Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Μικρά μυστικά για να φοράς τακούνιαΝα μερικές μεγάλες αλήθειες για τα τακούνια:

1. Είναι πιθανότατα το πιο σέξι πράγμα που μπορείς να φορέσεις.
2. Κάνουν τα πόδια σου να δείχνουν υπέροχα.
3. Προσθέτουν πόντους και αφαιρούν κιλά, χάρη στη μαγική οφθαλμαπάτη που δημιουργούν.
4. Πονάνε.
5. Όσο πιο πολλά κιλά και χρόνια κουβαλάς, τόσο πιο πολύ πονάνε.

Υπάρχει, ωστόσο, σωστός τρόπος να φοράς τακούνια, για να πονάς όσο το δυνατόν λιγότερο, και να δείχνεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Ιδού μερικά μικρά μυστικά για να το πετύχεις.

Μικρά βήματα

Τα κανονικά βήματα, αυτά που κάνουμε με ίσια παπούτσια, δείχνουν αφύσικα αν προσπαθήσεις να τα κάνεις με τακούνια. Πόσο μικρά είναι τα μικρά βήματα; Ένας κλασικός κανόνας για το βάδισμα επάνω σε τακούνια λέει πως η φτέρνα του ποδιού που κάνει το βήμα δεν πρέπει να ξεπερνά το τελείωμα της καμάρας του άλλου ποδιού. Ναι, τόσο μικρά.

Οι φτέρνες πρώτα

Ένα κλασικό λάθος που ενισχύει τον πόνο των τακουνιών είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες ρίχνουν το βάρος κάθε βήματος στο μπροστινό μέρος του ποδιού, όπως κάνουμε όταν περπατάμε ξυπόλυτοι ή με ίσια παπούτσια. Το σωστό με τα τακούνια είναι το βάρος να πέφτει πρώτα στο πίσω μέρος του ποδιού –αφύσικο, ναι, αλλά συνηθίζεται μετά από λίγο, και πονάει σαφώς λιγότερο.

Ίσια η πλάτη

Δεν υπάρχει πιο αστείο θέαμα από την μικρή καμπούρα που σχηματίζεται στο πάνω μέρος του σώματος όταν προσπαθείς να κρατήσεις την ισορροπία σου υπομένοντας τον πόνο των τακουνιών. Ό,τι και αν κάνεις, θυμήσου ότι η πλάτη πρέπει να είναι ολόισια. Αλλιώς τζάμπα ο κόπος.

Αγαλματάκια ακούνητα



Δεν είναι μόνο πώς περπατάς με τα τακούνια, είναι και το πώς στέκεσαι όταν είσαι ακίνητη. Ένα κλασικό κόλπο είναι αυτό που φαίνεται στο παραπάνω σκίτσο: Η φτέρνα του ενός ποδιού πρέπει να είναι περίπου στη μέση του άλλου, και υπό γωνία. Το βάρος πέφτει στο δεύτερο πόδι (αυτό που είναι ίσιο) μέχρι να κουραστείς και να αλλάξεις θέση και βάρος από το ένα στο άλλο.

Διαλείμματα παθήματα

Γίνεται να φοράς τακούνια όλη μέρα χωρίς να καταλήξεις πρακτικά κουτσή το βράδυ, αρκεί να κάθεσαι ανά τακτά χρονικά διαστήματα για αρκετή ώρα. Προσοχή-προσοχή: Ό,τι και αν κάνεις, όση ώρα και αν έχεις μπροστά σου για να καθίσεις και να ξεκουραστείς, μην διανοηθείς να τα βγάλεις. Τα πονεμένα πόδια πρήζονται αν τους δώσεις χώρο, και τα πρησμένα πόδια πονάνε διπλά όταν ξαναβάλεις τα τακούνια.

