Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Το θρυλικό αυτοκίνητο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δίνει και πάλι το «παρών» στους ελληνικούς δρόμους.

Αυτή τη φορά όμως, το αμερικανικό μενού της νέας γενιάς του διάσημου Jeep Cherokee είναι πιο πλήρες και με σαφή προσανατολισμό στις νέες τάσεις που επικρατούν στην αυτοκίνηση εντός και εκτός δρόμου.

Οι εκθέσεις της Jeep στην Ελλάδα προετοιμάζονται για να υποδεχτούν τον Σεπτέμβριο το αυτοκίνητο που συνεχίζει την ιστορία ενός από τα πιο επιτυχημένα πρότζεκτ στον κόσμο.

Η τέταρτη γενιά διαθέτει μοντέρνο εξωτερικό σχεδιασμό, αναβαθμισμένη οδική συμπεριφορά, μεγάλες ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου -σαν γνήσιο Jeep 4x4-, υψηλής ποιότητας εσωτερικό και πρωτοποριακές τεχνολογίες.

Θέτει νέα πρότυπα οικονομίας και άνεσης, ενώ χαρακτηρίστηκε και σαν best in class στην κατηγορία των μικρών 4Χ4 από τον οργανισμό Euro NCAP, αποσπώντας τη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης.

Το νέο Jeep Cherokee παράγεται πλέον και σε δικίνητες εκδόσεις. Είναι το πρώτο SUV στην κατηγορία του με δυνατότητα απεμπλοκής τού πίσω άξονα (πίσω διαφορικού). Η εναλλαγή της κίνησης από δικίνητο σε τετρακίνητο γίνεται αυτόματα, χωρίς επέμβαση από τον οδηγό.

Προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών καινοτόμων συστημάτων τετρακίνησης (Active Drive I, Active Drive II και Active Drive Lock). Jeep Active Drive I: Είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και αποτελείται από μια μονάδα μεταφοράς ισχύος μονής σχέσης μετάδοσης, η οποία αναλόγως των συνθηκών κατανέμει τη ροπή είτε στους δύο είτε στους τέσσερις τροχούς ανεξάρτητα από την ταχύτητα κίνησης. Jeep Active Drive II: Παρέχει επιπλέον στον οδηγό την επιλογή κοντών σχέσεων μετάδοσης.

Διαθέσιμο στις εκδόσεις εξοπλισμού Longitude, Limited και Trailhawk. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον 2.0 Multijet II turbo diesel με 170 ίππους και -για πρώτη φορά σε μοντέλο της κατηγορίας- με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων.

Ο ίδιος κινητήρας διατίθεται με απόδοση 140 ίππων και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Επίσης, στις επιλογές συμπεριλαμβάνονται επίσης και δύο βενζινοκινητήρες, ο V6 Pentastar 3.2. με εννέα σχέσεων αυτόματο κιβώτιο και ο Tigershark MultiAir I-4 2.4. Από 40.000 ευρώ με πλούσιο πακέτο εξοπλισμού, όπως αρμόζει σε έναν ηγέτη.
real.gr
Η γυναίκα έχει ήδη συλληφθεί! 
 
 Η 26χρονη κοπέλα ήταν μία πανέμορφη και ευτυχισμένη μητέρα ενός παιδιού.
Όλα όμως άλλαξαν όταν έμαθε ότι ο σύζυγός της την απατά.
Τότε ήταν που απευθύνθηκε στην πεθερά της για να την συμβουλέψει τι να κάνει και αν θα πρέπει να πάρει διαζύγιο.
Η πεθερά τότε της είπε ότι είναι πολύ φυσιολογικό για έναν άντρα να πηγαίνει και με άλλες γυναίκες και δεν πρέπει να ζητήσει διαζύγιο γιατί θα ρεζίλευε την οικογένεια  και το παιδί της.
Της είπε επίσης ότι θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη που έχει ένα «κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της».
Η απογοητευμένη κοπέλα αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πίνοντας χάπια αλλά δεν πέθανε.
Έμεινε όμως κλινήρης και μάλιστα στα χέρια της πεθεράς η οποία την άφησε να πεθάνει από πείνα.
Η γυναίκα φέρεται να δήλωσε ότι η οικογένειά της ήταν φτωχή και δεν είχε να ταΐσει κρέας  την άτυχη κοπέλα ενώ είπε ότι δεν ήταν σε θέση να φροντίσει οικονομικά την νεαρή γυναίκα.

http://www.newsbomb.gr
Δεν αποτελεί παράγοντα αυξημένου κινδύνου, λένε οι επιστήμονες

Μια νέα αμερικανική επιδημιολογική μελέτη έρχεται να διαλύσει τις κατά καιρούς φοβίες των γυναικών σχετικά με το ρόλο που παίζει το σουτιέν στην υγεία του στήθους. Η μελέτη έδειξε ότι δεν έχει σημασία αν μια γυναίκα φοράει σουτιέν, τι είδους και πόσες ώρες μέσα στη μέρα, όσον αφορά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού..

