η χώρα μας. Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο ξεκινά ο χειμώνας, με το χειμερινό ηλιοστάσιο.
Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του στον ουρανό και η μέρα θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, καθώς ο βόρειος πόλος της Γης θα είναι στραμμένος προς τον Ήλιο. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.
Από την Κυριακή οι μέρες θα αρχίσουν σταδιακά να μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά την φθινοπωρινή ισημερία.
Εκδηλώσεις στο Πλανητάριο
Το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με αφορμή το θερινό ηλιοστάσιο, ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό την Τρίτη 21 Ιουνίου, με δύο δωρεάν προβολές της παράστασης «Το Σύμπαν του Hubble», που προτείνεται για παιδιά άνω των εννέα ετών και ενήλικες.
H παράσταση περιγράφει την τεράστια συνεισφορά του αμερικανικού διαστημικού τηλεσκοπίου στο να αποκρυπτογραφήσουμε τα μυστικά του Σύμπαντος. Την κάθε παράσταση θα προλογίσει ο Άρης Μυλωνάς, συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης. Οι ώρες προβολών θα είναι 19:30 και 20:30, με είσοδο ελεύθερη, ενώ τα δελτία εισόδου θα διανέμονται από τις 19:00 της ίδιας ημέρας, από το ταμείο του Πλανηταρίου.
Με την ευκαιρία αυτή, στο Ίδρυμα Ευγενίδου θα φιλοξενηθεί η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση Επιστήμης και Τεχνολογίας, την οποία για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνουν οι Βιβλιοθήκες του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και του Δήμου Καλλιθέας. Φέτος, για πρώτη φορά, στη διοργάνωση συμμετέχουν οι Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες που εδρεύουν στην περιοχή, του Παντείου Πανεπιστημίου και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Επίσης τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης θα υποδεχθούν το κοινό με ελεύθερη είσοδο κατά τις ώρες 21.00 έως 24.00, για παρατήρηση του έναστρου νυχτερινού ουρανού, με την προϋπόθεση να είναι κατάλληλες οι καιρικές συνθήκες.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε; Ξεκινάτε κάτι και ανακαλύπτετε λίγο αργότερα ότι το αφήσατε στη μέση; Μήπως το παιδί σας έχει αυτά τα συμπτώματα; Μπορεί να πρόκειται για διάσπαση προσοχής, μπορεί απλώς να πρόκειται για δυσκολία συγκέντρωσης. Ποια πράγματα σκοτώνουν την προσοχή μας και δε μας επιτρέπουν να συγκεντρωθούμε;

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Ανείπωτη είναι η τραγωδία στην Κύπρο με την τεράστια πυρκαγιά να κατακαίει για δεύτερη ημέρα το νησί που βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Για «τραγική κατάσταση» μίλησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη με τα μέτωπα να είναι πολλά και το έργο της πυρόσβεσης να καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο, εξαιτίας και των ανέμων, που πνέουν στην περιοχή, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς, ακόμα και σε περιοχές που κίνδυνος θεωρούταν ότι παρέλθει.
Οι διευθυντές της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών δήλωσαν ότι πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών τόσο σε έκταση όσο και σε μέγεθος καταστροφής. Η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους.
Μετά τις τελευταίες ρίψεις νερού λίγο πριν τις 20:30 το βράδυ της Δευτέρας, αποχώρησαν από την επιχείρηση τα εναέρια μέσα τα οποία θα απογειωθούν εκ νέου σήμερα ο πρωί.
Πληροφορίες λένε ότι 2 δασοπυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν στην επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς.
Λόγω της έκρυθμης κατάστασης ανακοινώθηκε και η εκκένωση μοναστηριών και αποθηκών με πυρομαχικά σε στρατόπεδα της περιοχής στην οποία προχώρησαν οι ένοπλες δυνάμεις της Κύπρου. Πυρομαχικά και εικόνες αξίας, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον.
Η Ελλάδα έχει στείλει ήδη δύο καναντέρ ενώ στέλνει ακόμη δύο super puma για να βοηθήσουν στην κατάσβεση.
pyrk77

Δείτε τι συμβαίνει μέσα σε 60 δευτερόλεπτα στο διαδίκτυο και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματα.

