Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015


Το Μπαζάρ της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Δεκεμβρίου. (Σάββατο 11:00-20:00 και Κυριακή 09:00-17:00).

Τα αδεσποτάκια που φιλοξενούμε σας παρακαλούνε τώρα που αλλάζει η εποχή και θα τακτοποιείτε ντουλάπες, που θα καθαρίζετε σπίτια και αποθήκες, να μην ξεχάσετε να στείλετε στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ότι δεν χρειάζεστε πια…
Με τους δικούς σας μικρούς θησαυρούς εμείς μπορούμε να κάνουμε θαύματα, να γιατρέψουμε πονεμένες ψυχούλες και να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται..
Το δικό μας ευχαριστώ είναι λίγο μπροστά στα γεματα ευγνωμοσύνη μάτια τους…
Στείλτε μας είδη για το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ που θα γίνει 12 και 13 Δεκεμβίου, στο Πολεμικό Μουσείο και πάλι.
Πληροφορίες/παραλαβές ειδών : 2106020202

Στις 12 Δεκεμβρίου 1915, πριν από εκατό ακριβώς χρόνια, γεννήθηκε ένας μύθος. Ο Φρανκ Σινάτρα άφησε εποχή καθώς η ερωτική ζωή του υπήρξε κρυφό όνειρο κάθε εραστή με αξιώσεις.

Το… παλμαρέ του περιλαμβάνει σχέσεις με τις κορυφαίες σταρ του Χόλιγουντ και όχι μόνο: Η Μέριλιν, η Λάνα Τέρνερ, η Τζούντι Γκάρλαντ, η Άντζι Ντίκινσον, είχαν θυελλώδεις ερωτικές σχέσεις μαζί του.

Οι τέσσερις τυχερές που έφτασαν μαζί του στον γάμο ήταν η Νάνσυ Μπαρμπάτο, η «νοικοκυρά» της υπόθεσης, η ατίθαση Άβα Γκάρντνερ, η Μία Φάροου, κοριτσάκι τότε, και η σύζυγος της ωριμότητάς του Μπάρμπαρα Μαρξ. Και αυτός ο κατάλογος ήταν μόνο η αρχή...

ΠΗΓΗ: newsonly.gr
Στη δουλειά μας περνάμε καθημερινά τις ίδιες, αν όχι περισσότερες ώρες από όσες περνάμε στο σπίτι μας, με τους δικούς μας.

Όσο μάλιστα εντείνονται οι ρυθμοί για πολλούς εργαζόμενους, η δουλειά τους τους «βλέπει» πολύ περισσότερο από την οικογένεια τους και το σπίτι τους.

Αυτή από μόνη της είναι μία στρεσογόνος και κουραστική κατάσταση αλλά είναι συχνά και μία αναγκαιότητα.

Η δαμόκλειος σπάθη του ανταγωνισμού, των ψηλών απαιτήσεων, των συρρικνώσεων και των «εκκαθαρίσεων» σε πολλές εταιρείες κρέμεται πάνω απ’ τα κεφάλια του προσωπικού, τόσο των υψηλόβαθμων όσο και των «απλών υπαλλήλων».

Μέσα σ’ αυτή την ατμόσφαιρα οι εντάσεις είναι αναμενόμενες και η δυσφορία πολλές φορές αναπόφευκτη.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr
Η 33χρονη ράπερ μοιράστηκε με τους 14 εκ. followers της το πανάκριβο μονόπετρο που της χάρισε με αφορμή τα γενέθλιά της ο αγαπημένος της.

«Αυτό ακριβώς εννοούσα μωρό μου. Lol. Μικ Μιλ σε αγαπώ» έγραψε στη λεζάντα της πρώτης φωτο ενώ τη δεύτερη συνόδευσε με το εξής σχόλιο: «Αυτή η πέτρα είναι ανεκτίμητη (η φωνή μου)».

