Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Μπορεί να πέρασε ένας χρόνος αλλά μέσα στις επόμενες μέρες θα αρχίσουμε να... βλέπουμε, επιτέλους, το ανανεωμένο News Feed στο Facebook

Αν και με λίγο διαφορετικό σχεδιασμό από αυτό που είχε παρουσιάσει αρχικά ο Mark Zuckerberg και η ομάδα του.

Μερικοί από εσάς είχατε ήδη πάρει μια γεύση από εκείνο το concept καθώς η Facebook δοκίμαζε τον σχεδιασμό σε έναν πολύ μικρό αριθμό χρηστών τους τελευταίους μήνες. Από ότι φαίνεται το feedback ήταν κυρίως αρνητικό και έτσι μερικές από τις αλλαγές ακυρώθηκαν και σχεδιάστηκαν ξανά από την αρχή.

Τώρα, θα παρατηρήσετε ότι το περιβάλλον μοιάζει αρκετά με αυτό της mobile έκδοσης: Νέα εικονίδια και σχήματα, μεγαλύτερες εικόνες και νέες γραμματοσειρές δημιουργούν μια πιο καθαρή και εύχρηστη εικόνα που θα ικανοποιήσει αναμφίβολα την πλειοψηφία των χρηστών. Σταθερό παραμένει, επίσης, το Graph Search, η έξυπνη μηχανή αναζήτησης που βλέπετε στην κορυφή της σελίδας στο Facebook.com εάν έχετε την αγγλική γλώσσα (θα γίνει στάνταρ σε όλους πολύ σύντομα).

Πότε, λοιπόν, θα δούμε το νέο News Feed; Από σήμερα ο νέος σχεδιασμός διατίθεται σε ορισμένους χρήστες και σταδιακά μέσα στις επόμενες βδομάδες θα διατεθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Ας ελπίσουμε, βέβαια, να μην υπάρξουν εκπλήξεις αυτή τη φορά.
 
Παιδικές καρδιές ήταν υποχρεωμένοι να τρώνε στην τελετή μύησης τους, για να αποδείξουν την αφοσίωση τους, στον αρχηγό, τα νέα μέλη του διαβόητου Μεξικάνικου καρτέλ "Ναΐτες Ιππότες" (Knights Templar). Οι σοκαριστικές αυτές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την έρευνα που διεξάγουν οι αρχές για ένα κύκλωμα διακίνησης ανθρώπινων οργάνων στο οποίο είχε εμπλακεί ο αρχηγός της ομάδας Nazario Moreno.
Ο Moreno, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από την αστυνομία τον περασμένο Μάρτιο.
"Υπάρχουν δηλώσεις από κάποιους ανθρώπους που ήταν παρόντες όταν Nazario Moreno El Chayo τους είπε ότι είναι μέρος του τελετουργικού να φάνε μια καρδιά ανθρώπου"
Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Alfredo Castillo οι πλειοψηφία των καρδιών ανήκαν σε παιδιά που είχαν απαχθεί με σκοπό την εμπορία των οργάνων τους.
Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι ο Moreno, γνωστός και με τα παρατσούκλια El Mas Loco και "The Craziest One", είχε σκοτωθεί τον Δεκέμβριο του 2010.
Ωστόσο, το πτώμα του δεν είχε βρεθεί ποτέ, με τις Αρχές να μην θεωρούσαν απίθανο ο άνδρας να ήταν στην πραγματικότητα, ζωντανός.
Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Ασφάλειας του Μεξικού, Monte Alejandro Rubido García, ανακοίνωσε στις 10 Μαρτίου ότι ο Moreno, δεν είχε συλληφθεί και η κυβέρνηση της χώρας δεν είχε κατορθώσει να αποδείξει τότε τον θάνατό του.
Ο Moreno έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία μόλις την Κυριακή 9 Μαρτίου και επί τέσσερα χρόνια ζούσε ενώ οι αρχές της χώρας είχαν ανακοινώσει δημόσια τον θάνατό του!
Πάντως ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Ασφάλειας τόνισε ότι τώρα ο διαβόητος κακοποιός είναι σίγουρα νεκρός, αφού έγινε διασταύρωση των στοιχείων του μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλά και εξέταση DNA της οποίας περιμένουν τα αποτελέσματα για να μην υπάρξουν νέες εκπλήξεις.
Οι Ναΐτες Ιππότες είναι μια συμμορία με χαρακτηριστικά παραθρησκευτικής ομάδας η οποία ενέχεται σε εμπορία ναρκωτικών κι εκβιασμούς, ενώ μέλη της κατατρομοκρατούν κοινότητες στην πολιτεία Michoacan και δεν διστάζουν να σκοτώσουν με οποιαδήποτε αφορμή.

