Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον δήμαρχο του Ντίσελντορφ, τον γερμανό πολιτικό Thomas Geisel και τη σύζυγό του μετά από επίσκεψή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Μόλις επέστρεψαν στο αυτοκίνητό τους διαπίστωσαν πως είχαν πέσει θύματα κλοπής, αφού άγνωστος είχε παραβιάσει το ΙΧ και είχε αφαιρέσει από μέσα όλα τους τα υπάρχοντα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Freddo ο δράστης άρπαξε μία φωτογραφική μηχανή, ένα tablet, αλλά και όλα τους τα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Στην συνέχεια ο δήμαρχος του Ντίσελντορφ και η σύζυγός του απευθύνθηκαν στην αστυνομία, όμως ήταν ήδη αργά.
Ο Geisel ο οποίος έχει εκφράσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν την αγάπη του για τη χώρα μας την περασμένη εβδομάδα ήρθε για διακοπές.
tomas geizel

Οι 2.473 δισεκατομμυριούχοι με συνολική περιουσία 7,7 τρισ. δολάρια προτιμούν τη σιγουριά των μετρητών.
Σύμφωνα με έκθεση της Wealth-X οι ζάμπλουτοι του πλανήτη αύξησαν την περιουσία τους κατά 5,4%, αλλά η αβεβαιότητα τους οδήγησε σε ρευστοποιήσεις. Έτσι, τα μετρητά έφτασαν να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 20% της συνολικής περιουσίας τους. Η μερίδα του λέοντος εξακολουθεί να ανήκει στην Ευρώπη με 806 δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι διέθεταν συνολικό πλούτο ύψους 2,3 τρισ. δολαρίων, μειωμένο κατά 1,9% συγκριτικά με το 2014.
Η τάση των δισεκατομμυριούχων να αυξήσουν τη ρευστότητά τους αποδίδεται στην ανασφάλεια που αισθάνονται, αλλά και στο ρεύμα για είσοδο νέων εταιρειών σε χρηματιστήρια, αναφέρει η Wealth-X μονάδα ερευνών της UBS.
Διάβασε περισσότερο, ζήσε περισσότερο!
Η ανάγνωση βιβλίων όχι μόνο κάνει καλό στο μυαλό και στον ίδιο τον εγκέφαλο απομακρύνοντας την πιθανότητα εκδήλωσης άνοιας - κάτι ήδη γνωστό- αλλά συνδέεται και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Οι άνθρωποι που διαβάζουν ένα βιβλίο έστω και για μισή ώρα κάθε μέρα (συνολικά 3,5 ώρες την εβδομάδα), μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά περίπου 20%, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Το όφελος από την ανάγνωση εφημερίδων και περιοδικών είναι πολύ μικρότερο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια επιδημιολογίας Μπέκα Λέβι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Γιέηλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κοινωνικής ιατρικής "Social Science and Medicine", ανέλυσαν στοιχεία για 3.635 ανθρώπους, συσχετίζοντας τις αναγνωστικές συνήθειες καθενός, με τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του σε βάθος 12 ετών.
Διαπιστώθηκε ότι όσοι διάβαζαν περίπου 3,5 ώρες την εβδομάδα, ήταν κατά μέσο όρο 17% λιγότερο πιθανό να πεθάνουν πρόωρα από οποιαδήποτε αιτία, ενώ για όσους διάβαζαν πάνω από 3,5 ώρες εβδομαδιαίως η πιθανότητα ήταν 23% μικρότερη.
Στη διάρκεια της 12ετούς μελέτης, πέθαναν το 27% των αναγνωστών βιβλίων και το 33% όσων δεν διάβαζαν καθόλου βιβλία. Όσα περισσότερα βιβλία διάβαζε κάποιος, τόσο μειωνόταν ο κίνδυνος θανάτου του.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η ανάγνωση βιβλίων βοηθά στον ύπνο, στην ψυχική διάθεση, στην καθυστέρηση της νόσου Αλτσχάιμερ κ.α.
Η νέα μελέτη, σύμφωνα με τη Λέβι, δείχνει ότι «η ανάγνωση βιβλίων ακόμη και για μισή ώρα καθημερινά προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα επιβίωσης, σε σχέση με όσους δεν διαβάζουν καθόλου. Και αυτό το πλεονέκτημα για τους αναγνώστες των βιβλίων ισχύει άσχετα με το εισόδημά τους, την μόρφωσή τους, την εξυπνάδα τους, το φύλο τους, την ηλικία τους, την οικογενειακή κατάστασή τους ή άλλες παραμέτρους».
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι τα βιβλία προάγουν το λεγόμενο βαθύ και αφοσιωμένο διάβασμα -περισσότερο από τις εφημερίδες, τα περιοδικά ή τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα- πράγμα που ωφελεί περισσότερο το νου και τον εγκέφαλο. Επιπλέον, το λεξιλόγιο, η λογική, η συγκέντρωση και η κριτική σκέψη ευνοούνται από τα βιβλία, ιδιότητες που επίσης συμβάλλουν στο πλεονέκτημα επιβίωσης που χαρίζει η ανάγνωσή τους.
Η έρευνα δεν έκανε διάκριση για το είδος των βιβλίων, όμως οι περισσότεροι συμμετέχοντες διάβαζαν λογοτεχνία. Μια μελλοντική έρευνα θα μελετήσει τις ωφέλειες των βιβλίων σε μεγαλύτερο βάθος, αναζητώντας απαντήσεις στο κατά πόσο τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν το ίδιο όφελος με τα παραδοσιακά έντυπα βιβλία, αν κάποιο είδος βιβλίων είναι σαφώς πιο «υγιεινό» κ.α.
Οι ερευνητές επεσήμαναν επίσης ότι ο μέσος άνθρωπος που συμμετείχε στην μελέτη, αφιέρωνε 3,9 ώρες την εβδομάδα στα βιβλία και 6,1 ώρες σε εφημερίδες και περιοδικά. Όπως είπαν, αν αυτή η τάση αντιστρεφόταν υπέρ των βιβλίων, θα υπήρχε μεγαλύτερο όφελος για την υγεία.