Ο ίδιος βέβαια της ευχήθηκε και μέσω Instagram γράφοντας την εξής αφιέρωση: «Χρόνια πολλά στην πιο δυναμική και τρυφερή γυναίκα που έχω γνωρίσει, το μωρό μου!».



Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Nicki Minaj κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται για το αν παντρεύεται!

ΠΗΓΗ: mad.tv

Το κρύο άρχισε για τα καλά και όλοι αναζητούμε τρόπους για να ανεβάσουμε την εξωτερική αλλά και την εσωτερική θερμοκρασία.
Όταν τρώμε, ο οργανισμός ενεργοποιεί τη διαδικασία της πέψης για να διασπάσει και να μεταβολίσει την τροφή. Η πέψη διαρκεί αρκετές ώρες και στη διάρκειά της παράγεται θερμότητα, γεγονός που εξαρτάται από το είδος της τροφής και τις θερμίδες που περιέχει.
Όσο διαρκεί η διαδικασία, αυξάνεται η εσωτερική θερμοκρασία του οργανισμού.
Η θερμοκρασία αυτή, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Τζώρτζια, κυμαίνεται από 36,6 έως 37,7 βαθμούς Κελσίου, αν και για τους περισσότερους ανθρώπους είναι κάτω από 37 βαθμούς.
Όταν λοιπόν κάνει κρύο, η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να μας βοηθήσει να αυξήσουμε την εσωτερική θερμοκρασία μας.
Σούπες
Οι σούπες όπως και η φασολάδα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για τις κρύες μέρες. Η κοτόσουπα είναι επίσης καλή επιλογή, καθώς συνδυάζει πρωτεΐνες κα υδατάνθρακες. Οι σούπες λαχανικών που δεν περιέχουν υδατάνθρακες μπορούν να μας ζεστάνουν αλλά η αύξηση της θερμοκρασίας δεν έχει διάρκεια.
Λαχανικά
Ορισμένα λαχανικά, όπως οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες, τα καρότα και τα παντζάρια, είναι πιο δύσπεπτα και συνεπώς απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να αξιοποιηθούν από τον οργανισμό.
Καυτερές πιπεριές
Οι καυτερές πιπεριές, λόγω της καψαϊκίνης που περιέχουν, διεγείρουν το κυκλοφορικό σύστημα και βοηθούν στην αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Το μαύρο πιπέρι, λόγω της πιπερίνης, μιας ουσίας που αυξάνει τη θερμογένεση μέσω της επίδρασης της στο νευρικό σύστημα, μπορεί επίσης να βοηθήσει.
Πράσινο Τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει μια ομάδα ουσιών που λέγονται κατεχίνες, οι οποίες αυξάνουν τη θερμογένεση.
Τzίντζερ
Το τζίντζερ περιέχει δύο χημικές ουσίες, την τζιντζερόλη και την σογκαόλη, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ιδιαίτερη γεύση του αλλά του προσδίδουν και θερμαντικές ιδιότητες.
Πηγή: onmed.gr