Η θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang) είναι μια κοσμολογική προσέγγιση για το πώς ξεκίνησε το Σύμπαν.
Με απλά λόγια, εξηγεί, πώς «γεννήθηκε» το Σύμπαν από μια μικρή μοναδικότητα και πώς επεκτάθηκε τα επόμενα 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια για να γίνει το Σύμπαν, όπως το γνωρίζουμε σήμερα.
Επειδή η τεχνολογία που διαθέτουμε δεν επιτρέπει στους αστρονόμους να «κοιτάξουν» πίσω στη στιγμή που γεννήθηκε το Σύμπαν, πολλά από όσα κατανοούν οι επιστήμονες γύρω από τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, προέρχονται από μαθηματικές θεωρίες και μοντέλα.
Οι αστρονόμοι, ωστόσο -όπως αναφέρει η Elizabeth Howell στο Space.com- μπορούν να δουν την «ηχώ» της διαστολής του Σύμπαντος χάρη σε ένα φαινόμενο που είναι γνωστό ως «κοσμικό υπόβαθρο μικροκυμάτων».
Το πρώτο δευτερόλεπτο και η γέννηση του φωτός
Στο πρώτο δευτερόλεπτο αμέσως μετά τη δημιουργία του Σύμπαντος, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ήταν περίπου 5,5 δισεκατομμύρια βαθμοί Κελσίου, σύμφωνα με τη NASA.
Το Σύμπαν αποτελούνταν από μια μεγάλη σειρά θεμελιωδών σωματιδίων, όπως νετρόνια, ηλεκτρόνια και πρωτόνια. Θα ήταν αδύνατο να δει κανείς αυτήν την «πρώιμη σούπα», επειδή το φως δε μπορούσε να περάσει στο εσωτερικό της.
«Τα ελεύθερα ηλεκτρόνια θα έκαναν το φως (φωτόνια) να σκορπίσει, όπως σκορπίζουν οι ακτίνες του ήλιου από τα σταγονίδια νερού στα σύννεφα» αναφέρει η ίδια πηγή (NASA). Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, τα ελεύθερα ηλεκτρόνια συναντήθηκαν με πυρήνες και δημιούργησαν ουδέτερα άτομα. Αυτό επέτρεψε στο φως να περάσει, περίπου 380.000 έτη φωτός μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.
Το πρώιμο αυτό φως –μερικές φορές καλείται και ως λυκόφως της Μεγάλης Έκρηξης- είναι γνωστό ως κοσμικό υπόβαθρο μικροκυμάτων [cosmic microwave background (CMB)].
Το είχε προβλέψει πρώτος ο Ralph Alpher, μαζί με άλλους επιστήμονες, το 1948, όμως βρέθηκε τυχαία περίπου 20 χρόνια μετά.
Οι Arno Penzias και Robert Wilson, από το εργαστήριο Bell Telephone Laboratories στο Murray Hill του Νιου Τζέρσεϊ, κατασκεύαζαν σύμφωνα με τη NASA ένα ραδιοφωνικό δέκτη (κεραία) το 1965 και έπιασαν υψηλότερες θερμοκρασίες (ακτινοβολία) από αυτές που περίμεναν.
Αρχικά, πίστεψαν ότι αυτή η ανωμαλία οφειλόταν στα περιστέρια και τις κουτσουλιές που άφηναν πίσω τους, όμως παρότι καθάρισαν και… εξαφάνισαν τα περιστέρια που είχαν φωλιάσει μέσα στην κεραία, η «ανωμαλία» αυτή επέμενε.
Την ίδια περίοδο, μια ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο Πρίνστον, με επικεφαλής τον Robert Dicke, προσπαθούσε να βρει αποδείξεις για την κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου. Οι ερευνητές συνειδητοποίησαν, ότι αυτό που έψαχναν το είχαν ανακαλύψει οι Penzias και Wilson.
Και οι δύο ομάδες δημοσίευσαν τις μελέτες τους στο επιστημονικό περιοδικό Astrophysical Journal το 1965.
Προσδιορίζοντας την ηλικία του Σύμπαντος
Το κοσμικό υπόβαθρο μικροκυμάτων έχει παρατηρηθεί από πολλές αποστολές. Μία από τις πιο γνωστές ήταν με τη βοήθεια του δορυφόρου Cosmic Background Explorer (COBE) της NASA, ο οποίος χαρτογράφησε τον ουρανό τη δεκαετία του 1990.
Τα βήματα του COBE ακολούθησαν πολλές άλλες αποστολές, όπως το πείραμα BOOMERanG (Balloon Observations of Millimetric Extragalactic Radiation and Geophysics), το Wilkinson Microwave Anisotropy Probe (WMAP) της NASA και ο δορυφόρος της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (European Space Agency) Planck.
Οι παρατηρήσεις του European Space Agency, που δημοσιεύτηκαν το 2013, χαρτογράφησαν το φόντο με τόσο πρωτοφανείς λεπτομέρειες, που αποκάλυψαν ότι το Σύμπαν ήταν πιο παλιό απ’ ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες πριν (ήταν ηλικίας 13,82 δισεκατομμυρίων ετών αντί 13,7 δισεκατομμυρίων ετών).
Οι χάρτες αυτοί όμως άνοιξαν το δρόμο για νέα «μυστήρια», όπως το γιατί το Νότιο Ημισφαίριο εμφανίζεται ελαφρώς πιο κόκκινο (πιο θερμό) απ’ ό,τι το Βόρειο Ημισφαίριο.
Σύμφωνα με τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης η κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου θα είναι πάνω κάτω η ίδια, ανεξάρτητα από το πού κοιτάζει κανείς.
Η μελέτη του κοσμικού υποβάθρου μικροκυμάτων παρέχει, ακόμη, στους αστρονόμους στοιχεία γύρω από τη σύνθεση του Σύμπαντος.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου αποτελείται από ύλη και ενέργεια, που δε μπορεί να γίνει «αισθητή» με συμβατικά μέσα, και ως εκ τούτου έχουμε ονομασίες όπως «σκοτεινή ύλη» και «σκοτεινή ενέργεια».
Μόλις το 5% του Σύμπαντος αποτελείται από ύλη, όπως αυτή των πλανητών, των άστρων και των γαλαξιών.
Εντοπίστηκαν βαρυτικά κύματα;
Ενώ οι αστρονόμοι μπορούσαν να «δουν» την απαρχή του Σύμπαντος, αναζητούσαν αποδείξεις από την ταχεία διαστολή του.
Κάποιες θεωρίες υποστηρίζουν, ότι το πρώτο δευτερόλεπτο μετά τη γέννηση του Σύμπαντος ο κόσμος «φούσκωσε» γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός. Αυτό, δεν παραβιάζει το όριο ταχύτητας του Αϊνστάιν, ο οποίος είπε ότι το φως ταξιδεύει πιο γρήγορα από οτιδήποτε στο Σύμπαν. Αυτό δεν ίσχυε στη διαστολή του Σύμπαντος.
Πριν από λίγες ημέρες αστρονόμοι ανέφεραν ότι βρήκαν αποδείξεις από τα πρώτα βαρυτικά κύματα που εμφανίστηκαν στο Σύμπαν, γνωστά ως «αρχέγονα» βαρυτικά κύματα, με τη βοήθεια ενός τηλεσκοπίου στην Ανταρκτική, που ονομάζεται Background Imaging of Cosmic Extragalactic Polarization, ή εν συντομία BICEP2.
Τα ευρήματά τους πρέπει να ελεγχθούν από ανεξάρτητους ερευνητές, όμως, όπως δήλωσαν οι επιστήμονες στο Space.com, είναι σίγουροι ότι θα επιβεβαιωθούν.
«Είμαστε πολύ σίγουροι ότι τα σήματα που βλέπουμε είναι πραγματικά και βρίσκονται στον ουρανό» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας John Kovac από το Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics.
Ταχύτερη διαστολή, πολυσύμπαντα και χαρτογράφηση της απαρχής
Το Σύμπαν όχι μόνο επεκτείνεται, αλλά αυτό συμβαίνει ακόμη πιο γρήγορα καθώς διαστέλλεται. Αυτό σημαίνει, ότι εν καιρώ, κανείς δε θα είναι σε θέση να εντοπίσει άλλους γαλαξίες από τη Γη, ή από οποιοδήποτε άλλο πλεονεκτικό σημείο μέσα στο γαλαξία μας.
«Θα δούμε μακρινούς γαλαξίες να απομακρύνονται από εμάς, ενώ η ταχύτητά τους αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου» είχε υποστηρίξει σε πρόσφατο άρθρο του ο αστρονόμος του Χάρβαρντ Avi Loeb. «Επομένως, αν περιμένει κανείς αρκετά, τελικά κάποιος μακρινός γαλαξίας θα φτάσει την ταχύτητα του φωτός. Αυτό σημαίνει, ότι ούτε το φως δε θα είναι σε θέση να γεφυρώσει αυτό το χάσμα που θα έχει ανοιχτεί ανάμεσα σε εκείνον το γαλαξία και εμάς. Δεν υπάρχει περίπτωση οι εξωγήινοι σε εκείνον τον γαλαξία να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας, να στείλουν οποιοδήποτε σήμα που θα μπορέσει να φτάσει σε εμάς, από τη στιγμή που ο γαλαξίας τους θα κινείται πιο γρήγορα από το φως που είναι γνωστό σε εμάς».
Ορισμένοι φυσικοί υποστηρίζουν, ότι το Σύμπαν μέσα στο οποίο ζούμε είναι ένα από τα πολλά που υπάρχουν.
Στο μοντέλο του «πολυσύμπαντος», τα διαφορετικά σύμπαντα συνυπάρχουν σαν φούσκες, το ένα δίπλα στο άλλο. Η θεωρία αυτή υπονοεί ότι κατά την πρώτη διαστολή, διαφορετικά τμήματα στο Διάστημα, μεγάλωσαν με διαφορετικό ρυθμό. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τη «χάραξη» διαφορετικών τομέων –διαφορετικά σύμπαντα- με δυνητικά διαφορετικούς νόμους φυσικής.
Ενώ μπορούμε να κατανοήσουμε πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν, όπως το γνωρίζουμε σήμερα –καταλήγει η αρθρογράφος- είναι πιθανό η Μεγάλη Έκρηξη να μην ήταν η πρώτη περίοδος διαστολής που βίωσε αυτό.
Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν, ότι ζούμε σε έναν κόσμο (σύμπαν) που περνά από διάφορες φάσεις διαστολής και συστολής και ότι απλά τυχαίνει να ζούμε σε κάποια από αυτές τις φάσεις.

