Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αν και πολύ νεαρή, η Demy έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μουσικά, με φανατικούς θαυμαστές στις νεότερες ηλικίες.

Μάλιστα, το όνομά της ακούγεται για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Εurovision.

«Δεν είναι κάτι που αποκλείω, αλλά ούτε που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Με τιμάει απίστευτα και το ότι ακούγεται το όνομά μου. Νoμίζω ότι η Eurovisionθέλει χρόνο, όρεξη και πολλή δουλειά. Έτσι αν κάποια στιγμή αποφασίσω να λάβω μέρος, θέλω να τα δώσω όλα και να συμμετάσχω με ένα πολύ καλό τραγούδι και αξιοπρεπή συνολική παρουσία», απαντά η Demy.

ΠΗΓΗ: star.gr
Μετά από δύο εβδομάδες δοκιμαστικών εκδόσεων σε χρήστες, το Football Manager 2015 είναι έτοιμο για τον κάθε χρήστη και πλέον κυκλοφορεί στην αγορά.
Η απόλυτη προσομοίωση του ποδοσφαιρικού κόσμου του πλανήτη, σε διαχειριστικό επίπεδο -σε αγωνιστικό είναι το FIFA και το Pro Evolution Soccer- είναι διαθέσιμη στα καταστήματα.
Η έκδοση του 2015 έχει πολλά νέα στοιχεία, που αφορούν κυρίως βελτίωση του gameplay και λεπτομέρειες μέσα στη διαχείριση της καθημερινότητας του εικονικού μάνατζερ ομάδας, δηλαδή εσένα!
Η πρώτη αλλαγή του νέου FM αφορά το περιβάλλον του. Τα μενού έχουν επανασχεδιαστεί απ' το μηδέν και γενικά το layout αρχίζει να ταιριάζει περισσότερο στα σύγχρονα πρότυπα που επιβάλλουν τα μεγάλα fonts. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα δούμε αντίστοιχα και μεγάλες εικόνες. Δυστυχώς δεν υπάρχουν backgrounds και πρόσωπα παικτών, στοιχεία που μπορείτε ωστόσο να κατεβάσετε από σήμερα κιόλας απ' το Sortitoutsi.net . Το ίδιο αφορά μέχρι και τα skins, όπου εκεί η Sports Interactive μπορούσε έστω να προσφέρει ορισμένες παραλλαγές ώστε να μην μπαίνουμε στη διαδικασία εύρεσης αρχείων.
Το σημαντικό είναι ότι το "αχτύπητο" δίδυμο Sports Interactive-SEGA "παίζει πλέον μόνο του" στο χώρο του virtual game managing, καθώς η EA Sports αποχώρησε.

