Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Χώρισες; Ξεπέρασέ το με DVD!
''Αντωνάκη μου'', ''Ελενίτσα μου''! Ποιος δεν έχει συγκινηθεί με αυτή τη σκηνή, από την αξεπέραστη ελληνική ταινία ''Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα'' όπου μετά από ένα χωρισμό, συναντιούνται στα ερείπια του σπιτιού που έζησαν τον μεγάλο τους έρωτα. Μια ταινία που πρέπει να δείτε όσοι πιστεύετε πως δεν χωρίζουν οι μεγάλες αγάπες :)
Όλοι μας έχουμε χωρίσει και νομίζαμε πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Aποκλειστική πληροφορία: Δεν έρχεται ποτέ.
Παρόλα αυτά τα πρώτα 24ωρα που δεν θες να δεις κανένα, η συντροφιά των ταινιών μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς. Συγκεντρώσαμε τις τρεις καλύτερες.  
Αμελί, 2001
Μια ταινία που περιγράφει τέλεια πόσο όμορφη είναι η ζωή ακόμα και αν είσαι μόνη σου. Καταπληκτικές εικόνες, υπέροχη μουσική, θα σε ξεσηκώσει να δεις με αισιοδοξία το μέλλον, και θα σε κάνει να θες να βγεις από το σπίτι σου και να σταματήσεις τα δάκρυα.
The Break Up, 2006
Όταν γυριζόταν η ταινία η Jennifer Aniston είχε μόλις χωρίσει απόν Brad Pitt. Μάλλον τη βοήθησε να μπει στο πετσί του ρόλου, γιατί παίζει καταπληκτικά τη Μπρουκ, η οποία εχει κουραστεί από τη στάση του φίλου της και του ζητάει να χωρίσουνε. Παρόλα αυτά συνεχίζουν να μένουν μαζί και το σπίτι γίνεται εμπόλεμη ζώνη.
Το Κλαμπ Των Χωρισμένων Γυναικών, 1996
3 κυρίες ώριμης ηλικίας μένουν μόνες τους αφού οι σύζυγοί τους, διαλυούνε το γάμο τους και συνάπτουν σχέσεις με νεότερες γυναίκες. Σύντομα ξεπερνούν το σοκ και ανακαλύπτουν πως υπάρχει ζωή και μετά από ένα χωρισμό. Το χιούμορ της ταινίας είναι το κατάλληλο φάρμακο για να σε βοήθησει να βγεις αλώβητη/ος απο τη δύσκολη κατάσταση που βιώνεις.

 
Το ποτό που κατέστρεψε μια ολόκληρη γενιά
Είναι το ποτό με τους περισσότερους μύθους γύρω από αυτό. Οι ιστορίες που το έχουν πρωταγωνιστή είναι περισσότερες από κάθε άλλο αλκοολούχο ποτό. Λατρεύτηκε από καλλιτέχνες και την αριστοκρατική κοινωνία, ενώ ήταν συνώνυμο των γιορτών για περίπου έναν αιώνα.
Προκάλεσε υστερία στα τέλη του 19ου αιώνα, ενώ θεωρήθηκε υπεύθυνο για το χαμό μεγάλων μυαλών της εποχής, σπουδαίων συγγραφέων και καλλιτεχνών. Ανάμεσα στους εθισμένους στο αψέντι, περί αυτού ο λόγος, ήταν οι Βίνσεντ βαν Γκογκ, Αρθούρος Ρεμπό, Σαρλ Μπωντλαίρ, Πολ Γκογκέν, Ανρί Τουλούζ Λοτρέκ, Όσκαρ Γουάιλντ και Άλιστερ Κρόουλι .
Το αψέντι ήταν το αγαπημένο παραισθησιογόνο και στο στρατό. Μάλιστα λέγεται ότι περισσότερους στρατιώτες σκότωσε το αψέντι, παρά οι μάχες. Τα επεισόδια μετά από μεγάλες καταχρήσεις με αψέντι δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα αρκετά συχνά και ανάγκασε τις αρχές στο κόσμο να πάρει μέτρα.
