Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Σιγά-σιγά επιστρέφουμε από τις διακοπές και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε την επιστροφή των παιδιών στα θρανία… είτε στο νηπιαγωγείο, είτε στο δημοτικό, είναι σημαντικό για το παιδί να έχει ομαλή μετάβαση από τις διακοπές στα μαθήματα.  Πώς μπορούμε να προετοιμάσουμε καλύτερα τα παιδιά για ένα καλό ξεκίνημα; 

1.       Δημιουργήστε μια καλή, καθημερινή ρουτίνα ύπνου

Τα ωράρια ύπνου πάνε περίπατο στις διακοπές!  Ωστόσο, δε μπορεί κανείς να περιμένει ότι ένα παιδάκι μετά από ένα καλοκαίρι με… ξενύχτια, το βράδυ πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο θα πέσει στην ώρα του στο κρεβάτι, θα το πάρει αμέσως ο ύπνος και το πρωί θα ξυπνήσει φρέσκο-φρέσκο για μάθημα.  Λίγες μέρες πριν την έναρξη του σχολείου ξεκινήστε μια συγκεκριμένη ρουτίνα ύπνου: δίνουμε στο παιδί μια προειδοποίηση 5-10 λεπτά πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία για να τελειώσει ότι κάνει.  Φροντίζουμε να γίνονται τα ίδια πράγματα με την ίδια σειρά, την ίδια ώρα κάθε βράδυ.
Θυμηθείτε ότι επιστημονικές έρευνες μας δείχνουν ότι ο βραδινός ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη μάθηση: 
α) την ώρα του ύπνου ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες που έχει λάβει την ημέρα και
β) ο καλός ύπνος βοηθά το παιδί να έχει καλή προσοχή και συγκέντρωση στο σχολείο και βοηθάει σε καλύτερες σχολικές επιδόσεις.
Εξηγήστε αυτό στο παιδί σας αντί να το απειλήσετε με κάποια τιμωρία για να πάει για ύπνο! 
Μην ξεχάσετε να του διαβάσετε ένα βιβλίο πριν κοιμηθεί! 
2. Και το μυαλό πάει διακοπές!
Μετά τις διακοπές καλό είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να ‘ξανα-ακονίσουν’ το μυαλό τους για μάθηση και σχολείο!  Πώς μπορούμε να το πετύχουμε;
Ας βρούμε ευχάριστες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για να κάνουμε μαζί με το παιδί, από αυτές που δίνουν πληθώρα ερεθισμάτων στον παιδικό –και όχι μόνο!- εγκέφαλο.
Μπορούμε να:

  • ·         πάμε μια βόλτα σε ένα μουσείο ή σε μία γκαλερί

  • ·         να διαλέξουμε βιβλία ιστορίας, μυθολογίας, επιστήμης για να τα διαβάσουμε μαζί

  • ·         να κάνουμε αριθμητική ως μέρος της καθημερινότητας.  Μέσα από δραστηριότητες όπως το μαγείρεμα, τα καθημερινά ψώνια, τα χρήματα, κλπ μπορούμε να διδάξουμε απλές μαθηματικές έννοιες και να εξασκήσουμε το παιδί στο να κάνει απλές προσθαφαιρέσεις.

  • ·         Να μαντέψουμε αινίγματα

  • ·         Να κάνουμε λαβύρινθους

  • ·         Να χτίσουμε με τουβλάκια από ένα σχέδιο, κλπ.

3.  Ένα… βιβλίο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα!

 Ακόμα και αν  το παιδί είναι αρκετά μεγάλο για να διαβάζει μόνο του, όταν οι γονείς διαβάζουν ένα βιβλίο στο παιδί -δημοτικού σχολείου - πετυχαίνουν μ’ ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια!