Ο 25χρονος Samuel Leighton-Dore ζει και εργάζεται στην Αυστραλία και μοιράστηκε την ενδιαφέρουσα ιστορία του στη βρετανική Mirror. Ο νεαρός συγγραφέας, μίλησε σχετικά με την απόφασή του να κάνει παιδί με την αδελφή του αλλά και για το πώς αντιδρούν οι περισσότεροι με την προοπτική αυτή.
Ο Samuel διατηρεί σχέση με τον φωτογράφο και ντιζάινερ Bradley Tennant και η επιθυμία του ζευγαριού είναι η απόκτηση ενός παιδιού. Οι δυο άντρες, θέλουν το μωρό τους να έχει γονίδια και από τις δυο οικογένειες, οπότε η λύση βρέθηκε στην αδελφή του η οποία δέχτηκε να κυοφορήσει το παιδί του αδελφού της με το σπέρμα του συντρόφου του.
"Θα είναι τα ωάρια της αδελφής μου και του συντρόφου μου το σπέρμα...Είναι ο μόνος τρόπος ο σύντροφός μου και εγώ να έχουμε μια βιολογική σύνδεση με το παιδί", λέει ο 25χρονος για την απόφασή τους η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια.
"Οι γονείς μου είμαι ανοιχτόμυαλοι... Είμαστε τυχεροί. Δε ξέρω τι θα πει η υπόλοιπη οικογένεια, αλλά είμαι σίγουρος θα κατανοήσουν την επιστήμη, τη λογική και την αγάπη πίσω από τη διαδικασία", συμπληρώνει και εξηγεί ωστόσο ότι υπάρχουν και εκείνοι που αντιδρούν αρνητικά στην απόφαση αυτή, με εχθρικά μηνύματα.






