Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Αν έχετε πραγματοποιήσει ποτέ υπερατλαντικές πτήσεις, τότε είναι πολύ πιθανό ότι έχετε βιώσει το λεγόμενο jetlag λόγω της διαφοράς ώρας.

Αυτό συμβαίνει επειδή το βιολογικό ρολόι του οργανισμού μας έχει συνηθίσει σε διαφορετικά ωράρια, με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ ή να νιώθουμε πολύ κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τώρα, όμως, έρχεται μια ομάδα μαθηματικών από το University of Michigan που ισχυρίζεται ότι μπορεί να δώσει λύση στο jet lag με την εφαρμογή Entrain.

Η εφαρμογή ουσιαστικά προετοιμάζει τον χρήστη για τη διαφορά ώρας παροτρύνοντας τον να ρυθμίζει τον φωτισμό στο σπίτι του ανάλογα με την ώρα που έχει η χώρα-προορισμός,. συγχρονίζοντας τον Κιρκαδικό ρυθμό του.

ΠΗΓΗ: techgear.gr
Σε κώμα, έπειτα από καρδιακή προσβολή που υπέστη όταν ένας συμμαθητής του τού ζούλιξε με δύναμη τα γεννητικά όργανα για πλάκα, βρίσκεται ένας 17χρονος Ιρλανδός. 
 
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του διαλείμματος για μεσημεριανό, ενώ οι Αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα για τον εντοπισμό του φίλου του άτυχου νέου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αγόρι - επιστρέφοντας στο σχολείο - συνάντησε τους φίλους του, κάποιος από τους οποίους έσφιξε αστειευόμενος τα γεννητικά του όργανα, ενώ μια πηγή κοντά στην οικογένεια επιβεβαίωσε πως δεν πρόκειται για κακόβουλη επίθεση. Οι Αρχές πάντως απέκλεισαν την περιοχή.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η ζωή του νεαρού, ο οποίος παραμένει σε σταθερή κατάσταση αλλά δεν έχει ξυπνήσει ακόμα, σώθηκε από έναν δάσκαλο και έναν άλλο μαθητή που περνούσαν από το σημείο και του έδωσαν το φιλί της ζωής.

http://www.newsbomb.gr 

ο νέο Peugeot 308 πέτυχε ρεκόρ οικονομίας καυσίμου. Κάλυψε μια διαδρομή μήκους 1.810 χλμ. με ένα ρεζερβουάρ και η μέση κατανάλωση ήταν 2,85 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ.

Η δοκιμή έγινε στην πίστα Almeria της Ισπανίας, υπό τον έλεγχο του γαλλικού οργανισμού UTAC, όπου το γαλλικό αυτοκίνητο δοκιμάστηκε για 32 ώρες, καταναλώνοντας 51,4 λίτρα βενζίνης.

Το νέο Peugeot 308 που πήρε μέρος στη δόκιμη ήταν εξοπλισμένο με τον καινούργιο τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα της οικογένειας PureTech 1.200 κ.εκ., ισχύος 130 ίππων.

Αυτό το μοτέρ συνδυάστηκε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Το νέο Peugeot 308 πρόσφατα αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο της χρονιάς 2014» στην Ευρώπη.
real.gr
Ενα νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Σταρ. Ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για...
χορήγηση πριμ παραγωγικότητας (μπόνους) σε δημόσιους υπαλλήλους που διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους και διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα βρεθούν από μειώσεις που θα γίνουν σε άλλους, αφού το μέτρο θα είναι «δημοσιονομικά ουδέτερο», δηλαδή δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι έρχονται μισθολογικές ανακατατάξεις, χωρίς να προσδιορίσει τις ομάδες υπαλλήλων που θα πληγούν και θα υποστούν νέες περικοπές.

