Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Το πρώτο Κέντρο Αρχαιοαστρονομίας στην Ευρώπη και ένα από τα λίγα στον κόσμο, με αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν την 4η χιλιετία πΧ και καταδεικνύουν την άρρηκτη σχέση του ελληνικού πολιτισμού με τις επιστήμες, λειτουργεί στη Σητεία της Κρήτης.

Το Κέντρο στεγάζεται σε περίπτερο του δήμου Σητείας, στο λιμάνι. Δημιουργήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του ερευνητή αιγαιακών γραφών, Μηνά Τσικριτσή, σε συνεργασία με τον δήμο και τη Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας με στόχο την ανάδειξη του μινωικού πολιτισμού και της σχέσης του με τις επιστήμες.

Στο περίπτερο δεσπόζει ένα λαξευμένο αντίγραφο σε πέτρα της λίθινης μινωικής μήτρας από το Παλαίκαστρο Σητείας, που θεωρείται ως ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Πρόκειται για ακτινωτό δίσκο του 15ου αιώνα πΧ, που χωρίζεται σε δύο ημικύκλια και στη μέση του εμφανίζεται ένας σταυρός, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τη μήτρα με τα ανάγλυφα σύμβολα, που είχε εντοπιστεί το 1898 στο Παλαίκαστρο Σητείας και φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, μελέτησε ο ερευνητής αιγαιακών γραφών, Μηνάς Τσικριτσής, και συμπέρανε ότι το μινωικό αντικείμενο προηγήθηκε του «Μηχανισμού των Αντικυθήρων» κατά 1.400 χρόνια και αποτελεί τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή.

Στο περίπτερο του δήμου Σητείας, δίπλα στο αντίγραφο του μινωικού αυτού υπολογιστή έχει τοποθετηθεί ένας σύγχρονος ηλεκτρονικός υπολογιστής, στον οποίο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία, μέσω ειδικού προγράμματος, να προβλέψουν τις εκλείψεις που θα συμβούν στο μέλλον και να μελετήσουν την τροχιά που διαγράφει η Σελήνη.

Στον ίδιο χώρο εκτίθενται αντίγραφα τηγανόσχημων αγγείων από την Αγία Φωτιά Σητείας, που χρονολογούνται το 2.700 πΧ και απεικονίζουν συνοδικές κινήσεις πλανητών.

Τα τηγανόσχημα αγγεία θεωρείται ότι χρησιμοποιούνταν ως ημερολόγια και με τη βοήθειά τους οι άνθρωποι προέβλεπαν τη θέση του Ήλιου, της Σελήνης και των πλανητών. Τέλος, η έκθεση συμπληρώνεται και με δείγματα των πρώτων κρητικών γραφών (κρητικά ιερογλυφικά, Δίσκος Φαιστού, Γραμμική Α και Γραμμική Β). Παρουσιάζονται περισσότερες από 500 σύμβολα-λέξεις, που αντιπροσωπεύουν μήνες, επαγγέλματα, θεότητες και τοπωνύμια.

«Το Κέντρο Αρχαιοαστρονομίας εγκαινιάστηκε στο πιο απόμακρο σημείο της νότιας Ελλάδας και περιλαμβάνει ευρήματα από την περιοχή της Σητείας. Θα πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς και να αναδειχθεί ως ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός για όλο τον κόσμο, που θα ενημερώνεται για τις απαρχές της τεχνολογίας που εμφανίζεται από τα μέσα της 4ης χιλιετίας στον πρώτο ελλαδικό πολιτισμό», εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Τσικριτσής.

Το Κέντρο Αρχαιοαστρονομίας, πάντως, θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση με καθημερινές ξεναγήσεις.


real.gr
Λιγάκι… ακραία έδειξε τη δυσαρέσκειά της για τις επιδόσεις του συντρόφου της στο κρεβάτι, μία Αμερικανίδα από το Ντιτρόιτ! 
 
Η Sadie Bell πυροβόλησε τον Edward Lee στο στομάχι καθώς δεν την ικανοποιούσε σεξουαλικά, ενώ όπως υποστήριξε, το σπέρμα του «πρόδωσε» ότι την απατούσε!

«Δήλωσε πως ήξερε ότι είχε παράνομη σχέση διότι δεν παρήγαγε αρκετό σπέρμα», ανέφερε ο βοηθός εισαγγελέα Paul Walton, συμπληρώνοντας: «Τσαντίστηκε και τον πυροβόλησε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1991, η Bell είχε πυροβολήσει και τον τότε σύζυγό της, ωστόσο δεν αντιμετώπισε κατηγορίες! Αυτή τη φορά πάντως καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση και πλέον αναμένεται η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε ο δικηγόρος της.

