Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός των Depeche Mode στον Prince: Ο μικρός πρίγκιπας [εικόνα]
Απίστευτο: Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει περιουσία 30 δισ. δολάρια!
Μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου συγκαταλέγεται η Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ ΙΙ, η οποία σήμερα κλείνει τα ενενήντα της χρόνια.
O βρετανικός τύπος παραληρεί για τον βασιλικό θεσμό, αλλά υπάρχει και μερίδα του τύπου που αναφέρει ότι η Ελισάβετ είναι η ακριβότερη μονάρχης στον κόσμο.
Πάντως, η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει κάθε λόγο να γιορτάζει, αφού δεν είναι μόνο το πρόσωπο με τη μεγαλύτερη θητεία στον βρετανικό θρόνο, αλλά έχει και μία περιουσία που αγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.
Συγκεκριμένα, η περιουσία της ανέρχεται στα 28,8 δισεκατομμύρια λίρες -κάτι παραπάνω από 29 δισεκατομμύρια δολάρια-και βρίσκεται σταθερά στη λίστα με τους 25 πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη, μετά τον Μπιλ Γκέιτς, τον Γουόρεν Μπάφετ, τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον Σερκέι Μπριν και τη Λιλιάν Μπετανκούρ.

Πηγή: iefimerida.gr
Φωτογραφία: Pixabay
Λάτρεις του τσαγιού ενωθείτε και υψώστε τις τσαγιέρες σας. Σας ξέρω, είστε εσείς που όταν βγαίνετε και παραγγέλνετε τσάι σας κοιτούν με περίεργο τρόπο και σας ρωτούν «δεν πίνεις καφέ;».
«Οχι, όχι, όχι, δεν πίνω».
Κάθε φορά τα ίδια και κάθε φορά εξηγείτε γιατί δεν σας αρέσει ο καφές και προτιμάτε το τσάι. Κάθε φορά, όμως. Μπορεί οι γύρω σας να πιστεύουν πως είστε εξωγήινος, μιας και «ποιος δεν πίνει φρέντο εσπρέσο μέτριο με μαύρη ζάχαρη σήμερα!», ωστόσο το τσάι είναι καλύτερο από τον καφέ και σας παρουσιάζω τους 8 λόγους:
  • Ξυπνάει τον οργανισμό. Το ότι κάποιοι πίνουν το πρωί καφέ για να ξυπνήσουν, δεν ισχύει. Ερευνα από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μπέιζελ της Ελβετίας έδειξε πως το τσάι είναι πιο αποτελεσματικό και φυσικά πιο ωφέλιμο.
  • Αρκετές έρευνες υποστηρίζουν πως το πράσινο τσάι, συγκεκριμένα, μπορεί να δώσει ώθηση στον μεταβολισμό, βοηθώντας στην απώλεια κιλών.
Φωτογραφία: Pixabay
  • Περιέχει λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ. Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, στρες, νευρικότητα ακόμα και αύξηση της καρδιακής πίεσης.
  • Πλούσιο σε κατεχίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα έχει τη δυνατότητα να τονώσει το ανοσοποιητικό και να το θωρακίσει απέναντι στις ασθένειες.
  • Δεν χρειάζεται ζάχαρη, για να είναι πιο νόστιμο... αυτό από μόνο του είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό.
Φωτογραφία: Pixabay
  • Βγαίνει σε πάρα πολλές γεύσεις και κάθε φορά μπορείτε να πιείτε κάτι διαφορετικό. Με γιασεμί, με φρούτα, του δάσους, με τζίντζερ και σοκολάτα. Λαχταριστά! Ωστόσο, τίποτα δεν είναι καλύτερο από τα απλά, πράσινο, μαύρο, λευκό και κόκκινο.
  • Φτιάχνετε πολύ πιο εύκολα. Βράζετε το νερό και ρίχνετε τα φύλλα τσαγιού, για λίγα λεπτά. Ετοιμο! Ούτε χρειάζεται μηχανή για εσπρέσο, ούτε χτύπημα, ούτε τίποτα.
  • Και φυσικά ταιριάζει εξαιρετικά με τα βουτήματα!
Φωτογραφία: Pixabay

