Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Λέγεται πως το σεξ είναι προσωπική υπόθεση και δεν χωρούν σ' αυτό ταμπού...

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις ανθρώπων που έφτασαν αυτή τη θεωρία στα όριά της. Η αρχή έγινε με έναν άνδρα στη Σουηδία που έκανε σεξ με ένα ποδήλατο, και η συνέχεια με τον άνδρα που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία ενός καναπέ παρατημένου στο πεζοδρόμιο.

Αλλά αυτά τα περιστατικά δεν είναι και τα μοναδικά. Η εφημερίδα «Sun» συνέταξε μια λίστα με δέκα σεξουαλικές «υποθέσεις» που... έχουν ενδιαφέρον.

Πεζοδρόμιο

Ένας έφηβος συνελήφθη στη Σκωτία την ώρα της σεξουαλικής πράξης με... το πεζοδρόμιο. Το περιστατικό συνέβη το 2007 και αποδίδεται στο συνδυασμό βότκας και φαρμάκων που είχε καταναλώσει ο «δράστης».

Τραπέζι κήπου

Η αστυνομία του Οχάιο δέχθηκε μία παράξενη κλήση το 2008 από κάποιον που κατήγγειλε πως ο γείτονάς του έκανε σεξ με το... τραπέζι του κήπου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνδρας σήκωσε το μεταλλικό τραπέζι κι άρχισε τη σεξουαλική πράξη μέσα στο καταμεσήμερο.

Τελικά συνελήφθη και αντιμετώπισε κατηγορίες για προσβολής της δημοσίας αιδούς. «Ήταν εντελώς γυμνός και χρησιμοποιούσε την τρύπα που κανονικά μπαίνει η ομπρέλα για να ικανοποιηθεί σεξουαλικά», περιέγραψε ο αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο...

Φανοστάτης

Την ίδια χρονιά στην Αγγλία ένας άνδρας συνελήφθη επειδή έκανε σεξ με ένα... φανοστάτη. Η επιλογή του σημείου και του φανοστάτη μάλλον δεν ήταν τυχαία καθώς ο άνδρας έκανε ό,τι έκανε μπροστά από μία πολυκατοικία όπου τύχαινε να ζουν πολλές single γυναίκες.

Ηλεκτρική σκούπα

Ένας Πολωνός πιάστηκε στη Βρετανία σε σεξουαλικές περιπτύξεις με μία ηλεκτρική σκούπα. Ο άνδρας συμμετείχε σε εργασίας που γίνονταν σε νοσοκομείο στο Λονδίνο και κάποια στιγμή που μπήκε μέσα το προσωπικό, εκείνος ζούσε μια πολύ... προσωπική στιγμή. Για την υπεράσπισή του ο άνδρας είπε πως στην πραγματικότητα απλά προσπαθούσε να στεγνώσει το εσώρουχό του και πως αυτό είναι κοινή πρακτική στη χώρα του.

Φράχτης

Το να είσαι μεθυσμένος δεν αποτελεί δικαιολογία για την παραβίαση του νόμου, όπως ανακάλυψε ένας άνδρας στο Λονδίνο που συνελήφθη, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, σε σεξουαλική πράξη με... έναν φράχτη. Η αστυνομία τον χώρισε από τα... κάγκελα τη συντροφιά των οποίων απολάμβανε κι εκείνος κατηγόρησε τους αστυνομικούς πως άσκησαν βία σε βάρος του.

Φουσκωτή βάρκα

Θα λέγαμε πως μια φουσκωτή βάρκα είναι άχρηστη έξω από το νερό αλλά ένας άνδρας από το Σινσινάτι των ΗΠΑ βρήκε τρόπο να την αξιοποιήσει. Ο άνδρας συνελήφθη όταν πιάστηκε σε ένα στενάκι σε σεξουαλική δράση με τη βάρκα... Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς πως το έκανε μόνο επειδή αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα και πως χρειαζόταν βοήθεια.

Βάζο με σάλτσα

Είπαμε, στον έρωτα όλα επιτρέπονται αλλά ένας άνδρας στην Αυστραλία το παράκανε: η αστυνομία τον έπιασε να κάνει σεξ με ένα βάζο με... σάλτσα για μακαρόνια και μάλιστα στην άκρη του δρόμου. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί νόμιζαν πως ο δράστης ήταν οπλισμένος. Ωστόσο όταν τον ακινητοποίησαν δεν βρήκαν όπλα αλλά μόνο τον ίδιο στη θέση του οδηγού με τα γεννητικά όργανα μέσα στο βάζο...

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε υλικό πορνογραφίας, γυναικεία καλσόν και αυτοσχέδια βοηθήματα.

Σωλήνες

Η ιδιαιτερότητα της υπόθεσης του άνδρα που έκανε σεξ με σωλήνα είναι πως δεν κάλεσε κάποιος γείτονάς του την αστυνομία αλλά ο ίδιος, καθώς χρειάστηκε βοήθεια όταν το πέος του κόλλησε στο σωλήνα...

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά πριν τον παραλάβουν οι γιατροί χρειάστηκε να επέμβουν πυροσβέστες για να καταφέρουν να βγάλουν το σωλήνα...

Πινακίδες

Το 2007 ένας άνδρας συνελήφθη σε έναν κήπο φορώντας γυναικεία εσώρουχα και κρατώντας μία βιντεοκάμερα. Το βιντεοσκοπημένο υλικό έδειχνε τον ίδιο σε πολύωρες περιπτύξεις με πολλές πινακίδες στο δρόμο!

Παγκάκι

Ένας 41χρονος πέρασε δύσκολες ώρες στο Χονγκ Κονγκ όταν, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης με ένα... παγκάκι στο πάρκο, το πέος του κόλλησε ανάμεσα στα ξύλα!

Η αστυνομία τον βρήκε μπρούμυτα στο παγκάκι και τον μετέφερε στο νοσοκομείο- μαζί με το παγκάκι.

