Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τον μαχαίρωσε 17 φορές καθώς τον κούρευε
Ένας φυλακισμένος κουρέας, καταδικασμένος επειδή σκότωσε έναν πελάτη του, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον διευθυντή του σωφρονιστικού ιδρύματος όπου κρατείτο στο Τατζικιστάν, όταν εκείνος αγνόησε το εγκληματικό παρελθόν του και του ζήτησε να του... περιποιηθεί την κόμη.

Ο διευθυντής της φυλακής της πόλης Κουλόμπ πέθανε αφού ο φονικός κουρέας τον μαχαίρωσε 17 φορές καθώς τον κούρευε, την Κυριακή.

Σύμφωνα με τις αρχές του Τατζικιστάν, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 17 ετών για ένα παρόμοιο έγκλημα που είχε διαπράξει τον περασμένο Αύγουστο, όταν μαχαίρωσε και σκότωσε έναν πελάτη του ενώ τον κούρευε.
 
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο πιθανές εξηγήσεις... Είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε καθημερινά οι περισσότεροι.
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι ανελκυστήρες έχουν καθρέφτες; Οι βασικοί λόγοι για την ύπαρξη καθρεπτών, είναι ψυχολογικοί και λόγοι ασφαλείας.

Όταν με τη βιομηχανική ανάπτυξη τα κτίρια άρχισαν να γίνονται όλο και ψηλότερα, η χρήση ανελκυστήρων έγινε απαραίτητη. Οι ανελκυστήρες εκείνη την εποχή ήταν αρκετά αργοί και συχνά οι άνθρωποι που τους χρησιμοποιούσαν εξέφραζαν παράπονα. Οι μηχανικοί της εποχής άρχισαν να σκέφτονται τη λύση στο πρόβλημα. Ένας μηχανικός διατύπωσε την άποψη ότι οι ανελκυστήρες δεν είναι αργοί αλλά επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι για να απασχολούνται στη διαδρομή, τους δημιουργείται η αίσθηση ότι ο χρόνος δεν κυλά! Έτσι προτάθηκε η χρήση καθρεφτών και οι πρώτες δοκιμές έδειξαν ότι τα παράπονα μειώθηκαν αισθητά, ώστε η χρήση τους καθιερώθηκε. Οι άνθρωποι έχουν κάτι να απασχολούνται στη διαδρομή και έτσι ξεπερνούν τον ψυχολογικό σκόπελο της απραξίας!

Ταυτόχρονα λόγοι ασφαλείας επιβάλουν τη χρήση καθρεφτών. Η καθημερινή χρήση του ανελκυστήρα τον έχει ενσωματώσει στην καθημερινότητά μας και πολλές φορές εισερχόμαστε αφηρημένοι. Τι γίνεται όμως αν, για κάποιο λόγο, ο θάλαμος δεν βρίσκεται πίσω από την πόρτα; Υπάρχει κίνδυνος πτώσης στο φρεάτιο. Έτσι η ύπαρξη καθρέφτη μας διευκολύνει να αντιληφθούμε την ύπαρξη του θαλάμου σε αντίθεση με το σκοτεινό φρέαρ.

Επίσης πολλοί άνθρωποι έχουν κλειστοφοβία και ο περιορισμός σε ένα τόσο μικρό χώρο, τους προκαλεί αναστάτωση. Με τη χρήση καθρεφτών ο χώρος «διπλασιάζεται» και απαλύνει το αίσθημα κλειστοφοβίας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 



Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η είδηση πως από τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών θέλουν δεν θέλουν εξαιρούνται οι γυναίκες που είναι έγκυος.

Κι αυτό γιατί; Αυτό προκαλεί οργή, καθώς οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί για τη μετακίνησή τους στην ΕΛ.ΑΣ πρέπει να περάσουν από εξετάσεις, από τις οποίες όμως οι γυναίκες που είναι έγκυος δεν μπορούν να τις περάσουν εκ των πραγμάτων.

