Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014


Γονείς αναμένεται να γίνουν στα τέλη του καλοκαιριού οι Εύα Μέντες και Ράιαν Γκόσλινγκ, καθώς όπως μεταδίδει ο διεθνής Τύπος, η Αμερικανίδα ηθοποιός βρίσκεται στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της.
Το διάσημο ζευγάρι φαίνεται ότι κατάφερε να κρύψει καλά την προσωπική του ζωή, αφήνοντας τα tabloids να αναρωτιούνται πώς δεν έχουν συλλάβει εδώ και τόσο καιρό με το φωτογραφικό τους φακό την εγκυμονούσα ηθοποιό.
Πάντως, οι μάνατζερ του 33χρονου Καναδού ηθοποιού και της 40χρονης κουβανικής καταγωγής συντρόφου του δεν έχουν επιβεβαιώσει, ούτε διαψεύσει τις φήμες, με μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα να επικαλούνται πληροφορίες που διέρρευσαν από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του ζευγαριού.
Ο ξανθομάλλης Γκόσλινγκ και η μελαχρινή Μέντες είναι ζευγάρι από το 2011, όταν γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «The Place Beyond the Pines».
naftemporiki.gr
Η Έλενα Παπαρίζου δημοσίευσε μια φωτογραφία της στην οποία καπνίζει και τόνισε πως προσπαθεί να κόψει αυτή την κακή συνήθεια!

Η ίδια έγραψε: "Η Παπαρίζου με τις τσιγαρουκλες της!"
Έτσι μου λέει ο παραγωγός μου που τράβηξε τη φωτό στα διαλείμματα απ' τα γυρίσματα του κλιπ.
Αρκετοί Fans την σχολίασαν με αγάπη για μένα, λόγω του τσιγάρου και πολύ καλά έκαναν τα παιδιά!
Ένας απ' αυτους στη Μαδρίτη, έγραψε στα Ισπανικά :
"Μα δεν ξέρεις Έλενα πως το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την Υγεία;"
Φυσικά και το ξέρω! Πολύ καλά, και μακάρι να μην είχα καπνίσει ποτέ στη ζωή μου! Ίσως ακούγεται σα να χάνω μια μάχη, αλλά προς το παρόν δηλώνω αδυναμία να το κόψω. Ειδικά μέσα στο καλοκαίρι... Προς το παρόν!
Είναι όμως σίγουρο πως αν είχα σήμερα ένα παιδί πχ 13-14 ετών, θα έκανα τα ΠΑΝΤΑ για να μην καπνίσει ΠΟΤΕ!
Με τον κλασσικό αθλητισμό, τα σπoρ και δημιουργικές δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο του.
Οπως η μουσική που γεμίζει τη ζωή μας."
Δεν πρόκειται για ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για ένα αληθινό «πρότζεκτ» το οποίο προβλέπει την ασύρματη φόρτιση των ηλεκτρικών μοντέλων σε χρόνο ντε-τε και χωρίς τη χρήση καλωδίων! Το συγκεκριμένο «πρότζεκτ» το ετοιμάζει η BMW, η οποία θέλει να κάνει την ζωή των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων ακόμη πιο εύκολη. Το εν λόγω σύστημα αποτελείται από μια πλακέτα, η οποία θα βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα πχ ενός πάρκινγκ. Το δεύτερο στοιχείο του συστήματος είναι ένα πηνίο-δέκτης που θα είναι τοποθετημένος στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

Μόλις πλησιάζει το αυτοκίνητο στην πλακέτα και όταν ο πομπός και ο δέκτης έρχονται σε κοντινή απόσταση, τότε θα ξεκινά και η φόρτιση του οχήματος μέσω μαγνητικών κυμάτων. Η BMW αναφέρει ότι ο χρόνος φόρτισης θα είναι ταχύτατος ( ακόμη και σε σχέση με τον ταχυφορτιστή). Υπολογίζεται ότι το 90% των μπαταριών θα φορτίζονται το λιγότερο από τρεις ώρες. Στο μέλλον, τα σχέδια της BMW προβλέπουν την παρακολούθηση της φόρτισης μέσω smartphones, χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να πηγαίνει στο αυτοκίνητο και να βλέπει στο ταμπλό την εξέλιξη αυτής.
tanea.gr
1. Μετακινούνται με το ποδήλατο σε μια πόλη που δεν έχει μισό ποδηλατόδρομο, που απαγορεύεται να παίρνεις το ποδήλατό σου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και που η ατμόσφαιρά της δεν ενδείκνυται για ποδηλάτες χωρίς αντιασφυξιογόνο μάσκα.

2. Κάνουν τζόγκινγκ στο δρόμο και στους γύρω λόφους. Αδιαφορώντας για το καυσαέριο, τα «επικίνδυνα» μονοπάτια και για τους διαδρόμους με τις TV στα γυμναστήρια.

3. Γεμίζουν τα μπαλκόνια τους με λουλούδια και φυτά όσο μικρά και αντισυμβατικά και αν είναι.

