Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017


Το φαγητό που σας περίσσεψε την προηγούμενη μέρα μπορείτε να το καταναλώσετε με ασφάλεια και την επόμενη. Το βασικό είναι να το ζεστάνετε με το σωστό τρόπο ώστε να είναι πεντανόστιμο και φρέσκο σαν να το βγάλατε μόλις από τον φούρνο.
Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές ανάλογα με το κάθε φαγητό…
Κοτόπουλο και χοιρινό κρέας
Αν θέλετε να ζεστάνετε ξανά κρέας π.χ. μπριζόλα που έχει στεγνώσει από τους χυμούς του, τότε θα πρέπει να είστε υπομονετικοί για να μην ξεραθεί περισσότερο. Βάλτε το σε ένα ταψί στον φούρνο και ζεστάνετέ το στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Εναλλακτικά βάλτε το σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι και ζεστάνετέ το για 1-2 λεπτά φροντίζοντας να το γυρίσετε και από τις δύο μεριές.
Μακαρόνια
Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος, ρίξτε τα μακαρόνια και λίγο λάδι και ανακατέψτε για 3-5 λεπτά. Μόλις τα βγάλετε θα είναι σαν να τα φτιάξατε πριν από λίγη ώρα.
Σούπες
Βάλτε τη σούπα σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ τη σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό (προτιμήστε βιολογικό) αν παρατηρήσετε ότι η σούπα σας είναι πολύ πηχτή.
Πίτσα
Για να διατηρήσετε την πίτσα τραγανή βάλτε την σε ένα ταψί, πάνω στο οποίο θα έχετε ήδη στρώσει λαδόκολλα. Αν η πίτσα είναι ήδη ξεροψημένη, τυλίξτε την επιπλέον με αλουμινόχαρτο ώστε να μην σας καεί. Βάλτε την στον φούρνο για 3-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει και πάλι το τυρί.