Συγκεκριμένα μία από τις εξετάσεις που καλούνται να κάνουν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί είναι η ακτινογραφία θώρακα, την οποία όμως μία έγκυος γυναίκα δεν μπορεί γιατί μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο έμβρυο. Έτσι αυτές οι γυναίκες στην ουσία αποκλείονται από την μετακίνησή τους στην ΕΛ.ΑΣ και μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Οπως δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών, Νίκος Βαβουράκης "εδώ και μια εδομάδα εχουν ξεκινήσει εξετάσεις ψυχοτεχνικές και υγειονομικές των πρώην δημοτικών αστυνομικών για τη μετακίνησή τους στην ΕΛΑΣ.

Μία από τις τυπικές αυτές εξετάσεις ειναι και η ακτινογραφία θώρακος. Οι επιτροπές αυτές της ΕΛΑΣ δεν έχουν δυστυχώς καμία ενημέρωση και καμία οδηγία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις γυναίκες συναδέλφους που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και απαγορεύεται να κάνουν ακτινογραφία.

Οι επιτροπές λοιπόν αυτές αρνούνται να καταγράψουν ως ικανές τις συναδέλφους που εγκυμονούν και τις παραπέμπουν στο να πάρουν αναβολή για κάποιους μήνες μέχρι να γεννήσουν. Αυτό όμως στην συγκεκριμένη φάση δε γίνεται καθώς στις 23 Φεβρουαρίου τελειώνουν οι εξετάσεις, οι επιτροπές της ΕΛΑΣ θα στείλουν πινακες και λίστες ικανών συναδέλφων στον ΑΣΕΠ, εκεί θα βγουν τα αποτελέσματα για την κινητικότητα.

Αρα όσες 23 Φεβρουαρίου δεν είναι στη λίστα θα μείνουν εκτός κινητικότητας για την ΕΛΑΣ και με πολύ μεγάλες πιθανότητες να μη μετακινηθούν αλλού και επομένως είναι πιθανό 23 Μαίου που ολοκληρώνεται η διαθεσιμότητα να απολυθούν από το δημόσιο και ο λόγος να είναι η εγκυμοσύνης τους. Δηλαδή αντί να τις προστατέψουμε θα τις απολύσουμε!"

Ακούστε τη δήλωση του κυρίου Βαβουράκη στο NewsIT:



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

newsit.gr
Η είδηση που έρχεται από τη Βρετανία φαντάζει ψεύτικη. Και όμως είναι άκρως αληθινή. Μία γυναίκα που αποφάσισε να ψαχουλέψει το κινητό του άνδρα της αποκάλυψε πως την «απατάει» με τον σκύλο της. Μάλιστα, η αποκάλυψη έγινε, όχι φυσικά από κάποιο πονηρό μήνυμα, αλλά από ένα βίντεο, το οποίο είχε καταγράψει ο σύζυγός της την ώρα της αρρωστημένης δράσης του.
Ο Wayne Bryson συνελήφθη, καθώς η γυναίκα πήγε με το ντοκουμέντο στην Αστυνομία.
Ο 19χρονος Bryson ομολόγησε στο δικαστήριο τον έρωτά του για το Staffordshire bull terrier της συντρόφου του, με τον ίδιο να παραβιάζει έτσι τον βρετανικό νόμο κατά της κτηνοβασίας.

