Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Για παράδειγμα πόσοι από σας γνωρίζετε ότι τον χαρακτήρα του Thomas από την Ποκαχόντας, τον «υποδύθηκε» δανείζοντας τη φωνή του ο Christian Bale;
Στο Hangover η σκηνή όπου ο Ed Helms χάνει το δόντι του, δεν είναι ψεύτικη ούτε επεξεργασμένη εικόνα. Είναι πραγματικό γεγονός. Ο ηθοποιός έχασε το δόντι του και καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να ξαναβγάλει άλλο, τοποθέτησε θήκη.
Το πορτρέτο της Rose στον Τιτανικό το σκίτσαρε ο ίδιος ο James Cameron. Πολυτάλαντος ο σκηνοθέτης, όχι ότι είχαμε αμφιβολία. Το σκίτσο μάλιστα αυτό δημοπρατήθηκε για 16.000 δολάρια. Στις αρχές του Μatrix, η πρώτη επιλογή της παραγωγής για το ρόλο του Νeo ήταν ο Will Smith. Αυτός όμως αρνήθηκε και προτίμησε να παίξει στο Wild Wild West. Αν το μετάνιωσε στην πορεία, κανείς δε γνωρίζει.
Αλλά από την άλλη, θα μπορούσατε να φανταστείτε τον John Travolta ως Maverick στο Top Gun; Όχι, φυσικά αν και σε αυτόν έγινε η πρόταση πριν τον Tom Cruise. Ο Travolta όμως ζητούσε πολλά χρήματα και έτσι προτιμήθηκε μία πιο οικονομική επιλογή.
Πιο πρόσφατα, αλλά στο ίδιο πνεύμα, λέγεται ότι ο ρόλος του Captain Jack Sparrow είχε προταθεί στον Robert De Niro (εγώ διατηρώ τις αμφιβολίες μου για αυτήν την πληροφορία πάντως) αλλά αυτός θεώρησε ότι η ταινία θα ήταν αποτυχία. Πόσο λάθος είχε. Θυμάστε τα ονόματα των πρωταγωνιστών στο Pulp Fiction; Vincent and Jules, σωστά.
Τα ονόματα των αταίριαστων διδύμων Danny De Vito και Arnold Schwarzenegger; Vincent και Julius, επίσης σωστά. Όχι, δεν πρόκειται για σύμπτωση, απλά ο De Vito ήταν ένας εκ των παραγωγών του Pulp Fiction.
Αρχικά ο Βασιλιάς των Λιονταριών είχε τον τίτλο «Ο Βασιλιάς της Ζούγκλας». Μετά η παραγωγή άλλαξε τον τίτλο απλά επειδή συνειδητοποίησε ότι τα λιοντάρια... δε ζουν στη ζούγκλα.
clickatlife.gr
Την ερχόμενη Τρίτη 1η Ιουλίου πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη για τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από εμπροσθοβαρή προσπάθεια του υπουργείου Εργασίας, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος και την κάλυψη για τη σχολική χρονιά 2014 - 2015 περίπου 68.502 θέσων, όσων δηλαδή είχαν διατεθεί και κατά το προηγούμενο έτος.

Συγκεκριμένα, διασφαλίστηκαν συνολικά 160 εκατομμύρια ευρώ, από 180 εκατομμύρια πέρυσι, από τα οποία τα 120 εκατ. προέρχονται από κοινοτικούς πόρους και τα 40 εκατ. από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, η μείωση της χρηματοδότησης, αντιμετωπίστηκε με μείωση κατά 9% μεσοσταθμικά του ποσού της επιταγής (voucher) που θα λάβουν οι ωφελούμενοι του προγράμματος και αυστηροποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε να μη μειωθεί ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της προκήρυξης που δημοσιεύει σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δικαιούχος της Πράξης ορίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν ωφελούμενοι που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, προσαυξανόμενο κατά 3.000 για κάθε επιπλέον παιδί, με ανώτατο όριο τις 36.000».

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, από τις 25.7.2014 έως τις 4.8.2014, ενώ η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση και κριτήρια, το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, την κατάσταση απασχόλησης, την εργασιακή σχέση και το είδος της απασχόλησης, την ανεργία από τον Ο.Α.Ε.Δ. και τέλος την οικογενειακή κατάσταση.

Αναλυτικότερα, η μοριοδότηση θα γίνει ως εξής:

- Το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που έχει δηλωθεί.
Τα μόρια που θα δοθούν θα υπολογίζονται με τον μαθηματικό τύπο 45-(Ε-Π) /600, όπου Ε είναι το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, και το Π είναι 1.000ευρώ για μητέρα με 1 τέκνο, 2.000ευρώ για μητέρα με 2 τέκνα, 5.000 ευρώ για μητέρα με 3 τέκνα, 8.000 ευρώ για μητέρα με 4 τέκνα, προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του τέταρτου

- Η κατάσταση απασχόλησης, η εργασιακή σχέση και το είδος απασχόλησης. Για εργαζόμενες γυναίκες:+35 μόρια, για αυτοαπασχολούμενες: +35 μόρια, για σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης: +45 μόρια, για σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου :+40 μόρια.

- Η ανεργία από τον Ο.Α.Ε.Δ. Με δελτίο ανεργίας σε ισχύ: +10 μόρια, άνεργες που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. : +20 μόρια.

- Η οικογενειακή κατάσταση. Προτεραιότητα δίδεται στις μητέρες που ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω: +35 μόρια, που έχουν τέκνα που ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω: +30 μόρια, που είναι χήρες: +35 μόρια, που είναι άγαμες μητέρες: +30 μόρια, που είναι διαζευγμένες ή σε διάσταση: +25 μόρια, που είναι τρίτεκνες - πολύτεκνες: +20 μόρια, που έχουν σύζυγο που ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: +15 μόρια, που έχουν σύζυγο μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών): +10 μόρια.

Η πρόσκληση από την Ε.Ε.Τ.Α.Α θα δημοσιευτεί στις 1/7/2014. Οι δομές και οι φορείς θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 1.7.2014 έως 21.7.2014., και ο τελικός πίνακας θα αναρτηθεί στις 24.7.2014.

