Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Οι τζιχαντιστές έκαναν σκόνη το αρχαιότερο χριστιανικό μοναστήρι στο ΙράκΟι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ισοπέδωσαν το αρχαιότερο χριστιανικό μοναστήρι στο Ιράκ. Φωτογραφίες μέσω δορυφόρου που έδωσε στην δημοσιότητα το Associated Press δείχνουν το μοναστήρι που βρισκόταν σε λόφο κοντά στην Μοσούλη εδώ και 1.400 χρόνια να έχει γίνει συντρίμμια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το μοναστήρι καταστράφηκε στα τέλη του 2014, λίγο μετά την κατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές.

Το μοναστήρι Deir Mar Elia (ή του Αγίου Ηλία) εκτιμάται ότι είχε ανεγερθεί από Ασσυρίους μοναχούς στα τέλη του 6ου αιώνα. Τα ελληνικά γράμματα Χ και Ρ, τα δύο πρώτα του ονόματος του Χριστού, είχαν χαραχτεί στην είσοδό του.

Το κτίσμα από πέτρα και λάσπη μοιάζει με φρούριο στον λόφο πάνω από τη Μοσούλη. Η οροφή του έλειπε σε μεγάλο βαθμό και περιελάμβανε 26 αίθουσες, ανάμεσά τους ένα ιερό και ένα παρεκκλήσι.

Οι φωτογραφίες που δίνει στην δημοσιότητα το Associated Press δείχνουν ότι «οι πέτρινοι τοίχoι (επάνω φωτογραφία) έχουν γίνει κυριολεκτικά σκόνη (κάτω φωτογραφία)», όπως σημείωσε αναλυτής εικόνων στο δίκτυο.

Φαίνεται πως η καταστροφή έγινε το διάστημα Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2014. Τα τελευταία χρόνια το μοναστήρι προστάτευαν αμερικανοί στρατιώτες.

Είναι δύσκολο να διαπιστωθεί το μέγεθος της καταστροφής που έχουν προκαλέσει οι τζιχαντιστές στον πολιτισμό των περιοχών που έχουν καταλάβει, καθώς δημοσιογράφοι και αρχαιολόγοι δεν έχουν πρόσβαση.

«Μπουλντόζες, βαρύς εξοπλισμός, βαριοπούλες, ενδεχομένως εκρηκτικά μετέτρεψαν αυτούς τους πέτρινους τοίχους σε γκρι σκόνη. Το κατέστρεψαν ολοσχερώς» πρόσθεσε ο ίδιος.

Καθολικός ιερέας σημείωσε ότι «η χριστιανική ιστορία στην Μοσούλη» καταστρέφεται με βάρβαρο τρόπο. «Θεωρούμε ότι πρόκειται για έναν τρόπο να μας διώξουν από το Ιράκ, εξαφανίζοντας και αποτελειώνοντας την ύπαρξή μας σε αυτήν τη γη» σημειώνει.

