Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ευρισκόμενη στα όρια της επιστημονικής φαντασίας και στα ιερά και όσια της θρησκευτικής ηθικής, η εταιρία Ηumai με έδρα το Λος Άντζελες ανακοίνωσε ότι ξεκινά την...
διαδικασία για να εφαρμόσει με τεχνητό τρόπο την… Δευτέρα Παρουσία.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκαναν εκπρόσωποί της, η προσέγγισή τους δεν έχει να κάνει με κάτι το υπερφυσικό αλλά με μία απλή εφαρμογή όλων των σύγχρονων τεχνολογιών στην γενετική αλλά και την νανοτεχνολογία

Αν θέλετε λοιπόν να ζήσετε για πάντα, η εταιρία υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει. Αρκεί να θελήσετε να μεταφέρετε τον εγκέφαλό σας σε ένα βιονικό σώμα. Ο εγκέφαλος θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα που θα προσομοιάζει με αυτό ενός λειτουργικού ενός υπολογιστή, και μέσω της τεχνητής νοημοσύνης και εξελιγμένων συστημάτων θα μπορεί να επικοινωνεί με τα «όργανα» του συνθετικού σώματος και θα μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πιο ξεκάθαρες πληροφορίες για αυτή την νέα διαδικασία, παρά μόνο η υπόσχεση της εταιρίας ότι θα μπορούσε να είναι έτοιμη μέσα στα επόμενα τριάντα χρόνια το αργότερο. Μέρος του σχεδίου έχει να κάνει με την τεχνολογία κατάψυξης του εγκεφάλου, μέσω της οποίας θα μπορεί να μένει «ζωντανός» μέχρι την εποχή που θα είναι εφικτή η κατασκευή ενός νέου σώματος.

Πάντως οι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι η τεχνολογική λύση που προτείνει η εταιρία είναι σχεδόν κοντά στο αδύνατο να εφαρμοστεί, ενώ υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποί της βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο να «μαζέψουν χρήματα από το κοινό σ’ αυτή την startup εταιρία». Τις περισσότερες ενστάσεις τις συγκεντρώνει ο τρόπος που ανθρώπινος εγκέφαλος θα μπορούσε να συνεργαστει με ένα σώμα αποτελούμενο από τεχνητά όργανα, μιας και δεν είναι -τουλάχιστον προς το παρόν- ορατός ο τρόπος που θα μπορούσε να γίνει.

Όπως και να έχει πάντως, πολλά πράγματα που ακούγαμε για τις τεχνολογικές εξελίξεις είναι ήδη πραγματικότητα. Για όλους τους υπόλοιπους, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα η θρησκευτική Δευτέρα Παρουσία και η πίστη σ’ αυτήν.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!