Απαγορεύτηκε η πώλησή του στην Αμερική και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Κίνηση που ενίσχυσε τον μύθο του, αλλά εξάλειψε τα φαινόμενα έντονης μέθης.
Το ποσοστό του αλκόολ στο αψέντι της εποχής έφτανε το 75%, ενώ αρχικά χρησιμοποίηθηκε για εντερικές διαταραχές.
 
Πού βρίσκονται και ποιες είναι οι πιο γνωστές ιαματικές πηγές στην Ελλάδα
Φέτος επισκεφθείτε μια ιαματική πηγή της Ελλάδος για να βελτιώσετε την υγεία σας. Άλλωστε η χώρα μας είναι γεμάτη από τέτοια μικρά θαύματα της φύσης και αξίζει να επισκεφθείτε έστω ένα από αυτά τα μέρη.
Οι περισσότερες πηγές της Ελλάδας είναι χλωριονατριούχες. Υπάρχουν θερμές πηγές όπως στα Αγιάσματα Κεράμου Χίου, Αγίου Ιωάννη Λισβορίου Λέσβου, Θερμές Κουρτζή Λέσβου, Θερμές Πολυχνίτου Λέσβου (οι θερμότερες πηγές στην Ελλάδα), Θερμές Κύθνου (2 πηγές) ή υπόθερμες όπως στην πηγή Αγίας Μελανής Λέσβου, στις Θερμές Αιγίνης ή Σουβάλας, στην Αλυκή Μήλου, στην Βουλιαγμένη Αττικής, στα Γαβαθά Λέσβου, στα Λουτρά Ελένης στις Κεχριές Κορίνθου, στην Καλλιθέα της Ρόδου, στην Κάτω Μούσκα Μεθάνων, στη Λέντα Κρήτης και αλλού.
Ακόμη υπάρχουν οι αλκαλικές όπως η πηγή Αγίας Παρασκευής Χαλκιδικής, (υπόθερμη) και Ελευθερών Πραβίου, που είναι θερμές.
Υπάρχουν ακόμη οι αλιπηγές σε πολλά νησιά όπως η πηγή Παναγίας Κρυφής Λέσβου, Αιδηψού: 10 πηγές από τις οποίες 4 ραδιενεργές, Ικαρίας: 16 πηγές παδιενεργές και Κακκάβου Κύθνου, η οποία είναι και σιδηρούχα και είναι ιδανικές για αρθρίτιδες, δερματοπάθειες, εφιδρωματικές καταστάσεις, κυκλοφορικές διαταραχές, νευρώσεις, παραλύσεις, ρευματισμοί, στην εισπνοθεραπεία ενδείκνυνται στις χρόνιες αναπνευστικές καταρροές. Ακόμη οι ιωδιούχες και βρωμιούχες πηγές, όπως αυτή των Αγίων Αναργύρων Κύθνου, Κακκάβου Κύθνου, Μεθάνων, οι πλουσιότερες σε ιώδιοκαι βρώμιο πηγές στην Ελλάδα.
Επιπρόσθετα υπάρχουν οι θειούχες πηγές στα Καβάσιλα Κονίτσης, των Κρεμαστών βάλτου, Κρεμαστών Χούνης, στη Λυζαριά Κονίτσης, Ηραίας Γορτυνίας, και οι αλκαλικές Θειοπηγές στη Νέα Απολλωνία, μια θερμή και μια υπόθερμη, μια υπόθερμη Πλατυστόμου, πέντε πηγές Σμοκόβου, οι 4 θερμές και μια υπόθερμος,ή στην Παλαιοβράχα Φθιώτιδας, ιδανικές για αρθρίτιδα, δερματοπάθειες (ακμή, έκζεμα, εξανθήματα, κνιδώσεις, ψωρίαση), νευρώσεις, παρέσεις, κινητικές αταξίες, χρόνιους ρευματισμούς.
Τι πρέπει να γνωρίζετε:
- Πριν ξεκινήσετε λουτροθεραπεία, απαραίτητο είναι να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.