4. Πετάνε τα σκουπίδια στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, αν και γνωρίζουν πως ο προορισμός των απορριμμάτων είναι περισσότερο άγνωστος παρά ανακυκλώσιμος.

5. Συνεχίζουν να αράζουν σε πλατείες, παγκάκια, πεζούλια, ελεύθερους χώρους, παρόλο που αυτοί είναι εγκαταλειμμένοι και βρώμικοι.

6. Παίζουν μπάσκετ και ποδόσφαιρο σε εξαθλιωμένα γήπεδα. Όπως παλιά!

7. Αρπάζουν κάθε ευκαιρία τις Κυριακές και τις γιορτές και να χρησιμοποιούν όποια άπλα μπορούν με σκοπό να ψήσουν κάνα κοψίδι στη σχάρα. Αφού δεν ζούμε σε κηπούπολη, κήπος είναι το πεζοδρόμιό μου. Και μετά μοσχοβολούν οι γειτονιές όχι βασιλικό και ασβέστη, αλλά λουκάνικο και παϊδάκι.

8. Ψαρεύουν σε μέρη όπως λιμάνια, προβλήτες και ιχθυόσκαλες, που το τοπίο και η θάλασσα μόνο κατάλληλα δεν είναι. Περικυκλωμένοι από εργοστάσια περνούν την ώρα τους με το καλάμι τους, ρίχνοντας δόλωμα για να ξεγελάσουν ψάρια κασκαντέρ που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα κολυμπώντας στο πιο βρώμικο κομμάτι του Σαρωνικού.

9. Βγαίνουν έξω με τη σκούπα και το λάστιχο και καθαρίζουν τον περιβάλλοντα χώρο τους.

10. Περπατάνε στα ιδιόρρυθμα πεζοδρόμια αυτής της πόλης.

11. Ταΐζουν πάσης φύσεως αδέσποτο. Από σκυλί μέχρι περιστέρι. Πιο συγκινητικοί αυτοί που τα μαζεύουν κιόλας και σου σπάνε μετά τα νεύρα, κάνοντας συνέχεια την ίδια ερώτηση: «Μήπως θες ένα πολύ γλυκό κουτάβι που βρήκα προχθές στο άλσος;».

http://www.4news.gr 
Η Τζέιν Χιούι έμεινε κατάπληκτη όταν στην οικεία της στο Κίνγκστον της Πενσυλβάνια έφτασε μια επιστολή με την οποία οι αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες καλούσαν τον Μπερτ Χιούι να εγγραφεί ώστε να καταταγεί στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η έκπληξη της Χιούι ήταν απολύτως δικαιολογημένη καθώς οι αμερικανικές υπηρεσίες καλούσαν στις «επάλξεις» τον παππού του συζύγου της ο οποίος είχε γεννηθεί τον προ-προηγούμενο αιώνα, είχε ήδη υπηρετήσει στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, από την έναρξη του οποίου αυτό το καλοκαίρι συμπληρώνονται 100 χρόνια, και βεβαίως είχε αποβιώσει πλήρης ημερών το 1995. «Είναι αστείο και από αυτά τα πράγματα που είναι αξιολύπητα», είπε η Τζέιν Χιούι

Τα ονόματα του Μπετ Χιούιν και άλλων 14.000 ανδρών από την Πενσυλβάνια οι οποίοι γεννήθηκαν την περίοδο από το 1893 έως το1897 κλήθηκαν στις τάξεις του στρατού εξαιτίας ενός σφάλματος στον υπολογιστή κωδικοποίησης του υπουργείου Μεταφορών της Πενσυλβάνια, το οποίο ανταλλάσσει πληροφορίες με την στρατολογία μέσω των αδειών οδήγησης και καλεί τους στρατεύσιμους ηλικίας 18 έως 25 ετών σε περιόδους πολέμου. Για λάθος που δεν θα επαναληφθεί δικαιολογήθηκαν οι κρατικές υπηρεσίες της πολιτείας.