Κατά τα άλλα, ο ΥΠΔΜ ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα μπει σε διαδικασία διαβούλευσης το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, μιλώντας για «νέα ηγεσία» και αποκλείοντας σε αυτή τη φάση τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, την οποία όμως άφησε ανοιχτή ως ενδεχόμενο μελλοντικά: «Προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να ανοίξουμε τις θέσεις των γενικών διευθυντών και σε υποψήφιους από τον ιδιωτικό τομέα. Τελικά, σε αυτή τη φάση αποφασίσαμε να είναι υποψήφιοι μόνο από το δημόσιο τομέα».

Ως προς τις απολύσεις, θύμισε ότι «δεν μπορούμε να απολύσουμε μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους» και τόνισε ότι «στο ζήτημα της αξιολόγησης θα είμαι κάθετος. Δεν θα κάνω εκπτώσεις», επιμένοντας ότι «οι μετεξεταστέοι δεν κινδυνεύουν με διαθεσιμότητα».

«Μετά τις 15.000 απολύσεις του 2014 έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα να μην γίνουν άλλες απολύσεις συνδεδεμένες με ποσοτικό στόχο και με τη διαθεσιμότητα» κατέληξε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από την ταινία που άλλαξε τον τρόπο που γράφονται σενάρια στο σινεμά. Υπερβολή; Μπορεί. Αλλά αγαπάμε παθιασμένα το «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο και σας μεταφέρουμε μία λίστα από ατάκες που έμειναν ιστορικές.

Δεν ετοιμάσαμε μόνοι μας αυτή τη λίστα. Να είμαστε ειλικρινείς μην ανοίξει καμιά πόρτα και βρεθούμε απέναντι σε τεντωμένες κάνες και απαγγελίες από τα εδάφια του Ιεζεκιήλ. Τη βρήκαμε στο site της Ηuffington Ρost και μας έκανε να χαμογελάσουμε – οπότε απλά προσθέσαμε μερικές ακόμα δικές μας αγαπημένες ατάκες και σας την μεταφέρουμε. Γιατί ξέρουμε ότι κι εσείς τον αγαπάτε.

Και στην Ελλάδα ο Κουέντιν Ταραντίνο, που είχε ήδη αποκτήσει cult status από το «Reservoir Dogs», μετά το «Pulp Fiction» εκτοξεύτηκε σε αυτόματα κλασικό αγαπημένο σκηνοθέτη.

Ενα πανέξυπνο, όσο και δαιμόνιο, enfant terrible, ο οποίος μας προμήθευε με τους πιο πρωτότυπους, χιουμοριστικούς, αλλά και σκοτεινούς διαλόγους του generation X σινεμά. Φυσικά μετά τα χρόνια πέρασαν, ακολούθησαν άλλοι, νεότεροι έγιναν ακόμα πιο cool. Ετσι συμβαίνει, κι αυτό είναι το υπέροχο. Αλλά ο Κουέντιν είναι ο δικός μας.

Για αυτό επιτρέψτε μας να σταθούμε λίγο σ’ αυτό το άμεσο ιστορικό παρελθόν. Να βάλουμε τη Misirlou να παίζει, να παραγγείλουμε ένα Royale with cheese και ίσως ένα σφηνάκι bourbon για να καταπιούμε πιο εύκολα ότι πέρασαν 19 χρόνια και κάτι μήνες από την πρεμιέρα του «Pulp Fiction». Και αμέσως μετά, να ξαναδιαβάσουμε μαζί τις ατάκες που έγραψε ο τότε 29χρονος Ταραντίνο και κρυφά να τις προβάρουμε στον καθρέφτη. Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε: οι περισσότερες είναι ο ορισμός του cool…

[Αποφασίσαμε να μην τις μεταφράσουμε. Δεν αποδίδονται όπως πρέπει. Είναι από αυτά που... you had to be there. ]

«Fuck pride. Pride only hurts, it never helps…» – Μαρσέλους Γουόλας

«Just because you are a character doesn’t mean that you have character» – The Wolf

«If my answers frighten you then you should cease asking scary questions…» – Tζουλς Γουίνφιλντ