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Λου Τσεν του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον και του Κέντρου Αντικαρκινικών Ερευνών Φρεντ Χάτσινσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention» της Αμερικανικής Ένωσης Ερευνών για τον Καρκίνο, μελέτησαν περίπου 1.500 γυναίκες ηλικίας 55 έως 74 ετών (όλες μετά την εμμηνόπαυση), από τις οποίες τα δύο τρίτα είχαν καρκίνο του μαστού και οι υπόλοιπες όχι.

Οι επιστήμονες έκαναν προσωπικές συνεντεύξεις, συνέλεξαν πλήθος πληροφοριών για το ιατρικό ιστορικό και ειδικότερα για τις συνήθειες κάθε γυναίκας, όσον αφορά την χρήση ή μη στηθόδεσμων. Δόθηκε έμφαση στο πότε ακριβώς κάθε γυναίκα ξεκίνησε να φοράει σουτιέν, τι είδους (σκληρό ή μαλακό), τι μέγεθος, αν οι συνήθειές της σε αυτό το θέμα είχαν αλλάξει στην πορεία της ζωής της κ.α.

Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι το σουτιέν από καμία άποψη δεν αποτελεί παράγοντα αυξημένου κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού. Η διαπίστωση αυτή «πρέπει να καθησυχάσει τις γυναίκες που φορούν στηθόδεσμο», ανέφεραν οι ερευνητές.

Τα τελευταία χρόνια είχαν εκφραστεί κάποιες ανησυχίες μήπως για τη συχνότερη εμφάνιση καρκίνου του μαστού στις ανεπτυγμένες χώρες, σε σχέση με τις φτωχότερες, παίζει ρόλο ότι στις πρώτες οι γυναίκες φοράνε συχνότερα σουτιέν. Η νέα μελέτη δείχνει ότι δεν υπάρχει λόγος να «ενοχοποιούνται» ούτε τα σουτιέν με μπανέλες (για τα οποία είχαν εκφραστεί οι περισσότεροι φόβοι), ούτε κανένα άλλο είδος στηθόδεσμου.

http://www.4news.gr 
Μπορεί στο Χόλιγουντ να «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν», ωστόσο μερικά τους ξεφεύγουν και συνεχίζουν να είναι... ενεργά μέλη της βιομηχανίας του θεάματος. Ακόμα κι αν διανύουν την ένατη δεκαετία της ζωής τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κλιντ Ίστγουντ που στα 86 του βρίσκεται σε μια άκρως δημιουργική περίοδο.

Το πιστοποιούν και οι ταινίες του: το "Jersey boys" που βγήκε στους αμερικανικούς κινηματογράφους μέσα στο καλοκαίρι και το "American sniper" που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2015.

Αμφότερες φέρουν την υπογραφή του και είναι τα πιο πρόσφατα πρότζεκτ με τα οποία καταπιάστηκε ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης. Παρά την προχωρημένη ηλικία του, ο Ίστγουντ συνεχίζει να ασχολείται ενεργά με την υποκριτική, τη μουσική αλλά και την πολιτική, αφού είναι ένας από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού Κόμματος.

Πώς καταφέρνει ωστόσο και παραμένει ακμαίος; "Το μυστικό μου είναι το ίδιο από το 1959 που έκανα το "Rawhide": να είμαι απασχολημένος. Ποτέ δεν άφησα τα γηρατεία να μπουν στο σπίτι" ανέφερε μιλώντας στην ισπανική "Ελ Παϊς". Και μπορεί εξωτερικά να μοιάζει καταβεβλημένος, αφού το πρόσωπό του με τις απότομες γωνίες καλύπτεται πλέον από πυκνό μούσι και από το αριστερό του αφτί δεν ακούει τόσο καλά, ωστόσο η οξυδέρκειά του είναι το ίδιο χαρακτηριστική με αυτή της νιότης του. "Εάν κάποιος σταματήσει να κοιτάει μπροστά, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνει από το να στρέψει το βλέμμα προς τα πίσω του και να πέσει στη νοσταλγία" προσθέτει.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία προβλέπεται νέα παράταση της εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή. Η τροπολογία της παράτασης για την κινητικότητα των υπαλλήλων στην αυτοδιοίκηση, κατατέθηκε προκειμένου οι νέοι Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι να έχουν τα χρονικά περιθώρια για να εκτιμήσουν τις ανάγκες των φορέων που μόλις ανέλαβαν και να αποφασίσουν για την αποδοχή ή ότι των αιτημάτων των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τρίτη παράταση που δίνεται, καθώς με τη δεύτερη πυο έληξε στις 29 Αυγούστου δεν συμπληρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός των 2.000 υπαλλήλων, ώστε μαζί με τους 980 του περασμένου Μαΐου να φτάσουν τους 3.000, που προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα.
Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, οι 4.040 θέσεις στις οποίες μπορούν να μετακινηθούν οι υπάλληλοι είναι οι εξής
Για να δείτε την εγκύκλιο για την εθελοντική κινητικότητα κάντε κλικ εδώ