Δείγμα ψυχασθένειας αποτελεί η χρήση τελείας στα μηνύματα που ανταλλάζουμε μέσω chat, σύμφωνα με νέα έρευνα του Binghamton University που «παγώνει» τα δάχτυλα όσων τη διαβάζουν.
Οι ερευνητές εξηγούν, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, ότι όταν κάποιος χρησιμοποιεί τελεία στο τέλος μονολεκτικών μηνυμάτων ή ανολοκλήρωτων προτάσεων –όπως, «στείλε να δω.», «lol.», «ναι αμέ.»- είναι πολύ πιθανό να είναι ψεύτης ή, ακόμα χειρότερα, ψυχασθενής. Εξαιρούνται, φυσικά, οι γονείς μας που πιάνουν πρώτη φορά smartphone στα χέρια τους.
Από την άλλη πλευρά, όσοι κλείνουν τις προτάσεις τους με θαυμαστικό –όπως, «τέλειο!», ελπίζω να είσαι εσύ!», «έλα να πάμε!»- είναι πιο ειλικρινείς και συναισθηματικοί, αναφέρει η έρευνα.
Όπως επισημαίνει η επικεφαλής ερευνήτρια, Celia Klin, τα μηνύματα που ανταλλάζουμε όταν κάνουμε chatting δεν υπακούν στους κανόνες της γραμματικής και δεν μας βοηθούν να καταλάβουμε τα πραγματικά αισθήματα του συνομιλητή μας, σε αντίθεση με μια συζήτηση τετ-α-τετ. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούμε να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα με βάση τα emoticons (εικονίδια), τα σημεία στίξης και άλλες ιδιαιτερότητες στο γραπτό λόγο του συνομιλητή μας.
Πόσες φορές δεν έχουμε καταλάβει τη διάθεση των φίλων μας από τον τρόπο που γράφουν στο skype, το what’s up ή στο chat του Facebook; Αμέσως αναγνωρίζουμε τα σημάδια της «κακής» τους διάθεσης, του εκνευρισμού, ακόμη και της ειρωνείας τους, από την ταχύτητα με την οποία γράφουν, τα emoticons που χρησιμοποιούν ή τις παύσεις ανάμεσα στα μηνύματά τους.
Τις ιδιαιτερότητες του instant messaging, τη νέα αυτή επικοινωνία «που περνά μέσα από τον υπολογιστή», έρχεται να αναδείξει η βρετανική έρευνα. «Μήπως ήρθε η ώρα να διακρίνουμε τις λεπτές αποχρώσεις της διαδικτυακής επικοινωνίας και να καταλήξουμε σε συγκεκριμένους κανόνες;», διερωτάται η βρετανική εφημερίδα.
Ο Guardian προτείνει, μάλιστα, να ξεκινήσουμε με τις «ποινές» που θα επιβάλλονται σε όσους δεν χρησιμοποιούν σωστά το κινητό ή τον υπολογιστή τους με αποτέλεσμα να εκνευρίζουν τους συνομιλητές τους.
Για παράδειγμα, όσοι αφήνουν φωνητικά μηνύματα να τιμωρούνται με έξι εβδομάδες κοινωνικής εργασίας, ενω όσοι «συλλαμβάνονται» να κάνουν το σπαστικό γράψιμο-σβήσιμο (…) στο iMessage και στο τέλος να μην γράφουν τίποτα, να καθαρίζουν για ένα μήνα τους δρόμους στο Δήμο τους. Σοβαρές ποινές πρέπει να υποστούν και όσοι απαντούν σε μακροσκελή μηνύματα (άνω των 20 λέξεων) με ένα σκέτο «ok».
Φυσικά, το project της ποινικοποίησης του chatting βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία διαβούλευσης και πάσα πρόταση είναι… δεκτή.
Πηγή: insider.gr

Στο Lasqueti οι κάτοικοι έχουν γυρίσει τον χρόνο πίσω. Ζουν χωρίς ρεύμα, καίνε ξύλα και δεν χρησιμοποιούν λεφτά.
Το ασυνήθιστο νησί βρίσκεται στα ανοικτά της ανατολικής ακτής του Βανκούβερ και έχει περίπου 350 κατοίκους.

Οι περισσότεροι δρόμοι δεν έχουν άσφαλτο, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα ενώ οι κάτοικοι πίνουν νερό κατευθείαν από το ρυάκι.


«Οι άνθρωποι χάνονται μέσα στα πράγματα που κάνουν ή χειρίζονται πολύ συχνά. Νομίζω ότι περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να ωφεληθούν κάνοντας πράγματα επειδή τα έχουν πραγματική ανάγκη και όχι επειδή απλώς τα θέλουν.» αναφέρει ο 64χρονος Kurt Cehak που έζησε εκεί για τέσσερα χρόνια.


Οι κάτοικοι ζουν απλά, τρέφονται με προϊόντα που καλλιεργούν ίδιοι και δεν χρησιμοποιούν χρήματα. Στο νησί υπάρχει ένα καφέ και ένα μπαρ ενώ λειτουργεί επίσης και ένα κατάστημα όπου οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν ή να αφήσουν ένα αντικείμενο χωρίς κανένα χρηματικό αντίτιμο.