Το λάθος συνέβη όταν ένας χειριστής υπολογιστή έβαλε στα δεδομένα τους αριθμούς «93-97» αντί του σωστού «1993 – 1997». Ετσι, ο υπολογιστής καταχώρησε στη βάση δεδομένων όλα τα ονόματα των ανδρών που γεννήθηκαν τόσο το 1993-1997 όσο και το 1893-1897.
tanea.gr
Τοποθετήθηκαν προσωρινά οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης στα τμήματα τροχαίας και τα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης και ήδη άρχισαν να βγαίνουν στους δρόμους της πόλης, κάνοντας εμφανή την παρουσία τους, χωρίς όμως να έχουν αρμοδιότητες και δυνατότητα πραγματικού ελέγχου. Προς το παρόν περιορίζονται να κάνουν παρατηρήσεις σε παραβάτες, να συνοδεύουν τροχονόμους και αστυνομικούς στους ελέγχους και τις περιπολίες τους και να… σφυρίζουν για να απομακρυνθούν τα διπλοπαρκαρισμένα.
Ακόμη και με τον… άτυπο προς το παρόν ρόλο τους όμως, προκαλούν… φόβο και φαίνεται η παρουσία τους να λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επίδοξους παραβάτες.
Από τα 176 άτομα της πρώην δημοτικής αστυνομίας, οι 30 ανήκαν στις λεγόμενες εξαιρέσεις (πολύτεκνοι κτλ.) κι αυτοί επέστρεψαν σε διοικητικές θέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης. Ένδεκα απολύθηκαν οριστικά (ανήκουν στους συνολικά 226 από όλη τη χώρα), πολλοί τοποθετήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα εκτός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης, άλλοι πήγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, άλλοι στις φυλακές και τελικά από τη διάλυση της υπηρεσίας, μόλις 20 πήγαν στην Τροχαία και 35 στα αστυνομικά τμήματα που καλύπτουν το δήμο (Λευκού Πύργου, Πλατείας Δημοκρατίας, Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, Τούμπας – Τριανδίας, Χαριλάου, Ανάληψης).
Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος για ζητήματα δημόσιας τάξης του δήμου Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Κιοσέογλου, «με τα 11 άτομα που απολύθηκαν λύσαμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας… Τι να πω; Πάντως, ακόμη και η παρουσία αυτών των 55 ανθρώπων μπορεί να φέρει αποτελέσματα σε ό,τι αφορά στην αστυνόμευση στην πόλη. Αν λειτουργήσουμε συνδυαστικά και σε συνεργασία με τις δικές μας ελεγκτικές υπηρεσίες, την Τροχαία και τα αστυνομικά τμήματα, θα κατορθώσουμε να πετύχουμε μια καλύτερη εικόνα της πόλης συνολικά σε σχέση με σήμερα».
Ο κ. Κιοσέογλου έκανε λόγο για «προχειροδουλειά» σε σχέση με τη μη έκδοση του προεδρικού διατάγματος για τις αρμοδιότητες των πρώην δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι προς το παρόν δεν έχουν δικαίωμα ούτε να κόψουν κλήσεις, ούτε να επιβάλουν το νόμο, παρά μόνο να λειτουργήσουν προληπτικά και αποτρεπτικά.
Όπως έλεγαν οι αστυνομικοί, «προς το παρόν μας συνοδεύουν στις περιπολίες και βοηθούν όπως μπορούν, στην παράνομη στάθμευση, στην απομάκρυνση καταληψιών, στο παρεμπόριο, στις περιπολίες κτλ.».
Διευκρίνιζαν ωστόσο ότι υπάρχουν, εκτός της μη έκδοσης προεδρικού διατάγματος για τις αρμοδιότητες που τους δένει τα χέρια, μια σειρά από ζητήματα, όπως η εκπαίδευσή τους ή ακόμη και η αποδοχή τους από τους αστυνομικούς…
Ο κ. Κιοσέογλου τονίζει ότι «ακόμη και η σημερινή μη ξεκαθαρισμένη κατάστασή τους σε σχέση με τις αρμοδιότητες κάτι προσφέρει. Μετράει ο… φόβος περισσότερο από την καταστολή».
Οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί έγιναν αμέσως αντιληπτοί από τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη τους έξοδο στους δρόμους, καθώς φορούν την παλιά στολή τους, με το σήμα πλέον της ΕΛΑΣ.
voria.gr
Ήταν κάποτε ένα παιδί και ήθελε να πάρει ένα παπαγάλο, και μάζευε λεφτά. Kάποια στιγμή ανοίγει τον κουμπάρα του, βρίσκει τριάντα ευρώ. Πάει στο κατάστημα με τα κατοικίδια και λέει:

- "Θέλω ένα παπαγάλο μεγάλο και να μιλάει."

Απαντάει λοιπόν η πωλήτρια του καταστήματος:

- "Έχουμε ένα και κάνει εξήντα ευρώ."

Το παιδί δεν είχε και άρχισε να κλαίει. Το λυπήθηκε η πωλήτρια και του λέει:

- "Πήγαινε στο μπουρδέλο δίπλα και θα του δώσουν τσάμπα τον παπαγάλο τους."

Έτσι λοιπόν πάει τον παίρνει. Τον πάει σπίτι και βλέπει ο παπαγάλος το σπίτι και λέει:

- "Aλλάξαμε μπουρδέλο."

Mετά περνάει η μητέρα του παιδιού και λέει ο παπαγάλος:

- "Aλλάξαμε μπουρδέλο αλλάξαμε και τσατσά."

Mετά περνάνε οι αδερφές του και λέει ο παπαγάλος:

- "Aλλάξαμε μπουρδέλο, αλλάξαμε τσατσά, αλλάξαμε και πουτάνες."

Kαι μετά περνάει ο πατέρας του και ο παπαγάλος λέει:

- "Aλλάξαμε μπουρδέλο, αλλάξαμε τσατσά, αλλάξαμε πουτάνες, μα ο κυρ Σταμάτης τακτικός πελάτης."
Παρόμοιο μοτίβο δραστηριότητας όπως αυτό των ονείρων, εμφανίζει ο ανθρώπινος εγκέφαλος σε ένα «ταξίδι» με ψυχεδελικά ναρκωτικά, όπως το LSD και τα μαγικά μανιτάρια.