Δεύτερη εγκυμοσύνη τουλάχιστον ένα χρόνο μετά από μια γέννα
Επιτακτική είναι η ανάγκη, οι γυναίκες να παίρνουν μέτρα αντισύλληψης ήδη πριν βγουν από το μαιευτήριο, μετά από μια γέννα, όπως συστήνει το American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG).
Παρ’ότι εδώ και αρκετά χρόνια οι ειδικοί συστήνουν στις γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει να λαμβάνουν αντισύλληψη προκειμένου να μην έχουν αμέσως μετά από μια γέννα μια νέα εγκυμοσύνη, είναι η πρώτη φορά που ένας οργανισμός ειδικών τονίζει ανοικτά πως η αντισύλληψη θα πρέπει να ξεκινά αμέσως μετά τη γέννα. Μάλιστα αναφέρουν πως η βέλτιστη λύση είναι η τοποθέτηση ειδικών ενδομήτριων αντισυλληπτικών συσκευών σε συνδυασμό με κάποιο άλλο μέτρο όπως το προφυλακτικό ή το χάπι.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες θα πρέπει να περιμένουν περίπου ένα χρόνο για να έχουν μια νέα εγκυμοσύνη μετά από μια γέννα.
Παρ’ ότι πολλές γυναίκες γνωρίζουν, θεωρητικά, ότι μια επόμενη εγκυμοσύνη σε πολύ σύντομο διάστημα από την προηγούμενη ελλοχεύει κινδύνους (τόσο για τη ζωή της μητέρας όσο και για τη ζωή του μωρού), σχεδόν 1 στις 2 γυναίκες αμελεί το ραντεβού της με το γυναικολόγο αφού περάσουν οι 40 μέρες μετά τη γέννα.
Οι ειδικοί αναφέρουν πως το ασφαλέστερο μέρος για την τοποθέτηση ενδομήτριων αντισυλληπτικών συσκευών είναι ένα μαιευτήριο.
Εικόνα ΣΟΚ: Ελληνίδα τραγουδίστρια στα πρόθυρα νευρικής ανορεξίας
H Αννέτ Αρτάνι, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή της στο Fame Story, δημοσίευσε μια φωτογραφία της στο Instagram και προσκάλεσε "πανικό".
Η τραγουδίστρια, όπως είναι γνωστό πριν από δέκα μήνες έγινε μανούλα για πρώτη φορά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πήρε κάποια κιλά. Σήμερα, κατάφερε με την βοήθεια του γυμναστή της να τα χάσει όλα και να είναι πιο αδύνατη από ποτέ.
Θέλοντας να μοιραστεί την χαρά της μαζί με τους διαδικτυακούς της φίλους, ανάρτησε στα social media μια εικόνα που έδειχνε το σώμα της και η μέση της είναι πιο λεπτή από ποτέ.
Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν πως αδυνάτισε υπερβολικά και άλλοι να υποστηρίξουν πως η εικόνα είναι επεξεργασμένη. Η τραγουδίστρια, θέλοντας να δώσει ένα τέλος σε όλα όσα ακούστηκαν παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Espresso» και μίλησε για όλα.
Όπως ανέφερε, η φωτογραφία της δεν υπέστη το photoshop που όλοι φαντάζονται:
«Δεν έκανα photoshop στη φωτογραφία. Απλώς στο σημείο του αφαλού μου έχω ένα σημάδι χαλάρωσης από τη γέννα και το θόλωσα λιγάκι» εξηγεί η ίδια στον Ηλία Μαραβέγια.
Τέλος, αναφέρθηκε στην απώλεια των πολλών κιλών, ξεκαθαρίζοντας πως είναι καλά στην υγεία της, αλλά αποκαλύπτωντας για πρώτη φορά την μάχη της με την επιλόχειο κατάθλιψη:
«Πήρα 20 κιλά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου και έχασα 35 μετά τη γέννηση του γιου μου. Πιστεύω ότι η επιλόχειος κατάθλιψη ήταν ο βασικός λόγος της απώλειας των κιλών μου. Δεν είχα καθόλου όρεξη να φάω. Τώρα τα πηγαίνω πολύ καλύτερα και νιώθω περήφανη γι' αυτό. Ακολουθώ ειδικό πρόγραμμα διατροφής και προπονούμαι με personal trainer. Το οφείλω στον γιο μου να με βλέπει υγιή. Συγγνώμη αν ανησύχησα κάποιους, αλλά είμαι καλά»



Ο λόγος για τους Γάλλους γονείς το μικρού κοριτσιού που είναι 3-4 ετών. Άφησαν το παιδάκι τους μέσα στο αυτοκίνητο που είχαν ενοικιάσει και το είχαν σταθμεύσει στην οδό Μίνωος, σήμερα το πρωί.