Πηγή:  iefimerida.gr

Οι παγετώνες στο όρος Έβερεστ έχουν μειωθεί κατά 28 τοις εκατό τα τελευταία 40 χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χουνάν.
Οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα τόσο μέσω δορυφόρων όσο και μέσω επιτόπιων αξιολογήσεων. Εκτός από τη συρρίκνωση των παγετώνων, η έκθεση αναφέρει ότι το Έβερεστ σημειώνει επίσης υψηλότερες θερμοκρασίες τα τελευταία 50 χρόνια.
«Η συρρίκνωση των παγετώνων συγκρίθηκε σε σχέση με τις μετρήσεις που ελήφθησαν τη δεκαετία του 1970», αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.
Σήμερα, το φυσικό καταφύγιο του βουνού διαθέτει περίπου 1.476 παγετώνες, οι οποίοι καλύπτουν 2.030 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Οι συνέπειες της συρρίκνωσης των παγετώνων περιλαμβάνουν την ανάπτυξη ευρέων παγωμένων λιμνών και υψηλότερα επίπεδα ποταμών, αναφέρει η έρευνα.
Για παράδειγμα, η τηλεπισκόπηση έδειξε ότι το μέγεθος της παγωμένης λίμνης στο φυσικό καταφύγιο του βουνού αυξήθηκε από 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα το 1990 σε 114 τετραγωνικά χιλιόμετρα το 2013.
Το όρος Έβερεστ βρίσκεται μεταξύ του Νεπάλ και της Κίνας, και με ύψος 8.844 μέτρα είναι το υψηλότερο βουνό του κόσμου. Μεγάλα ποτάμια της Ασίας, όπως ο Γάγγης και ο Βραχμαπούτρα πηγάζουν από το βουνό.
Εάν η προβλεπόμενη πτώση των παγετώνων συνεχιστεί, τότε μπορούν επίσης να επηρεαστούν η γεωργία και η παροχή υδροηλεκτρικής ενέργειας.
Νωρίτερα αυτό το έτος, διεθνείς εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν ότι οι 5.500 παγετώνες στην περιοχή Χίντου-Κους των Ιμαλαΐων ενδέχεται να μειωθούν κατά 70 έως 99 τοις εκατό έως το 2100. Στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται οι υψηλότερες κορυφές του κόσμου.