Αντίστοιχα, οι ωφελούμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 25.7.2014 έως 4.8.2014, και η τελική ανάρτηση των πινάκων των ωφελούμενων ανά δομή και φορέα θα γίνει στις 31.8.2014.

http://www.thestival.gr
Περισσότεροι από 65 εκατομμύρια άνδρες επιστρατεύθηκαν για να πάρουν μέρος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταξύ των οποίων οι παππούδες και οι συγγενείς πολλών από τους σημερινούς ηγέτες των τότε εμπόλεμων ευρωπαϊκών κρατών. Και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να σκεφθεί κανείς ότι οι πρόγονοι των πολιτικών που στάθηκαν την Πέμπτη προσοχή στην Ιπρ του Βελγίου για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς του πολέμου, υπό τους ήχους του «Τελευταίου σαλπίσματος», μπορεί να βρέθηκαν εκατό χρόνια πριν αντιμέτωποι στα χαρακώματα των αιματηρών μαχών ή να στάθηκαν δίπλα δίπλα με το τουφέκι στο χέρι.

Τρία μέλη από την οικογένεια του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον σκοτώθηκαν εν ώρα μάχης, ένας μάλιστα κοντά στο σημείο των τελετών που έγιναν την Πέμπτη για τη συμπλήρωση 100 ετών από την έναρξη του πολέμου. Τον περασμένο Μάρτιο ο Κάμερον μίλησε με περηφάνια για τον πρόγονό του, λοχαγό Τζον Γκίντες, που υπηρέτησε στον καναδικό στρατό και σκοτώθηκε στη δεύτερη μάχη της Ιπρ, η οποία σήμανε και την πρώτη φορά στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου που οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν δηλητηριώδη αέρια.

«Στις 22 Απριλίου 1915, οι Γερμανοί εξαπέλυσαν την πρώτη τους επίθεση με δηλητηριώδη αέρια στο Δυτικό Μέτωπο, αφήνοντας ένα κενό στο μέτωπο πλάτους περίπου 4 μιλίων» είπε ο Κάμερον. Δύο καναδικά τάγματα εκλήθησαν να καλύψουν το κενό, «κάτι που έκαναν χωρίς προηγουμένως να κάνουν αναγνώριση της περιοχής, χτυπώντας τα εμπόδια με τους υποκόπανους των τουφεκιών τους και πέφτοντας πάνω στα γερμανικά πολυβόλα. Ο συγγενής μου ήταν από τους πρώτους. Είμαι περήφανος που, έστω και από μακριά, συνδέομαι με αυτόν τον εξαιρετικό ηρωισμό». Το 80% των καναδών στρατιωτών που είχαν πάρει μέρος σε εκείνη τη μάχη σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε. Ο Γκίντες είχε γεννηθεί στο Σικάγο - γιος ενός σκωτσέζου εμπόρου - και ζούσε στη Μανιτόμπα του Καναδά όταν επιστρατεύθηκε. Πέθανε σε ηλικία 37 ετών.



ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΖΝΑΝ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ. Στο μέτωπο βρέθηκε ο παππούς της Ανγκελα Μέρκελ. Η γερμανίδα καγκελάριος γεννήθηκε Ανγκελα Κάζνερ, το όνομα που ο πατέρας του πατέρα της Λούντβιχ Κάζμιρτσακ θεωρείται ότι υιοθέτησε το 1930 προκειμένου να μοιάζει με τα γερμανικά. Γερμανικό κανάλι έψαξε και βρήκε ντοκουμέντα στο Πόζναν της Δυτικής Πολωνίας, που αναφέρουν ότι ο Κάζμιρτσακ στρατολογήθηκε το 1915 σε ηλικία 19 ετών στον πρωσικό στρατό. Τότε το Πόζναν ανήκε στην Πρωσία.

Μια φωτογραφία που ήρθε στη δημοσιότητα και είχε ληφθεί μετά τον πόλεμο, γύρω στο 1920, δείχνει τον παππού της Μέρκελ με στολή του λεγόμενου στρατού Χάλερ, μιας πολωνικής δύναμης που χρησιμοποίησε ο γαλλικός στρατός εναντίον της Γερμανίας. Η φωτογραφία οδήγησε σε εικασίες του πολωνικού στρατού ότι ο Κάζμιρτσακ είχε καταλήξει στα χέρια Γάλλων ως φυλακισμένος ή αφότου εγκατέλειψε τον πρωσικό στρατό, όμως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Σε θέση στα μετόπισθεν των συγκρούσεων βρέθηκε και ο παππούς του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Σπυρίδων. Οταν ξέσπασε ο πόλεμος εργαζόταν ήδη ως μάγειρος και στο βιογραφικό του αναφέρεται ότι εκλήθη στο μέτωπο, αν και δεν είναι ξεκάθαρο με ποια ιδιότητα. Πάντως ήταν πιο πιθανό να εργάστηκε ως μάγειρος, παρά ως φαντάρος στον τσαρικό στρατό.

Και οι δύο παππούδες του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ επιστρατεύθηκαν. Από τη μεριά του πατέρα του ο Γκουστάβ Ολάντ έγινε αξιωματικός ενώ ο πατέρας της μητέρας του Ρομπέρ Τριμπέρ, ράφτης στο επάγγελμα, έγινε δεκανέας. «Πρακτικά, όλοι οι πολιτικοί μας έχουν προγόνους που πολέμησαν επειδή τα 3/4 των Γάλλων εκείνης της γενιάς πήραν μέρος» λέει ο Ζαν Λουί Μποκαρνό, συγγραφέας του βιβλίου «Οι οικογένειές μας στον Μεγάλο Πόλεμο». Μάλιστα διευκρίνισε ότι σε έναν πόλεμο που στοίχισε τη ζωή σε ένα εκατομμύριο γάλλους στρατιώτες, και οι δύο παππούδες του Ολάντ επέζησαν χωρίς να τραυματιστούν.

ΤΥΦΕΚΙΟΦΟΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ. Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος δεν εξελίχθηκε μόνο στα χαρακώματα της Γαλλίας και του Βελγίου. Μάχες έγιναν επίσης στην Ανατολική Ευρώπη, στα Βαλκάνια, την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Ο Χουσεΐν Ονιάνγκο Ομπάμα, παππούς του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα από την πλευρά του πατέρα του, που ζούσε στην Κένυα, εντάχθηκε στο Σώμα Αφρικανών Τυφεκιοφόρων που πολέμησαν εναντίον των Γερμανών στην Ανατολική Αφρική. Από τα 165.000 μέλη του Σώματος αυτού, περισσότερα από 50.000 σκοτώθηκαν.