Τις παραδοσιακές χρήσεις του κρεμμυδιού ως φαρμάκου για τα κρυολογήματα, τον βήχα, τις μολύνσεις, διερευνά διδακτορική διατριβή που επικεντρώνεται στη λαϊκή ιατρική, στην περιφέρεια του νομού Δράμας.
Γιατροσόφια με κρεμμύδια που προέκυψαν από προσωπικές συνεντεύξεις ηλικιωμένων κατοίκων του νομού, καταγράφονται στη διατριβή, όπως το αντιπυρετικό με κομμένες φέτες κρεμμυδιού, τοποθετημένες στο κάτω μέρος του πέλματος και δεμένες με διάφανη μεμβράνη για όλη τη διάρκεια της νύχτας!
Αντιφλεγμονώδη δράση στα δάχτυλα μπορεί να έχει επίσης ένα μικρό καθαρισμένο κρεμμύδι, ελαφρώς ζεσταμένο και τοποθετημένο στο δάχτυλο ώστε να καλύπτει και το επωνύχιο ενώ σε χτυπήματα συνιστάται πάνω στην πληγή, ένα έμπλαστρο με χτυπημένο κρεμμύδι και χοντρό θαλασσινό αλάτι!
Μέρος της εργασίας “Εθνοφαρμακολογικές χρήσεις του κρεμμυδιού (Allium cepa) στη λαϊκή ιατρική στην περιφέρεια του νομού Δράμας” παρουσίασε στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες στα Χανιά, η υποψήφια διδάκτωρ Φαρμακογνωσίας, Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας, Τομέας Φαρμακολογίας-Φαρμακογνωσίας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Σχολή Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ. Στυλιανή Τσιότσιου-Παπαεμμανουήλ.
Όπως εξήγησε η επιβλέπουσα καθηγήτρια, Δρ. Διαμάντω Λάζαρη, η διατριβή θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία χρόνια και περιλαμβάνει εκτεταμένη εθνοφαρμακολογική έρευνα και στη συνέχεια μελέτη, σε όλη την περιφέρεια του νομού Δράμας, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις χρήσεις προϊόντων φυτικής, ζωικής ή ορυκτής προέλευσης, από τις αυτόχθονες κοινωνίες στη λαϊκή θεραπευτική, τα γνωστά δηλαδη “γιατροσόφια της γιαγιάς”.
“Στο συνέδριο, στα Χανιά, παρουσιάστηκε μόνο ένα μέρος της έρευνας που αφορούσε το κρεμμύδι και προέκυψε από τη μελέτη που διενεργήθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Αύγουστο του 2017, με προσωπικές συνεντεύξεις περίπου 200 ανθρώπων, μεγάλης κυρίως ηλικίας, Ελλήνων προσφύγων από τις περιοχές της Μ. Ασίας, του Πόντου και της Β. Θράκης” τόνισε η κ. Λάζαρη.
Διευκρινίζεται ότι με τον όρο “Εθνοφαρμακολογία” περιγράφεται η ειδικότητα της φαρμακευτικής και ιδιαίτερα της φαρμακογνωσίας που ασχολείται με τη διεξοδική διερεύνηση των βιολογικά ενεργών ουσιών που παρατηρήθηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παραδοσιακής κουλτούρας των λαών.
Όπως αναφέρεται στη διατριβή, “τα “γιατροσόφια” ως πληροφορία είναι ανυπολόγιστα σημαντική για την φαρμακευτική, καθώς αποτελούν την “αρχή του νήματος”, δηλαδή οι εφαρμογές τους ως σπιτικά φάρμακα ήταν ή είναι, η βάση για φάρμακα για τη θεραπεία ασθενειών ανθρώπων και ζώων ακόμη και σήμερα”.
“Με τη μελέτη τους”, προσθέτει η κ. Τσιότσιου, “μπορούμε να εξάγουμε σημαντικά επιστημονικά συμπεράσματα και να ανακαλύψουμε, ενδεχομένως, νέες δραστικές ουσίες για τη θεραπεία ασήμαντων και σημαντικών ασθενειών των ανθρώπων αλλά και των ζώων”.
Όπως καταγράφεται στην εθνοφαρμακολογική μελέτη, η αρχική ιδέα των ανθρώπων που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν ένα λαϊκό σπιτικό φάρμακο επάνω τους, προήλθε από την παρατήρηση της συμπεριφοράς των οικόσιτων αλλά και άγριων ζώων. Για παράδειγμα, εάν κάποια εκ των αιγοπροβάτων αντιμετώπιζαν στομαχικές διαταραχές και φούσκωμα, παρατηρούσε ο κτηνοτρόφος πως το ζώο απείχε από την τροφή, σε πολλές περιπτώσεις και από το νερό και το μόνο που κατανάλωνε, θα ήταν κάποιο συγκεκριμένο βότανο, φρέσκο από το χώμα.
Εφόσον το ζώο θεραπευόταν με τη νηστεία και τη βρώση κάποιου βοτάνου, ο κτηνοτρόφος δοκίμαζε το ίδιο βότανο σε αντίστοιχη δική του περίπτωση και επιβεβαίωνε ή απέρριπτε, με τη δοκιμή, την πληροφορία που του χάρισε η παρατήρηση της συμπεριφοράς των ζώων του.
“Το κρεμμύδι ως φάρμακο”, λέει η κ. Τσιότσιου, “όπως παρουσιάστηκε στο 15o Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας, δεν αποτελεί κάτι καινούριο και άγνωστο”.
“Αυτός ακριβώς ήταν και ο στόχος του εργαστηρίου μας, να παρουσιάσουμε κάτι γνωστό σε όλους και ευρέως αποδεκτό από την τοπική κοινωνία όπου διενεργήθηκε η έρευνα, από τους μεσογειακούς λαούς που καταναλώνουν το κρεμμύδι σε καθημερινή βάση αλλά και από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Θελήσαμε να προσθέσουμε γνώση, να δώσουμε επιστημονική βαρύτητα και με αυτό τον τρόπο να γίνει η αρχή να φέρουμε στην επιφάνεια γνώσεις και πρακτικές του λαού μας που γίνονται θύματα σνομπισμού και άμεσης απόρριψης από την κοινωνία μετά τη βιομηχανοποίηση του φαρμάκου. Σημαντικός λόγος για τον οποίο χάνονται αυτές οι γνώσεις είναι διότι δεν δείχνουν ενδιαφέρον τα παιδιά των ηλικιωμένων αυτών ανθρώπων να τα μάθουν, έστω να τα σημειώσουν”.
Το κρεμμύδι, λόγω των ουσιών του, έχει αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, διουρητικές, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, επουλωτικές και άλλες δράσεις. Πιο γνωστές και επιβεβαιωμένες ιδιότητες είναι οι αντιμικροβιακές που οφείλονται πιθανώς στα φαινολικά και τα φλαβονοειδή που περιέχει σε μεγάλο ποσοστό καθώς και οι επουλωτικές δράσεις, ειδικότερα σε πληγές σε συνδυασμό με αντιμικροβιακές δράσεις.
Βέβαια, στη μελέτη υπογραμμίζεται ότι ναι μεν η δοκιμή του κρεμμυδιού ως φαρμάκου μπορεί να θεωρηθεί ακίνδυνη για την υγεία του ατόμου αλλά σε καμία περίπτωση δεν συστήνεται η όποια φαρμακευτική χρήση του, χωρίς συμβουλή γιατρού.
“Σαφώς και δεν συστήνουμε να χρησιμοποιεί κανείς σπιτικά “γιατρικά” αντί της επίσημης και ορθής αγωγής που θα του συνταγογραφήσει ο γιατρός του. Ούτε ισχυριζόμαστε να δοκιμάζεται κατά το δοκούν η αντικατάσταση της ορθής φαρμακευτικής αγωγής με χειροποίητα φάρμακα. Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε, είναι να αποδείξουμε πειραματικά τις δράσεις που έχουν οι ουσίες που βρίσκονται στα φάρμακα φυτικής, ζωικής και ορυκτής προελεύσεως, παρέχοντας καινούρια γνώση στη βιομηχανία φαρμάκου, με σκοπό στο μέλλον να προστεθούν ακόμη περισσότερα προϊόντα εθνοφαρμακολογίας στη γραμμή παραγωγής της και με την καθοδήγηση γιατρού και τη συνταγογράφηση ορισμένης δόσης να γίνεται θεραπεία, μεσω ενός προϊόντος πιο φυσικού, πιο αναγνωρίσιμου από το σώμα και ενδεχομένως πιο ακίνδυνου για υπολειμματική δράση, λόγω της φυσικής του προελεύσεως” καταλήγει η κ. Τσιότσιου.
πηγή: news247.gr