Το μέγεθος μετράει

…Τόσο του τακουνιού (αν έχεις περάσει μια ζωή με αθλητικά, δεν θα επιχειρήσεις αμέσως τα 10ποντα στιλέτο) όσο και της σωστής εφαρμογής του παπουτσιού στο πόδι σου –τακούνι που μπαινοβγαίνει δεν περπατιέται, νόμος απαράβατος. Επίσης, όσο πιο φαρδύ το τακούνι τόσο ευκολότερο το περπάτημά του, και λιγότερος ο πόνος, για τις πρωτάρισσες. Και τέλος, είναι καλή ιδέα να ξοδέψεις λίγα χρήματα παραπάνω για να αγοράσεις τακούνια καλύτερης ποιότητας –ακόμα και το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το εσωτερικό του παπουτσιού μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο πόσο σταθερά είναι τα βήματά σου, και πόσο (λιγότερο) πονάει το πέλμα.
in2life.gr
Τα μυστικά της μακροζωίαςΚάτι θα έχει πιθανότατα πάρει το αυτί σας για ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Αν όχι, μπορούμε με χαρά να σας παραπέμψουμε για λεπτομέρειες στο Iatronet. Επειδή, όμως, οι έρευνες έχουν πάντα περιθώρια λάθους και βελτίωσης, κι επειδή αν το αυγό δεν ανεβάζει τελικά την χοληστερίνη, ποιον μπορείς πραγματικά να εμπιστευτείς, σκεφτήκαμε να αναζητήσουμε τα μυστικά της μακροζωίας όχι στην επιστήμη, αλλά σε ανθρώπους που κατάφεραν πραγματικά να φτάσουν τα 100. Κι οι συμβουλές τους ήταν, αν μη τι άλλο, κάπως ανορθόδοξες.

Η Agnes Fenton, 110 ετών, δήλωσε στο ABC News ότι το μυστικό της μακροζωίας είναι η μπύρα. Οι τρεις μπύρες ημερησίως, για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Κι ένα ποτηράκι Johnny Walker την ημέρα, επίσης.

Η Gertrude Weaver, που πέθανε στα 116 τον Απρίλιο του 2015, ως ο τελευταίος γεννημένος τον 19ο αιώνα επιζών στον πλανήτη, θεωρούσε πως το μυστικό της μακροζωίας είναι η καλοσύνη. «Απλά να φέρεσαι στους ανθρώπους σωστά, και να είσαι καλός μαζί τους όπως θέλεις να είναι καλοί μαζί σου» είπε στο Time, όταν τη ρώτησε. Πρόσθεσε επίσης ότι και το να κοιμάσαι αρκετά δεν βλάπτει.

Η Jessie Gallan δήλωσε ευθαρσώς στη Daily Mail ότι έφτασε 109 χρονών επειδή ποτέ της δεν παντρεύτηκε. «Οι άνδρες είναι περισσότερος μπελάς απ’ όσο αξίζουν» είπε συγκεκριμένα. Πρόσθεσε, επίσης, λίγα λόγια για τα καλά της άσκησης και του να κάνεις παρέα με συμπαθητικούς ανθρώπους.

Ο Duranord Veillard, στα 108 του, θεωρεί ότι οφείλει τη μακροζωία του στο καλό πρωινό, στο τσάι και στα πέντε έως οκτώ pushups που κάνει κάθε πρωί όλη του τη ζωή. Αυτά, τουλάχιστον, είπε στη USA Today.

Η Adelina Domingues έζησε 114 χρόνια χωρίς να σπάσει ποτέ κόκαλο, χωρίς να πάρει ποτέ φάρμακα, και χωρίς να πάει ποτέ σε νοσοκομείο. Όταν οι δημοσιογράφοι της San Diego Tribune τη ρώτησαν πώς γίνεται αυτό, εκείνη είπε απλώς –και μάλλον μυστηριωδώς– ότι δεν έχει φορέσει ποτέ στη ζωή της make up, και ότι ποτέ της δεν υπήρξε ματαιόδοξη.

Η Susannah Mushatt Jones, στα 116 της, είπε στη USA Today ότι οφείλει τη μακροζωία της στα αυγά και το μπέικον, και στον καλό ύπνο.

Ο 103χρονος George Boggess, ο οποίος πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και πήγε σε πορεία διαμαρτυρίας με τον Martin Luther King, όταν ρωτήθηκε πώς κατάφερε να ζήσει τόσο πολλά χρόνια απάντησε πως το μυστικό είναι στο περπάτημα.

