Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Σούπερ ιδέες για δώρα Χριστουγέννων
Χριστούγεννα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, γιρλάντες και... αναζητήσεις δώρων σε καταστήματα για να βρουμε κάτι καλό και χρηστικό. Το Internet μας λύνει και σε αυτήν την περίπτωση τα χέρια. Ψάξαμε και ξετρυπώσαμε cool ιδέες αλλά και χρηστικές για να κάνετε εορταστικά δώρα που θα αρέσουν και θα χρησιμοποιηθούν.

Google Home

Το νέο υπερσύγχρονο γκάτζετ της google διαχειρίζεται ασύρματα τις συνδεδεμένες «έξυπνες» συσκευές, διαθέτει φωνητική αναγνώριση για να δίνετε εντολές και βρίσκεται σε ετοιμότητα για να δώσει απαντήσεις. Παραγγείλτε το από εδώ. 

Portable Smart Phone Printer

Ένας portable εκτυπωτής για να έχετε παντού και όποτε εσείς θέλετε τυπωμένες τις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Συνδέεται ασύρματα με Android και Iphone συσκευές μέσω της δωρεάν εφαρμογής του και «δουλεύει» με Bluetooth. Παραγγελία από εδώ.

Συσκευή USB για ζεστό καφέ

Ο χειμώνας είναι εδώ και ένα ζεστό καφεδάκι είναι απαραίτητο για το γραφείο ή το σπίτι. Αυτή η πρωτοπόρος συσκευή κρατά τον καφέ σας ζεστό, χρησιμοποιώντας μόνο ένα USB.

Κούπα καφέ με έξτρα θήκη για Cookies

Η πεμπτουσία της απλότητας και της χρηστικότητας. Μπισκότο και καφέ ή γάλα και καφέ, όλα σε μία κούπα με ξεχωριστές «θήκες» για το καθένα. Παραγγελία από εδώ.

Εσπρεσιέρα – Σιντριβάνι σοκολάτας

Καφέ… συνέχεια με ένα άκρως χρηστικό αντικείμενο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Δείτε εδώ μερικές εσπρεσιέρες, ενώ, για την περίπτωση που ο λήπτης του δώρου είναι φαν της σοκολάτας δείτε εδώ μερικές επιλογές σε "σιντριβάνια".

Συλλεκτικά εξώφυλλα του Rolling Stone

Το θρυλικό περιοδικό μέσα από τα 1000 πιο αναγνωρίσιμα εξώφυλλά του, όλα μαζεμένα σε ένα υπέροχο βιβλίο. Για έναν λάτρη της μουσικής.

Σετ αρωματικών φυτών

Μαγειρεύει συχνά; Τότε σίγουρα θα χρησιμοποιεί κάποια μυρωδικά στις συνταγές του/της. Ένα σετ αρωματικών φυτών με γλαστράκι, σπόρους και χώμα είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσει (κι εσείς μαζί) μυρωδάτα πιάτα.

Σετ κοκτέιλ του χημικού

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά απαιτούν τις κατάλληλες σπιτικές κοκτειλο-καταστάσεις και αυτό το σετ mixologist θα βγάλει μέσα από τον καθένα τον επαγγελματία bartender που πάντα έκρυβε.  Πέρα από αυτό, είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να μοιάζει με… εργαστήρι χημείας.

Τα άπαντα του Ταραντίνο

Ο μεγάλος σκηνοθέτης μέσα από 10 Blue Ray Discs για εορταστικούς – και όχι μόνο – Μαραθώνιους. Το σετ περιλαμβάνει τα: Reservoir Dogs / True Romance / Pulp Fiction / Jackie Brown / Kill Bill: Vol. 1 / Kill Bill: Vol. 2 / Death Proof / Inglourious Basterds. Παραγγελία από εδώ.

