Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Να τι κοινό έχουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι
Όλοι θέλουν να είναι ευτυχισμένοι. Πώς όμως το πετυχαίνεις αυτό; Σύμφωνα με τους ερευνητές, εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για το 40% της ευτυχίας μας. Το υπόλοιπο 60% καθορίζεται από τα γονίδια και τους εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό το 40% όμως είναι αρκετό. Τι μπορείς να κάνεις; Αντέγραψε τις εννέα συνήθειες των ευτυχισμένων ανθρώπων:
1. Δίνουν σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πιο ευτυχισμένοι και οι πιο υγιείς άνθρωποι ήταν αυτοί που είχαν καλλιεργήσει ισχυρές σχέσεις με ανθρώπους που ήξεραν ότι θα τους στηρίξουν στις δύσκολες στιγμές.
2. Δίνουν σημασία στον χρόνο κι όχι στα χρήματα
Μια σειρά ερευνών έχει δείξει ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι προτιμούν να έχουν περισσότερο χρόνο στη ζωή τους παρά περισσότερα χρήματα.
moments.jpg
3. Αλλά παράλληλα φροντίζουν να έχουν αρκετά χρήματα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους
4. Δίνουν σημασία στα «μικρά πράγματα» και προσπαθούν να νιώσουν ευγνωμοσύνη για όσα έχουν στη ζωή τους.
5. Είναι φιλάνθρωποι
Έρευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που κάνουν φιλάνθρωπες πράξεις, ακόμα και μικρές, είναι πιο ευτυχισμένοι.
6. Κάνουν γυμναστική
7. Σπαταλούν χρήματα σε εμπειρίες κι όχι σε υλικά αγαθά
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν σπαταλούν χρήματα σε εμπειρίες ή αντικείμενα που σου επιτρέπουν να έχεις εμπειρίες, όπως παπούτσια αναρρίχησης ή βιβλία.
funs.jpg
8. Ζουν τη στιγμή.
9. Περνούν χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους τους.
Δουλειά στα όρθια ή καθιστική εργασία; Από τι κινδυνεύετε περισσότερο
Παρά τη δαιμονοποίηση της παρατεταμένης καθιστικής εργασίας, νέα έρευνα έρχεται να ενοχοποιήσει και την παρατεταμένη ορθοστασία στη δουλειά, που, σύμφωνα με την έρευνα, μπορεί να προκαλέσει  καρδιοπάθειες.
Η καθιστική εργασία συνδέεται με καρκίνο, διαβήτη Τύπου 2 και γρήγορη γήρανση. Θεωρείται ως ως η νέα μορφή... καπνίσματος  αφού προκαλεί τα ίδια δεινά στον οργανισμό, όπως έδειχνε περσινή έρευνα. Ωστόσο, νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Αμερικανικό Δελτίο Επιδημιολογίας έρχεται να δείξει ότι και η παρατεταμένη ορθοστασία στη δουλειά μπορεί να μας βλάψει εξίσου. Συγκεκριμένα, όποιος εργάζεται για πολλές ώρες όρθιος κινδυνεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα.
kathh
Στην έρευνα που διήρκεσε 12 χρόνια συμμετείχαν 7.000 άτομα σε Οντάριο και Καναδά και βρέθηκε ότι όσοι εργάζονται όρθιοι κινδυνεύουν δυο φορές από εκείνους που περνούν τη μέρα καθήμενοι. Αυτό συμβαίνει γιατί με την όρθια στάση αυξάνεται η πίεση στις φλέβες και ενισχύεται το  οξειδωτικό στρες, το οποίο μπορεί να συμβάλει στον αυξημένο κίνδυνο καρδιακής νόσου. Επισης συνδέεται με τους χρόνιους πόνους της πλάτης και τις μυοσκελετικές δυσλειτουργίες στα πόδια.
paina
Η έρευνα υποδεικνύει στους εργοδότες να επικεντρωθούν σε προγράμματα ευεξίας που θα απευθύνονται σε όσους εργάζονται όρθιοι επί ώρες, ακριβώς προτείνεται και για τους καπνιστές.