Αδιαμφισβήτητα οι πνεύμονες είναι από τα σημαντικότερα όργανα για τη λειτουργία του σώματος.
Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούμε κατά μέσο όρο 20.000 εισπνοές και εκπνοές και είναι ευνόητο πως επιβαρύνονται ιδιαίτερα εξαιτίας της συσσώρευσης των βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.
Δείτε τις τροφές που βοηθούν στον καθαρισμό τους και εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους.
Σταυρανθή λαχανικά
Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.
Τροφές με καροτενοειδή
Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά που χαρακτηρίζονται από πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα, περιορίζοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.
Τροφές με Ω-3 λιπαρά οξέα
Σύμφωνα με μελέτες, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, έχουν εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις σε περιπτώσεις χρόνιου άσθματος.
Τροφές με φολικό οξύ
Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα.
Σκόρδο
Τα υψηλά επίπεδα αλισίνης έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες, να καταπολεμούν τις λοιμώξεις και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.
Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C
Ακτινίδια, πορτοκάλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λεμόνια και γκρέιπφρουτ συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή λειτουργία των πνευμόνων, με αποτέλεσμα περισσότερο οξυγόνο να φτάνει σε όλο το σώμα.
Ρόδια
Έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες ότι λόγω των υψηλών επιπέδων σε αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης όγκου.
Πηγή: onmed.gr
Η «απάτη των τροφίμων» έχει λάβει νέες διαστάσεις με την έλευση των λεγόμενων «βιολογικών προϊόντων» στην αγορά.

Καθώς τα ελεύθερα από χημικά λιπάσματα λαχανικά πωλούνται σε όλον τον κόσμο - και όχι μόνο στην Ελλάδα - πολύ ακριβότερα από τα «συμβατικά», δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που επιδιώκουν να επωφεληθούν βάζοντας απλώς την ετικέτα «βιολογικό» στη σοδειά τους χωρίς κατά τα άλλα να έχουν αλλάξει τίποτε στον τρόπο καλλιέργειάς της.

Ο εντοπισμός τέτοιου είδους πρακτικών δεν είναι εύκολος, ομάδα επιστημόνων από τη Γερμανία προσφέρει όμως μια λύση παρουσιάζοντας μια μέθοδο που είναι σε θέση να ανιχνεύει τις πραγματικά βιολογικές τομάτες από τις άλλες.

Τριπλάσιος τζίρος, διπλάσιες τιμές
Στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Agricultural and Food Chemistry», οι επιστήμονες από την Αρχή Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Βαυαρίας και το Πανεπιστήμιο του Βούρτσμπουργκ σημειώνουν ότι η ζήτηση για βιολογικά τρόφιμα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Ο τζίρος τους στην παγκόσμια αγορά έχει τριπλασιαστεί από το 2002 ως το 2011 φθάνοντας τα 48 δισ. ευρώ, ενώ οι τιμές τους φθάνουν να είναι ακόμη και διπλάσιες σε σχέση με τα προϊόντα που δεν προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες.

Μαζί με τα κέρδη αυξάνεται και η απάτη, η οποία τις περισσότερες φορές περνάει απαρατήρητη καθώς η πιστοποίηση τού αν ένα λαχανικό έχει καλλιεργηθεί με βιολογικές μεθόδους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Αυτή τη στιγμή η πιο αξιόπιστη τεχνική πιστοποίησης της «βιολογικής αυθεντικότητας» βασίζεται στην ανάλυση των σταθερών ισοτόπων στη σύσταση του αζώτου, τα αποτελέσματά της δεν είναι όμως πάντα αξιόπιστα.

Οι επιστήμονες από τη Γερμανία θέλησαν να βρουν έναν πιο «σίγουρο» τρόπο ελέγχου. Για να το επιτύχουν στράφηκαν προς την τεχνική της φασματοσκοπίας πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (NMR). Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται ήδη για την πιστοποίηση ορισμένων τροφίμων, όπως το λάδι ή το μέλι, ως τώρα όμως δεν είχε δοκιμαστεί στα λαχανικά.