Call of Duty

Κι αν δε σου αρέσει το ποδόσφαιρο, αυτό το Σαββατοκύριακο επεφύλασσε μία ακόμη θετική είδηση για τους απανταχού gamers.
To διάσημο RPG (Role Playing Game), Call of Duty, εκδόθηκε στη νέα του φρέσκια έκδοση, Advance Warfare.
Αν και το πολυαναμενόμενο First-Person Shooter δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή και τη μετάδοση κανενός gameplay footage και η υπηρεσία Share Play δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, κάτι που μειώνει την ευχαρίστηση, αφού αποτρέπει τους πυροβολισμούς σε πρώτο πρόσωπο, από διαφορετική γωνία για κάθε παίκτη, σε ομαδικό παιχνίδι, μόνο και μόνο η εισαγωγή της υπόθεσης, που μοιάζει με κορυφαία κινηματογραφική ταινία, φτάνει και περισσεύει για να εντυπωσιαστεί ο χρήστης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τρέιλερ του νέου Call of Duty o Κέβιν Σπέισι.
Με το Share Play, οι παίκτες μπορούν να επιτρέψουν σε άτομα που βρίσκονται στη λίστα των φίλων τους στο PSN να αναλάβουν να συνεχίσουν το παιχνίδι από εκεί που σταμάτησε, χωρίς οι δεύτεροι να έχουν απαραίτητα στην κατοχή τους το παιχνίδι. Το μόνο που απαιτείται είναι να έχουν PS Plus subscription.
Παλαιότερα, η Sony είχε επιβεβαιώσει πως όλα τα παιχνίδια στο PlayStation 4 θα υποστήριζαν το Share Play, εκτός εάν αυτά χρησιμοποιούσαν άλλα περιφερειακά, όπως το Move, ή οι εάν publishers λογοκρίνανε κομμάτια του παιχνιδιού για να αποφευχθούν τα spoilers. Μέχρι τώρα ούτε η Sony, ούτε η Activision έχουν σχολιάσει το θέμα.
Το Call of Duty: Advanced Warfare κυκλοφόρησε για PC, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 και Xbox 360.
Πηγή: News.gr
Η Universal Robots (UR) καθιστά προσιτή την αυτοματοποίηση για όλους τους κλάδους και τα είδη εταιρειών, με τα εύκολα προγραμματιζόμενα, ασφαλή, ευέλικτα και προσιτά ρομπότ της, τα οποία χρησιμοποιούνται από διαφορετικά μεγέθη επιχειρήσεων, από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες μέχρι και μικρές εταιρείες με λίγους εργαζομένους. Η προσφορά ενός εύχρηστου και προσιτού ρομπότ από την UR, ελαχιστοποιεί το επίπεδο δυσκολίας και επιτρέπει την αυτοματοποίηση σε περιοχές όπου κάτι τέτοιο θεωρούνταν πολύπλοκο ή οικονομικά ασύμφορο στο παρελθόν.    
 
Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ρομπότ, τα UR ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς δίχτυ ασφαλείας, εφόσον η εφαρμογή το επιτρέπει και κατόπιν μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης επικινδυνότητας, συμμορφούμενα με τα πρότυπα ISO των ρομπότ εξυπηρέτησης (collaborative robots). Το γεγονός αυτό συμβάλει στη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τα βιομηχανικά ρομπότ, η οποία επιτρέπει την εμπλοκή των ρομπότ σε εργασίες που απαιτούν ανθρώπινη συμμετοχή σε ένα κοινό περιβάλλον εργασίας. Χάρη στον εύχρηστο προγραμματισμό, ακόμη και κάποιος χωρίς εμπειρία στη χρήση ρομπότ μπορεί να μάθει γρήγορα τον προγραμματισμό απλών έργων και την ανάπτυξη των δικών τους εφαρμογών.  
 
«Ένα UR ρομπότ είναι σαν ένας συνάδελφος. Τα UR ρομπότ μπορούν να συνεργάζονται με τους ανθρώπους σε ένα κοινό περιβάλλον εργασίας, αυξάνοντας την παραγωγική δυνατότητα και βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας», δήλωσε ο Jacob Pascual Pape, Sales Manager South Europe της Universal Robots.
 
Τα UR ρομπότ είναι το αποτέλεσμα χρόνιων ερευνών στη ρομποτική. Από τότε που η UR δημιούργησε το UR5, το οποίο λανσαρίστηκε το 2009 με 5 κιλά ωφέλιμου φορτίου, η έρευνα συνεχίστηκε. Το 2012 η εταιρεία λάνσαρε το UR10 με 10 κιλά ωφέλιμου φορτίου. Πρωτοπόρος στη σημερινή παγκόσμια αγορά, η UR λάνσαρε τον περασμένο Σεπτέμβριο την Τρίτη γενιά ρομπότ, μία βελτιωμένη έκδοση του UR5 και του UR10, η οποία ενσωματώνει επιπρόσθετα εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και ελέγχου. 
 
Σήμερα, τα UR ρομπότ χρησιμοποιούνται σε ευρύτατο πεδίο από βιομηχανίες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, όπου η επένδυση σε οικονομική και ευέλικτη αυτοματοποίηση αποσβένεται εύκολα. Η δανέζικη εταιρεία διανέμει τα ρομπότ της σε 40 χώρες και έχει διαθέσει περίπου 4.000 ρομπότ σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ευρώπη, τα UR ρομπότ χρησιμοποιούνται ήδη από τις Lear, Oticon, Bosch, Renault, Volkswagen, Scandinavian Tobacco Group, LG, Samsung, LUK, GN Resound και πολλές ακόμη εταιρείες. 