Επιτραπέζια

Σταθερή αξία, σταθερή ψυχαγωγία, ανεξαρτήτως εποχής. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα από την απόλυτη χειμωνιάτικη λίστα που θα βρείτε εδώ.
in2life.gr

Η ολοένα συχνότερη γέννηση παιδιών με καισαρική σε όλο τον κόσμο πιθανώς έχει επίπτωση στην ανθρώπινη εξέλιξη και δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τους φυσικούς τοκετούς, καθώς εξαιτίας της σταδιακά μεγαλώνει η «ψαλίδα» ανάμεσα στο μέγεθος των μωρών που γεννιούνται και στη διάσταση της λεκάνης των γυναικών.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αυστριακής επιστημονικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία η τακτική επιλογή της καισαρικής έχει οδηγήσει σε αύξηση 10% έως 20% της απόκλισης ανάμεσα στο μέγεθος του μέσου μωρού και στο μέγεθος της μέσης γυναικείας λεκάνης.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι φυσιολογικοί τοκετοί γίνονται όλο και πιο δύσκολοι.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Φίλιπ Μιτερέκερ του Τμήματος Θεωρητικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), μελέτησαν στοιχεία για τις καισαρικές και κατέληξαν σε ένα μαθηματικό βιολογικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο η εξέλιξη ευνοεί τα πιο μεγαλόσωμα μωρά, επειδή αυτά αρρωσταίνουν πιο σπάνια και έτσι επιβιώνουν πιο εύκολα.

Όμως, από την άλλη, όσο συχνότερες είναι οι καισαρικές, τόσο η γυναικεία λεκάνη παραμένει στενή.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι περιπτώσεις που το μωρό δεν χωράει να περάσει κατά τον τοκετό, έχουν αυξηθεί από 30 ανά 1.000 γεννήσεις (3%) στη δεκαετία του 1960 σε 36 ανά 1.000 σήμερα (3,6%).

Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχισθεί, αν και όχι σε βαθμό που οι φυσικοί τοκετοί θα εξαφανισθούν. «Δεν νομίζω ότι μια μέρα σχεδόν όλα τα μωρά θα πρέπει να γεννιούνται με καισαρική», δήλωσε ο Μιτερέκερ.

Στο όλο ζήτημα υπάρχει και μια γενετική διάσταση, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Πριν από 100 χρόνια μια γυναίκα με πολύ στενή λεκάνη, μπορεί να είχε πεθάνει πάνω στη γέννα, όπως και το μωρό της, αλλά σήμερα ζει χάρη στις ιατρικές επεμβάσεις και έτσι θα περάσει στη κόρη της τα γονίδια της στενής λεκάνης.

Αυτό μπορεί να εξηγεί εν μέρει γιατί με το πέρασμα του χρόνου δεν μεγαλώνει σταδιακά η γυναικεία λεκάνη προκειμένου να διευκολύνει τη γέννηση των μεγαλύτερων μωρών.