http://peiraxtiri.gr
Ένας παπάς οδηγεί προς την ενορία του,όταν βλέπει στο δρόμο μία καλόγρια γνωστή του. Ο παπάς σταματάει και της λέει :
- Αδερφή,μπείτε μέσα να σας πάω στη μονή.
Η καλόγρια μπαίνει,κάθεται στη θέση του συνοδηγού,σταυρώνει τα πόδια,και το ράσο ανοίγει αφήνοντας σε κοινή θέα πόδια με υπέροχα γραμμωμένους μύες. Ο παπάς σχεδόν δεν κρατιέται αλλά συνεχίζει να οδηγεί. Σε μία διασταύρωση βάζει το χέρι πάνω στο πόδι της καλόγριας και εκείνη του λέει :
- Πάτερ,θυμηθείτε τον ψαλμό 129.
Ο παπάς ζητάει συγνώμη και συνεχίζει να οδηγεί. Εκείνη συνεχίζει  με σταυρωμένα πόδια  και τον τρελαίνει. Αργότερα σε άλλη διασταύρωση εκείνος ξαναβάζει το χέρι πάνω στο πόδι της καλόγριας,η οποία επαναλαμβάνει :
- Πάτερ,θυμηθείτε τον ψαλμό 129.
Ο παπάς ζητάει συγνώμη λέγοντας :
- Συγχωρέστε με αδερφή,περισσότερο εσείς από όλους γνωρίζετε ότι η σάρκα είναι αδύναμη.
Φτάνοντας στη μονή η καλόγρια κατεβαίνει. Ο παπάς φτάνοντας στην εκκλησία αμέσως τρέχει να βρει τον ψαλμό 129, όπου διαβάζει “Συνέχισε να ψάχνεις.Πιό ψηλά θα βρεις την ευτυχία”….!!!

http://www.alexiptoto.com 
Η νεαρή Leah Frost αντιμετωπίζει ένα αρκετά σπάνιο πρόβλημα, το οποίο την ταλαιπωρεί από τότε που ήταν μικρή.

Όπως αναφέρει η Mirror η 17χρονη κοπέλα από το Leeds της Βρετανίας, φοβάται όλες τις τροφές, εκτός από τα μακαρόνια κονσέρβας.

Τι και αν η μητέρα της, η Υvonne, έχει προσπαθήσει τα πάντα προκειμένου να την κάνει να προσθέσει και άλλα πράγματα στις διατροφικές συνήθειές της.