Αν το να δώσετε περίπου 1.000 ευρώ για να αποκτήσετε το νέο iPhone X που κυκλοφόρησε με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την πρώτη εμφάνιση του διάσημου κινητού τηλεφώνου, σας φάνηκαν πολλά, τότε θα αλλάξετε γνώμη μόλις μάθετε την τιμή του Lux iPhone X Ingot.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, το νέο ολόχρυσο κινητό θα κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 58.500 ευρώ και θα καλύπτεται από 250 γραμμάρια χρυσού.
Τον σχεδιασμό ανέλαβε η εταιρία Brikk, που έχει έδρα το Λος Άντζελες η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει μία σειρά από πολυτελείς εκδόσεις του iPhone X.
Έτσι εκτός από το iPhone X Ingot 250 θα κυκλοφορήσει το Ingot 108 με 108 γραμμάρια χρυσού, αλλά και μία σειρά που ονομάζεται Lux iPhone X Deluxe Collection, που θα περιβάλλονται από χρυσές θήκες 24Κ και θα είναι διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους, ακόμα και διαμάντια. Οι τιμές αυτής της συλλογής θα κυμαίνονται από 10.800 ευρώ έως 18.500 ευρώ.
Εκτός όμως από τα κινητά τηλέφωνα η εταιρία σχεδιάζει και θα κυκλοφορήσει στην αγορά και τα απαραίτητα αξεσουάρ όπως τα ακουστικά Lux Airpods – που είναι επίσης φτιαγμένα από χρυσό και διακοσμημένα με διαμάντια.
Τι συμβαίνει στο μυαλό μας όταν πρέπει να κρατήσουμε ένα μυστικό
Όλοι έχουμε αναγκαστεί κάποια στιγμή της ζωής μας να κρατήσουμε ένα μυστικό. Άλλοι με επιτυχία και άλλοι... όχι τόσο επιτυχώς, είναι γεγονός πάντως πως το να κρατήσει κάποιος ένα μυστικό δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Μάλιστα, μια έρευνα ήρθε για να κάνει τα πράγματα πιο απλά κι έδειξε πως δεν είναι καλό να κρατάμε μυστικά.
Το Columbia University παρατήρησε 600 άτομα και κατέληξε πως το να κρατάς ένα μυστικό κάνει κακό στην ψυχική σου υγεία, στο μυαλό κι αυξάνει το άγχος.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές είδαν πως δεν έχει να κάνει τόσο με το πόσο σημαντικό ή όχι είναι ένα μυστικό, αλλά με το ότι κρατάς κάτι μέσα σου.
Έπειτα, ρώτησαν 186 άτομα πως νιώθουν για άσχημα γεγονότα που έχουν συμβεί στη ζωή τους και είναι γνωστά κι είδαν πως τα μυστικά είχαν χειρότερη επιρροή στην ψυχολογία τους.
Γιατί αυτή η πόλη αξίζει να είναι η πιο ακριβή στον κόσμο
Η Αγκόλα, το νέο θαύμα ανάπτυξης στην υποσαχάρια Αφρική, δεν σταματά να μας εκπλήσσει.
Με την πρόσφατη έκρηξη των εξελίξεων στην υγειονομική περίθαλψη, την τεχνολογία και τη μεταφορά, η ήπειρος βλέπει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο ζωής. Η πρωτεύουσα της Αγκόλας, η Λουάντα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως η ακριβότερη πόλη του κόσμου για τους ομογενείς.
Όπως μπορείτε να φανταστείτε το να ζει κάποιος σε μια από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου, δεν είναι πάντοτε κάτι θετικό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ντόπιους κατοίκους της Λουάντα, οι οποίοι πλήττονται και δεν έχουν ακόμη προσαρμοστεί στη μεγάλη μεταβολή της οικονομίας. Ευτυχώς ο κόσμος έχει δει αυτό το πρότυπο πριν και αυτή η δραστική αλλαγή είναι η αρχή της μεταμόρφωσης που θα ωφελήσει σημαντικά την πόλη και τους ανθρώπους της.