Από την άλλη, ένας βιολογικός λόγος που η γυναικεία λεκάνη παραμένει στενή, είναι για να αποφεύγονται οι πρόωροι τοκετοί. Σήμερα στις ανεπτυγμένες χώρες σχεδόν ένα στα τρία παιδιά γεννιέται πια με καισαρική. Μια αιτία για την αύξηση αυτή, είναι ότι οι γυναίκες αργούν να κάνουν το πρώτο παιδί τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
1
Με αγαπημένα κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και μουσικές ευχές από όλο τον κόσμο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η Παιδική και Νεανική Χορωδία Rosarte την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.
Τη μουσική διεύθυνση έχει η Ρόζη Μαστροσάββα. Στο πιάνο συνοδεύουν η Τζένη Σουλκούκη και η Μυρτώ Ακρίβου. Συμμετέχουν τα μέλη του Vocal Inventions Ensemble, Βασίλης Ευαγγελάτος, Χρήστος Φρουδάκης, Δημήτρης Σγαρδέλης και Γιώργος Σασσάνης. Με τους 230 χορωδούς του συνόλου συμπράττουν οι μουσικοί Λίλιαν Εσίποβα (άρπα) και Ολυμπία Ζαφειροπούλου (νταούλι) καθώς και η ροκ μπάντα γονέων της Rosarte 40 something.
1
Η διδασκαλία των τμημάτων φωνητικής προετοιμασίας 1 και 2 έγινε από την Όλγα Αλεξοπούλου, ενώ τα τμήματα παιδικού και παιδικού-νεανικού δίδαξε η Ρόζη Μαστροσάββα.
Τα Χριστούγεννα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης όχι μόνο για πλήθος συνθέτες αλλά και για απλούς πιστούς που ύμνησαν τα Χριστούγεννα μέσα από λαϊκές μελωδίες και αυτοσχέδιους συχνά σκοπούς οι οποίοι πέρασαν από στόμα σε στόμα και τραγουδιούνται μέχρι τις μέρες μας σε κάθε γωνιά της υφηλίου από μεγάλους και –κυρίως– από μικρούς.
Η συναυλία της Rosarte στο Μέγαρο είναι ένα εορταστικό οδοιπορικό σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε πολλά μέρη του κόσμου, με αγαπημένα τραγούδια που αντηχούν, τις μέρες των γιορτών, στις γειτονιές του κόσμου. Ποιος δεν ξέρει την «Άγια νύχτα», τα «Τρίγωνα κάλαντα» ή το «Χαίρε η γη»; Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη κάλαντα από τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Βραζιλία, την Αυστρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες κ.ά.
Από το εορταστικό πρόγραμμα της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας Rosarte δεν θα μπορούσαν να λείπουν βέβαια τα σπιρίτσουαλ των αφροαμερικανικών κοινοτήτων, οι οποίες φημίζονται για τη μεγάλη τους παράδοση στη χορωδιακή θρησκευτική μουσική, ούτε και οι τζαζ συνθέσεις. Έτσι, σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη συναυλία, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει επίσης τη Μικρή τζαζ λειτουργία, έργο του σύγχρονου βρετανού συνθέτη Μπομπ Τσίλκοτ. Αλλά και η ροκ έχει τη δική της θέση στο πρόγραμμα της βραδιάς, με το τραγούδι «Little Saint Nick» που έγραψαν τα μέλη του διάσημου συγκροτήματος The Beach Boys, Μπράιαν Ουίλσον και Μάικ Λαβ.
Οι νεαροί τραγουδιστές της Rosarte θα ερμηνεύσουν επίσης διασκευές για χορωδιακό σύνολο δημοφιλών έργων της κλασικής μουσικής, όπως τον «Κανόνα σε ρε μείζονα» του Πάχελμπελ, αλλά και πρωτότυπες πολυφωνικές συνθέσεις βασισμένες στην εκκλησιαστική υμνογραφία, όπως το χορωδιακό «Μέλαινά ειμι» από το Άσμα Ασμάτων που υπογράφει ο σπουδαίος τσελίστας και συνθέτης Πάμπλο Καζάλς.
Συνοδεύουν στο πιάνο η Τζένη Σουλκούκη και η Μυρτώ Ακρίβου
Συμμετέχουν τα μέλη του Vocal Inventions Ensemble
Βασίλης Ευαγγελάτος, Χρήστος Φρουδάκης
Δημήτρης Σγαρδέλης, Γιώργος Σασσάνης
Άρπα Λίλια Εσίποβα
Νταούλι Ολυμπία Ζαφειροπούλου
Συμμετέχει η ροκ μπάντα γονέων της Rosarte 40something
Γιάννης Μαλαφής ηλεκτρική κιθάρα
Βαγγέλης Μιχαλάτος ακουστική & ηλεκτρική κιθάρα
Γιάννης Κόκκινος ηλεκτρικό μπάσο
Γιάννης Λαχανάς κρουστά, καχόν
Πόλις Αδαμαντόπουλος πλήκτρα
Διδασκαλία τμημάτων φωνητικής προετοιμασίας 1 και 2 Όλγα Αλεξοπούλου
Διδασκαλία τμημάτων παιδικού και παιδικού-νεανικού Ρόζη Μαστροσάββα
Τιμές εισιτηρίων
8 ευρώ (Ζώνη Γ), 13 ευρώ (Ζώνη Β), 19 ευρώ (Ζώνη Α), 25 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη)
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 4,5ευρώ
Πολύτεκνοι, 65+: 6 ευρώ
Πληροφορίες
210 72.82.333
http://www.megaron.gr

To CheckAround είναι το νέο δωρεάν mobile app που σε βοηθάει να γνωριστείς με τον διπλανό σου.

Ανακαλύψτε τους γύρω σας μέσα από το smartphone σας με την εφαρμογή CheckAround, μιλήστε μαζί τους και γίνετε μια μεγάλη παρέα.