Πηγή: iefimerida.gr
Μετά το WhatsApp τώρα και το Viber έρχεται με την σειρά του να παρουσιάσει υπηρεσία κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των συνομιλιών των χρηστών. Έτσι, οι χρήστες μπορούν να είναι πλέον σίγουροι ότι κανένας δεν θα μπορεί να δει τα μηνύματά τους εκτός από τους ίδιους. Ο διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής Michael Shmilov δήλωσε σήμερα ότι η ομάδα εργάζεται αδιάκοπα εδώ και πολλούς μήνες για να παρουσιάσει τις εν λόγω υπηρεσίες. «Λαμβάνουμε την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών μας πολύ σοβαρά και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αισθάνονται προστατευμένοι όταν χρησιμοποιούν το Viber» ανέφερε ο ίδιος. Οι χρήστες θα μπορούν να «προστατεύουν» τις συνομιλίες τους μόλις κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του Viber.
Πολυτελή ενδύματα 400 ετών βρέθηκαν άθικτα σε ναυάγιο [εικόνες]
Πρόκειται για μια από αυτές τις απίστευτες ιστορίες που σπάνια βλέπουν το φως.
Οπως εξηγεί το «History Blog» απίστευτα ευρήματα του 17ου αιώνα βρέθηκαν σε ναυάγιο, κοντά στο νησί της Ολλανδίας Texel από όπου περνούσαν αναγκαστικά τα πλοία και όπου έγιναν πολλά ναυάγια.
Τον Αύγουστο του 2014 οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα ναυάγιο στο βυθό της θάλασσας από ένα εμπορικό πλοίο του 17ου αιώνα. Ανάμεσα στα ευρήματα ήρθε στο φως για πρώτη φορά, εντελώς άθικτη, η πολυτελής γκαρνταρόμπα μιας κυρίας της αριστοκρατίας που έζησε 4 αιώνες πριν.



Το φόρεμά της από μετάξι είναι εντελώς άθικτο. Βρέθηκε επίσης ένα ζευγάρι κάλτσες από χρυσή και ασημένια κλωστή, μια θήκη από βελούδο και ασημένια κλωστή που περιείχε μια χτένα.





Υπήρχε ακόμη ένα πιάτο από την Ιταλία, μαγικές μπάλες αρώματος, πολυτελή δερματόδετα βιβλία.




Το History Blog αναφέρει ότι το πλοίο που ναυάγησε μετέφερε σιτηρά, λιβάνι, καπνό και αλκοόλ.
Η απίστευτη ανακάλυψη της πολυτελούς γκαρνταρόμπας κρατήθηκε μυστική ώστε να μην συγκεντρωθούν περίεργοι και ύποπτοι γύρω από το ναυάγιο. Επί ενάμιση χρόνο οι αρχαιολόγοι εργάστηκαν πάνω στο ναυάγιο και στα ενδύματα προκειμένου να τα καθαρίσουν και να τα σταθεροποιήσουν. Ολα τα αντικείμενα παρουσιάζονται τώρα στο Museum Kaap Skil της νήσου Texel – Μουσείο Θαλασσών- σε μόνιμη έκθεση. Δείτε το μουσείο στο http://www.kaapskil.nl/garde-robe. Ολες οι φωτογραφίες είναι από το σάιτ του Μουσείου.




Λίστα αναμονής 5.000 ατόμων που ενδιαφέρονται για ένα “Γυμνό Γεύμα”, δηλαδή γεύμα σε εστιατόριο γυμνιστών, έχει ήδη δημιουργηθεί στο Λονδίνο.
Μετά την επιτυχία που γνώρισαν τα εστιατόρια γυμνιστών στις ΗΠΑ, τις πόρτες του ανοίγει στο Λονδίνο το εστιατόριο The Bunyadi, η ακριβής διεύθυνση του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
Οι πελάτες του θα μπορούν από τον ερχόμενο Ιούνιο να τρώνε γυμνοί αν το επιθυμούν. Όταν θα περνούν την πόρτα της εισόδου θα μπαίνουν σε έναν χώρο όπου θα μπορούν να γδύνονται και θα μετακινούνται στην αίθουσα ντυμένοι με μια ρόμπα.
Αν το επιθυμούν, θα μπορούν να την βγάζουν στη διάρκεια του γεύματος. Παραβάν από μπαμπού θα χωρίζουν τα τραπέζια ώστε οι πελάτες να νοιώθουν άνετα.
Αλλά η εμπειρία δεν θα σταματάει εδώ. Το εστιατόριο θα σερβίρει σε πιάτα από άργιλο και τα μαχαιροπήρουνα θα τρώγονται. Η αίθουσα θα φωτίζεται μόνο από κεριά και δεν θα υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και λάμπες.
«Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να μπορούν να ζήσουν την εμπειρία μιας νύχτας χωρίς ακαθαρσίες: δεν θα υπάρχουν χημικά πρόσθετα, δεν θα υπάρχουν τεχνητά χρώματα, δεν θα υπάρχουν τηλέφωνα, δεν θα υπάρχουν ρούχα αν το επιθυμούν. Η ιδέα είναι να ζήσουν μια πραγματική εμπειρία απελευθέρωσης» δηλώνει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Seb Lyall, στο σάιτ Londonist.
Το εστιατόριο γυμνιστών έχει ήδη προκαλέσει την προσοχή αφού περίπου 5.000 άτομα έχουν ήδη εγγραφεί σε λίστα αναμονής.