Συνολική ανάπτυξη στον κλάδο της αυτοματοποίησης

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής, ο κλάδος βιώνει σήμερα μία ισχυρή εξέλιξη προς την αυτοματοποίηση της βιομηχανίας. Μόνο το 2013, η αύξηση των πωλήσεων των ρομπότ ήταν 15%, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 130.000 πωληθέντα τεμάχια. Η επιταχυνόμενη ζήτηση για βιομηχανικά ρομπότ αναμένεται να συνεχιστεί το διάστημα 2015 με 2017, παρουσιάζοντας πιθανή αύξηση της τάξης του 12% το χρόνο κατά μέσο όρο. 
Η UR στοχεύει σε διπλασιασμό των ετήσιων πωλήσεων από το 2014 έως το 2017, καταγράφοντας τζίρο της τάξης των 133 εκ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία μετακόμισε φέτος σε νέα κτίρια στη Δανία, αυξάνοντας αρκετά την παραγωγική της δυνατότητα. Η UR υπογράμμισε τα φιλόδοξα πλάνα της, βάση της παρουσίας της στην Ευρώπη και της ανακοίνωσής της ότι το τελευταίο τρίμηνο προχώρησε στο άνοιγμα ενός νέου γραφείου στην Ισπανία, από όπου μπορεί να υποστηρίξει τις αγορές της Νότιας Ευρώπης.  
Πηγή: News.gr

Η γιαγιά ενός φοιτητή που σπουδάζει στο εξωτερικό έχει φαγωθεί να της στείλει μια φωτογραφία για να δει πως είναι, επειδή έχει να τον δει δυο χρόνια. Εκείνος επειδή την βαρέθηκε να το ζητάει και να το ξαναζητάει στα γράμματά της, κόβει από ένα περιοδικό την φωτογραφία ενός γυμνού άντρα για να την ταχυδρομήσει. Την κόβει στα δύο για να στείλει αυτήν από τη μέση και πάνω. Κατά λάθος στέλνει εκείνη από τη μέση και κάτω.
Όταν λοιπόν την πήρε η γιαγιά του για να καμαρώσει τον εγγονό της, σχολιάζει παραπονεμένη: "Ίδιος ο παππούς σου, αξύριστος πάντα και με στραβή γραβάτα."




