Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Πόσο μισθό παίρνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει μια "εθνική εκστρατεία αλληλεγγύης" με την ίδρυση ενός ταμείου, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει την προσφορά του για τους πολίτες που έχουν την μεγαλύτερη οικονομική ανάγκη.
Κάλεσε διασήμους, οι οποίοι ήδη κάνουν δωρεές τροφίμων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να συνδράμουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην εκστρατεία.
Παράλληλα τόνισε ότι αρκετοί υπουργοί του έχουν καταθέσει χρήματα σε αυτό τον λογαριασμό, υποστηρίζοντας ότι έχει συγκεντρωθεί ποσό 5.600.000 τουρκικών λιρών.
Μάλιστα, για να πείσει τον κόσμο, να δώσει χρήματα, για να μην καταρρεύσει η τουρκική οικονομία, η οποία είναι ήδη στα πρόθυρα κατάρρευσης, μετά τις αλχημείες του ίδιου του προέδρου και του γαμπρού του και υπουργού Οικονομικών της χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει τους μισθούς επτά μηνών για τον σκοπό αυτό.
Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sözcü, o μισθός του Ερντογάν, για το έτος 2020, ανέρχεται σε 81.250 λίρες τον μήνα. Δηλαδή, σύμφωνα με την ισοτιμία λίρας - ευρώ, ο Τούρκος πρόεδρος λαμβάνει μισθό 11.311 ευρώ κάθε μήνα για τις υπηρεσίες του στη χώρα. Και για την προσφορα των 7 μηνών που ανακοίνωσε, το ποσό ανέρχεται σε 568.750 τουρκικές λίρες, ήτοι κοντά στα 80.000 ευρώ.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ και Σαββατοκύριακα, από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
Ο κ. Ζέρβας μίλησε για οδυνηρή απόφαση, τονίζοντας ότι υπό κανονικές συνθήκες είναι κατά των περιοριστικών μέτρων και της τιμωρίας. Ξεκαθάρισε όμως για την πανδημία ότι “είναι πόλεμος διαδικασία που ο καθενός πρέπει να αυτοπεριοριστεί”, επομένως στην παραλία θα μπουν κιγκλιδώματα και θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα ύψους 150 ευρώ.
“Ελπίζω να μην αργήσαμε, αλλά η ιδέα ότι θα είχαμε καλοκαιρία με χιλιάδες κόσμο μας έκανε να πάρουμε τα περιοριστικά μέτρα… Μια μειοψηφία μπορεί να κάνει τη ζημιά” τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Κάλεσε τους δημότες της συμπρωτεύουσας, αλλά και όλους τους Έλληνες “να πειθαρχήσουμε μέχρι να έχουμε και το τελευταίο κρούσμα για να απολαμβάνουμε κάθε ομορφιά της πόλης και της χώρας μας”. “Ως τότε μένουμε σπίτι” συμπλήρωσε..

Για 42.000 και όχι 3.200 νεκρούς που δίνει επίσημα η κινεζική κυβέρνηση, κάνουν λόγο οι κάτοικοι της Ουχάν στο Radio Free Asia. Συγκεκριμένα, τονίζουν πως τα επτά γραφεία τελετών που εδρεύουν στην πόλη τους από την αρχή της περασμένης εβδομάδας άρχισαν, το καθένα από αυτά να παραδίδει καθημερινά 500 τεφροδόχους στις οικογένειες των νεκρών, που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.
Γεγονός το οποίοι σημαίνει παραδίδονται οι τεφροδόχοι 3.500 νεκρών κάθε 24 ώρες και μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, περίπου, 12 ημερών θα έχουν παραδοθεί 42.000 τεφροδόχοι. Το περιοδικό Caixin κατέγραψε την μαρτυρία οδηγού φορτηγού, ο οποίος αποκάλυψε ότι παρέδωσε σε γραφείο τελετών στην περιοχή Χανκού της Ουχάν μέσα σε δύο ημέρες φορτία με 5.000 τεφροδόχους.
Επιπλέον, πηγή κοντά στις αρχές της Χουμπέι δήλωσε πως πολλοί κάτοικοι πέθαναν στα σπίτια τους από τον θανατηφόρο ιό, χωρίς ποτέ να έχει γίνει επίσημη διάγνωση ή να έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για τον COVID-19. Η ίδια πηγή ανέφερε στο Radio Free Asia ότι μέσα σε ένα μήνα μόνο έγιναν 28.000 αποτεφρώσεις νεκρών στην Ουχάν και πρόσθεσε πως κάθε γραφείο τελετών παραδίδει δύο φορές την ημέρα στις τοπικές αρχές τα στοιχεία αποτεφρώσεων που έχει εκτελέσει.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!