Η επικοινωνία γίνεται μέσα από το chat της εφαρμογής. Ο χρήστης μπορεί να απαντήσει σε όποιον του μιλήσει, να τον απορρίψει ή να μιλήσει εκείνος πρώτος σε όποιον του κάνει "κλικ".

Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με το λογαριασμό που θα ανοίξουν απευθείας στο CheckAround, ή με τoν λογαριασμό τους στο Facebook, χωρίς να αποκαλύψουν το προφίλ τους στους άλλους, ενώ τίποτα δεν κοινοποιείται στον λογαριασμό τους.

Το CheckAround είναι μια εφαρμογή δημιουργημένη από δύο Έλληνες προγραμματιστές, τον Δημήτρη και τη Δώρα.

Χρειάστηκαν 10 μήνες σκληρής δουλειάς για να πάρει η ιδέα τους σάρκα και οστά. Οι κόποι τους όμως επι-βραβεύτηκαν, αφού το mobile app τους βρέθηκε στην πρώτη θέση του φετινού διαγωνισμού ΕΦΑΡΜΟΓΙΑΔΑ#6.

Το CheckAround βρίσκεται σε φάση διαρκούς βελτίωσης και προσθήκης λειτουργιών, όπως η δυνατότητα να μπορεί ο χρήστης να στέλνει φωτογραφίες και αρχεία σε όσους επιθυμεί.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο Google Play για Αndroid και στο App Store για iPhone.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.com.gr

Υλικά:
– 1 ποτήρι νερού ακατέργαστη ζάχαρη
– 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
– Αλεύρι Φαρίνα απ
– Γάλα ή γιαούρτι, όσο θέλουμε (ή και τα δυο)
– 1/2 κουτάκι κακάο
– 1 κ. του γλυκού αλάτι
– 1 αυγό
– 2 βανίλιες
– 2 μπανάνες λιωμένες
– 1 κουβερτούρα σε κομματάκια
– Λίγο λικεράκι/κονιάκ
2
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε την ακατέργαστη ζάχαρη με το αυγό και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι, τις βανίλιες και μετά το μείγμα απο τις μπανάνες.
Αφού ανακατέψουμε καλά, προσθέτουμε το λικεράκι/κονιάκ, το αλάτι και το κακάο. Συνεχίζουμε και χτυπάμε, ρίχνουμε την κουβερτούρα και τέλος όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.
Στη δική μας την περίπτωση, λαδώσαμε δύο ελατάκια φόρμες και ψήσαμε σε προθερμανσμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς.
Αφού κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με άχνη!
Τέλειες ιδέες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση
Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται για να απογειωθεί η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού είναι λίγη έμπνευση και μερικές… κλεμμένες ιδέες. Τα βρήκαμε και τα δύο, στους αχανείς διαδρόμους του internet (με τη βοήθεια του Pinterest, που είναι μανούλα σε κάτι τέτοια) και τις μοιραζόμαστε για να αντιγράψετε ελεύθερα.

Η χριστουγεννιάτικη διάθεση ξεκινά από την εξώπορτα



Οι μπάλες δεν είναι μόνο για το δέντρο



Έχουν θέση ακόμα και στην κουζίνα σας



…Ή στον διάδρομο



Οι αγαπημένες σας φωτογραφίες μπορούν να γίνουν… εορταστικές



Και μερικά φωτεινά αστεράκια φέρνουν τη μαγεία στο σπίτι



Ένα κερί και λίγα κουκουνάρια που θα βάψετε με σπρέι είναι η τέλεια ανέξοδη λύση



Και το νερό μπορεί να πάει τα κεράκια σας σε άλλη διάσταση



Σκεφτήκατε ποτέ να στρώσετε… χιονανθρωπάκια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας;



Γιατί να παραμελείτε την κρεβατοκάμαρα όταν στολίζετε το σπίτι;



Όσον αφορά το δέντρο, φαντασία να υπάρχει, και εναλλακτικές βρίσκονται



…Πολλές!



Έχετε τζάκι; Εκμεταλλευτείτε το, θα είναι η πιο χριστουγεννιάτικη γωνιά του σπιτιού



Λέγαμε κάτι για φαντασία;




Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!