Τον Αύγουστο του 2015, οι τζιχαντιστές είχαν ισοπεδώσει μοναστήρι 1.500 ετών στην Συρία, ενώ έχουν καταστρέψει και άλλους πολύτιμους θησαυρούς, ανάμεσά τους αρχαιολογικούς χώρους στο Νιμρούντ, την Χάτρα, τη Νινευή στο Ιράκ και σημαντικά κτίσματα στην Παλμύρα της Συρίας.
tanea.gr
password
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν λάθος passwords για την είσοδο σε διάφορες online υπηρεσίες, όπως αποδεικνύεται από τα δεδομένα του 2015.
Το ετήσιο SplashData chart δείχνει τα χειρότερα passwords για το έτος 2015, μέσω του οποίου μαθαίνουμε ότι ο πιο συχνά χρησιμοποιούμενος κωδικός είναι το “123456”, ενώ ακολουθεί πολύ υψηλά σε δημοτικότητα η λέξη “password”, ενώ μετά υπάρχει η έντονη χρήση του “12345678” και στην τέταρτη θέση το “qwerty”.
Μετά την προβολή της νέας ταινίας Star Wars, στη λίστα με τα χειρότερα passwords του 2015, μπήκαν και άλλες λέξεις όπως το “starwars”, το “solo” και το “princess”. Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει και πολύ μεγάλη φαντασία στην επιλογή των passwords από τους χρήστες, ενώ η δουλειά κάποιου κακόβουλου χρήστη στο να μαντέψει τον κωδικό είναι μάλλον… εύκολη.
Ένα στοιχείο που προκύπτει από τη λίστα που δημοσιεύει για το 2015 η SplashData είναι ότι η λίστα με τα χειρότερα passwords για τη χρονιά που πέρασε έχει μεγάλη ομοιότητα με τα όσα ίσχυαν και το 2014, επομένως αποδεικνύεται ότι οι χρήστες των online υπηρεσιών, μάλλον δεν έχουν βάλει… μυαλό αναφορικά με το ζήτημα της online προστασίας τους. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ένα password γίνεται ισχυρό όταν περιέχει αλφαριθμητικούς χαρακτήρες και σύμβολα.
pestaola.gr
 Ενδείξεις ύπαρξης και 9ου πλανήτη, πέρα από τον  Ποσειδώνα, εντόπισαν επιστήμονεςTo ηλιακό σύστημα ενδέχεται να φιλοξενεί κι έναν ένατο πλανήτη που είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και βρίσκεται σε τροχιά πολύ πέρα από τον Ποσειδώνα, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο σε μια απόσταση τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Υπάρχουν ενδείξεις βάσει των προσομοιώσεων που έγιναν σε υπολογιστή ότι ο μυστηριώδης πλανήτης, ο οποίος αποκαλείται «9ος πλανήτη» –εφόσον υφίσταται– θα βρίσκεται σε τροχιά περίπου 20 φορές μακρύτερα από τον Ήλιο σε σύγκριση με τη Γη, υποστηρίζουν οι αστρονόμοι του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας στην Πασαντίνα.

Προς το παρόν οι επιστήμονες δεν έχουν παρατηρήσει απευθείας τον πλανήτη.

«Πρόκειται για ένα αρκετά σημαντικό τμήμα του ηλιακού μας συστήματος που παραμένει εκεί έξω για να το ανακαλύψουμε, το οποίο είναι αρκετά συναρπαστικό» επισήμανε ο αστρονόμος Μάικ Μπράουν σε μια ανακοίνωση.
Η έρευνα δημοσιεύεται στο εβδομαδιαίο τεύχος του Astronomical Journal.

Μπορεί να γίνονταν συζητήσεις στο ίδιο το Twitter, ωστόσο, πρώτα το έκανε ο κινεζικός «κλώνος» του, το Sina Weibo: η κινεζική πλατφόρμα microblogging «σπάει» το όριο των 140 χαρακτήρων, αυξάνοντας των αριθμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων που μπορούν να γραφούν σε ένα post.

Από τις 28 Ιανουαρίου κάποιοι από τους χρήστες του θα μπορούν να γράφουν μεγαλύτερα μηνύματα, αν και δεν θα εμφανίζεται στο σύνολό του το κείμενο στα feeds των followers.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, αυτή η κίνηση θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση προς το Twitter για να κάνει κάτι ανάλογο.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο διευθύνων σύμβουλος της Weibo, Γουάνγκ Γκαοφέι, επιβεβαίωσε την κίνηση αυτή.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της πιλοτικής φάσης του εγχειρήματος, θα προβάλλονται σε άλλους χρήστες μόνο οι πρώτοι 140 χαρακτήρες, ενώ για να φανεί όλο το κείμενο θα πρέπει ο χρήστης να κάνει κλικ σε link.

Προς το παρόν, μόνο «senior χρήστες» θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα, αλλά αναμένεται να γίνει διαθέσιμη και στους υπόλοιπους πριν το τέλος του Φεβρουαρίου.

Το Weibo έχει πάνω από 200 εκατ. χρήστες- περίπου 100 εκατ. λιγότερους από το Twitter, το οποίο πρόσφατα γνωστοποίησε πως εξετάζει το ενδεχόμενο επανεξέτασης του ορίου χαρακτήρων.