- Ένας κύκλος λουτροθεραπείας είναι ουσιαστικά 20λεπτα μπάνια, 10 - 15 φορές.
- Μην ανησυχήσετε αν μετά τα πρώτα μπάνια οι πόνοι είναι εντονότεροι. Θα υποχωρήσουν αργότερα. Μετά το τέταρτο μπάνιο, είναι σωστό, να κάνετε μια μέρα παύση, προκειμένου να αποφύγετε τη θερμαντική κρίση.
Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε τις 46 πιο γνωστές ιαματικές πηγές.

 
Αυτό είναι το πολυτελέστατο αεροσκάφος που χρησιμοποιεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τα ραντεβού τουπέρτατη πολυτέλεια, τίποτα λιγότερο για τον “Υπέρτατο Ηγέτη”. Το βορειοκορεατικό... Air Force One λέγεται “Chammae-1” (ένα είδος γερακιού που ενδημεί στην Κορέα) και έχει την υψίστη αποστολή να μεταφέρει τον Κιμ Γιόνγκ Ουν και την κουστωδία του όπου αυτός θελήσει.
Το σοβιετικής κατασκευής τετρακινητήριο Il-62M, ένα από τα δύο VIP αεροσκάφη του τύπου που διαθέτει η Λαϊκή Δημοκρατία της Βορείου Κορέας τα οποία πετούν με έμπιστα πληρώματα του κρατικού αερομεταφορέα Air Koryo, έχει υποστεί τροποποιήσεις που να ταιριάζουν με το γούστο του ηγέτη της χώρας.
Βαρύτιμα έπιπλα, υπερμεγέθεις πολυτελείς πολυθρόνες, ακριβά κρυστάλλινα τασάκια και θυρεοί στην ταπετσαρία, αποπνέουν -όχι και τόσο- διακριτική πολυτέλεια, μια υπενθύμιση ποιός είναι το αφεντικό μέσα στο αεροπλάνο και έξω από αυτό.
Την πρώτη φορά που ο Βορειοκορεάτης ηγέτης φωτογραφήθηκε στο “Chammae-1” ήταν στην επέτειο της γέννησης του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον οποίο και διαδέχθηκε.
Αντίθετα με τον πατέρα του που αντιπαθούσε τα αεροπορικά ταξίδια και έκανε τις μετακινήσεις του πάντα με τραίνο, ο Κιμ Γιόνγκ Ουν αγαπά να πετάει -μάλιστα σε οπτικά της κρατικής τηλεόρασης ο “Υπέρτατος Ηγέτης” φαίνεται να... “πιλοτάρει” κιόλας!
Φυσικά, δεν βλέπει τον λόγο γιατί οι κρατικές και μη μετακινήσεις του να μην γίνονται με το ανάλογο στυλ. Σημειώστε ότι ένα Il-62, το μεγαλύτερο σοβιετικό επιβατικό τζετ της δεκαετίας του '60, σήμερα δεν “πιάνει” πάνω από 72.000 ευρώ όμως το προσωπικό αεροσκάφος του Κιμ Γιόνγκ Ουν δεν είναι ένα απλό Il-62.

Δείτε τον "Υπέρτατο Ηγέτη" να απολαμβάνει τα... αυτονόητα VIP προνόμια της θέσης του στο ακόλουθο βίντεο.

 
Οι λόγοι που οδηγούν το κάθε ζώδιο στον χωρισμό
Ο χωρισμός συνήθως δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, καθώς προκαλεί νεύρα, θυμό και πολύ στεναχώρια. Ειδικά αν είναι πολύ άσχημος ή απότομος τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Αν όμως ξέρετε τι δεν μπορείτε να αντέξετε σε έναν άνθρωπο εξ αρχής, δεν ξεκινάτε μαζί του σχέση και άρα δεν χρειάζεται και ποτέ να τον χωρίσετε. Για αυτό λοιπόν και σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο, που αναφέρει λεπτομερώς τι δεν μπορεί να διαχειριστεί το κάθε ζώδιο σε έναν σύντροφο. Δώστε βάση και γλιτώστε από μελλοντικούς μπελάδες:
Κριός:
Δεν αντέχετε να κρέμεται ο σύντροφος σας από πάνω σας, ούτε να σας πνίγει, ακόμα και αν αυτό συμβαίνει από την πολύ αγάπη, αφού είστε πολύ ανεξάρτητα άτομα.