Οι συγκεκριμένες ουσίες μπορούν να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, όμως ελάχιστα είναι γνωστά για το τι συμβαίνει στη φυσιολογία του εγκεφάλου.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Human Brain Mapping, οι ερευνητές εξέτασαν τις επιδράσεις στον εγκέφαλο της ψιλοκυβίνης, της ψυχεδελικής ουσίας που περιέχουν τα «μαγικά» μανιτάρια, χρησιμοποιώντας δεδομένα από εγκεφαλογραφήματα εθελοντών στους οποίους είχε γίνει ένεση με την ουσία αυτή.

Ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Enzo Tagliazucchi, από το Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Γερμανίας σημείωσε πως "Ένας καλός τρόπος για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος, είναι να διαταραχθεί το σύστημα με ένα συγκεκριμένο και καινούριο τρόπο.

Τα ψυχεδελικά ναρκωτικά κάνουν ακριβώς αυτό, με αποτέλεσμα να αποτελούν ισχυρά εργαλεία για να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν η συνείδηση είναι βαθύτατα τροποποιημένη".

Τα «μαγικά» μανιτάρια φυτρώνουν μόνα τους σε όλο τον κόσμο και έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως από τους αρχαίους χρόνους για θρησκευτικές τελετές, αλλά και για αναψυχή.

Βρετανοί ερευνητές διερευνούν τις δυνατότητες της ψιλοκυβίνης να ανακουφίσει σοβαρές μορφές κατάθλιψης σε άτομα που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες, και πειράματα σε πρώιμα στάδια έδωσαν ήδη, κάποια θετικά αποτελέσματα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν θετικά αποτελέσματα σε δοκιμές με MDMA, μια καθαρή μορφή του «έκσταση», στη θεραπεία μετα-τραυματικού στρες.

Κατάσταση ονείρου

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν ψυχεδελικά φάρμακα συχνά αναφέρονται σε «διευρυμένη συνείδηση», ζωηρή φαντασία και κατάσταση ονείρου.

Για τη διερεύνηση της βιολογικής βάσης αυτών των εμπειριών, η ομάδα του δρ. Tagliazucchi ανέλυσε στοιχεία απεικόνισης του εγκεφάλου από 15 εθελοντές οι οποίοι έλαβαν ενδοφλεβίως ψιλοκυβίνη, και υποβλήθηκαν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία (fMRI).

Κατά την εξέταση με ψιλοκυβίνη ή με εικονικό φάρμακο οι ερευνητές παρατήρησαν διακυμάνσεις των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα, που παρακολουθούν τα επίπεδα δραστηριότητας στον εγκέφαλο.

Διαπίστωσαν ότι με την ψιλοκυβίνη, η δραστηριότητα στο πιο πρωτόγονο δίκτυο του εγκεφάλου, που συνδέεται με την συναισθηματική σκέψη έγινε πιο έντονη, με πολλά τμήματα του δικτύου - όπως ο ιππόκαμπος και ο πρόσθιος φλοιός – να είναι ενεργά την ίδια στιγμή, όπως συμβαίνει όταν οι άνθρωποι ονειρεύονται.

Διαπίστωσαν επίσης ότι οι εθελοντές με την ψιλοκυβίνη είχαν πιο αποσπασματικές και ασυντόνιστες δραστηριότητες στο δίκτυο του εγκεφάλου που συνδέεται με υψηλού επιπέδου σκέψεις.

«Οι άνθρωποι συχνά περιγράφουν τη λήψη ψιλοκυβίνης, όπως την δημιουργία μας ονειρικής κατάστασης και για πρώτη φορά τα ευρήματά μας, έδειξαν τη φυσιολογία της εμπειρίας αυτής στον εγκέφαλο», δήλωσε ο Ρόμπιν Carhart-Harris του Τμήματος Ιατρικής του Imperial College του Λονδίνου, ο οποίος εργάστηκε επίσης για η μελέτη.

Και πρόσθεσε: «Γοητεύτηκα από τις ομοιότητες μεταξύ της εγκεφαλικής δραστηριότητας σε μια ψυχεδελικό κατάσταση και της εγκεφαλικής δραστηριότητας του ονείρου κατά τη διάρκεια του ύπνου, ιδίως τη στιγμή που και οι δύο δραστηριότητες αφορούν τις πρωτόγονες περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τα συναισθήματα και τη μνήμη».

