Τρίτη 21 Ιουλίου 2020


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια ανάρτηση που έκανε η δημοφιλής, αλβανικής καταγωγής τραγουδίστρια Dua Lipa στο Instagram.
Συγκεκριμένα, η Dua Lipa, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει δει τη δημοφιλία της να αυξάνεται κατακόρυφα στη μουσική βιομηχανία, ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό -και στο Τwitter- μια φωτογραφία με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», η οποία περιλαμβάνει τόσο σερβικά όσο και ελληνικά εδάφη.
Στη σημαία αναγράφεται και η λέξη «αυτόχθονες», ενώ ο χάρτης φτάνει μέχρι τη Θεσπρωτία και περιλαμβάνει και την Κέρκυρα.
Στην ανάρτησή της η Dua Lipa γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων».

Η Τζένιφερ Άνιστον το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να τονίσει τη σπουδαιότητα της χρήσης μάσκας ως μέσο προστασίας από τον κορωνοϊό.


Πριν από μερικές ημέρες, η διάσημη ηθοποιός, ο Τομ Χανκς αλλά και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, θέλησαν να τονίσουν τη σπουδαιότητα της χρήσης μάσκας ποζάροντας στα μέσα κοινωνικής τους δικτύωσης με μάσκα, και στέλνοντας ένα πολύ δυνατό μήνυμα σε όσους αρνούνται να τη χρησιμοποιήσουν. Η σοκαριστική ανάρτηση της ηθοποιού
Η Τζένιφερ Άνιστον επέστρεψε, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία ενός φίλου που ήταν σε αναπνευστήρα στο νοσοκομείο. «Αυτός είναι ο φίλος μας ο Κέβιν. Απόλυτα υγιής, χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας. Αυτός είναι ο κορωνοϊός. Αυτή είναι η αλήθεια» έγραψε στην λεζάντα της φωτογραφίας.
Και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να είμαστε τόσο αφελείς ώστε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να το ξεπεράσουμε… Αν θέλουμε να τελειώσει όλο αυτό, έτσι δεν είναι; Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι, σας παρακαλώ, να φοράτε τη μάσκα σας. Απλά σκεφτείτε όλους αυτούς που έχουν ήδη υποφέρει από αυτό τον φρικτό ιό. Κάντε το για την οικογένειά σας. Και κυρίως για τον εαυτό σας. Ο κορωνοϊός επηρεάζει όλες τις ηλικίες. Υστερόγραφο: Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε στις αρχές Απριλίου. Δόξα τον Θεό που έχει πλέον σχεδόν αναρρώσει. Σας ευχαριστώ όλους για τις προσευχές σας».
Στη δεύτερη φωτογραφία της ανάρτησης, η Τζένιφερ Άνιστον ποζάρει με μάσκα μαζί με την φίλη της και συμπρωταγωνίστριά της στη σειρά «Τα Φιλαράκια», Κόρτνεϊ Κόξ, φορώντας φυσικά μάσκες.

Ένα έξυπνο κόλπο που φαίνεται να έχει γίνει σύστημα στη Tζαμάϊκα, σκέφθηκε ο νικητής λοταρίας για να εισπράξει τα κέρδη του χωρίς να τον δουν. Ο άνδρας, αποφάσισε να φορέσει μια στολή Star Wars για να συλλέξει το τζάκποτ των 95 εκατομμυρίων δολαρίων του, έχοντας ντυθεί ως Sith Lord baddie Darth Vader έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην τον αναγνωρίσουν. < The force is strong with this one. 😂https://t.co/HB0pfxZEUP — LADbible (@ladbible) July 19, 2020 Ο νικητής, γνωστός ως «W Brown», αγόρασε το δελτίο νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια πόλη στη νότια Τζαμάικα. Αφού κέρδισε 95 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 83,038,075.00 ευρώ), ο Μπράουν αποφάσισε ότι ήθελε να εξετάσει προσεκτικά τι πρέπει να κάνει με τα κέρδη προτού ξοδέψει οποιοδήποτε από αυτά. Ο Gail Abrahams, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Χορηγίας για την ομάδα λαχειοφόρων αγορών Supreme Ventures, παρουσίασε τον νικητή Μπράουν. Όμως ο Μπράουν εμφανίστηκε ντυμένος με στολή από το Star Wars για να πάρει την επιταγή του. Ο λόγος ήταν πως δεν ήθελε κανείς να δει το πρόσωπό του. Όπως είναι φυσικό έγινε viral στο διαδίκτυο.

erimos

Πώς μπορεί μια έρημος να είναι ενδιαφέρουσα, αφού πρόκειται για μια τεράστια έκταση με… τίποτα; Κι όμως, μπορεί!