Κάποιοι επισημαίνουν ότι με μια τέτοια κίνηση το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο τον ίδιο του τον χαρακτήρες που το έχει κάνει γνωστό και αγαπητό στο κοινό του- ωστόσο άλλοι υπογραμμίζουν ότι πρέπει να εξελιχθεί για να αρχίσει να σημειώνει μεγάλα κέρδη και ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Παρά το γεγονός ότι το σεξ και η απιστία απαιτούν απλώς ένα πληκτρολόγιο στις μέρες μας, εν τέλει, δεν υπάρχει κανένα υποκατάστατο για τις σωματικές, τετ-α-τετ επαφές στις σεξουαλικές σχέσεις μας.

Αυτό συμπεραίνεται σύμφωνα με μια νέα μελέτη από την Diane Kholos Wysocki, του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα στο Kearney, και την Cheryl Childers, του Washburn University στο Topeka του Κάνσας.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Τα εργαλεία που θα χρειαστούν οι προγραμματιστές που αναπτύσσουν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας για να αποδώσουν ρεαλιστικά τον ήχο στους κόσμους που δημιουργούν διέθεσε η Google. Το SDK για το πλέον οικονομικό VR headset, το χάρτινο Google Cardboard θα τους επιτρέψει να κάνουν τον ήχο να ακούγεται από εκεί που θα έπρεπε: δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω ή οποιαδήποτε κατεύθυνση ανάμεσά τους.

Εκτός όμως από την διόρθωση στην κατεύθυνση της πηγής του ήχου, το βαλιτσάκι για τον 3D ήχο στο Google Cardboard περιλαμβάνει εργαλεία για την σωστή απόδοση του ήχου ανάλογα με το περιβάλλον της εικονικής πραγματικότητας: είτε πρόκειται για ένα πηγάδι, ένα πυκνό δάσος. Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από την Thrive Audio, μια εταιρεία που εξαγοράστηκε από την Google.

Πολλά απομένει ακόμα να γίνουν, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της ομάδας Νέιθαν Μαρτζ, όπως να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στο κόστος της απαιτούμενης επεξεργαστικής ισχύος για την επεξεργασία του 3D Audio και την απόδοσή του, έτσι ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να συνεχίσουν να απευθύνονται στο ευρύ κοινό που μπορεί να προμηθευτεί, ή να φτιάξει ένα Google Cardboard αξιοποιώντας ένα ισχυρό, όχι όμως απρόσιτο smartphone -σε αντίθεση με τις υψηλές απαιτήσεις που έχει ένα Oculus Rift σε πόρους από ένα PC.

Πηγή: in.gr

Ένας στους πέντε πολίτες υποβαθμισμένων συνοικιών καταφεύγει στα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία. Τρεις στου δέκα δεν απολαμβάνουν παροχές θέρμανσης και ζεστό νερό, ενώ σχεδόν ένας στους τέσσερις από όσους ζουν σε πολυκατοικία έχει να ανάψει το καλοριφέρ από το 2010.
Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει επιτόπια έρευνα που διεξήγαγε ο Συνήγορος του Πολίτη το 2015 και δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Μάλιστα, όπως αναφέρει η έρευνα ακόμα και αν δεν συνοδεύεται από χειροτέρευση της οικονομικής τους κατάστασης, οι περισσότεροι κάτοικοι αυτών των περιοχών αναγκάζονται να ζουν σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον με λακκούβες στους δρόμους, ανεπαρκείς ελεύθερους χώρους και σπασμένα πεζοδρόμια.
Αλλά ας δούμε τα στοιχεία. Η έρευνα που διεξήχθη στην Κυψέλη, τα Άνω Πατήσια, τον Άγιο Παντελεήμονα, τη Νίκαια, το Πέραμα και το Ρέντη αποκαλύπτει την τραγικότητα της κατάστασης για τους κατοίκους αυτών των περιοχών. Συγκεκριμένα σχεδόν 1 στους 5 στερούνται σταθερής τηλεφωνικής σύνδεσης, σχεδόν 3 στους δέκα δεν έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, ενώ το 17% των ερωτηθέντων έχει υποστεί την ταλαιπωρία της διακοπής ηλεκτροδότησης ή υδροδότησης επειδή δεν μπόρεσε να εξοφλήσει το λογαριασμό. Μάλιστα σχεδόν για τους μισούς από αυτούς τους ανθρώπους αυτό ήταν κάτι που συνέβη πάνω από μια φορά . Επίσης, ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες έχει αναγκαστεί να προβεί σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ ή την ΕΥΔΑΠ.
Τα πράγματα δεν γίνονται καλύτερα όταν οι πολίτες ερωτώνται για προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε σχέση με το περιβάλλον των γειτονιών που ζουν. Για το 55,2% νούμερο ένα πρόβλημα είναι οι ανεπαρκείς και μη συντηρημένοι ελεύθεροι χώροι. Ακολουθούν με 20,6% η παρουσία μεταναστών, Ρομά και αστέγων ενώ με 18,9% έπονται οι προβληματικές υποδομές, όπως οι λακκούβες στους δρόμους και τα σπασμένα πεζοδρόμια.
«Λίγο ευχαριστημένη» δήλωσε η πλειοψηφία (55,6%) όσων απάντησαν στην ερώτηση για τις συνθήκες διαβίωσης, το 17,2% απάντησε καθόλου ευχαριστημένο και το 27,2% πολύ ευχαριστημένο.
Σχεδόν οι μισοί (48,5%) δήλωσαν ότι στην τελευταία πενταετία αντιμετώπισαν δυσκολίες στην αποπληρωμή οφειλών σε τράπεζες, ένας στους έξι (17%) ότι διακόπηκε το ρεύμα ή το νερό και σχεδόν ένας στους τέσσερις (23,4%) ότι μένει σε πολυκατοικία όπου η κεντρική θέρμανση δεν λειτουργεί για οικονομικούς λόγους.
Η ανάγκη για θέρμανση/ψύξη είναι η κατεξοχήν μη εκπληρούμενη σε ποσοστό 80,2%, ενώ ως καύσιμη ύλη χρησιμοποιείται το ηλεκτρικό ρεύμα (35,03%), το πετρέλαιο (33,09%), το φυσικό αέριο(9,04%), τα καυσόξυλα(8,47%) και το υγραέριο (7,34%).

