Τρίτη 28 Μαρτίου 2017


Μια ανάσα από την πόλη του Άργους βρίσκεται η πυραμίδα του Ελληνικού, η οποία στέκει πάνω σε έναν αρχαίο δρόμο που κάποτε ένωνε το Άργος με την Τεγέα και από την οποία έλεγχαν όπως φαίνεται τους γύρω οδικούς άξονες.

Η πυραμίδα, η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αποτελεί μοναδικό φαινόμενο και άλυτο αρχαιολογικό μυστήριο.



Σε απόσταση 9 χλμ περίπου νοτιοδυτικά της πόλης του Άργους, κοντά στις πηγές του Ερασίνου ποταμού και πάνω σε αρχαίους δρόμους που κάποτε έφερναν σε επαφή το Άργος με την Τεγέα, δεσπόζει επιβλητική η πυραμίδα του Ελληνικού, μια ζωντανή απόδειξη της μυθικής αλήθειας που θέλει το πάντρεμα της Αργείτικης γης με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό.

Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την χρονολόγησή της, καθώς υπάρχουν διαφωνίες γι’ αυτήν.

Οι ανασκαφείς την τοποθετούν χρονικά στα τέλη του 4ου αι. π.Χ., όμως γι’ άλλους ερευνητές που χρησιμοποιούν νέες μεθόδους είναι συνομήλικη, ίσως και παλαιότερη από τις Αιγυπτιακές.

Η άποψη των πρώτων φαίνεται πως υπερισχύει.

Η πυραμίδα αυτή, γνωστή και ως πυραμίδα των Κεχριών, είναι κατασκευασμένη από ογκώδεις σκληρούς γκρίζους ασβεστόλιθους που υπήρχαν στην περιοχή.

Έχει σχήμα πύργου με επικλινείς τις εξωτερικές πλευρές του, οι οποίες περιβάλλουν ένα ορθογώνιο οικοδόμημα με συνολικές διαστάσεις 7,03 Χ 9,07μ..

Στην ανατολική πλευρά της πυραμίδας βρίσκεται η κεντρική είσοδος. Απ’ αυτήν ξεκινά ένας στενόμακρος διάδρομος που οδηγεί σε μία μικρότερη πύλη που είναι ανοιγμένη στο νότιο τοίχο του κεντρικού τετράγωνου δωματίου πλευράς 7μ. περίπου.

Για τη χρήση της υπάρχουν πολλές απόψεις. Ίσως ήταν «πολυάνδριον» μιας κι ο περιηγητής Παυσανίας στο έργο του τον 2ο μ.Χ. αι. κάνει λόγο για μια πυραμίδα στην περιοχή που αποτέλεσε ταφικό μνημείο. Άλλοι αναφέρουν πως ήταν φρυκτωρία, πύργος δηλαδή απ’ τον οποίο στέλνονταν μηνύματα φωτιάς.

Σήμερα, όμως, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ήταν παρατηρητήριο, μικρό φρούριο από το οποίο έλεγχαν τις γύρω περιοχές.

Η πυραμίδα αυτή που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στον Ελλαδικό χώρο διατηρείται σε καλή κατάσταση και θυμίζει σε όλους τους επισκέπτες της, την ιστορικότητα και την ιδιαιτερότητα τούτου του τόπου.