http://www.4news.gr 
Θέλετε να μάθετε πόσο θα ζήσετε; Δοκιμάστε να καθίσετε στο πάτωμα και να σηκωθείτε, δίχως να στηριχθείτε πουθενά – ούτε καν στα γόνατά σας.
Η «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Καρδιαγγειακής Πρόληψης» (EJCP) αναφέρει πως αυτό το απλό τεστ συσχετίζεται στενά με τη θνησιμότητα από κάθε αιτία – και επί τη ουσία αποτελεί μία ακόμα απόδειξη πως η μυοσκελετική κατάστασή μας αποτελεί ισχυρό δείκτη μακροζωίας, ιδίως για τα άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω.
Το τεστ δοκιμάστηκε σε 2.000 εθελοντές από την Βραζιλία και ήταν «εκπληκτικά προγνωστικό» της θνησιμότητας.
Στην πραγματικότητα, όσοι εθελοντές κατάφεραν και να καθίσουν και να σηκωθούν από το πάτωμα με ελάχιστη έως καθόλου στήριξη, διέτρεχαν πέντε έως έξι φορές μικρότερο κίνδυνο θανάτου τα επόμενα χρόνια σε σύγκριση με όσους στηρίχτηκαν σε βοηθήματα για να τα καταφέρουν.
«Εάν ένας μεσήλικας άντρας ή γυναίκα κατορθώνει να καθίσει και να σηκωθεί από το πάτωμα χρησιμοποιώντας το πολύ ένα χέρι – αν και είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιεί ούτε αυτό – όχι μόνον έχει πολύ καλή μυοσκελετική κατάσταση, αλλά οι πιθανότητες μακροζωίας του είναι πολύ καλύτερες», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Κλαούντιο Αράτζιο, από την Κλινική Αθλητιατρικής του Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Ο δρ Αράτζιο, σύμφωνα με τα Νέα, και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν τους εθελοντές τους από την ημέρα που έκαναν το τεστ έως τις 31 Οκτωβρίου 2011 – κατά μέσον όρο επί 6,3 χρόνια.
Στη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης πέθαναν 159 εθελοντές – ποσοστό θνησιμότητας 7,9%.
Η προσπάθεια κάθε εθελοντή να καθίσει και να σηκωθεί από το πάτωμα, έγινε χωρίς να έχουν θέσει οι ερευνητές όριο χρόνου, αλλά ο μέσος όρος που διήρκησε η προσπάθεια των εθελοντών ήταν τα 2 λεπτά.
Η προσπάθειά τους βαθμολογήθηκε σε μία κλίμακα έως το 10 (5 για το κάθισμα και 5 για να σηκωθούν). Για κάθε βοήθημα που χρειαζόταν κάθε εθελοντής (χέρι, πόδι κ.τ.λ.) οι ερευνητές αφαιρούσαν έναν βαθμό από το 5, αναλόγως με το αν το βοήθημα το χρειάζονταν για να καθίσουν ή για να σηκωθούν.
Η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων καταγράφηκε σε εθελοντές με χαμηλή βαθμολογία στο τεστ: μόλις 2 καταγράφηκαν σε εθελοντές που είχαν συνολική βαθμολογία 10.
Τον υψηλότερο κίνδυνο θανάτου διέτρεχαν οι εθελοντές που είχαν πετύχει χαμηλή βαθμολογία και στο να καθίσουν στο πάτωμα.
Αντιθέτως, όσοι πέτυχαν συνολική βαθμολογία από 8 και πάνω, διέτρεχαν τον μικρότερο κίνδυνο θανάτου. Ο κίνδυνος μειωνόταν κατά 21% με κάθε βαθμό από το 8 και πάνω.
«Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η αεροβική φυσική κατάσταση σχετίζεται με την επιβίωση, αλλά η μελέτη μας υποδηλώνει ότι σημαντικό είναι επίσης να διατηρεί κανείς καλή ευλυγισία, μυϊκή δύναμη και συντονισμό των κινήσεων», εξήγησε ο δρ Αράτζιο.
Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο είναι το πιο συνηθισμένο επίθετο στην Ελλάδα; Ναι καλά το φανταστήκατε…
Παπαδόπουλος! Εκτός από τους δικούς μας λοιπόν Παπαδόπουλους, στην Ισπανία συναντά κανείς πολλούς πολίτες με το επίθετο Γκαρσία, στην Ιταλία με το επίθετο Ρόσι, στην Αγγλία με το επίθετο Σμιθ και στην Σουηδία με αυτό των Άντερσον.
Δείτε τον χάρτη με τα πιο συνηθισμένα επίθετα στην Ευρώπη:





http://simantra.blogspot.gr 
Τα πάνω κάτω έρχονται στην κινητή και σταθερή τηλεφωνία από την 31η Μαρτίου του 2014 στη χώρα μας καθώς μετά από συνεχείς αναβολές και καθυστέρηση περίπου ενάμιση έτους ενεργοποιούνται διατάξεις που ενισχύουν τα δικαίωματα των καταναλωτών τηλεφωνικών υπηρεσιών. 
 