Για όσους δεν μπορούν να αποφύγουν να παραμείνουν στη δουλειά, συνιστά να τεντώνονται τακτικά για να διευκολύνουν τη λειτουργία των μυώνων.
Εν κατακλείδι, αφού οι δυο μελέτες υποδηλώνουν ότι τόσο οι καθήμενοι, όσο και οι όρθιοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν,  ίσως η λύση είναι να εναλλάσσονται μεταξύ τους (εάν φυσικά το επιτρέπει το αφεντικό).
Νέα μόδα: Αλεξίσφαιρες σχολικές τσάντες - Δείτε το δελτίο παραγγελίας
Χρυσές μπίζνες στις ΗΠΑ με σχολικές τσάντες που έχουν ενσωματωμένο αλεξίσφαιρο πάνελ, με στόχο να λειτουργήσουν σαν ασπίδα για τον μαθητή σε περίπτωση επίθεσης με πυρά.
Σύμφωνα με την Telegraph, το ιδιωτικό σχολείο των ΗΠΑ, Florida Christian School  στο Μαΐάμι, πουλά τέτοιες σχολικές – αλεξίσφαιρες - τσάντες , αναφέροντας ότι δίνουν στα παιδιά επιπλέον ασφάλεια σε περίπτωση επίθεσης.
florr1

Οι γονείς μπορούν να παραγγείλουν τις σάκες με το αλεξίσφαιρο πάνελ έναντι 120 δολαρίων στο site του σχολείου, όπου διαφημίζεται επίσης ένα κόκκινο μπλουζάκι με το λογότυπο του σχολέιου και χειμερινά ρούχα για τους μαθητές.
Ο George Gulla, επικεφαλής ασφαλείας του σχολείου, είπε στην εφημερίδα Miami Herald :
«Είναι απλά ένα εργαλείο. Προτιμώ να είμαι προετοιμασμένος για το χειρότερο παρά να λέω εκ των υστέρων, “μακάρι να το είχαμε κάνει αυτό”. Δεν είναι βέβαια στις συνήθεις πρακτικές, αλλά ποιες είναι οι συνήθεις πρακτικές;».
Με αυτή τη φόρμα οι γονείς μπορούν να παραγγείλουν τις τσάντες online
florr

To σχολείο καλεί τους μαθητές να τις φορούν στο στήθος, ενώ έχει ειδικούς φύλακες στις εισόδους του σχολικού συγκροτήματος.
Το τελευταίο δίμηνο οι ΗΠΑ έχουν συγκλονιστεί  από δυο πολύνεκρες επιθέσεις ενόπλων. Η μια την 1η Οκτωβρίου, όταν ο Stephen Paddock  άρχισε να πυροβολεί από τον 32 όροφο του Mandalay Bay Hotel στο Λας Βέγκας, σκοτώνοντας 59 άτομα.
mandalayy
Στις 5 Νοεμβρίου ο Devin Patrick Kelley σκότωσε 26 άτομα σε εκκλησία στο Τέξας και, όπως έγινε γνωστό, το είχε σκάσει από ψυχιατρείο.
Η σφαγή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια με 32 νεκρούς και άλλο ένα περιστατικό στο Δημοτικό Σχολέιο του Sandy Hook με 20 νεκρά παιδιά ηλικίας 6-7 ετών και έξι ενήλικες, είναι μεταξύ των πιο πολύνεκρων επιθέσεων στις ΗΠΑ τα τελευταία 30 χρόνια.
20s
sandyy1
το γνωστό σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων που ξέσπασε στις Ηνωμένες Πολιτείες και επεκτάθηκε και στην Ευρώπη αναφέρθηκε η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι.
Στην τελετή της απονομής του βραβείου Βίρνα Λίζι με το οποίο τιμήθηκε στην Ιταλία, η διεθνούς φήμης ηθοποιός αποφάσισε να υπερασπισθεί τον σκηνοθέτη Τζουσέπε Τορνατόρε, ο οποίος τις περασμένες ημέρες κατηγορήθηκε δημόσια για παρενόχληση από την ηθοποιό και παρουσιάστρια Μιριάνα Τρεβιζάν.