«Έχει αποδειχθεί η βίαιη συμπεριφορά της και προτιμά να μιλά με τα… όπλα παρά με τη γλώσσα», κατέληξε ο Walton.

http://www.newsbomb.gr
Με τον Χάμες Ροντρίγκες να είναι στην Μαδρίτη, και την Ρεάλ να πουλά ήδη εμφανίσεις από την μπουτίκ με το Νο10, η «βασίλισσα» συμφώνησε με την Μονακό για την απόκτηση του Κολομβιανού άσου... Αυτό μετέδωσε και στην Ισπανία ο ραδιοφωνικός σταθμός «Cadena Ser» με τους «μερένχες» να ετοιμάζονται για την παρουσίαση του νέο αστεριού τους... Στην Ρεάλ Μαδρίτης υπάρχει μάλιστα ικανοποίηση για τους όρους της συμφωνίας καθώς, για την απόκτηση του 22άχρονου άσου θα δώσει 70 εκτ. ευρώ.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η Μονακό αξίωνε περισσότερα χρήματα (κοντά στα 90εκ. ευρώ) είτε έμψυχα ανταλλάγματα, αλλά φαίνεται πως η «βασίλισσα» κατάφερε να φτάσει στη συμφωνία με καλύτερους όρους! Γράφτηκε, μάλιστα, ότι οι «μερένχες» σχεδίαζαν να παραχωρήσουν τον Ίσκο για να εξασφαλίσουν χρήματα... Ο «Cadena Ser» μετέδωσε ότι απομένουν τα απολύτως τυπικά για να ανακοινωθεί άμεσα ο παίκτης από την Ρεάλ Μαδρίτης...
pamesports.gr
Ο ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε την καριέρα του στην Χέρτα Βερολίνου τα τελευταία πέντε χρόνια έδινε μάχη με την κατάθλιψη και το πρωινό του Σαββάτου (19/07) αυτοκτόνησε.

«Ο παίκτης μας, Αντρέας Μπίερμαν, δεν κατάφερε να ξεπεράσει την κατάθλιψη, συλλυπητήρια στην οικογένειά του» ήταν το μήνυμα της ομάδας του, FSV Spandauer Kickers.


http://www.thestival.gr
Οι Γερμανοί έσπασαν ένα μικρό κομμάτι από το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας που κατέκτησαν.
Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στο Βερολίνο σ' ένα σημείο το τρόπαιο χτυπήθηκε και έσπασε!
Ασφαλώς βέβαια δεν πρόκειται για το αυθεντικό ολόχρυσο τρόπαιο, αλλά για μια επιχρυσωμένη ρέπλικα, την οποία κουβάλησαν μαζί τους στην πατρίδα τους!
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, πάντως, ήταν καθησυχαστικός, καθώς η ζημιά δε φαίνεται μεγάλη και άλλωστε, η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα πρέπει να τοποθετήσει το τέταρτο τρόπαιο της εθνικής Γερμανίας στις προθήκες της.
"Η ζημιά είναι πολύ μικρή και έχουμε τους ειδικούς που μπορούν να το διορθώσουν. Ψάξαμε να βρούμε τον… ένοχο, αλλά δε τα καταφέραμε. Στην ουσία, έχει σπάσει ένα πολύ μικρό κομμάτι, όμως έχουμε τον τρόπο να το επισκευάσουμε", δήλωσε ο κ. Νίρσμπαχ.
news.gr
Η θεία του Μπόμπου θα μάζευε για τσάι όλες της γεροντοκόρες της γειτονιάς και μιας και ήξερε τον χαρακτήρα του Μπόμπου , η θεία είναι ζωσμένη στα μαύρα φίδια .

Κάνει λοιπόν δριμύτατες προληπτικές παρατηρήσεις στον Μπόμπο , ώστε να μην την εκθέσει μπροστά σε τόσες κυρίες που θα έλθουν στο σπίτι ….

- «Αν πεις τίποτα και με εκθέσεις μπροστά σε τόσο κόσμο , θα σε βάλω τιμωρία ! Ξηγηθήκαμε;…»

Πράγματι , έρχεται το τσάι – πάρτι και ο Μπόμπος είναι υπόδειγμα τάξης . Οι κυρίες βλέποντας ένα τόσο ήσυχο και αμίλητο παιδάκι , για να του δώσουν θάρρος , αρχίζουν να του μιλούν .

Όμως ο Μπόμπος βράχος . Αμίλητος και σοβαρός δεν αποκρίνεται σε καμία …

- «Πέσ μας κάτι Μπόμπο ! «….. του λένε οι κυρίες και ο Μπόμπος ετοιμάζεται να μιλήσει , αλλά η θεία του δαγκώνεται και με αγριάδα του κάνει νοήματα να μην βγάλει μιλιά!

Με τα πολλά όμως , ο Μπόμπος δεν κρατιέται και πετάγεται :
- Να πω ένα αίνιγμα;

Στο άκουσμα της φράσης , η θεία του Μπόμπου γίνεται έξαλλη , αλλάζει δέκα χρώματα και κάνει απεγνωσμένα νοήματα για να αποτρέψει το επικείμενο νέο… έγκλημα του Μπόμπου.

Όμως ο Μπόμπος ενθαρρυμένος από τις γεροντοκόρες, αρχίζει το αίνιγμά του:
- Τι είναι αυτό , που μπαίνει σκληρό και όρθιο , ενώ όταν βγαίνει είναι μαλακό και στάζει ένα άσπρο υγρό;

Η θεία του Μπόμπου έχει φθάσει στα όρια νευρικής κρίσεως , ενώ κοντεύει να πάθει εγκεφαλικό .
Εν τω μεταξύ και οι γεροντοκόρες έχουν αιφνιδιασθεί από το απρόσμενο «αίνιγμα» του Μπόμπου και δεν μπορούν να κρύψουν την αμηχανία τους.

- «Να το πάρει το ποτάμι;» … φωνάζει θριαμβευτικά ο Μπόμπος .

- «Πες μας Μπόμπο!» κατορθώνει να ψελλίσει μια κυρία .

- Λοιπόν ! Είναι το παξιμάδι! Μπαίνει σκληρό και όρθιο στο γάλα και βγαίνει μαλακό και στάζει γάλα!