Φασματοσκοπία στις τομάτες

Οι ερευνητές με επικεφαλής τη Μόνικα Χόχμαν από το Πανεπιστήμιο του Βούρτσμπουργκ εξέτασαν δύο είδη τομάτας που καλλιεργούνται στην ύπαιθρο και σε θερμοκήπια τόσο με βιολογικά όσο και με συμβατικά λιπάσματα.

Συγκέντρωσαν δείγματα από 361 φυτά επί επτά μήνες και τα ανέλυσαν με τη βοήθεια της φασματοσκοπίας NMR. Η μέθοδος αυτή προσφέρει τη δυνατότητα εξέτασης μιας πολύ μεγάλης κλίμακας χημικών, καθώς και των συστατικών που περιέχονται στη σάρκα της τομάτας (γλυκόζη, κιτρικό οξύ κ.τ.λ.).

Ετσι οι επιστήμονες κατόρθωσαν να εντοπίσουν μια σειρά χημικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις βιολογικά και συμβατικά καλλιεργημένες τομάτες (κάποιες από αυτές εμφανίζονται στο μηλικό οξύ, στην ασπαραγίνη, στη γλυκόζη και στη μονοφωσφορική αδενοσίνη). Η μέθοδός τους φάνηκε να δίνει αποτελέσματα με επιτυχία 100%.

Αν και στη μελέτη τους σημειώνουν ότι τα ευρήματά τους πρέπει να επιβεβαιωθούν περαιτέρω, η νέα μέθοδος φαίνεται πολλά υποσχόμενη και η ερευνητική ομάδα σκοπεύει να εξετάσει την εφαρμογή της και σε άλλα οπωροκηπευτικά.

ΠΗΓΗ: tovima.gr
Στις αρχές του προηγούμενου μήνα είχε πέσει για μια ώρα. Την Τετάρτη το Facebook χάθηκε από τις οθόνες των χρηστών για περίπου 15-20 λεπτά. Τελικά τι συμβαίνει με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο;

Τη στιγμή που οι φήμες οργίαζαν από τους χρήστες που εκείνη τη στιγμή χρησιμοποιούσαν τα άλλα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ένας εκπρόσωπος του Facebook έστειλε στο αμερικανικό σάιτ ΤNW την εξής δήλωση-εξήγηση του φαινομένου:

«Νωρίτερα σήμερα (σ.σ.: Τετάρτη) αντιμετωπίσαμε ένα σφάλμα. Είχε να κάνει με μια αλλαγή στη διαμόρφωση υποδομών που σύντομα κατέστησε δύσκολο στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Facebook. Ανακαλύψαμε αμέσως το θέμα και το καθορίσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν όσο το πιο δυνατόν πιο άμεση πρόσβαση. Το τελευταίο περιστατικό αντιλαμβανόμαστε πως δημιούργησε αναστάτωση και ήδη διερευνούμε τι ακριβώς συνέβη, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το Facebook θα είναι πάντα εκεί για τους ανθρώπους που το χρειάζονται», τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: techit.gr
Ακαταμάχητες στα μάτια των ανδρών φαίνονται οι γυναίκες που φοράνε κόκκινα ρούχα, υποστηρίζει νέα κινεζική μελέτη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Γουχάν, οι γυναίκες με τα κόκκινα διαθέτουν αυξημένο σεξαπίλ, ενώ παράλληλα μοιάζουν πιο «προσβάσιμες» στο αντίθετο φύλο.

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 280 ετεροφυλόφιλοι φοιτητές (άνδρες και γυναίκες). Στο πλαίσιο των πειραμάτων τους οι ερευνητές έδειξαν στους εθελοντές 32 φωτογραφίες ατόμων του αντίθετου φύλου και τους ζήτησαν να τα αξιολογήσουν βάσει της γοητείας τους. Τα εικονιζόμενα άτομα φορούσαν ρούχα μπλε, λευκού και κόκκινου χρώματος.

Το κόκκινο της επιβολής και της θηλυκότητας

Βάσει των απαντήσεων των συμμετεχόντων φάνηκε ότι οι άνδρες έτειναν να αξιολογούν ως πιο «θηλυκές» και γοητευτικές τις γυναίκες που φορούσαν κόκκινα ρούχα. Οι ίδιες γυναίκες συγκέντρωναν το υψηλότερο σκορ «θερμής» εμφάνισης η οποία απέπνεε, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, αέρα αυτοπεποίθησης.