«Play with matches, you get burned…» – Βίνσεντ Βέγκα

«Any time of the day is a good time for pie.» – Φαμπιέν

«Uncomfortable silences. Why do we feel it’s necessary to yak about bullshit in order to be comfortable?» – Μία Γουάλας

«A dog’s got personality. Personality goes a long way.» – Tζουλς Γουίνφιλντ

«Did you ever hear the philosophy that once a man admits that he’s wrong, he is immediately forgiven for all wrongdoings?» – Βίνσεντ Βέγκα

«I have to go powder my nose.» Μία Γουάλας

«Yeah, well the days of me forgetting are over, and the days of me remembering have just begun..» – Pumpkin

«Look, do you wanna play blind man? Go walk with the shepherd. But me, my eyes are wide fucking open.» – Tζουλς Γουίνφιλντ

«It’s the little differences. I mean they got the same shit over there that they got here, but it’s just — it’s just there it’s a little different.» – Βίνσεντ Βέγκα

«That’s when you know you’ve found somebody special. When you can just shut the fuck up for a minute and comfortably enjoy the silence.» – Μία Γουάλας

«You see, this profession is filled to the brim with unrealistic motherfuckers. Motherfuckers who thought their ass would age like wine.» – Μαρσέλους Γουάλας

«Zed’s dead, baby. Zed’s dead.» – Butch

«All right, everybody be cool, this is a robbery! / Any of you fucking pricks move, and I’ll execute every motherfucking last one of ya!» – Pumpkin – Honey Bunny


http://www.4news.gr 
Ένας μικρός φορητός κήπος, με πυκνή φύτευση, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως παγκάκι επιτρέποντας στους περαστικούς να ξεκουραστούν, "φύτρωσε" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το πρώτο "Green Spot", που τοποθετήθηκε στην άκρη της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού, καταλαμβάνοντας μια θέση ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η λογική στην οποία βασίζεται η ιδέα των "green spots" είναι ότι μετακινούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορα σημεία και ανάλογα με τη μετακίνηση ανανεώνεται και το φυτοτεχνικό υλικό με εποχιακά φυτά.

Στόχος αυτών των μικρών κινούμενων κήπων είναι να ενισχύσουν το αστικό πράσινο προσφέροντας μια "όαση" μέσα στην πόλη και να μετατρέψουν το αστικό τοπίο σε κάτι ξεχωριστό δίνοντας μια "γεύση" φύσης στους δημότες.

Η ιδέα είναι βασισμένη στο επιτυχημένο παράδειγμα των "parkmobiles" του San Francisco. Στη Θεσσαλονίκη, η ιδέα εντάσσεται σε μια ευρύτερη καμπάνια υπό τον τίτλο "React Now 4 Thess", υλοποιείται από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης και το κόστος καλύπτεται από χορηγούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τυχερή υπήρξε η ιδιοκτήτρια ενός σκύλου ράτσας Ντάτσχουντ, που θέλησε να τον κλωνοποιήσει, αφού κέρδισε σε διαγωνισμό νοτιοκορεατικής εταιρείας την κλωνοποίηση... δωρεάν! Συνήθως, η κλωνοποίηση ζώων από τη συγκεκριμένη εταιρεία στοιχίζει περίπου 72.000 ευρώ και η ιδιοκτήτρια της 12 μηνών σκυλίτσας, που ακούει στο όνομα Winnie, δήλωσε στο BBC ότι στις 30 Μαρτίου απέκτησε μία νέα σκυλίτσα, που ονομάστηκε Mini Winnie!

H 29χρονη Ρεμπέκα Σμιθ, μαγείρισσα από το Λονδίνο, είπε ότι η κλωνοποίηση έγινε από ιστούς του δέρματος της σκυλίτσας της και η νέα Winnie ήρθε στον κόσμο στις 30 Μαρτίου στη Νότια Κορέα με καισαρική.