Ακόμα και μια ειδική θεραπεία που ακολούθησε δεν την βοήθησε.

Όπως λέει η Leah τα μόνα φαγητά που έχει καταφέρει να προσθέσει στο αρκετά περιορισμένο μενού της είναι πατατάκια, ψωμί, τυρί και κέικ.

''Όταν κάποιος βάζει μπροστά μου ένα φαγητό, δεν ξέρω αν πρέπει να το φάω, αν είναι σωστό, αγχώνομαι και τελικά φοβάμαι'', λέει η κοπέλα.

''Ακόμα και τις τροφές που τρώω πρέπει να ξέρω ότι είναι οι σωστές'', συνεχίζει, ''δεν μπορώ να φάω για παράδειγμα οποιαδήποτε πατατάκια''.

Ειδικοί διατροφολόγοι αλλά και ψυχολόγοι προσπαθούν να βοηθήσουν την κοπέλα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ο Θάνος Μικρούτσικος επέλεξε αυτή τη μορφή του Trio για να επισκεφτεί στην φετινή σεζόν τις περισσότερες πόλεις στην ελληνική περιφέρεια. Ο λόγος δεν είναι ότι με αυτή την μορφή είναι εφικτή μια συναυλία σε αυτές τις πόλεις, κάτι που δεν θα ήταν εύκολο να πραγματοποιηθεί με μεγαλύτερο σχήμα, λόγω των κατά κανόνα μικρών διαθέσιμων χώρων αλλά και των άθλιων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα. Οι λόγοι είναι άλλοι, καθαρά μουσικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Μικρούτσικος επέλεξε αυτό το Trio για να πραγματοποιήσει την επόμενη χρονιά (2014-15) περιοδεία στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Ο συνθέτης πιστεύει ότι η μορφή αυτή όπως και η περσινή μικρότερη εκδοχή της (για φωνή και πιάνο), έχουν υπό προϋποθέσεις ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Την δυνατότητα να διεισδύσεις στην ουσία του τραγουδιού απαλλαγμένος από στολίδια και ήχους που μπορεί να την συσκοτίζουν. Ο Σεφέρης το είχε διατυπώσει προσφυώς: «Φορτώσαμε το τραγούδι μας με στολίδια, το βαρύναμε. Καιρός να ξαναβρούμε την ουσία του.»

Η βασική προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος, είναι οι τρεις εκτελεστές να μπορούν να τα δώσουν όλα. Σ’ αυτό τον μαραθώνιο των 3 και πλέον ωρών, πρέπει να βγάλουν την ψυχή τους πάνω στη σκηνή, να «πεθάνουν» και να «ξαναγεννηθούν». Απαιτείται μεγάλη δεξιοτεχνία, αντοχή και αμεσότητα.

Ο Θάνος επέλεξε ως συμπαραστάτες του την Ρίτα και τον Θύμιο.

Ο Θύμιος Παπαδόπουλος είναι μακράν ο πιο πολυσύνθετος Έλληνας μουσικός. Συνθέτης και ο ίδιος θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής, παραγωγός των περισσότερων τραγουδοποιών, από τους αδελφούς Κατσιμίχα έως τον Φοίβο Δεληβοριά και δεξιοτέχνης δεκάδων πνευστών οργάνων. Παίζει όλα τα είδη μουσικής με απίστευτη πειστικότητα.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι μακράν η σημαντικότερη ερμηνεύτρια της τελευταίας δεκαετίας. Όπως λέει ο Μικρούτσικος: «Έχω δουλέψει με όλες τις μεγάλες τραγουδίστριες, τις οποίες αγαπώ και για τις οποίες αισθάνομαι σεβασμό και ευγνωμοσύνη, γιατί βοήθησαν ν’ αποκτήσουν τα τραγούδια μου μεγάλη εμβέλεια. Όμως σήμερα, μεγάλες ερμηνείες και μάλιστα σε ολόκληρο σχεδόν το φάσμα του τραγουδιού μου, μόνο η Ρίτα μπορεί να κάνει. Γιατί οι φράσεις, οι λέξεις, οι συλλαβές,
αποκτούν υπόσταση όταν τις εκφέρει, γιατί είναι πολύ δυναμική, λυρική όταν χρειάζεται και η σκηνική της παρουσία κάτι το αδιανόητο. Με ευθυβολία και πολύ φυσικό τρόπο, στέλνει άμεσα τους στίχους και τους ήχους από την σκηνή στην αίθουσα. Σαν να περιέχει ό,τι προηγήθηκε χωρίς να το μιμείται.»

Και σε ό,τι αφορά το πιάνο του Θάνου... τι να πούμε; Αυτό που είπε ένας Άγγλος κριτικός όταν τον άκουσε στους 7 Νάνους: «Πρόκειται για τον πιο ρυθμικό λευκό που έχουμε ακούσει.»

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 2 ευδιάκριτα μέρη.

Στο πρώτο, τραγούδια με εμφανές πολιτικό πρόσημο, τραγούδια όχι μόνο για το θυμικό, αλλά κυρίως για να οξύνουν την κρίση των ανθρώπων. Η τέχνη δεν αλλάζει τον κόσμο. Τον κόσμο τον αλλάζουν οι άνθρωποι. Άνθρωποι όμως με κρίση και συνείδηση. Και η βαρβαρότητα αυτής της εποχής επιβάλλει αυτή την διαδικασία.
Τραγούδια που γράφτηκαν σε όλες τις δεκαετίες που πέρασαν, αλλά παραμένουν διαχρονικά, όχι όμως μόνο μέσα από τα κείμενα, αλλά κυρίως μέσα από την μουσική φόρμα. Ο Μπρεχτ είναι παρών, ο Αναγνωστάκης είναι παρών, ο Χικμέτ είναι παρών, ο Αλκαίος, ο Ελευθερίου και ο Τριπολίτης είναι παρόντες.
Στο δεύτερο μέρος, ακούγονται τραγούδια που ο κόσμος έχει αγαπήσει και αυτή η αγάπη μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Και αυτά βεβαίως είναι τραγούδια συγκυρίας. Πώς αλλιώς να ονομάσεις την «Ρόζα» ή την «Πιρόγα» ή την «Θάλασσα στη σκάλα»; Και βεβαίως Καββαδίας που παροτρύνει τους νέους να κατακτήσουν το αδύνατο, χορεύοντας πάνω στο φτερό του καρχαρία.