Και ενώ ένας αναστεναγμός ανακούφισης πάει να βγει από την θεία για την απρόσμενη απάντηση του Μπόμπου , αυτός απτόητος συνεχίζει :
- Και η βλαμμένη η θεία μου νόμιζε ότι ήταν το… ανδρικό μόριο και μου έκανε νόημα να μην το πω!

Η πολυπλατινένια  και βραβευμένη με Γκράμι, Shakira, κατάφερε να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ συγκεντρώνοντας πάνω από 100 εκατομμύρια Likes στην επίσημη σελίδα της στο Facebook. Το ρεκόρ της Κολομβιανής τραγουδίστριας, η οποία ξεπέρασε τον Eminem και τη Rihanna (με τα 91,8 και 89 εκατομμύρια Likes, αντίστοιχα),  επιβεβαίωσε και το Γκίνες.

Ο ιδρυτής του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ο 30άχρονος Mark Zuckerberg, συνεχάρη την τραγουδίστρια αναφέροντας  στο μήνυμά του πως είναι ένα απίθανο επίτευγμα από έναν καταπληκτικό άνθρωπο. Το Mεξικό, το Κάιρο και η Κωνσταντινούπολη είναι οι πόλεις με τους περισσότερους δηλωμένους θαυμαστές της Κολομβιανής σταρ.


Η 37άχρονη τραγουδίστρια έχει πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, ενώ είναι η μοναδική καλλιτέχνης από την Νότια Αμερική που τραγούδι της έχει φτάσει στο νούμερο ένα στην Αμερική. Σε ηλικία 18 ετών, δημιούργησε το Ίδρυμα «Pies Descalzos (Barefoot) Foundation», το οποίο φροντίζει για την εκπαίδευση και την σίτιση περισσότερων από  6.000  άπορων παιδιών στην Κολομβία, ενώ πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλα μέρη όπως, η Αϊτή και η Νότια Αφρική.

naftemporiki.gr
Σας έχει τύχει πολλές φορές να βάλετε παραπάνω αλάτι στο φαγητό...
είτε γιατί δεν το υπολογίσατε σωστά, είτε επειδή άνοιξε το καπάκι και το υπέροχο φαγητό σας έγινε λύσσα.

Μην ανησυχείτε και μην στεναχωριέστε ακόμα κι αν πρόκειται για το φαγητό που ετοιμάζατε για κάποιο επίσημο δείπνο. Πάρτε αμέσως ένα κομμάτι ξερό ψωμί και ρίξτε το μέσα στο φαγητό που μαγειρεύατε. Αφήστε το για λίγα λεπτά, βγάλτε το και μετά προσθέστε λίγο νερό.

Αν πάλι δεν έχετε ψωμί η λύση βρίσκεται στην πατάτα. Καθαρίστε την και βάλτε την στην κατσαρόλα. Σε αυτή την περίπτωση θα βγάλετε την πατάτα μόλις ολοκληρωθεί το φαγητό. Αν βάλετε δύο πατάτες το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.

Και στις δυο περιπτώσεις το άμυλο απορροφά μέρος των υγρών του φαγητού μαζί και το αλάτι.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Το άλλοτε δεξί χέρι της Lady Gaga τώρα ξεσπαθώνει και προειδοποιεί πως θα βγάλει τα άπλυτά της στη φόρα. Δυο χρόνια στη δούλεψη της εκκεντρικής ποπ σταρ, άλλωστε, φαίνεται πως είναι αρκετά για να γεμίσουν τις σελίδες ενός βιβλίου που στην ανακοίνωση και μόνο της κυκλοφορίας του έχει κάνει την 28χρονη ποπ σταρ να χάσει τον ύπνο της. Η επαγγελματική συνεργασία της Τζένιφερ Ο' Νιλ με τη Lady Gaga ξεκίνησε το 2009 και έληξε άδοξα το 2011, όταν η μέχρι τότε προσωπική βοηθός της τής έκανε μήνυση «για απλήρωτες υπερωρίες». Εκείνη τη διετία, όπως καταθέτει η Ο' Νιλ, έπρεπε να είναι διαθέσιμη για την εργοδότριά της 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, είτε για να κουβαλάει τις βαλίτσες της και να την ξυπνάει εγκαίρως τα πρωινά είτε για να «διασφαλίζει πως θα υπάρχει διαθέσιμη πετσέτα αμέσως μετά το ντουζ της». Δεν ήταν βέβαια λίγες οι φορές που η ίδια η Gaga τής ζητούσε να κοιμηθούν μαζί, αφού «η σταρ δεν συνηθίζει να κοιμάται ποτέ μόνη στο κρεβάτι της». Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του βιβλίου, οι εκδόσεις Atria Books ανακοίνωσαν πως η Τζένιφερ Ο' Νιλ έχει υπογράψει μαζί τους συμβόλαιο που ενδεχομένως να αγγίξει και το ένα εκατομμύριο δολάρια. Η νεαρή σταρ μόνο χαρούμενη δεν είναι με όσα πρόκειται να δημοσιευτούν. «Είναι όλα ανοησίες. Η Τζένιφερ νομίζει πως είναι η βασίλισσα του Σύμπαντος. Στη δουλειά μου όμως βασίλισσα του Σύμπαντος είμαι εγώ...» δήλωσε.
tanea.g
Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν την Κυριακή το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στα Στύρα Ευβοίας, ζητώντας Δικαιοσύνη για τη Μάγκι, το αδέσποτο κουτάβι, που βρήκε τραγικό θάνατο από ιδιοκτήτη ταβέρνας μπροστά στα έκπληκτα μάτια των θαμώνων του καταστήματος.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε εξω από την ταβέρνα του θύτη, και συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής άλλα και κάτοικοι της Αθήνας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