Η νεογένητη σκυλίτσα βρίσκεται ακόμα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που πραγματοποίησε την κλωνοποίηση και δέχεται τη φροντίδα των ειδικών.

http://www.o-klooun.com 
Μια από τις πιο δημοφιλής φήμες όπως έχετε καταλάβει τον τελευταίο καιρό και που θα γιγαντωθεί και άλλο είναι ότι η Apple φέτος θα λανσάρει 2 μεγαλύτερα iPhones.

Το πρώτο θα είναι ένα 4.7 ιντσών και το δεύτερο ένα 5.5 ιντσών εισάγοντας την Apple και στην κατηγορία των Phablets.

Οι φήμες μάλιστα που έχουμε συγκεντρώσει για τα παραπάνω δεν έρχονται από μη έγκυρες πηγές αλλά μια πληθώρα site και αναλυτών που και κατά το παρελθόν έχουν αποδειχθεί αληθείς.

Κατά την δική μας λαϊκή ρήση λοιπόν όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, αλλά τι πραγματικά σημαίνουν όλες αυτές οι διαρροές;

Αρχικά ακούγαμε γενικά για δύο μεγαλύτερα iPhones χωρίς κανείς να προκαθορίζει με ακρίβεια τις ίντσες του.

Εξάλλου η Apple και αυτό είναι κοινή γνώση κατά την διάρκεια ενός χρόνου δημιουργεί περισσότερο από μια πρωτότυπες συσκευές πριν τελικά καταλήξει σε ποια θα λανσάρει στην αγορά.

Πάρα αυτά τον τελευταίο καιρό η γενική προδιάθεση παραπάνω έγινε πιο ειδική με αποτέλεσμα να ακούμε για ένα iPhone 4.7 ιντσών με ανάλυση 1334×750 (@326ppi) και ένα 5.5 ιντσών με ανάλυση 1920 x 1080 (@401ppi).

Η Apple θα μπορούσε να πάρει την τωρινή οθόνη του iPhone 5S που έχει ανάλυση 1136×640 (@326ppi) και να την μεγαλώσει μέχρι και τις 5 ίντσες αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο η πυκνότητα των pixel θα γίνει ίδια με αυτή του iPad Air (@264ppi).

Αν από την άλλη η Apple πάει ακόμη και στην στάνταρ ανάλυση του 1920x1080p, θα προκαλέσει πονοκέφαλο στους προγραμματιστές της αλλά έχουμε δει την Apple να το κάνει ήδη μια φορά στην αλλαγή από το iPhone 4 στο iPhone 5.

Δύο βέβαια νέες αναλύσεις θα προκαλούσε μια αναστάτωση που δεν χρειάζεται πραγματικά. Άλλοι κατασκευαστές έχουν βάλει 1080p αναλύσεις σε 4.7 ιντσών οθόνες χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν αυτό το κάνει και η Apple θα είναι ευπρόσδεκτο από όλους. Αυτό γιατί τα 1080p ισορροπεί στις 4.7 ίντσες με 468dpi, και στις 5.5 ίντσες με 401dpi με την ίδια ανάλυση και για τα δύο μοντέλα.

Ο κανόνας αναφέρει πάντως πως λιγότερο pixel ισοδυναμεί σε περιορισμένο λογισμικό/εφαρμογές.

Με απλά λόγια θέλουμε περισσότερα pixels σε κάθε περίπτωση από την Apple για το επερχόμενο iPhone.

Στην αγορά τώρα και τα 2 μοντέλα θα είναι ευπρόσδεκτα μιας και οι καταναλωτές θέλουν εδώ και καιρό την Apple να μεγαλώσει την οθόνη του iPhone.

Από την άλλη 2 νέα μοντέλα θα δώσουν και μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους πέρα από την Apple στους ίδιους του παρόχους. Η τιμή τώρα σε περίπτωση που δούμε 2 νέα iPhones θα είναι πραγματικά ένα μεγάλο στοίχημα για την αγορά.