Η κλασσική και τρομερά επιδραστική σειρά επιστημονικής φαντασίας, «Στη Ζώνη του Λυκόφωτος», επιστρέφει με έναν ιδιαίτερο, καινούργιο τρόπο.

Η CBS σε συνεργασία με την εταιρία ψηφιακών βίντεο, Interlude, ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν ένα reboot της σειράς του Ροντ Στέρλινγκ, υπό τη μορφή ενός project που θα παντρεύει την τηλεόραση με τα βιντεοπαιχνίδια.

Παρά το γεγονός ότι η CBS και η Interlude δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες ακόμα, το σχήμα αυτής της νέας εκδοχής της σειράς θα έχει να κάνει με την επιλογή, από την πλευρά του θεατή, ενός συγκεκριμένου στυλ περιπέτειας που θα του επιτρέπει να πάρει μέρος στην ιστορία.

Ο Κεν Λεβίν, δημιουργός του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού, «Bioshock», θα είναι υπεύθυνος για το σενάριο και τη σκηνοθεσία του πιλοτικού επεισοδίου.

Η Interlude, άλλωστε, είναι περισσότερο γνωστή για τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνει ποιοτικά, διαδραστικά βίντεο, τα οποία συνδυάζουν την live-action αφήγηση και την αλληλεπίδραση με τον θεατή.

Η εταιρία μαθεύτηκε πριν δύο χρόνια περίπου, όταν έφτιαξε για το κλασσικό κομμάτι του Μπομπ Ντίλαν, «Like A Rolling Stone», ένα βίντεο που επέτρεπε στους θεατές να πλοηγηθούν σε 16 διαφορετικά κανάλια, το καθένα εκ των οποίων παρουσίαζε διαφορετικούς ηθοποιούς και αστέρες της τηλεόρασης που τραγουδούσαν παράλληλα το κομμάτι.

Η αυθεντική σειρά, «Στη Ζώνη του Λυκόφωτος», παιζόταν από το 1959 μέχρι το 1964 στο CBS, δίνοντας κάποια διαχρονικά επεισόδια που καθόρισαν την ποπ κουλτούρα του εικοστού αιώνα.

Η πρώτη αναβίωση της σειράς ξεκίνησε το 1985 και συνεχίστηκε μέχρι το 1989, και πάλι στο CBS, ενώ μια δεύτερη –λιγότερο επιτυχημένη- αναβίωση έγινε το 2002, στο UPN, αλλά κράτησε για μία μόλις σεζόν.



