Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017


Μόλις είχε ολοκληρώσει ακόμη μία… παράστασή του στο παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη, αλλά στο μυαλό του είχε πάλι την Ελλάδα. «Προσπαθώ να κάνω όλους τους Έλληνες περήφανους», τόνισε μεταξύ άλλων, σε άπταιστα ελληνικά, ο Greek the Freak λίγα λεπτά μετά το τέλος της γιορτής του αμερικανικού μπάσκετ.
«Σας ευχαριστώ που βρεθήκατε σήμερα εδώ. Ελπίζω να το διασκεδάσατε. Όπως είπα, ό,τι κάνω έχω πάντα την Ελλάδα πίσω μου. Προσπαθώ να κάνω όλους τους Έλληνες  περήφανους. Ευχαριστώ για τη στήριξη. Σας αγαπώ όλους», ανέφερε με αρκετό άγχος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο βίντεο που ανήρτησε η ομάδα του, Μιλγουόκι Μπακς, στο twitter.

«Τα καλά παιδιά πάνε στον παράδεισο, τα κακά πάνε στην Πατάγια», γράφει το σλόγκαν- στάμπα σε t-shirts που πωλούνται σωρηδόν στους τουρίστες. Αν ισχύει αυτό, τότε υπάρχει πληθώρα κακών παιδιών στην κοσμοπολίτικη παραλιακή πόλη της Ταϊλάνδης, που ζει κάτι παραπάνω από έντονα τα βράδια.
Κάθε χρόνο, πάνω από ένα εκατομμύριο τουρίστες σέρνουν τις τροχήλατες βαλίτσες τους εδώ, στη πανέμορφη αυτή γωνιά όχι αναγκαστικά για να δροσιστούν στα γαλάζια νερά ή να αποκτήσουν ομοιόμορφο μαύρισμα ξαπλωμένοι σε μια από τις οργανωμένες παραλίες, αλλά να ζήσουν ακόλαστα χωρίς όρια, βράδια. Και όχι άδικα, μιας και η Πατάγια (Pattaya) είναι γνωστή ως η πρωτεύουσα του σεξ ή αν προτιμάτε τα σύγχρονα Σόδομα και Γόμορα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, εδώ ζουν και εργάζονται πάνω από 27.000 ιερόδουλες -ενδεικτικό είναι ότι αντιστοιχεί μία ανά πέντε κατοίκους. Το θέρετρο επ΄ουδενί δε θεωρείται μια καλή τουριστική επιλογή για όλη την οικογένεια: εδώ βασιλεύει η πορνεία και δεν είναι τυχαίο που η πόλη διαθέτει τη μεγαλύτερη γειτονιά με κόκκινα φανάρια στον κόσμο, με άπειρα σεξ κλαμπ και go-go bars.
Οι πινακίδες νέον που χαρίζουν στη νύχτα μια «πρόστυχη» απόχρωση, διαφημίζουν τολμηρά sex show, pole dancing, φτηνά ποτά, μασάζ και ότι άλλο λάγνο έχει να προσφέρει μια τέτοια πόλη. Η πορνεία στην Ταϊλάνδη, είναι παράνομη αλλά εδώ ο νόμος έχει ελάχιστη σημασία οπότε οι οίκοι ανοχής ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Οι ορδές τουριστών, κυρίως από τη Δύση, έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 1.000 αμφιβόλου ποιότητας και νομιμότητας μπαρ, χώρους μασάζ και οίκους ανοχής.
Η ιλουστρασιόν αυτή παρακμή, ίσως να αποτελέσει παρελθόν καθώς ο σεξοτουρισμός έρχεται αντιμέτωπος με ένα μάλλον αβέβαιο μέλλον. Το περασμένο έτος, η πρώτη γυναίκα υπουργός τουρισμού, επαναπροσδιόρισε την τουριστική προώθηση της περιοχής ώστε να προσελκύσει και τουρίστες με άλλες διαθέσεις.
Φυσικά κάτι τέτοιο θέλει ισχυρή πολιτική βούληση, γιατί όσοι εμπλέκονται με τις αμαρτωλές μπίζνες ενισχύουν και τονώνουν την οικονομία της χώρας, εν μέσω όμως επιχειρήσεων της αστυνομίας κατά της διακίνησης σάρκας και κραυγών ανθρωπιστικών οργανώσεων ώστε να μπει τέλος στην εκμετάλλευση.





Πηγή: news.gr
Παραλίγο να θυσιάσει την ζωή της για την... τέχνη.

«Σχεδόν πέθανα» δηλώνει η Ντρου Μπάριμορ στο Us Weekly και αποκαλύπτει ότι λίγο έλειψε να σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για την τηλεοπτική σειρά του Netflix «Santa Clarita Diet», τον περασμένο Ιούλιο.

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων δήλωσε ότι έκανε μαγνητικές τομογραφίες τις δύο ημέρες που έμεινε στο νοσοκομείο: «Με σάρωσαν από την κορυφή μέχρι τα νύχια». Η ηθοποιός (στη σειρά κρατά τον ρόλο ενός ζόμπι) έπαθε διάσειση μετά από χτύπημα που είχε στο κεφάλι της όταν έπεσε στο πεζοδρόμιο.

Μητέρα δύο παιδιών, 2 και 4 ετών, η Ντρου Μπάριμορ φοβήθηκε ότι δεν θα τα ξαναέβλεπε. «Ηταν τρομακτικό. Δεν είχα ξανανιώσει τέτοιο συναίσθημα στη ζωή μου». Μετά το χτύπημα νοσηλεύτηκε σε τοπικό νοσοκομείο της Καλιφόρνια.