ΠΗΓΗ: iatronet.gr
Η FIFA απέβαλε από τους κόλπους της τη Νιγηρία λόγω κυβερνητικής ανάμειξης στα του ποδοσφαίρου

Αμείλικτη σε ό,τι αφορά την προστασία του αυτοδιοίκητου στο ποδόσφαιρο είναι η FIFA και το απέδειξε για πολλοστή φορά. Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου απέβαλε από τους κόλπους της τη Νιγηρία, λόγω ανάμειξης της κυβέρνησης στα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα όλο το ΔΣ της ομοσπονδίας απομακρύνθηκε με κυβερνητική απόφαση και στη θέση του τοποθετήθηκε ένας εκλεκτός του κράτους.
Η ποινή αυτή σημαίνει πως οι ομάδες της Νιγηρίας, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, δεν μπορούν να συμμετέχουν σε καμία διεθνή διοργάνωση.

http://peiraxtiri.gr
Στην πρόσληψη 550 μόνιμων υπαλλήλων από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ πρόκειται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πρόκειται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των δήμων σε όλη τη χώρα, καθώς το προηγούμενο διάστημα πολλοί από τους υπαλλήλους αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την κατανομή από τις προσλήψεις του 2014 με βάση τον κανόνα 1 προς 10,  το υπουργείο Εσωτερικών δικαιούται 799 υπαλλήλους, και έχει ήδη προσλάβει 250.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι σχετικές συνεννοήσεις με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνεχίζονται προκειμένου να ξεκινήσει το συντομότερο η διαδικασία.
Η σύγχρονη εποχή των ταχύτατων επικοινωνιών και των υπολογιστών προσφέρει απίστευτες ευκολίες όχι μόνο στη δουλειά μας αλλά και στην καθημερινότητά μας...


Όμως πέρα από τις λίστες με τα ΠΡΕΠΕΙ υπάρχουν και οι απαγορευτικές λίστες με τα ΜΗ. Μια τέτοια λίστα μάς υπενθυμίζει όλα όσα μπαίνουν εμπόδιο σε μια παραγωγική και αποδοτική ζωή.

Ο επιχειρηματίας και πετυχημένος συγγραφέας Τιμ Φέρις υποστηρίζει ότι αρκετές μοντέρνες συνήθειες μας στερούν χρόνο και ενέργεια, γι' αυτό και πρέπει να τις βγάλουμε από τη ζωή μας.
Δείτε μερικές από αυτές.

1. Απαντάμε στο τηλέφωνο όταν ο αριθμός είναι άγνωστος

Η διακοπή χαλάει τη συγκέντρωσή μας και μάλιστα η συζήτηση που θα ακολουθήσει είναι πιο πιθανό να μας κοστίσει χρόνο παρά να μας προσφέρει κάτι θετικό. Είναι προτιμότερο να καλέσουμε εμείς αργότερα ή να ακούσουμε το φωνητικό μήνυμα που θα αφήσει αυτός που μας καλεί.

2. Στέλνουμε e-mail νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ

Το πρώτο μπορεί να μπει εμπόδιο στη λίστα με τις προτεραιότητές μας ή στα σχέδια που έχουμε κάνει για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ το δεύτερο μπορεί να μας χαλάσει τον ύπνο.

3. Δουλεύουμε περισσότερο αλλά δεν έχουμε χρόνο

Προσπαθώντας να αντισταθμίσουμε το βουνό των υποχρεώσεων με περισσότερες ώρες δουλειάς, καταλήγουμε να σπαταλάμε περισσότερη ενέργεια με χειρότερα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τον Φέρις, η λύση βρίσκεται στις προτεραιότητες. Η ζωή μας θα γίνει πολύ πιο εύκολη εάν διεκπεραιώνουμε πρώτα τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις.

4. Παραμένουμε συνδεδεμένοι 24 ώρες το 24ωρο

Τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα πρέπει να αφήνουμε κατά μέρος κινητά και υπολογιστές. Όσο πιο δύσκολο μας φαίνεται να το κάνουμε, τόσο περισσότερο ανάγκη το έχουμε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Με αφορμή ότι πελάτες τραπεζών εξακολουθούν να δέχονται παραπλανητικά μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και οι τράπεζες μέλη της, παράλληλα με τα μέτρα ασφαλείας που οι ίδιες οι τράπεζες λαμβάνουν, υπενθυμίζουν ξανά και συνιστούν προς όλους τους πελάτες της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής τα εξής:
-Μην αποκαλύπτετε ποτέ και σε κανέναν τους προσωπικούς σας κωδικούς. Σε περίπτωση που υποπτεύεστε διαρροή του κωδικού πρόσβασής σας επικοινωνήστε άμεσα με την Τράπεζά σας.
-Αγνοήστε «ύποπτα» e-mail με τα οποία σας ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός λογαριασμού, μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κ.α.) ή περιέχουν συνδέσμους (links) σε «άγνωστες» ιστοσελίδες. Οι Τράπεζες δεν πρόκειται για κανένα λόγο να σας ζητήσουν τα προσωπικά σας στοιχεία μέσω e-mail ή τηλεφώνου. Για το λόγο αυτό να διαγράφετε τα e-mail αυτά ως πλαστά και να αγνοείτε αντίστοιχες πιθανές τηλεφωνικές κλήσεις.
-Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στη σωστή διεύθυνση της τράπεζάς σας. Μην συνδεθείτε ποτέ με την ιστοσελίδα της τράπεζάς σας μέσω εξωτερικού συνδέσμου (link) που σας παρέχει κάποιος τρίτος και ιδιαίτερα μέσω e-mail. Βεβαιωθείτε ότι στην ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής της Τράπεζάς σας εμφανίζεται το εικονίδιο με το «λουκέτο» μέσω του οποίου μπορείτε ανοίγοντας το με διπλό κλικ, να επιβεβαιώσετε ότι βρίσκεστε στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζάς σας.
-Ρυθμίστε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και το πρόγραμμα antivirus που χρησιμοποιείτε, ώστε να ενημερώνονται αυτόματα. Αν δε γνωρίζετε πως να το κάνετε συμβουλευτείτε τον προμηθευτή του υπολογιστή σας.
aftodioikisi.gr
Δεν είναι οι τουαλέτες, όπως υποδεικνύει η κοινή λογική... Ούτε και ο κοινόχρηστος χώρος της αίθουσας αναμονής. Είναι το ασανσέρ του νοσοκομείου.