Είχε κυκλοφορήσει λίγο καιρό πριν ότι η Μαρία Ολυμπία, η κόρη του Πρίγκιπα Παύλου και της Μαρί Σαντάλ είναι ζευγάρι με τον Πρίγκιπα Χάρι.

Ωστόσο η είδηση αυτή διαψεύστηκε από το Παλάτι του Κένσινγκτον μέσω… πηγών και διαρροών.

Πηγές λοιπόν δήλωσαν στην εφημερίδα «Daily Mail» πως τα δημοσιεύματα είναι αναληθή, και πως η μόνη σχέση που έχουν οι δυο τους είναι πως η 19χρονη είναι ανιψιά του Πρίγκιπα, από την πλευρά της βασίλισσας Βικτωρίας.

Πηγή: gossip-tv.gr

Εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά εξακολουθεί να εντυπωσιάζει. Πρόκειται για ένα έργο στο Καρπενήσι που έγινε επί δημαρχίας Κώστα Μπακογιάννη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα: Τα θερμαινόμενα πεζοδρόμια που λιώνουν τους πάγους δημιουργώντας διαδρόμους ασφαλούς διέλευσης για τους πεζούς!
Ο διάδρομος αυτός, μήκους 100 μέτρων περίπου, ζεσταίνεται μέσω ενός συστήματος γεωθερμίας που βρίσκεται κάτω από το πεζοδρόμιο και λειτουργεί ως εξής: Κύκλωμα νερού ζεσταίνεται από τη γη, σε βάθος 100 μέτρων και ζεσταίνει τα πεζοδρόμια λιώνοντας το χιόνι!
Το σύστημα των θερμαινόμενων πεζοδρομίων εκτείνεται σε ένα μεγάλο τμήμα της αστικής ανάπλασης στο Καρπενήσι και μάλιστα έχει δυνατότητες επέκτασης.