Σαράντα πέντε χρόνια μετά το “μικρό βήμα” του Neil Armstrong στην επιφάνεια της Σελήνης, το σύνολο των επιστημόνων που ασχολείται πολλά χρόνια με το αντικείμενο, πιστεύει ότι το όνειρο για αποικίες στη Σελήνη είναι πλέον πολύ πιθανό και μάλιστα μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.
Το 2010, ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Washington State ανακάλυψε ότι το έδαφος της Σελήνης περιέχει αλουμίνιο, σίδηρο, πυρίτιο, ασβέστιο και οξείδιο του μαγνησίου, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τρισδιάστατους εκτυπωτές για την κατασκευή σταθερών αντικειμένων.
Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) να ανακοινώνει την συνεργασία του με την αρχιτεκτονική εταιρία Foster & Partners για την κατασκευή μικρών κατοικιών, κομμάτια των οποίων θα έχουν εκτυπωθεί στο σύνολό τους από τρισδιάστατο εκτυπωτή.
Η ESA ελπίζει να κατασκευάσει στο μέλλον μια βάση στη Σελήνη που θα αποτελείται από ένα τυπωμένο στέρεο κέλυφος γύρω από ένα φουσκωτό αεροστεγή χώρο διαβίωσης. Οι κατοικίες θα κατασκευάζονται από αυτόνομα ρομπότ και θα μπορούν να φιλοξενούν τέσσερα άτομα, προσφέροντας προστασία από τους μετεωρίτες, τις ακτινοβολίες και τις τεράστιες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
Με δεδομένο ότι ελάχιστα μέρη των κατοικιών θα πρέπει να μεταφερθούν από τη Γη, τα στελέχη της ESA πιστεύουν ότι τα κτίσματα θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν κατοίκους μέσα στα επόμενα 40 χρόνια.
Οι αρχιτέκτονες προτείνουν σαν ιδανικότερο σημείο για την ανέγερση των κατοικιών το νότιο πόλο της Σελήνης, με τους υπεύθυνους της Foster & Partners να δηλώνουν:
«Στη σημερινή του μορφή, ο εκτυπωτής μας χτίζει με ρυθμό δύο μέτρων ύψους την ώρα, ενώ η επόμενη γενιά εκτυπωτών θα φτάνει τα 3,5 μέτρα την ώρα και θα μπορεί να ολοκληρώνει ένα κτήριο σε διάστημα μιας εβδομάδας»!
echoes.gr
Πώς λύθηκε το μυστήριο που παραλίγο να της δημιουργήσει προβλήματα με τον άνδρα της
Τρέλανε τον άνδρα της και παραλίγο να κάνει το ίδιο και με τους επιστήμονες. Όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν στον μαύρο σύζυγο της –επίσης μαύρης- Rosemere Fernanda de Andrade ότι το παιδί που απέκτησαν… βγήκε λευκό, δε μπορούσε να πιστέψει στ’ αυτιά του.

Τόσο εκείνος, όσο και οι συγγενείς της άρχισαν να την κοιτάζουν… με μισό μάτι. Μόλις είδαν το μωρό, το οποίο ήταν άσπρο-άσπρο σαν χιονονιφάδα, κόντεψαν να… λιποθυμήσουν. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν ότι μπορεί το παιδί να ήταν καρπός του έρωτα της Βραζιλιάνας μητέρας με κάποιον λευκό. Οι γιατροί του νοσοκομείου στο Ρεσίφε όμως, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. το έψαξαν και έλυσαν το μυστήριο. Η μικρή Ruth είχε αλμπινισμό, μια σπάνια γενετική πάθηση κατά την οποία απουσιάζει από το δέρμα οποιαδήποτε χρωστική ουσία. Το είπαν στους γονείς και έπεισαν και τον πατέρα.

Η επόμενη προσπάθεια του ζεύγους για να κάνει παιδί ήταν επίσης επιτυχής. Γεννήθηκε άλλο ένα κοριτσάκι, αλλά ήταν πιο λευκό από την αδερφή του. Η Estefani ήταν και εκείνη αλμπίνα. Νέα προσπάθεια μετά από λίγο καιρό και ήρθε στον κόσμο ο Kauan. Ένα γλυκύτατο αγοράκι, που όμως ήταν κι εκείνο αλμπίνος.

Οι γιατροί εξήγησαν το φαινόμενο στο ζευγάρι ύστερα από γονιδιακό έλεγχο που έκαναν τόσο στη μητέρα όσο και στον πατέρα. Και οι δυο τους διαπιστώθηκε ότι έφεραν ένα γονίδιο που ευθύνεται για τον αλμπινισμό. Κάθε φορά που έκαναν παιδί, η 1 στις 4 ήταν να βγει με αλμπινισμό. Και τα τρία παιδιά τους «έσπασαν» τις πιθανότητες.

Βέβαια, μπορεί οι απορίες των γονιών να λύθηκαν, αλλά όχι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά ζώντας κάτω από τον καυτό ήλιο της Βραζιλίας. Τα πράγματα για τα 3 αδελφάκια είναι πολύ δύσκολα. Δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο γιατί κινδυνεύουν από εγκαύματα. Η φροντίδα της μητέρας τους είναι συνεχής, με αντηλιακά και άλλες αλοιφές που θα τα προστατεύουν. Μάλιστα, τα παιδιά χρειάζονται κάθε 3 ώρες επαλείψεις με αντηλιακό με δείκτη τουλάχιστον 60+.