Τις 7.097 θα φτάσουν φέτος οι μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο. Από αυτές οι 2.453 αφορούν σε προσλήψεις με βάση τον κανόνα 1 προς 4, ενώ 4.644, αφορούν σε μη υλοποιηθείσες προσλήψεις του 2016.
Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία που διαβίβασε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει 43 βουλευτές της Ν.Δ.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπουργός, η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στις παραγωγικές σχολές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και Εσωτερικών (Σχολές της Αστυνομίας), στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, στον τομέα της Υγείας και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας.
Μέχρι στιγμής, όπως καταγράφει ο Ελεύθερος Τύπος, για το 2017 έχουν ανακοινωθεί 4 διαγωνισμοί μόνιμου προσωπικού μέσω των οποίων θα γίνουν 657 προσλήψεις σε δικαστήρια, ΕΥΑΘ, Εθνικό Τυπογραφείο, ΕΛ.ΣΤΑΤ., Εθνική Αναλογιστική Αρχή και ΟΣΕ. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να γίνουν άλλες 6.460 σε σημαντικούς φορείς όπως οι ΑΔΜΗΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, σε υπουργεία και Σώματα Ασφαλείας.
Αναλυτικά:
218 διοικητικοί στις Υπηρεσίες Ασύλου
Προκήρυξη για την κάλυψη 218 οργανικών θέσεων στην Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ετοιμάζει το ΑΣΕΠ, από τις οποίες 15 αντιστοιχούν σε άτομα ειδικών κατηγοριών.
170 στο υπ. Δικαιοσύνης
Στην πρόσληψη 170 μόνιμων υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προχωρήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Τα στελέχη του ΑΣΕΠ επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες της προκήρυξης που αφορά σε νέους μόνιμους υπαλλήλους Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
260 μόνιμες προσλήψεις σε Δήμους και Περιφέρειες
Εχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις 200 μονίμων στους νησιωτικούς δήμους και άλλων 60 στις δύο περιφέρειες, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις σε προσωπικό.
Δείτε περισσότερες προσλήψεις ΕΔΩ




Το Facebook ξεκίνησε να δοκιμάζει την ενσωμάτωση GIFs στα σχόλια των posts των χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δίκτυου
Εδώ και λίγες μέρες το Facebook έχει ξεκινήσει τις δοκιμές, σε ορισμένους χρήστες, ενσωμάτωσης GIFs στα σχόλια των posts που ανεβαίνουν.
Η λειτουργία αυτή μοιάζει αρκετά με αυτήν που υπάρχει ήδη στην πλατφόρμα του Facebook Messenger κι έτσι ο χρήστης θα μπορεί να δει ένα νέο κουμπί με το οποίο θα μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο με ένα GIF. Τα GIFs που θα χρησιμοποιούνται στο Facebook θα είναι από τις γνωστές πλέον σε όλους τους χρήστες, υπηρεσίες όπως είναι το Giphy και το Tenor.

Για την ώρα το Facebook δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την επίσημη κυκλοφορία της νέας υπηρεσίας, όμως πολλοί πιστεύουν ότι θα τη δούμε κάπου μέσα στο καλοκαίρι.
Νέα κατηγορία με τη δωρεάν εφαρμογή της εβδομάδας ήρθε στο Google Play!

Η Google αναβάθμισε το ηλεκτρονικό κατάστημά της, Google Play, και πρόσθεσε ένα νέα χαρακτηριστικό το οποίο έκανε χαρούμενους πολλούς χρήστες.
Μετά την τελευταία αναβάθμιση του Google Play οι χρήστες θα μπορούν να δουν ότι η Google έχει προσθέσει ακόμα μία νέα κατηγορία η οποία θα φιλοξενεί την δωρεάν εφαρμογή της εβδομάδας (Free App of the Week).
Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες θα μπορούν να αποκτούν δωρεάν για την συγκεκριμένη εβδομάδα μία εφαρμογή η οποία κανονικά είναι επί πληρωμή.
Το ποδαρικό της νέας κατηγορίας κάνει το Card Wars – Adventure Time το οποίο μπορείτε υπό φυσιολογικές συνθήκες 3.49 ευρώ όμως γι’ αυτή την εβδομάδα θα είναι δωρεάν.
Εκαναν τη Μητρόπολη... πάρκινγκ -Αφησαν τα αυτοκίνητα πάνω στην πλατεία [εικόνες]
Απλετο χώρο έχει, γιατί να μην παρκάρει κανείς; Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφθηκαν δύο οδηγοί, οι οποίοι είδαν στη Μητρόπολη Αθηνών τον ιδανικό χώρο στάθμευσης.
Ο δήμος Αθηναίων συνεχίζει την καμπάνια κατά των ασυνείδητων οδηγών, που παρκάρουν στα πιο απίθανα σημεία, αφού πέρα από την κλήση που παίρνουν, τους «ξεμπροστιάζει» και στο Twitter.
Ετσι, τη Δευτέρα δημοσιεύθηκαν στον λογαριασμό του δημάρχου οι φωτογραφίες δύο οχημάτων, που ήταν παρκαρισμένα πάνω στην πλατεία Μητροπόλεως.
Την ίδια τύχη είχαν και δύο άλλοι οδηγοί μέσα στο σαββατοκύριακο, που πάρκαραν ο ένας στο πεζοδρόμιο της Οθωνος στο Σύνταγμα και ο άλλος πάνω στην πλατεία στο Γκάζι.

iefimerida.gr

Ένας Βόσνιος έφηβος πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό, πλην όμως επώδυνο, εγχείρημα σπάζοντας 111 τσιμεντότουβλα με το κεφάλι του μέσα σε μόλις 35 δευτερόλεπτα.