Αντικειμενική άποψη αυτή την στιγμή λοιπόν και με βάση τα παραπάνω είναι πως σίγουρα θα δούμε ένα iPhone στις 4.7 ίντσες από την Apple φέτος. Τώρα όσο προσωπικά και αν θα ήθελα να δω και ένα iPhone 5.5 ιντσών ακόμη το θεωρώ αμφίβολο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Apple θα τα παρουσιάσει και τα 2 μαζί και όχι σε ξεχωριστά event.

ΠΗΓΗ: appleworldhellas.com
Στο ποσό ρεκόρ των 36 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία, ένα φλιτζάνι τσαγιού της Δυναστείας των Μινγκ. 
Το σπάνιο και πανάκριβο «κομψοτέχνημα» της Κινεζικής τέχνης χρονολογείται από την περίοδο του αυτοκράτορα Chenghua (1465-1487). Το μικροσκοπικό φλιτζάνι πορσελάνης είναι ζωγραφισμένο με πετεινούς, κότες και κοτόπουλα, γιαυτό και είναι γνωστό απλά ως «Κύπελλο του του κοτόπουλου». Το φλιτζάνι- που θεωρείται εφάμιλλης πολιτιστικής αξίας με τα τσαρικά αυγά Faberge- πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκκαι έγινε ένα από τα πιο ακριβά κειμήλια κινεζικής τέχνης που έχουν δημοπρατηθεί ποτέ.
Έχει περίμετρο 8 εκατοστών και υπολογίζεται ότι φιλοτεχνήθηκε στα τέλη του 15ου αιώνα. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, υπάρχουν μόλις 17 τέτοια κύπελλα- τέσσερα σε ιδιωτικές συλλογές και τα υπόλοιπα σε μουσεία. Ο Nicholas Chow, αναπληρωτής πρόεδρος του Sotheby’s για την Ασία είπε: «Δεν υπάρχει πιο θρυλικό αντικείμενο στην ιστορία της κινεζικής πορσελάνης. Αυτό είναι πραγματικά το Άγιο Δισκοπότηρο, όταν πρόκειται για την κινεζική τέχνη.» Το 2010, ένα βάζο κινεζικής τέχνης από πορσελάνη είχε πουληθέι- πάλι από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s – περίπου 32,4 εκατ. δολάρια. Ο αγοραστής, Liu Yiqian, είναι ο 200ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, με περιουσία που υπολογίζεται σε 900 εκατομμύρια δολάρια. O ίδιος σκοπεύει να εκθέσει το «Κύπελλο του Κοτόπουλου» στο ίδρυμα Liu’s Long στη Σαγκάη, το οποίο ίδρυσε με τη σύζυγό του το 2012.


Οι λεπτές ισορροπίες μεταξύ ασφάλειας και ελέγχου, προστασίας και ρυθμίσεων, αναλύθηκαν διεξοδικά στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της συνδιάσκεψης για "την προστασία των ανηλίκων στην ψηφιακή εποχή" σε εθνικό και ευρωπαϊκό/διεθνές επίπεδο, που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σημερινή συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τους άξονες της συνεισφοράς της παιδείας στη δημιουργία υπεύθυνων χρηστών, καθώς και στην ανάγκη η βιομηχανία του διαδικτύου να επενδύσει στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη με επίκεντρο τα παιδιά.

"Οι νέοι απορρίπτουν την παθητική παρακολούθηση της τηλεόρασης και την αντικαθιστούν με τα smartphones", είπε χαρακτηριστικά η μαθήτρια Λυκείου Μαρίνα Φανουρία Καραμπλιά, μιλώντας για την "αλόγιστη χρήση της digital πανδαισίας".

Περιγράφοντας τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο και τις ανατροπές στην καθημερινότητα που επιφέρει αυτός, η μαθήτρια τόνισε πως η "αδιαφορία απέναντι στους κινδύνους του διαδικτύου είναι το χειρότερο antivirus".