Έτσι μέσα σε 60 δεύτερα:

Γίνονται 694.445 αναζητήσεις στο Google

Aνεβαίνουν στο Flickr πάνω από 6.600 εικόνες

Aνεβαίνουν στο YouTube 600 videos συνολικής διάρκειας περίπου 25 ωρών

Γίνονται 695.000 status updates, και δημοσιεύονται 79.364 wall posts και 510.040 σχόλια στο Facebook

Κατοχυρώνονται 70 νέα domains

Στέλνονται πάνω από 168.000.000 email

Δημιουργούνται 320 νέοι λογαριασμοί στο Twitter και δημοσιεύονται 98,000 Tweets

Κατεβαίνουν 13.000 εφαρμογές στο iPhone

Δημοσιεύονται 20.000 νέα άρθρα στο tumblr

Ο FireFox κατέβηκε περισσότερες από 1700 φορές

Το WordPress κατέβηκε περισσότερες από 50 φορές

Κατέβηκαν περισσότερες από 125 φορές τα WordPress Plugins

Δημιουργούνται 100 νέοι λογαριασμοί στο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο LinkedIn

Γίνονται 40 νέες ερωτήσεις από χρήστες στο YahooAnswers.com ενώ απαντόνται πάνω από 100 ερωτήσεις στο Answers.com

Δημοσιεύεται 1 νέο άρθρο στο Associated Content, το μεγαλύτερο δίκτυο community-created content

Προστίθεται 1 νέος ορισμός στο UrbanDictionary.com

Δημιουργούνται στο Craigslist πάνω από1.200 νέες διαφημίσεις

Γίνονται πάνω από 370.000 λεπτά κλήσεων μέσω του Skype

Συμπληρώνονται συνολικά πάνω από 13.000 ώρες από streaming μουσικής μέσω του μουσικού ραδιοφώνου Pandora

Και τέλος γίνονται πάνω από 1.600 αναγνώσεις κειμένων στο Scribd, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο δημοσίευσης εγγράφων.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

Η Κίνα συνεχίζει να κατέχει την κορυφή στον κατάλογο Top 500 με τους ισχυρότερους υπερυπολογιστές στον κόσμο, αλλά με ένα νέο μηχάνημα, τον Sunway TaihuLight. Τη Νο 1 θέση εδώ και λίγα χρόνια κατείχε ο κινεζικός Τιανχέ-2, ο οποίος όμως βρέθηκε πλέον στη δεύτερη θέση.
Ο νέος κορυφαίος υπερυπολογιστής είναι εγκατεστημένος στο Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστών της Κίνας και έχει επεξεργαστική ισχύ 93 petaflop. Είναι σε θέση να κάνει έως 93.000 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο, έχοντας διπλάσια ταχύτητα και τριπλάσια αποδοτικότητα σε σχέση με τον προκάτοχό του.
Ο Sunway TaihuLight χρησιμοποιείται για ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων, προγνώσεις καιρού κ.α. Διαθέτει 10.649.600 πυρήνες επεξεργασίας και χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Linux.
Για πρώτη φορά η Κίνα έχει στη λίστα Top 500 περισσότερους υπερυπολογιστές (167) από ό,τι οι ΗΠΑ (165), ενώ πριν δέκα χρόνια είχε μόνο 28 τέτοια συστήματα και όλα κάτω από τη θέση 30.
Στην πρώτη δεκάδα φέτος υπάρχουν τέσσερις αμερικανικοί υπερυπολογιστές, δύο κινεζικοί (ο πρώτος και ο δεύτερος), ένας ιαπωνικός, ένας ελβετικός, ένας γερμανικός και ένας σαουδαραβικός. Ο ελληνικός υπερυπολογιστής του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) δεν βρίσκεται πλέον στο Top 500 (η διεθνής κατάταξη ανανεώνεται ανά εξάμηνο).