Ο Paul Marcus, 101 ετών, έρχεται τελικά να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, δηλώνοντας στη Denver Post ότι το μυστικό είναι... να είσαι τυχερός. «Πρώτον, πρέπει να έχεις καλά γονίδια. Δεύτερον, χρειάζεσαι και γαμώ τις τύχες για να φτάσεις ως τα 100. Και τρίτον: Προσπάθησε να μην τρως τίποτα υγιεινό. Αλήθεια λέω. Εγώ τρώω ό,τι θέλω. Το μυστικό της μακροζωίας είναι το παγωτό».

Πηγή: Health.com
Όσα θα δούμε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2016 Με την τελευταία ταινία του διαχρονικά αγαπημένου της σινεφίλ Θεσσαλονίκης Τζιμ Τζάρμους, “Paterson”, ανοίγει αυτήν την Παρασκευή την αυλαία του για 57η φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της συμπρωτεύουσας, που, υπό νέα διεύθυνση και με νέες ιδέες, φιλοδοξεί να μας χαρίσει ακόμη ένα αξιομνημόνευτο κινηματογραφικό δεκαήμερο.



Στην κεφαλή της κριτικής επιτροπής, συναντούμε φέτος τον ιρανό σκηνοθέτη Αμίρ Ναντέρι και δίπλα του, τον γαλλοτυνήσιο διευθυντή φωτογραφίας Σοφιάν Ελ Φανί, την ελληνίδα δημιουργό και καθηγήτρια Εύα Στεφανή, την γαλλίδα σεναριογράφο Φρεντερίκ Μορό και τον αμερικανό “προγραμματιστή” (υπεύθυνο για το περιεχόμενο κινηματογραφικών φεστιβάλ) Πίτερ Σκάρλετ. Οι πέντε τους έχουν την αποστολή να επιλέξουν τους καλύτερους μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με ταινίες νέων σκηνοθετών, ανάμεσα στις οποίες συναντούμε και τρεις δουλειές συμπατριωτών μας, του Γιάννη Σακαρίδη (America Square), του Στέργιου Πάσχου (Afterlov) και της Σοφίας Εξάρχου (Park).



Εκτός συναγωνισμού, στο τμήμα των “Ανοιχτών Οριζόντων”, στις “Ματιές στα Βαλκάνια” και στις “Ειδικές Προβολές”, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα μπορέσουν να απολαύσουν ολοκαίνουργιες δημιουργίες από ανερχόμενα, αλλά και τρανταχτά ονόματα της έβδομης τέχνης όπως ο Τέρενς Ντέιβις (A Quiet Passion), ο Ολιβιέ Ασαγιάς (Personal Shopper), ο Ασγκάρ Φαράντι (The Salesman), οι αδερφοί Νταρντέν (The Unknown Girl), ο Ντέιβιντ Μακένζι (Hell or High Water), ο Ταΐκα Γουατίτι (Hunt for the Wilderpeople), ο Άιρα Σακς (Little Men), ο Μοχάμεντ Ντιάμπ (Clash), η Κέλι Ράινχαρτ (Certain Women), ο Κρίστι Πούιου (Sieranevada), ο Ράντου Τζούντε (Scarred Hearts) και ο Ρεχά Ερντέμ (Big Big World).



Μετά από αρκετά χρόνια, οι ελληνικές ταινίες κάνουν δυναμική επανεμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, αφού, πέρα από τις 13 πρεμιέρες, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φιλμ που έχουν ήδη βγει στις αίθουσες, καθώς και δημιουργίες ελλήνων δημιουργών της ομογένειας, αφιερώματα στους εκλιπόντες Νίκο Παναγιωτόπουλο και Νίκο Τριανταφυλλίδη και μία ευρεία γκάμα βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τα αφιερώματα στη συνολική δουλειά των Ζέκι Ντεμιρκουμπούζ, Φιλίπ Γκραντριέ, Λεονάρντο Φάβιο και τα μικρότερα, πιο εξειδικευμένα τμήματα του Φεστιβάλ, όπως οι μεταμεσονύχτιες προβολές και οι δύο πολύ σημαντικές προβολές που θα είναι καθολικά προσβάσιμες από άτομα με ειδικές ανάγκες.