«Το κόκκινο χρώμα φάνηκε να τονώνει την εικόνα και το σεξαπίλ των γυναικών ενισχύοντας τα θηλυκά χαρακτηριστικά του προσώπου τους» εξηγεί ο κύριος συγγραφέας της μελέτης δρ Φάνγκφανγκ Γουέν. «Επιπλέον οι άνδρες εθελοντές έτειναν να βαθμολογούν τις γυναίκες που ήταν ντυμένες στα κόκκινα ως πιο θερμές και ικανές».

Με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Evolutionary Psychology» οι ερευνητές αναφέρουν ότι το κόκκινο χρώμα για τους άνδρες συμμετέχοντες φάνηκε να αντανακλά τις σεξουαλικές προθέσεις των γυναικών «από την αρχή».

Το κόκκινο χρώμα με μέτρο φάνηκε να ενισχύει - όχι βέβαια στο ίδιο επίπεδο με τις γυναίκες - και το σεξαπίλ των ανδρών. Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί τα κόκκινα ρούχα υποδεικνύουν υψηλό κοινωνικό status, γεγονός που μπορεί να αποτελεί «μαγνήτη» για τις γυναίκες, οι οποίες εξελικτικά αναζητούν ένα ισχυρό αρσενικό για να γίνει ο πατέρας των παιδιών τους.

Παρ' όλα αυτά, οι άνδρες που το παράκαναν ως προς τα κόκκινα ρούχα φάνηκε να βγάζουν μια βίαιη και επιθετική εικόνα στο αντίθετο φύλο.

Κάνε μου σινιάλο

Πριν από περίπου έναν χρόνο μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο British Columbia, στον Καναδά, είχε δείξει ότι οι γυναίκες τείνουν να επιλέγουν ρούχα ροζ ή κόκκινου χρώματος όταν βρίσκονται σε περίοδο ωορρηξίας - όταν διανύουν, δηλαδή, τις πιο γόνιμες ημέρες του μήνα και έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα σύλληψης.

Στη μελέτη είχαν συμμετάσχει 124 γυναίκες, από τις οποίες οι επιστήμονες ζήτησαν να δηλώσουν το χρώμα των ρούχων που φορούσαν και πόσες ημέρες είχαν περάσει από την τελευταία τους περίοδο.

Διαπίστωσαν λοιπόν ότι οι γυναίκες που είχαν τη μεγαλύτερη πιθανότητα εγκυμοσύνης έτειναν να επιλέγουν ρούχα ροζ ή κόκκινου χρώματος συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν βρίσκονταν σε γόνιμες ημέρες.

Πρόσφατη δημοσκόπηση της ιστοσελίδας γνωριμιών OKCupid πάλι είχε δείξει ότι οι γυναίκες που στη φωτογραφία προφίλ τους φοράνε κόκκινα ρούχα τείνουν να λαμβάνουν περισσότερα μηνύματα θαυμαστών και να βγαίνουν περισσότερα ραντεβού σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες που χρησιμοποιούν την εν λόγω υπηρεσία.

ΠΗΓΗ: tovima.gr
Σε ποιον νεαρό ποδοσφαιριστή μπήκε «σούπερ» ρήτρα και αν πουληθεί οι Πειραιώτες θα έχουν κάνει μία φοβερή συμφωνία.

Ο Ολυμπιακός το φετινό καλοκαίρι έκανε πολλά μεγάλα deals τόσο με παίκτες που ήρθαν όσο και με αυτούς που έφυγαν, αφού τα χρήματα που ήρθαν στο Λιμάνι για τους Κώστα Μανωλά και Ανδρέα Σάμαρη είναι… εντυπωσιακά!

Οι Πειραιώτες ωστόσο κοιτάνε και το μέλλον και μάλιστα ήδη έχουν κλείσει μία φοβερή συμφωνία για έναν πιτσιρικά της ομάδας, ο οποίος έγινε ήδη «top» όνομα, αν και δεν έχει βρει ακόμα θέση στην πρώτη ομάδα. Ο λόγος για τον Κώστα Ρουγκάλα, ο οποίος δόθηκε δανεικός στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι Περαιώτες έχουν συμφωνήσει να παραχωρήσουν δανεικό τον νεαρό παίκτη στη Β’ ομάδα των «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι, μάλιστα, έχουν και οψιόν αγοράς. Αν θελήσουν δηλαδή να τον κρατήσουν μετά τον δανεισμό του, μπορούν να το κάνουν, αγοράζοντάς τον.