http://www.pinnokio.gr 
Είναι γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη. Οι ειδικοί επιστήμονες, μέσα από τη νέα έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ, εκτιμούν πως υπάρχουν ακόμη κάποια περιθώρια ώστε να αποφύγουμε το μοιραίο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Προσπάθειες γίνονται, μα η αλήθεια είναι πως οι πρώτες επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος είναι ήδη ορατές στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπτώσεις που αναμένεται να ενταθούν μέσα στις επόμενες δεκαετίες.
Κάποια μέρη του πλανήτη είναι πιο ευάλωτα από άλλα εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης αλλά και των υποδομών τους, που είναι ικανές να προστατέψουν κάθε χώρα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Το «Notre Dame Global Adaptation Index (ND-GAIN)» βαθμολογεί με άριστα το 100, τις χώρες που κινδυνεύουν λιγότερο από την κλιματική αλλαγή και μας παρουσιάζει έναν κατάλογο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Οι 10 χώρες που κινδυνεύουν λιγότερο από την κλιματική αλλαγή είναι:
1. Νορβηγία με σκορ 82,7
2. Νέα Ζηλανδία με σκορ 82,2
3. Σουηδία με σκορ 81,6
4. Φινλανδία με σκορ 81,5
5. Δανία με σκορ 81,4
6. Αυστραλία με σκορ 80,1
7. Ηνωμένο Βασίλειο με σκορ 80
8. Ηνωμένες Πολιτείες με σκορ 78,9
9. Γερμανία με σκορ 78,8
10. Ισλανδία με σκορ 78,8
Οι 10 χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή είναι:
1. Γουινέα -Μπισάου με σκορ 37,3
2. Αφγανιστάν με σκορ 35,6
3. Αϊτή με σκορ 35,6
4. Νίγηρας με σκορ 35,6
5. Σουδάν με σκορ 35,5
6. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 34
7. Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με σκορ 33,9
8. Ερυθραία με σκορ 33,7
9. Μπουρουντί με σκορ 33,7
10. Τσαντ με σκορ 31,5
Να σημειώσουμε πως η Ελλάδα συγκεντρώνει σκορ 64,6 και βρίσκεται στην 41η θέση.
Εδώ μπορείτε να δείτε το χάρτη με τις βαθμολογίες που συγκεντρώνει κάθε χώρα.
echoes.gr
Αν το ψωμί έχει αρχίσει να μπαγιατεύει, και δεν θέλετε να το πετάξετε, υπάρχει ένα κόλπο για να
το κάνετε και πάλι σαν φρέσκο!

Απλά βάλτε ένα κομμάτι από φρέσκο σέλινο στη σακούλα και κλείστε το. Θα επαναφέρει τη γεύση του αλλά και την υφή του.




http://www.seleo.gr 
Το «Feast of friends» που, γυρίστηκε το 1968 από το ίδιο το συγκρότημα και ποτέ δεν πέρασε τα όρια ενός ανεπίσημου δικτύου διανομής, διατίθεται για πρώτη φορά, σε DVD.

Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Στις λίγες περιπτώσεις που τα σαράντα λεπτά του προβλήθηκαν σε μικρά φεστιβάλ, τα σχόλια δεν ήταν ακριβώς θετικά. Χώρια που, σχολιάζοντάς το πρόσφατα, ο ντράμερ των Doors, Τζον Ντέσμορ, έλεγε ότι «δεν είναι δα και κανένα αριστούργημα».

Έστω κι έτσι, το «Feast of friends» είναι ένα φιλμ που η αμερικανική μπάντα γύρισε μόνη της, καταγράφοντας κατά κάποιο τρόπο τον εαυτό της. Με ίδια έξοδα, ξεκινώντας από την καλοκαιρινή της περιοδεία του 1968 -πριν δηλαδή κάνουν κάτι παρόμοιο οι Beatles με το Let it Be και οι Rolling Stones με το Gimme Shelter.