Χρειάστηκε επιχείρηση τεσσάρων ωρών για να ελευθερωθεί από τα «δεσμά» του...
Ο ΟΤΕ ενημερώνει το κοινό ότι αποστέλλονται κακόβουλα ηλεκτρονικά e-mails τα οποία εμφανίζουν τον ΟΤΕ ως αποστολέα και με πιθανό θέμα: "Γραμματοκιβώτιο προειδοποιητική ειδοποίηση".
Το εν λόγω κακόβουλο μήνυμα "ενημερώνει" τους χρήστες ότι έχουν υπερβεί το όριο αποθήκευσης του mailbox, και τους προτρέπει να αναβαθμίσουν το λογαριασμό τους ακολουθώντας τον σύνδεσμο (corpmail-otenet-gr.webs.com), να συμπληρώσουν φόρμα με τα προσωπικά τους στοιχεία, ενώ τους προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν στην "αναβάθμιση" εντός 24 ωρών, θα απολέσουν τον λογαριασμό τους.
Ο ΟΤΕ συνιστά στο κοινό να αγνοήσει τα συγκεκριμένα ή άλλα παρεμφερή μηνύματα, καθώς δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρεία ή τις υπηρεσίες της, προέρχονται από κακόβουλους τρίτους και αποσκοπούν στην πρόκληση ζημίας στους αποδέκτες τους. Για την ασφάλεια των χρηστών, σε περίπτωση παραλαβής του συγκεκριμένου ή άλλου κακόβουλου ή ύποπτου email μέσω του οποίου ζητούνται προσωπικά στοιχεία, ο ΟΤΕ συνιστά στους συνδρομητές να μην προβούν σε καμία από τις ενέργειες που προτρέπουν τα μηνύματα, ακόμη και αν φαίνεται ως αποστολέας ο ΟΤΕ.
Σε περίπτωση που καταχωρούν προσωπικά στοιχεία σε παρόμοια ιστοσελίδα, ο ΟΤΕ προτρέπει τους χρήστες να τροποποιήσουν άμεσα τους κωδικούς πρόσβασης. Επιπλέον, μπορούν να προωθήσουν το παραπλανητικό email με τις πλήρεις επικεφαλίδες αυτού στη διεύθυνση: abuse@ote.gr
Για τον ΟΤΕ, η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των συναλλαγών των πελατών της αποτελεί κύριο μέλημα και προτεραιότητα. Η εταιρεία επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της για την προάσπιση του ονόματος, της φήμης της, αλλά και του κοινού έναντι όλων όσοι χρησιμοποιούν το όνομά της και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με τους καταναλωτές για κακόβουλες και παράνομες πράξεις.
Νέες «προφητείες» του Στίβεν Χόκινγκ για το μέλλον της ανθρωπότητας

Ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε τηλεοπτική εκπομπή στη Βρετανία και διατύπωσε μια σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προβλέψεις για το μέλλον της ανθρωπότητας.

 Διαστημικός αιώνας
 
Ο 72χρονος επιστήμονας εμφανίστηκε στην εκπομπή «Live from Space» του καναλιού Channel 4 στην οποία εμφανίστηκαν ζωντανά και αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Ο Χόκινγκ προχωρά συχνά σε προβλέψεις για την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο καθώς και την επίδραση που θα έχει αυτή η πρόοδος στη ζωή του ανθρώπου στο κοντινό και απώτερο μέλλον. Προχθές ο Χόκινγκ υποστήριξε ότι ο 21ος αιώνας θα αποτελέσει ένα ορόσημο στη διαστημική εξερεύνηση.

«Σε 50 χρόνια θα έχουμε δημιουργήσει βάσεις και κατοικίες στη Σελήνη στις οποίες θα ζουν άνθρωποι. Το ίδιο θα γίνει και στον Αρη μέχρι το τέλος του αιώνα» υποστηρίζει ο Χόκινγκ που εκτιμά ότι αν δεν καταφέρουμε να αποικήσουμε άλλους πλανήτες η ανθρωπότητα κινδυνεύει με εξαφάνιση. «Ο πλανήτης μας είναι ένας παλιός κόσμος που απειλείται από τη συνεχή αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού και την εξάντληση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Γης. Πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτοί οι παράγοντες και να φτιάξουμε ένα σχέδιο Β. Αν θέλουμε ο άνθρωπος να επιβιώσει τα επόμενα εκατό χρόνια, πολύ περισσότερο αν μιλήσουμε για τα επόμενα χίλια έτη, είναι επιβεβλημένη η αποίκηση άλλων κόσμων μακριά από τη Γη. Αν ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι είμαι βέβαιος ότι ο αιώνας που διανύουμε θα χαρακτηριστεί ως μια πραγματική διαστημική εποχή» ανέφερε ο Χόκινγκ.

http://www.alexiptoto.com 
Απέρριψε το δικαστήριο το αίτημα 320 συμβασιούχων υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, η οκτάμηνη σύμβαση των οποίων έληξε, για έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να επιστρέψουν στις δουλειές τους μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα σε ένα περίπου δίμηνο.
Στη δίκη παραβρέθηκαν, εκτός των συμβασιούχων που ανέμεναν την απόφαση, ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς και ο δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, που εστίασαν στα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται με τις λήξεις συμβάσεων και στα κενά που προκύπτουν μέχρι την αναπλήρωση των θέσεων που προβλέπει το οργανόγραμμα του δήμου και υπογράμμισαν δεν πρέπει να δημιουργούνται προβλήματα στην καθαριότητα.
 

Πηγή: News.gr

Η επιστήμη μπορεί να δώσει τη λύση στο πρόβλημά του
Ο 39χρονος Άντριου Γουόρντλ γεννήθηκε με μία σοβαρή ανωμαλία του ουροποιητικού του συστήματος: η ουροδόχος κύστη του, βρισκόταν έξω από το σώμα του, και ενώ είχε κανονικούς όρχεις, δεν είχε πέος! 

Καθώς μεγάλωνε, οι γιατροί κατάφεραν να διορθώσουν μέρος του προβλήματος, τοποθετώντας την κύστη στη σωστή της θέση, ωστόσο δεν κατάφεραν να του χαρίσουν τον ανδρισμό του. 

Τώρα, ο Άντριου ετοιμάζεται να υποβληθεί σε μία επαναστατική επέμβαση, όπου οι πλαστικοί χειρουργοί θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό πέος που μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα να έχει ακόμη και κανονικές σεξουαλικές επαφές. 

Για τον Άντριου η ζωή ήταν πολύ δύσκολη. Πολύ λίγοι άνθρωποι γνώριζαν το μυστικό του, όμως ο ίδιος πίστευε για πολλά χρόνια, ότι θα του ήταν αδύνατο ακόμη και να πλησιάσει μία γυναίκα.

Αντί γι' αυτό, όμως ο Άντριου βρήκε το κουράγιο να αναπτύξει τις ικανότητές του στο φλερτ και οι γυναίκες άρχισαν να ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό. 

«Έχω βγει με περίπου 100 γυναίκες. Σε κάποιες είπα την αλήθεια. Μερικές έμειναν μαζί μου για μεγάλο διάστημα και το έκαναν με ευχαρίστηση, καθώς ένιωθαν ότι το κίνητρό μου για να είμαι μαζί τους, δεν ήταν το σεξ», λέει χωρίς δισταγμό ο Άντριου, σε συνέντευξή του στην Daily Mail. 

Φυσικά, δεν ήταν όλα ρόδινα για τον 39χρονο που εργάζεται ως υπάλληλος ασφαλείας. Πέρασε αρκετές σκοτεινές περιόδους, εξαιτίας της κατάστασής του και κάποιες φορές κατέφευγε στα ναρκωτικά, για να μην σκέφτεται το πρόβλημά του.
 
Πολύ εύκολα μπορείτε να αναζωογονήσετε το δέρμα σας με ένα milk bath που θα φτιάξετε γρήγορα μόνες σας στο σπίτι και θα κάνει το...
δέρμα σας πιο απαλό.

Υλικά:

2 φλιτ. γάλα σε σκόνη
1 φλιτ. κορνφλάουρ
5-10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο της αρεσκείας
1 βάζο με καπάκι.