  • ·         Περνούν ποιοτικό χρόνο με το παιδί τους

  • ·         Έχουν το έναυσμα να θίξουν και να συζητήσουν ‘δύσκολα’ θέματα που ενδεχομένως αφορούν άμεσα το παιδί ή που υφίστανται γύρω του (φόβος, άγχος, σχολικός εκφοβισμός, απώλεια, ασθένεια, φιλία, σχέσεις με το άλλος φύλο, κλπ)

  • ·         Προσφέρουν στο παιδί ένα ‘μενού’ ενδιαφερόντων και του ανοίγουν νέους ορίζοντες

  • ·         Το βοηθούν να εμπλουτίσει τις γνώσεις/έννοιες/σκέψεις του, επειδή του διαβάζουν πιο δύσκολα βιβλία, που το ίδιο δεν θα μπορούσε να διαβάσει ακόμα μόνο του (επειδή δεν αποκωδικοποιεί τις λέξεις τόσο γρήγορα), ωστόσο καταλαβαίνει το νόημα

  • ·         Το βοηθούν να διευρύνει το λεξιλόγιό του

  • ·         Διδάσκουν την αγάπη για τα βιβλία και το διάβασμα, κάτι που το παιδί θα κουβαλάει μέσα του στην εφηβεία και αργότερα στη ζωή του!

 4. Γωνιά Μελέτης και Διαβάσματος
Δημιουργήστε μια ήσυχη γωνιά μελέτης και διαβάσματος, όπου το παιδί θα πηγαίνει για να κάνει τα μαθήματά του.  Είτε πρόκειται για μια ήσυχη γωνιά στο τραπέζι της κουζίνας, είτε για ένα γραφείο στο δωμάτιο του παιδιού, διδάξτε από νωρίς την τάξη και την οργάνωση στα σχολικά αντικείμενα (κασετίνα για μαρκαδόρους, κασετίνα για ξυλομπογιές, τετράδια με διαφορετικό χρώμα ανάλογα με το μάθημα ή τη χρήση τους).  Αποφύγετε αντικείμενα που διασπούν την προσοχή (πχ καρέκλα με ροδάκια, ηλεκτρική ξύστρα, κοκ).
 5. Στοκάρετε εγκαίρως τα σχολικά είδη που χρειάζονται
Ένας σημαντικός στρεσογόνος παράγοντας στην αρχή του σχολείου είναι η αγορά σχολικών ειδών!  Μην αφήσετε την τελευταία στιγμή να αγοράσετε όσα χρειάζεται το παιδί για το σχολείο: θα αποφύγετε και τις ουρές και τον εκνευρισμό!  Αγοράστε μερικά παραπάνω από τα βασικά είδη που χάνονται ή τελειώνουν εύκολα (γόμες, ξύστρες, μολύβια, κοκ) και φυλάξτε τα σε χώρο που δεν έχει πρόσβαση το παιδί για να τα εμφανίσετε σε ώρα ανάγκης.

6. Ενθαρρύνετε τις νέες φιλίες
Ενώ για μερικά παιδιά το να κάνουν νέους φίλους ή να επανασυνδεθούν με τους παλιούς συμμαθητές τους της περσινής χρονιάς είναι απόλυτα φυσικό και δε χρειάζεται δεύτερη σκέψη, για άλλα παιδιά το κοινωνικό κομμάτι του σχολείου αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Ενθαρρύνετε το παιδί να επανασυνδεθεί με τους παλιούς του φίλους στην αρχή της χρονιάς.  Αν πηγαινοέρχεται στο σχολείο με σχολικό, ενθαρρύνετέ το να γνωρίσει τα παιδιά που συναντά στην ίδια στάση, ώστε να έχει γείτονες για παιχνίδι χωρίς να χρειάζονται πολλές μετακινήσεις και συνεννοήσεις.

7. Καλή πρωινή οργάνωση και ρουτίνα
Η οργάνωση και ο προγραμματισμός το πρωί μειώνουν αισθητά τον εκνευρισμό και βοηθάνε μικρούς και μεγάλους να έχουν ένα όμορφο ξεκίνημα της μέρας τους.  Ξυπνήστε εγκαίρως, 10 λεπτά πριν τα παιδιά!  Μπορεί να χάσετε 10 λεπτά ύπνου, όμως θα απολαύσετε ένα αρωματικό ντους, ή έναν μοσχοβολιστό καφέ και θα ξεκινήσετε τη μέρα σας όμορφα και με ενέργεια.  Ετοιμάστε από το βράδυ τα ρούχα του παιδιού, στρώστε το τραπέζι για πρωινό και δοκιμάστε να ακούσετε μουσική (και να αποφύγετε την τηλεόραση).
boro.gr
Έναν ιδιαίτερα ευφάνταστο τρόπο για να διαφημίσει το προϊόν του, βρήκε ο brand manager εταιρίας οικιακών συσκευών! 
 
