Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Τα πιο εντυπωσιακά αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ
Τα αεροπλανοφόρα θεωρούνται ο ακρογωνιαίος λίθος των ναυτικών δυνατοτήτων της Αμερικής.
Τα αεροπλανοφόρα της κατηγορίας Νίμιτς, όπως το USS George και το H.W. Bush, είναι πραγματικά τεράστια. Τα συγκεκριμένα πλοία έχουν μήκος τρεις φορές το μήκος ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου.
Δείτε παρακάτω μια σειρά εικόνων που δείχνουν πόσο επιβλητικά είναι.
aeroplanoforo10
aeroplanoforo9
aeroplanoforo8
aeroplanoforo7
aeroplanoforo6
aeroplanoforo5
aeroplanoforo4
aeroplanoforo3
aeroplanoforo2
aeroplanoforo1
Δέκα απίστευτες φωτογραφίες λίγο πριν την... καταστροφή!
Είναι κάποιες φορές που οι φωτογραφίες που τραβάμε «πιάνουν» την τέλεια στιγμή, που δεν μπορεί να δημιουργηθεί ξανά όσο κι αν το προσπαθήσουμε... Και λέγοντας την τέλεια στιγμή δεν εννοούμε πάντα κάτι καλό.
Το Boredpanda.com συγκέντρωσε τις δέκα καλύτερες τέτοιες φωτογραφίες.
perfect2.jpg
perf5.jpg
perfect.jpg
perf4.jpg
perf7.jpg
perf6.jpg
per0.jpg
per8.jpg
per.jpg
percat.jpg

Όλοι γνωρίζουμε για το παλάτι του Μπάκινχαμ αλλά το όνομα Tim Blixseth μάλλον δεν μας λέει τίποτα. Ολοι γνωρίζουμε επίσης για τους κήπους του παλατιού του Κένσινγκτον. Ομως ελάχιστοι μπορούν να καυχηθούν ότι ξέρουν τον Ινδό πολυερκατομμυριούχο που έχτισε ένα κτήριο 400.000 τετραγωνικών μέτρων αποκλειστικά και μόνο για προσωπική του χρήση. Είτε λιγότερο, είτε περισσότερο γνωστά, το Time αφιερώνει ένα άρθρο στα 8 ακριβότερα σπίτια παγκοσμίως. Ο λόγος για κάστρα, επαύλεις, παλάτια κ.τ.λ. που εκτείνονται από την Καλιφόρνια ως την Βομβάη και στελεχώνουν τη λίστα με τα 8 ακριβότερα σπίτια του κόσμου που μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω:

Heast Castle, Καλιφόρνια

Βρίσκεται στο Σαν Σιμεόν της Καλιφόρνια. Κοστίζει 191 εκατομμύρια δολάρια και δεν είναι άλλο από το 27 δωματίων κάστρο που χρησιμοποιήθηκε στον «Νονό». Το … φτωχικό έχει φιλοξενήσει την Τζάκι Κένεντι, τον Κλαρκ Γκέιμπλ, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ κι άλλους διάσημους εμοίκους. Σήμερα, το κάστρο είναι επισκέψιμο από τους τουρίστες και αποτελεί μέρος του California Park System.

7 Upper Phillimore Gardens, Λονδίνο

Βρίσκεαι στο Λονδίνο. Κοστίζει 128 εκατομμύρια δολάρια και πρόκειται για ένα 10 δωματίων πρώην σχολείο που εξελίχτηκε σ’ ένα μικρό “ανάκτορο” με υπόγεια πισίνα αλλά και ανεκτίμητα έργα τέχνης. Ιδιοκτήτριά του είναι μια κυρία, η κόρη του Leonid Danylovych Kuchma, του δεύτερου προέδρου της Ουκρανίας από τον Ιούλιο του 1994 ως τον Ιανουάριο του 2005 και προσωπική φίλη διασημοτήτων όπως ο Ελτον Τζον.

Kensington Palace Gardens, Λονδίνο

Βρίσκεται στο Billionaires Row του Λονδίνου και κοστίζει 140 εκατομμύρια δολάρια. Διαθέτει γήπεδο τένις, health center κι ένα Μουσείο αυτοκινήτου. Ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι κι ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας Premier League’s Chelsea Football Club.

Antilia, Βομβάη

Βρίσκεται στη Βομβάη της Ινδίας και κοστίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Το 400.000 τετραγωνικών μέτρων οίκημα διαθέτει έξι υπόγεια πατώματα για στάθμευση και απαιτεί προσωπικό 600 ατόμων για να το διατηρήσει. Ιδιοκτήτης της είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας, ο Mukesh Ambani, με περιουσία που αγγίζει τα 23,6 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes. Ο Ambani έκανε τα χρήματά του με την εταιρεία Reliance Industries, μια εταιρεία ενέργειας και υλικών.

Buckingham Palace. Λονδίνο

Βρίσκεται στο Λονδίνο κι αξία του αποτιμήθηκε κοντά στο 1.55 δις δολάρια από την Nationwide Building Society το 2012. Τεχνικά ακόμα είναι ένα σπίτι, αλλά σίγουρα δεν είναι προς πώληση. Ο λόγος για την ατοικία της βασίλισσας της Αγγλίας που διαθέτει 775 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων των 19 κρατικών δωματίων. Συγκεκριμένα φιλοξενεί 52 υπνοδωμάτια, 188 δωμάτια προσωπικού, 92 γραφεία και 78 μπάνια.