Τις πρωτοβουλίες και τις εκστρατείες για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο ανέπτυξε ο μάνατζερ δημόσιας πολιτικής της Google, Διονύσης Κολοκοτσάς.

"Το πιο σημαντικό για μας είναι το feedback. Να έχουμε ανάδραση, ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο πιο παραγωγικά και με μεγαλύτερη ασφάλεια", τόνισε.

"Όταν τα πράγματα έρχονται στο στάδιο της υλοποίησης, τότε όλα γίνονται περίπλοκα", ανέφερε η επικοινωνιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ζωζέτα Μηλιοπούλου, παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Μέσα Media Smart.

"Θα πρέπει να παροτρύνουμε τα παιδιά να γίνουν δημιουργοί", συμπλήρωσε η Βερόνικα Σαμαρά, συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επικεφαλής της "Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης" Saferinternet.gr.

"Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι όλοι είμαστε μαθητές. Ακόμη και εμείς που φέρουμε τον τίτλο του δασκάλου", υπογράμμισε η Μπέττυ Τσακαρέστου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, τονίζοντας πως το περιβάλλον που διαμορφώνεται βασίζεται σε πειραματισμούς. «Αντί για κινδύνους να βάλουμε τη λέξη πρόκληση. Έτσι να μην βλέπουμε μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον» πρόσθεσε.

Ο Γκιόρκι Όκσο, εκπρόσωπος της ραδιοτηλεοπτικής Αρχής στην Ουγγαρία, δήλωσε ότι "οι διατάξεις που αφορούν την προστασία των ανηλίκων πρέπει να είναι σεβαστές".

Στα ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας για την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού μέσω διαδικτύου στην Σουηδία, αναφέρθηκε η Εύα Θόρλσαντ, από το Συμβούλιο Επικοινωνίας της Σουηδίας. Μιλώντας για τις τεράστιες διαφορές στη διαδικτυακή δραστηριότητα μεταξύ άκρας δεξιάς, άκρας αριστεράς και τζιχαντιστών, δήλωσε πως σύμφωνα με την έρευνα η ακροδεξιά είναι πολύ δραστήρια στα μέσα ενημέρωσης με ιστοσελίδες με μεγάλη παραγωγή ειδήσεων, που τις χρησιμοποιούν για τους δικούς τους σκοπούς.

"Ισχυρίζονται ότι κατέχουν την αλήθεια και ότι όλα τα άλλα μέσα ενημέρωσης είναι διεφθαρμένα, ενώ παράλληλα στρατολογούν νέα μέλη", ανέφερε και πρόσθεσε: "Η εμπειρία μας δείχνει ότι δεν είναι αποτελεσματικές οι εκστρατείες κατά του εξτρεμισμού. Μόνο η εκπαίδευση και ο αλφαβητισμός είναι οι τρόποι για να καταλάβει ο πολίτης τι κρύβεται πίσω".
news.gr
Ήταν 2 γυναίκες και συζητούσαν για τις κόρες τους. Οπότε λέει η μια στην άλλη:
- Εμένα η κόρη μου είναι άτυχη η καημένη...Τα είχε φτιάξει πριν πέντε χρόνια με ένα γιατρό... Πολύ καλό παιδί, έρωτας σφοδρός, παντρευτήκανε, γάμος τρικούβερτος, τι να σου λέω, γλέντι φοβερό, αλλά στο δίμηνο χώρισε. Μετά τα έφτιαξε με ένα δικηγόρο πάρα πολύ καλό παιδί, ε είχε και λεφτά, τον παντρεύτηκε με όλες τις τιμές, γλεντήσαμε τρεις μέρες, αλλά χώρισε και μ΄ αυτόν. Αργότερα τα έφτιαξε με ένα μηχανικό παιδί μάλαμα, πολύ καλό, και λεφτά με ουρά... Ε, παντρευτήκανε και κάναμε ένα τραπέζι. Το θυμούνται ακόμα στο χωριό... Τι τα θες;... Και μ' αυτόν τα χάλασε... Και τέλος παντρεύτηκε με ένα από τα καλύτερα παιδιά της γειτονιάς, τρομερά καλοσυνάτο παιδί... Εκεί να δεις τι έγινε... Ο χαμός!! 400 καλεσμένοι και φύγανε στις εφτά το πρωί... Και μ' αυτόν όμως δεν τα.....
πάνε καλά... Είναι στο διαζύγιο. Αλλά για πες μου και για την δικιά σου κόρη.
- Ε τι να πω και γω, και μας πουτάνα είναι, αλλά δεν το γλεντάμε κιόλας!!!