Ο Ravi Dalchand χρησιμοποίησε την καινούρια ηλεκτρική σκούπα Bissell Symphony για να καθαρίσει ένα σημείο σε πλατφόρμα του μετρό στο Τορόντο! Η ιστορία ωστόσο δεν τελειώνει εδώ, καθώς αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα υπήρχε τίποτα το κοινότοπο στην ιδέα του! Η συνέχεια ωστόσο προκάλεσε αρκετές… αναγούλες στα στομάχια των ανυποψίαστων επιβατών!

Αφού φυσικά χρησιμοποίησε μια πετσέτα για να μη λερώσει το κοστούμι του, έπεσε στα γόνατα και απόλαυσε τα ζυμαρικά του! Δε σηκώθηκε μάλιστα μέχρι που σκούπισε από το πάτωμα και το τελευταίο ίχνος σάλτσας με το ψωμί του!

Η εταιρία του υποστηρίζει ότι η σκούπα καθαρίζει το 99.9% μικροβίων και βακτηρίων…

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν ο γενναίος manager συνεχίσει να υπερασπίζεται το προϊόν του σε περίπτωση που η τροφική δηλητηρίαση τού χτυπήσει την πόρτα! Μέχρι τότε, σάς συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην το δοκιμάσετε μόνοι σας (έστω και) σπίτι.

http://www.newsbomb.gr
Ασύλληπτη ψαριά, με πιθανότητες επιτυχίας μία στα δύο εκατομμύρια, είχε την τύχη να ζήσει μία 14χρονη με τον πατέρα της, όταν μάζευαν τις παγίδες για αστακούς κοντά στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ.

Η 14χρονη Μέγκαν ΛαΠλάντ δεν πίστευε στα μάτια της όταν στις παγίδες της ανακάλυψε έναν μπλε αστακό!

Το χρώμα αυτό στο μαλακόστρακο είναι πολύ σπάνιο και οφείλεται σε μία γενετική ανωμαλία που προκαλεί την αλλαγή του χρώματος στο κέλυφος του αστακού.

Οι ωκεανολόγοι εκτιμούν ότι μόλις ένας στους δύο εκατομμύρια αστακούς έχουν αυτό το μπλε χρώμα.

Λόγω της σπάνιας εμφάνισης του αστακού, που πήρε το όνομα «Σκάιλερ» από τη μικρή Μέγκαν, το μαλακόστρακο «απέφυγε την κατσαρόλα» και φιλοξενείται στο ενυδρείο του Μέιν στο λιμάνι Γουέστ Μπούθμπεϊ, παρέα με άλλους τρεις μπλε αστακούς και έναν.. πορτοκαλί.

ΠΗΓΗ: mirror.co.uk

http://www.enikos.gr


Ένας 55άρης πάει σε ένα σεξολόγο:
-Ποιο είναι το πρόβλημά σας Κύριε;
-Γιατρέ μου η γυναίκα μου είναι πολύ μικρότερη και την ώρα που κάνουμε έρωτα αυτή τελειώνει γρήγορα αλλά στη συνέχεια εμένα μου πέφτει.

-Λοιπόν θα προσπαθήσεις να το κάνεις πιο ξεκούραστα.
-Δηλαδή τι εννοείς;
-Να με στοματικό έρωτα ρε παιδί μου κανένα 69 να ικανοποιεί και τους δύο.
Γίνε και λίγο πιο extreme για να τελειώνετε και μαζί.
-Όπως;
-Να πάρε και ένα πιστόλι κρότου και την ώρα που πάει να τελειώσει πρώτη ’’Μπάμ’’ και θα της κοπεί μέχρι να σου έρθει κι εσένα για να τελειώσετε μαζί!!!
Φεύγει λοιπόν χαρούμενος με την ιδέα που του έδωσε ο γιατρός και πάει καρφί στο σπίτι.
Την επόμενη μέρα να και πάλι στο γιατρό.
-Ωωω καλημέρα σας τι γίνεται πως πάμε;
-Τι πως πάμε ρε γιατρέ τι ήθελα και σ’άκουσα με κατέστρεψες.......
Γιατί τι έγινε δεν έπιασε το κόλπο;
-Μωρέ έπιασε κι εκεί είναι το πρόβλημα.
Την στιγμή που αυτή τελείωνε
’’Μπάμ’’ εγώ με το πιστόλι και αυτή΄
Δεν φτάνει που από την τρομάρα της μου τον δάγκωσε!!
Χέστηκε και στα μούτρα μου....
Η κυκλοφορία ενός νέου «έξυπνου» και πάμφθηνου κινητού τηλεφώνου, κόστους μόλις 33 δολαρίων ανακοινώθηκε τη Δευτέρα πως θα λανσαριστεί λίαν συντόμως στις αγορές...
Συγκεκριμένα, η η εταιρεία λογισμικού και ηλεκτρονικών ειδών Mozilla, γνωστή παγκοσμίως για τον διαδικτυακό περιηγητή Firefox, λανσάρει στην αγορά το smartphone Intex Cloud FX το οποίο όμως θα είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στην αγορά της Ινδίας.