Πλέον οι εταιρίες υποχρεούνται να τηρούν λίστες με τους Διεθνείς Κωδικούς Κινητών Τηλεφώνων (International Mobile Equipment Identity, IMEI) κλεμμένων κινητών και να μπλοκάρουν τη χρήση των τηλεφώνων αυτών, να επιστρέφουν χωρίς αίτημα του καταναλωτή αναλογία του παγίου σε περίπτωση διακοπής τω υπηρεσιών άνω της μίας ημέρας (βλάβες ειδικά στα σταθερά τηλέφωνα) ή όταν οι υπηρεσίες είναι κατώτερες των συμφωνηθέντων, να μην κόβουν για χρέη τις συνδέσεις αν δεν έχουν προειδοποιήσει 15 ημέρες πριν (το SMS δεν θεωρείται ειδκοποίηση)  καθώς και να διατηρούν για μεγάλο διάστημα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι χρεώσεις που επιβάλλουν στους καταναλωτές είναι ορθές

Αναλυτικά οι νέες διατάξεις προβλέπουν:

1. Οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας τηρούν λίστες με τους Διεθνείς Κωδικούς Κινητών Τηλεφώνων (International Mobile Equipment Identity, IMEI) κλεμμένων συσκευών των χρηστών. Η εγγραφή του IMEI ενός κινητού στη λίστα αυτή πραγματοποιείται μετά από σχετική έγγραφη αίτηση των χρηστών, οι οποίοι δήλωσαν νομίμως την κλοπή της συσκευής τους. Κάθε πάροχος ενημερώνει ανά μήνα τους υπόλοιπους παρόχους σχετικά με τα IMEI κλεμμένων συσκευών των χρηστών του. Οι πάροχοι απαγορεύουν την πραγματοποίηση κλήσεων από συσκευή με IMEI που ανήκει στην εν λόγω λίστες.

2. Στην περίπτωση που η διαθεσιμότητα του δικτύου ή/και των παρεχόμενων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών είναι χαμηλότερη από την ποιότητα παροχής υπηρεσιών που το πρόσωπο υποχρεούται να παρέχει σύμφωνα με τις διατάξεις των Γενικών Αδειών ή με τα ειδικά δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων ή αριθμών που του έχουν εκχωρηθεί ή με τους όρους της σύμβασης καθώς και στην περίπτωση βλάβης που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του συνδρομητή ή τρίτου προσώπου και οδηγούν σε διακοπή της παροχής των παρεχόμενων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στο συνδρομητή, εκτός από τις περιπτώσεις λόγω ανωτέρας βίας, o πάροχος οφείλει, να πιστώνει το συνδρομητή με το τμήμα του καταβαλλόμενου από αυτόν ποσού του παγίου τέλους, που αντιστοιχεί στη χρονική περίοδο της διακοπής των παρεχόμενων υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εφόσον η βλάβη υπερβαίνει το χρονικό όριο μίας (1) εργάσιμης ημέρας, από την επόμενη εργάσιμη της δήλωσης της βλάβης.

Η πίστωση στις ανωτέρω αναφερόμενες περιπτώσεις πραγματοποιείται από τον πάροχο αυτόματα, προς τους συνδρομητές που έχουν δηλώσει βλάβη, σε επόμενο λογαριασμό του συνδρομητή, εντός εξαμήνου από την άρση της βλάβη, χωρίς προηγούμενη σχετική αίτηση του συνδρομητή. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να φαίνεται σαφώς στο λογαριασμό χρέωσης του συνδρομητή η πίστωση αυτή καθώς και η χρονική περίοδος κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η διακοπή.

3. Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης από τον συνδρομητή των συμβατικών του υποχρεώσεων, λόγω ύπαρξης ληξιπρόθεσμης και απαιτητής οφειλής του τελευταίου προς τον πάροχο, αυτός οφείλει να ειδοποιεί τον συνδρομητή, ακόμη και διαμέσου του λογαριασμού του, για την απειλούμενη προσωρινή ή μόνιμη διακοπή και να προβαίνει σε προσωρινή διακοπή της παροχής των υπηρεσιών μόνο μετά τη πάροδο δεκαπέντε (15) ημερών από την νόμιμη και προσήκουσα κοινοποίηση προς αυτόν της σχετικής ειδοποίησης. Η αποστολή σχετικού γραπτού μηνύματος (SMS) δεν λογίζεται ως νόμιμη ειδοποίηση.