Τη φετινή γιορτή του σινεμά θα κλείσει, μετά την ανακοίνωση των βραβείων, η ταινία της Στεφανί Ντι Τζουστό “The Dancer”.
in2life.gr
Τα λάθη που κάνετε στην περιποίηση των μαλλιών σαςΠόσο συχνά πρέπει να λούζομαι; Είναι απαραίτητο ή όχι το conditioner; Σωστά λέγαν’ οι γιαγιάδες μας, ζεστό νερό για το λούσιμο και κρύο για το ξέβγαλμα; Απαντήσεις σε αυτές και άλλες απορίες, για να είναι τα μαλλιά σας πάντα… στην τρίχα.

Λούζεστε είτε πολύ συχνά, είτε όχι αρκετά συχνά

Οι περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν στην πρώτη παγίδα, αυτή του πολύ συχνού λουσίματος. Αν και η «σωστή» συχνότητα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, που περιλαμβάνουν τον τύπο των μαλλιών σας και την ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείτε, ένας γενικός κανόνας λέει ότι τα λιπαρά μαλλιά πρέπει να λούζονται μέρα παρά μέρα, και τα ξηρά ή σγουρά μαλλιά δύο, το πολύ τρεις, φορές την εβδομάδα. Αν δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς –επειδή για παράδειγμα γυμνάζεστε καθημερινά– τουλάχιστον αποφύγετε το σαμπουάν, και χρησιμοποιείστε είτε σκέτο νερό, είτε μόνο conditioner.

Χρησιμοποιείτε υπερβολικά πολύ σαμπουάν

Το σαμπουάν πρέπει να απλώνεται μόνο στις ρίζες των μαλλιών, όχι σε όλο το μήκος τους, καθότι στεγνώνει την τρίχα από τα φυσικά της έλαια. Βουρτσίστε καλά τα μαλλιά σας πριν τα βρέξετε, και εν συνεχεία βρέξτε τα, απλώστε το σαμπουάν και κάντε απαλό μασάζ σε όλο το κρανίο με τις άκρες των δαχτύλων –όχι με τα νύχια, για να αποφύγετε να δημιουργήσετε αμυχές.

Ξεχνάτε το conditioner

Κρέμα μαλλιών δεν χρειάζονται μόνο τα ξηρά μαλλιά –είναι απαραίτητο βήμα κάθε λουσίματος για κάθε τύπο μαλλιών.

Χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό

Το πολύ ζεστό νερό κάνει ζημιά στο χρώμα των βαμμένων μαλλιών, και επίσης ενεργοποιεί τους αδένες που παράγουν λιπαρότητα, σε κάθε τύπο μαλλιών. Η ιδανική θερμοκρασία νερού είναι χλιαρό προς το κρύο –ο μύθος που θέλει το κρύο νερό να μην καθαρίζει τα μαλλιά επαρκώς είναι ακριβώς αυτό: μύθος.

Στεγνώνετε τα μαλλιά σας με πετσέτα

Η πετσέτα δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό και καταστρέφει τους θύλακες της τρίχας. Ιδανικά, αυτό που θα έπρεπε να κάνετε είναι να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά –χωρίς πετσέτα, πιστολάκι ή οτιδήποτε άλλο. Επειδή αυτό –το ξέρουμε– χρειάζεται μια αιωνιότητα, αν ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, μπορείτε να τυλίξετε τα μαλλιά σας σε ένα βαμβακερό T-shirt, που θα απορροφήσει την υγρασία καλύτερα από την πετσέτα, χωρίς να δημιουργήσει στατικό ηλεκτρισμό.