Μάλιστα, στο Λιμάνι έχουν βάλει και συγκεκριμένη ρήτρα στην συμφωνία, οπότε αν θέλει η Ατλέτικο να κρατήσει τον 20χρονο αμυντικό, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Η ρήτρα που υπάρχει στην συμφωνία των δύο ομάδων, είναι δύο εκατομμύρια ευρώ! Πρόκειται για τρελό νούμερο, αν σκεφτεί κανείς πως ο Ρουγκάλας δόθηκε δανεικός ενώ είχε κάνει σπουδαίες εμφανίσεις στην U-20 και είχε πάρει ματς ως δανεικός με τον Φωστήρα στην Football League.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις εμφανίσεις του Ρουγκάλα στο NextGen Series και από εκεί τους… γυάλισε. Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει τη μεγάλη ευκαιρία να κάνει το «μπαμ» στο εξωτερικό, πριν καθιερωθεί στην Ελλάδα!

http://www.4news.gr 
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Κορκ της Ιρλανδίας από την είδηση ότι αδερφός σκότωσε τα δύο δίδυμα αδέρφια του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε...

Τα εννιάχρονα δίδυμα, Tommy και Patrick O’Driscoll, βρέθηκαν μαχαιρωμένα μέχρι θανάτου στο σπίτι τους και συγκεκριμένα σε ξεχωριστά δωμάτια, ενώ το πτώμα του αδελφού τους βρέθηκε σε απόσταση 15χιλιομέτρων, σύμφωνα με την Dailymail.

Οι γονείς Thomas and Ellen O’Driscoll, είχαν κατέβει στην πόλη για ψώνια και είχαν αφήσει τον 22χρονο Jonathan στο πόδι να προσέχει τα υπόλοιπα πέντε παιδιά.

Τα πτώματα των άτυχων παιδιών βρέθηκαν από τα μικρότερα αδέρφια τους, ηλικίας 3 και 5 ετών αντίστοιχα. Οι φωνές και τα κλάματα των παιδιών ξεσήκωσαν τους γείτονες που πήγαν στο σπίτι και εκείνη ακριβώς την ώρα είδαν ένα αυτοκίνητο να φεύγει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Μετά από μία ώρα το αυτοκίνητο βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το σπίτι με το νεκρό σώμα του μεγαλύτερου αδερφού. Οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο 22χρονος αυτοκτόνησε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Jonathan, έμαθε την προηγούμενη μέρα ότι είναι υιοθετημένος και προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη για εκδίκηση.

Οι αξιωματικοί που παραμένουν στο σημείο αναφέρουν ότι η περιοχή έχει σφραγιστεί και διεξάγονται έρευνες.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Σίγουρα το σκηνικό που θα σας περιγράψουμε, θα σας είναι πολύ γνώριμο... Βρίσκεστε παρέα με φίλους και πεινάτε! Και ξαφνικά ανακύπτει το αιώνιο ερώτημα: Πίτσα ή σουβλάκια; Ό,τι και αν παραγγείλατε τελικά, γνωρίζετε ποιο έχει τις περισσότερες θερμίδες; Τις απαντήσεις δίνουν οι διατροφολόγοι.

Σουβλάκι!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, είναι από τα πιο θρεπτικά φαγητά, καθώς συνδυάζει και κρέας και λαχανικά. Σε γενικές γραμμές ένα μόνο σουβλάκι με πίτα λαδωμένη, πατάτες τηγανιτές, σος και γύρο χοιρινό μπορεί να φτάσει τις 700 θερμίδες.

Αν θέλετε, βέβαια, να τις περιορίσετε στο μισό, δηλαδή γύρω στις 300, τότε μπορείτε να επιλέξετε μία πιο light εκδοχή και συγκεκριμένα: αλάδωτη πίτα ή ολικής αλέσεως, καλαμάκι κοτόπουλο αντί για χοιρινό, ντομάτα και λαχανικά αντί για πατάτες και τζατζίκι ή μουστάρδα αντί για σος.

Πίτσα!

Συναγωνίζεται στις παρέες, σε νοστιμιά, το σουβλάκι και φυσικά όχι άδικα! Σε γενικές γραμμές, φαίνεται να έχει τις ίδιες θερμίδες με τα σουβλάκια, αν σκεφτούμε ότι 2 σουβλάκια με πίτα αντιστοιχούν σε 4 κομμάτια πίτσας.  Ενδεικτικά, ένα κομμάτι από μία πίτσα «Σπέσιαλ» μπορεί να περιέχει 380 θερμίδες.

Φυσικά, και στην περίπτωση της πίτσας, μπορείτε να καταφύγετε σε μία πιο light εκδοχή. Μικρές αλλαγές στην παρασκευή της, θα μπορούσαν να τη μετατρέψουν σε ένα υγιεινό, πολύ θρεπτικό, νόστιμο και με λίγες θερμίδες γεύμα.

Δείτε πώς θα πρέπει να προσαρμόσετε την παραγγελία σας, την επόμενη φορά!