Four Fairfield Pond, Νέα Υόρκη

Βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και υπολογίζεται ότι κοστίζει 248,5 εκατομμύρια δολάρια. Είναι ένα σπίτι με 29 υπνοδωμάτια, καταλαμβάνει 63 στρέμματα και διαθέτει δική του μονάδα παραγωγής ενέργειας. Στο εσωτερικό υπάρχουν 39 μπάνια, γήπεδο μπάσκετ, μπόουλινγκ, γήπεδα σκουός, γήπεδα τένις, τρεις πισίνες και μια τραπεζαρία με μήκος 91 ποδιών. Ιδιοκτήτης του είναι ο Ira Rennert-ιδιοκτήτης του ομίλου Renco Group, της εταιρείας επενδύσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία και τη χύτευση. Έχει επίσης συμμετοχές σε μέταλλα και ορυχεία.

Villa Leopolda, Cote D’Azure

Βρίσκεται στη Γαλλία και κοστίζει 750 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το ακίνητο σε χώρο 50 στρεμμάτων περιλαμβάνει ένα καταπράσινο σπίτι, πισίνα, εξωτερική κουζίνα, ελικοδρόμιο και ξενώνα. Στο σπίτι αυτό έγιναν τα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας του Χίτσκοκ του 1955 «To Catch a Thief». Ιδιοκτήτης του σήμερα είναι η Lily Safra, μια βραζιλιάνα στην καταγωγή φιλανθρωπος και χήρα του λιβανέζικου τραπεζίτη William Safra. Ο σύζυγός της πέθανε όταν κάηκε άλλο ένα από τα σπίτια του ζευγαριού, προφανώς λόγω εμπρησμού.

Seven The Pinnacle. Μοντάνα

Βρίσκεται στη Μοντάνα και κοστίζει 155 εκατομμύριοα δολάρια. Ο λόγος για το μεγαλύτερο ακίνητο στο Club Yellowstone, μια ιδιωτική κοινότητα σκι και γκολφ για όσους το …αντέχει η τσέπη τους. Το σπίτι διαθέτει θερμαινόμενα πατώματα, πολλαπλές πισίνες, γυμναστήριο, κάβα και ακόμα και το δικό του τελεφερίκ. Ιδιοκτήτες του είναι οι Edra και Tim Blixseth. Ο κτηματομεσίτης και βαρώνος Tim Blixseth “συνυπάρχει” με τη λέσχη Yellowstone, αλλά η πτώχευση του συλλόγου, το διαζύγιό του και άλλα προβλήματα έχουν μειώσει σοβαρά τον πλούτο του τα τελευταία χρόνια.
πηγή: thetoc.gr
Δείτε τι κάνει αυτός ο καλλιτέχνης με το... πριόνι του!
Ένα απίστευτο ταλέντο ανακάλυψε ότι έχει ο 42χρονος Γκάμπι Ριζέα. Ο Ρουμάνος καλλιτέχνης έχει διάσημος στη χώρα του όταν αγόρασε ένα πριόνι κι αποφάσισε να το δοκιμάσει πάνω σε ένα δέντρο της αυλής του.
Σύντομα συνειδητοποίησε ότι έχει ιδιαίτερο ταλέντο στο να δημιουργεί εντυπωσιακά πρόσωπα πάνω στο ξύλο χρησιμοποιώντας το εργαλείο του κι έκτοτε οι αρχές της πόλης του, Κραϊόβα, του έχουν δώσει την άδεια να φιλοτεχνήσει διάφορα δέντρα στα πάρκα της περιοχής.
prionis1.png
prionis2.png
prionis3.png
prionis4.png

prionis5.png
prionis6.png
prionis7.png
prionis8.png
Αυτό είναι το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη
Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη νότια Νορβηγία, σχεδιάζει το αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta. Το κτίριο θα είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε το μισό να βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα, σε βάθος περίπου πέντε μέτρων, και οι επισκέπτες του να τρώνε δίπλα στα... ψάρια.
Η πρωταρχική του χρήση θα είναι ως εστιατόριο, με χωρητικότητα έως 100 ατόμων, όμως θα μπορεί να λειτουργεί παράλληλα και ως θαλάσσιο ερευνητικό κέντρο και τεχνητός ύφαλος.
«Σαν περισκόπιο, τα τεράστια παράθυρα του εστιατορίου, θα προσφέρουν θέα στο βάθος της θάλασσας και τη ζωή που υπάρχει κάτω από την επιφάνεια» λέει το γραφείο Snøhetta.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το εστιατόριο θα ονομάζεται Under και θα χτιστεί κοντά στο χωριό Båly, στο νοτιότερο άκρο της Νορβηγίας.
dining.jpg
restaur.jpg
osloos.jpg
unpder.jpg
Κακοποιημένο σκυλάκι φοβάται τους πάντες εκτός από ένα μωρό
Οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της σκυλίτσας με το όνομα Νόρα την είχαν κακοποιήσει σε απίστευτο βαθμό. Τόσο που έκαναν το γλυκύτατο ζωάκι να φοβάται τους πάντες και τα πάντα. Όλους και όλα εκτός από ένα μικρό παιδί.
«Παρά το άσχημο παρελθόν της, η γλυκιά και ήπια φύση της Νόρας φάνηκε αμέσως και γνωρίζαμε με σιγουριά ότι θα ήταν ένα θαυμάσιο οικογενειακό σκυλί» τονίζουν οι σημερινοί της ιδιοκτήτες.
Το αφιέρωμα του boredpanda.com σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη ιστορία αποκαλύπτει μια μοναδική σχέση αγάπης.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δεν χρειάζονται σχόλια
BABY5.jpg
BABY1.jpg
BABY4.jpg
BABY3.jpg
BABY2.jpg
BABY7
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!