Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017


Οι ερευνητές του Facebook, στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, ανακοίνωσαν ότι έκαναν ένα ακόμη βήμα προόδου, αναπτύσσοντας ρομπότ λογισμικού (bots ή chatbots) που μπορούν να διαπραγματεύονται και να συμβιβάζονται, ερχόμενα σε επαφή στο διαδίκτυο με άλλα ρομπότ του είδους τους και με ανθρώπους.

Μέχρι τώρα τα περισσότερα bots -όπως η Siri της Apple ή αυτά που είναι ενσωματωμένα στο Messenger του Facebook- έχουν την ικανότητα να κάνουν σύντομες συνομιλίες και να εκτελούν απλούστερες εργασίες, όπως να καλέσουν ένα ταξί, να παραγγείλουν μία πίτσα ή να κλείσουν τραπέζι σε ένα εστιατόριο.

Στόχος των επιστημόνων είναι η δημιουργία πιο εξελιγμένων bots που θα "σκέφτονται", θα συνομιλούν και θα διαπραγματεύονται όπως ένας άνθρωπος για πιο πολύπλοκα πράγματα, όπως η ενοικίαση ή η αγορά ενός ακινήτου, έτσι ώστε να αποτελέσουν μελλοντικά τους ιδανικούς ψηφιακούς προσωπικούς βοηθούς των χρηστών.

Οι ερευνητές της ομάδας τεχνητής νοημοσύνης του Facebook Μάικ Λιούις και Ντρουβ Μπάτρα ανέφεραν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το New Scientist, ότι -χρησιμοποιώντας ως εργαλείο εκπαίδευσης μια βάση δεδομένων με πάνω από 5.000 συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων- ανέπτυξαν ρομπότ λογισμικού που μπορούν να εμπλακούν «σε διάλογο και σε διαπραγματεύσεις από την αρχή έως το τέλος με άλλα bots και με ανθρώπους, καταλήγοντας σε κοινές αποφάσεις».

Οι ερευνητές δημιούργησαν πολλά σενάρια διαπραγμάτευσης και έδειξαν ότι τα bots -που έχουν εφοδιασθεί με την τέχνη της παραπλάνησης- μπορούν να είναι σκληροί διαπραγματευτές στην αρχή (απορρίπτοντας τις αρχικές προσφορές), αλλά και δεόντως συμβιβαστικά στο τέλος (αποδεχόμενα π.χ. την αρχική προσφορά που είχαν απορρίψει), προκειμένου να υπάρξει τελική συμφωνία - μία πρακτική που οι άνθρωποι ακολουθούν συχνά.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η συμβιβαστική συμπεριφορά δεν διδάχθηκε στα bots από τους προγραμματιστές, αλλά την ανακάλυψαν μόνα τους στην πορεία της διαπραγμάτευσης, ως μια αποτελεσματική μέθοδο επίτευξης των στόχων τους.