Διαδικασία:
Βάλτε στο βάζο το γάλα σε σκόνη, το κορνφλάουρ και τα αιθέρια έλαια, κλείστε καλά με το καπάκι και ανακινείστε μέχρι να ανακατευτούν.

Αν υπάρχουν κομμάτια που δεν λιώνουν σπάστε τα με το χέρι σας. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, γεμίστε τη μπανιέρα, αδειάστε μισό φλιτζάνι μέσα στο νερό και κάντε μία βουτιά.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Κάποια ίσως να τα ξέρετε ήδη, κάποια ίσως να τα δείτε για πρώτη φορά, έιναι όμως όλα πέρα για πέρα χρήσιμα!

Alt+Tab: Πηγαίνει από το ένα ανοικτό πρόγραμμα στο άλλο
Ctrl+Tab: Πηγαίνει από τη μία καρτέλα στην άλλη στον browser
Ctrl+T: Ανοίγετε μια νέα καρτέλα
Ctr+S: Αποθήκευση
Ctr+W: Κλείνει το ενεργό παράθυρο ή την ενεργή καρτέλα του browser που χρησιμοποιείτε.
Ctr+C και Ctr+V: Copy/Paste
Ctr+Z: Αναίρεση της ενέργειας που κάνατε, στο Word π.χ.
Ctrl+: Μεγεθύνετε τη σελίδα που βλέπετε στο Ίντερνετ και με το Ctr– γίνεται το αντίθετο
F5 ή Ctrl+R: Γίνεται ανανέωση του ενεργού φακέλου ή της τρέχουσας ιστοσελίδας
Alt+D: Επιλέγει την μπάρα διευθύνσεων στον browser σας. Δεν θα χρειάζεται να κάνετε κλικ κάθε φορά που θέλετε να επισκεφτείτε κάποια ιστοσελίδα, απλά πατάτε αυτόν το συνδυασμό και αμέσως πληκτρολογείτε τη διεύθυνση
Ctrl+X: Αποκοπή του επιλεγμένου κειμένου
Ctrl+B: Κάνει bold τις επιλεγμένες λέξεις ενός κειμένου
Ctrl+U και Ctrl+I: Ο πρώτος συνδυασμός υπογραμμίζει τις λέξεις της επιλογής σας, ο δεύτερος μετατρέπει τη γραφή σε πλάγια
F1: Βοήθεια (Help)
Ctrl+Esc: Άνοιγμα του μενού Έναρξη (Start)
Alt+F4: Τερματισμός προγράμματος.

http://peiraxtiri.gr
Ενώ όταν βρίσκονται στα 25 τους μοιάζουν να μην ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα, έξι χρόνια αργότερα αισθάνονται πιο σίγουρες από ποτέ, είναι γεμάτες αυτοπεποίθηση και πανέτοιμες να κατακτήσουν τον κόσμο. Ή καλύτερα τους άνδρες. Ο λόγος, φυσικά, για τις γυναίκες.
Σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα, όπως αναφέρει η Daily Mail,  οι γυναίκες φθάνουν στο τοπ της σεξουαλικής τους εμπιστοσύνης, στην ηλικία των 31 ετών, ενώ οι άνδρες στα 33 τους.
Εκεί λίγο μετά τα 30 οι γυναίκες είναι αρκετά έμπειρες ώστε να έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση όσο αφορά το σεξ απίλ τους και να αισθάνονται άνετες με το σώμα τους.
Από την άλλη πλευρά, όπως αποκαλύπτει η ίδια έρευνα, στα 25 έτη, η σεξουαλική επιθυμία των γυναικών βρίσκεται στον πάτο λόγω της πίεσης από το αντίθετο φύλλο και των φόβων τους για το σώμα τους.
Ως πότε θα συνεχίσουν να πέφτουν οι τιμές των ακινήτων; Πότε θα έρθει η ανάκαμψη στην κτηματαγορά; Πότε θα μειωθεί το «στοκ» των απούλητων διαμερισμάτων και τι θα γίνει με τις αντικειμενικές αξίες;

Απαντήσεις σε πολλά από τα φλέγοντα ερωτήματα, επιχειρήθηκε να δοθούν σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Εκτιμητικής. Δείτε όλες τις απαντήσεις.

Προβλέψεις για την πορεία των τιμών, διατύπωσε μεταξύ άλλων ομιλητών, ο Παναγιώτης Μαυραγάνης, Διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Eurobank Properties. Η βασική του πρόβλεψη, ενσωματώνεται στην ακόλουθη φράση: «Οι τρέχουσες προβλέψεις υποδεικνύουν ότι το 2013, θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης για την Οικονομία, εφόσον δεν υπάρξει κάποια δομική αλλαγή στην πορεία. Εάν η κτηματαγορά ακολουθήσει τη βελτίωση της οικονομίας από το 2014 και ύστερα, τότε αναμένεται να παρατηρηθεί μείωση αξιών το 2014, σταθεροποίηση το 2015 και αύξηση από το 2016 και ύστερα, ακολουθώντας την πορεία της οικονομίας με μια καθυστέρηση ενός έτος περίπου» Ποσοτικοποιώντας την πρόβλεψη, ο κ. Μαυραγάνης υποστήριξε ότι το 2014, οι τιμές θα εξακολουθήσουν να υποχωρούν με ρυθμό που θα κυμαίνεται από 5,9% έως 9% ανάλογα με το πόσο θα επιβεβαιωθεί το αισιόδοξο ή το απαισιόδοξο σενάριο. Το 2015στην αισιόδοξη εκδοχή, θα υπάρξει ανάκαμψη των τιμών κατά 1% ενώ στην απαιδιόδοξη εκδοχή, η μείωση θα συνεχιστεί με ρυθμό 3,9%. Για το 2016, προβλέπεται αύξηση τιμών η οποία θα κυμαίνεται από 0,9% έως 2,9% Σύμφωνα με την παρουσίαση του κ. Μαυραγάνη:

1. Το διαθέσιμο stock των νεόδμητων κατοικιών σε επίπεδο επικράτειας, ανέρχεται στις 250-270.000
2. Οι μεταβιβάσεις ακινήτων, περιορίστηκαν στις 10.000 όταν το 1997 ήταν 100.000
3. Το 2012, εκδόθηκαν μόλις 9066 νέες οικοδομικές άδειες έναντι 37047 που είχαν εκδοθεί το 1997