Περιγράφοντάς το, σαν ένα «μυθοπλαστικό ντοκιμαντέρ» όπως εμφανίζεται να λέει ο Τζιμ Μόρισον στο σχετικό τρέιλερ. «Δεν μπορώ να πω πολλά για αυτό», συνεχίζει μπερδεύοντας τα πράγματα περισσότερο, «γιατί στην πραγματικότητα δεν το κάνουμε εμείς. Κατά κάποιο τρόπο, φτιάχνεται μόνο του».

Σκηνοθέτης ήταν ο Πολ Φεράρα, συμφοιτητής του Μόρισον και του Ρέι Μανζάρεκ στο τμήμα κινηματογράφου του UCLΑ και υπεύθυνος για την πειραματική ταινία «HWY: An American Pastoral», στην οποία ο τραγουδιστής των Doors υποδύεται ένα περιπλανώμενο ταξιδιώτη.



Πάλι σύμφωνα με το Ντέσμορ, το εγχείρημα του ντοκιμαντέρ δεν ήταν και πολύ αυστηρά οργανωμένο: «απλώς σκεφτήκαμε να καταγράψουμε αυτό που κάναμε, γιατί θα είχε πλάκα και ίσως θα φαινόταν χρήσιμο στο μέλλον» έλεγε σχετικά σε συνέντευξή του. Έτσι, περιλήφθηκαν αποσπάσματα από συναυλίες, στιγμές χαλάρωσης στα παρασκήνια (όπου οι Doors δεν ήταν και τόσο φασαριόζοι), μίνι συνεντεύξεις φυσικά ή ένα ταξίδι με ιστιοπλοϊκό.

Θα υπήρχαν κι άλλα, το συγκρότημα όμως σταμάτησε να βάζει το χέρι στην τσέπη την άνοιξη του 1969, έπειτα από μια επεισοδιακή συναυλία στο Μαϊάμι. Ο Μόρισον, συνελήφθη τότε για προσβολή της δημόσιας αιδούς.

Ίσως για αυτό η προγραμματισμένη για τις 11 Νοεμβρίου, αποκατεστημένη έκδοση της Eagle Rock, κυκλοφορεί συμπληρωμένη με μερικά καλούδια.

Επιπλέον υλικό ας πούμε, που προοριζόταν για τη βασική ταινία και περιλαμβάνει ένα παιχνίδι πόκερ, αυτοσχεδιασμούς του Μόρισον στο πιάνο, ένα καβγαδάκι με τον φωτογράφο Ρίτσαρντ Άβεντον ή μια ηχογράφηση του τραγουδιού Wild Child· μια εξίσου ραφιναρισμένη βερσιόν του βρετανικού ντοκιμαντέρ The Doors Are Open, που αιχμαλώτισε τη συναυλία της μπάντας στο Roundhouse του Λονδίνου και «αν και ασπρόμαυρη, είναι η καλύτερη εμφάνισή μας που έχει μαγνητοσκοπηθεί» κατά τη γνώμη του Ντέσμορ· μια εκτέλεση του The End επίσης, που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 1967 στο Τορόντο.

Πράγματα πάντως, που οι πρώτοι θεατές του «Feast of friends», δεν χρειάζονταν για του δώσουν μυθικές διαστάσεις. Σύμφωνα με μια εκδοχή, το είχαν δει στις αρχές της δεκαετίας του ’70, από μια κόπια που ο Μόρισον φέρεται να κουβαλούσε συνεχώς μαζί του σε μια χαρτοσακούλα, τον καιρό που είχε αποτραβηχτεί στο Παρίσι. Μια μέρα την ξέχασε στο σπίτι ενός φίλου και λίγες μέρες μετά, πέθανε.

ΠΗΓΗ: tanea.gr
«Όλοι έχουμε μια πεινασμένη καρδιά», όπως λέει και στο τραγούδι του το «Αφεντικό», οι συγκεκριμένοι φαν του μάλλον το παράκαναν. Πλήρωσαν από 300.000 δολάρια ο καθένας για να φάνε μακαρόνια από τα χεράκια του Μπρους Σπρίνγκστιν, αλλά και να τους κάνει ένα μάθημα κιθάρας.