http://simantra.blogspot.gr 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ιβάν Σαββίδης είχε προαναγγείλει την ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ με την επένδυση να φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ.

Ύστερα από την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά στις ρυθμίσεις της Πολεοδομικής Νομοθεσίας δίνει τη δυνατότητα στον μεγαλομέτοχο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ να υλοποιήσει το πλάνο για την ανακατασκευή της Τούμπας, η οποία θα είναι χωρητικότητας λίγο παραπάνω από 40.000 θέσεων.

Το πλάνο του ομογενούς επιχειρηματία - σύμφωνα με το Goal - προβλέπει την κατασκευή σκέπαστρου σε όλες τις κερκίδες του γηπέδου, ενώ αν προχωρήσει η ανακατασκευή της Τούμπας οι κερκίδες θα είναι πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, από τη στιγμή που θα κατασκευαστεί το σκέπαστρο θα τοποθετηθούν και φωτοβολταϊκά συστήματα, ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Βρετανική εταιρεία «ταράζει τα νερά» και δημιουργεί μπλε παγωτό βιάγκρα, που εκτός από το χρώμα του διάσημου χαπιού έχει και τις ευεργετικές του ιδιότητες κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.
Η «μαγική» συνταγή του παγωτού, που έχει γεύση σαμπάνιας, περιέχει 25 mg του φαρμάκου σε κάθε μπάλα. Για τους περισσότερους «ασθενείς» η συνιστώμενη ποσότητα είναι 50 mg βιάγκρα, οπότε δύο μπάλες παγωτού είναι υπεραρκετές για να ...δροσιστούν.
Το επιδόρπιο με τη διεγερτική γεύση δημιουργήθηκε κατόπιν παραγγελίας διάσημου πελάτη από τη Νότια Ουαλία, του οποίου την ταυτότητα η εταιρεία δεν αποκαλύπτει. «Έχουμε υπογράψει μια εμπιστευτική συμφωνία και δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε το όνομα του πελάτη που το παρήγγειλε», τόνισε εκπρόσωπος της βρετανικής εταιρείας.
Ο μυστικός πελάτης πάντως φέρεται να είναι πολύ ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε μία κλειστή λίγκα, τύπου ΝΒΑ, όπου θα συμμετέχουν οι πλουσιότερες 16 ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου.
Οι φάσεις των ημιτελικών σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ αποτελούν αντανάκλαση από το μέλλον.
Στο Τσάμπιονς Λιγκ συμμετέχουν δύο ισπανικές ομάδες, Ρεάλ και Ατλέτικο, μία γερμανική, η Μπάγερν, και μία αγγλική, η Τσέλσι.
Στα προημιτελικά αποκλείστηκαν ισχυρά club, όπως η Μπαρτσελόνα, η Παρί, η Γιουνάιτεντ και η Ντόρτμουντ.
Στο Γιουρόπα υπάρχει ένας ακόμη ισπανικός εμφύλιος, ο τρίτος (Σεβίλλη-Βαλένθια), ενώ στον άλλον η πορτογαλική Μπενφίκα αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων προέρχεται από τον φτωχό ευρωπαϊκό νότο, όπου η ανεργία χτυπάει κόκκινο.
Ο λόγος είναι ότι πρόκειται, ειδικά στο Τσαμπιονς Λιγκ, για ομάδες που είναι από τις πιο πλούσιες στην Ευρώπη. Έχουν τεράστιο κόσμο να τις ακολουθεί, πλούσιους χορηγούς και χρόνο με το χρόνο η πίτα εσόδων που διεκδικούν μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.
Η Ρεάλ και η Μπάρτσα έχουν ετήσια έσοδα πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό αστρονομικό για οποιαδήποτε εταιρεία. Η Μπάγερν φέτος ξεπέρασε τα 400 εκατομμύρια και σε τέσσερα χρόνια που θα αποπληρώσει το νέο της γήπεδο θα έχει ακόμη περισσότερα έσοδα. Η Παρί με τους Άραβες είναι αχτύπητη, η Τσέλσι έχει τον Αμπράμοβιτς, η Γιούβε καινούργιο γήπεδο, πολλούς φιλάθλους και ένα δυνατό brand name.
Η Γιουνάιτεντ έχει μετατραπεί εδώ και πολλά χρόνια σε ένα δυνατό προϊόν με παγκόσμια απήχηση. Στην Πορτογαλία, υπάρχει η Πόρτο και η Μπενφίκα και μετά το χάος.
Η UEFA από πέρσι κιόλας, στην ετήσια έκθεσή της, κατέληξε στη διαπίστωση ότι στη λίγκα κάθε χώρας υπάρχουν μία ή δύο πολύ δυνατές ομάδες, οι οποίες έχουν και τα μεγαλύτερα έσοδα και τηλεοπτικά δικαιώματα, και η διαφορά τους με τους ανταγωνιστές τους μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Η ψαλίδα ανοίγει και δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει. Για παράδειγμα, στη Γερμανία δεύτερη μετά τη Μπάγερν είναι η Ντόρτμουντ. η οποία έχει λιγότερα από τα μισά έσοδα των Βαυαρών.
Πολλοί είναι εκείνοι πλέον που θεωρούν ότι η δημιουργία μίας κλειστής λίγκας για την Ευρώπη με τις πλουσιότερες και ισχυρότερες ομάδες είναι προ των πυλών, σε ένα κλειστό πρωτάθλημα αλά NBA.