Eίναι δυνατόν ένα μίξερ ή ένα πλυντήριο ρούχων να προκαλέσει έμφραγμα; Ναι είναι, απαντούν οι επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επιβεβαιώνοντας ότι, όντως, τα καθημερινά χρήσιμα εργαλεία του νοικοκυριού μας μπορούν να μας αρρωστήσουν.
Πώς, όμως, μπορούν να μας αρρωστήσουν; Ο δυνατός ήχος που παράγουν συμβάλλει στην αύξηση του στρες, διαταράσσουν τον ύπνο μας, ανεβάζουν την πίεση και αυξάνουν τις πιθανότητες καρδιοπάθειας.
Σημειώνεται ότι κατά μέσο όρο, ένα μίξερ παράγει ήχο 90 ντεσιμπέλ, ένα πλυντήριο 70 ντεσιμπέλ και μια ηλεκτρική σκούπα επίσης 70 ντεσιμπέλ.
Ήταν ένας κύριος  που πήγαινε στη στάση το πρωί να πάρει το λεωφορείο για  να πάει στη δουλειά του.
Εκεί μια μέρα τον περιμένει  ένας τύπος που του πιάνει  το μάγουλο και του λέει :
- Α! ρε κερατούκλη…
Την άλλη μέρα το πρωί πάλι στη στάση του λεωφορείου, περιμένει ο τύπος τον ανθρωπό μας του πιάνει πάλι το μάγουλό και του λέει:
- Α! ρε κερατούκλη…
Αυτό γινόταν κάθε μέρα, ώσπου ο άνθρωπος ανήσυχος ρωτάει τη γυναίκα του τι μπορεί να συμβαίνει.
- Και πού θέλεις να ξέρω εγώ; του απαντάει εκείνη εκνευρισμένη και εκείνος ησύχασε.
Την άλλη μέρα το πρωί στη στάση του λεωφορείου ο γνωστός τύπος του πιάνει πάλι το μάγουλο και του λέει:
- Α! ρε κερατούκλη…είσαι και μαρτυριάρης!!

http://www.alexiptoto.com 
Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική ιστοσελίδα στην οποία παρέχει με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές.
Το newsbeast.gr επέλεξε να παρουσιάσει τα όσα αναφέρει ο ΕΟΠΠΕΠ για την εργασία των παιδιών. Σύμφωνα με τα όσα παρουσιάζονται πιο κάτω αν ένας νέος είναι 16 ετών έχει το δικαίωμα να εργαστεί υπό προϋποθέσεις. Το δικαίωμα να εργαστούν το έχουν και τα παιδιά που είναι κάτω των 16 ετών αρκεί η εργασία τους να αφορά διαφημίσεις, επιδείξεις μόδας, θεατρικές παραστάσεις κ.λ.π
Αναλυτικές πληροφορίες παρουσιάζονται ακολούθως:
Έχω δικαίωμα στην εργασία;
Ο νόμος σου δίνει το δικαίωμα να εργαστείς εάν...
Είσαι 16 ετών αλλά...
-η εργασία που θα κάνεις ΔΕΝ είναι επικίνδυνη, βαριά ή ανθυγιεινή, δεν βλάπτει την ψυχική σου υγεία και γενικά δεν εμποδίζει την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς σου.
Δεν είσαι 16 ετών, αλλά...
-η εργασία που θα κάνεις αφορά θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκτελέσεις ή άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (διαφημίσεις, επιδείξεις μόδας, τηλεοπτικές εκπομπές κ.λπ). Τότε, η εργασία σου ΔΕΝ πρέπει να ξεπερνά τις 2 ώρες (3-6 ετών), τις 3 ώρες (6-11 ετών), τις 4 ώρες (11-13 ετών), τις 5 ώρες (13-15 ετών).
-η εργασία που θα κάνεις ΔΕΝ βλάπτει την σωματική και ψυχική σου υγεία και την ηθική σου.
-έχεις άδεια από την Επιθεώρηση Εργασίας για να εργαστείς στη συγκεκριμένη εργασία.
-εργάζεσαι πριν τις 10 το βράδυ και μετά τις 6 το πρωί.
Εάν είσαι μαθητής σε Γυμνάσιο, Λύκειο ή Επαγγελματικές Σχολές και
-εργάζεσαι έως 6 ώρες την ημέρα / 30 ώρες την εβδομάδα
-η εργασία σου αρχίζει ή λήγει 2 ώρες πριν την λήξη ή 2 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων αντίστοιχα.
Ωστόσο, γενικώς και σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, έχεις δικαίωμα να προστατεύεσαι από την οικονομική εκμετάλλευση και από την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας που ενέχει κινδύνους ή που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο την εκπαίδευσή σου ή να βλάψει την υγεία σου ή τη σωματική, πνευματική, ψυχική ή κοινωνική σου ανάπτυξη (άρθρο 32).
Για περισσότερες πληροφορίες, δες τον Νόμο για την Προστασία των Ανηλίκων κατά την Απασχόληση (1989) και το άρθρο 32 της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού όπως έχει αναρτηθεί από τη UNICEF.
 http://www.alexiptoto.com

Αυτή τη φορά… «ανοίγουμε» το ανθρώπινο σώμα για να μάθουμε 27 περίεργα πράγματα που σίγουρα δε γνωρίζαμε!


