Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

 

Διπλασιάζεται το πρόστιμο για μη τήρηση κανόνων όπως:

-Μη χρήση μάσκας

-Μη τήρηση αποστάσεων

-Ψευδής δήλωση SMS, ή βεβαίωσης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, το πρόστιμο από 150 φτάνει στα 300 ευρώ.

Για τους εργοδότες το πρόστιμο πλαστής ή ψευδούς βεβαίωσης φτάνει στα 500 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τα μέτρα αναστολής λειτουργίας, το πρόστιμο φτάνει τα 5.000 ευρώ, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα που είναι υπεύθυνα για της λειτουργία αυτών των επιχειρήσεων στις 3.000 ευρώ.

Αλλάζει η καθημερινότητα

«Για τρεις εβδομάδες η καθημερινότητα αλλάζει δραστικά. Είναι απαραίτητο για να συγκρατήσουμε το δεύτερο κύμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε:  «Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις: Σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου ισχύει ο περιορισμός κυκλοφορίας. Επιτρέπεται μόνο με εξαίρεση και με SMS στο πενταψήφιο 13033 για έξι λόγους:
1ια λόγους εργασίας,

2)για σχολείο,

3)για ιατρικούς λόγους,

4)για κηδεία,

5)για τροφοδοσία και

6)για άθληση ή βόλτα κατοικιδίου.

Μάλιστα συνέστησε στους πολίτες να κινούνται μόνο αν είναι απαραίτητο και να κάνουν λελογισμένη χρήση του SMS.

Aναορικά με το βράδυ, όπως είπε, η κυκλοφορία επιτρέπεται μόνο για:

1)εργασία,

2) έκτακτη ανάγκη και

3) βόλτα κατοικίδιου.

Εργαζόμενοι

Για τους εργαζόμενους, επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο με έγγραφο από την Εργάνη, είτε με βεβαίωση κυκλοφορίας από επιχείρηση.

Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε:

-Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπεται σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

-Μόνο με αρνητικό τεστ έως και 72 ωρών, θα γίνεται η είσοδος σε όλες τις πύλες της χώρες. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν ισχύουν τα όσα είπε χθες για τεστ 48 ωρών όσων εισέρχονται αεροπορικώς, καθώς σε νεότερη σύσκεψη αποφασίστηκαν οι 72 ώρες..

Σάμος και Καρδίτσα

-Και στις δύο περιοχές που επλήγησαν πρόσφατα από θεομηνίες θα  θα λειτουργούν τα καταστήματα λιανεμπορίου και χονδρεμπορίου που έχουν σχέση με επισκευές.
-Για την περιοχή της Σάμου δεν θα ισχύει το SMS για την κυκλοφορία των πολιτών, ενώ στην Καρδίτσα,  θα ισχύει το SMS, κανονικά.

Νεοσύλλεκτοι

Οι νεοσύλλεκτοι μπορούν να συνοδεύονται και από τους δύο γονείς, με φύλλο πορείας. Για την επιστροφή, οι γονείς θα πρέπει να έχουν βεβαίωση από το κέντρο εκπαίδευσης.

 

Μια ιστορία για τον Ντένις Ρόντμαν που απ’ οτι φαίνεται δεν θα ξεχάσει σύντομα, διηγήθηκε ο Τόνι Κούκοτς για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, «The Last Dance».

Συγκεκριμένα, ο Τόνι Κούκοτς αφηγήθηκε μία απίστευτη ιστορία. Με τον ίδιο και τον Ρόντμαν σε ένα πάρτι.

«Ήμασταν τέσσερα άτομα και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να παραγγείλει 40 σφηνάκια βότκας και 10 μπύρες! Τον ρώτησα αν περίμενε και άλλα άτομα και μου απάντησε πως ήταν σημαντικό να διατηρήσουμε το μπαρ ανοικτό. Όσοι ήταν εκεί, πήραν δωρεάν φαγητό και ποτά, κερασμένα απ’ τον Ρόντμαν», εξήγησε ο Κούκοτς.
Και αναφέρθηκε σε όσα ακολούθησαν: «Το έκανα μόνο μία φορά μαζί του, αφού μετά το πάρτι, χρειάστηκα 7 με 10 ημέρες για να συνέλθω».


 Τα μέτρα που θα ισχύσουν στο Δημόσιο και στην Αυτοδιοίκηση, στη διάρκεια του lockdown

Τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού, που θα ισχύσουν στο Δημόσιο και στην Αυτοδιοίκηση, στη διάρκεια του lockdown, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ανέφερε ότι κάθε δημόσια υπηρεσία λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό και ευνοείται η τηλεργασία κατά τουλάχιστον 50% των υπαλλήλων. Όσοι θα έχουν φυσική παρουσία θα τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου ο καθένας, ενώ απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας.

Για την αποφυγή συνωστισμού, ισχύουν τρία ωράρια εργασίας (07:00 - 15:00, 08:00 - 16:00 και 09:00 - 17:00), ενώ δίνεται η δυνατότητα για παροχή εργασίας και σε άλλες βάρδιες ανεξάρτητα από το πάγιο ωράριο της κάθε υπηρεσίας.

Για τους γονείς με παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, επανέρχονται τα μέτρα της πρώτης καραντίνας όπως είναι το μειωμένο ωράριο, ή η εξ αποστάσεως εργασία, ή η εργασία σε διαφορετικό ωράριο ή η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού. 

Σχετικά με υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι χορηγείται ειδική άδεια απουσίας και διευκολύνσεις σε γονείς με παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!