Τα βουρτσίζετε πολύ και συχνά

Το συχνό βούρτσισμα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στα μαλλιά. Χρησιμοποιείστε μια χτένα με φαρδιά δόντια για να τα ξεμπερδέψετε όταν είναι ακόμα βρεγμένα, και βουρτσίστε τα μόνο στεγνά και το πολύ μια φορά τη μέρα. Αυτό, για τα ίσια μαλλιά. Τις μπούκλες (θα έπρεπε να ξέρετε ότι) δεν τις ακουμπάμε στεγνές για κανένα λόγο –ούτε με βούρτσα, ούτε με χτένα, ούτε με τίποτα.

Κοιμάστε με τα μαλλιά λυτά

Αν έχετε μακριά ή μεσαίου μήκους μαλλιά, είναι καλύτερη ιδέα να τα κάνετε δύο πλεξούδες πριν κοιμηθείτε. Θα τα προστατεύσετε, έτσι, από φριζάρισμα και κόμπους, και θα χρειαστείτε και πολύ λιγότερη ώρα για να ετοιμαστείτε το πρωί.

Τα νεογέννητα μωρά πρέπει να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους (αλλά όχι στο ίδιο κρεβάτι) για να μειωθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης του συνδρόμου του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, συνιστά η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (ΑΑΡ).

Σε νέες κατευθυντήριες οδηγίες που εξέδωσε αναφέρει ότι τα μωρά καλό είναι να περνούν το πρώτο εξάμηνο της ζωής τους ή, ιδανικά, το πρώτο έτος, στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να μειωθούν έως 50% οι πιθανότητες να εκδηλωθεί το σύνδρομο.

Η αρμόδια επιτροπή της ΑΑΡ που συνέταξε τις νέες οδηγίες εκτιμά πως όταν το μωρό βρίσκεται εντός του οπτικού πεδίου των γονέων είναι πιο εύκολο να το παρακολουθούν και να γίνει αμέσως αντιληπτό τυχόν πρόβλημα που μπορεί να απειλήσει τη ζωή του.

Είναι, όμως, εξαιρετικά σημαντικό να μη μοιράζονται τα μωρά με τους γονείς τις επιφάνειες ύπνου (δηλαδή το κρεβάτι), αλλά να έχουν δική τους ξεχωριστή κούνια ή κρεβατάκι και να μην κοιμούνται ποτέ σε μαλακές επιφάνειες όπως ο καναπές ή οι πολυθρόνες.

Μολονότι δεν πρέπει να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τη μητέρα τους, «εκείνες μπορούν να τα παίρνουν στο κρεβάτι για να τα ταΐσουν τη νύχτα. Αμέσως μετά όμως πρέπει να τα επιστρέφουν στην κούνια τους», λέει η δρ Λόρι Φέλντμαν-Γουίντερ, καθηγήτρια Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή Cooper του Νιου Τζέρσεϊ, η οποία συμμετείχε στη συγγραφή των νέων οδηγιών.

«Πολύ σημαντικό είναι επίσης οι μητέρες να θηλάζουν τα μωρά τους διότι μελέτες έχουν δείξει πως ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης του συνδρόμου κατά 70%», προσθέτει.

Επειδή, πάντως, πολλές μαμάδες αποκοιμούνται την ώρα που ταΐζουν το μωρό τη νύχτα, η ΑΑΡ συνιστά να αποφεύγονται στο κρεβάτι της τα μαξιλάρια, τα χαλαρά σεντόνια, οι κουβέρτες και γενικότερα τα μαλακά υφάσματα μέσα στα οποία μπορεί να πάθει ασφυξία το μωρό.

20.000 τον χρόνο

Το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου αποτελεί τον εφιάλτη κάθε νέου γονιού αλλά και ένα άλυτο ιατρικό μυστήριο, αφού παρά τις ατελείωτες έρευνες δεν έχει βρεθεί μία αιτία.

Υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση χάνουν εξαιτίας του τη ζωή τους σχεδόν 20.000 μωρά σε όλο τον κόσμο, τα περισσότερα από τα οποία στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης. Το 90% των κρουσμάτων αφορά μωρά ηλικίας κάτω των 6 μηνών (συνήθως μεταξύ δύο και τεσσάρων), ενώ είναι πιο συχνό στα αγόρια απ’ ό,τι στα κορίτσια.