Επιμέλεια Ήχου: Γιώργος Κορρές
LOVE|CASUAL LIVING: Σε νέα διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 16, Βυζάντιο, Θεσσαλονίκη
INFO: Ώρα προσέλευσης: 22.00,
Τιμή εισόδου: 10 Ευρώ
Φοιτητικό/Ανεργίας: 7 Ευρώ
Τηλ. Κρατήσεων: 2310 365425 | 2310 441601
Facebook: Lovecasualliving Afull

http://www.thestival.gr
Μέσα σε 14 ημέρες αρχής γενομένης από την Πέμπτη θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους ανέργους δικαιούχους. Πρόκειται για ενίσχυση που δίνεται λόγω Πάσχα. Μάλιστα, το ποσό είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο των Χριστουγέννων. Δείτε ποιοι το δικαιούνται, ποια είναι η διαδικασία αλλά και οι προθεσμίες για την καταβολή του. 

«Για τις εορτές του Πάσχα 2014, παρέχεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση, από τον προϋπολογισμό Οίκου Ναύτου 2014 στους άνεργους ναυτικούς» αναφέρει η σχετική απόφαση. Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται σε:

• Τριακόσια (300,00) ευρώ, για τους άγαμους ή άγαμες ναυτικούς και

• Τριακόσια πενήντα (350,00) ευρώ, για τους έγγαμους ή έγγαμες ή τους έχοντες προστατευόμενα τέκνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι μεγαλύτερο συγκριτικά με αυτό που είχε καταβληθεί στους άνεργους ναυτικούς την περίοδο των Χριστουγέννων. Τότε, τα ποσά ήταν 240 και 325 ευρώ αντίστοιχα. Βάσει της απόφασης, την οικονομική ενίσχυση δικαιούνται να λάβουν οι ναυτικοί που πληρούν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις:

• Έχουν συνολική θαλάσσια υπηρεσία μεγαλύτερη από πέντε (5) χρόνια, από την οποία δώδεκα (12) μήνες τουλάχιστον μέσα στην τελευταία, πριν από την 20η Απριλίου 2014 τριετία, ή είκοσι τέσσερις (24) μήνες συνολική θαλάσσια υπηρεσία κατά την τελευταία, πριν από την 20η Απριλίου 2014, πενταετία.

• Έχει μεσολαβήσει, από την τελευταία απόλυσή τους και μέχρι την 20η Απριλίου 2014, χρονικό διάστημα όχι μικρότερο από τριάντα (30) ημέρες και μέχρι δεκαοκτώ (18) μήνες (δηλαδή από 20−10−2012 έως 20−03−2014). • Είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ανέργων του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.) και έχουν κάρτα ανεργίας

• Δεν παίρνουν σύνταξη ή δώρο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ή βοήθημα οποιασδήποτε άλλης μορφής, κατά το χρόνο της καταβολής και δεν προστατεύονται από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή άλλον δημόσιο ασφαλιστικό φορέα. (Τα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας του άρθρου 19 παρ. 2 του Π.Δ. 894/1981 (Α΄ 226) και του Π.Δ. 228/1998 (Α΄ 176), όπως αυτό τροποποιήθηκε από τα ΠΔ 110/2000 (Α΄ 104), 281/2001 (Α΄ 196), δεν θεωρούνται βοήθημα άλλης μορφής)

• Δεν έχουν επιδοθεί σε άλλη βιοποριστική απασχόληση μετά την αναγραφομένη στο ναυτικό τους φυλλάδιο τελευταία απόλυση ή την αναγραφομένη στο διαβατήριό τους ημερομηνία εισόδου στη χώρα. Η συνδρομή των προϋποθέσεων που προαναφέρθηκαν, ελέγχεται από το ναυτικό φυλλάδιο ή το διαβατήριο του δικαιούχου.

Την οικονομική ενίσχυση, δικαιούνται να λάβουν επίσης οι κατωτέρω κατηγορίες ανέργων ναυτικών:

• Ναυτικοί που δεν μπορούν να εργασθούν γιατί πάσχουν από χρόνια νοσήματα, εφόσον έχουν πάνω από πέντε (5) χρόνια θαλάσσια υπηρεσία

• Ναυτικοί άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Γ.Ε.Ν.Ε. που απολύθηκαν από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την 20η Οκτωβρίου 2013, εφόσον έχουν τουλάχιστον δύο (2) χρόνια συνολική θαλάσσια υπηρεσία. • Ναυτικοί άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Γ.Ε.Ν.Ε., που επιδοτήθηκαν κατά τις διατάξεις του Π.Δ. 228/1998 (Α΄ 176), όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, για ένα τετράμηνο τουλάχιστον μετά την 20η Απριλίου 2013 και δεν ναυτολογήθηκαν από τότε περισσότερο από ένα (1) μήνα.

• Ναυτικοί χανσενικοί που νοσηλεύονται σε Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων ή παραμένουν στο σπίτι τους.

Για τον υπολογισμό της συνολικής θαλάσσιας υπηρεσίας, υπολογίζεται η υπηρεσία που έχει αποκτηθεί:

• σε πλοία με Ελληνική Σημαία,

• σε πλοία με ξένη Σημαία συμβεβλημένα με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ.)