Επιλέξτε τη σωστή ζύμη!
Προτιμάτε τη λεπτή και ακόμα καλύτερα τη ζύμη από αλεύρι ολικής αλέσεως. Η λεπτή ζύμη, όπως είναι έχει λιγότερες θερμίδες, ενώ το αλεύρι ολικής αλέσεως θα σας προσφέρει πολύτιμες βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία και φυτικές ίνες, που θα σας κάνουν να νιώθετε χορτασμένοι για μεγαλύτερο διάστημα.

Μειώστε το τυρί!
Αν το κατάστημα που παραγγέλνετε δεν διαθέτει τυρί μειωμένων λιπαρών, τότε ζητήστε να σας μειώσουν την ποσότητα του τυριού στο μισό. Η πίτσα θα παραμείνει νόστιμη, αλλά θα περιέχει πολύ λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες.

Αλλάξτε τα αλλαντικά με λαχανικά!
Τα λαχανικά έχουν πολύ λίγες θερμίδες, σχεδόν καθόλου λιπαρά και είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και νερό, ενώ προσδίδουν γεύση στην πίτσα.

Προτιμήστε τις άπαχες πρωτεΐνες!
Αντί για λουκάνικα, πεπερόνι, μπέικον ή ζαμπόν, προτιμήστε στήθος κοτόπουλου, λουκάνικο κοτόπουλου, άπαχο ζαμπόν ή ακόμη καλύτερα παραλείψτε τελείως το κρέας.

Ζητήστε να μην αλείψουν τη ζύμη με λάδι!
Για καλύτερη γεύση μπορείτε να ζητήσετε να αλείψουν τη ζύμη με σκελίδες σκόρδου πριν από το ψήσιμο.

Ζητήστε φρέσκια σάλτσα τομάτας!
Η σάλτσα από φρέσκια τομάτα έχει χαμηλότερα λιπαρά και θερμίδες, ενώ είναι πλούσια σε λυκοπένιο, που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

http://www.thestival.gr
Σε ποινές φυλάκισης....εκατοντάδων ετών, καταδίκασε το Εφετείο Ηρακλείου τέσσερις δουλέμπορους - από Τουρκία και Συρία - οι οποίοι... τον Ιούλιο του 2013 μετέφεραν 138 μετανάστες απο την Τουρκία στην Ιεράπετρα.

Αναλυτικότερα, το δικαστήριο καταδίκασε τον 42χρονο κυβερνήτη και τον 31χρονο συγκυβερνήτη του σκάφους σε ποινή κάθειρξης 5 ετών - στον καθένα - για κάθε μετανάστη που μετέφεραν, με το ύψος της συνολικής ποινής να ανέρχεται τελικά στα 142 χρόνια και δύο μήνες.

Όμως κατα συγχώνευση η τελική ποινή είναι 25 έτη φυλάκισης στον καθένα.

Επίσης τα δύο μέλη του πληρώματος, ηλικίας 48 και 25 ετών, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 3 ετών για κάθε μετανάστη.

Η συνολική ποινή που τους επιβλήθηκε ανέρχεται στα 140 έτη και δύο μήνες, από την οποία θα εκτίσουν 10 έτη και 2 μήνες ο καθένας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Με νέο ομοσπονδιακό τεχνικό τον Κλάουντιο Ρανιέρι, η Εθνική Ελλάδας ξεκινά την προσπάθειά της για το Euro 2016, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση κόντρα στην αντίστοιχη της Ρουμανίας, με τον Ιταλό προπονητή να σκέφτεται διάφορα συστήματα, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα χτίσει την ομάδα του.

(4-4-1-1) Με Σαμαρά σε ελεύθερο ρόλο

Με τον Ορέστη Καρνέζη να παίρνει τα γάντια του βασικού, και την αμυντική τετράδα σταθερά αποτελούμενη από τους Τοροσίδη - Παπασταθόπουλο - Μανωλά - Χολέμπας. Σάμαρης και Ταχτσίδης φαίνεται ότι θα αναλάβουν τον ανασταλτικό χώρο του κέντρου, όντας τα δύο αμυντικά χαφ.

Σε ο,τι αφορά το χώρο του κέντρου από τη μέση και μπροστά ο Κλάουντιο Ρανιέρι, προσανατολίζεται στο να δώσει φανέλα βασικού στους Κονέ και Χριστοδουλόπουλο όσον αφορά τη δεξιά και αριστερή πτέρυγα αντίστοιχα.

Ο Σαμαράς θα κινείται πίσω από τον επιθετικό, αναλαμβάνοντας ένα ιδιότυπο δημιουργικό και επιθετικό ρόλο. Στην κορυφή της επίθεσης, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Αθανασιάδης με αουτσάιντερ τον Κώστα Μήτρογλου. Είναι ένα κλασικό 4-4-1-1 με τον Σαμαρά, όπως είπαμε, να είναι λίγο πιο ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό κορυφής.