http://www.thestival.gr
Με το βλέμμα στραμμένο στις βάσεις εισαγωγής των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χρονιάς του 2012 θα πρέπει να είναι οι φετινοί υποψήφιοι και κυρίως εκείνοι που στοχεύουν σε υψηλόβαθμες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων, αφού τα μόρια θα κινηθούν ανοδικά.
Από τα τελευταία στοιχεία η γενική εκτίμηση είναι ότι οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές όλων των επιστημονικών πεδίων θα κινηθούν ανοδικά και θα πρέπει να συγκριθούν με αυτές του 2012 και σε καμία περίπτωση με αυτές του 2013. Με απλά λόγια οι μαθητές που αγωνιούν για την πορεία των μορίων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, θα πρέπει να «κοιτάζουν» κυρίως την κίνηση των βάσεων της προπέρσινης χρονιάς προκειμένου να έχουν μια γενική εικόνα, αλλά βέβαια να ξέρουν ότι και πάλι θα υπάρχουν αποκλίσεις με δεδομένο ότι η φετινή χρονιά θα έχει απρόβλεπτους παράγοντες για όλα τα επιστημονικά πεδία.
Οι ειδικές κατηγορίες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.α.) κυριολεκτικά θα «ανακατέψουν» τις βάσεις τόσο στα κεντρικά ιδρύματα όσο και στις περιφέρειες, αφού αυτοί οι υποψήφιοι θα εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που τους δίνει ο νόμος και θα πάρουν άμεσα μετεγγραφή κοντά στα σπίτια τους σε αντίστοιχα τμήματα από αυτά που θα εισαχθούν.
Επίσης κάθε χρόνο, και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οι επιλογές των νέων διαφοροποιούνται σημαντικά και όπως εκτιμούν οι εκπαιδευτικοί αναλυτές, η οικονομική κρίση καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις τελικές αποφάσεις των παιδιών και των οικογενειών τους.


Πηγή: Έθνος
Άφαντοι παραμένουν έξι ποδοσφαιριστές της Σαχτάρ Ντόνετσκ, καθώς δεν επέστρεψαν ποτέ στην
Ουκρανία μετά το φιλικό παιχνίδι της ομάδας με αντίπαλο τη Γαλλική Λιόν, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.
Σύμφωνα με ανάρτηση στο Τwitter του infosport+, το οποίο επικαλείται ως πηγή το «Canal+», πρόκειται για τους Βραζιλιάνους, Άλεξ Τεξέιρα, Φρεντ, Ντεντίνιο και Ντούκλας Κόστα, τον Αργεντινό Φασούντο Φερέιρα ενώ άγνωστα παραμένουν τα στοιχεία του έκτου ποδοσφαιριστή.
Σημειώνεται ότι οι ποδοσφαιριστές δεν επιβιβάστηκαν ποτέ στην πτήση της επιστροφής στην Ουκρανία χωρίς ωστόσο, να υπάρχει σχετική ενημέρωση από τον Ουκρανικό σύλλογο. Η εκτίμηση που επικρατεί, είναι  ότι οι παίκτες, δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Ουκρανία λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

