Μιλώντας στο podcast του Σταύρου Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές», ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δεν «μάσησε τα λόγια του» για τον διάδοχό του. «Την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Ελευθερίας, κάτι πεζόδρομους που είχαμε προγραμματίσει, κάτι ποδηλατοδρόμους που είχαμε προγραμματίσει, τα ακύρωσε όλα. Αυτός με μισεί, ρε! Με μισεί!».
Ο Γιάννης Μπουτάρης, με το γνωστό του στυλ, σχολίασε και την υπόλοιπη πολιτική σκηνή: : «Όταν έχεις 500.000 Έλληνες που ψηφίζουν το Βελόπουλο... κι άλλους τόσους που ψηφίζουν τον, τον... πώς τον είπαμε τον άλλο τον μπαγλαμά, τον Γιάννη το Βαρουφάκη. Τι περιμένεις, τι χώρα είναι αυτή δηλαδή; Από το ΣΥΡΙΖΑ ποιοι είναι αυτοί που είναι πραγματικά πατριώτες και θέλουνε, σκέφτονται την Ελλάδα και όχι τον κώλο τους;».
Έναν καλό λόγο, είχε όμως να πει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Τον γουστάρω πολύ γιατί ήταν έτοιμος. Δηλαδή όλα τα αλλά είναι λόγια. Αυτό που έκανε με τον Πιερρακάκη πρέπει να αλλάξει τη χώρα. Σε δύο χρόνια θα λειτουργούμε διαφορετικά. Θαυμάζω και την αντοχή του. Είναι απίστευτο, δηλαδή. Εάν ξεκαθαρίσει και κάτι πολιτικούς άλλα ντ’ άλλων που έχει μέσα... Εντέλει νομίζω το συν-πλην βγαίνει συν».