Τουλάχιστον όλα αυτά έγιναν για καλό σκοπό καθώς τα χρήματα θα διατεθούν στο ίδρυμα Bob Woodruff για τους τραυματισμένους Αμερικανούς στρατιώτες.

Αρχικά ο τραγουδιστής είχε προγραμματίσει να παίξει μουσική στην εκδήλωση ενώ συζητούσε και την πιθανότητα να καλέσει το νικητή της δημοπρασίας σπίτι του για φαγητό. Τελικά για να ανεβεί το ποσό, προσέφερε ένα μάθημα κιθάρας αλλά και μια βόλτα με τη μοτοσυκλέτα του.

Στη διάρκεια της βραδιάς εμφανίσεις έκαναν και άλλοι διάσημοι σταρ μεταξύ τους και ο παρουσιαστής Τζον Στιούαρτ. Στην εκδήλωση συγκεντρώθηκε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

http://www.4news.gr 
Τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας η δυνατότητα ηλεκτρονικής ανανέωσης της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ, χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στις υπηρεσίες του Οργανισμού.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, θα ήταν ένα μέτρο ριζικού οργανωτικού εξορθολογισμού που θα προσέφερε μείωση έως και 3.600.000 επισκέψεων ετησίως και θα έθετε οριστικό τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των ανέργων στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
Ωστόσο, αν και συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ.
“Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία θα γίνει σύντομα” αναφέρουν στην aftodioikisi.gr πηγές του ΟΑΕΔ, σημειώνοντας πως έχει γίνει η σχετική προεργασία και έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό το τεχνικό μέρος.
Σχετική ανακοίνωση για το θέμα αναμένεται να βγάλει εντός των ημερών ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θ.Αμπατζόγλου.
Σε κάθε περίπτωση όταν «ανοίξει» αυτή η δυνατότητα, τα οφέλη θα είναι μεγάλα και για τους ανέργους, που δεν θα χρειάζονται να ταλαιπωρούνται τις ουρές του ΟΑΕΔ αλλά και οι υπηρεσίες θα αποδεσμεύσουν διοικητικό προσωπικό σε πιο αποτελεσματικές λειτουργίες.
Δοκιμάστε το, δεν θα το πιστεύετε...
Όσο και να προσπαθήσετε δεν θα καταφέρετε να αλλάξετε το αποτέλεσμα.
Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα.

1. Όπως κάθεστε στο γραφείο σας, σηκώστε το δεξί σας πόδι από το πάτωμα και κάντε κύκλους δεξιόστροφα, όπως οι δείχτες ενός ρολογιού.





2. Ενώ κάνετε τους κύκλους με το δεξί πόδι (στην φορά των δειχτών του ρολογιού), γράψτε τον αριθμό 6 στον αέρα με το δεξί χέρι σας.

Το πόδι σας τότε θα αλλάξει κατεύθυνση!

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
- Ένας ταξιδιώτης αποφασίζει να περάσει την νύχτα του στο πρώτο χωριό που θα συναντούσε μπροστά του.
Αυτό "έτυχε" να είναι ποντιακό...νοικιάζει ένα δωμάτιο και βγαίνει βολτίτσα στην ταβέρνα.
Δεν άργησε η στιγμή που θα ξεκινούσαν τα ανεκδοτα, μόνο που υπήρχε μία διαφορά.....Δεν λέγανε ανέκδοτα μα αριθμούς...