Το 2015 ήταν μια «γεμάτη» χρονιά από όλες τις απόψεις, καθώς οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες σε όλα τα μέτωπα.
Παρά τις δυσκολίες, οι επιστήμονες δεν σταμάτησαν και αυτή τη χρονιά να προσπαθούν για το καλύτερο και προχώρησαν σε σημαντικές ανακαλύψεις και καινοτομίες.
Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα σημαντικότερα ιατρικά επιτεύγματα που σημειώθηκαν μέσα στη χρονιά που φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της.
- Οι επιστήμονες «ανακατασκεύασαν» τον ιό της πολιομυελίτιδας για την αντιμετώπιση του καρκίνου
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ντιούκ κατάφεραν να «ανακατασκευάσουν» με επιτυχία τον ιό της πολιομυελίτιδας για να τον χρησιμοποιήσουν ενάντια στο γλοιοβλάστωμα, ένα τύπο καρκίνου του εγκεφάλου. Η τροποποιημένος ιός PVS-RIPO «αναζητά» τους υποδοχείς που βρίσκονται επάνω στον καρκινικό όγκο και συνδέεται με αυτούς ώστε να «δηλητηριάσει» τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς μάλιστα να επιδρά καθόλου στα υγιή κύτταρα.
- Θεραπεία λευχαιμίας
layla richards
Ένα κοριτσάκι ενός έτους από τη Βρετανία έγινε ο πρώτος ασθενής στον κόσμο στον οποίο επιτεύχθηκε ανάσχεση της λευχαιμίας χάρη σε μια νέα πειραματική θεραπεία με ανοσοποιητικά κύτταρα από δότη, τα οποία είχαν υποστεί την κατάλληλη γενετική τροποποίηση ώστε να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.
Αν και οι γιατροί θεωρούν ότι είναι ακόμη νωρίς να μιλήσουν για οριστική θεραπεία (θα πρέπει να περάσουν ένα έως δύο χρόνια ακόμη για να είναι σίγουροι), παρ’ όλα αυτά θεωρούν ήδη «σχεδόν θαύμα», όπως είπαν, αυτό που συνέβη, με δεδομένο ότι ο καρκίνος της μικρής Λάιλα Ρίτσαρντς ήταν πολύ επιθετικός.
Η πρωτοποριακή θεραπεία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Γκρέιτ Όρμοντ Στριτ του Λονδίνου. Συνεργάσθηκαν επιστήμονες του University College του Λονδίνου (UCL) και της γαλλικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Cellectis, η οποία δημιουργεί τα μεταλλαγμένα ανοσοποιητικά κύτταρα και ήδη χρηματοδοτεί μια ολοκληρωμένη κλινική δοκιμή της θεραπείας, η οποία θα αρχίσει το 2016.
Το κορίτσι είχε διαγνωσθεί με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, την πιο συχνή μορφή παιδικής λευχαιμίας, όταν ήταν μόλις τριών μηνών.
- Επικοινωνία ανθρώπινων εγκεφάλων
brain to brain communication
Δύο άνθρωποι που δεν βρίσκονταν στον ίδιο χώρο έπαιξαν ένα παιγνίδι ερωταπαντήσεων χωρίς να μιλάνε μεταξύ τους. Ο ένας έκανε μια ερώτηση και μετά μάντευε την απάντηση που σκεφτόταν ο άλλος. Αυτό κατέστη εφικτό όχι με τηλεπάθεια, αλλά με τη σύνδεση των δύο εγκεφάλων μέσω… Ίντερνετ.
Το εντυπωσιακό πείραμα έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, οι οποίοι πέτυχαν την απευθείας σύνδεση των εγκεφάλων των δύο εθελοντών μεταδίδοντας μέσω διαδικτύου σήματα από τον έναν στον άλλο. Είναι η πρώτη φορά που δύο άνθρωποι συνδέθηκαν νοητικά εξ αποστάσεως και ο ένας κατάφερε να μαντέψει με σχετική ακρίβεια τι είχε ο άλλος στο μυαλό του.
- Τρισδιάστατη εκτύπωση
3d skull reconstruction jpeg
Η πρωτοποριακή μέθοδος της τρισδιάστατης εκτύπωσης βρίσκει όλο και περισσότερες εφαρμογές στο χώρο της Ιατρικής.
Πέρα από την πρώτη εκτυπωμένη καρδιά, μέσα στη χρονιά επετεύχθη και η η πρώτη μεταμόσχευση κρανίου τρισδιάστατης εκτύπωσης. Ένα κοριτσάκι μόλις τριών ετών έγινε η πρώτη ασθενής στον κόσμο που υποβλήθηκε σε ολική αναδόμηση κρανίου με τη βοήθεια μοσχεύματος που κατασκευάστηκε χάρη στην τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η Χαν Χαν έπασχε από υδροκεφαλία, μια σπάνια πάθηση που συνοδεύεται από συσσώρευση υγρού στον εγκέφαλο και την υπερβολική διόγκωση του κρανίου.
- Αντιμετώπιση του καταρράκτη με οφθαλμικές σταγόνες
cataracts 1
Μια νέα θεραπεία με ειδικές σταγόνες αποδείχθηκε αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του καταρράκτη σε σκύλους, χωρίς να χρειάζεται επακόλουθη χειρουργική επέμβαση. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για νέες, λιγότερο επεμβατικές θεραπευτικές προσεγγίσεις και για τον άνθρωπο.
Ο καταρράκτης είναι συχνά αποτέλεσμα της συνένωσης πρωτεϊνών που αποτελούν τον οφθαλμό. Προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα πώς το μάτι προλαμβάνει φυσιολογικά αυτή τη συνένωση ώστε ο φακός να παραμείνει διαφανής, οι ερευνητές μελέτησαν γονίδια από δύο συγγενικές οικογένειες στις οποίες είχαν εμφανιστεί περιστατικά καταρράκτη εκ γενετής. Διαπιστώθηκε πως στις οικογένειες αυτές υπήρχε κληρονομικό υπόβαθρο μεταλλάξεων σε ένα γονίδιο που παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενός μικροσκοπικού μορίου που ονομάζεται λανοστερόλη (lanosterol). Στην κανονική της μορφή, η λανοστερόλη προλαμβάνει τη συνένωση των πρωτεϊνών του ματιού.
Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με σκύλους που είχαν εμφανίσει καταρράκτη, ώστε να εξετάσουν τις πιθανές επιδράσεις της λανοστερόλης στη συχνή νόσο των ματιών. Έπειτα από έξι εβδομάδες θεραπείας με σταγόνες λανοστερόλης, ο καταρράκτης φάνηκε να συρρικνώνεται στα πειραματόζωα και ο φακός έγινε ξανά πιο διαυγής. Παρόμοια αποτελέσματα παρατηρήθηκαν σε πειράματα που περιελάμβαναν ανθρώπινα κύτταρα του ματιού και μάτια κουνελιών.
- Η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση πέους
penis transplant
Ομάδα γιατρών στη Νότια Αφρική πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους του κόσμου σε έναν 21χρονο άντρα, ο οποίος έχασε το μόριό του μετά από λανθασμένη περιτομή. Αν και αντίστοιχες χειρουργικές επεμβάσεις είχαν επιχειρηθεί και στο παρελθόν, αυτή είναι η πρώτη φορά που υπήρξε πλήρης ανάκτηση και διαρκής λειτουργία του οργάνου. Η επέμβαση είχε διάρκεια 9 ώρες με επικεφαλής τον Δρ André van der Merwe και έγινε στο νοσοκομείο Tygerberg στο Κέιπ Τάουν, σύμφωνα με δελτίο τύπου του πανεπιστημίου Stellenbosch. Λίγους μήνες αργότερα, κυκλοφόρησε μάλιστα η είδηση ότι ο 21χρονος ετοιμάζεται να γίνει πατέρας.
Πηγή: onmed.gr