9 εκατ. νεκροί
Περισσότεροι από 9 εκατομμύρια στρατιώτες και αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ηταν μια από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις στην ανθρώπινη ιστορία και οδήγησε σε μεγάλες πολιτικές αλλαγές και επαναστάσεις σε πολλά από τα κράτη που ενεπλάκησαν
tanea.gr
Ένας άντρας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη αφού σκότωσε μία έγκυο πόρνη! 
 
 Η έγκυος γυναίκα από τη Ρουμανία μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου αφού φέρεται να αρνήθηκε να σταματήσει να εργάζεται κοντά σε ένα τζαμί. Ο 21χρονος δράστης πήγαινε με το ποδήλατό του σε ένα δρόμο που είναι στέκι για πόρνες.

Η άτυχη Ρουμάνα βρισκόταν στη Βρετανία για μόλις τρεις εβδομάδες και προσπαθούσε να μαζέψει λεφτά για την οικογένειά της. Το θύμα είχε έναν γιο και ήταν έξι εβδομάδων έγκυος .

Σύμφωνα με κάμερες κλειστού κυκλώματος, ο άντρας φαίνεται να πλησιάζει την άτυχη γυναίκα, να της λέει κάτι και μετά να την μαχαιρώνει δύο φορές στο στήθος.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο  Shah προειδοποίησε την Popa να εγκαταλείψει την περιοχή, αλλά πλήρωσε με τη ζωή της το γεγονός ότι αρνήθηκε. 

http://www.newsbomb.gr

, ακόμη και για να κάνετε πετάλι όρθιοι

ΠΟΔΗΛΑΤΟ
Ποδήλατα για όλες τις ανάγκες και όλα τα βαλάντια
Ποδήλατα για κάθε ανάγκη σχεδιάζονται και είναι έτοιμα να διατεθούν στην αγορά. Είτε θέλετε να γυμνάσετε εντατικά σημεία του σώματος που μένουν αγύμναστα με το παραδοσιακό ποδήλατο, είτε χρειάζεστε έναν σύμμαχο για να μοιραστείτε την προσπάθεια και να τον αφήσετε να κάνει τη δουλειά, υπάρχουν όλα στην αγορά.
 
Το «Χαφμπάικ» είναι ένα τρίκυκλο, που κατασκευάζεται στη Βουλγαρία, σχεδιασμένο έτσι ώστε ο αναβάτης να στέκεται όρθιος ενώ κάνει πετάλι. 
Είναι ένα μινιμαλιστικό όχημα με μια υπερμεγέθη μπροστινή ρόδα και δύο μικρές πίσω. Ο βασικός σκοπός του είναι να επιτρέπει στους φανατικούς της άθλησης να γυμνάσουν εκείνα τα σημεία του σώματος που συνήθως δεν γυμνάζονται με το παραδοσιακό ποδήλατο. Με μια κλασική διάταξη, πεταλιού, στο Χαφμπάικ κινείται ο μπροστινός τροχός ενώ οι πίσω περιστρέφονται επιτρέποντας στον αναβάτη να οδηγεί και να ελίσσεται γέρνοντας το σώμα του προς την κατεύθυνση που θέλει να πάει.
 
«Η ιδέα μου άρεσε πάρα πολύ αλλά μας πήρε πολλά χρόνια συζητήσεων ενώ χρειάστηκαν πολλές βελτιώσεις για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήσαμε πολλά πρωτότυπα για να δούμε πώς η ιδέα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα 
λειτουργικό μοντέλο,» εξηγεί ο συν-δημιουργός του “Halfbike” Μάρτιν Ανγκέλοφ.
 
Το τρίκυκλο αποτελείται από έναν σκελετό από αλουμίνιο ενώ το σύστημα διεύθυνσης είναι φτιαγμένο από κόντρα πλακέ. Ζυγίζει μόλις 7 κιλά και 700 γραμμάρια. Ο ανορθόδοξος σχεδιασμός του και η απουσία καθίσματος υποχρεώνουν τον αναβάτη να γυμνάζει συνεχώς τους μηριαίους και γλουτιαίους μύες ώστε να διατηρηθεί σε όρθια θέση και να μην πέσει. Δεν είναι και τόσο εύκολο όσο φαίνεται.
 
Στη Λιθουανία το euronews μαθαίνει για ακόμη έναν ασυνήθιστο τρόπο για να κάνει κανείς ποδήλατο. Πρόκειται για τη συσκευή Ρούμπυ που προσφέρει την απόλυτη εμπειρία ποδηλασίας χωρίς να χρειάζεται καμία προσπάθεια. Είναι μια ελαφριά, ηλεκτρονική συσκευή που προσαρμόζεται σε κάθε είδος ποδηλάτου σε λιγότερο από ένα λεπτό.
 
Μόλις προσαρμοστεί και τεθεί σε λειτουργία, ο αναβάτης μπορεί να πάρει τα πόδια του από τα πετάλια και να αφήσει τη συσκευή να αναλάβει τη δουλειά.
 
«Η Ρούμπυ είναι μοναδική καθώς δίνει ενέργεια κατευθείαν στους τροχούς. Δεν χρησιμοποιούνται αλυσίδες, δίσκοι, ζώνες, γρανάζια ή άλλα εργαλεία,» εξηγεί ένας χρήστης της νέας συσκευής υποβοήθησης.
 
Η συσκευή ζυγίζει 6,5 κιλά, φτάνει την ταχύτητα των 25 χλμ/ώρα, η τιμή της όμως είναι αρκετά υψηλή: αγγίζει τα 900 ευρώ.
 
Πηγή: Εuronews
Στο δικαστήριο, δικάζεται μια γρια 89 ετών :
- Τι κλέψατε;
- Ένα τενεκεδάκι με ροδάκινα
- Και γιατί το κλέψατε;
- Πεινούσα κύριε δικαστά.
Ο δικαστής την λυπάται,αλλά δεν μπορεί να αφήσει έτσι το θέμα...
- Πόσα ροδάκινα υπήρχαν το τενεκεδάκι;
- 6 κύριε δικαστά.
- Τότε σου δίνω 6 μέρες φυλάκισης.
Ο γέρος άνδρας της γριας που τόση ώρα παρακολουθούσε σιωπηλός, βλέπει τον δικαστή σπαραχτικά και του λέει :
- Έκλεψε και ένα τενεκεδάκι μπιζέλια...!!!



H Bethany Mota είναι μία 18χρονη από την Καλιφόρνια που έχει στην κυριολεξία λατρέψει το Youtube, αφού πάνω από 6,3 εκατ. είναι οι συνδρομητές στο κανάλι της.