Περνώντας μπροστά από μια σειρά με 20 στοίβες από έξι τσιμεντότουβλα η καθεμιά ο Κερίμ Αχμετσπαχίκ, ένας δεξιοτέχνης των πολεμικών τεχνών και αθλητής του ταεκ βον ντο, έσπαγε τα τσιμεντότουβλα με το κεφάλι του μπροστά σε πλήθος που τον χειροκροτούσε το σαββατοκύριακο στην πόλη της Βοσνίας Βίσοκο.



Όταν έφτασε στην 18η στοίβα φάνηκε να χάνει τη δύναμή του αλλά στη συνέχεια την επανέκτησε και ολοκλήρωσε την προσπάθειά του καταχειροκροτούμενος, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο νεαρός έλαβε πιστοποιητικό που καταγράφει το κατόρθωμά του και ευχαρίστησε τους γονείς του, τον προπονητή και τους φίλους του που τον βοήθησαν στο ασυνήθιστο αυτό εγχείρημα.

Η τελευταία ταινία της παιδικής τηλεοπτικής σειράς Power Rangers προβλήθηκε σε παγκόσμια πρεμιέρα χθες βράδυ Λος Άντζελες.

Σε σκηνοθεσία Ντιν Ισραέλιτ, η ταινία αναφέρεται στις ιστορίες μυστηρίου των πέντε δύσκολων εφήβων και στη μεταμόρφωσή τους σε σούπερ ήρωες
"Είναι σαν οδηγίες χρήσης για το πώς να γίνεις Πάουερ Ρέιντζερ γιατί ακολουθείς μέχρι τέλους το ταξίδι των παιδιών, αυτών των δύσκολων μικρών παιδιών και πώς αυτά γίνονται υπερήρωες" δήλωσε ο ηθοποιός Λούντι Λιν που υποδύεται τον Μαύρο Ρέιντζερ.

Όπως στην τηλεοπτική σειρά, η αποστολή των Ρέιντζερς είναι να σταματήσουν την κακιά μάγισσα Ρίτα Ρεπούλσα, την οποία υποδύεται στην κινηματογραφική διασκευή η Αμερικανίδα Ελίζαμπεθ Μπανκς. "Είναι σκληρή δουλειά. Θα πω όμως ότι ήταν πράγματι διασκεδαστικό να ουρλιάζω στον οποιονδήποτε. Είναι διασκεδαστικό να νιώθεις ανίκητη", δήλωσε η 43χρονη ηθοποιός.

Η τηλεοπτική σειρά που άρχισε το 1993 με το επεισόδιο Mighty Morphin Power Rangers, τώρα διανύει την 24η σεζόν της και είναι μια από τις μακροβιότερες παιδικές σειρές δράσης στην ιστορία της τηλεόρασης. Στη σειρά αυτή βασίστηκαν τρεις ταινίες μεγάλου μήκους με πιο πρόσφατη, τη "Saban's Power Rangers" που θα αρχίσει να προβάλλεται από αύριο στις αμερικανικές αίθουσες.

Τα γυρίσματα στοίχισαν 105 εκατομμύρια δολάρια.