Το περασμένο έτος το Χονγκ Κονγκ βρέθηκε στο νούμερο ένα ως η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για εκπατριζόμενους, αλλά έχει επίσης δει τεράστια βιομηχανική και οικονομική ανάπτυξη κατά την τελευταία δεκαετία. Ενώ αυτό ίσως φαινόταν τότε αρνητικό, μακροπρόθεσμα ωφέλησε το Χονγκ Κονγκ ώστε να δημιουργήσει μια ισχυρή σημαντική πόλη.
Μόλις πριν από λίγα χρόνια η Αγκόλα ήταν μια υπανάπτυκτη χώρα με λίγα σημάδια ελπίδας. Μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου στην Αγκόλα, η χώρα έχει υποστεί μεγάλη ανασυγκρότηση, με νέα κτίρια και σπίτια να εμφανίζονται παντού. Η πρόσφατη ανακατασκευή της πόλης θα προσελκύσει ξένους επενδυτές, εργατικό δυναμικό από το εξωτερικό και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οι φυσικοί πόροι και οι βέλτιστες συνθήκες καλλιέργειας θα ενθαρρύνουν τον καπιταλιστικό επενδυτή να επενδύσει στη χώρα και να αποκαλύψει όλο το δυναμικό του. Συνολικά, δημιουργούνται περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, οικονομική ανάπτυξη και πρόοδος σε κάθε τομέα για την πόλη της Λουάντα.