Φωνάζει κάποιος -το 1364.....χαχαχαχα,γελάνε οι υπόλοιποι,λέει ο άλλος το 2104,χαχαχαχαχαχα γελάει ο κόσμος...
δεν αντέχει και ρωτάει τι παίζεται...
ο Κωστίκας πρόθυμος του απαντάει:κοίτα,επειδή εμείς τα ξέρουμε για να μην τα ξαναλέμε τα έχουμε βάλει αριθμούς,οπότε δεν κουραζόμαστε και δεν χρονοτριβούμε....
μάλιστα λέει ο ταξιδιώτης...
μπορώ να πω και εγώ ένα???
Μα φυσικά του λέει ο Κωστίκας...
και λέει :το 4658...
έχουν ξεσκιστεί όλοι οι πόντιοι να γελάνε,σε σημείο που κλαίγανε από τα γέλια...λες και βάρεσε συναγερμός στο χωριό...μόνο που έβλεπε ο ένας τον άλλον γελούσαν...
όταν μετά από πολύ ώρα ηρέμησαν,άρχισαν ένας-ένας πόντιος να αγκαλιάζει τον ταξιδιώτη και να τον φιλάει και όταν αυτός ρώτησε απορημένος: μα γιατί???
και του απάντησε ο Κωστίκας:
Πρώτη φορά το ακούσαμε ! ! ! !

http://simantra.blogspot.gr 
Επειδή το νερό είναι τόσο σημαντικό για το σώμα, τα οφέλη από την τακτική κατανάλωση καθαρού και επαρκούς σε ποσότητα νερού είναι απεριόριστα.

Δείτε τι μπορείτε να προσθέσετε στο νερό που πίνετε για να έχετε ακόμα μεγαλύτερα οφέλη, κυρίως όσον αφορά την πέψη των τροφών στο στομάχι και την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Φρεσκοστυμμένο λεμόνι

Τα λεμόνια είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι ένα πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό, επειδή βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Τα λεμόνια είναι επίσης καλά επειδή βοηθούν στον καθαρισμό του σώματος, καθώς και στην καλύτερη χώνεψη, λόγω των πεπτικών τους ενζύμων που είναι όμοια με εκείνα του οργανισμού μας.

Φρέσκα φύλλα μέντας/δυόσμου

Η μέντα βελτιώνει τη ροή της χολής και μπορεί να βοηθήσει με την ενεργοποίηση των σιελογόνων αδενών -και με τα πεπτικά ένζυμα που παράγονται- στην καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που παίρνετε από τις άλλες τροφές. Είναι επίσης ένα κατευναστικό και ηρεμιστικό βότανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλύνει τις ενοχλήσεις στο στομάχι.

Μηλόξυδο

Μπορεί να κάνει τη γεύση του νερού λίγο πικρή, αλλά οι ευεργετικές του ιδιότητες θα σας βοηθήσουν πολύ. Το μηλόξυδο μπορεί να σας βοηθήσει στην εξάλειψη των τοξινών από τα όργανά σας, ενώ σκοτώνει τα βακτήρια, σας βοηθάει να διατηρήσετε ένα υγιές σωματικό βάρος και βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης συνολικά. Και ακριβώς όπως τα λεμόνια, το μηλόξυδο μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην εξισορρόπηση του pH στο σώμα σας.

Κανέλα

Η κανέλα είναι ένα ακόμα παραδοσιακό βότανο που έχει αντιμυκητιασικές και αντιιικές ιδιότητες, ενώ, εδώ και αιώνες, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση της δυσπεψίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην κυκλοφορία του αίματος, τον καλύτερο μεταβολισμό των λιπαρών κατά τη διάρκεια της πέψης και τη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Αυτό το πετυχαίνει με την επιβράδυνση του χρόνου που χρειάζονται οι τροφές να πάνε από το στομάχι στο λεπτό έντερο. Τοποθετήστε ένα μικρό ραβδί κανέλας στο ποτήρι και αφήστε το να δώσει γεύση στο νερό.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην καταπολέμηση της δυσπεψίας, στις κράμπες, τη ναυτία και τα αέρια. Είναι μια αντιφλεγμονώδης και αντιιική ρίζα που ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ μπορεί επίσης να σκοτώσει ορισμένα καρκινικά κύτταρα! Κόψτε σε ροδέλες ένα κομμάτι ρίζας τζίντζερ όσο ο αντίχειράς σας σε μέγεθος, ρίξτε το στο ποτήρι/μπουκάλι και αφήστε το να απελευθερώσει τα συστατικά του.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!