Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013




Δεν πέρασαν καν δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση διακοπής λειτουργίας του IsoHunt, μετά το βαρύ πρόστιμο των 110 εκατομμυρίων δολαρίων και το δημοφιλές torrent site εμφανίστηκε ξανά στο web!

Στη νέα διεύθυνση IsoHunt.to, το site δείχνει ακριβώς όπως στο παρελθόν και τα στατιστικά αναφέρουν πως υπάρχουν πάνω από 13,7 εκατομμύρια torrents και περισσότερα από 17,3 Τerabytes δεδομένων.

Όπως αναφέρουν πηγές "εκ των έσω", πάντως, ο ιδιοκτήτης του αρχικού IsoHunt Gary Fung δεν έχει καμία σχέση με το νέο, ούτε και κάποιος από την ομάδα του.

Πριν το κλείσιμο της υπηρεσίας, είχε εντοπιστεί μία ομάδα με την ονομασία ArchiveTeam η οποία ήθελε να αντιγράψει το IsoHunt, όπως και έκανε, παρότι ο Fung κατέβασε το site δύο μέρες νωρίτερα για να αποτρέψει το γεγονός.

Το ποιος βρίσκεται πραγματικά πίσω από αυτή την ομάδα δε μπορούμε να το γνωρίζουμε, αφού εικάζεται πως μπορεί να είναι ακόμη και η MPAA με στόχο να παγιδεύσει χρήστες που διακινούν παράνομα περιεχόμενο και νομίζουν πως χρησιμοποιούν το αυθεντικό site...
Πηγή: inews.gr


Οι GA-Adangbe είναι μια έθνικ ομάδα στην Ghana.The άνθρωποι είναι γνωστοί παγκοσμίως για το ότι την κηδεία την βλέπουν σαν γιορτή. Οι Ga πιστεύουν ότι όταν κάποιος πεθαίνει, πηγαίνει σε άλλη ζωή. Τα ειδικά φέρετρα είναι συχνά κατασκευασμένα από εξειδικευμένους ξυλουργούς. Τα φέρετρα μπορεί να είναι οτιδήποτε θέλει η οικογένεια του νεκρού έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την το χαρακτήρα του νεκρού, σε μορφές όπως ένα γνώρισμα του χαρακτήρα, ένα επάγγελμα, ή ένα σύμβολο του ατόμου. Έτσι π.χ. ένας οδηγός ταξί είναι πολύ πιθανό να είναι θαμμένος σε ένα φέρετρο σε σχήμα αυτοκινήτου. Δείτε ποικιλία...
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα στις ΗΠΑ το 17% του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος ενός μέσου Αμερικανού προέρχεται από τη χρήση οικιακών συσκευών, όπως είναι... το ψυγείο, το πλυντήριο και το στεγνωτήριο. Τι μπορείς να κάνεις, όμως, για να εξοικονομήσεις ενέργεια και επομένως και χρήματα;

1. Καταρχάς, αν το πλυντήριό σου είναι άνω των 10 ετών πληρώνεις χωρίς να το ξέρεις περίπου 130 ευρώ επιπλεόν το χρόνο από ότι θα πλήρωνες αν το πλυντήριό σου ήταν καινούργιο. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι ότι τα καινούργια πλυντήρια καταναλώνουν λίγότερο νερό από ότι τα παλιότερα.

2. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό για το πλύσιμο των ρούχων σου στο πλυντήριο καθώς με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσεις περισσότερα χρήματα.

3. Επίσης είναι σημαντικό για την τσέπη σου να βάζεις πλυντήριο μόνο όταν θεωρείς ότι μπορείς να το γεμίσεις. Καλό είναι κάποιες φορές να περιμένεις να γεμίσει το καλάθι των άπλυτων ρούχων μέχρι να βάλεις πλυντήριο. Έτσι θα εξοικονομήσεις και νερό και ενέργεια.