Όπως υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, το κόστος κτήσης για το καταναλωτικό κοινό της Ινδίας θα είναι 1.999 ρουπίες, δηλαδή μόλις 33 δολάρια.

Ακόμη, έγινε γνωστό ότι η συσκευή θα πωλείται μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου αγορών, Snapdeal. Σύμφωνα με διεθνείς οικονομικούς αναλυτές τους οποίους επικαλείται το δίκτυο BBC, η αγορά της Ινδίας θεωρείται η πιο αναπτυσσόμενη παγκοσμίως αναφορικά με τις πωλήσεις φθηνών «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων.

«Με την κυκλοφορία του Intex Cloud FX, στοχεύουμε στο να ωθήσουμε τις μάζες να αποκτήσουν ένα έξυπνο φορητό τηλέφωνο ξοδεύοντας τα χρήματα που θα διέθεταν για μια συμβατική συσκευή» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Mozilla.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το μικρό τους ύψους τούς επιτρέπει να μετακινούνται εύκολα στα δάση

Το μικρό ύψος των Πυγμαίων, οφείλεται σύμφωνα με ερευνητές στην εξελικτική προσαρμογή της συγκεκριμένης φυλής κυνηγών-τροφοσυλλεκτών, που ζουν στα τροπικά δάση.

Το μικρό σώμα τους τούς επιτρέπει να μετακινούνται με μεγαλύτερη ευκολία στα δάση, ενώ απαιτεί λιγότερη τροφή και απώλεια θερμότητας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, δεν εμφανίζουν όλοι οι Πυγμαίοι της Αφρικής τις ίδιες γενετικές αλλαγές, κάτι που υποδηλώνει ότι οι προσαρμογές αυτές είναι πιο πρόσφατες, απ’ ό,τι πίστευαν αρχικά οι επιστήμονες.

«Τα τροπικά δάση είναι ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον για να ζει ο άνθρωπος. Κάνει πολύ ζέστη, έχει πολύ υγρασία και περιορισμένη ποσότητα τροφής, ειδικά όταν τα φρούτα είναι εκτός εποχής» ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Ανθρωπολογίας και Βιολογίας, George H. Perry, από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ.

Ο ίδιος και οι συνεργάτες του μελέτησαν τα γενετικά χαρακτηριστικά ατόμων της φυλής κυνηγών-τροφοσυλλεκτών Batwa της Ουγκάντα και των γεωργών γειτόνων τους από τη φυλή Bakiga, καθώς επίσης και εκπροσώπους από τη φυλή κυνηγών-τροφοσυλλεκτών Baka και των γεωργών γειτόνων τους Nzebi/Nzime στην Κεντρική Αφρική.

Το μέσο ύψος των ανδρών της φυλής Batwa άνδρες είναι περίπου 152 εκατοστά, ενώ των γυναικών δεν ξεπερνά το 1,5 μέτρο. Το κοντό ανάστημα τους όμως, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν προκαλείται από μια ενιαία γενετική μετάλλαξη -όπως συμβαίνει σε πολλές μορφές νανισμού- αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας ποικιλίας γενετικών αλλαγών σε όλο το γονιδίωμα που επηρεάζουν το ύψος.