Κάνετε αιματηρές προσπάθειες να χάσετε βάρος, αλλά δεν βλέπετε φως στον ορίζοντα και σκέφτεστε να τα παρατήσετε;

Ίσως δεν γνωρίζετε ότι  υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι για να το πετύχετε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και δραματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας!

Σας παρουσιάζουμε το «τοπ 5» των… μυστικών που υπόσχονται άμεσα αποτελέσματα!

Πιείτε δύο κούπες καφέ την ημέρα!

Όσο περισσότερο καφέ καταναλώνει κάποιος, τόσο περισσότερο βάρος χάνει! Αυτό, τουλάχιστον, είναι το συμπέρασμα μελέτης που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση «American Journal of Clinical Nutrition».

Δώστε βάση στις πρωτεΐνες!

Οι πρωτεΐνες ενισχύουν τη μυϊκή μάζα του σώματος που είναι υπεύθυνη για τις μεταβολικές λειτουργίες και το κάψιμο των θερμίδων. 

Πηγαίνετε από τη σκάλα!

Είναι ο πιο απλός και ανέξοδος τρόπος να κάψετε θερμίδες. Μόλις 1 λεπτό στις σκάλες, καίει 10 θερμίδες!

Πιείτε νερό!

Το πιο απλό είναι να αντικαταστήσετε όλα τα ανθρακούχα και ζαχαρούχα ποτά με νερό. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα!

Μην κρατάτε τα νεύρα σας!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2005 και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science», τα άτομα που κινούνται νευρικά στο χώρο χάνουν 350 θερμίδες περισσότερες την ημέρα, από όσους παρέμεναν ήρεμοι και ακίνητοι.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!