Μια ομάδα γιατρών στο Τορόντο του Καναδά εξέτασε τις αποικίες βακτηρίων σε 120 κουμπιά ασανσέρ και 96 τουαλέτες σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το onmed, πήραν δείγματα από τα κουμπιά μέσα στο ασανσέρ αλλά και έξω από αυτό, καθώς και από τα χερούλια εσωτερικά και εξωτερικά της τουαλέτας.

Το ποσοστό που αντιστοιχούσε στη συχνότητα εμφάνισης των βακτηρίων στο ασανσέρ ξεπερνούσε το 60%, ενώ για τις τουαλέτες ήταν μικρότερο από 45%.

Τα βακτήρια που εντοπίστηκαν χαρακτηρίζονται από χαμηλή παθογένεια, κάτι που σημαίνει ότι μια πιθανή λοίμωξη δε θα είναι σοβαρή.

http://www.thestival.gr
Την πρόσληψη 1.500 πτυχιούχων (από τους οποίους έχουν ήδη κατανεμηθεί οι 203) που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2006 μέχρι σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σε πρώτη φάση ξεκινάει η διαδικασία για τη συμπλήρωση 791 θέσεων σε υπουργεία από πτυχιούχους που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2006 έως σήμερα.
Παράλληλα, ο χάρτης των προσλήψεων πτυχιούχων για το 2014 συμπληρώνεται με την τοποθέτηση 22.000-24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της χώρας από το φθινόπωρο, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά από τις συνταξιοδοτήσεις και τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.
Συνολικά οι προσλήψεις μονίμων και έκτακτων πτυχιούχων στο στενό πυρήνα του δημόσιου τομέα θα ξεπεράσουν τις 25.000 τη φετινή χρονιά.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο των αδιόριστων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, Δημήτρη Χαρίτο, όπου ανακοίνωσε την εκκίνηση της διαδικασίας για την πρόσληψη 791 ατόμων από τους επιτυχόντες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης μέσω του ΑΣΕΠ.

Πηγή: Έθνος
Ο αμυντικός της Γερμανίας, Ματς Χούμελς, αποκάλυψε ότι στο ημίχρονο του ματς με την Βραζιλία,
με το σκορ στο 5-0 υπέρ τους, οι παίκτες της Νασιονάλμαντσαφτ είχαν συμφωνήσει ότι πρέπει να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να μην ταπεινώσουν περισσότερο τους Βραζιλιάνους.

«Στο ημίχρονο ξεκαθαρίσαμε ότι πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να μην προσπαθήσουμε να τους ταπεινώσουμε. Πρέπει να δείχνεις σεβασμό στον αντίπαλο και  εμείς το κάναμε αυτό καθώς δεν χρειάστηκε να κάνουμε κόλπα ή κάτι τέτοιο. Είναι σημαντικό που κάναμε το παιχνίδι μας για 90 λεπτά», είπε ο 25χρονος παίκτης της Ντόρτμουντ.

Για το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι και έφτασε στο 7-1 τόνισε: «Μετά το δεύτερο γκολ που πετύχαμε, οι Βραζιλιάνοι αποδιοργανώθηκαν. Εμείς δεν χάσαμε καμία ευκαιρία μέχρι να φτάσουμε στο 5-0 κάτι που δεν συμβαίνει συχνά».

Ο Χούμελς παρά το πρόβλημα στο γόνατο που αντιμετώπισε στον ημιτελικό θα δώσει κανονικά το παρών στον τελικό της Κυριακής και δήλωσε αναφορικά μ'αυτό το ματς: «Θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Ξέρουμε πόσο δύσκολος θα είναι ο τελικός. Θα γίνει σίγουρα σκληρή μάχη και γνωρίζουμε καλά πως αν χάσουμε την Κυριακή, ό,τι συνέβη στον ημιτελικό δεν θα έχει αξία».