Το μικρό ύψος μπορεί να είναι το αποτέλεσμα εξελικτικής προσαρμογής σε μια ποικιλία παραγόντων. Τα μικρότερα σώματα απαιτούν λιγότερη ποσότητα τροφής για να λειτουργήσουν, έχουν λιγότερη απώλεια θερμότητας και διευκολύνουν τη μετακίνηση και στην πυκνή ζούγκλα και το σκαρφάλωμα στα δέντρα.

Τα συμπεράσματα των ερευνών τους δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academies of Science.

http://peiraxtiri.gr

Μια τεράστια μεταγραφή προσπαθεί τις τελευταίες ώρες να πραγματοποιήσει ο ΟΦΗ.
Η ομάδα της Κρήτης θέλει να φέρει στο Ηράκλειο τον σπουδαίο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σίδνεϊ και είχε δηλώσει ότι στο τέλος της σεζόν στην Αυστραλία θα σκεφτεί το ενδεχόμενο να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
Μια τέτοια μεταγραφή, πάντως, αναμένεται να προκαλέσει πάταγο, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του "Πιντουρίκιο".
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Έθνος", ο Τζενάρο Γκατούζο, ο Ιταλός τεχνικός του ΟΦΗ είναι αυτός που έριξε πρόσφατα στο... τραπέζι του κρητικού συλλόγου το όνομα του επιστήθιου φίλου του και έλαβε από τη διοίκηση την εξουσιοδότηση να εξετάσει διεξοδικά την περίπτωση του Ντελ Πιέρο αφήνοντάς του ελευθερία κινήσεων.
Η προσωπική σχέση του Γκατούζο με τον Ντελ Πιέρο και τον μεγάλο αδελφό του, Στέφανο, που είναι και ο μάνατζέρ του αποτελεί ισχυρό χαρτί για την πραγματοποίηση του deal.
O Ντελ Πιέρο, πάντως, στα 39 του χρόνια, εξακολουθεί να αποτελεί δέλεαρ για πολλούς συλλόγους. Εχοντας οριοθετήσει σε παλαιότερες δηλώσεις του τη λήξη της σπουδαίας καριέρας του στα 40 και δίχως να έχει δεχτεί το... λευκό συμβόλαιο από τη Γιουβέντους για να κρεμάσει τα παπούτσια του εκεί όπου μεγαλούργησε, έχει δεχτεί προτάσεις από την ουγγρική Κίσπεστ Χόνβεντ και από την ινδική Δελχί Ντιναμό.
Ο Γκατούζο, όμως, του προσφέρει οικογενειακό κλίμα και ευρωπαϊκές συνθήκες...
Την ίδια ώρα η διοίκηση του ΟΦΗ δεν σταματά τις ενέργειες για την απόκτηση του Γιώργου Καραγκούνη, σε ένα ακόμη εν δυνάμει μεταγραφικό "μπαμ".
news.gr
Κορυφαίος Ελβετός νευρολόγος, απέρριψε τις εικασίες πως ο πρώην πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Μίκαελ Σουμάχερ θα ανακάμψει πλήρως από τον τραυματισμό του στο κεφάλι μετά από ατύχημα που είχε κάνοντας σκι.
Ο Δρ. Έριχ Ρίντερερ, νευρολόγος με έδρα τη Ζυρίχη, που είναι εξοικειωμένος με ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα, δήλωσε στα ελβετικά μέσα πως ο Σουμάχερ αποκλείεται να αναρρώσει πλήρως.
«Θα παραμείνει ανάπηρος για την υπόλοιπη ζωή του, εξαρτώμενος πάντα από τη βοήθεια άλλων» δήλωσε στο ελβετικό site, «20 Minuten». Ο Δρ. Ρίντερερ πρόσθεσε πως ο Σουμάχερ θα έχει μια μακρά περίοδο αποκατάστασης μπροστά του, γιατί έχει υποστεί «μόνιμη» βλάβη.
«Αρχικά, είναι ένα εξαιρετικά θετικό μήνυμα, όταν κάποιος ξυπνάει μετά από έξι μήνες σε κώμα. Γι’ αυτόν είναι θετικό, όπως και για την οικογένειά του που είναι εξαιρετικά σημαντικό» δήλωσε.
Ο νευρολόγος πρόσθεσε πως θα είναι «επιτυχία» αν ο Σουμάχερ καταφέρει να σταθεί όρθιος χωρίς βοήθεια μετά από τρεις μήνες και να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ένα ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι μέσα σε έξι μήνες. Εικάζει δε, πως ο τραυματισμένος Σουμάχερ θα μπορούσε να μεταφερθεί εκ νέου σε κλινική για παραπληγικούς στην Nottwil κοντά στη Λουκέρνη.
Η ζοφερή εκτίμησή του καθρεφτίζει την πρόγνωση του πρώην γιατρού της Φόρμουλα 1, Δρ. Γκάρι Χαρτστέιν, που ισχυρίστηκε ότι ο Σουμάχερ δε θα σημειώσει καμία ουσιαστική ανάκαμψη εξαιτίας των τραυματισμών του στο κεφάλι.
Ωστόσο, κατά τη μεταφορά του από τη Γκρενόμπλ στη Λωζάννη, όπως έγινε γνωστό, ο Σουμάχερ είχε τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε με τους γύρω του με νεύματα, ενώ κρατούσε τα μάτια του ανοιχτά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
aftodioikisi.gr
Επίθεση από ομάδα hackers δέχθηκε το Playstation Network έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε... χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος διαρροής στοιχείων των χρηστών.