  1. Ένα κύτταρο του εγκεφάλου του ανθρώπου μπορεί να συγκρατήσει 5 φορές περισσότερες πληροφορίες από την Βικιπαιδεία!
  2. Ο εγκέφαλος μας, χρησιμοποιεί το ίδιο ποσό ενέργειας που χρειάζεται μία λάμπα 10 watt.
  3. Το 2005, έγινε η πρώτη επιτυχημένη «μερική» μεταμόσχευση προσώπου!
  4. Τα νευρικά ερεθίσματα, ταξιδεύουν από και προς τον εγκέφαλο με 170 μιλιά την ώρα!
  5. Το φτέρνισμα, ταξιδεύει με πάνω από 100 μίλια την ώρα.
  6. Το 1983 έγινε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πνεύμονα.
  7. Το 2008 έγινε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση βραχίονα.
  8. Το οξύ που υπάρχει στο στομάχι μας, είναι τόσο δυνατό που μπορεί να διαλύσει μέχρι και ξυραφάκια.
  9. Το 1966 έγινε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση παγκρέατος,
  10. Κατά μέσο όρο, οι δεξιόχειρες, ζουν εννέα χρόνια πιο πολύ από τους αριστερόχειρες.
  11. Το ωάριο είναι το μεγαλύτερο κύτταρο του σώματος του ανθρώπου, ενώ το σπερματοζωάριο το μικρότερο.
  12. Το 1998 έγινε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση χεριού.
  13. Τα μωρά γεννιούνται με 300 κόκαλα. Οι ενήλικες, έχουν 206.
  14. Το δέρμα μας αναγεννιέται κάθε 27 μέρες
  15. Χρησιμοποιούμε 200 μύες για να κάνουμε ένα και μόνο βήμα.
  16. Το 2008 γεννήθηκε το πρώτο μωρό από μεταμοσχευμένες ωοθήκες
  17. Οι άντρες έχουν στύση κάθε ώρα κατά τη διάρκεια του βραδινού τους ύπνου.
  18. Το 1954 έγινε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρών
  19. Το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο νύχι, είναι αυτό του μέσου δαχτύλου.
  20. Το μεγαλύτερο όργανο, είναι το λεπτό έντερο.
  21. Το 1967 έγινε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ύπατος.
  22. Το 1967 επίσης έγινε και η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς.
  23. Το 2008 έγινε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση τραχείας χρησιμοποιώντας τα βλαστοκύτταρα του ασθενούς.
  24. Το 2010 έγινε η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ολόκληρου προσώπου!
  25. Στατιστικά, τα περισσότερα μωρά γεννιούνται με γαλάζια μάτια.
  26. Οι ξανθοί άνθρωποι έχουν περισσότερα μαλλιά.
  27. Το σώμα μας παράγει αρκετή θερμότητα μέσα σε μισή ώρα για να ζεστάνει σχεδόν 4 λίτρα νερού. 
Η ώρα της υπέρτατης ευρωπαϊκής πρόκλησης έφτασε για τον Ολυμπιακό. Η ρεβάνς του Θεάτρου των Ονείρων μπορεί να στείλει τον Ολυμπιακό στο δικό του όνειρο.
Μια σειρά από πρωτόγνωρες εμπειρίες θα ζήσουν οι ερυθρόλευκοι σε περίπτωση που προκριθούν στα φετινά προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Πολλά έχουν γραφτεί για τον αγώνα αυτόν, ιδιαίτερα σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία.
Ο Ολυμπιακός υποφέρει από το γεγονός ότι δεν έχει επιθετικό στη γραμμή κρούσης, μετά την πώληση του Μήτρογλου, το διάστημα αποχής του Σαβιόλα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις ελέω τραυματισμού, το καρδιακό επεισόδιο του Ολαϊτάν και την ανετοιμότητα που δείχνει ο Βαλντέζ, μετά τον τραυματισμό του.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στη χειρότερη χρονιά της τελευταίας τριακονταετίας, σε σημείο που η πρόκριση στους 8 του Champions League να αποτελεί ορόσημο για την παραμονή του Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο της, μιας και είναι ο μοναδικός στόχος που της έχει απομείνει. Είναι ορατό το ενδεχόμενο να μείνει εκτός Ευρώπης την ερχόμενη σεζόν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.
Ας δούμε τον δεκάλογο του αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός στο Ολντ Τράφορντ και όσα θα σηματοδοτήσει αυτός:
- Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί, θα ισοφαρίσει το επίτευγμα της σεζόν 1998/99, όπου είχε και πάλι βρεθεί στους 8 του Champions League και εκεί είχε αποκλειστεί από τη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ με το... περίφημο γκολ του Κόντε, όπου ο... αέρας πήρε τη μπάλα. Έχει ακόμη προκριθεί στους 8 του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1992/93, όπου αποκλείστηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Επίσης, τη σεζόν 2011/12, θα βρισκόταν στους 8 του Europa League, αλλά τον έριξε νοκ-άουτ η Μέταλιστ στο Γ. Καραϊσκάκης.
- Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί, ο Χαβιέ Σαβιόλα θα έχει προκριθεί για τρεις συνεχόμενες σεζόν στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με τρεις διαφορετικές ομάδες (Μπενφίκα, Μάλαγα, Ολυμπιακό). Τις δύο προηγούμενες φορές, οι ομάδες του αποκλείστηκαν στους 8, από Τσέλσι και Ντόρτμουντ αντίστοιχα, οι οποίες θα βρίσκονται και αυτή τη φορά στην κλρωτίδα ως πιθανοί αντίπαλοι (εκτός εξαιρετικού απροόπτου για τους Βεστφαλούς).
- Με διαιτητή τον Μπιόρν Κάιπερς, δεν έχει κερδίσει ποτέ ελληνική ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχασε με 3-2 από τη Σάλκε στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός με 1-0 από τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν και η εθνική Ελλάδος από τη Βοσνία στη Ζένιτσα με 3-1. Ωστόσο και τα τρία παραπάνω σκορ, σε περίπτωση που επαναληφθούν, δίνουν την πρόκριση στους ερυθρόλευκους το βράδυ της Τετάρτης.
- Ο Ολυμπιακός μετρά 11 ήττες σε 11 αγώνες στη Γηραιά Αλβιώνα και έχει ηττηθεί στο Ολντ Τράφορντ με σκορ 3-0 και 4-0.
- Ο Ντέιβιντ Μόγιες σκέφτεται να βάλει τον Ράιαν Γκιγκς στην ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ αντί του Γιανγκ, προτιμώντας τον Ουαλό από τον Καγκάβα. Ο Γκιγκς δεν έπαιξε στο πρώτο ματς του Γ. Καραϊσκάκης, όμως μετρά τέσσερις συμμετοχές κόντρα στον Ολυμπιακό, στα ματς του Ολντ Τράφορντ και της Ριζούπολης, τις σεζόν 2001/02 και 2002/03, σκοράροντας και ένα γκολ στο 4-0 του 2002, παιχνίδι όπου αγωνίστηκε και ο Ρίο Φέρντιναντ, ενώ ο Ρόι Κάρολ του Ολυμπιακού ήταν τότε στη 18άδα των Κόκκινων Διαβόλων.
- Μόνο ο Γιώργος Καραγκούνης έχει σκοράρει για λογαριασμό ελληνικής ομάδας στο Ολντ Τράφορντ. Ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί με 3-0 και 4-0, όπως αναφέρεται και παραπάνω, ο Παναθηναϊκός έχει χάσει με 3-1 (απευθείας εκτέλεση φάουλ του "Κάρα") και 5-0 και ο Αθηναϊκός 2-0, στην παράταση.
- Είναι η όγδοη φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καλείται να ανατρέψει ήττα στον πρώτο αγώνα νοκ-άουτ φάσης του Champions League. Μετρά έξι αποκλεισμούς (Μπορούσια Ντόρτμουντ 1996/97, Μπάγερν Μονάχου 2000/01, Ρεάλ Μαδρίτης 2002/03, Πόρτο 2003/04, Μίλαν 2004/05, Μπάγερν Μονάχου 2009/10) και έχει αποκλείσει μόνο τη Ρόμα τη σεζόν 2006/07, όταν είχε ηττηθεί με 2-1 στο Ολίμπικο, αλλά τη συνέτριψε με 7-1 στο Θεατρο των Ονείρων.
- Δύο φορές έχει επιστρέψει από ήττα με 2-0 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Απέκλεισε την Τότεναμ στο Κύπελλο Κυπελλούχων τη σεζόν 1963/64, με 4-1 στον επαναληπτικό και την Μπαρτσελόνα με 3-0 για την ίδια διοργάνωση τη σεζόν 1983/84.
- Αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Ντέιβιντ Μόγιες απολυθεί θα γίνει ο μάνατζερ με την τρίτη μικρότερη θητεία όλων των εποχών στον πάγκο των Κόκκινων Διαβόλων, ακόμη και από την εποχή που ο σύλλογος ονομαζόταν Νιούτoν Χιθ, δηλαδή από το 1892, μετά τον Τι Τζέι Γουόλγουορθ (9 Σεπτεμβρίου 1912 - 20 Οκτωβρίου 1912) και τον Τζίμι Μέρφι (1 Φεβρουαρίου 1958 - 30 Ιουνίου 1958).
- Αν οι ερυθρόλευκοι προκριθούν επί των Κόκκινων Διαβόλων, θα γίνουν οι μόνοι δεύτεροι των ομίλων της φετινής διοργάνωσης που θα έχουν φτάσει στα προημιτελικά (εκτός κι αν η Ζενίτ κάνει την υπέρβαση κόντρα στη Ντόρτμουντ στο Βεστφάλεν). Αν προκριθούν οι πρωταθλητές Ελλάδος, θα μπουν στην κληρωτίδα, χωρίς να είναι σίγουρο ότι το εντός έδρας παιχνίδι τους θα οριστεί Τρίτη. Αν οριστεί Τετάρτη, θα "αναγκάσουν" τη ΝΕΡΙΤ στην πρώτη της ζωντανή τηλεοπτική παραγωγή κι ενώ ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ελλάδας θα είναι στα σπάργανα.
news.gr
Εργασία για τουλάχιστον 12 μήνες μπορεί να εξασφαλίσει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που προβλέπει επίδομα μισθού για πρόσληψη σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Το πρόγραμμα αφορά σε ανέργους από 30 ως και 66 ετών και προβλέπει επιδότηση στο μισθό μέχρι και το ποσό των 450 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την ερχόμενη Παρασκευή με την προϋπόθεση να έχουν αποκτήσει κλειδάριθμο.