Η ωραιότερη εποχή του χρόνου πλησιάζει και οι πόλεις ανά τον κόσμο ετοιμάζονται να την υποδεχτούν. “Φορούν” τα γιορτινά τους δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μαγική και παραμυθένια, η οποία παρασύρει μικρούς και μεγάλους.
Οι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί πολλοί και διάφοροι (για όποιον έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στον εαυτό του ένα ταξίδι) όμως ο απόλυτος γιορτινός προορισμός δεν είναι άλλος από την πρωτεύουσα της Αυστρίας.
Η αυτοκρατορική Βιέννη κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού.
Εντυπωσιακή, ατμοσφαιρική, γοητευτική, παραδοσιακή αλλά και μοντέρνα, συνδυάζει ιστορία και πολιτισμό, παρελθόν και μέλλον. Τα Χριστούγεννα στη Βιέννη είναι μία εμπειρία ανεπανάληπτη...
Φαντασμαγορικά στολισμένα δέντρα και δρόμοι, παραστάσεις και σκηνικά που εντυπωσιάζουν, άρωμα από ψημένα κάστανα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ζαχαρωμένα φρούτα, ντόπια προϊόντα και ζεστά ροφήματα σε παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές οι οποίες βρίσκονται παντού σε ολόκληρη την πόλη.
Vienna Magic of Advent στην ιστορική πλατεία Rathausplatz, Maria-Theresien ανάμεσα στα μουσεία Καλών Τεχνών και Φυσικής Ιστορίας, Ehrenhof λίγο έξω από το κέντρο, Riesendradplatz και Schönbrunn είναι λίγες μόνο από τις χριστουγεννιάτικες αγορές που φιλοξενούνται στις 23 συνολικά συνοικίες της Βιέννης καθιστώντας την πρέσβειρα του πνεύματος των Χριστουγέννων.
Η Αυστριακή πρωτεύουσα, λαμπερή κάτω από το φως των κεριών και του εορταστικού στολισμού της, με τα αυτοκρατορικά παλάτια της, τα μνημεία της και τον αριστοκρατικό της αέρα, δεν σε αφήνει να ξεχάσεις τη μεγάλη παράδοσή της στη μουσική. Mahler, Beethoven, Mozart και Strauss έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους σαγηνεύοντας μέχρι και σήμερα τους λάτρεις της κλασσικής μουσικής, οι νότες της οποίας πλανώνται συνεχώς στην ατμόσφαιρα.
Το πνεύμα των Χριστουγέννων βρίσκει το νόημά του στη Βιέννη και ο επισκέπτης καταφέρνει να ξεχάσει για λίγο όσα τον απασχολούν και να νιώσει και πάλι παιδί.
echoes.gr