Η νεαρή Καλιφορνέζα δημοσιοποιεί ανάλαφρα βίντεο με ρούχα, make up και βερνίκια νυχιών, ενώ το χαρακτηριστικό της χαμόγελο έχει κερδίσει τους χρήστες του Youtube.

Εκτιμάται πως μόνο από τα βίντεο στο Youtube η Mota κερδίζει 40.000 δολάρια τον μήνα, ενώ έχει και 3 εκατ. followers στο Instagram.

http://www.thestival.gr
Eκτός από το μεγάλο καλό που μας κάνει να βλέπουμε ταινίες πορνό, τόσο από άποψη πνευματική-ψυχολογική όσο και από το πρακτικό ζήτημα της υγείας- ναι, το να βλέπεις πορνό είναι υγεία και σωματική- υπάρχει όμως και μια άσχημη  παράμετρος. Αυτή είναι ότι πιστεύουμε πως πρόκειται για κανονικές συνθήκες σεξ, με αληθινές κ όχι απλώς αληθοφανείς εικόνες. Ε, αυτό που όλοι μας έχουμε αρχίσει να κατανοούμε, ότι δηλαδή και το πορνό είναι μυθοπλασία, το Men's Health μας το λέει με όνομα κι επώνυμο.

1. Μόνο ένας περνάει από την πόρτα: Αυτά που έχουμε δει όλοι με τους δύο άνδρες να διεισδύουν ταυτόχρονα στη γυναίκα, είτε ο καθένας σε διαφορετική υποδοχή είτε και οι δύο στην ίδια, αν τολμήσεις να το σκεφτείς για κανά τρίο με φίλο, θα φας σκαμπήλι πριν το πεις.

2. Αααααααααααααχ : Αν πιστεύεις ότι μια γυναίκα είναι δυνατόν να βογκάει καθ΄όλη την διάρκεια της διείσδυσης γιατί το νιώθει τόσο που δεν μπορεί να συγκρατηθεί τότε μάλλον δεν θα καταλάβεις ποτέ τον ψεύτικο οργασμό. Κι αυτό δν το λέμε εμείς, αλλά ακαδημαϊκή έρευνα που λέει ότι το 75% των γυναικών προσποιούνται συνήθως αυτό το moaning.

3. Μίλα μου βρώμικα : Ατάκες με υβριστικό περιεχόμενο που απευθύνονται στην παρτενέρ ή στα γεννητικά της όργανα, με κυριολεκτική ή μεταφορική έννοια, υπάρχουν αλλά όχι με τέτοιο εύρος και συχνότητα. Το πιο πιθανό αν ξεπατικώσεις όσα ακούς είναι να σου το κόψει αφ΄ης στιγμής.

4. Στην υγειά σου : Κάποτε ένας φίλος μου περιέγραψε επικό περιστατικό κατά το στοματικό. Ο άνδρας δεν ενημέρωσε την κοπέλα ότι θα τελειώσει και χωρίς να το καταλάβει εκείνη, ολοκλήρωσε στο στόμα της. Όταν τον κοίταξε γυρνάει και της λέει «στην υγειά σου». Επειδή λοιπόν αν πεις αυτή την ατάκα θα νομίσει ότι ήρθες από τσόντα του ΄80 και βασικά μην πεις ποτέ τέτοια ατάκα, η εκσπερμάτωση στο στόμα της γυναίκας είναι μεγάλη μούφα. Αν βρεις γυναίκα που να το κάνει με ευχαρίστηση τότε μην την αφήσεις.

5. Όρθιοοοοοος : Κλασσική σκηνή με τη γυναίκα να κατεβάζει σχετικά γρήγορα το παντελόνι και ο άνδρας είναι ήδη σε στύση. Ώπα ρε μεγάλε ποιος είσαι; Για να μην σε πιάνουν τα κόμπλεξ και μπαίνεις σε κακές σκέψεις για το μόριο σου, κανένας άνδρας δεν είναι σε πλήρη στύση χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι πριν βγάλει το εσώρουχο. Γενικά, αν λάβεις ως αντικειμενικό δείγμα τις mainstream ταινίες πορνό τότε είσαι μικρός και έχεις προβλήματα στύσης. Αυτό κι αν είναι ψέμμα.