• σε πλοία με ξένη Σημαία μη συμβεβλημένα με το Ν.Α.Τ., εφόσον έχει εξαγορασθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ναυτικός νοσηλεύθηκε σε Κλινική ή Νοσοκομείο, με δαπάνες του ΕΟΠΥΥ ή του πλοιοκτήτη, υπολογίζεται ως θαλάσσια υπηρεσία μόνο για καταβολή του επιδόματος. Δεν προσμετρείται ως χρόνος θαλάσσιας υπηρεσίας, η υπηρεσία που αποκτήθηκε σε παροπλισμένα πλοία που δεν τηρούσαν ναυτολόγιο. Η οικονομική ενίσχυση κατάβάλλεται, από 27−03−2014 έως και 15−04−2014 (14 εργάσιμες ημέρες) στους δικαιούχους, με την προσέλευσή τους στον Ο.Ν./Πειραιά ή στα κατά τόπους Κεντρικά Λιμεναρχεία, Λιμεναρχεία, Υπολιμεναρχεία και λοιπές Λιμενικές Αρχές, οι οποίες έχουν εξουσιοδοτηθεί για το σκοπό αυτό.

http://www.fpress.gr 
Εξωτικά νερά, χρυσαφένια άμμος, δέντρα που σχεδόν ακουμπούν στο κύμα και γραφικά χωριά στο φόντο.

Από τις αμέτρητες παραλίες της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας, σας παρουσιάζουμε τις 40 αγαπημένες μας παραλίες:


Καλλιθέα
Πολυσύχναστη παραλία με κατάλευκη αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά ενώ στο φόντο βρίσκεται ένας κατάφυτος λόφος. Διαθέτει μπαρ, εστιατόρια και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ. Από εδώ ξεκινάει ο Τορωναίου Διάπλους, οι γνωστοί αγώνες κολύμβησης.

Νέα Φώκαια
Η παραλία, μπροστά από τον οικισμό είναι αμμώδης και ειδυλλιακή. Έχει εστιατόρια και ταβέρνες.

Κρυοπηγή
Η παραλία μπροστά από το χωριό, που ονομάζεται επίσης Πηγαδάκια, έχει ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Υπάρχει ένα αναψυκτήριο και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Φούρκα
Μεγάλη παραλία με άμμο που απλώνεται μπροστά στο κοσμοπολίτικο χωριό.

Λουτρά Αγίας Παρασκευής
Όμορφη, αμμώδης και ήσυχη παραλία, 2 χλμ μακριά από το χωριό της Αγίας Παρασκευής, με τις ομώνυμες ιαματικά λουτρά. Έχει ταβερνάκια.

Παλιούρι
Είναι μια ονειρική παραλία με πεύκα ολόγυρα. Στην παραλία θα βρείτε ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ, καθώς και εγκαταστάσεις για κάθε είδους θαλάσσια σπορ.

Μόλα Καλύβα
Όμορφη, αμμώδης παραλία με το υπέροχο πευκοδάσος της Κασσάνδρας στο παρασκήνιο.

Άφυτος
Μεγάλη, εκπληκτική παραλία μήκους 4 χιλιομέτρων σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Χαλκιδικής. Είναι συνεχόμενη αλλά έχει διαφορετικά ονόματα σε κάποια σημεία όπως Βάρκες, Λιόση, Μουδουνού, Άφυτις, Αριστοτέλης και Βαλόπετρες. Λευκή άμμος, κρυστάλλινα νερά και δέντρα που φτάνουν μέχρι το κύμα.

Σίβηρη
Τεράστια παραλία με άμμο στον ομώνυμο γραφικό οικισμό. Θα βρείτε κρυστάλλινα νερά που βαθαίνουν ομαλά.Γλαρόκαβος
Τεράστια παραλία, μια από τις πιο όμορφες στην Κασσάνδρα, με λεπτή άμμο και χαλίκι. Στο τέλος αυτής υπάρχει μία λιμνοθάλασσα. Η παραλία έχει ένα αναψυκτήριο.

Νέα Ποτίδαια
Βρίσκεται μπροστά από το ομώνυμο χωριό, αυτή η παραλία είναι τεράστια, αμμώδης και πλήρως οργανωμένη Είναι συνδεδεμένο με την παραλία του Αγίου Μάμα. Έχει όλα τα είδη των εστιατορίων, μπαρ και εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ.

Πευκοχώρι
Μεγάλη, αμμώδης και πλήρως οργανωμένη παραλία, μπροστά από το ομώνυμο χωριό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών. Έχει όλα τα είδη των εστιατορίων, μπαρ και εγκαταστάσεις για όλα τα θαλάσσια σπορ.

Ποσείδι
Καλά οργανωμένη, αμμώδης παραλία, που βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό. Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια και μπαρ, καθώς και εγκαταστάσεις για κάθε είδους θαλάσσια σπορ.

Άμπελος
Απομονωμένη παραλία, σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία, όπου μια στενή «γλώσσα» της θάλασσας μπαίνει στις απότομες πλαγιές των βουνών.

Σάνη
Στην παραλία της Σάνης υπάρχουν πολλές μικρότερες παραλίες (και στις δύο πλευρές του Πύργου του ακινήτου Μονής Σταυρονικήτα). Όλες τους είναι αμμώδης και παρέχουν όλες τις ανέσεις για τους λουόμενους (εστιατόρια, μπαρ και όλα τα είδη των θαλάσσιων σπορ). Στην περιοχή, υπήρχε κάποτε η αρχαία πόλη Σάνη της Παλλήνης, που χτίστηκε από τους μετανάστες από την Ερέτρια. Μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια, ήταν μία από τις πιο αναπτυγμένες πόλεις της Χαλκιδικής.

Καβουρότρυπες
Ίσως η πιο εξωτική ακρογιαλιά του δεύτερου ποδιού, με λευκή άμμο που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το τιρκουάζ της θάλασσας. Σήμα κατατεθέν της είναι μια τεράστια γοργόνα την οποία έχει σκαλίσει κάποιος ανώνυμος καλλιτέχνης στο βράχο.

