Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Με πάνω από 260 χλμ έτρεχε η μοιραία Porsche
Με ταχύτητα που ξεπερνά κατά πολύ τα 260 χιλιόμετρα την ώρα έτρεχε η Πόρσε που συγκρούστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο με το αυτοκίνητο μάρκας Honda Civic της οικογένειας Πατμανόγλου, σε πάρκινγκ αυτοκινήτων στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.
Από την έρευνα του πραγματογνώμονα, που ορίστηκε από το Δημόσιο για την υπόθεση, προκύπτει ότι την ώρα που ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης έχασε τον έλεγχο του οχήματος (στο σημείο δηλαδή από όπου ξεκίνησε η μοιραία πορεία προς το πάρκινγκ) η ταχύτητα του αυτοκινήτου προσομοίαζε με αυτές που παρακολουθούν οι θεατές σε αγώνες ταχύτητας.
Η ξέφρενη πορεία της Πόρσε προκλήθηκε από κλατάρισμα (απότομη απώλεια αέρα) του οπίσθιου δεξιού ελαστικού. Ο αρμόδιος πραγματογνώμονας, κ. Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, ερευνά τι είναι αυτό που προκάλεσε το κλατάρισμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου πρόκειται για συνδυασμό παραγόντων, εκ των οποίων τέσσερις έχουν μπει στο… μικροσκόπιο, καθώς θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικοί. Ένας παράγοντας που ερευνάται είναι το κατά πόσο μπορεί να είχαν επηρεαστεί τα ελαστικά από τυχόν ακινησία της Πόρσε. Στις περιπτώσεις που ένα αυτοκίνητο δεν κινείται συχνά παρατηρείται ότι μειώνεται η πίεση των ελαστικών, κάτι το οποίο μπορεί να καταπονήσει τα ελαστικά, ιδιαίτερα κατά την ανάπτυξη πολύ μεγάλης ταχύτητας. Υπενθυμίζεται ότι η μοιραία Πόρσε δεν ήταν το όχημα που χρησιμοποιούσε ο 24χρονος οδηγός στην Ελλάδα και την οδήγησε εκτάκτως, διότι το δικό του αυτοκίνητο παρουσίασε πρόβλημα.
Το ερώτημα που αναμένεται να απαντηθεί είναι το κατά πόσο υπήρχε ή όχι χρόνος αντίδρασης για τον οδηγό. «Ο οδηγός ήταν νηφάλιος» λέει αμόδια πηγή.
e-radio.gr

Μια μέρα αφιερωμένη στη μητέρα, τη μάνα, τη μαμά, στα τόσα ονόματα και τα τόσα χαϊδευτικά που μπορεί ένα παιδί και ένας ενήλικας να προσδώσει στην προσωποποίηση της άδολης, της ειλικρινούς και αθάνατης αγάπης, που μπορεί ένα άτομο να διαφυλάξει για κάποιο άλλο.
Ακόμη κι αν δε ρέει στις φλέβες τους το ίδιο αίμα, ακόμη κι αν το χρώμα του δέρματός τους δεν είναι ίδιο, ή τα χαρακτηριστικά τους απάδουν στις διάφορες εκφάνσεις της ζωής, η μάνα είναι πάντοτε σύμβολο και κινητήριος δύναμη των μεγάλων αγαθών ή των μεγάλων παθών.
Η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μάη και λέγεται πως έχει τις ρίζες της στα 1865, όταν το κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day ξεκινά τη διοργάνωση των συναντήσεων με το όνομα Mothers Day Meetings, όπου μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τη μητρότητα και τη σχέση τους με τα παιδιά. Εμπνεύστρια, επικεφαλής ή αλλιώς… «Μητέρα» της… Γιορτής της Μητέρας θεωρείται η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis.
Αρχικά στην Ελλάδα, η γιορτή της Μητέρας συνδέθηκε με τη χριστιανική εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Περίπου στα 1929, ωστόσο, η Ελλάδα έκανε σταδιακά βήματα συμβαδισμού με τις δυτικές νόρμες εορτασμού της Ημέρας της Μητέρας τον Μάιο.
Οι ρίζες στην αρχαία Ελλάδα
Και στην Αρχαία Ελλάδα όμως υπήρχε κάτι αντίστοιχο, αρχικά μέσω της μητέρας Γης (Γαία), συζύγου του Ουρανού, η οποία είναι η προσωποποίηση της φύσης, που γεννά όλο τον κόσμο και λατρεύεται σαν η υπέρτατη θεότητα. Η λατρεία περνά στη συνέχεια στην κόρη της, Ρέα, σύζυγο και αδερφή του Κρόνου. Η Ρέα λατρεύεται σαν η «Μητέρα των Θεών», καθώς φαίνεται να είναι η πρώτη, που γέννησε με τοκετό και ανάθρεψε τα παιδιά της με μητρικό γάλα. Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν τιμές στη Ρέα κάθε άνοιξη, καθώς ήταν και θεά της γης και της γονιμότητας.
Στις μέρες μας η Ημέρα της Μητέρας αποτελεί μία ευκαιρία έκφρασης των συναισθημάτων προς το πρόσωπό της, αλλά και ημέρα αναγνώρισης της ύψιστης σημασίας της στη διαχρονία της ανθρώπινης ύπαρξης.
ΟΑΣΘ: Σε επ` αόριστον επίσχεση εργασίας από αύριο οι εργαζόμενοιην επ΄αόριστον επίσχεση εργασίας, αρχής γενομένης από αύριο, αποφάσισαν ομόφωνα στο σημερινό έκτακτο διοικητικό τους συμβούλιο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, καθώς «δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου και δεν έχουν εξοφληθεί το δώρο του Πάσχα, ποσό συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ», όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρός τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.
Έτσι, παρά την κίνηση εκτόνωσης που επιχείρησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος χθες με ανακοίνωσή του καλεί διοίκηση και εργαζομένους του ΟΑΣΘ σε συνάντηση/σύσκεψη την προσεχή Τρίτη, ο κ. Τσερμενίδης είπε: «Θα πάμε στη συνάντηση, αλλά η κινητοποίησή μας αφορά τη μη καταβολή των δεδουλευμένων. Και αφού μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληρωθεί, εμμένουμε στην αρχική μας απόφαση».
Στο μεταξύ, στη σημερινή τους έκτακτη συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που συνολικά ανέρχονται σε 2.300, αποφάσισαν περιφρούρηση από τις 4 το πρωί αύριο στα αμαξοστάσια, ώστε να μην κινηθεί κανένα λεωφορείο.