http://www.seleo.gr 
Το μεγάλο ατού της Κόστα Ρίκα στο Μουντιάλ ήταν η εξαιρετική προετοιμασία της για τα τρία παιχνίδια του ομίλου.
Ο Χόρχε Λουίς Πίντο είναι ένας προπονητής ο οποίος ρίχνει πολύ μεγάλο βάρος στην προετοιμασία της ομάδας του βάσει της αντιπάλου.
Για τον λόγο αυτό συνηθίζει να συγκεντρώνει πάρα πολλά στοιχεία και ενημερώνει τους παίκτες του για κάθε λεπτομέρεια στο παιχνίδι των άλλων ομάδων.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει καταφέρει να το κάνει και για την Εθνική μας ομάδα.
Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας Sport ο τεχνικός της Κόστα Ρίκα δεν έχει καταφέρει να συλλέξει σημαντικά στοιχεία εκτός από τα βίντεο των δύο από τους τρεις αγώνες που έχει δώσει η Εθνική μας ομάδας.
Τον πρώτο με την Κολομβία και τον τελευταίο με την Ακτή Ελεφαντοστού.
Στο τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής ήταν παρών στο γήπεδο ο βοηθός του ο οποίος όμως πιστεύοντας ότι η αφρικανική ομάδα θα πάρει την πρόκριση δεν ενδιαφέρθηκε να συλλέξει στοιχεία για την Εθνική μας. Αυτές ήταν οι ξεκάθαρες εντολές που είχε από τον Πίντο.
Μάλιστα όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα ο Πίντο έχει αναζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία η οποία είχε μεριμνήσει να συλλέξει στοιχεία για όλες τις πιθανές αντιπάλους της στη συνέχεια του Μουντιάλ.
Επίσης, μη έχοντας άλλον τρόπο να μάθει καλύτερα τους παίκτες της Εθνικής μας, το δημοσίευμα αναφέρει ότι κάνει πολλά τετ-α-τετ με τον Κάμπελ ο οποίος λόγω της παρουσίας του στον Ολυμπιακό γνωρίζει κάποιους από τους παίκτες της Εθνικής μας.
Διαβάστε ακόμα: Ότο Ρεχάγκελ: Η Κόστα Ρίκα δεν είναι καλύτερη ομάδα από την Ελλάδα
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2014: Με latin άρωμα η αυλαία των 16
Τα πλάνα Σάντος και το προφίλ της Κόστα Ρίκα
Πηγή: www.sport-fm.gr
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην επιθυμεί να έχει ένα καλοσχηματισμένο σώμα. Και κάτι τέτοιο προϋποθέτει φυσικά μια επίπεδη κοιλιά.
Οι διατροφικές συνήθειες των περισσότερων ανθρώπων, ωστόσο, συνήθως ευνοούν την συγκέντρωση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.
Δείτε πέντε έξυπνους τρόπους που μπορείτε να εξασφαλίσετε μια επίπεδη κοιλιά, χωρίς να κάνετε δίαιτα ή γυμναστική.
-Να τρώτε επιδόρπιο
lbn-flat-belly-01
Όσο αντιφατικό και αν σας ακούγεται, είναι σημαντικό για τον οργανισμό σας να τρώτε επιδόρπιο (σε ελεγχόμενη, περιορισμένη ποσότητα) μετά από ένα κύριο γεύμα. Η δρ Barbara Rolls, συγγραφέας του βιβλίου The Volumetrics Eating Plan, υποστηρίζει ότι το επιδόρπιο στέλνει το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι το γεύμα ολοκληρώθηκε. Ένα κομμάτι σοκολάτας για παράδειγμα είναι αρκετό.
-Πίνετε γάλα
lbn-flat-belly-02
Η κατανάλωση 1.800 μιλιγκράμ ασβεστίου την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει στην λήψη 80 θερμίδων λιγότερων, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Τενεσί.
-Πείτε «ναι» στα καυτερά φαγητά
lbn-flat-belly-03
Η καψαϊκίνη, η ουσία που περιέχουν οι καυτερές πιπεριές, δίνει μια προσωρινή τόνωση στον μεταβολισμό σας.
-Επιλέξτε βιολογικά προϊόντα
lbn-flat-belly-04a
Ειδικά τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε ίνες, οι οποίες θα σας κάνουν να νιώσετε πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα ρυθμίσουν το πεπτικό σας σύστημα.
-Κρατήστε την φλούδα
lbn-flat-belly-05
Οι περισσότερες ίνες στα φρούτα εντοπίζονται στην φλούδα τους. Το ίδιο συμβαίνει ακόμα και με τις πατάτες.
Πηγή: onmed.gr

Το Facebook βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την αμερικανική κυβέρνηση, έπειτα από το αίτημα της τελευταίας για παράδοση προσωπικών δεδομένων 381 χρηστών του κοινωνικού δικτύου που κατηγορούνται για απάτη.

Συγκεκριμένα, το Facebook υποχρεώθηκε να παραδώσει τα στοιχεία, αλλά κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης τονίζοντας, ότι παραβαίνει το 4ο Άρθρο του αμερικανικού συντάγματος, το οποίο προστατεύει τους πολίτες από «μη απαραίτητες έρευνες και κατασχέσεις».

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε αριθμό ατόμων αίτηση άρσης της προστασίας των δεδομένων των χρηστών, που κατέθεσε ποτέ η αμερικανική κυβέρνηση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Η αμερικανική κυβέρνηση άρχισε να ερευνά, μέσω των προφίλ χρηστών στο κοινωνικό δίκτυο, υποθέσεις ατόμων που λάμβαναν επίδομα αναπηρίας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, αρκετοί από αυτούς δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα και στο δικαστήριο η αμερικανική κυβέρνηση προσκόμισε υλικό από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