Νικήτη
Το γραφικό χωριό έχει διατηρήσει την αυθεντικότητά του και την συνδυάζει με την τουριστική ανάπτυξη. Εκτός από την κεντρική παραλία, υπάρχουν και άλλες πολύ όμορφες όπως το Καστρί, η Καλόγρια με την λευκή άμμο και την βραχονησίδα απέναντί της, η παραλία Κοβιού με εξωτικά νερά και η Ελιά. Η κεντρική παραλία έχει ρηχά και ζεστά νερά και καλή οργάνωση.

Αη-Γιάννης
Δυο χιλιόμετρα μετά τη διασταύρωση της Νικήτης (στρίβετε δεξιά ακολουθώντας τη δυτική πλευρά της χερσονήσου) η παραλία του Αη-Γιάννη είναι μεγάλη σε μήκος με beach bar, ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Ακτή Κοβιού
Μικρός κολπίσκος με εκπληκτικά χρώματα, ίσως τα πιο έντονα νερά όλης της Χαλκιδικής. Θα παρκάρετε στο πλάτωμα πάνω στη στροφή αλλά και δεξιά του δρόμου και θα κατηφορίσετε με τα πόδια. Στη μια πλευρά της είναι οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ στις δύο άκρες της τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Βρίσκεται μεταξύ Νικήτης και Νέου Μαρμαρά στη Σιθωνία.

Σπαθιές
Μικρή παραλία με άμμο και βράχια, και πεύκα που φτάνουν μέχρι το κύμα.

Ακτή Καλογριάς
Το πέτρινο γραφικό νησάκι, 200 μέτρα από την ακτή, σε προκαλεί να κολυμπήσεις κοντά του. Το πευκόφυτο δάσος πίσω από την παραλία στέλνει τα πεύκα του μέχρι την ακτή λες και θέλουν να την αγκαλιάσουν. Η πλατιά ξανθή ζεστή αμμουδιά της και τα μοναδικά χρώματα της θάλασσας συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικό που σε κερδίζουν με την πρώτη ματιά.

Ακτή Ελιάς
Επτά χιλιόμετρα μετά τη Νικήτη προς Ν. Μαρμαρά αρχίζει μια μακριά παραλία μήκους περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων. Είναι η παραλία της Ελίας. Μια παραλία που πήρε το όνομά της από τους απέραντους ελαιώνες που υπάρχουν στην περιοχή.

Νέος Μαρμαράς
Αμμώδης παραλία, αριστερά του κοσμοπολίτικου οικισμού, με μπαράκια και ταβέρνες και θέα τη νήσο Κέλυφος (Χελώνα). Στο τοπίο συνυπάρχει αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα.

Λαγόμανδρα
Παραλία με άμμο, οργανωμένη η οποία διαθέτει ξενοδοχειακό συγκρότημα, εστιατόρια, μπαρ, θαλάσσια σπορ κ.ά.

Τριστινίκα
Μεγάλη, αμμώδης και υπέροχη παραλία, με κρυστάλλινα βαθιά νερά και φανατικό κοινό. Στην περιοχή υπάρχουν λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάνα δυο ταβερνάκια, ένα μίνι μάρκετ, κάμπινγκ καθώς και ένα all day beach bar με μαγευτική θέα και φευγάτες μουσικές. Από την Τριστινίκα, ευθεία (δεν στρίβετε για το beach bar), βρίσκεται το συγκρότημα «Αρετές», με έναν πανέμορφο κολπίσκο. Εκεί κοντά και ένας άλλος κόλπος, ο «Κρυφός Παράδεισος» ιδανικός για γυμνιστές.

Τορώνη
Εκτείνεται σε μήκος 2 χλμ., αμμουδερή με ψιλό χαλικάκι, ιδανική για οικογένειες. Σε κάποια σημεία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ενοικιάζονται κανό και θαλάσσια ποδήλατα ενώ κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν μπαράκια, ταβερνούλες, μίνι μάρκετ, μαγαζιά με καλοκαιρινά είδη, ενοικιαζόμενα και ιδιόκτητα σπίτια. Στην άκρη της παραλίας και συγκεκριμένα στη χερσόνησο της Λυκήθου διατηρούνται τα ερείπια βυζαντινού κάστρου.

Πόρτο Κουφό
Φυσικό λιμανάκι και ένα από τα ασφαλέστερα της Ελλάδας. Παραλία με άμμο, οργανωμένη μπροστά στα ξενοδοχεία. Στον οικισμό λειτουργούν ταβερνάκια που σερβίρουν φρέσκο ψάρι. Έξω από το λιμάνι βρίσκονται τα Καρτάλια, το νοτιότερο ακρωτήριο της Σιθωνίας. Εφόσον βρίσκεστε στη δυτική πλευρά της χερσονήσου, μην παραλείψετε να ονειρευτείτε μέσα από τα μαγικά, πορφυρά και μαβιά χρώματα του ηλίου την ώρα που βυθίζεται στη θάλασσα. Και μόλις, σουρουπώσει, απολαύστε την τελευταία βουτιά της ημέρας.

Καλαμίτσι
Υπέροχος αμμουδερός κολπίσκος, μπροστά στον παραθαλάσσιο οικισμό, με λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες, δυο τρία μπαράκια, ταβερνούλες, μίνι μάρκετ, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ και λίγα ξενοδοχεία. Στο τέλος της παραλίας, εάν περάσετε τα βράχια φτάνετε σ’ έναν άλλο κολπίσκο, που προτιμάται από γυμνιστές.

Συκιά
Μεγάλη αμμουδερή παραλία με μικρούς γραφικούς κολπίσκους και θέα στον επιβλητικό Άθω. Θα βρείτε κάμπινγκ.Κληματαριά
Μία από τις παραλίες της Συκιάς. Μικρή, ήσυχη, αμμώδης παραλία. Είναι μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Χαλκιδικής.

Παράδεισος
Λίγο πριν το Ν. Μαρμαρα βρίσκεται η μεγάλη σε μήκος παραλία του Παράδεισου, αμμώδης, ιδανική για οικογένειες, σε κάποια σημεία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Διαθέτει ενοικιαζόμενα συγκροτήματα, καφετέριες και ταβερνάκια μπροστά στη θάλασσα.