Η συχνότητά του έχει μειωθεί τις τρεις τελευταίες δεκαετίες (το 1990 είχαν πεθάνει 30.000 μωρά), όταν οι γιατροί άρχισαν να συνιστούν στους γονείς να βάζουν τα μωρά να κοιμούνται ανάσκελα και όχι μπρούμυτα, αλλά οι ειδικοί της ΑΑΡ λένε πως ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων έχει τελματώσει τα τελευταία χρόνια.

Τι άλλο να προσέξετε

Εκτός από τον ύπνο στο δωμάτιο των γονιών και τον θηλασμό, η ΑΑΡ συνιστά ακόμα:

* Να κοιμούνται τα μωρά σε επίπεδη, σταθερή επιφάνεια (π.χ. κούνια) με καλά τεντωμένα και στερεωμένα σεντόνια.

* Να μην τοποθετούνται μαλακά και χαλαρά αντικείμενα (σεντόνια για σκέπασμα, προστατευτικά για τα κάγκελα, κουβέρτες, μαξιλάρια, λούτρινα ή υφασμάτινα παιχνίδια) μέσα στην κούνια.

* Να μην εκτίθεται το μωρό σε καπνό, αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.

* Να μην χρησιμοποιούνται ποτέ σφήνες ή ρυθμιστές θέσεις ως μέσα προστασίας από τον βρεφικό θάνατο.

Μολονότι ο κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου είναι μεγαλύτερος για τα μωρά ηλικίας 1-4 μηνών, τα υπάρχοντα στοιχεία υποδηλώνουν ότι τα μαλακά και χαλαρά κλινοσκεπάσματα είναι επικίνδυνα και για τα μεγαλύτερα.

Οι νέες οδηγίες της ΑΑΡ δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση «Pediatrics» και ταυτοχρόνως παρουσιάσθηκαν στο ετήσιο συνέδριό της στο Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή: www.tanea.gr

Σχεδόν 40 εκατομμύρια χρήστες μέσα σε ένα μήνα έχασαν οι Edge και Internet Explorer.

Συνεχίζονται οι απώλειες της Microsoft στον χώρο των Web browsers, αφού σύμφωνα με έρευνα της Net Applications, σχεδόν 40 εκατομμύρια χρήστες των Edge και Internet Explorer στράφηκαν σε άλλες λύσεις τον τελευταίο μήνα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το μερίδιο αγοράς που κατείχαν οι δύο browsers της Microsoft συνδυαστικά, δεν ξεπέρασε το 28,4%, παρουσιάζοντας μάλιστα πτώση κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες από τον Σεπτέμβριο.

Από την έρευνα της Net Applications προκύπτει επίσης ότι το μερίδιο αγοράς του Google Chrome παραμένει επί της ουσίας σταθερό, με τη μεγάλη έκπληξη να γίνεται από τον Mozilla Firefox, που μετά από αρκετό καιρό φαίνεται ότι προτιμάται ξανά από αρκετούς χρήστες – η αύξηση του ποσοστού χρήσης του για τον Οκτώβριο άγγιξε τις 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: e-pcmag.gr

Η Κίνα ξεκίνησε την κατασκευή ενός πρωτότυπου συστήματος υπερυπολογιστή, που εκτιμάται ότι θα έχει τη δυνατότητα να κάνει πάνω από 1.000 τετράκις εκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο, επίδοση δεκαπλάσια αυτής που έχει ο ταχύτερος υπολογιστής που υπάρχει αυτή τη στιγμή, όπως είπαν σήμερα ερευνητές.
Ο κορυφαίος υπερυπολογιστής κατασκευάζεται από το εθνικό ερευνητικό κέντρο Παράλληλου Προγραμματισμού και Τεχνολογίας (NRCPC) και θα τοποθετηθεί στο Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστών στο Τζινάν.
Η κατασκευή του έρχεται σε συνέχεια της ανακοίνωσης τον Ιούνιο, στο Διεθνές Συνέδριο Υπερυπολογιστών στη Γερμανία, ότι ο κινεζικός Sunway Taihulight είναι ο ταχύτερος υπερυπολογιστής του κόσμου.
Οι υπερυπολογιστές μπορούν να υποστηρίξουν διάφορες εργασίες, όπως η εξόρυξη πετρελαίου ή η κατασκευή ακριβού εξοπλισμού.
Σύμφωνα με το Διεθνές Συνέδριο Υπερυπολογιστών, η Κίνα διαθέτει 167 από τους 500 κορυφαίους υπερυπολογιστές του κόσμου.
Πηγή: news247.gr