http://www.seleo.gr 

Ένα καλοκαιρινό επταήμερο με μουσική, παιδικό θέατρο και προβολές θα πραγματοποιηθεί σε έναν χώρο συμβολικό στο κέντρο της πόλης, στον εξωτερικό χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ο Οργανισμός  μέσα από αυτή τη διοργάνωσή αποσκοπεί στην ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής, ώστε να καταστεί σημείο αναφοράς και πολιτισμού, όπως της αρμόζει, δίνοντας της ζωή με τη συμμετοχή των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.
Δευτέρα 21 Ιουλίου
«Δον Κιχώτης» από την παιδική σκηνή «Μαγικές Σβούρες», με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες
Μία μοναδική κωμωδία για μικρούς και μεγάλους, γεμάτη από τους ήρωες του σπουδαίου έργου της παγκόσμιας λογοτεχνίας «Δον Κιχώτης».
Οι «Μαγικές Σβούρες» με τον «Δον Κιχώτη» προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία στα παιδιά να γνωρίσουν στοιχεία του ισπανικού πολιτισμού, από τον οποίο είναι εμπνευσμένα τα εντυπωσιακά κοστούμια, τα υποβλητικά σκηνικά αλλά και η εξαιρετική μουσική της παράστασης.
Συντελεστές: Κείμενο- σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης, κίνηση-χορογραφία: Σταύρος Αποστολάτος, Παραγωγή: Μαγικές σβούρες
Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Πέτρος Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση, Γιώργος Μπαλόπητας, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα
Τρίτη 22 Ιουλίου
Προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air Film Festival, με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα
Ένας από τους δημοφιλέστερους Αμερικάνους θεατρικούς συγγραφείς, ο Τένεσι Γουίλιαμς, συναντά την παραγωγική ιδιοφυία του Σαμ Σπίγκελ.
H ταινία με πρωτότυπο τίτλο “Suddenly Last Summer” θα έμενε για πάντα στην ιστορία ως μία συνάντηση γιγάντων, που μασκάρεψε τα θέματα της ομοφυλοφιλίας, του κανιβαλισμού και της αιμομιξίας κάτω από το καμουφλάζ του οικογενειακού δράματος.
Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Μάνκιεβιτς
Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Κάθριν Χέπμπορν, Μοντγκόμερι Κλιφτ
Τετάρτη 23 Ιουλίου
«Athens Big Band presents the Swing Era»
Η Big Band αναβιώνει τη χρυσή εποχή του swing των δεκαετιών 1930 και 1940. Αυτή τη χορευτική διάσταση της μουσικής θα αναδείξουν οι Athens Lindy Hop μέσα από εντυπωσιακές φιγούρες και ευφάνταστες χορογραφίες σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, λαμπερές ενορχηστρώσεις και έντονους χορευτικούς ρυθμούς, που θα ξεσηκώσει το κοινό.
Διεύθυνση Ορχήστρας: Μάνος Θεοδοσάκης
Πέμπτη 24 Ιουλίου
«Ο Καραγκιόζης Ναυαγός και το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» από το Θίασο Σκιών  Χαρίδημου
Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από την περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το πλοίο, οι θησαυροί, ο Μηχανισμός. Ο Καραγκιόζης ναυαγός με ολόκληρη την παρέα του, ονειρεύεται ότι ανακαλύπτει το ναυάγιο των Αντικυθήρων το 2014 και ψαρεύει τον περήφανο Μηχανισμό, τον πρώτο υπολογιστή της ανθρωπότητας.
Πληροφορίες: 210 5284800
Ώρα έναρξης 9μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
news.gr
Το πρωινό της Δευτέρας μας προσγειώνει απότομα από τη χαλάρωση του Σαββατοκύριακου καθώς οι περισσότεροι, σύμφωνα με την συγγραφέα και ειδικό σε θέματα εργασίας Lynn Taylor, το σκεφτόμαστε σαν το μαρτύριο της επιστροφής στους χώρους εργασίας...
Η Lynn στο βιβλίο της «Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job», μας προτρέπει να ξεπεράσουμε το αρχικό σοκ, να επανακτήσουμε τον έλεγχο και να παραμείνουμε αισιόδοξοι ξεκινώντας θετικά την εργασιακή εβδομάδα.
Οι παρακάτω συμβουλές θα μας βοηθήσουν να δούμε το πρωινό της Δευτέρας στο γραφείο με άλλο μάτι και θα εξασφαλίσουν να κυλήσει η μέρα όσο πιο ομαλά γίνεται.
Η πρωινή άσκηση θα μας τονώσει και θα μας διατηρήσει σε εγρήγορση με ανεβασμένη και καλή διάθεση για ολόκληρη την διάρκεια της απαιτητικής ημέρας.
Το επόμενο βήμα που δεν πρέπει να αμελήσουμε, είναι ένα καλό και υγιεινό πρωινό, που θα δώσει στον οργανισμό μας τα απαραίτητα επίπεδα ενέργειας που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει στην πιο καθοριστική ημέρα της εβδομάδας.
Καλό είναι να φτάνουμε νωρίς στο γραφείο γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να νιώσουμε πιο άνετα και να ξεκινήσουμε με πιο χαλαρούς ρυθμούς τις υποχρεώσεις μας.