http://www.seleo.gr
Kατά την αγορά του λογισμικού θα πρέπει να προσέχετε έτσι ώστε να μην πέσετε θύμα απάτης. Για παράδειγμα όταν η τιμή πώλησης ενός προγράμματος ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, τότε θα πρέπει να υποπτευθείτε ότι μπορεί να πρόκειται για πειρατικό λογισμικό.
Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χρήση πειρατικού λογισμικού συνεπάγεται τους ακόλουθους τεχνικούς κινδύνους:
• Μεγαλύτερη έκθεση στους ιούς και κακόβουλο λογισμικό
• Κίνδυνος απώλειας δεδομένων ή καταστροφής αρχείων και συστήματος
• Έλλειψη εγγυήσεων
• Έλλειψη τεχνικής υποστήριξης
• Aπαγόρευση πρόσβασης σε δωρεάν αναβαθμίσεις λογισμικού.
Προκειμένου να αποφύγετε να υποστείτε τις παραπάνω συνέπειες από την χρήση παράνομου λογισμικού, θα πρέπει να διασφαλίζετε ότι το λογισμικό είναι νόμιμο.
Ω εκ τούτου, κατά την αγορά προγραμμάτων λογισμικού θα πρέπει να ζητάτε:
• Άδεια χρήσης
• Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας
• Τιμολόγιο ή απόδειξη αγοράς
Όταν το λογισμικό είναι προεγκατεστημένο σε έναν καινούριο Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (OEM PRODUCT) τί θα πρέπει να γνωρίζετε;
Όταν τα προεγκατεστημένα προγράμματα λογισμικού δεν συνοδεύονται από άδεια τελικού χρήστη θα πρέπει να ζητάτε:
• Τιμολόγιο (απόδειξη) αγοράς που θα αναφέρεται τόσο η αγορά Η/Υ (hardware) όσο και η αγορά των σχετικών προγραμμάτων λογισμικού (software). (Βάσει διοικητικών λύσεων του Υπουργείου Οικονομικών και των σχετικών άρθρων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, θα πρέπει το λογισμικό να αναφέρεται στην απόδειξη ή τιμολόγιο το οποίο εκδίδεται, ξεχωριστά από την αγορά του υπολογιστή ως υλικού. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα ως προς το τι στοιχείο θα πρέπει να εκδίδεται για την πώληση λογισμικού και στις πρόσφατες λύσεις του αναφέρει ότι θα πρέπει να εκδίδεται τιμολόγιο/απόδειξη παροχής υπηρεσιών για την πώληση λογισμικού, έστω και αν πρόκειται για λογισμικό ενσωματωμένο σε υπολογιστή. Ως εκ τούτου, το ορθότερο θα ήταν να εκδίδεται τιμολόγιο/απόδειξη πώλησης αγαθού για τον υπολογιστή και απόδειξη/τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών για την πώληση του λογισμικού. Σε κάθε περίπτωση, η αναφορά του λογισμικού ξεχωριστά και συγκεκριμένα στο αυτό στοιχείο, το οποίο εκδίδεται για την πώληση του υπολογιστή αρκεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση έκδοσης ανακριβούς στοιχείου, παράβαση καταλογίζεται και στον λήπτη αυτού.
• Πιστοποιητικό αυθεντικότητας
news.gr
Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι αν μας πέσει ένα τρόφιμο στο πάτωμα και προλάβουμε να το σηκώσουμε μέσα σε 5 δευτερόλεπτα, τότε μπορούμε να το καταναλώσουμε άφοβα.

Είναι όμως όντως ασφαλές να καταναλώσουμε κάτι που έχει έρθει σε επαφή με πάτωμα, ακόμη κι αν είναι μόλις για ελάχιστα δευτερόλεπτα;
Έρευνες που είχαν γίνει στο παρελθόν ανέφεραν ότι περίπου το 70% των γυναικών απαντά θετικά στο παραπάνω ερώτημα, με το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες να πέφτει στο 56%.
Σύμφωνα όμως με τον επιστήμονα τροφίμων Paul Dawson από το πανεπιστήμιο Clemson, ο οποίος έχει εξετάσει τη «νομιμότητα» του κανόνα των 5 δευτερολέπτων, το να βάλει κανείς κάτι στο στόμα του, που προηγουμένως βρισκόταν στο πάτωμα είναι πάντα μια επικίνδυνη απόφαση.
«Πάντα συγκρίνω την πράξη αυτή με το να μη φοράει κάποιος ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο» είπε ακόμη ο ίδιος μιλώντας στο Time.
«Μπορεί να οδηγείς μια ολόκληρη ζωή χωρίς να φοράς ζώνη ασφαλείας και να μην πάθεις ποτέ το παραμικρό, όμως αυτό δε σημαίνει ότι είσαι ασφαλής όταν δε φοράς τη ζώνη» συνέχισε.
Ο ίδιος και η ερευνητική του ομάδα μέτρησαν το χρόνο που χρειάζονται τα επιβλαβή βακτήρια, όπως αυτά που προκαλούν σαλμονέλα, για να μεταφερθούν από διάφορες επιφάνειες (ξύλο, πλακάκι, χαλί) σε διάφορα τρόφιμα, είτε ξηρής μορφής όπως το ψωμί είτε όχι (όπως π.χ. λουκάνικα).
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερος ο χρόνος που παραμένει ένα τρόφιμο σε κάποια επιφάνεια, τόσο περισσότερα βακτήρια «κολλάνε» σε αυτό. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ένας σημαντικός αριθμός ανθυγιεινών βακτηρίων μεταφέρονται έτσι κι αλλιώς στα τρόφιμα σχεδόν ακαριαία.
«Εγώ υποστηρίζω των κανόνα των... μηδέν δευτερολέπτων. Αν υπάρχουν βακτήρια στο πάτωμα, τότε αυτά θα μεταφερθούν στο φαγητό σας» εξήγησε.
Πρόσφατα, ο βιοϊατρικός ερευνητής Anthony Hilton από το πανεπιστήμιο Aston στο Ηνωμένο Βασίλειο, επανέλαβε το πείραμα του Dawson με διαφορετικά βακτήρια, όπως τα E. coli και Staphylococcus aureus, και βρήκε ότι το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.
«Η πλειοψηφία των βακτηρίων μεταφέρονται στα τρόφιμα σχεδόν αυτόματα, με το που θα ακουμπήσουν στο πάτωμα. Όσο πιο γρήγορα το σηκώσει κανείς από το πάτωμα, τόσο λιγότερα θα προλάβουν να μεταφερθούν, όμως αυτό δε σημαίνει ότι είναι κανείς ασφαλής ότι δε θα υπάρχουν βακτήρια» είπε ο ερευνητής.