Για τον εφιάλτη που βίωσε σε ηλικία 19 ετών μίλησε δημόσια η Lady Gaga, αποκαλύπτοντας ότι έπεσε θύμα βιασμού και πως θεωρούσε τον εαυτό της υπεύθυνο γι’ αυτό!

Πριν από περίπου ένα χρόνιο, σε ραδιοφωνική εκπομπή, η δημοφιλής τραγουδίστρια εξομολογήθηκε για πρώτη φορά ότι έπεσε θύμα βιασμού από έναν μουσικό παραγωγό, ο οποίος ήταν 20 χρόνια μεγαλύτερός της.




«Νόμιζα ότι εγώ το είχα προκαλέσει αυτό στον εαυτό μου εξαιτίας του τρόπου που ντύνομαι και επειδή είμαι προκλητική σαν άνθρωπος. Ότι ήταν δικό μου λάθος. Δεν ήξερα ούτε καν πώς να το σκεφτώ. Δεν ήξερα πώς να το αποδεχτώ. Δεν ήξερα πώς να σταματήσω να κατηγορώ τον εαυτό μου ή να σκέφτομαι ότι ήταν δικό μου το φταίξιμο», είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης για την προώθηση του ντοκιμαντέρ «The Hunting Ground», η Lady Gaga.

Για περίπου επτά χρόνια, η τραγουδίστρια δεν μίλησε σε κανέναν για τη φρίκη του βιασμού, ενώ παραδέχθηκε πως το συμβάν την έκανε να αλλάξει: «Άλλαξε το σώμα μου. Άλλαξε τις σκέψεις μου. Όταν περνάς ένα τέτοιο τραύμα, δεν έχει απλά άμεσες φυσικές προεκτάσεις. Όταν αναβιώνει μέσα στα επόμενα χρόνια προκαλεί σωματική δυσφορία. Έτσι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν όχι μόνο από πνευματικό και συναισθηματικό πόνο αλλά και σωματικό πόνο εξαιτίας της κακοποίησης, του βιασμού και επειδή είναι τραυματισμένοι με κάποιο τρόπο».