Πόρτο Καρράς
Στο ομώνυμο ξενοδοχειακό συγκρότημα οι παραλίες είναι αμμώδεις, με χαλικάκι, και τα νερά γαλαζοπράσινα και σχετικά βαθιά. Πλήρως οργανωμένες διαθέτουν θαλάσσια σπορ, beach bars, εστιατόρια κ.ά.

Σάρτη
Παραλία μέσα στον οικισμό, με αμμουδιά, οργανωμένη και καθαρά νερά, beach bars, ταβέρνες, ενοκιαζόμενα, καταστήματα με είδη θαλάσσης κ.ά. Στο 4,2ο χλμ. από Σάρτη χωματόδρομος οδηγεί σε γραφικό κόλπο με υπέροχη θέα τον Άθω. Λειτουργεί beach bar club.

Ακτή Πλατανίτσι
Άλλη μια μαγευτική τοποθεσία μέσα στα πεύκα, με κρυστάλλινα νερά. Λειτουργεί δημοτικό κάμπινγκ, καφέ μπαρ, μίνι μάρκετ, θαλάσσια σπορ κ.ά.

Αρμενιστής
Μεγάλη σε μήκος και πλάτος παραλία με το ομώνυμο οργανωμένο κάμπινγκ και ένα από τα αγαπημένα κυρίως της νεολαίας. Λειτουργεί εστιατόριο, καφέ μπαρ, μίνι μάρκετ κ.ά.

Ακτή Ζωγράφου
Παραλία με αμμουδιά, θέα τον Άθω και το κάμπινγκ «Porto Zografou». Λειτουργούν και δυο μπαράκια. Στο 27,5 χλμ. φτάνετε στον Αρμενιστή.

Βουρβουρού
Η περιοχή μοιάζει με λιμνοθάλασσα. Υπάρχουν μικρά νησάκια που περιτριγυρίζουν τον κόλπο της με μεγαλύτερο το Διάπορο. Τα νερά είναι αρκετά ρηχά. Θα κολυμπήσετε στις παραλίες Καρύδι, Κουτλουμούσι (λειτουργεί και κάμπινγκ) αλλά και στα νησάκια με τις μικρές ακρογιαλιές.

Όρμος Παναγιάς
Άλλο ένα όμορφο λιμανάκι το οποίο μεταξύ άλλων αποτελεί αφετηρία για ημερήσιες κρουαζιέρες στην χερσόνησο του Άθως. Κολύμπι στη μεγάλη κατά μήκος, αμμουδερή παραλία Τρανή Αμμούδα.

Ακτή Σαλονικιού
Μεγάλη σε μήκος παραλία, με αμμουδιά, γαλάζια υπέροχα νερά και θέα την επιβλητική κορυφή του Άθωνα. Λειτουργούν beach bar, λίγα ενοικιαζόμενα ενώ υπάρχουν και αρκετά σπίτια.

Αζάπικο
Παραλία με ψιλή λευκή αμμουδιά, γαλανά νερά, χωρίς βλάστηση.

Τελευταία έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Columbia απακάλυψε ότι τουλάχιστον οι μισοί ασθενείς ηλικίας 25-49 ετών ψεύδονται τακτικά στον γιατρό τους.

Η παραπλάνηση του γιατρού, ακόμα και αν δεν γίνεται εσκεμμένα, μπορεί να οδηγήσει σε λάθος διάγνωση ή σε λάθος θεραπεία με σοβαρά αποτελέσματα.
Βέβαια, πολλές φορές, τα ψέμματα αυτά οφείλονται και στο γεγονός ότι ο γιατρός δεν έχει εξηγήσει ακριβώς κάποια πράγματα.

1ο ΨΕΜΑ
Ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες

Στην προηγούμενη επικοινωνία με το γιατρό, έλαβες οδηγίες για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος που σε απασχολεί.
Ωστόσο, το φάρμακο μπορεί να ήταν ακριβό και είτε δεν το αγόρασες ή δεν ακολούθησες πιστά τις οδηγίες για να κάνεις οικονομία στη δοσολογία.
Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν όμως, αφού η θεραπεία δεν έγινε σωστά και τότε χρειάστηκε να πεις αυτό το μικρό ψέμα.
Η επίπτωση από το ψέμα είναι ότι :
--ο γιατρός δεν ξέρει τι ακριβώς έχεις κάνει
--να επιβαρυνθείς με μεγαλύτερη δοσολογία
--να επιδεινωθεί η κατάσταση της ασθένειας

2ο ΨΕΜΑ
Τρώω καλά

“Τρώω καλά” σημαίνει ότι ακολουθείς τη μεσογειακή διατροφή, πέντε γεύματα την ημέρα από λίγο, ελάχιστο αλκοόλ κ. Λπ.
Όταν όμως δεν τρώμε καλά, μπορεί να υπάρχουν ανισορροπίες στο σάκχαρο, το σίδηρο, τις βιταμίνες, κ.α.
Οπότε ο γιατρός πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τον τρόπο διατροφής.

3ο ΨΕΜΑ
“Το πεπτικό μου σύστημα λειτουργεί ρολόι”

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναφέρουν τα προβλήματα του πεπτικού τους συστήματος: Είτε γιατί ντρέπονται, είτε γιατί πιστεύουν ότι είναι φυσιολογικές.
Αν όμως εμφανίζονται συχνά φούσκωμα, αέρια ή δυσκοιλιότητα, μπορεί να υπάρχει πεπτικό πρόβλημα, όπως δυσανεξία στο γάλα ή κάποια άλλη ασθένεια της περιοχής ή ακόμα κάτι σοβαρότερο όπως καρκίνος των ωοθηκών ή κάποια αυτοάνοση ασθένεια. Ο γιατρός σου δεν θα ξέρει εκτός αν γνωρίζει τα συμπτώματα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!