(4-2-3-1) Το plan B

Καρνέζης και άμυνα δεν αλλάζουν, πανομοιότυπα όπως και στο προηγούμενο σύστημα. Σάμαρης και Ταχτσίδης συνεχίζουν να επιτηρούν το χώρο των αμυντικών χαφ, ενώ μπροστά τους έχουν μία τριάδα.

Σαλπιγγίδης και Σαμαράς, είναι σύμφωνα με αυτό το σχέδιο στα άκρα, ο δημιουργικός ρόλος ανατίθεται στον Παναγιώτη Κονέ, ενώ ο Αθανασιάδης συνεχίζει να είναι το φαβορί, σε ο,τι έχει να κάνει με τον επιθετικό που θα βρίσκεται στην κορυφή και τον Μήτρογλου να παραμένει το αουτσάιντερ στη μάχη για τη βασική ενδεκάδα.

Ουσιαστικά μοιάζει ένα σύστημα πολύ πιθανό, για τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην αντίστοιχη της Ρουμανίας.

(4-3-3) Με έναν "κόφτη"

Δεν διαφέρει εξαιρετικά από αυτό που χρησιμοποιούσε κατά καιρούς ο Φερνάντο Σάντος, κατά τη διάρκεια της θητείας ως ομοσπονδιακός προπονητής. Καρνέζης κάτω από τα γκολπόστ, Τοροσίδης - Παπασταθόπουλος - Μανωλάς - Χολέμπας απαρτίζουν την αμυντική τετράδα.

Ο Σάμαρης θα είναι μόνος του σε θέση κλασσικού εξαριού, έχοντας μπροστά του τους Κονέ (με αουτσάιντερ τον Μάνταλο) και τον Ταχτσίδη. Σαλπιγγίδης στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, Σαμαράς στην αριστερή και Αθανασιάδης στην κορυφή αυτής.

(3-5-2) Έτσι θα παίζει στο μέλλον

Σε αυτό το εναλλακτικό σχέδιο, ο Καρνέζης είναι στο τέρμα και η άμυνα αποτελείται πλέον από τριάδα. Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Κ. Παπαδόπουλος, έχοντας ως προωθημένα φουλ - μπακ τους Τοροσίδη και Χολέμπας. Σάμαρης και Ταχτσίδης στα αμυντικά χαφ, ενώ ο Κονέ θα βρίσκεται μπροστά τους.

Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Σαμαρά και Μήτρογλου με αουτσάιντερ για τη θέση του δεύτερου τον Σαλπιγγίδη. Δε φαίνεται να είναι ο βασικός προσανατολισμός του Ιταλού τεχνικού, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.

http://www.thestival.gr
Πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε ότι υπάρχει ένα εκχύλισμα το οποίο επιταχύνει την απώλεια βάρους κατά 43% και περιορίζει το αίσθημα της πείνας κατά 95%;

Δεν πρόκειται για κάποιο νέο εμπορικό προϊόν, αλλά για τη νέα ανακάλυψη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι επιστήμονες συνεργάστηκαν με 38 υπέρβαρες γυναίκες για χρονικό διάστημα 3 μηνών.

Οι μισές γυναίκες λάμβαναν κάθε πρωί 5 γραμμάρια από το συγκεκριμένο εκχύλισμα, ενώ οι άλλες μισές ένα placebo. Όπως εξηγούν οι επιστήμονες δεν γνώριζαν τι έπαιρναν, ωστόσο τους είχαν δοθεί οδηγίες να ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή και να μην κάνουν δίαιτα.

Όπως διαπιστώθηκε, το εκχύλισμα από σπανάκι που περιέχει μεμβράνες από πράσινα φύλλα, ιδιαίτερα όταν λαμβάνεται το πρωί, μειώνει αποδεδειγμένα την έντονη επιθυμία για φαγητό (οι ειδικοί την ονομάζουν ηδονική πείνα), ελέγχοντας την όρεξη και επιταχύνοντας την απώλεια βάρους, λόγω αυξημένων καύσεων.

Τα αποτελέσματα

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσες από τις συμμετέχουσες λάμβαναν το εκχύλισμα έχασαν κατά το χρονικό διάστημα της δοκιμής 5 κιλά, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες που έχασαν 3,5 κιλά.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, το σπανάκι και συγκεκριμένα οι μεμβράνες από τα φύλλα του καθυστερούν τη διαδικασία της πέψης, με αποτέλεσμα να προκύπτει ο χρόνος που απαιτείται ώστε να εκκριθούν οι ορμόνες που «ενημερώνουν» τον εγκέφαλο ότι έχει επέλθει ο κορεσμός.

http://www.onmed.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!