Οι άνεργοι για να μπορέσουν να προσληφθούν θα πρέπει:

-να έχουν συμπληρώσει το δελτίο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης με τον ΟΑΕΔ

-να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και την απόδειξη ΚΠΑ2 μέχρι την πρόσληψή τους

-να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες μέλους της Ε.Ε. ή ομογενείς με δικαίωμα εργασίας στη χώρα μας

-να έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος ηλικίας τους.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Από την απίστευτη εύνοια της τύχης, στου Χάρου τα δόντια βρέθηκε 40χρονος Καρδιτσιώτης, που προχθες το πρωί έχασε την ζωή του. Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr, ο 40χρονος αγρότης από το Πεδινό Καρδίτσας, Στέφανος Τσιλιμίγκας ήταν από τους πιο ευνοημένους της «θεάς τύχης», αφού είχε κερδίσει δύο φορές στο λαϊκό λαχείο.
Την μια φορά ποσό 550.000 ευρώ και την άλλη 1.260.000 ευρώ, αλλά όμως όσο απλόχερη ήταν μαζί του η «θεά τύχη», τόσο άδικος ήταν ο Χάρος που δεν του επέτρεψε να ζήσει και να χαρεί τα χρήματα που είχε κερδίσει. Ο 40χρονος οδηγούσε προχθες το πρωί το ΙΧΕ αυτοκίνητό του στην Επαρχιακή Οδό Καρδίτσας-Προαστίου, το οποίο βγήκε από την πορεία του, ανατράπηκε και ο 40χρονος έχασε την ζωή του ...διαψεύδοντας όσους τον χαρακτήριζαν, μέχρι εκείνη την ώρα, ως «τυχερό»...
Στο άγγελμα του θανάτου του, υπήρξε σοκ στο Πεδινό Καρδίτσας, αφού όλοι μιλούσαν για ένα «εξαιρετικό παιδί» και βουρκωμένος, μίλησε στο trikalanews.gr ο λαχειοπώλης Βησσαρίων Καψιώχας, ο γνωστός και ως «τυχεράκιας», όπου ανέφερε πως ο μακαρίτης μόλις κέρδισε τα 1.260.000 ευρώ, «δεν με ξέχασε. Μου είπε ποιος είναι, μου έκλεισε ραντεβού και μου έδωσε ένα ποσό με το οποίο εξόφλησα όλα μου τα χρέη. Να αναπαύσει ο Θεός την ψυχούλα του».

http://www.seleo.gr

«Πράσινο φως» για τη διενέργεια 2.111 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, «άναψε» το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εργασία». Ο παραπάνω αριθμός προσλήψεων θα αφορά νέους υποψηφίους. Ωστόσο, προγραμματίζονται επιπλέον 1.000 προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, οι οποίες θα αφορούν αδιόριστους επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών ΑΣΕΠ.
Προτεραιότητα του αρμόδιου για τον σχετικό προγραμματισμό υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθίσταται η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού  στα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Ως προς τη διαδικασία επιλογής, η ενίσχυση των υπηρεσιών θα αρχίσει με την πρόσληψη αδιόριστων επιτυχόντων προηγούμενων ετών.  Το ΑΣΕΠ υπολογίζει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής 279 υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών και παράλληλα ετοιμάζεται να «τρέξει» διαγωνισμό νέων υποψηφίων για 149 μόνιμες θέσεις σε τελωνεία. Εν ολίγοις, συμπεραίνεται πως παρόμοια θα υλοποιηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός αναφορικά με τις προσλήψεις στο δημόσιο εντός του έτους: προσλήψεις αδιόριστων επιτυχόντων παλαιότερων διορισμών και, ταυτόχρονα, προκηρύξεις συνεχών νέων διαγωνισμών.
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν αναμένεται να κατανεμηθούν ως εξής:
-279 υπάλληλοι ΠΕ Εφοριακών(180) , ΠΕ Νομικών(90) (Προκήρυξη  1Κ/2013). Ήδη το ΑΣΕΠ έχει αρχίσει να πραγματοποιεί την κατάταξη των αδιόριστων πτυχιούχων κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά, με σκοπό την άμεση διάθεση των υποψηφίων στις εφορίες.
-149 μόνιμοι υπάλληλοι ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Τελωνειακών με νέο διαγωνισμό από το ΑΣΕΠ, με σκοπό την ενίσχυση τελωνείων σε περιοχές όπως Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Έβρος κλπ. Απαραίτητα προσόντα για τις εν λόγω θέσεις κρίνονται η γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ, ενώ για τους πτυχιούχους το μεταπτυχιακό και η προϋπηρεσία. Οι αιτήσεις θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά  μέσω ΑΣΕΠ. Οι υποψήφιοι οφείλουν να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης, το παράβολο,  φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας και επικυρωμένες βεβαιώσεις που να αποδεικνύουν τα αναφερθέντα στις αιτήσεις προσόντα των υποψηφίων.
-911 υπάλληλοι σε μόνιμες θέσεις (κατά κύριο λόγο ελεγκτές και διοικητικοί) για τη συγκέντρωση φορολογικών εσόδων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εργασία»,οι πρώτες προσλήψεις θα αφορούν πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΙΕΚ ή Λυκείου. Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένονται να ανακοινωθούν περαιτέρω πληροφορίες για το διαγωνισμό.
-400 σωφρονιστικοί υπάλληλοι με νέο διαγωνισμό
-300 εξωτερικοί φρουροί για τα καταστήματα κράτησης
-72 μόνιμοι υπάλληλοι ειδικοτήτων ΠΕ,ΤΕ,ΔΕ και κυρίως οδοντίατροι, ψυχολόγοι, υγείας, πρόνοιας, ηλεκτρονικοί και διοικητικοί.
Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
aftodioikisi.gr
Εγκρίθηκαν 500 προσλήψεις ατόμων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως τέσσερις μήνες, σε... Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την υπουργική απόφαση εγκρίθηκαν 500 προσλήψεις ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων (ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων, ΔΕ Νυχτοφυλάκων και ΥΕ Καθαριστών), με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας έως τέσσερις (4) μήνες, προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες, των Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού στις Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Στις 19 Μαρτίου του 2004 η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα γίνεται Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Είναι, μάλιστα, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τον συγκεκριμένο ρόλο.