Το LinkedIn, το μεγαλύτερο site επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως, μόλις έφτιαξε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που θα βοηθήσει όχι μόνο όλους όσους θέλουν να αναζητήσουν τη τύχη τους στο εξωτερικό αλλά και εκείνους που μένουν στην Ελλάδα να δουν πόσο αμείβονται οι «συνάδελφοί» τους στο εξωτερικό.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε την δουλειά την οποία κάνετε ή θέλετε να κάνετε, καθώς και την πόλη που ιδανικά θα θέλατε να ζήσετε.
Μάλιστα, το αποτέλεσμα που θα δείτε να αναγράφεται στην οθόνη του υπολογιστή σας βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα.
Ένα χρήσιμο εργαλείο ακόμα και για να τσεκάρετε αν είστε καλοπληρωμένοι ή κακοπληρωμένοι για την δουλειά την οποία κάνετε.
ΚΛΙΚ εδώ

Στις 14η Νοεμβρίου 2016 και ώρα 00:01 θα ενεργοποιηθεί η φόρμα υποβολής αίτησης για τα ακόλουθα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών με έτος εισαγωγής 2017-2018, η οποία θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την 20η Δεκεμβρίου και ώρα 23:59.
ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες
Πληροφορική
Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό
Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό
Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
Κοινό ΜΠΣ «Master in Business Administration» (ΜΒΑ) ΕΑΠ-Wroclaw
Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
Διοίκηση Μονάδων Υγείας
Τραπεζική
Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων
Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής
Διαχείριση και Τεχνολογία Ποιότητας
Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές
Διαχείριση Τεχνικών Έργων
Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα
Διαχείριση Αποβλήτων
Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική
Περιβαλλοντική Κατάλυση για Αντιρρύπανση και Παραγωγή Καθαρής Ενέργειας
Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών
Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά
Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού
Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα
Σχεδιασμός Φωτισμού
Ακουστικός Σχεδιασμός και Ψηφιακός Ήχος
Διδακτική της Αγγλικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας
Διδακτική της Γερμανικής ως Ξένης Γλώσσας
Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας
Επιστήμες της Αγωγής
Εκπαίδευση Ενηλίκων
Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία
Europa League: Σκούρα τα πράγματα για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
Μαύρη βραδιά ήταν η αποψινή για τις ελληνικές ομάδες στο Europa League. Μετά το 1-1 του Ολυμπιακού στο Καζακστάν με την Αστάνα (σε ένα ματς όπου οι “ερυθρόλευκοι” άξιζαν τη νίκη), Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ υπέστησαν εντός έδρας ήττες από Σταντάρ Λιέγης (0-3) και Κάραμπακ (0-1) και πλέον δυσκολεύει πολύ το έργο τους όσον αφορά στη διεκδίκηση της πρόκρισης στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Οι “πράσινοι” πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση στη Λεωφόρο, και μολονότι ήθελαν μόνο τη νίκη για να ξαναμπούν δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης, ουσιαστικά δεν κατάφεραν να απειλήσουν τη Σταντάρ παρά μόνο στο 50', όταν από την εκτέλεση φάουλ του Εμποκού από τα αριστερά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η αδράνεια του Τριφυλλιού έδωσε χώρο στους Βέλγους, που στο 61' άνοιξαν το σκορ με “κεραυνό” του Σισέ από τα 40 μέτρα, ενώ στο 75' ο Μπελφοντίλ έκανε το 2-0, “καθαρίζοντας” το παιχνίδι. Τη χαριστική βολή έδωσε και πάλι ο Μπελφοντίλ στις καθυστερήσεις, γράφοντας το τελικό 3-0.