Ο δημιουργός της ταινίας, Βίκτορ Φρέσκο, με το που αντίκρισε την ηθοποιό πεσμένη στο έδαφος αναφώνησε «Αυτό είναι, σκοτώσαμε την Ντρου Μπάριμορ» και εξηγεί: «Γλίστρησε πέφτοντας στο έδαφος με το κεφάλι όταν έκανε το άλμα και δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της».

http://www.sdna.gr




Το αργότερο τις πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές από το πρ. Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), που έχουν παγώσει από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς. 
Στην ουρά βρίσκονται σήμερα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 21.000 έχουν στα χέρια τους και την συνταξιοδοτική πράξη, ενώ συνολικά στον νέο λογαριασμό Πρόνοιας του ΕΤΕΑΕΠ εκκρεμούν περί τις 60.000 αιτήσεις για εφάπαξ βοήθημα από δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πρώτοι στην αναμονή είναι δημόσιοι υπάλληλοι που αποχώρησαν με σύνταξη από τον Μάιο του 2014 και μετά.

Ειδικότερα, μόλις ανοίξει το ταμείο θα πληρωθούν πράξεις συνταξιοδότησης από το ΓΛΚ οι οποίες εκδόθηκαν τέλη του 2014 και αρχές του 2015 (μέχρι και 20/1) ενώ αμέσως μετά στην σειρά προτεραιότητας βρίσκονται υπάλληλοι που αποχώρησαν το καλοκαίρι του 2014 και η οριστική τους σύνταξη από το ΓΛΚ εκδόθηκε μέχρι 5/2/2015. Ειδικοί ωστόσο και στελέχη του νέου Ταμείου εκφράζουν ανησυχίες για την έγκαιρη απορρόφηση του συνόλου των διαθέσιμων κονδυλίων και την ομαλή έκδοση 2.300 ενταλμάτων κάθε μήνα, κυρίως λόγω των σημαντικών αλλαγών που επέρχονται από την ενοποίηση μαμούθ – την δεύτερη μεγαλύτερη μετά από αυτή του ΕΦΚΑ – του νέου οργανογράμματος αλλά και άλλων γραφειοκρατικών θεμάτων που πρέπει να λυθούν.

Ο προγραμματισμός προβλέπει εκταμίευση 50 εκατομμυρίων κάθε μήνα αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο και μέχρι τον Αύγουστο, ενώ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη το ΤΠΔΥ θα λάβει άλλα 46 εκατομμύρια. Η χρηματοροή αυτή μεταφράζεται σε έκδοση 2.300 ενταλμάτων το μήνα περίπου, καθώς τόσα εφάπαξ βοηθήματα αποδίδουν τα 50 εκ. ευρώ.

http://www.fpress.gr

Οι τρόποι επιβράδυνσης του ρυθμού γήρανσης αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Η μελέτη με την ονομασία Centenarian Study έδειξε ότι η φροντίδα του σώματός μας, μας επιτρέπει να φτάσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ειδικά τα άτομα με οικογενειακό ιστορικό πρέπει να προσέχουν ιδιαιτέρως το σώμα τους και τον οργανισμό τους, καθώς τα γονίδια από μόνα τους δεν αρκούν για μία ομαλή γήρανση.

Αν δηλαδή τα γονίδια ενός ατόμου είναι «προβληματικά» και το άτομο δεν φροντίζει στο έπακρο το σώμα του, θα καταρρεύσει πολύ νωρίτερα.

Οι ερευνητές σημείωσαν επίσης, ότι ναι μεν τα γονίδια παίζουν καθοριστικό ρόλο ως προς την επιμήκυνση των ορίων ζωής, ωστόσο οι γυναίκες είναι πιο τυχερές από τους άντρες, καθώς το 85% των αιωνόβιων ανθρώπων είναι γυναίκες. Επιπλέον, οι γυναίκες με δύο χρωμοσώματα Χ είναι σε ακόμα πιο πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων.

Αναλύοντας όλα τα στοιχεία, οι ειδικοί διαπίστωσαν ακόμη ότι οι μικρότερες αποθήκες σιδήρου στον οργανισμό προσφέρουν μείωση της ταχύτητας γήρανσης.

Οι γυναίκες έχουν μειωμένες αποθήκες σιδήρου λόγω της έμμηνου ρύσης, με αποτέλεσμα ο οργανισμός τους να γλιτώνει από μια σημαντική πηγή ελεύθερων ριζών που συμβάλλουν στη γήρανση.

Οι άντρες σύμφωνα με τους ερευνητές, θα μπορούσαν να μειώσουν τις αποθήκες σιδήρου τους μέσω της αιμοδοσίας. Έτσι, συμβάλλουν στην προσφορά αίματος που είναι πολύτιμο για να σωθούν ζωές και παράλληλα βοηθούν τον εαυτό τους να συντηρηθεί καλύτερα με το πέρασμα των χρόνων.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ακόμη να μειώσετε τις ποσότητες κόκκινου κρέατος στη διατροφή, να χάσετε τα περιττά κιλά, να μειώσετε το στρες, να εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας, να κόψετε το κάπνισμα, να κοιμάστε καλά και να γίνετε αιμοδότες.

http://www.onmed.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!