«Ο Τζουσέπε είναι φίλος μου και τον σέβομαι. Χάρη σε αυτόν μου άνοιξαν χίλιες πόρτες», είπε η Ιταλίδα ηθοποιός η οποία ζει μόνιμα στην Γαλλία. Και αναφερόμενη στο σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων πρόσθεσε: «ήταν σωστό να εκραγεί ο θυμός, αλλά μπορεί και να εκραγεί με λανθασμένο τρόπο. Πρέπει να ξεχωρίζουμε ανάμεσα σε βιασμό, εκβιασμό, παρενόχληση και μια κίνηση που αποτελεί, ουσιαστικά, έντονο φλερτ».
Παράλληλα όμως θεωρεί ότι «οι καταγγελίες τόσων γυναικών, τόσων ηθοποιών, θα καταφέρουν να προκαλέσουν μια γενικότερη αλλαγή». Η Ιταλίδα πρωταγωνίστρια πιστεύει επίσης ότι «πρέπει να ξεχωρίζομε τον άνθρωπο από τα έργα του», από την στιγμή που «όποιος είναι ισχυρός δεν σημαίνει ότι είναι και καλός άνθρωπος» και λόγω του ότι «το ταλέντο μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά ο άνθρωπος που το διαθέτει λιγότερο».
Ταπείνωση! Οι φυλακισμένοι Σαουδάραβας πρίγκιπες κοιμούνται στο πάτωμα (φωτογραφίες)
Φωτογραφικό υλικό που αποκλειστικά αποκαλύπτει η Daily Mail δείχνει πώς περνούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και υπουργοί της Σαουδικής Αραβίας που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο κατόπιν εντολής του πρίγκιπα του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, με κατηγορίες για διαφθορά.
Φυσικά δεν οδηγήθηκαν σε κάποια από τις φυλακές της χώρας, αλλά στο ξενοδοχείο Ριτζ Κάρλτον στο Ριάντ, που, όπως γράφει η Daily Mail, εκκενώθηκε από τους πελάτες του το Σάββατο το βράδυ για να υποδεχθεί τους υψηλούς... συλληφθέντες.
ritzz
Αν και στη φωτογραφία που τους δείχνει να κοιμούνται σε γυμνά στρώματα πάνω στα χαλιά του Ριτζ, δεν φαίνονται πρόσωπα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ανάμεσα στους κοιμισμένους είναι και ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλά, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες της Μέσης Ανατολής...
stroo
binn
Η Ferrero, η εταιρεία παραγωγής της Nutella, επιβεβαίωσε πως προσάρμοσε τη συνταγή της μετά από μια έκθεση μιας Γερμανικής ομάδας καταναλωτών. Όπως ανακοινώθηκε στην σελίδα στο Facebook του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών του Αμβούργου, ένα βάζο της ιταλικής μάρκας περιέχει πλέον 8,7% αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη σε αντίθεση με το 7,5% που περιείχε μέχρι πρότινος, βάσει ανάλυσης της ετικέτας του προϊόντος. «Η ποιότητα.. και όλα τα άλλα χαρακτηριστικά της Nutella παραμένουν τα ίδια» ανέφερε η εταιρεία. Η γερμανική θυγατρική της Ferrero δήλωσε ότι είχε κάνει μια «προσαρμογή» στο άλειμμα, όπως κάνουν πολλές μάρκες με τα προϊόντα τους. Ωστόσο, η ένωση καταναλωτών σημείωσε πως το χρώμα της νέας Nutella έχει γίνει πιο ανοιχτό λόγω της αλλαγής στη συνταγή. «Καθώς το χρώμα της νέας Nutella είναι πιο ανοιχτό, εργαζόμαστε πάνω στην υπόθεση πως το αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη ενδέχεται να προστέθηκε σε βάρος του κακάο» ανέφερε, σημειώνοντας πως η Ferrero δεν υποχρεούται να αποκαλύψει την ποσότητα κακάου στη Nutella. Πολλοί λάτρεις της Nutella όμως κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους με το γεγονός πως η συνταγή της έχει αλλάξει. Πηγή: iefimerida.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!