 
Μερικές από τις πιο διάσημες και σέξι celebrities κινδυνεύουν να σβηστούν για πάντα από το Instagram
Το Instagram έχει γίνει το πιο δημοφιλές μέσο και πλέον η «δύναμη» των celebrities μετριέται με βάση το πόσους fans έχουν εκεί. Μπορεί στην Ελλάδα λοιπόν να κρατούν τα σκήπτρα οι Ανδρέας Γεωργίου και Ελένη Μενεγάκη, με 1.1 εκατομμύριο και 690 χιλιάδες followers αντίστοιχα, όμως στο εξωτερικό τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα και φυσικά τα ποσά που παίρνουν οι πιο δημοφιλείς Instagramers για να μοιράζοντα στοχευμένα φωτογραφίες, ασύλληπτα.
Το Federal Trade Commission λοιπόν της Αμερικής θεώρησε πως ο τρόπος με τον οποίον βγάζουν χρήματα οι celebrities μέσα από τους λογαριασμούς τους στο Instagram θα πρέπει να αλλάξει. Σύμφωνα με το FTC λοιπόν όταν κάποιος πληρώνεται για να διαφημίσει ένα προϊόν θα πρέπει να είναι ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο συνδέεται με αυτό. Είναι αθέμιτο, όπως υποστηρίζει, να παρουσιάζεται ένα προϊόν ως προσωπική επιλογή του εκάστοτε influencer ενώ στην πραγματικότητα το έχει επιλέξει επειδή απλώς πληρώνεται για να το κάνει.
Έτσι για να μην προχωρήσει το Instagram ακόμα και σε διαγραφή τον επίμαχων λογαριασμών θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο το πότε μιλάμε για ένα διαφημιστικό post και πότε για μια πραγματικά προσωπική επιλογή. Μάλιστα η σύσταση έγινε σε πάνω από 40 celebrities (ανάμεσά τους οι Naomi Campbell, Sofia Vergara, Heidi Klum, Victoria Beckham, Lindsay Lohan, Kourtney Kardashian, Scott Disick, Zendaya και Jennifer Lopez) που είχαν στους λογαριασμούς τους τέτοιου είδους posts, αλλά και στις εταιρείες που συνδέονται μαζί τους (όπως οι Adidas, Chanel, Chiara Ferragni Collection, Johnson & Johnson, Yves Saint Laurent και Puma) με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να κατεβουν τελικά.
Τελικά λοιπόν οι influencers αυτοί θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το hashtag #ad σε κάθε πληρωμένο post ενώ όπως υπογράμμισε το FTC, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όλοι όσοι απλώς μοιράζονται τα αγαπημένα τους προϊόντα στο δημοφιλές μέσον.

 
 Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας έξω από τη Θεσσαλονίκη
Εκτροχιασμός τραίνου σημειώθηκε πριν από λίγο ώρα κοντά στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αδένδρου, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr πρόκειται για επιβατική αμαξστοιχία του ΟΣΕ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αμαξοστοιχία κατά τον εκτροχιασμό χτύπησε σε κατοικία.
Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα και μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί από τον εκτροχιασμό.
Eurovision: Μεγάλη νίκη της Πορτογαλίας και του Salvador Sobral
Πορτογαλική υπόθεση ήταν ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας.
Ο Salvador Sobral με μια εντελώς διαφορετική ερμηνεία, τραγούδησε το Amar Pelos Dois και μάγεψε το κοινό. Κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Βουλγαρία.
Εντυπωσίασε η Demy κατά την παρουσίαση του τραγουδιού «This is Love» στον τελικό του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision, στο Κίεβο της Ουκρανίας. Η ελληνίδα τραγουδίστρια βγήκε 15η στη σειρά και εισέπραξε ένα θερμό χειροκρότημα μετά το τέλος της ερμηνείας της.
Όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή της Demy με το «This is Love», κατέκτησε την 19η θέση. Στο televoting η Ελλάδα βρέθηκε 14η, έλαβε συνολικά 77 βαθμούς.

O Salvador Sobral και η υγεία του

Η ιστορία του 27χρονου Salvador Sobral συγκίνησε τον κόσμο στους κόλπους της Eurovision αλλά και όλη την Ευρώπη. Οι φήμες πάντως που τον θέλουν να βρίσκεται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς, διαψεύδονται από την εκπρόσωπό του, ενώ ο ίδιος παραδέχτηκε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας αλλά προτίμησε να μην αναφερθεί αναλυτικά σε αυτά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!