Μια θέση στάθμευσης στο Χονγκ Κονγκ πουλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 664.200 δολαρίων (περίπου 592.000 ευρώ). Η θέση αυτή στο δυτικό Χονγκ Κονγκ έχει εμβαδόν 17,5 τ.μ. και αγοράστηκε από τον εκτελεστικό διευθυντή επενδυτικής εταιρείας, τον Κουάν Γουάι-μινγκ.
Κοστίζει περισσότερο σε σχέση με κάποια διαμερίσματα στο Χονγκ Κονγκ, όπου μια γκαρσονιέρα, μικρότερη από 20 τ.μ μπορεί να τιμάται έως και 445,7 χιλιάδες ευρώ.
Το Χονγκ Κονγκ είναι μια από τις ακριβότερες αγορές ακινήτων στον κόσμο και οι τιμές πώλησης των κατοικιών σημειώνουν άνοδο ρεκόρ εδώ και έξι συναπτούς μήνες.
Αναλυτής δήλωσε ότι αυτή η θέση στάθμευσης είναι η πιο ακριβή για κτίριο κατοικιών.
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί και πάλι στο Χονγκ Κονγκ τον περασμένο Οκτώβριο όταν για μια άλλη θέση πάρκινγκ είχαν δοθεί 549.000 ευρώ. Τον Μάιο ένας βαθύπλουτος από το Χονγκ Κονγκ πλήρωσε 2,6 δισ. ευρώ για να αγοράσει ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα ακόμα «φίλτρο» προσθέτει το Facebook πριν την εμφάνιση όσων εικόνων και βίντεο κρίνει ότι απεικονίζουν σκληρό, σοκαριστικό, προκλητικό ή βίαιο περιεχόμενο, προτού αυτό αναπαραχθεί ή εμφανιστεί αυτόματα, σύμφωνα με την Guardian.
Η κίνηση αυτή του κοινωνικού δικτύου, ξεκίνησε να τίθεται σε ισχύ σταδιακά στο παγκόσμιο κοινό του από τον περασμένο Δεκέμβριο, ώστε να μην εμφανίζει αυτόματα σκληρό περιεχόμενο όπως φερ” ειπείν βίντεο και φωτογραφίες με αποτρόπαιες πράξεις, όπως αποκεφαλισμούς.
Με βάση το νέο μέτρο ασφαλείας, οι χρήστες θα πρέπει να κλικάρουν σε ένα μαύρο πλαίσιο το οποίο θα αναγράφει «Are you sure» που θα παρεμβάλλεται πριν την εμφάνιση του περιεχομένου. Κίνητρό του για το πρόσθετο μέτρο που αποτρέπει το ενδεχόμενο θέασης βίαιων ή προκλητικών εικόνων από ευαίσθητα ηλικιακά γκρούπ χρηστών, ήταν η πίεση που δέχτηκε το Facebook από επιτροπές συμβούλων ασφαλείας, μετά την εμφάνιση εξαιρετικά σκληρών εικόνων που δημοσίευσαν τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες αναπαρήχθησαν από μέσα ενημέρωσης.
Αν και οι όροι χρήσης του απαγορεύουν ρητά τη δημοσίευση σαδιστικού ή βίαιου περιεχομένου, το κοινωνικό δίκτυο έχει δεχτεί δριμύτατη κριτική, όσες φορές επέτρεψε την εμφάνιση ανάρμοστου περιεχομένου, επειδή θεώρησε ότι εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όπως σκηνές από ρεπορτάζ ειδησεογραφικών δικτύων.
Γυναίκα εξομολογείται την εμπειρία του
Μια νεαρή γυναίκα της οποίας ο καφές αποτελούσε την καθημερινή πρωινή της συνήθεια, αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα και να δει τι θα συμβεί στον οργανισμό της, στην περίπτωση που θα τον έκοβε για ένα μήνα.
Αφού λοιπόν το έκανε, τώρα μοιράζεται την εμπειρία της στο διαδίκτυο και οι αλλαγές που έχει βιώσει εντυπωσιάζουν.
Διαβάστε αναλυτικά όλην τη διαδικασία που ακολούθησε, εβδομάδα ανά εβδομάδα και ίσως πειστείτε και εσείς να μειώσετε τις ποσότητες της καφεΐνης που καταναλώνετε καθημερινά.
Εβδομάδα 1η:
Η πρώτη μέρα ήταν πραγματικά και η πιο δύσκολη, ενώ γενικά και για όσες ακολούθησαν έπειτα, η γυναίκα ένιωθε συνεχώς νυσταγμένη και δε μπορούσε να συγκεντρωθεί. Μάλιστα δοκίμασε διάφορες εναλλακτικές, όπως το πράσινο τσάι, το ρόφημα από ραδίκια και τις φρουτοσαλάτες με ξηρούς καρπούς, οι οποίες τη βοήθησαν κάπως.

Εβδομάδα 2η:
Στην αρχή της δεύτερης εβδομάδας, παραλίγο να σπάσει και να κυλίσει ξανά στον καφέ, καθώς το ρόφημα από ραδίκια που έπινε δεν μπορούσε να την ικανοποιήσει, όμως απέφυγε τον πειρασμό, νιώθοντας περήφανη για τον εαυτό της.