1279–Η νίκη των Μογγόλων στη Μάχη του Γιαμέν τερματίζει τη δυναστεία των Σονγκ στην Κίνα.

1831–Η τράπεζα Citibank της Νέας Υόρκης γίνεται η πρώτη τράπεζα που ληστεύεται στην ιστορία των ΗΠΑ. Οι δράστες αφαιρούν 245.000 δολάρια.

1895–Οι Γάλλοι κινηματογραφιστές και εφευρέτες Ογκύστ και Λουί Λυμιέρ δημιουργούν την πρώτη τους ταινία: την Έξοδος από το εργοστάσιο Λυμιέρ (La sortie des usines Lumière), που αποτυπώνει την έξοδο των εργατών από το εργοστάσιό τους.

1915 Φωτογραφίζεται για πρώτη φορά ο Πλούτωνας, δίχως όμως να αναγνωριστεί ως πλανήτης.

1919–Ο αστεροειδής 911 Αγαμέμνων ανακαλύπτεται από τον Καρλ Ράινμουτ, που παρατηρεί από τη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας.

1932–Εγκαίνια της Γέφυρας του Σίδνεϋ.

1945-Ο Αδόλφος Χίτλερ δίνει την διαταγή «Νέρων», βάσει της οποίας η Βέρμαχτ πρέπει, όσο οπισθοχωρεί, να καταστρέφει τα πάντα, ώστε ο εχθρός να βρει μονάχα καμμένη γη. Έτσι αγνοεί τελείως την τύχη ακόμη και του γερμανικού λαού.

1947–Πρώτη εκτός έδρας νίκη της Εθνικής Ελλάδος στο μπάσκετ, στον αγώνα Τουρκία – Ελλάδα (30-34).

1964– Πρωτολειτουργεί το μεγάλο τούνελ των Άλπεων, που συνδέει την Ελβετία με την Ιταλία.

2004–Η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα γίνεται Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

2006–Ο Γιαγί Μπονί κερδίζει στον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών της Μπενίν σχεδόν τα 75% των ψήφων.

http://www.enikos.gr 
Μετά από επεξεργασία που πραγματοποιήσαμε στον πίνακα των αδιάθετων, διαπιστώσαμε ότι ο αριθμός τους είναι κατά πολύ μικρότερος απ” ότι λανθασμένα γράψαμε αρχικά (407) διότι υπάρχουν πολλές διπλοεγγραφές (εμφανίζονται στον ίδιο πίνακα και ως ΠΕ/ΤΕ αλλά και ως ΔΕ). Έτσι, βρήκαμε ότι οι αδιάθετοι τελικά είναι 218 όταν οι κενές θέσεις, υπενθυμίζουμε ότι είναι 138. Δηλαδή 80 λιγότερες. Εάν μάλιστα αφαιρέσουμε και όσων ο διορισμός έχει ανακληθεί λόγω κατάθεσης πλαστών δικαιολογητικών κατά την πρόσληψη τους στην Δημοτική Αστυνομία, αλλά βρίσκονται (σκανδαλωδώς) ακόμη στους πίνακες κατάταξης (15 άτομα) αλλά και κάποιους που έχουν πρόβλημα με ελλιπή/ακατάλληλα δικαιολογητικά (82 σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΥΔιΜΗΔ) ένας αριθμός εκ των οποίων πιθανόν να απολυθεί, τότε ίσως πέσει κατά πολύ ο αριθμός των υπαλλήλων που δεν θα εμφανίζονται στους τελικούς πίνακες διάθεσης και θα απολυθούν.
ΠΗΓΗ dimastin.blogspot.gr
Είναι μάλλον δεδομένο ότι την ώρα του γεύματος ο σκύλος σας στέκεται στα πόδια σας και με παραπονιάρικο ύφος ζητάει λίγο από φαγητό σας. Και είναι επίσης δεδομένο ότι οι περισσότεροι υποκύπτετε στο βλέμμα του και του δίνεται έναν μικρό μεζέ. Ξέρετε όμως ότι ... αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο, ακόμη και μοιραίο για το αγαπημένο σας κατοικίδιο; 
Σύμφωνα με το Onmed.gr οι δέκα τροφές που απαγορεύεται ρητά να τρώνει οι σκύλοι είναι οι εξής:

Σκόρδο και κρεμμύδι
Προκαλούν έντονη αδιαθεσία.

Σοκολάτα
Μπορεί να προκαλέσει στο ζώο τάση προς έμετο, ερεθισμό ή ευαισθησία στην περιοχή της κοιλιάς,  ενώ σε μεγάλες ποσότητες, η σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει επιληπτική κρίση ή ακόμη και το θάνατο.

Αβοκάντο
Οι τοξίνες που βρίσκονται τόσο στη φλούδα όσο και στο εσωτερικό του είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για το σκύλο.

Τσίχλα
Η ξυλιτόλη που περιέχουν οι τσίχλες μειώνει απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα του σκύλου, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες πρόκλησης επιληπτικής κρίσης και σύγχυσης. Σε μεγάλες ποσότητες, η ξυλιτόλη μπορεί να προκαλέσει ηπατική ανεπάρκεια στο σκύλο.

Κοτόπουλο
Το κοτόπουλο είναι επικίνδυνο για το σκύλο επειδή περιέχει μικρά, λεπτά και αιχμηρά κόκκαλα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο στομάχι ή το έντερο του σκύλου.

Μουχλιασμένες τροφές
Οι τοξίνες μπορεί να προκαλέσουν αρχικά τρέμουλο και στη συνέχεια έντονους σπασμούς ή ακόμη και το θάνατο.

Ψητό καλαμπόκι
Μπορεί να προκαλέσει απόφραξη στο έντερο του σκύλου.

Γαλακτοκομικά
Οι περισσότεροι σκύλοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και για το λόγο αυτό είναι αρκετά πιθανό η κατανάλωση γαλακτομικών να τους προκαλεί αέρια και διάρροια.

Ωμός σολομός
Μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση στο σκύλο.

Συκωτάκια
Σε μεγάλες ποσότητες, η βιταμίνη Α μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλοιώσεις στα οστά.


Από το «κόσκινο» του ΑΣΕΠ θα περάσουν οι συμβάσεις περίπου 50.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συγκροτεί μηχανισμό επανελέγχου όλων των φακέλων. Όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα απολυθούν.
Το άρθρο 43 του πολυνομοσχεδίου του Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζει τον αναδρομικό έλεγχο των συμβάσεων, όχι μόνο για τους 35.000 συμβασιούχους που μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου αλλά και για εκείνους που μονιμοποιήθηκαν επί υπουργίας Δημήτρη Ρέππα, Κώστα Σκανδαλίδη και Βάσως Παπανδρέου.
Πριν την ψήφιση της διάταξης στο Κοινοβούλιο, προστέθηκε μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής στη διατύπωση του άρθρου. Το κυβερνητικό «μικροσκόπιο» θα εστιάσει στην «υπαιτιότητα του συμβασιούχου» σε παρατυπίες που ενδεχομένως προκύψουν κατά τον επανέλεγχο των πιστοποιητικών πρόσληψης. Επομένως ο υπάλληλος θα τεθεί οριστικά εκτός δημοσίου, εφόσον κριθεί ο ίδιος, και όχι ο φορέας στον οποίο εργάζεται, υπεύθυνος της όποιας παρανομίας.
aftodioikisi.gr
To πρώτο εργοστάσιο στέβιας στην Ευρώπη, φτιάχνεται στο Αγρίνιο...