Πηγή: evrytanika.gr

Οι αριθμοί μετρούν σε βάρος των ανδρών στο θέμα της γρίπης, αφού όχι μόνο είναι πιο επιρρεπείς και ευάλωτοι στις ιώσεις, αλλά τις περνάνε και πιο βαριά σε σχέση με τις γυναίκες.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις Ηνωμένες Πολιτείες συγκέντρωσαν ρινικά κύτταρα από άντρες και από γυναίκες, τα οποία εξέτασαν προσεκτικά κάνοντας τις συγκρίσεις.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση American Journal of Physiology – Lung Cellular and Molecular Physiology, έδειξαν πως όντως οι γυναίκες μπορούν να διαχειριστούν να συμπτώματα μιας γρίπης καλύτερα από τους άντρες όταν αρρωσταίνουν.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Η επικεφαλής της έρευνας Sabra Klein και οι συνεργάτες της βρήκαν πως ορμόνες που έχουν οι γυναίκες όπως τα οιστρογόνα μειώνει την ικανότητα του ιού της γρίπης να αναπαράγεται στον οργανισμό.
Το γεγονός διαπίστωσαν όταν έβαλαν οιστρογόνα στα δείγματα των αντρών και αυτά είχαν την ίδια αντίδραση απέναντι στον ιό της γρίπης.
Όπως λένε οι ειδικοί, αυτά τα ευρήματα θα βοηθήσουν αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του ιού της γρίπης με την δημιουργία νέων σκευασμάτων που θα έχουν ως βάση τους τα οιστρογόνα.
«Μελέτες έχουν δείξει ότι τα οιστρογόνα έχουν αντιϊικές ιδιότητες κατά του ιού HIV, του Έμπολα και των ιών που προκαλούν τις ηπατίτιδες. Ωστόσο, η μελέτη μας είναι μοναδική για δύο λόγους. Πρώτον διότι έγινε σε κύρια κύτταρα που είχαν απομονωθεί απευθείας από τους ασθενείς, επιτρέποντας την άμεση αναγνώριση των επιδράσεων των οιστρογόνων. Και δεύτερον διότι είναι η πρώτη έρευνα που εντοπίζει τον υποδοχέα οιστρογόνου που είναι υπεύθυνος για τις αντιϊικές επιδράσεις των ορμονών. Αυτό μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση των μηχανισμών που μεσολαβούν αυτής της αντιϊικής επίδραση των οιστρογόνων» εξηγεί η επικεφαλής ερευνήτρια Sabra Klein.
Η ερευνήτρια σπεύδει πάντως να σημειώσει ότι, δύσκολα θα μπορούσε να παρατηρηθεί αυτή η ιδιαιτερότητα στον γενικό πληθυσμό, καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων παρουσιάζουν διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του μήνα στις γυναίκες, λόγω εμμηνορρυσίας.
«Αλλά οι προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που παίρνουν συγκεκριμένα αντισυλληπτικά φάρμακα ή οι γυναίκες που κάνουν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης μετά την εμμηνόπαυση μπορεί να είναι καλύτερα προστατευμένες την περίοδο της εποχικής γρίπης, λόγω των οιστρογόνων που περιέχουν αυτά τα θεραπευτικά σχήματα» καταλήγει η Dr Klein.

Αντιμέτωπη με μαζικές κινητοποιήσεις βρίσκεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Το σημερινό κεντρικό ραντεβού έχει δοθεί στην Αθήνα όπου στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει η συγκέντρωση των επαγγελματικών φορέων από τα Προπύλαια.
Η αποχή των δικηγόρων και των μηχανικών συνεχίζεται μέχρι και την Παρασκευή ενώ από χθες απεργούν και οι υπάλληλοι του ΝΑΤ.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ συνεχίζουν και σήμερα τις τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας (05:00-08:00/13:00-16:00/21:00-24:00) ενώ δάσκαλοι και καθηγητές έχουν προκηρύξει στάση εργασίας (12:00-14:00 και 14:00-16:00) για την με συμμετοχή στο συλλαλητήριο προς το υπουργείο Εργασίας στις 11:30.
Τέλος, μόνο επείγοντα περιστατικά θα δέχονται τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ καθώς οι γιατροί προκύρηξαν στάση εργασίας από τις 11 μέχρι τις 15:00
Υπενθυμίζουμε ότι, στις 4 Φεβρουαρίου υπάρχει η γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
aftodioikisi.gr

Βελτιωμένος ο καιρός την Πέμπτη με τοπικές βροχές στα νότια και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά. Χιόνια από το βράδυ στα ανατολικά ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δυο) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ εξασθενούνε από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ εξασθενούνε από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 12 βαθμούς κελσίου

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια νοτιοδυτικοί στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς κελσίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!