Ο κόσμος που έτυχε να περνάει από το σημείο και είδε το παιδάκι να το χτυπάει ο ήλιος μέσα στο αυτοκίνητο, κάλεσε την αστυνομία και αμέσως πήγαν εκεί δύο μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ από το .cretapost

Αφού πια είχε περάσει μισή ώρα μαρτυρίου για το μικρό κορίτσι και αφού ήδη είχε ανοίξει κλειδαράς το αυτοκίνητο, εμφανίστηκαν οι γονείς, οι οποίοι σύμφωνα με το CretaPost, είχαν πάει... για ψώνια!

Στη συνέχεια, οι γονείς οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων...

Πηγή: zarpanews, cretapost
Έρχεται ο ΕΝΦΙΑ: Από 18 Αυγούστου ο λογαριασμός
Επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον ΕΝΦΙΑ σε λίγες ημέρες καθώς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Εσόδων την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου θα αρχίσουν να αναρτώνται σταδιακά στους ατομικούς λογαριασμούς στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά με τα ποσά του φόρου.
Η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε δόσεις με την πρώτη να ξεκινά από τα τέλη Σεπτεμβρίου και την ολοκλήρωση της πληρωμής να γίνεται τον Ιανουάριο του 2017.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ο συνολικός λογαριασμός του φετινού ΕΝΦΙΑ θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι και εννέα στα δέκα φυσικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν περίπου τον ίδιο φόρο με την περσινή χρονιά.
Ποια κινητά Android εντοπίστηκαν με σοβαρά κενά ασφάλειας
Ερευνητές της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Checkpoint εντόπισαν σοβαρά κενά ασφάλειας στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και σε άλλες κινητές συσκευές Android, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν χάκερς για να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με το BBC, αφορά λογισμικό που «τρέχει» στους επεξεργαστές της αμερικανικής εταιρείας Qualcomm. Υπολογίζεται ότι περίπου 900 εκατομμύρια τέτοια «τσιπάκια» βρίσκονται μέσα σε συσκευές Android σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα πάντως με την Checkpoint, δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις πως κακόβουλοι χάκερ έχουν μέχρι στιγμής εκμεταλλευθεί αυτές τις «κερκόπορτες».
Όμως, ο εκπρόσωπός της Μάικλ Σόλοβ δήλωσε «αρκετά σίγουρος πως θα δούμε αυτά τα κενά να αξιοποιούνται για κυβερνοεπιθέσεις μέσα στους επόμενους τρεις έως τέσσερις μήνες. Πρόκειται πάντα για ένα αγώνα δρόμου ποιός θα βρει πρώτος, ο καλός ή ο κακός, το ευάλωτο σημείο».
Οι συσκευές που, μεταξύ άλλων, διαθέτουν επεξεργαστές με τέτοιο λογισμικό, είναι οι: BlackBerry Priv, Blackphone, Google Nexus, HTC One, M9 και 10, LG G4, LG G5, and LG V10, Moto X, OnePlus, Sony Xperia Z Ultra κ.α.
Η Qualcomm, που ενημερώθηκε από την Checkpoint, πιστεύεται ότι άρχισε να προχωρεί σε διορθωτικές κινήσεις, διανέμοντας ενημερώσεις λογισμικού στους κατασκευαστές συσκευών. Είναι όμως ακόμη ασαφές σε ποιό βαθμό οι τελευταίες έχουν ενημερώσει ανάλογα τους χρήστες.
Για το λόγο αυτό, η Checkpoint έχει δημιουργήσει μια δωρεάν εφαρμογή, που βοηθά τον χρήστη να ελέγξει αν στη συσκευή του έχουν εγκατασταθεί τα αναγκαία «μπαλώματα» του λογισμικού του. Οι χρήστες μπορούν να την «κατεβάσουν» μέσω Google Play εδώ.
Πήρε το Σούπερ Καπ στην παράταση η Ρεάλ, 3-2 τη Σεβίλλη
Τι θα πει «καρδιά του πρωταθλητή» δίδαξε η Ρεάλ Μαδρίτης!