Η σωστή οργάνωση του χρόνου θα βοηθήσει να ανταποκριθούμε άμεσα, γιατί όπως επισημαίνει η Lynn Taylor, οι πιο πετυχημένοι προσμένουν το απρόσμενο και φροντίζουν να είναι πάντα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν κάτι έκτακτο.
Φροντίζουμε να ασχοληθούμε στην αρχή της ημέρας με τις πιο απαιτητικές εργασίες αφήνοντας τις ευκολότερες να μείνουν για το τέλος και δεν αφήνουμε το Σαββατοκύριακο (όσο και αν μας ενθουσίασε) σε καμία περίπτωση να αποσπάσει την προσοχή μας.
Το χαμόγελο και η καλή μας διάθεση θα δημιουργήσει ευχάριστη ατμόσφαιρα στον χώρο εργασίας, απομακρύνοντας το άγχος και το στρες. Και επειδή ο κόσμος δεν θα καταστραφεί εάν δεν λύσουμε όλα τα σημαντικά ζητήματα τη Δευτέρα, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να περιμένουν για την επομένη μέρα...
echoes.gr
Ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων και όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων που να μιλούν Ελληνικά ζητούν πολλές διεθνείς εταιρείες.
Οι εταιρείες αυτές του εξωτερικού αναζητούν να προσλάβουν Έλληνες γιατρούς, μηχανικούς, προγραμματιστές, αναλυτές, στελέχη εξυπηρέτησης πελατών και άτομα για τη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων. Βασική προϋπόθεση για όλες τις θέσεις είναι η γνώση ελληνικών και η κατοχή των εκάστοτε τυπικών προσόντων.
Όσοι Έλληνες ή ελληνόφωνοι επιθυμούν να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα στο εξωτερικό, μπορούν να αναζητήσουν στις εξειδικευμένες αγγελίες τη θέση που τους ενδιαφέρει σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Κίνα και Αυστραλία!
Για να δείτε τις συγκεκριμένες αγγελίες, επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:
aftodioikisi.gr
Όπως η μόδα κάνει κύκλους, αναπαράγοντας και φέρνοντας στο προσκήνιο ξανά ό,τι είχε κάνει επιτυχία σε παλιότερες εποχές, το ίδιο συμβαίνει και στις δίαιτες. Η λεγόμενη δίαιτα της NASA είχε κάνει θραύση τη δεκαετία του 1980 και του 1990.
Ήταν εμπνευσμένη από τις διατροφικές συνήθειες των αστροναυτών και -το πιο σημαντικό- είχε όντως αποτελέσματα! Γι” αυτό άλλωστε ήταν επί 2 δεκαετίες στην πρώτη γραμμή των διαιτολογίων, σε διάφορες παραλλαγές.
Ως διαιτολόγιο, ανήκει στις λεγόμενες χημικές δίαιτες. Μη σας τρομάζει ο όρος αυτός. Χημικές είναι οι δίαιτες που σε σύντομο χρονικό διάστημα υπάρχει απώλεια βάρους μεγαλύτερη από αυτή των 4 κιλών που προτείνεται ως ο ιδανικός μέσος όρος το μήνα.
Τα κιλά χάνονται, γιατί ο οργανισμός υποβάλλεται σε διάφορα χημικά σοκ. Δηλαδή, αν κάποιος είχε συνηθίσει να τρώει τηγανητά και να πίνει ροφήματα πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες και τα κόψει μαχαίρι, ο οργανισμός υπόκειται σε ένα σοκ.
Έτσι, βγάζοντας παχυντικές τροφές από τη διατροφή σας και εμπλουτίζοντάς τη με συνήθειες που πριν μπορεί να μην είχατε -όπως για παράδειγμα, ένα πλούσιο πρωινό ή μια μέρα αποτοξίνωσης μόνο με φρούτα-, ο οργανισμός υφίσταται απανωτά σοκ. Αυτά τα απανωτά σοκ «παίζουν» με τη χημεία του οργανισμού και τον βοηθάνε να απαλλαγεί και να δουλέψει επιταχύνοντας το μεταβολισμό και τις καύσεις.
Άλλος ένας λόγος για τον οποίο για πολλά χρόνια οι άνθρωποι, και ειδικά οι γυναίκες, τρόμαζαν με τις χημικές δίαιτες είναι ο αντίκτυπός τους μετά τη διακοπή τους και το βασανιστικό ερώτημα ακόμα και πριν τις ξεκινήσουν: «Άντε, και τα χάνω τα κιλά; Μετά; Αν τα πάρω διπλά;».
Πρόκειται για ένα είδος αστικού μύθου! Αφενός, είναι άκρως λογικό μετά από μία οποιαδήποτε δίαιτα -πόσο μάλλον μια χημική-, αν δεν υπάρχει μια συντήρηση σε λογικά πλαίσια, αλλά η επιστροφή στον προηγούμενο τρόπο ζωής, να ξαναπάρεις τα κιλά. Αφετέρου, γιατί δεν ρωτάει κάποιος εκείνους που δηλώνουν ότι μετά από μία δίαιτα πήραν όσα έχασαν επί δύο για ποιο λόγο συνέβη αυτό; Στην ουσία, φταίνε οι ίδιοι και όχι η διατροφή τους. Τις περισσότερες φορές, όταν στερούμαστε κάτι και μετά μας δίνεται πάλι η ελευθερία να το κάνουμε, γινόμαστε ασύδοτοι.
Έτσι, υπερκαταναλώνουμε και, όπως είναι φυσιολογικό, παχαίνουμε! Αν όμως προσέξουμε, με τη συγκεκριμένη δίαιτα δεν ξαναπαίρνουμε τα κιλά αυτά! Έτσι, το συγκεκριμένο διαιτολόγιο NASA είναι κατάλληλο για γυναίκες αλλά και άντρες, καθώς μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα του καθενός. Διαρκεί 2 εβδομάδες και περιλαμβάνει 2 ημέρες αποτοξίνωσης – η μία την πρώτη εβδομάδα και η άλλη τη δεύτερη. Αποτελεί την ιδανική λύση για να απαλλαγείτε εύκολα και γρήγορα από τα περιττά κιλά, ενώ δεν σας περιορίζει στις εξόδους.