Εβδομάδα 3η:
’ρχισε να κοιμάται πιο εύκολα τα βράδια και σταμάτησε να στριφογυρνά στο κρεβάτι μέχρι να την πάρει ο ύπνος.
Εβδομάδα 4η:
Επίσης πιο εύκολο έγινε και το πρωινό της ξύπνημα. Πλέον ξυπνά κάθε πρωί στις 6 και κάνει όλες της τις δουλειές, ενώ παλαιότερα πατούσε 2-3 φορές αναβολή στο ξυπνητήρι.Όπως η ίδια λέει, κόβοντας τον καφέ κέρδισε καλύτερο ύπνο, καθώς τώρα κοιμάται πιο βαθιά και νιώθει ξεκούραστη μετά από 6 ώρες στην αγκαλιά του Μορφέα, έχει περισσότερη ενέργεια και και δε χρειάζεται καφεΐνη για να ξυπνήσει, ενώ νιώθει πιο ήρεμη γενικά.
Επιπλέον, ο καλύτερος ύπνος την κάνει να δείχνει πιο φρέσκια και παράλληλα εξαφάνισε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια της.
Σύμφωνα με όσα ομολογεί δυο μέρες μετά το πείραμα ήπιε καφέ σε δυο διαφορετικά μέρη, χωρίς όμως αυτός να της κάνει πια κάποια ιδιαίτερη εντύπωση.
Συνοψίζοντας την όλη διαδικασία, η γυναίκα λέει ότι αντιλήφθηκε πως αυτό που την κρατούσε εθισμένη στον καφέ δεν ήταν το ρόφημα αυτό καθαυτό, αλλά όλη η διαδικασία που το συνόδευε, που για την ίδια ήταν σαν μια τελετή.
"Το θέμα είναι ότι όλοι έχουν ανάγκη από μικρές απολαύσεις στη ζωή τους", όμως για τον εαυτό της θέλει να σκέφτεται πράγματα παραπάνω από τον καφέ, όπως τα λουλούδια, το τσάι με μέλι και άλλα που της κάνουν καλό.
Τέλος, αναφέρει ότι δε θέλει να τον κόψει εντελώς και ότι πίνει 1-2 φορές την εβδομάδα, αλλά μόνο καλές ποικιλίες. Δε θέλει ο καφές να αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια της, αλλά να είναι ένα ρόφημα που θα πιει σπάνια και στις κατάλληλες περιστάσεις.

 

Το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ απέκτησε ο ράπερ, ηθοποιός και μουσικός παραγωγός Ice Cube και ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν στην καριέρα του στη μουσική και στον κινηματογράφο.

Η οικογένεια και οι φίλοι του Ice Cube ήταν παρόντες στην τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στη Λεωφόρο του Χόλιγουντ, μεταξύ άλλων και ο επί σειρά ετών συνεργάτης του, ράπερ Dr. Dre.

Το 1987, ο Ice Cube, o Dr. Dre, o MC Ren, o D.O.C. και ο DJ Yella δημιούργησαν τους N.W.A. (Niggaz With Attitude) και ήταν οι πρωτοπόροι του «gangsta» rap.

«Ξέρετε, δεν φτάνετε εδώ μόνοι σας και όταν παίζετε μουσική, συμμετέχετε σε ταινίες, απλώς προσπαθώντας να είστε δημιουργικοί, ποτέ δεν σκέφτεστε ότι θα βρεθείτε στη Λεωφόρο της Δόξας μια μέρα» δήλωσε ο Ice Cube.

«Έτσι, σήμερα, όλο αυτό δεν είναι πραγματικά για τον Ice Cube, είναι για όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν να φτάσω εδώ» πρόσθεσε.

Ο Ice Cube, γεννημένος ως O'Shea Jackson, στο Κόμπτον, μια γειτονιά-γκέτο στο South Central του Λος Άντζελες έγινε διάσημος τη δεκαετία του '80 δίπλα στον Dr. Dre, στο ραπ συγκρότημα της Δυτικής Ακτής, N.W.A. που άσκησε μεγάλη επιρροή. Ο Ice Cube έγραψε πολλούς από τους στίχους των τραγουδιών για το θρυλικό άλμπουμ τους «Straight Outta Compton», το οποίο σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία.

Όταν έφυγε από το γκρουπ λόγω διαφωνίας για τα πνευματικά δικαιώματα, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του σόλο άλμπουμ «AmeriKKKa’s The Most Wanted» το 1990.

Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1991 με πρωταγωνιστικό ρόλο στη ταινία Boyz n the Hood του Τζον Σίνγκλετον για τη ζωή σε ένα γκέτο του Λος Άντζελες. Από τότε εμφανίστηκε στις ταινίες Friday, Barbershop και Three Kings.

Ο Ice Cube ήταν επίσης παραγωγός της βιογραφικής ταινίας Straight Outta Compton του 2015, η οποία έχει την ιστορία του συγκροτήματος N.W.A. Ο γιος του O'Shea Jackson Jr. τον υποδύθηκε στην ταινία.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!