Το 1/3 της επιφάνειας της γης είναι έρημος.
Η Αριζόνα κάποτε φιλοξενούσε καμήλες.
Το Google Street View χρησιμοποίησε καμήλα για να συμπεριλάβει λήψεις από την έρημο.
Υπάρχει μια έρημος στην Αλάσκα με αμμολόφους πάνω από 45 μέτρα ύψος, οι οποίοι είναι γνωστοί ως Great Kobuk Sand Dunes.
Χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα μετατρέπονται σε έρημο κάθε χρόνο, λόγω κλιματικών αλλαγών και αποψίλωσης δασών.
Λιγότερο από το 20% της ερήμου Σαχάρα είναι άμμος. Το υπόλοιπο είναι κυρίως βουνά, βράχια και χαλίκι.
Ο Λίβανος είναι η μοναδική χώρα στη Μέση Ανατολή που δεν έχει έρημο.
Η έρημος Σαχάρα εκτείνεται σε μεγαλύτερη απόσταση από την απόσταση Λος Άντζελες-Νέα Υόρκη.
Σε κάποια μέρη της ερήμου Atacama στη Χιλή, δεν έχει καταγραφεί ποτέ βροχή και δεν είναι απορίας άξιο που θεωρείται το πιο ξερό μέρος του πλανήτη.
Το 1979 χιόνισε στη Σαχάρα.
Η μεγαλύτερη έρημος του κόσμου είναι η Ανταρκτική.
Ο Reza Pakravan, αναλυτής από το Λονδίνο, διέσχισε τη Σαχάρα με ποδήλατο μέσα σε 13 ημέρες, σημειώνοντας ρεκόρ ταχύτητας.
Υπάρχουν έρημοι σε κάθε ήπειρο και ακόμη και οι ημι-άγονες έρημοι σε Ισπανία και Ιταλία μεγαλώνουν συνεχώς.
Περίπου 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης στη Κίνα μετατρέπονται σε έρημο κάθε χρόνο. Αυτό δημιουργεί θύελλες σκόνης σε άλλα μέρη του κόσμου.
Η έρημος Σαχάρα είναι 3 εκατομμυρίων ετών, ενώ η έρημος Atacama είναι «λίγο» μεγαλύτερη, ξεπερνώντας τα 40 εκατομμύρια έτη.

Ένα έξυπνο κόλπο που φαίνεται να έχει γίνει σύστημα στη Tζαμάϊκα, σκέφθηκε ο νικητής λοταρίας για να εισπράξει τα κέρδη του χωρίς να τον δουν.
Ο άνδρας, αποφάσισε να φορέσει μια στολή Star Wars για να συλλέξει το τζάκποτ των 95 εκατομμυρίων δολαρίων του, έχοντας ντυθεί ως Sith Lord baddie Darth Vader έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην τον αναγνωρίσουν.
<
Ο νικητής, γνωστός ως «W Brown», αγόρασε το δελτίο νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια πόλη στη νότια Τζαμάικα.
Αφού κέρδισε 95 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 83,038,075.00 ευρώ), ο Μπράουν αποφάσισε ότι ήθελε να εξετάσει προσεκτικά τι πρέπει να κάνει με τα κέρδη προτού ξοδέψει οποιοδήποτε από αυτά.
Ο Gail Abrahams, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και Χορηγίας για την ομάδα λαχειοφόρων αγορών Supreme Ventures, παρουσίασε τον νικητή Μπράουν.
Όμως ο Μπράουν εμφανίστηκε ντυμένος με στολή από το Star Wars για να πάρει την επιταγή του.
Ο λόγος ήταν πως δεν ήθελε κανείς να δει το πρόσωπό του.
Όπως είναι φυσικό έγινε viral στο διαδίκτυο.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!