Δηλαδή, αν επιθυμείτε, έχετε και τη δυνατότητα να φάτε έξω με φίλους αλλά και να πιείτε ένα κρασί. Εδώ, όμως πρέπει να σημειωθεί ότι ακριβώς επειδή είναι προσαρμοσμένη στις συνήθειες και τις επιθυμίες μας, αυτό έχει αντίκτυπο στον αριθμό των κιλών που χάνουμε. Έτσι, αν, για παράδειγμα, δεν μπορείτε να απαρνηθείτε τα γλυκά ή τα «πολλά αλάτια» ή ακόμα και το κρασάκι σας, δεν θα χάσετε 10 κιλά, αλλά 7 με 8! Όμως, στην περίπτωση που κόψετε το αλάτι, τη ζάχαρη από τα ροφήματά σας, το αλκοόλ και τα γλυκά, τα 10 κιλά είναι το λιγότερο που θα χάσετε.
Σε πρακτικά ζητήματα, η διατροφή αυτή περιλαμβάνει πολλές πρωτεΐνες, όπως αυγά και κρέας, αλλά όχι γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γιαούρτια και γάλα. Επιπλέον, δεν έχει ποσότητες. Δηλαδή όσα σαλατικά θέλετε μπορείτε να φάτε. Το ίδιο ισχύει και για το κρέας. Μη βιάζεστε να πανηγυρίσετε! Ναι μεν, είστε ελεύθεροι να φάτε τεράστιες ποσότητες από σαλάτες και κρέατα, πρακτικά όμως αποκλείεται να τα καταφέρετε.
Από τη μία είναι ψυχολογικό κόλπο και από την άλλη δεν θα τα καταφέρετε, γιατί απλά, άντε, την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη ημέρα να φάτε όσο θέλετε, μετά βαριέστε και, εκτός αυτού, το στομάχι σας θα έχει «κλείσει»! Είναι ό,τι πρέπει σαν δίαιτα για όλους εκείνους που δεν θέλουν να περιορίζονται με τη σκέψη ότι κάνουν δίαιτα, αλλά και ούτε θέλουν να μετράνε γραμμάρια.
Όσο για τα φρούτα, αν και κάθε μέρα είναι περιορισμένος ο αριθμός τους, την ημέρα της αποτοξίνωσης, που είναι εξολοκλήρου αφιερωμένη σε αυτά, τρώτε όσα θέλετε! Εκείνη, λοιπόν, την ημέρα μπορείτε να καταναλώσετε όση ποσότητα και ό,τι είδους φρούτα σάς κάνει κέφι. Δεν υπάρχουν περιορισμοί όπως σε άλλες δίαιτες, π.χ. όχι μπανάνες, όχι γλυκά φρούτα.
Στη συγκεκριμένη, ακόμα και αν έχετε όρεξη να φάτε ένα ολόκληρο καρπούζι, δεν έχετε κανέναν απολύτως περιορισμό! Μπορείτε να το φάτε.
Το πρωινό είναι κάθε μέρα το ίδιο, εκτός των ημερών της αποτοξίνωσης. Έτσι, καθημερινά, το πρωί έχετε 2 αυγά όπως τα προτιμάτε με 2 φέτες ψωμί ή φρυγανιές ολικής άλεσης και 1 πορτοκάλι ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι.
Ως δεκατιανό, αν δεν μπορείτε να φάτε κατευθείαν όλο το πρωινό, μπορείτε να το μοιράσετε, ανάλογα με την όρεξή σας.
Οι καφέδες, το τσάι και τα αφεψήματα βοτάνων επιτρέπονται, χωρίς περιορισμό.
Ημερήσιο πρόγραμμα
Δευτέρα
Μεσημεριανό: 1 σαλάτα λαχανικών χωρίς λάδι και 3 αυγά
Βραδινό: 1 μερίδα κρέας χοιρινό χωρίς λίπος, 1 σαλάτα λαχανικών χωρίς λάδι
Τρίτη
Μεσημεριανό: 1 στήθος κοτόπουλου στη σχάρα και 1 μερίδα πράσινη σαλάτα
Δείπνο: 7 φέτες ζαμπόν, κοτόπουλο που μπορεί να έχει μείνει από το μεσημέρι και σαλάτα
Τετάρτη
Μεσημεριανό: 1 μεγάλη σαλάτα με λαχανικά της αρεσκείας σας και 1 τοστ με γαλοπούλα μόνο
Βραδινό: 1 ομελέτα με 2 αυγά, 5 φέτες ζαμπόν και 1 μεγάλη σαλάτα χωρίς λάδι
Πέμπτη
Μεσημεριανό: 1 σαλάτα τριμμένο καρότο, 1 βραστό αυγό και 7 φέτες γαλοπούλα
Βραδινό: Λαχανικά ωμά ή βραστά και κρέας μοσχαρίσιο
Παρασκευή
Μεσημεριανό: Σαλάτα με καρότα, ντομάτες, αγγούρια, λάχανο και 1 μερίδα κοτόπουλο
Βραδινό: 1 μερίδα κρέας ψημένο στη σχάρα
Σάββατο
Ημέρα Αποτοξίνωσης: Μόνο φρούτα, όσα και όποια θέλετε
Κυριακή
Μεσημεριανό: 1 μερίδα κρέας μοσχαρίσιο και σαλάτα
Βραδινό: 1 ομελέτα με 2 αυγά, 1 τοστ με γαλοπούλα και 1 πορτοκάλι
Πηγή: joytv.gr
Τα προϊόντα της Apple έχουν "κατακτήσει" τον κόσμo χάρη στην ποιότητα της σχεδίασής τους και την προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια.
Κι όμως ο μέσος χρήστης των συσκευών της Apple πολλές φορές δεν προσέχει καν αυτές τις μικρές λεπτομέρειες, ή έστω αυτές είναι χρήσιμες μόνο σε ελάχιστους από αυτούς τις χρησιμοποιούν.
Κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στο χρήστη, ενώ άλλα είναι απλά διακοσμητικά, ωστόσο ακόμη κι αυτά κάνουν τη… "διαφορά".
Ας γνωρίσουμε μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά-λεπτομέρειες, όπως παρουσιάστηκαν σε ένα σχετικό αφιέρωμα του Business Insider:
  1. Ο έξυπνος ανεμιστήρας που "ακούει"