Η διακοπή αυτή εφόσον είναι τεχνικώς εφικτό, περιορίζεται στην συγκεκριμένη υπηρεσία για την οποία δεν γίνεται εξόφληση. Κατά τη περίοδο προσωρινής διακοπής και εφόσον αυτό είναι συμβατό με τη συγκεκριμένη υπηρεσία θα πρέπει να επιτρέπεται η λήψη εισερχόμενων κλήσεων, εφόσον αυτές δεν χρεώνονται στον καλούμενο και η πραγματοποίηση εξερχόμενων κλήσεων που δεν συνεπάγονται χρέωση (ανεξάρτητα του σχήματος τιμολόγησης δηλαδή ανά λεπτό, ανά κλήση ή χρόνο ομιλίας που συμπεριλαμβάνεται στο μηνιαίο πάγιο) για τον Συνδρομητή.

Ο πάροχος κατά την περίοδο προσωρινής διακοπής δύναται να χρεώνει τα πάγια τέλη σύνδεσης στο τηλεφωνικό δίκτυο συμπεριλαμβανομένων και τελών που αφορούν σε προπληρωμένα πακέτα με την εξαίρεση της περίπτωσης όπου η προσωρινή διακοπή διαρκεί ολόκληρη την περίοδο τιμολόγησης οπότε ο πάροχος δύναται να χρεώνει μόνο τα πάγια τέλη σύνδεσης στο τηλεφωνικό δίκτυο που αντιστοιχούν στις παρεχόμενες υπηρεσίες για τις οποίες δεν υφίσταται προσωρινή διακοπή, μη συμπεριλαμβανομένων τελών που αφορούν σε προπληρωμένα πακέτα υπηρεσιών. Τα τέλη αυτά αναγράφονται ρητά στην σύμβαση του συνδρομητή. Κατά την προσωρινή διακοπή ο πάροχος οφείλει να ενημερώνει τον συνδρομητή για τις ανωτέρω χρεώσεις και ο συνδρομητής δύναται να αιτηθεί την άμεση οριστική διακοπή του.

4. Οι πάροχοι Δημόσιων Τηλεφωνικών Υπηρεσιών υποχρεούνται να διατηρούν τα δεδομένα για την επιβεβαίωση των χρεώσεων των λογαριασμών των συνδρομητών τους για χρονικό διάστημα ίσο με το μέγιστο χρονικό διάστημα που επιτρέπεται, από την κείμενη νομοθεσία προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, να πραγματοποιείται η φύλαξη και η επεξεργασία αυτών. 
 
Το είχαμε διαβάσει σε τηλεγραφήματα από το εξωτερικό, το είχαμε δει σε εκθέσεις, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσουμε. Πληροφορίες φέρουν εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και τράπεζα να παρουσιάζουν και στην Ελλάδα το «κινητό-πορτοφόλι». Ποιες είναι οι εταιρείες και πώς θα λειτουργεί η νέα υπηρεσία. 