ΠΗΓΗ: cinemag.gr
Διαρρήκτες χύνουν μια ποσότητα υγρού ακριβώς έξω από την πόρτα και περιμένουν να εισχωρήσει στο εσωτερικό του σπιτιού. Μετά από λίγο όταν καταλάβει κάποιος μέσα στο σπίτι πως υπάρχει μια «διαρροή» κάπου έξω, ανοίγουν την πόρτα –όπως θα κάναμε όλοι- για να δουν από πού προέρχεται. Τότε οι διαρρήκτες εισβάλουν μέσα στο σπίτι. Και φυσικά κανείς δεν ξέρει το τι μπορεί να συμβεί. Γι’ αυτό αν δείτε κάτι παρόμοιο να συμβαίνει στην πόρτα του σπιτιού σας, καλέστε κάποιον που βρίσκεται εκτός σπιτιού ή ακόμα καλύτερα καλέστε την Αστυνομία, ώστε να μην χρειαστεί να βάλετε τη ζωή σας σε κίνδυνο.
Χαμόγελο του Παιδιού: Γιορτή για τα παιδιά στη ΔΕΘ από 22-24 Απριλίου
Τα παιδιά γιορτάζουν στη Θεσσαλονίκη και διασκεδάζουν στη γιορτή που διοργανώνει, για δεύτερη χρονιά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Από τις 22 έως τις 24 Απριλίου, στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ HELEXPO «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει την μεγάλη γιορτή για τα παιδιά από τις 10:00-21:00, με ελεύθερη είσοδο.
Παιδότοπος, κλόουν, ξυλοπόδαροι, μάγοι και ταχυδακτυλουργοί, face painting, zumba για μικρούς και μεγάλους, ζαχαροπλαστική με «χαμογελαστά μπισκότα», παράσταση Καραγκιόζη, παραμυθάδες, παιδικές χορωδίες, συναυλίες και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Παράλληλα, θα γίνονται δωρεάν προληπτικές παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις στο κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», διαδραστικές παρεμβάσεις στο Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «Οδυσσέας» για ασφαλή πλοήγηση στον κόσμο της τεχνολογίας, σεμινάρια πρώτων βοηθειών για παιδιά και περιποίησης παιδικού τραύματος και παρουσίαση όλων των δράσεων του οργανισμού.
Στον ίδιο χώρο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά σε κρίση στην Ελλάδα και για τα παιδιά πρόσφυγες μετανάστες.

Ενα ακόμη από τα μυθικά πρόσωπα της διεθνούς μουσικής σκηνής εγκατέλειψε σήμερα τον μάταιο αυτό κόσμο αφήνοντας πίσω του εκατομμύρια θαυμαστών.
Ο 57χρονος Prince, βρέθηκε νεκρός στην έπαυλή του ενώ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τις τελευταίες μέρες και είχε ακυρώσει δύο συναυλίες του την περασμένη εβδομάδα
Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης, του οποίου το πλήρες όνομα ήταν Πρινς Ρότζερς Νέλσον, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας εδώ και λίγες ημέρες, έπειτα από γρίπη.
Είχε εισαχθεί, μάλιστα, εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Ιλινόις με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει πως η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί μετά τη συναυλία που είχε δώσει στην Ατλάντα και αφού επέβαινε σε αεροπλάνο.
Το αεροσκάφος που μετέφερε τον τραγουδιστή πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο Μολίν του Ιλινόις, όπου ο τραγουδιστής νοσηλεύτηκε και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο από τοπικό νοσοκομείο. Ο 57χρονος τραγουδιστής είχε ακυρώσει δύο συναυλίες του την περασμένη εβδομάδα στην Ατλάντα λόγω γρίπης, σύμφωνα με το TMZ.
Ο ατζέντης του καλλιτέχνη επιβεβαίωσε το θάνατο του Prince στην κατοικία του, αν και νωρίτερα ο διοικητής της αστυνομίας της Μινεσότα είχε αρνηθεί να αποκαλύψει την ταυτότητα του νεκρού.
Ο Prince είχε κερδίσει επτά βραβεία Grammy, ενώ είχε βραβευθεί και με Οσκαρ για το τραγούδι του «Purple Rain» στην ομώνυμη ταινία του 1984.
Tην είδηση του θανάτου του δημοσίευσε το δίκτυο ΤΜΖ, το οποίο αρχικά έκανε λόγο για «διερεύνηση σε υπόθεση θανάτου στην έπαυλη του Prince στην Μινεσότα των ΗΠΑ».
Το δημοσίευμα, μάλιστα, ανέφερε πως δεν είχε επιβεβαιωθεί ποιος είχε χάσει τη ζωή του, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος ιστότοπος έγραψε: «Ο καλλιτέχνης γνωστός ως Prince πέθανε, όπως μαθαίνει το ΤΜΖ. Ήταν 57 ετών. Η σορός του βρέθηκε στο συγκρότημα Πέισλι Παρκ στην Μινεσότα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης».
Για το ταλέντο του σπουδαίου καλλιτέχνη είχε μιλήσει, μεταξύ άλλων, ο Έρικ Κλάπτον, ο οποίος, όταν ρωτήθηκε πώς ένιωθε που είναι ο καλύτερος κιθαρίστας του κόσμου, είχε απαντήσει: «Δεν ξέρω, ρωτήστε τον Prince».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!