Δύο έφηβες δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν σε πτήση της United Airlines, αφού σύμφωνα με τους υπευθύνους δεν πληρούσαν τον κώδικα ενδυμασίας της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας.
Πιο συγκεκριμένα, οι δύο νεαρές δεν έγιναν δεκτές στην πτήση, αφού σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η ενδυμασία τους δε συνάδει με τον κώδικα ενδυμασίας που αφορά άτομα που ταξιδεύουν με ειδικά κουπόνια.
Τα δύο κορίτσια, που ταξίδευαν συνοδευόμενα από τρίτο άτομο, δεν θα είχαν αποτραπεί να επιβιβαστούν φορώντας κολάν εάν είχαν πληρώσει για κανονικό εισητήριο, είπε ο εκπρόσωπος της United Τζόναθαν Γκουέριν. Συνήθως αυτοί που δικαιούνται τα κουπόνια της United για δωρεάν ή χαμηλού κόστους πτήσεις είναι υπάλληλοι της εταιρείας και συγγενείς ή φίλοι τους.
“(Οι δύο κοπέλες) έλαβαν την οδηγία ότι δεν θα μπορέσουν να επιβιβαστούν αν δεν διορθώσουν την ενδυμασία τους. Δεν είχαν θέμα, και το κατάλαβαν εντελώς”, είπε ο Γκουέριν, προσθέτοντας ότι και οι τρεις έχασαν την πτήση τους. Δεν ήξερε εάν ταξίδεψαν με επόμενη πτήση ή άλλαξαν τρόπο μεταφοράς.
Ενώ οι τρεις επιβάτες δεν παραπονέθηκαν για την αντιμετώπισή τους, μια άλλη επιβάτις, η Σάνον Ουάτς, που άκουσε τη συνομιλία, πυροδότησε έναν πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μια σειρά tweets που περιέγραφαν έναν κανονισμό ενδυμασίας η οποία κατά την ίδια στοχοποιούσε άδικα γυναίκες και παιδιά.
“Αυτή τη συμπεριφορά είναι σεξιστική και σεξουαλικοποιεί μικρά κορίτσια”, είπε η Ουάτς στο Twitter. “Για να μην αναφερθώ και στο ότι οι οικογένειές (τους) ντροπιάστηκαν και αναστατώθηκαν”, είπε.
Τα μηνύματα της Ουάτς και η υπεράσπιση από την εταιρεία των κανονισμών της άγγιξε ένα νεύρο για πολλές γυναίκες και πολλά κορίτσια που έχουν υιοθετήσει τα κολάν ως βασικό κομμάτι του ρουχισμού τους. Η δημοτικότητα των κολάν έχει επισύρει την κριτική ότι υπό ορισμένες συνθήκες είναι ανάρμοστη ενδυμασία. Μερικά σχολεία απαγορεύουν σε μαθήτριές τους να τα φοράνε στη τάξη.
Τα κοινωνικά μέσα “άναψαν” με τους κανονισμούς της εταιρείας, ενώ προσωπικότητες έστειλαν χιουμοριστικές διαμαρτυρίες. “Έχω ξαναπετάξει με τη United ξανά, κυριολεκτικά χωρίς παντελόνια. Μόνο μια (μακριά) μπλούζα ως φουστάνι. Την επόμενη φορά θα φορέσω μόνο τζιν και μπλούζα”, είπε σε tweet το μοντέλο Κρίσι Τάιγκεν.
Η United εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο “Στους πελάτες μας… Τα κολάν σας είναι ευπρόσδεκτα!”, όπου εξηγούσαν με περισσότερη λεπτομέρεια τους κανονισμούς ενδυμασίας για όσους ταξιδεύουν με ειδικά εισητήρια όπως τα παραπάνω. Μεταξύ των ενδυμασιών που απαγορεύονται είναι μπλούζες που αφήνουν ακάλυπτο το στομάχι, ρούχα που δεν εκθέτουν εσώρρουχα ή θεωρούνται ενδυμασία ύπνου ή κολύμβησης, φούστες μίνι, σορτς με μήκος που δεν φτάνει περίπου 7,50 εκ. πάνω από το γόνατο, και βρώμικα ή σκισμένα ρούχα.
Ο Γκουέριν είπε ότι η εταιρεία, στην αρχική της αντίδραση στο επεισόδιο, θα μπορούσε να είχε εξηγήσει την κατάσταση καλύτερα και να είχε αντιμετωπίσει εμφανώς λανθασμένες πληροφορίες για το επεισόδιο που αναρτήθηκαν στο Twitter. “Σίγουρα θα πάρουμε κάτι από την εμπειρία μας σήμερα, αλλά θα συνεχίσουμε να συνδιαλεγόμαστε με τους πελάτες μας (στα κοινωνικά μέσα)”, είπε.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!