Την Τετάρτη ανακοινώνεται και επίσημα η σύμπραξη της Alpha Bank με την Vodafone προκειμένου να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το κινητό πορτοφόλι. Θα είναι ένας νέος τρόπος πληρωμής των καθημερινών μας συναλλαγών.
Πώς θα λειτουργεί;
Στην πράξη, θα είναι ένας μηχανισμός ανέπαφων πληρωμών. Ήδη η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει έρθει στην Ελλάδα αλλά για τις πιστωτικές κάρτες και χρεωστικές κάρτες. Τα ειδικά μηχανήματα «διαβάζουν» την κάρτα από απόσταση και η συναλλαγή «χρεώνεται» στον λογαριασμό της κάρτας. Στην νέα τεχνολογία που παρουσιάζεται το ρόλο της κάρτας θα παίζει το κινητό τηλέφωνο. Η ειδική συσκευή (POS) θα «διαβάζει» το κινητό τηλέφωνο και ο καταναλωτής θα πληρώνει χωρίς στην πραγματικότητα να χρειάζεται κάρτα ή μετρητά. Η υπηρεσία θα λειτουργεί αρχικά με συγκεκριμένα μοντέλα κινητών τηλεφώνων (smartphones) ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει ο μηχανισμός, θα είναι ο χρήστης να έχει εγγραφεί στη συγκεκριμένη υπηρεσία της Alpha Bank.
H εγγραφή έχει διπλό στόχο: να καθορίζεται το όριο των συναλλαγών που θα μπορεί να πληρώνει ο χρήστης με το κινητό του και να τηρούνται οι όροι ασφαλείας. Τα στοιχεία των καρτών όσων εγγράφονται στην υπηρεσία της Alpha Bank θα κρυπτογραφούνται και θα αποθηκεύονται στην κάρτα SIM. Στην πραγματικότητα, το κινητό θα λειτουργεί ως χρεωστική κάρτα, οπότε το όριο των συναλλαγών, είναι το όριο των... μετρητών που έχει ο καθένας στον τραπεζικό του λογαριασμό.
Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή mobile banking της τράπεζας για να διαχειριστούν τα χρήματά τους και να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές σε όλο τον κόσμο, στα σημεία με το αντίστοιχο σήμα της Visa.

http://www.fpress.gr
- Στρατιωτικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν δώρο Πάσχα 
- Πάνω από 1 δισεκατομμύριο υπολογίζει ότι θα μοιράσει η κυβέρνηση τον ερχόμενο Μάιο
- Άγνωστο εάν θα είναι μόνιμη η επιστροφή του δώρου
Το πλεόνασμα, παρά τις ενστάσεις κάποιων Ευρωπαίων αξιωματούχων, φαίνεται ότι είναι το μεγάλο ατού της κυβέρνησης ενόψει ευρωεκλογών και όχι μόνο…
Μάλιστα όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στο Βήμα ο Αντώνης Σαμαράς το πλεόνασμα αναμένεται να εκτιναχθεί πάνω από τα 1,5 δισ. ευρώ και έτσι το διαθέσιμο βάσει της συμφωνίας με την τρόικα θα μπορεί να είναι άνω του 1 δισ.
Κάπως έτσι φαίνεται ότι το δώρο Πάσχα θα… αναστηθεί για μια μεγάλη μερίδα μισθωτών και συνταξιούχων.
Ένστολοι και χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν και πάλι δώρο Πάσχα
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δώρο Πάσχα θα πάρουν και πάλι οι ένστολοι, αλλά και πολλές κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων.
Αν και υπάρχουν δηλώσεις που αμφισβητούν τα στοιχεία της Ελλάδας από τη μεριά των Ευρωπαίων η κυβέρνηση φαίνεται πεπεισμένη ότι μέσα στον Απρίλιο θα υπάρξει συμφωνία για το ύψος του πλεονάσματος του οποίου το 70% θα είναι σε θέση να διαθέσει πριν τις 25 Μαϊου και τις ευρωεκλογές.
Ο μεγαλύτερος φόβος της κυβέρνησης είναι το χρηματοδοτικό κενό για το οποίο η απόκλιση με την τρόικα είναι μεγάλη και μπορεί να καθυστερήσει τις αποφάσεις.
Μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει μια σειρά επαφών των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου ώστε να προσδιοριστεί το πως θα μοιραστούν τα χρήματα.

http://www.alexiptoto.com 
Το Eterni.me συνδέει τους ζωντανούς με τους νεκρούς.

Ξεχάστε τις μαγικές μπάλες, τα κεριά, τα μέντιουμ και τις νύχτες με πανσέληνο.
Ένα νέο startup που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης του Τεχνολογικού Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) υπόσχεται να σας χαρίσει… «αιώνια ζωή» και εικονική επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο μετά θάνατον!
Η υπηρεσία λέγεται «Eterni.me» και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε… όσοι έχουν αποχωρήσει από το μάταιο τούτο κόσμο, να μπορούν να «επικοινωνούν» με όσους έχουν αφήσει πίσω τους μέσα από τον τάφο τους!