4. Ένας άλλος τρόπος για να γλιτώσεις ενέργεια και επομένως χρήματα είναι να στεγνώνεις φυσικά τα ρούχα σου απλώνοντάς τα στην απλώστρα και να μην χρησιμοποιείς το στεγνωτήριο (αν έχεις). Αυτό θα κάνει πιο εύκολο και το σιδέρωμά σου καθώς τα ρούχα δε θα τσαλακώνονται τόσο πολύ όταν τα απλώνεις στον ήλιο.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένας 10χρονος Κινέζος μαθητής σκοτώθηκε πέφτοντας από τον τριακοστό όροφο ενός κτιρίου, έπειτα από την "υπόδειξη" του δασκάλου του να γράψει την αυτοκριτική του ή στην αντίθετη περίπτωση να πηδήξει από την οροφή της πολυκατοικίας του, μετέδωσε σήμερα επίσημο κινεζικό μέσο ενημέρωσης.

Ο δάσκαλος είχε δώσει εντολή στο αγόρι να γράψει μια επιστολή 1.000 χαρακτήρων (στην κινεζική γλώσσα) στην οποία θα ζητούσε συγγνώμη για την φλυαρία του στην τάξη, μετέδωσε ο Κινεζικός Εθνικός Ραδιοσταθμός (CNR), επικαλούμενος έναν γείτονα της οικογένειας του μαθητή.

Αφού απέτυχε πολλές φορές να ολοκληρώσει την αυτοκριτική του, ο δάσκαλος του είπε ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει τίποτε άλλο παρά να πηδήξει από την οροφή της πολυκατοικίας του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNR, ο οποίος επικαλείται γονείς άλλων παιδιών και έναν γείτονα.

Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό, μετά τον θάνατο του παιδιού βρέθηκαν μερικές λέξεις, τις οποίες είχε γράψει σε ένα από τα σχολικά του εγχειρίδια: "Δάσκαλε δεν τα καταφέρνω. Ήδη δίστασα πολλές φορές όταν προσπάθησα να πηδήξω από την οροφή της πολυκατοικίας".

Μετά τον τραγικό θάνατο του παιδιού, μέλη της οικογένειάς του ανήρτησαν στο εξωτερικό του σχολείου του, στην πόλη Τσενγκντού, στην νοτιοδυτική Κίνα, ένα πανό στο οποίο αναφέρεται: "Ο δάσκαλος υποχρέωσε το παιδί μας να πηδήξει από την οροφή της πολυκατοικίας" — σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα στο Ίντερνετ.

"Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται", δήλωσε παράλληλα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της περιοχής Τζιντζιάνγκ, στην οποία σημειώθηκε το περιστατικό.

Το σχολείο στο οποίο πήγαινε ο 10χρονος μαθητής που πήδηξε στο κενό αντέδρασε σήμερα στον επίσημο λογαριασμό του σε κοινωνικό δίκτυο, σημειώνοντας ότι σε αυτόν τον μαθητή και σε πολλούς συμμαθητές του είχε γίνει η υπόδειξη να συντάξουν ένα κείμενο αυτοκριτικής όσον αφορά την συμπεριφορά τους αφού προκάλεσαν προβλήματα σε έναν σχολικό διαγωνισμό ευφράδειας. Ο θάνατος του αγοριού οφείλεται "σε ατύχημα", διαβεβαίωσε το σχολείο. 
news.gr

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν η κυκλοφορία του επιτρέπεται
Ο γάλλος κατασκευαστής μοτοσικλετών, Lazareth, ετοίμασε ένα νέο πρωτότυπο τετράτροχο όχημα, το Wazuma V8F Matt Edition, βασισμένο στο Wazuma R1 (που διέθετε τη μηχανή του Yamaha R1).
Η Σύγκλητος του ΑΠΘ στη συνεδρίασή της με αριθμό 2870/30-10-2013 μετά από συζήτηση, έχοντας υπόψη το με αριθμό Φ5/137334/Β3/26-9-2013 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όρισε ως ημερομηνία ολοκλήρωσης των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στα Τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013.



http://www.thestival.gr 
Η πεθερά ρωτάει την υποψήφια νύφη της:
- πίνεις;;
- όχι..
- καπνίζεις;;
- όχι..
- είσαι σπατάλη;;