Ειδικότερα το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες φυτεύσεις της στέβιας στην περιοχή, ενώ ήδη δρομολογηθεί και η υλοποίηση εργοστασίου, το οποίο θα είναι πρώτο σε πανευρωπαϊκή βάση. Αρχικά στην περιοχή του Αγρινίου θα καλλιεργηθούν χίλια στρέμματα σε βάθος χρόνου ο στόχος είναι να μπουν στην καλλιέργεια όσο περισσότερες οικογένειες  κάτι που σε συνδυασμό με ένα εργοστάσιο στέβιας θα αλλάξει τον αγροτικό χάρτη της περιοχής.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην ΕΑΣ Αγρινίου, όπου μάλιστα πριν από λίγο καιρό 5μελές κλιμάκιο της έφτασε μέχρι την Ινδία για να δει δυναμικές μονάδες που έχουν στηθεί εδώ και χρόνια και να πάρει τεχνογνωσία.
Η επιλογή της Ινδίας δεν ήταν τυχαία καθώς είναι γνωστό ότι η πολύ μεγάλη παγκόσμια εταιρία  SunFryits με έδρα την ραγδαία αυτή αναπτυσσόμενη χώρα, έχει προχωρήσει σε αποκλειστική συνεργασία με την ΕΑΣ Αγρινίου.
Οι δύο πλευρές αναμένεται να προχωρήσουν στη δημιουργία υποδομών για την ολική επεξεργασία των φύλλων της στέβια, ενώ στη συνέχεια το προϊόν θα προωθείται κατάλληλα σε όλη την Ευρώπη. Μάλιστα η ΕΑΣ Αγρινίου έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές τόσο με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου το εργοστάσιο να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο και να επιδοτηθεί.

Στέβια:Από αναψυτκικά μέχρι κέτσαπ

Σε αναψυκτικά μέχρι κέτσαπ, η στέβια – το νέο γλυκαντικό της χιλιετίας – έρχεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε στο θέμα της διατροφής. Πρόκειται για ένα μικρό βότανο που ανακαλύφθηκε το 1987 στα υψίπεδα της Παραγουάης. Είναι 200 έως και 300 φορές από την ζάχαρη αλλά με σχεδόν μηδενική θερμιδική αξία. Μετά από έρευνες αρκετών χρόνων η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλείας Τροφίμων ( EFSA) ανακοίνωσε τον Απρίλιο του 2010, ότι τοξικολογικά, η stevia είναι τελείως ασφαλής για την ανθρώπινη υγεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία  η στρεμματική απόδοση του φυτού στα πειράματα που έγιναν στην Ελλάδα κυμάνθηκε μεταξύ 100 και 400 κιλών το στρέμμα. Επίσης η  στέβια μπορεί να καλλιεργηθεί ως πολυετές φυτό και να χρειαστεί να σπαρθεί μόνον μια φορά στα 4-5 χρόνια. Το κόστος παραγωγής ανέρχεται στα 400 - 500 ευρώ το στρέμμα, αλλά υπάρχουν περιθώρια μείωσης του κόστους παραγωγής σποροφύτων και επομένως και του συνολικού κόστους παραγωγής της. Η μέση στρεμματική απόδοση σε ξερά φύλλα κυμαίνεται γύρω στα 200-400 κιλά/ στρέμμα, που εξαρτάται από το γενετικό δυναμικό κάθε ποικιλίας, από τις εδαφοκλιματικές συνθήκες και επίσης από τις καλλιεργητικές φροντίδες. Το ακαθάριστο γεωργικό εισόδημα κατά στρέμμα (με τιμή 2- 2,5 ευρώ το κιλό) κυμαίνεται στα 400 - 1.000 ευρώ, ανάλογα με τις στρεμματικές αποδόσεις και ανάλογα με την τιμή πώλησης των ξηρών φύλλων του φυτού.Το σημείο ισορροπίας κόστους παραγωγής και γεωργικού εισοδήματος κυμαίνεται στα 200- 250 κιλά/στρέμμα. Το καθαρό κέρδος ανά στρέμμα κυμαίνεται από 100 - 500 ευρώ, ανάλογα με την στρεμματική απόδοση και ανάλογα με την τιμή πωλήσεως των ξηρών φύλλων της στέβιας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πειραματικής καλλιέργειας στέβιας ξεκίνησε προ ετών σε πέντε περιοχές (Καρδίτσα, Ξάνθη, Κιλκίς, Αγρίνιο και Λαμία), με ευθύνη του καθηγητή Γεωπονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Π. Λώλα.
Η στέβια, όπως διαπιστώθηκε, προσαρμόζεται και αποδίδει ικανοποιητικά στις κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες της χώρας μας, με χαμηλές απαιτήσεις σε λίπανση και άρδευση, ενώ δεν δείχνει να προσβάλλεται από έντομα και αρρώστιες.
Επίσης, θεωρείται πολύ πιο προσοδοφόρα από πολλές παραδοσιακές ελληνικές καλλιέργειες (βαμβάκι, σιτάρι, καλαμπόκι, ζαχαρότευτλα, καπνός, ηλίανθος κ.ά.), παράγεται χωρίς φυτοφάρμακα, ενώ η καλλιέργεια είναι λιγότερο κουραστική.

http://www.fpress.gr
Λύση στην αυξανόμενη αντίσταση των μικροβίων στις θεραπευτικές μεθόδους, θα μπορούσε να αποτελέσει το μέλι, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που διεξήχθη στο πλαίσιο του 247ου Συνεδρίου της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.

Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, Susan M. Meschwitz, η αξία του μελιού κρύβεται στην ικανότητα να καταπολεμά της μολύνσεις σε πολλαπλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, έχει την ιδιότητα να εμποδίζει τα βακτήρια να αναπτύξουν αντίσταση στα αντιβιοτικά, λόγω της περιεκτικότητάς του σε υπεροξείδιο του υδρογόνου, την ωσμωτική του δράση, καθώς και την υψηλή συγκέντρωση σακχάρων και πολυφαινολών.

Όπως διαπιστώθηκε, τα σάκχαρα, «ρουφούν» νερό από τα βακτηριακά κύτταρα, με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και να πεθαίνουν.

Παράλληλα, εμποδίζει το σχηματισμό βακτηριακών αποικιών (βιοφίλμ), καθώς δυσχεραίνει την επικοινωνία μεταξύ των βακτηριακών κυττάρων.

Τέλος, ελέγχει την απελευθέρωση τοξινών, η οποία επηρεάζει την παθογένεια των βακτηρίων, δηλαδή την ικανότητά τους να προκαλούν ασθένειες.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!