Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Τι κρύβεται πίσω από την
Μια λίμνη με κηλίδες, η "Πουά Λίμνη" βρίσκεται στον Καναδά, κοντά στην πόλη Osoyoos και αποτελεί πραγματικά ένα εντυπωσιακό, φυσικό φαινόμενο. Η Spotted Lake, όπως λέγεται, οφείλει την ιδιαίτερη εμφάνισή της στα διάφορα ορυκτά.
Περιέχει πυκνές ποσότητες θειικού μαγνησίου, ασβεστίου και νατρίου. Περιέχει επίσης υψηλές συγκεντρώσεις οκτώ άλλων μετάλλων και μικρότερες ποσότητες αργύρου και τιτανίου. Το μεγαλύτερο μέρος του νερού της λίμνης εξατμίζεται το καλοκαίρι, αποκαλύπτοντας έτσι τα πολύχρωμα κοιτάσματα ορυκτών και δημιουργώντας εντυπωσιακές εικόνες.
limnh2
Οι μεγάλες «κηλίδες» στη λίμνη εμφανίζονται και χρωματίζονται σύμφωνα με την σύνθεση των ορυκτών, αλλά και την ποσότητα της βροχόπτωσης ανά εποχή. Το θειικό μαγνήσιο, το οποίο κρυσταλλώνεται το καλοκαίρι, συμβάλλει στο να δημιουργηθεί αυτό το εντυπωσιακό χρώμα. Επιπλέον το καλοκαίρι δημιουργούνται και αυτοί οι φυσικοί... διάδρομοι που κάνουν τις κηλίδες να ξεχωρίζουν περισσότερο.
limnh1
Η λίμνη αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό με τους επισκέπτες να θέλουν να την γνωρίσουν και να την φωτογραφίσουν. Σήμερα, υπάρχει μια πινακίδα στην άκρη του δρόμου που ενημερώνει τους επισκέπτες σχετικά με τις μυθικές θεραπευτικές δυνάμεις της λίμνης.
limnh4
 Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένας φράχτης προστασίας της όχθης της λίμνης από την δημόσια πρόσβαση, η λίμνη είναι ορατή για τους τουρίστες που κάνουν μια στάση για να την θαυμάσουν.
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!