http://www.enikos.gr

Από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς τείνουν να γίνουν πλέον τα κάμπινγκ σε όλη την Ελλάδα. Κάτι διόλου παράξενο, καθώς τα οργανωμένα κάμπινγκ προσφέρουν φτηνές διακοπές, με ασφάλεια, δίπλα στη φύση. Εν όψει μάλιστα της οικονομικής κρίσης, είτε πρόκειται για πολυμελείς οικογένειες είτε για νεαρά ζευγάρια, ένα κάμπινγκ μπορεί να προσφέρει ονειρεμένες διακοπές σε μικρούς και μεγάλους.
Όσοι φαντάζονται τα κάμπινγκ σαν μέρη χωρίς συνθήκες υγιεινής που απευθύνονται μονάχα σε φοιτητές που θέλουν να περνούν τα βράδια τους γύρω από τη φωτιά, τότε βρίσκονται μακριά από την πραγματικότητα.
Όσον αφορά στα 300 οργανωμένα τουριστικά κάμπινγκ στην Ελλάδα, πολλά από αυτά διαθέτουν Beach Bar, βιβλιοθήκες, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, καπνοπωλεία, ιατρεία, παιδικές χαρές, κινηματογράφοι, πολυτελή εστιατόρια, ουζερί, πιτσαρίες, καφέ- μπαρ, Internet cafe, καταστήματα ειδών λαϊκής τέχνης, πλυντήρια ρούχων, μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) και γήπεδα.
Άλλα πάλι διαθέτουν οικίσκους, πλήρως εξοπλισμένα mobile homes, κλιματιζόμενα τροχόσπιτα, τα οποία υπόσχονται άνεση και ηρεμία ακόμη και σε εκείνους που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την κατασκηνωτική ζωή και αντιμετωπίζουν τη συναρμολόγηση μίας σκηνής ως… γόρδιο δεσμό. «Κάθε τροχόσπιτο διαθέτει κλιματισμό, τραπεζαρία με επιπλέον κρεβάτι, σεντόνια, σκεπαστό επιπλωμένο κήπο, υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, ψυγείο και θέση πάρκινγκ», ενώ «για ταξιδιώτες με σακίδιο που θέλουν όμως να διανυκτερεύσουν σε κρεβάτι προσφέρονται κλίνες στις Youth Hostel σκηνές» αναφέρεται στην ιστοσελίδα δημοφιλούς κάμπινγκ στον Αρμενιστή Σιθωνίας Χαλκιδικής.
«Κάτασπρα bungalows, φτιαγμένα με παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, διαθέτουν αυτόνομο κλιματισμό, τηλεόραση LCD 22 ιντσών, ψυγείο, ντουλάπα, ηλεκτρονικές κλειδαριές, δικό τους μπάνιο και δική τους αυλή» αναφέρεται στην ιστοσελίδα παραπλήσιου κάμπινγκ στη Σάρτη.
Δείτε μερικά από τα καλύτερα οργανωμένα κάμπινγκ που βρίσκονται στη χώρα μας:
  • Σέριφος (Λιβαδάκια)- Camping Coralli.
Οι φίλοι της κατασκήνωσης θα βρουν εδώ ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα κάμπινγκ στην Ελλάδα.
Το Camping Coralli, βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, στη χρυσή αμμουδιά Λιβαδάκια, Σερίφου και συνδυάζει αρμονικά την παρθένα φύση του νησιού, το πυκνό πράσινο με την απαραίτητη σκιά και όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις κάμπινγκ.
  • Ελαφόνησος (Σίμος)- Camping Σίμος.
Το Σίμος Camping Βρίσκεται 4 χλμ. από το λιμάνι της Ελαφονήσου, σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Μεσογείου. Παρέχει ευρύχωρες θέσεις για τοποθέτηση σκηνών, τροχόσπιτων και αυτοκινούμενων. Όλες οι θέσεις διαθέτουν τεχνητή ή φυσική σκιά, διαχωρίζονται μεταξύ τους από δέντρα και φυτά, ενώ παρέχεται ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Όσοι δεν έχετε μαζί σας σκηνή, μπορείτε να ενοικιάσετε από το camping ή να προμηθευτείτε εξοπλισμό από το Mini Market. Διατίθενται επίσης και τετράκλινα bungalows, δωρεάν Wi-Fi και πολλές ακόμη παροχές.
  • Φοινικούντα Μεσσηνίας- Camping Φοίνικες.
Στο εστιατόριο του camping, το οποίο λειτουργεί με την προσωπική φροντίδα των ιδιοκτητών, σερβίρεται «μαμαδίστικο» φαγητό. Στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου και μόλις δυο χλμ. έξω από το γραφικό χωριό της Φοινικούντας στο νομό Μεσσηνίας, βρίσκεται το κάμπινγκ «Φοίνικες» που αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους κοντά στη φύση και δίπλα στην όμορφη θάλασσα. Η περιοχή γύρω από τη Φοινικούντα προσφέρει πολλά όμορφα μέρη τα οποία μπορείτε να επισκεφτείτε, όπως η Μεθώνη, η Κορώνη, η Πύλος κ.ά.
  • Σιθωνία Χαλκιδικής- Camping Αρμενιστής.
Το Camping Αρμενιστής βρίσκεται «πάνω» σε μια χρυσαφένια αμμουδιά στη Σιθωνία, στο δεύτερο και όπως ομολογείται, το ωραιότερο «πόδι» της Χαλκιδικής και σε έναν χώρο 120 στρεμμάτων, καλυμμένο με πεύκα και πλατάνια, μόλις μιάμιση ώρα από τη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να επιλέξετε για την διαμονή σας σκηνή, τροχόσπιτο, ενοικιαζόμενο τροχόσπιτο με κλιματισμό και εξωτερικά διαμορφωμένο χώρο ή ακόμα και Mobile home για μεγαλύτερη άνεση. Για ταξιδιώτες με σακίδιο, που θέλουν όμως να διανυκτερεύσουν σε κρεβάτι προσφέρονται κλίνες στις Youth Hostel-σκηνές.
  • Παραλία Μυλοπότα (Ίος)- Camping Far out.
Μέρος του Far Out Beach Club, το κάμπινγκ βρίσκεται ακριβώς «πάνω» στην παραλία του Μυλοπότα και προσφέρει διαμονή για όλες τις τσέπες. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε bungalows σε σχήμα ανεμόμυλου, έτοιμες, στημένες σκηνές, βολικές καμπίνες είτε να διαλέξετε την σκιά ενός στεγάστρου από μπαμπού, για να κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια. Επίσης μπορείτε να στήσετε την σκηνή σας στην σκιά των τεράστιων ευκαλύπτων.
  • Αγία Άννα Εύβοιας- Camping club Αγία Άννα.
Μέσα στο δάσος αλλά και σε απόσταση αναπνοής από τη μαγευτική παραλία της Αγίας Άννας, θα βρείτε πολυτελείς εξωτικές σκηνές και πισίνες, τεράστιες παραλίες και γήπεδα για μπάσκετ και beach volley, σκιερές θέσεις για σκηνές και αυτοκινούμενα, αλλά και ήσυχες οικογενειακές cabanas με ιδιωτικές αυλές και το πιο δημοφιλές pool bar της περιοχής για πάρτι μέχρι το πρωί. Μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα, με πολλούς άνετους και διαφορετικούς τύπους διαμονής και άπειρες επιλογές διασκέδασης, το Club Αγία Άννα είναι κάτι περισσότερο από κάμπινγκ.
  • Παλαιοχώρα Χανίων- Camping Γραμμένο.
Σε απόσταση μόνο 4 χιλιομέτρων από το κέντρο της Παλαιόχωρας, και πάνω στα καταγάλανα νερά της μαγευτικής παραλίας του Γραμμένου έχοντας φόντο το κεδρόδασος με τους κέδρους 150 ετών, βρίσκεται το Grammeno Camping. Χαλαρώστε, αντικρίζοντας τον ήλιο να βασιλεύει στο βάθος του Λιβυκού Πελάγους και εκμεταλλευτείτε τις υπηρεσίες του camping για να περάσετε ξένοιαστες και άνετες διακοπές.
  • Σίφνος- Μάκης camping.
Οι Καμάρες είναι το μεγαλύτερο παραλιακό χωριό και το λιμάνι της Σίφνου. Εκεί βρίσκεται και το κάμπινγκ του Μάκη, ένας μικρός καθαρός χώρος γεμάτος δέντρα, λουλούδια, και καλαμωτές, μόλις 600 μέτρα από το λιμάνι και πίσω από την αμμουδιά. Καφέ, αναψυκτήριο, μίνι μάρκετ, κοινόχρηστη κουζίνα και ψυγεία, ρεύμα, Wi-Fi, καρεκλάκια για όλους, πλυντήρια, ζεστό νερό, χώρος φύλαξης τιμαλφών, ενοικίαση σκηνών με στρώματα και κάθε πληροφορία για το νησί, είναι μερικές από τις παροχές στο κάμπινγκ Μάκης.
  • Παραλία Λύχνος Πάργας- Camping Λύχνος.
Το camping παρέχει όλες τις απαραίτητες παροχές για μια άνετη και ξένοιαστη διαμονή, πολλών ή λίγων ημερών. Διατίθενται 150 θέσεις για campers, τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα οχήματα, σκηνές και αυτοκίνητα, ενώ καλοσχεδιασμένες και περιποιημένες καλαμωτές, καλύπτουν τα οχήματα και τις σκηνές σας.Το camping Λύχνος, βρίσκεται στη Δυτική Ελλάδα, πολύ κοντά στην Πάργα, στη μαγευτική παραλία Λύχνος, σε μια ιδιωτική έκταση, άνω των 20 στρεμμάτων, κατάφυτη με ελαιόδεντρα, που καταλήγει σε μια τεράστια παραλία με χοντρή λευκή άμμο και μπλε κρυστάλλινα νερά.
  • Παπά Νερό (Πήλιο)- Camping Παπά Νερό.
Το κάμπινγκ Παπά Νερό αποτελεί ένα τουριστικό συγκρότημα 20 περίπου στρεμμάτων στο Ανατολικό Πήλιο, στην περιοχή Παπά Νερό. Bρίσκεται δίπλα στην μαγευτική ομώνυμη παραλία, μόλις 200 μέτρα από το χωριό του Αγίου Ιωάννη και 46 χλμ. από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, το Βόλο. Το μαγευτικό τοπίο, το άφθονο πράσινο μέσα στο οποίο στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του κάμπινγκ, σε συνδυασμό με τη χρυσαφένια αμμουδιά της παραλίας Παπά Νερό, όπου η πλούσια ορεινή βλάστηση φτάνει μέχρι τη θάλασσα, συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Πέρα από την ομορφιά της φύσης, αξίζει να τονισθεί ότι το συγκρότημα του κάμπινγκ Παπά Νερό είναι ελεγμένο και τηρεί για τη λειτουργία του όλα τα κριτήρια που θέτει ο ΕΟΤ.
Δείτε τα 50 καλύτερα ελληνικά κάμπινγκ με βάση τις αξιολογήσεις των επισκεπτών.
 aftodioikisi.gr
Κεντρικό πρόσωπο του μουντιάλ στη Βραζιλία είναι ο επιθετικός της Ουρουγουάης Λουίς Σουάρεζ όχι μόνο για τα γκολ που έχει πετύχει μέχρι τώρα στη διοργάνωση αλλά για την άγρια δαγκωνιά στον Ιταλό αμυντικό Τζόρτζιο Κελίνι.

