Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019


Το Netflix έχει συνηθίσει τους συνδρομητές του στις αλλαγές και στον πειραματισμό με νέα features, με βάση τα οποία έχει θέσει ως στόχο να βελτιώνει όλο και περισσότερο την εμπειρία θέασης. Η πιο πρόσφατη, λοιπόν, και κάπως περίεργη απόφαση της εταιρίας είναι η δοκιμή ενός νέου χαρακτηριστικού, το οποίο είτε θα επιταχύνει είτε θα επιβραδύνει την αναπαραγωγή του βίντεο στις κινητές συσκευές.  Σύμφωνα με δημοσίευμα του Android Police, η streaming πλατφόρμα εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρχει επιτάχυνση στο 1,5x και άνω και επιβράδυνση στο 0,5x και κάτω.
Μάλιστα, η εταιρία επιβεβαίωσε αυτό το δημοσίευμα, το οποίο θα αφορά μόνο την mobile έκδοση αναφέροντας στο blog ότι: «Πάντα προσπαθούμε να βρούμε νέους τρόπους για να βοηθήσουμε τους συνδρομητές στη χρήση του Netflix. Αυτή, όμως, η απόφαση είναι απλώς μια δοκιμή που αφορά την mobile έκδοση, χάρη στην οποία οι συνδρομητές θα μπορούν να ρυθμίσουν μόνοι τους την ταχύτητα αναπαραγωγής του βίντεο στα κινητά και τα τάμπλετ – επιλέγοντας είτε την επιβράδυνση (στο 0.5x και το 0.75x) είτε την επιτάχυνση (στο 1.25x και το 1.5x)».    Εκτός αυτού, η εταιρία διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή προήλθε ύστερα από απαίτηση πολλών συνδρομητών της πλατφόρμας, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να κάνουν skip σε ένα μέρος του επεισοδίου που θεωρούν βαρετό. Παράλληλα, η Vice President του Netflix, Keela Robertson, ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή στην ταχύτητα αναπαραγωγής δε σημαίνει και αλλαγή ή αλλοίωση του ήχου.    Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι το Netflix δε σχεδιάζει άμεσα την υλοποίηση αυτού του νέου feature.

Ένας νόμος που εισάγει νέους ελέγχους στο διαδίκτυο έχει τεθεί σε ισχύ στη Ρωσία εν μέσω ανησυχιών για το ότι μπορεί να
Στη θεωρία, ο νόμος για τους ελέγχους στο διαδίκτυο δίνει στη κυβέρνηση ευρείες εξουσίες για τον περιορισμό πλοήγησης στον ρωσικό ιστό. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο νόμος θα βελτιώσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, με έναν εκπρόσωπο μάλιστα να λέει ότι οι χρήστες δεν θα παρατηρήσουν καμία αλλαγή.
Οι επικριτές από την άλλη ανησυχούν ότι το Κρεμλίνο θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα »τείχος προστασίας» παρόμοιο με εκείνο της Κίνας.
Με το νέο νόμο δίνεται στο Κρεμλίνο η δυνατότητα να απενεργοποιεί τις συνδέσεις εντός της Ρωσίας ή να αποκόβεται εντελώς από τον παγκόσμιο ιστό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το τι συνιστά απειλή και ποιες ενέργειες θα πρέπει να λαμβάνονται εναπόκειται στις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Ο νόμος απαιτεί από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να εγκαταστήσουν εξοπλισμό ικανό να εντοπίζει την πηγή της  εκάστοτε κίνησης και και να φιλρτάρει το περιεχόμενο.
Οι ειδικοί αμφιβάλλουν για το αν μια τέτοια κίνηση είναι τεχνικά εφικτή και δηλώνουν ότι ο νόμος αφορά περισσότερο μια προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να λογοκρίνει τις online πληροφορίες.
«Για να μπορέσουν να διαχειριστούν τη ροή των πληροφοριών προς όφελός τους, πρέπει να έχουν στα χέρια τους εκ των προτέρων ένα σύστημα», αναφέρει ο Σεργκέι Σάνοβιτς του Πανεπιστημίου Princeton σε συνέντευξή του στο CNBC.
Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Ρωσίας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε αυτή την ενέργεια της Κυβέρνησης νωρίτερα φέτος, ενώ οι ενώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποιούν ότι απειλεί ευθέως τα δικαιώματα για ελευθερία του λόγου, της έκφρασης, καθώς και τις ελευθερίες του Τύπου.
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πραγματοποιήσει και άλλες δράσεις σε μια προσπάθεια περιορισμού των ελευθεριών στο διαδίκτυο, όπως η απαγόρευση της κρυπτογραφημένης τηλεφωνικής υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία σε πολλές ανάλογες προσπάθειες.

Η ροπή προς τον κανιβαλισμό έχει πέραση στην κουζίνα – τουλάχιστον στην Ισπανία.
Το βίντεο που ανέβασε το ρωσικό πρακτορείο «Russia Today» δείχνει τον τρόπο παρασκευής αλλαντικών από ανθρώπινο αίμα, μία ιδέα που είχε ένας νεαρός Ισπανός.
Το βίντεο που ανέβηκε στο «Russia Today» δείχνει τον Ραούλ Εσκουίν, ξυλοκόπο στο επάγγελμα και κάτοικο ενός απομακρυσμένου χωριού στην Ισπανία να παρασκευάζει αλλαντικά από ανθρώπινο αίμα. Αρχικά στο βίντεο απεικονίζονται σύριγγες που που γεμίζουν με αίμα , με τον Ραούλ να το αναμιγνύει με κιμά, να το βράζει μέσα σε κατσαρόλα, και στη συνέχεια να το τρώει.
Για τον Ραούλ, τα λουκάνικα αυτά είναι φιλικά στους vegan επειδή δεν βλάπτουν ζώα.  «Είναι κάτι που είχα σκεφτεί από τότε που ήμουν παιδί», δήλωσε στην ιστοσελίδα «The Local». «Απλά δεν μου φαίνεται παράξενο», πρόσθεσε.
Στο Twitter, υπάρχουν χρήστες που προτρέπουν το κοινό να το δοκιμάσει γιατί έχει… ωραία γεύση.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!