http://www.seleo.gr 
Ο Λιονέλ Μέσι πανηγύρισε την πρόκριση της εθνικής Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, αλλά ζούσε ταυτόχρονα το δικό του προσωπικό δράμα, χωρίς να το έχει πει σε κανέναν.
Πράγματι, η υπομονή και η επιμονή του Μέσι στον ημιτελικό του Σάο Πάουλο κόντρα στην Ολλανδία ήταν αξιομνημόνευτη. Μονίμως κλεισμένος από τους Ντε Γιονγκ, Ντε Φράι, Γιάνμαατ, Κλάζι, σπάνια έβρισκε χώρους και στο τέλος, πέτυχε ένα από τα πέναλτι που οδήγησαν την Αλμπισελέστε στον μεγάλο τελικό του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Εκτέλεσε με ψυχραιμία και ευστοχία και έστειλε τον Σίλεσεν στην άλλη γωνία, σκοράροντας. Ωστόσο, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα στην Αρένα Σάο Πάολο είχε πληροφορηθεί το κακό μαντάτο: Ο Χόρχε Λόπεζ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην αχανή πόλη κι ενώ επέβαινε σε ταξί, χτυπημένος από ένα κλεμμένο αυτοκίνητο που εκινείτο με φρενήρη ταχύτητα και εμβόλισε το όχημα, όπου ο ίδιος επέβαινε.
Το κλεμμένο αυτοκίνητο είχε ανήλικο οδηγό, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο Λόπεζ σκοτώθηκε ακαριαία, σύμφωνα με την εφημερίδα Buenos Aires Herald. Ήταν δημοσιογράφος και στενός φίλος του Μέσι. Το παρατσούκλι του ήταν "El Toro", δηλαδή "Ο Ταύρος", εξαιτίας της μαχητικότητάς του ως ρεπόρτερ.
Ο Λίο του είχε παραχωρήσει συνεντεύξεις στον ραδιοφωνικό σταθμό La Red, όπου εργαζόταν και οι σχέσεις των δύο ανδρών ήταν πολύ καλές.
Μετά τον αγώνα Ολλανδίας-Αργεντινής, ο Λιονέλ Μέσι κληρώθηκε να περασει από αντι-ντόπινγκ κοντρόλ και δήλωσε, με ανάρτησή του στο Facebook, ότι αφιερώνει την πρόκριση της Αλμπισελέστε στον φίλο του "El Toro", που δεν είναι πια στη ζωή.
news.gr
Ανησυχείτε ότι τα μαλλιά σας θα αρχίσουν να σας... εγκαταλείπουν;

Μπορείτε να μειώσετε δραστικά τον κίνδυνο τριχόπτωσης εάν αντιμετωπίσετε ένα άλλο συχνό πρόβλημα ομορφιάς: την πιτυρίδα.

Η ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού για την αντιμετώπιση των μυκήτων που προκαλούν την πιτυρίδα μπορεί να επιταχύνει σημαντικά το ρυθμό απώλειας των μαλλιών, δηλώνει ο Λούις Γκάρζα, καθηγητής Δερματολογίας στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Το αντιπιτυριδικό σαμπουάν εξαφανίζει τις ενοχλητικές νιφάδες, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα ο Γκάρζα συνιστά να εναλλάσσουμε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε.

Η ποικιλία των προϊόντων εξασφαλίζει ότι οι μύκητες δε θα γίνουν ανθεκτικοί στα ενεργά συστατικά που δρουν ενάντια στην πιτυρίδα (πυριθειόνη του ψευδαργύρου, θειώδες σελήνιο και πίσσα λιθανθράκων).
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!