Και τα κακά νέα δε σταματούν εδώ για τον Παναθηναϊκό, που στο 30' είδε τον Μπεργκ να αποχωρεί τραυματίας, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τράβηγμα που πιθανότατα θα τον αφήσει εκτός του ντέρμπι των “αιωνίων” με τον Ολυμπιακό, ενώ στο 77' ο Εμποκού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Ορλάντο Σα, και θα χάσει (τουλάχιστον) το επόμενο παιχνίδι των “πρασίνων” στο Europa League.

Με την ήττα αυτή ο Παναθηναϊκός έμεινε στον ένα βαθμό στον 7ο Όμιλο, στην κορυφή του οποίου φιγουράρει με 10 βαθμούς ο Άγιαξ μετά τη νίκη του με 3-2 επί της Θέλτα, που ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τη Σταντάρ Λιέγης. Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί ένα... ποδοσφαιρικό θαύμα για να καταφέρει να περάσει στους 16 της διοργάνωσης.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων κόντρα στην Κάραμπακ από το Αζερμπαϊτζάν, γνωρίζοντας την ήττα με 0-1. Αν και οι θεσσαλονικείς ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι, δεν μπόρεσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους, αφήνοντας χώρους στους Αζέρους, που τελικά “χτύπησαν” στο 69' με ωραία ενέργεια του Μίτσελ, παίρνοντας μία νίκη που τους δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους 16 του Europa League. Κι αυτό γιατί πλέον στον όμιλο η Φιορεντίνα είναι πρώτη με 10 βαθμούς (νίκησε με 3-0 τη Σλόβαν Λίμπερετς), ακολουθεί η Κάραμπακ με 7 και ο ΠΑΟΚ με 4 βαθμούς, ενώ η Λίμπερετς είναι ουραγός με 1 βαθμό. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι για να περάσει ο ΠΑΟΚ θα πρέπει οι Αζέροι να μην κερδίσουν κανένα από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια τους με Λίμπερετς και Φιορεντίνα (καθώς υπερισχύουν στην ισοβαθμία) και από την άλλη ο ΠΑΟΚ να κάνει δύο νίκες (ή μία νίκη και μία ισοπαλία, σε περίπτωση που η Κάραμπακ υποστεί δύο ήττες) στα δικά του παιχνίδια.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Φενέρμπαχτσε - Μάντσεστερ Γ. 2-1
Ζορία Λουχάνσκ – Φέγενορντ 1-1


2ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Αστάνα - Ολυμπιακός 1-1
ΑΠΟΕΛ - Γιούνγκ Μπόις 1-0


3ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Καμπάλα - Σεντ Ετιέν 1-2
Αντερλεχτ - Μάιντς 6-1


4ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Ζενίτ Αγ.Πετρ. - Ντάνταλκ 2-1
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αλκμααρ 0-0


5ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Αούστρια Βιένης - Ρόμα 2-4
Άστρα Τζούρτζιου - Πλζεν 1-1


6ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Γκενκ 5-3
Σασουόλο - Ραπίντ Βιένης 2-2


7ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Αγιαξ - Θέλτα Βίγκο 3-2
Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης 0-3


8ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Γάνδη - Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-5
Μπράγκα - Κονιασπόρ 3-1


9ος ΟΜΙΛΟΣ
----------
Σάλκε - Κράσνονταρ 2-0
Νις – Σάλτσμπουργκ 0-2


10ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------
Φιορεντίνα - Σλόβαν Λίμπερετς 3-0
ΠΑΟΚ - Καραμπάχ 0-1


11ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------
Σπάρτα Πράγας - Χαποέλ Μπ.Σεβά 2-0
Σαουθάμπτον - Ιντερ 2-1


12ος ΟΜΙΛΟΣ
-----------
Ζυρίχη - Στεάουα Βουκ. 0-0
Βιγιαρεάλ – Οσμανλισπόρ 1-2
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!