Πτώση ρεκόρ σημειώνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Τουρκία, που βλέπει την μείωση να φτάνει έως και το 40%, εν μέσω απειλών για την ασφάλεια των τουριστών.
Την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων ετών βιώνει η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, που χάνει την αίγλη των προηγούμενων ετών, αποτελώντας έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την τουρκική στατιστική υπηρεσία, το φετινό καλοκαίρι θα είναι ένα από τα χειρότερα για τον τομέα του τουρισμού, που βλέπει ακόμα και τους πιο πιστούς της πελάτες να της γυρίζουν την πλάτη.
Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Ρώσων επισκεπτών, που στήριζαν σημαντικά την τουρκική οικονομία, έχει μειωθεί, καταγράφοντας πτώση έως και 80%. Γεγονός που οφείλεται και στις τεταμένες σχέσεις των δυο χωρών, αναφορικά με το ζήτημα της Συρίας και την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα Τούρκο-συριακά σύνορα.
Κάπως έτσι, η Τουρκία βλέπει έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ να κάνουν φτερά, μαζί με το αίσθημα της σταθερότητα στη χώρα, μετά τις διαδοχικές τρομοκρατικές επιθέσεις.
Η τουρκική οικονομία θα δεχθεί περαιτέρω πιέσεις, σε μια χρονική περίοδο όπου καταγράφεται επιβράδυνση των εξαγωγών και αδυναμία στις επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα μειωθούν κατά 25% φέτος, ένα ποσοστό που ισοδυναμεί με κόστος περίπου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή περίπου το 1% του ΑΕΠ.
ΠΗΓΗ: BBC
Ιντιάνα Τζόουνς 5: Ο Σπίλμπεργκ δεν θα
Ο Ιντιάνα Τζόουνς δεν θα έχει την τύχη του Χαν Σόλο, τουλάχιστον όχι ακόμα.
Όπως είπε ο σκηνοθέτης της ταινίας Στίβεν Σπίλμπεργκ σε μία νέα του συνέντευξη στο Hollywood Reporter, η πέμπτη ιστορία του ηρωικού αρχαιολόγου θα βγει σε μία ταινία.
Μάλιστα αποκάλυψε πως «ένα πράγμα θα σας πω ότι δεν θα σκοτώσω τον Χάρισον στο τέλος της ταινίας».
Οι θαυμαστές του ηθοποιού είδαν στην τελευταία ταινία του Σταρ Γουόρς, τον Χαν Σόλο να πεθαίνει στο τέλος της ταινίας και έτσι ξεκίνησε η φημολογία ότι ίσως να ήρθε και το τέλος του Ιντιάνα Τζόουνς.
Έτσι ο Σπίλμπεργκ είπε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να πιστεύει ό,τι ακούει, και πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο στην πέμπτη ιστορία του Ίντι. «Νομίζω ότι αυτό είναι ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη για τους θαυμαστές», είπε.
Από την πλευρά του ο Χάρισον Φορντ δήλωσε έτοιμος να φορέσει τα μποτάκια και το δερμάτινο μπουφάν του και να μπει στη νέα περιπέτεια του θρυλικού αρχαιολόγου.
"Είμαι ενθουσιασμένος γι' αυτήν την εξέλιξη", δήλωσε ο ηθοποιός στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ, τον περασμένο Μάρτιο, λίγο μετά την ανακοίνωση για την παραγωγή της νέας ταινίας.
«Είναι μία ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ ξανά και να επαναπροσδιορίσουμε αυτόν τον χαρακτήρα που διασκέδασε τόσους ανθρώπους, για να μην πω αυτά που προσέφερε σε μένα. Μου αρέσει πολύ να υποδύομαι αυτόν τον χαρακτήρα, είμαι μεγάλος θαυμαστής του Στίβεν. Ανυπομονώ να συμβεί», είπε τότε ο Φορτν.
Η πέμπτη συνέχεια του Ιντιάνα Τζόουνς έχει προγραμματιστεί να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 19 Ιουλίου του 2019.