Κόντρα στη σκληροτράχηλη Σεβίλλη και έναν ανεκδιήγητο διαιτητή, η «βασίλισσα» πέτυχε μεγάλη ανατροπή και επικρατώντας 3-2 στην παράταση (2-2 κ.α.) κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Παρόλο που χρειάστηκε τουλάχιστον αυστηρό πέναλτι για να γυρίσουν οι Ανδαλουσιανοί το ματς (νωρίτερα ο Βάσκεθ είχε ισοφαρίσει την γκολάρα του Ασένσιο) ο Ράμος έγινε ξανά λυτρωτής για τους Μαδριλένους στις καθυστερήσεις της κανονικής διάρκειας.

Κι έστω κι αν ο διαιτητής απαγόρευσε στον αρχηγό να ξαναγίνει ήρωας στην παράταση (ακυρώνοντας κανονικό γκολ) και ο Ρίκο σταματούσε με κάθε τρόπο τους παίκτες της, ήρθε ο Καρβαχάλ στο 119’ και με ένα σόλο… αλά Μαραντόνα χάρισε στη Ρεάλ το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της.

Άξια της μοίρας της η Σεβίλλη, έχει ωστόσο ως ελαφρυντικό το ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 93’ (λόγω σωστής αποβολής του Κολοτζέτζακ).
Πηγή: sport-fm.gr
Ρίο 2016: Χρυσή ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη
Δε σταματά πουθενά η Άννα Κορακάκη! Η Ελληνίδα αθλήτρια της σκοποβολής, στην πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 10μ. με αεροβόλο, ξεπέρασε τον εαυτό της στα 25μ. με πιστόλι, καθώς χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση!
Μετά την πολύ καλή της εμφάνιση στα προκριματικά του αγωνίσματος, το απόγευμα, η 20χρονη Άννα Κορακάκη ήταν εντυπωσιακή και στον ημιτελικό, όπου πέρασε ως πρώτη, αφήνοντας πίσω της όλες τις αντιπάλους της.
Ειδικότερα, η Άννα Κορακάκη απέσπασε 19 πόντους, έναντι 18 της Γερμανίδας Μόνικα Καρς και 17 της Κινέζας Τζινγκτζίνγκ Τσανγκ και της Ελβετίδας Χάιντι Ντίτχελμ Γκέρμπερ.
Οι Τσανγκ και Γκέρμπερ αγωνίστηκαν στον "μικρό" τελικό για το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε η Ελβετίδα αθλήτρια με 8-4.
Ακολούθησε ο μεγάλος τελικός, όπου η Ελληνίδα σκοπεύτρια ξεκίνησε εντυπωσιακά απέναντι στη Γερμανίδα Μόνικα Καρς, καθώς κέρδισε τα τρία πρώτα σετ, όμως ενώ χρειαζόταν έναν μόνο βαθμό ακόμα έχασε το τέταρτο, το πέμπτο και το έκτο σετ, με αποτέλεσμα να ισοφαριστεί από την Καρς. Όμως στο κρίσιμο έβδομο σετ ήταν πιο ψύχραιμη, κατακτώντας το χρυσό με 8-6.
Η τελευταία βολή που έκρινε το μετάλλιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άννα Κορακάκη έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια Ολυμπιάδα.
Δείτε φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς της Ελληνίδας σκοπεύτριας και την απονομή:









Οι πρώτες δηλώσεις
Στις πρώτες της δηλώσεις μετά την απονομή του μεταλλίου, η Άννα Κορακάκη ανέφερε ότι δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματά της, και ευχήθηκε η επιτυχία της να αποτελέσει το έναυσμα για να μπουν περισσότερα παιδιά στα σκοπευτήρια και να βγουν περισσότεροι Έλληνες σκοπευτές. Αναφέρθηκε και στα δάκρυα που δεν κατάφερε να συγκρατήσει την ώρα της ανάκρουσης εθνικού μας ύμνου, αποκαλύπτοντας ότι σκεφτόταν τις δυσκολίες που πέρασε η ίδια και ο πατέρας της για να φτάσουν σε αυτό το μετάλλιο.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!