Όταν χρησιμοποιεί κανείς τη λειτουργία φωνητικής υπαγόρευσης στους νέους φορητούς υπολογιστές Mac, αυτόματα μειώνεται η ταχύτητα του εσωτερικού ανεμιστήρα, προκειμένου ο χρήστης να ακούει καλύτερα τη φωνή του.
  1. Το sleeplight που "αναπνέει"

Η Apple έχει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το 2002, για το "Breathing Status LED Indicator", σύμφωνα με το οποίο το φωτάκι της ένδειξης sleep-mode μιμείται το ρυθμό της αναπνοής.
  1. Ανοίγοντας την εφαρμογή της φωτογραφικής μηχανής

Με το λειτουργικό iOS 7 η Apple επιτρέπει στους χρήστες να σύρουν το εικονίδιο της κάμερας στην οθόνη lock screen και να το ανοίξουν σύροντας το προς τα πάνω.
  1. Εικονικές αντανακλάσεις

Αν ακούτε τραγούδια μέσα από το Music app του iPhone σας, ρίξτε μια ματιά στο γυαλιστερό κουμπί που ρυθμίζει την ένταση. Η εικονική αντανάκλαση του φωτός αλλάζει όταν αλλάζει η κλίση του κινητού σας. (Σημείωση: λειτουργεί με iOS 6 ή προηγούμενα λογισμικά).
  1. Με ένα δάχτυλο…

Η Apple σχεδιάζει με τέτοιο τρόπο τα λάπτοπ της που να μπορεί ο χρήστης να τα ανοίξει με ένα μόνο δάχτυλο.
  1. Έξυπνα κεφαλαία

Σε όλα τα MacBook Air (και σε όλες οι νεότερες εκδόσεις MacBook Pros) αν ο χρήστης πατήσει το κουμπί "Caps Lock"… δε συμβαίνει απολύτως τίποτα. Προκειμένου να ενεργοποιήσει κανείς τα κεφαλαία γράμματα, θα πρέπει να πατήσει το κουμπί παρατεταμένα για λίγη ώρα.
  1. Μια έκλειψη για να… "μην ενοχλείτε"

Όταν ενεργοποιεί κανείς τη λειτουργία "Do Not Disturb" (μην ενοχλείτε), εμφανίζεται ένα μικροσκοπικό μισοφέγγαρο στο πάνω μέρος της οθόνης. Αυτό δεν είναι από μόνο του τόσο εντυπωσιακό, αν όμως αλλάξετε τη ρύθμιση από on σε off θα δείτε ότι μπροστά στα μάτια σας "συντελείται" μια μικρή έκλειψη σελήνης!
Πηγή: News.gr
Το νέο 4G Smartphone LG G3, τη ναυαρχίδα της LG για το 2014, με μοναδική οθόνη, ελαφρύ μεταλλικό φινίρισμα και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, φέρνει στους πελάτες της η COSMOTE.
Η υψηλής τεχνολογίας οθόνη Quad HD του LG G3 διαθέτει απίστευτη ανάλυση για εικόνες εξαιρετικής ευκρίνειας με ζωντανά χρώματα. Επίσης, ενσωματώνει έναν πρωτότυπο τρόπο λήψης για εντυπωσιακά selfies. Απλά, ανιχνεύει την παλάμη του χρήστη και του δίνει 3'' να πάρει την πόζα που θέλει. H λειτουργία OIS (Οπτικός Σταθεροποιητής Εικόνας) μετρά αυτόματα την απόσταση από το αντικείμενο χάρη στο ενσωματωμένο laser, εξασφαλίζοντας τέλεια ποιότητα φωτογραφίας, με ανάλυση 13MP. Επιπλέον, η συσκευή έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή 2,5GHz, ενώ υποστηρίζει και την τεχνολογία HD Voice, που διαθέτει αποκλειστικά η COSMOTE, για κλήσεις με πεντακάθαρο και κρυστάλλινο ήχο.
Το LG G3, είναι μια ακόμα εξαιρετική προσθήκη στη μεγαλύτερη 4G γκάμα Smartphones που διαθέτει η COSMOTE στην ελληνική αγορά. Για να μπορεί κανείς να απολαμβάνει απίστευτα γρήγορο Mobile Internet με το 4G δίκτυο της COSMOTE, με την μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά, για τον μήνα Ιούνιο το Mobile Internet της COSMOTE κατέγραψε μέσο όρο ταχύτητας downloading 15,7mbps, σύμφωνα με μετρήσεις κοινού στο SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως.
Το LG G3 διατίθεται στα 599,90€ ή φθηνότερα με σύνδεση στα προγράμματα COSMOTE σε όλα τα καταστήματα ΟΤΕ, COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο αντιπροσώπων τους, και με δώρο τα ακουστικά Bluetooth HBS-800 αξίας 110€.
Πηγή: News.gr
Μπορεί το Harry Potter saga να τελείωσε εδώ και χρόνια και όλοι να ανακουφιστήκαμε που ο αγαπημένος μας νεαρός μάγος, επέζησε και παντρεύτηκε την Τζίνι, ωστόσο η ζωή συνεχίζεται και μετά τους τίτλους τέλους. Πώς θα ήταν λοιπόν ο Χάρι όταν θα έφτανε τα 50 και θα άρχιζε να βιώνει τα πραγματικά καθημερινά προβλήματα του κόσμου των Μάγκλ;
Αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της ηλικίας, νοσταλγώντας τις παλιές καλές εποχές που έπαιζε Κουίντιτς και παλεύοντας με υποθήκες και λογαριασμούς αντί για Παράφρονες και Θανατοφάγους, ο Χάρι Πότερ βιώνει τα προβλήματα της καθημερινότητας και η ομάδα του Someecards, έρχεται να τα αναδείξει «πειράζοντας» τους τίτλους των αγαπημένων μας βιβλίων.







Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!