ΠΗΓΗ: star.gr

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ενημερώνονται από πολύ μικρή ηλικία για τη θρεπτική αξία των λαχανικών και εκπαιδεύονται στην κατανάλωσή τους, εν τούτοις οι περισσότεροι δεν καταναλώνουν την ποσότητα που πρέπει.
Ποια είναι αυτή; Σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών, τέσσερις έως πέντε κανονικές μερίδες λαχανικών την ημέρα. Όπου κανονική σημαίνει λ.χ. μισό φλιτζάνι κομμένα ή βρασμένα λαχανικά ή  ένα φλιτζάνι λαχανικά που τρώγονται ωμά ή μισό φλιτζάνι βρασμένα φασόλια ή 200 ml χυμός λαχανικών.
Θρεπτική αξία λαχανικών
Τα λαχανικά είναι απαραίτητα για τον οργανισμό, καθώς είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά: κάλιο, βήτα-καρωτίνη (είναι η πρόδρομος ουσία της βιταμίνης Α), μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρο, φολικό οξύ (μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β), βιταμίνες C, Ε και Κ, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες.
Εκτός του ότι είναι η μοναδική ομάδα τροφών που συγκεντρώνουν όλα αυτά τα συστατικά, έχουν και ελάχιστες θερμίδες, μια εξίσου σημαντική διατροφική παράμετρος για καλή υγεία.
Επιπλέον, περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα και βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Τα συστατικά που περιέχουν πολλά λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, η ντομάτα και το λάχανο βοηθούν στην πρόληψη μιας σειράς ασθενειών όπως ο καρκίνος του προστάτη στους άνδρες και τα καρδιαγγειακά νοσήματα στις γυναίκες.
bigstock Vegetables Chemical free Org 82780181

Ποια είναι τα πιο θρεπτικά
Το Κέντρο Επιστήμης για το Δημόσιο Συμφέρον (CSPI) των ΗΠΑ, ένας συμβουλευτικός οργανισμός που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, κατέταξε τα λαχανικά αναλόγως με την περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά.
Στην κορυφή του καταλόγου ήταν το κατσαρό λάχανο (ή λαχανίδα) και ακολουθούν:
-Το σπανάκι
-Τα χόρτα collard
-Το πράσινο μέρος από τα γογγύλια
-Τα σέσκουλα
-Η κολοκύθα
-Το σινάπι
-Οι γλυκοπατάτες
-Το μπρόκολο
-Τα καρότα
Πολύ θρεπτικά είναι επίσης το μαρούλι, οι κόκκινες πιπεριές, τα αντίδια, τα κολοκύθια, οι πράσινες πιπεριές και ο αρακάς.
Πηγή: onmed.gr

Αν έχεις τύχη διάβαινε, λέει ο λαός και μάλλον κάτι ξέρει! Ο υπερτυχερός στην Πάτρα, όπως λέει η πράκτορας, δεν επέλεξε καν τα νούμερα τους χρυσού δελτίου. Οι αριθμοί 10, 27, 28, 31, 38 και το Τζόκερ ο αριθμός 3, δεν ήταν επιλογή του παίκτη, αλλά του υπολογιστή του πρακτορείου.
Όπως περιέγραψε στο Mega η Όλγα Κορδά ο, ακόμη, άγνωστος υπερτυχερός έπαιξε ένα δελτίο αξίας 2,5 ευρώ, αλλά δεν μπήκε στη διαδικασία να διαλέξει τα νούμερα, έπαιξε ένα από τα έτοιμα “συστήματα” του πρακτορείου.
Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε… μαγική, αφού χωρίς μεγάλο κόπο και με μόλις 2,5 ευρώ ο συγκεκριμένος άνθρωπος έγινε εκατομμυριούχος και έλυσε τα οικονομικά προβλήματα της ζωής του.
Όπως είπε η κ. Κορδά ο τυχερός δεν έχει εμφανιστεί στο κατάστημά της και δεν είναι και βέβαιη για το αν ακόμη γνωρίζει πως είναι ο υπερτυχερός. Βέβαια ίσως δεν εμφανιστεί ποτέ, να μην θελήσει δηλαδή να ακουστεί το όνομά του… αν και από χθες ολόκληρη η Ελλάδα τον… αναζητά.

Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές στα ηπειρωτικά.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις από τα δυτικά, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς. Από αργά το απόγευμα βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο τοπικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αρχικά αίθριος, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια διεύθυνση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: αρχικά αίθριος, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αρχικά αίθριος, γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.
Ανεμοι: ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!