Ταύρος:
Αν κάποιος δεν σας σεβαστεί, τότε μάλλον δεν έχει θέση στην καρδιά σας. Η υπερηφάνεια σας είναι κάτι που δεν επιτρέπεται σε κανέναν να αγγίξει, ούτε και σε αυτούς που αγαπάτε.
Δίδυμος:
Είστε πολύ κοινωνικοί από τη φύση σας, οπότε πρέπει να έχετε ένα ταίρι που να μπορεί να διαχειριστεί αυτήν την εξωστρέφεια σας. Ένας αντικοινωνικός σύντροφος είναι το χειρότερο σας.
Καρκίνος:
Δεν μπορείτε να είστε με κάποιον κρυψίνου, που θα σας κρατάει μυστικά και δεν θα είναι εντελώς ξεκάθαρος μαζί σας. Αν κάποιος δεν σας ανοιχτεί και δεν σας δώσει τη συναισθηματική κάλυψη που θέλετε, δεν θα είναι μαζί σας.
Λέων:
Θέλετε να είστε το επίκεντρο της προσοχής και σίγουρα δεν αντέχεται κάποιον που θα κλέβει από εσάς την παράσταση, αλλά και κάποιον που είναι ιδιαίτερα αφανής. Θέλετε έναν άνθρωπο με προσωπικότητα και αυτοπεποίθηση, κάποιον που θα σας προκαλεί!
Παρθένος:
Μιας και είστε κολλημένοι με τους στόχους σας και τα όνειρα σας για επιτυχία και καριέρα, θέλετε έναν άνθρωπο που να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. Σε περίπτωση που ο σύντροφος σας είναι ένας παθητικός δέκτης των γεγονότων ή δεν έχει στόχους, τότε θα νιώθετε συνεχώς ότι η σχέση σας δεν είναι πλήρης.
Ζυγός:
Όχι στην αρνητικότητα. Είστε αισιόδοξοι άνθρωποι που πάντα έχουν θετική ενέργεια, οπότε ένας δραματικός ή πεσιμιστικός σύντροφος είναι το τελευταίο που θέλετε.
Σκορπιός:
Μπορείτε να αποδεχτείτε οποιοδήποτε ελάττωμα του συντρόφου σας, αλλά όχι το ψέμα. Ακόμα και το μικρότερο, μπορεί να σας κάνει να χάσετε αμέσως το ενδιαφέρον για το ταίρι σας.
Τοξότης:
Τρελαίνεστε για περιπέτεια και ψάχνετε συνέχεια πράγματα να κάνετε, έτσι αν μπλέξετε με κάποιον τεμπέλη/α, αφενός θα βαρεθείτε και αφετέρου θα συνεχίσετε τις δραστηριότητες σας, χωρίς το ταίρι σας μαζί.
Αιγόκερως:
Ένας ανεύθυνος σύντροφος ή κάποιος που να μην ξέρει τι θέλει και τι του γίνεται, είναι το χειρότερο που μπορεί να σας τύχει. Μιας και εσείς φροντίζετε πάντα τους άλλους γύρω σας, θέλετε να λάβετε το ίδιο ενδιαφέρον.
Υδροχόος:
Είστε πολύ ονειροπόλοι για να είστε με κάποιον ορθολογιστή. Πως θα μιλήσετε μαζί του για τις εκκεντρικές ιδέες σας; Χρειάζεστε κάποιον που θα ονειρεύεται μαζί σας και θα σας υποστηρίζει στις τρέλες σας.
Ιχθείς:
Είστε πολύ ευαίσθητοι και συναισθηματικοί και δεν πρόκειται να τα βρείτε με κάποιον που δεν μοιράζεται αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί σας. Ένας αναίσθητος και εγωιστής σύντροφος θα είναι το χειρότερο σας.

 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!