Η δαγκωνιά έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Σουάρεζ και απειλείται με βαριά τιμωρία απο την FIFA. Είναι η τρίτη φορά που ο χαρισματικός επιθετικός δαγκώνει και μάλιστα με μανία ένα αντίπαλο του εντός του αγωνιστικού χώρου και όπως είναι ευνόητο πολλοί αναζητούν την αιτία αυτής της συμπεριφοράς.

Μια εξήγηση δίνει ο καθηγητής Ρίτσαρντ Γκίνσμπουργκ κλινικός ψυχολόγος με ειδίκευση στην αθλητική ψυχολογία στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, όπως γράφει το vima.gr.

Οπως υποστηρίζει ο Γκινσμπουργκ αιτία της συμπεριφοράς του Σουάρεζ είναι πιθανώς τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης που παράγει ο οργανισμός του ειδικά κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων.

Σύμφωνα με τον Γκίνσμπουργκ τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης «τρελαίνουν» τον Σουάρεζ και τον κάνουν κυριολεκτικά ανεξέλεγκτο.

«Υπάρχουν αθλητές εξαιρετικά ανταγωνιστικοί με πολύ υψηλή επιθυμία να κερδίζουν. Αυτοί οι αθλητές προσπαθούν να διατηρούν ή και να αυξάνουν την ένταση της απόδοσης τους κατά τη διάρκεια ενός ματς και ένας τρόπος είναι μέσω της σωματικής επαφής με τους αντιπάλους τους.

Οταν μάλιστα η επιδίωξη της επιτυχίας και της νίκης γίνεται σε διοργανώσεις επιπέδου ενός μουντιάλ ένα τέτοιο άτομο εκκρίνει τεράστιες ποσότητες τεστοστερόνης αφού του είναι απαραίτητη για να διατηρήσει την ένταση και την ορμή του.

Εκεί ακριβώς είναι η στιγμή που πρέπει κάποιος να γνωρίζει πώς να ελέγχει όλη αυτή την επιθετικότητα που παράγεται στον οργανισμό του και να τη χρησιμοποιεί δημιουργικά και αποτελεσματικά, σύμφωνα με το vima.gr.

Είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο και ο πολύς κόσμος δεν ανιτλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι να διαχειρίζεται και να ελέγχει κάποιος έστω και αν είναι επαγγελματίας αθλητής μια τέτοια κατάσταση» αναφέρει ο Γκίνσμπουργκ.
vima.gr
Όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις τεράστιες μαύρες τρύπες και μάλιστα πολύ κοντά τη μία στην άλλη ανακάλυψαν αστρονόμοι στο κέντρο ενός μακρινού γαλαξία, σε απόσταση περίπου 4,3 δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένα τέτοιο “σφιχτό” κοσμικό τρίο υπερβαρέων βαρών στην ‘καρδιά” ενός γαλαξία στο σύμπαν.

Οι περισσότεροι γαλαξίες, όπως και ο δικός μας, διαθέτουν μόνο μία μαύρη τρύπα στο κέντρο τους.

Η νέα ανακάλυψη, στον αστερισμό του Βοώτη, δείχνει ότι πιθανώς τέτοια «τρίγωνα» μαύρων τρυπών είναι πιο συνηθισμένα από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το «Science» και το Space.com, υπολόγισαν ότι οι μαύρες τρύπες κινούνται η μία πέριξ της άλλης με εντυπωσιακή υπερηχητική ταχύτητα, περίπου 300 φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κάθε μία μαύρη τρύπα από τις τρεις έχει μάζα περίπου 100 εκατ. φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο μας. Μέχρι τώρα είχαν βρεθεί τέσσερα τρίο μαύρων τρυπών, αλλά σε αυτά οι μαύρες τρύπες απέχουν τουλάχιστον 8.000 έτη φωτός μεταξύ τους, ενώ στο νέο «τρίγωνο» η απόσταση ανάμεσα στις δύο από αυτές δεν ξεπερνά τα 455 έτη φωτός (η τρίτη είναι πιο μακρινή).

Το πιο «σφιχτό» ζευγάρι (αλλά όχι τρίο) μαύρων τρυπών που έχει ποτέ βρεθεί, έχει απόσταση μόλις 24 ετών φωτός.

