Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019


Φωτογραφίες που έχουν έρθει στο "φως" με την τεχνολογία που φέρουν τα κινητά τηλέφωνα, ιδίως τα αποκαλούμενα "έξυπνα" κινητά, παρουσιάζονται σε έκθεση στη Σόφια, με στόχο να αναδείξουν το μέγεθος της επιρροής της τεχνολογίας στην καθημερινότητα των πολιτών, την "εγκατάλειψη" άλλων παραδοσιακών και συμβατικών τρόπων, όπως των φωτογραφικών μηχανών, αλλά και την ταχύτητα με την οποία κάθε τι νέο στην τεχνολογία της πληροφορικής, "ενσωματώνεται" σε καθημερινές συνήθειες.
Οι φωτογραφίες, μόλις πενήντα σε σύνολο 7.000 που υποβλήθηκαν όταν προκηρύχθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους διοργανωτές της έκθεσης, είναι προϊόν όχι μόνο του λογισμικού που φέρουν τα κινητά τηλέφωνα και των εξειδικευμένων εφαρμογών που μπορούν να αλλάξουν από τον φωτισμό μέχρι και άλλα χαρακτηριστικά των όσων αποτυπώνονται σε κάθε μία από τις πενήντα που επελέγησαν, αλλά και της δημιουργικότητας των πολιτών.
Η λήψη φωτογραφιών με κινητά τηλέφωνα σε επαγγελματικό επίπεδο αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, δήλωσε ο φωτογράφος Ντίμιταρ Καρανικόλοφ, μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας. "Στις μέρες μας, όλοι έχουμε ένα κινητό τηλέφωνο είτε μέσα στις τσέπες των ρούχων μας, είτε μέσα στις τσάντες μας και περιμένουμε τη στιγμή για να ανακαλύψουμε το φωτογραφικό μας ταλέντο, πετυχαίνοντας την σωστή -από πολλές απόψεις και οπτικές- λήψη", επισήμανε.

Αποφασισμένος να μην ξαναπιεί ποτέ στη ζωή του είναι ο Μπραντ Πιτ μετά το χωρισμό του από την Αντζελίνα Τζολί.
Τον Σεπτέμβριο του 2016, ανακοινώθηκε ότι η Τζολί είχε καταθέσει διαζύγιο από τον Πιτ, με τον οποίο ήταν παντρεμένη από το 2014, ενώ είχαν σχέση από το 2006 και έχουν μαζί έξι παιδιά. 
Μετά την ανακοίνωση του χωρισμού υπήρξαν δημοσιεύματα ότι ο σταρ του Χόλιγουντ αντιμετώπιζε προβλήματα με το αλκοόλ, ενώ υπήρξαν φήμες, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν, για ένα περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια μίας πτήσης με ιδιωτικό αεροπλάνο. Σε νέα συνέντευξη στους The New York Times, ο Πιτ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να σταματήσει να πίνει ακριβώς εκείνη τη στιγμή της ζωής του.
«Ό,τι είχα να πάρω το πήρα, γι’ αυτό σταμάτησα το ποτό», είπε.
Μάλιστα ο 55χρονος ηθοποιός πήρε περαιτέρω μέτρα, καθώς ξεκίνησε να παρακολουθεί συνεδρίες των ανώνυμων αλκοολικών για ενάμιση χρόνο.
Ο Πιτ εξέφρασε το θαυμασμό του για τους άνδρες με τους οποίους παρακολουθούσε τις συνεδρίες και την προθυμία τους να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους.
«Όλοι αυτοί οι άντρες κάθονταν σε έναν κύκλο και ήταν ανοιχτοί και ειλικρινείς με έναν τρόπο που δεν έχω ξανασυναντήσει», είπε.
Ο Πιτ πρόσθεσε ότι το βρήκε «απελευθερωτικό» το να αποκαλύψει τις «άσχημες πλευρές» του σε μια ομάδα ξένων, και που μπορούσε να τους εμπιστευτεί όλους, ότι δεν θα μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης για τη συμμετοχή του στις συναντήσεις.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!