Η Ρωσική πόλη του Βλαδιβοστόκ είναι γνωστή για τις μεγάλες γέφυρες που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια. Σε λίγους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή της γέφυρας που θα συνδέει την ηπειρωτική χώρα με το νησί Russky.
Η κορυφή των βασικών της πυλώνων αγγίζει τα 327 μέτρα, ενώ το συνολικό της μήκος είναι 1.104. Μόλις ολοκληρωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο.
Μέχρι σήμερα η Κινεζική γέφυρα Sutong μήκους 1.088 μέτρων
κατέχει το ρεκόρ.
Η Sutong ολοκληρώθηκε το 2008 από την Γαλλική εταιρεία Freyssinet που είναι υπεύθυνη και για την κατασκευή της γέφυρας του Βλαδιβοστόκ.
Η γέφυρα είναι σχεδιασμένη να αντέχει ανέμους ταχύτητας 250 χιλιομέτρων την ώρα, όμως για την μείωση των κραδασμών η ομάδα των μηχανικών κατασκευάζει αυτό ειδικό προστατευτικό τείχος.
«Έχουμε τοποθετήσει ένα ειδικό περίβλημα κατασκευασμένο από Χάλυβα. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε την ένταση του ανέμου και προστατεύουμε την γέφυρα, που σίγουρα θα δεχτεί ισχυρές πιέσεις».δήλωσε ο μηχανικός της Freyssinet, Ζαν Ντάνιελ Λε Μπον. Για να δοκιμαστούν οι αντοχές του έργου, οι επιστήμονες κατασκεύασαν ένα μοντέλο της γέφυρας στο Επιστημονικό Κέντρο Δόμησης που βρίσκεται στη Γαλλία. Οι επιστήμονες εξετάζουν την σταθερότητα του μεταλλικού καταστρώματος, ενώ προσπαθούν να αποφασίσουν ποιο σκυρόδεμα είναι πιο ανθεκτικό.
«Δουλέψαμε σε θερμοκρασίες μέχρι και 40 βαθμούς κάτω από το μηδέν, για επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ώρο» δήλωσε ο Λε Μπον,
Το 2012 στο Βλαδιβοστόκ πραγματοποιήθηκε η 24η σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού.
Η κυβέρνηση εκσυγχρόνισε την πόλη των 600.000 κατοίκων. Κατασκεύασε όπερα, πανεπιστήμιο και νέο δίκτυο αποχέτευσης.
Η δημιουργία των δύο γιγάντιων γεφυρών, έχει βεβαίως και συμβολική σημασία, αφού σε λίγο καιρό η γέφυρα Russky θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.
Πηγή: euronews.com


Στην Χιλή έχει απονεμηθεί το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη πισίνα στον πλανήτη. Η γιγαντιαία λιμνοθάλασσα βρίσκεται στο θέρετρο του San Alfonso del Mar στην πόλη Algarrobo. Πόσο μεγάλη είναι; Ένα πάνω από ένα χιλιόμετρο μακρύ (3.323 πόδια), που καλύπτουν 20 στρέμματα και περιέχει 250.000 κυβικά μέτρα νερού.
Το νερό των ωκεανών είναι πάρα πολύ κρύο στο μεγαλύτερο μέρος του έτους και στην πισίνα διατηρείται σε μια δροσερή  θερμοκρασία 26 βαθμούς κελσίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπάρχει άφθονος χώρος για να κολυμπήσετε στην πισίνα, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να κάνουν βαρκάδα σε όλη τη λιμνοθάλασσα με μικρές βάρκες.
Η πισίνα χρειάστηκε πέντε χρόνια για την κατασκευή, κόστους περίπου £ 1 δις και το ετήσιο κόστος συντήρησης θα είναι £ 2 εκατ..
Η τεράστια πισίνα έχει προσελκύσει τεράστια πλήθη στο San Alfonso del Mar Resort στο Algarrobo από τότε που άνοιξε. Τα  γαλαζοπράσινα νερά της είναι τόσο καθαρά ώστε να μπορείτε να δείτε το κάτω μέρος της ακόμη και στα βαθιά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!