To PlayStation Network της Sony δέχτηκε διαδικτυακή επίθεση το Σάββατο από μία ομάδα hacker με την ονομασία LizardSquad ενώ την Κυριακή κυκλοφόρησε ένα tweet που έλεγε ότι υπάρχει βόμβα σε μια πτήση της American Airlines που μετέφερε τον πρόεδρο της Sony Online Entertainment, John Smedley.

Όπως φαίνεται στόχος των hackers δεν ήταν μόνο το PSN αλλά και οι άνθρωποι που δουλεύουν για την εταιρία.

Η Sony πάντως από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι δεν έχουν κάποιο στοιχείο που να δείχνει κάποια παραβίαση του δικτύου και καμία επίσης ένδειξη ότι παραβιάστηκαν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Η πρώτη μεγάλη επίθεση κατά της Sony έγινε τον Απρίλιο του 2011 και όλοι οι χρήστες αναγκάστηκαν να αλλάξουν τους προσωπικούς τους κωδικούς ενώ το δίκτυο τότε είχε παραμείνει offline για πάνω από ένα μήνα

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το ποσό των 150.000 ευρώ έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, πως οφείλει να καταβάλει το υπουργείο Εργασίας, σε Ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτησης, επειδή ο τότε υφυπουργός Εργασίας παράνομα ακύρωσε οκτώ προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 2645/2014 απόφασή του, αναφέρει ότι το υπουργείο Εργασίας υποχρεώνεται να καταβάλει το ποσό των 152.281 ευρώ, με τους νόμιμους τόκους από το 1996 έως σήμερα, σε ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ). Ο τότε υφυπουργός Εργασίας παράνομα ακύρωσε οκτώ προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στην Κεντρική Μακεδονία.

Ειδικότερα, το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρει ότι το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει να καταβάλει στο ιδιωτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης το επίμαχο ποσό, ως αποζημίωση, κατά το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα, για την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη από τη μη καταβολή σε αυτό κοινοτικής και εθνικής χρηματοδοτήσεως. Το Κέντρο στερήθηκε τη χρηματοδότηση εξαιτίας της παράνομης 107575/24.6.1997 απόφασης του υφυπουργού Εργασίας. Με την εν λόγω απόφαση του υφυπουργού Εργασίας ακυρώθηκαν, οκτώ προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

Σύμφωνα με την απόφασή του ΣτΕ, το ΚΕΚ είχε εκτελέσει τα οκτώ προγράμματα τα οποία ήταν χρηματοδοτούμενα κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 25% με εθνική συμμετοχή.