Τα άκρως σφιχτοδεμένα διπλά και πολύ περισσότερο τριπλά συστήματα μαύρων τρυπών εκτιμάται ότι δημιουργούν στον ιστό του χωροχρόνου γύρω τους μια σειρά από διαδοχικούς ‘κυματισμούς” ή βαρυτικά κύματα, τα οποία θεωρητικά θα μπορούσαν να ανιχνευτούν.

http://peiraxtiri.gr

Μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση για τον οργανισμό είναι η αφυδάτωση. Οι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι μεταξύ άλλων η... υψηλή θερμοκρασία, η άσκηση ή η χειρωνακτική εργασία σε συνθήκες καύσωνα, η υπερβολική εφίδρωση αλλά και το γεγονός ότι στερηθήκαμε για αρκετές ώρες το νερό.

Όταν ο υδράργυρος ''χτυπά'' κόκκινο πόσα ποτήρια νερό πρέπει να πίνουμε για να μην αφυδατωθούμε; Κάθε φορά που διψάμε είναι απαραίτητο να πίνουμε νερό; Τα αλκοολούχα και καφεϊνούχα ροφήματα μπορούν να σβήσουν τη δίψα;

Απαντήσεις στο επιστημονικό άρθρο του iatropedia, που ακολουθεί.

Tι μας αφυδατώνει το καλοκαίρι;

Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν χάνoυμε περισσότερα υγρά από αυτά που λαμβάνουμε με αποτέλεσμα το σώμα να μην έχει αρκετό νερό, ώστε να εκτελεί φυσιολογικά τις λειτουργείες του. Συχνές αιτίες αφυδάτωσης είναι η έντονη άσκηση, ιδίως όταν κάνει πολύ ζέστη, οι διάρροιες, οι εμετοί, ο πυρετός και η υπερβολική εφίδρωση. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφυδατωθεί, αλλά τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και άτομα με χρόνιες παθήσεις διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Στα συμπτώματα της αφυδάτωσης περιλαμβάνονται:

κούραση - υπνηλία
απώλεια όρεξης
δίψα
στεγνό στόμα
ξηρό δέρμα
δυσανεξία στη ζέστη
πονοκέφαλος - ζάλη
μικρή ποσότητα και σκουρόχρωμα ούρα
δυσκοιλιότητα

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις επιδεινώνονται τα παραπάνω συμπτώματα και μπορεί επιπλέον να παρατηρηθεί πυρετός, πτώση της αρτηριακής πίεσης και απώλεια της συνείδησης.

Το αίσθημα της δίψας δεν είναι πάντα αξιόπιστος δείκτης της ανάγκης του οργανισμού για νερό, ειδικά σε παιδιά και ηλικιωμένους. Καλύτερος δείκτης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το χρώμα των ούρων, όπου τα ανοιχτόχρωμα ούρα δείχνουν καλή ενυδάτωση, ενώ τα σκουρόχρωμα συνήθως σηματοδοτούν την αφυδάτωση.

Η συνιστώμενη πρόσληψη υγρών είναι περίπου 1,2 λίτρα (έξι με οκτώ ποτήρια) την ημέρα , αλλά το καλοκαίρι και κατά τη διάρκεια της άσκησης, θα πρέπει να διπλασιάσετε αυτή την ποσότητα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την αφυδάτωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι να πίνετε υγρά πριν διψάσετε.

Θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 2 ποτήρια νερό μία με δύο ώρες πριν από κάποια δραστηριότητα εκτός σπιτιού.

Στη συνέχεια και όσο είστε εκτεθειμένοι στις υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος να πίνετε περίπου ένα ποτήρι νερό κάθε 10-15 λεπτά.

Το νερό είναι το μόνο που χρειάζετε ο οργανισμός σας εάν σκοπεύετε να κάνετε κάποια δραστηριότητα χαμηλής ή μέτριας έντασης, όπως περπάτημα για μια ώρα ή λιγότερο. Αν όμως σκοπεύετε να παραμείνετε έξω στον ήλιο περισσότερο από αυτό ή αν πρόκειτε να ασκηθείτε θα πρέπει να ενυδατωθείτε με κάποιο ισοτονικό ποτό.

Τα ισοτονικά ποτά αντικαθιστούν όχι μόνο τα υγρά, αλλά και τις χημικές ουσίες, όπως νάτριο και κάλιο, οι οποίες χάνονται μέσω του ιδρώτα. Αντίθετα τα αλκοολούχα και καφεϊνούχα ροφήματα, όπως καφές, τσάι δεν συνιστώνται γιατί επιδεινώνουν την αφυδάτωση.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Επιστήμονες από τη Γερμανία παρασκεύασαν ένα εμβόλιο που υποστηρίζουν ότι μπορεί να παράσχει – μερικώς – προστασία από τους καρκινικούς όγκους στο κεφάλι σε ποντίκια.

Το εμβόλιο που παρασκεύασε η ερευνητική ομάδα από το National Centre for Tumour Diseases στην Χαϊδελβέργη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε αυτό να επιτίθεται στα αλλοιωμένα καρκινικά κύτταρα. Αυτή η θεραπευτική προσέγγιση βασίζεται στην πολλά υποσχόμενη μέθοδο της ανοσοθεραπείας.

Η πρωτοποριακή μέθοδος δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη σε ανθρώπους, όμως οι πρώτες κλινικές δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν σε έναν περίπου χρόνο στη Γερμανία, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του BBC.

Ο καρκινικός όγκος στο κεφάλι αντιμετωπίζεται δύσκολα. Για το λόγο αυτό, χρειάζονται περαιτέρω έρευνες με στόχο την εξεύρεση νέων μεθόδων αντιμετώπισης.

Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ανοσοποιητικού για την αντιμετώπιση του καρκίνου είναι μια συναρπαστική προσέγγιση και ένα σημαντικό βήμα στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου, δηλώνει η Δρ Έμα Σμιθ από τον οργανισμό Cancer Research UK.

Το πρωτοποριακό εμβόλιο βασίζεται στην ικανότητα του ίδιου του ανοσοποιητικού να αντιδρά στον καρκινικό όγκο, αν και η λειτουργία αυτή δεν είναι επαρκής ώστε να διακοπεί εντελώς η εξάπλωση του καρκίνου.

Οι δοκιμές που έγιναν στα πειραματόζωα έδειξαν ότι το εμβόλιο μπορεί πιθανώς να ενισχύσει αυτή τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature.

http://www.onmed.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!