Τις επόμενες ημέρες, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για την αναγνώριση προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για μια υπόθεση με μακρά ιστορία που φαίνεται ότι, τελικά, θα έχει καλό τέλος για τους ενδιαφερόμενους.
Το συγκεκριμένο ΠΔ βρίσκεται εδώ και πάνω από δύο μήνες στο ΣτΕ ωστόσο δεν έχει πάρει σχετική έγκριση, κάτι που, όπως διαβεβαιώνουν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με το ΠΔ, αναγνωρίζεται προϋπηρεσία σε συναφές αντικείμενο έως επτά (7) έτη που έχει διανυθεί πριν από το διορισμό, εκτός του δημόσιου τομέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, με το ΠΔ που εκδίδεται κατ’ εφαρμογή του άρθρου 98 του νόμου 4369/2015, εφόσον αποδεικνύεται θα δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης  προϋπηρεσίας έως εφτά ετών ως κριτηρίου αξιολόγησης για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2016.
Ευνοούνται oι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η  μοριοδότηση θα είναι αντίστοιχη με αυτή ανάλογης προϋπηρεσίας στο Δημόσιο με στόχο να διευκολύνει νέους δημοσίους υπαλλήλους με θητεία στον ιδιωτικό τομέα  να μπορούν να ανταγωνιστούν τους συναδέλφους τους στο Δημόσιο, αναφορικά με την κατάληψη θέσης ευθύνης.
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας, θα έχουν τη δυνατότητα βαθμολογικής (και όχι μισθολογικής μέχρι το 2018 που είναι «παγωμένοι» οι μισθοί στο Δημόσιο) εξέλιξης με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να διακδικήσουν θέσεις προϊσταμένων αλλά και να εγγραφούν στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών του Δημοσίου.
Να σημειωθεί ότι αναγνώριση προϋπηρεσίας δεν θα δίνεται μόνο στους δημοσίους υπαλλήλους που ήταν μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα αλλά και όσους εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.
Ποια είναι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται
Αναφορικά με τα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας, αυτά θα είναι μεταξύ άλλων:
-Ένσημα ή άλλη βεβαίωση ασφάλισης σε Ασφαλιστικά Ταμεία που να αποδεικνύουν το χρόνο εργασίας του υπαλλήλου
-Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών εφόσον πρόκειται για πρώην ελεύθερο επαγγελματία
-Απόδειξη συνάφειας αντικειμένου από τη δήλωση σε Επιμελητήρια
– Βεβαίωση μισθολογικών καταστάσεων από την οποία να προκύπτει η θέση που κατείχε ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα.
Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια τα οποία και θα αποφασίζουν για την αναγνώριση ή μη της προϋπηρεσίας του υπαλλήλου.




- Κίνδυνος για μειώσεις μισθών ως και 30%
- Τέλος στα επιδόματα από το 2017 θέλουν οι τροϊκανοί
- “Ξερό” μισθό χωρίς προσαυξήσεις και προϋπηρεσία θέλουν να επιβάλλουν οι δανειστές
- Δείτε ποιοι χάνουν και πόσα σε πίνακες


Τα 586 ευρώ το μήνα θα γίνουν ο κανόνας και όχι ο κατώτατος μισθός εάν ισχύσουν όσα θέλουν οι δανειστές. Οι τροϊκανοί έχουν ήδη στείλει μηνύματα στην ελληνική κυβέρνηση με τις απαιτήσεις τους οι οποίες ενέχουν κίνδυνο ακόμη και για μειώσεις της τάξης του 30% εάν εφαρμωστούν και στους ήδη εργαζόμενους.
Τι προβλέπει το σχέδιο των δανειστών;
Κατάργηση όλων των ποσών που προστίθενται στον βασικό μισθό. Ουσιαστικά δηλαδή ζητούν να μην υπάρχει καμία αύξηση λόγο προϋπηρεσίας, να καταργηθούν δηλαδή οι τριετίες, αλλά και κατάργηση των επιδομάτων που έχουν απομείνει, όπως για παράδειγμα το επίδομα γάμου.
Με λίγα λόγια ζητούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν έναν στεγνό μισθό, κάτι που θα σημάνει ότι ο βασικός μισθός των 586 ευρώ θα είναι και ο μισθός που θα παίρνουν για μια ζωή. Έτσι σε πολλές περιπτώσεις μιλάμε για μειώσεις ως και στο 30% του ποσού.
Δείτε πως διαμορφώνονται σήμερα οι μισθοί με την προϋπηρεσία και τα επιδόματα:

Έτη προϋπηρεσίας (Μέχρι 11/2012) Μικτός μισθός Επίδομα τριετίας Επίδομα γάμου Μισθός άγαμου Μισθός έγγαμου
0-3 586,08 0 58,61 586,08 644,69
3-6 586,08 58,61 58,61 644,69 703,3
6-9 586,08 117,22 58,61 703,3 761,91
9 και πάνω 586,08 175,82 58,61 761,9 820,51


newsit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!