Οι δικαστές απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς του υπουργείου Εργασίας που ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που είχε δικαιώσει το ΚΕΚ και σημειώνουν ότι με νόμιμη αιτιολογία το Διοικητικό Εφετείο έκρινε ότι η απόφαση του υφυπουργού Εργασίας (με την οποία είχαν ακυρωθεί και τα οκτώ προγράμματα που είχαν εγκριθεί για το ΚΕΚ) τελούσε σε αιτιώδη συνάφεια με τη ζημία που του προκλήθηκε.

http://www.thestival.gr
Mέσα στοn Σεπτέμβριο αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόσληψη 500 ειδικών φρουρών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος» το σχετικό αίτημα έχει λάβει την απαιτούμενη έγκριση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και την ΕΛ.ΑΣ. και μένει μόνο το τελικό ΟΚ από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν άνδρες και γυναίκες κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου, ΙΚΕ, ΤΕΕ ή ΑΕΙ/ΤΕΙ. Επίσης, οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να έχουν ξεπεράσει το 28ο έτος της ηλικίας τους και θα πρέπει να έχουν ύψος τουλάχιστον 1,70 μ. Επίσης, να διαθέτουν την υγεία και τη σωματική διάπλαση που καθορίζεται από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης για τη σωματική ικανότητα των υποψηφίων Δοκίμων Αστυφυλάκων και να μην έχουν τατουάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας πηγής, βασικός παράγοντας μοριοδότησης των υποψηφίων αποτελεί ο βαθμός του απολυτηρίου τίτλου σπουδών που θα καταθέσουν. Επιπλέον μόρια μπορούν να λάβουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό γνώσης τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας, άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου και έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης ή ως Επαγγελματίες Οπλίτες. Επίσης, παραπάνω μόρια λαμβάνουν οι γονείς ή τα τέκνα πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

Οι υποψήφιοι αφού καταθέσουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα θα παραπεμφθούν σε ψυχοτεχνικές επιτροπές για ψυχομετρικό έλεγχο και αφού τον περάσουν επιτυχώς θα παραπεμφθούν σε Αθλητικές Επιτροπές οι οποίες θα τους υποβάλλουν στα εξής αγωνίσματα:

Δρόμος 100μ. σε χρόνο 16 δευτερόλεπτα με μια προσπάθεια

Δρόμος 1.000μ. σε χρόνο 4 λεπτών και 20 δευτερολέπτων με μια προσπάθεια

Αλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05μ. με τρεις προσπάθειες

Αλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,6μ. με τρεις προσπάθειες

Ρίψη σφαίρας 7,275 κιλών σε απόσταση τουλάχιστον 4,5μ. με τρεις προσπάθειες με το κάθε χέρι

Άντρες και γυναίκες έχουν διαφορετικές αντοχές σε ό,τι αφορά θέματα που έχουν να κάνουν με τη σεξουαλική επαφή. Η συχνότητα αυτής είναι ένα ένα από αυτά και μεγάλη έρευνα γερμανικού περιοδικού έρχεται να ρίξει λίγο περισσότερο φως στο πόσο καιρό αντέχει μια γυναίκα χωρίς να έχει σεξουαλική επαφή.

Τα αποτελέσματα έρευνας, λοιπόν, που έκανε σε δείγμα 1.000 γυναικών ηλικίας από 29 έως 39 ετών το γερμανικό περιοδικό "Petra" είναι αποκαλυπτικά:

-Σύμφωνα με την έρευνα, το 58% των γυναικών δεν αντέχει στην ιδέα ότι μπορεί να ζήσει χωρίς τακτικό σεξ. Μπορεί να είναι η πλειοψηφία, αλλά αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένα 42% που είναι διατεθειμένες να απέχουν από το σεξ για αρκετό καιρό, αν αυτό νιώθουν ότι είναι καλύτερο για εκείνες.

-Το 33% σχεδόν των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι το μεγαλύτερο διάστημα που πέρασε χωρίς να κάνει σεξ ήταν πάνω από 2 χρόνια!

-Το 41% απάντησε ότι η αποχή από το σεξ έχει φτάσει μέχρι και ένα χρόνο

-Το 27% απάντησε ότι έχει μείνει χωρίς σεξουαλική επαφή μέχρι και έξι μήνες.

Σύμφωνα με την έρευνα, μετά από τρεις μήνες αποχής από το σεξ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι έχει ανήσυχη και ενίοτε εριστική συμπεριφορά, ενώ μετά από περίοδο 6 μηνών εμφανίζει έντονο άγχος.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στην σεξουαλική επαφή και δεν έλαβε υπόψιν της την αυτοϊκανοποίηση που μπορεί να μειώσει το στρες από την αποχή σεξουαλικής επαφής.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!