Στην πραγματικότητα, η Λουάντα έχει ένα μεγάλο αριθμό αποθεμάτων πετρελαίου που προσέλκυσε τους επενδυτές. Αυτό που οι άνθρωποι αρχίζουν τώρα να συνειδητοποιούν είναι ότι η Λουάντα έχει επίσης ένα τεράστιο ποσό φυσικών πόρων, το οποίο τροφοδοτεί την οικονομική «έκρηξη». Σύμφωνα με άρθρο στο Euro News: "Είναι σημαντικό για τους επιχειρηματίες στην Αγκόλα να αρχίσουν να εξετάζουν άλλους τομείς εκτός από το πετρέλαιο. Είναι μια χώρα με πολλούς πόρους και πρέπει να δράσουμε υπεύθυνα, με σεβασμό και διαφάνεια, να επενδύσουμε σε νέες τεχνολογίες, να ενισχύσουμε την οικονομική ποικιλομορφία και να μας επιτρέψουν να τοποθετηθούμε σε διεθνές επίπεδο".
Η χώρα έχει αποδείξει ότι είναι πολύ κερδοφόρα και πολλά άτομα προσπαθούν να επωφεληθούν από την εύπορη γη. Οι άνθρωποι της Αγκόλας αρχίζουν επίσης να επωφελούνται από αυτό, δημιουργώντας μια σειρά από διαφορετικές ευκαιρίες απασχόλησης, σημειώνοντας πρόοδο και στην υγειονομική περίθαλψη και στην τεχνολογία.
Η Huawei αντεπιτίθεται και τρολάρει την Apple και το iPhone X
Στην αντεπίθεση πέρασε η κινεζική Huawei που με δυο βίντεο που ανέβασε στα social media στην ουσία ειρωνεύεται την Apple και τα καινούργια iPhone που παρουσίασε με υπερηφάνια προ ολίγων ημερών στο κοινό.
Με post της στο twitter η Huawei ανέβασε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει ένα φαγωμένο μήλο. Το tweet γράφει: «Νοιώθετε απογοητευμένοι; Σας έχουμε μια αληθινή έκπληξη που ξεπερνά ό,τι έχετε δει μέχρι σήμερα». Αναφερόμενη φυσικά στα αποκαλυπτήρια του νέου smartphone, Huawei Mate 10, στις 16 Οκτωβρίου.
Το προηγούμενο μοντέλο, Mate 9, πήρε θετικές κριτικές και λανσαρίστηκε μέσω κολοσσών όπως η Amazon και η Best Buy στις ΗΠΑ.

Σε άλλο βίντεο που ανάρτησε στο Facebook, η Huawei κοροϊδεύει την υπηρεσία αναγνώρισης προσώπου του iPhone X, αναφέροντας ότι συχνά δεν λειτουργεί.
Όπως σημειώνει το CNBC, η Huawei συμπεριλαμβάνεται στους τρεις κορυφαίους πωλητές smartphones παγκοσμίως. Σύμφωνα με σημείωμα της Counterpoint Research τον Σεπτέμβριο, η Samsung ήταν το Νο1ακολουθούμενη από Huawei και Apple.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει επενδύσει 853 εκατομμυρίων ευρώ για να δημιουργήσει την σημερινή της ομάδα. Είναι η ομάδα που κόστισε τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Λίγο λιγότερο, στα 850 εκατομμύρια ευρώ βρίσκεται η Παρί Σ.Ζ και στα 784 εκατομμύρια, η πρώην κάτοχο του ρεκόρ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα στοιχεία, από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης δημοσιεύτηκαν στην τελευταία εβδομαδιαία μελέτη του CIES, το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία μεταξύ της FIFA και του Πανεπιστημίου του Νοσατέλ.

Οι συνολικές δαπάνες της Μάντσεστερ Σίτι για την ομάδα του αυξήθηκαν κατά 242 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2016. Η αύξηση ήταν ακόμη μεγαλύτερη για την Παρί Σ.Ζ: + 395 εκατομμύρια ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης των 180 εκατομμυρίων ευρώ για την Mπαπέ). Ο αριθμός που αφορά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι «μόνο» 66 εκατομμύρια ευρώ περισσότερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο, ενώ η νικήτρια του Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης είναι στα 138 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δέκα ομάδες που κοστίζουν περισσότερο:
1. Μάντσεστερ Σίτι 853 εκατ ευρώ
2. Παρί Σ.Ζ 850
3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 784
4. Τσέλσι 644
5. Μπαρτσελόνα 628
6. Ρεάλ Μαδρίτης 497
7. Γιουβέντους 470
8. Λίβερπουλ 437
9. Αρσεναλ 416
10. Τότεναμ 361

Συνολικά η αξία ανά πρωτάθλημα:

5,7 δισ. για την Premier League (μέσος όρος 287 εκατ. ευρώ ανά ομάδα, + 28% σε σχέση με το προηγούμενο έτος)
2,4 δις. για τη Serie A (122 εκατομμύρια ανά ομάδα, + 26%)
2,2 δις. για τη Laliga (110 εκατομμύρια. Ανά ομάδα, + 9%)
1,9 δις για τη Bundesliga (107 εκατομμύρια ανά ομάδα, + 19%) και Ligue 1 (93 εκατομμύρια ανά ομάδα, + 78%).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!