Ανατριχιάσατε;

Διαβάστε παρακάτω, για να καταλάβετε πώς λειτουργεί.

Αρχικά, οι χρήστες θα πρέπει να επιτρέψουν στην υπηρεσία να έχει πρόσβαση στις διαδικτυακές δραστηριότητές τους, όπως για παράδειγμα σε chat logs, social-network accounts, φωτογραφίες και email.
Οι πληροφορίες που θα αντλήσει από όλες αυτές τις πηγές, στη συνέχεια χρησιμοποιούνται έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό πορτρέτο των χρηστών -μετά το θάνατό τους- για να μπορούν να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τους φίλους και τους αγαπημένους τους.
Αυτό το καταφέρνει μέσα από πολύπλοκους αλγόριθμους ψηφιακής νοημοσύνης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του στην ιστοσελίδα news.discovery.com ο Nic Halverson.
Στη συνέχεια δημιουργεί ένα εικονικό προφίλ, ένα avatar που μιμείται την προσωπικότητα του χρήστη και μπορεί να αλληλεπιδράσει και να προσφέρει πληροφορίες και συμβουλές σε φίλους και οικείους του, όταν αυτός πεθάνει.
Όσοι αντέχουν στην ιδέα… μπορούν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας, προκειμένου να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Σύμφωνα πάντως με την ιστοσελίδα Boston.com, η ανταπόκριση του κοινού είναι πολύ θετική και το «Eterni.me» έχει ήδη δεχτεί πάνω από 36.000 επισκέψεις, ενώ 1.300 τολμηροί χρήστες έκαναν εγγραφή μέσα σε ένα 24ωρο.

http://peiraxtiri.gr

Παντρεύτηκε ένας στο χωριό, και μόλις πήγε τη γυναίκα του στο σπίτι, της είπε: - Γυναίκα, ότι θέλεις κάνε, αλλά μακριά από το στάβλο με το μεγάλο μαύρο άλογο, γιατί είναι άγριο κι επικίνδυνο! Ζήσανε 1-2 χρόνια καλά, ξεχάστηκε μια μέρα η φουκαριάρα η γυναίκα, μπήκε στο στάβλο, τρώει μια κλωτσιά από το άλογο, και έμεινε στον τόπο. Έγινε η κηδεία, δεχόταν συλλυπητήρια ο σύζυγος, μόνο που ο παπάς του χωριού παρατήρησε ότι, κάθε φορά που τον πλησίαζε γυναίκα να τον συλλυπηθεί, κουνούσε ο σύζυγος το κεφάλι προς τα κάτω, και κάθε φορά που τον πλησίαζε άντρας το κουνούσε προς τα πάνω. Δεν είπε τίποτα βέβαια, τέτοιες ώρες, αλλά την περιέργεια την είχε.

Πέρασε λίγος καιρός, ξαναπαντρεύτηκε ο άνθρωπος, πάλι τα ίδια και με την καινούργια του γυναίκα, "πρόσεχε της είπε, μακριά απ' το στάβλο με το μαύρο άλογο". Και που το είπε, τί κατάφερε; Ένα χρόνο μετά ξανάγινε το κακό! Μπήκε κι αυτή στο στάβλο, μια δυνατή κλωτσιά και πάλι το άλογο, πάει στα θυμαράκια κι ετούτη! Καινούργια κηδεία, ξανά συλλυπητήρια, μα και πάλι ο παπάς πρόσεξε την ίδια περίεργη συμπεριφορά από τον χήρο, να κουνάει καταφατικά το κεφάλι στις γυναίκες που τον συλλυπούνταν και αρνητικά στους άντρες.

Δεν άντεξε και λίγο μετά, τον πήρε παραπέρα και τον ρώτησε. Τι να σου πω παπά μου, του απάντησε ο λυπημένος. Με πλησίαζαν οι γυναίκες και μου έλεγαν "ζωή σε λόγου σου" κι εγώ έγνεφα "ευχαριστώ". Οι άντρες με ρώταγαν "το πουλάς το άλογο;" κι εγώ έγνεφα "όχι"!

http://www.pinnokio.gr

Με αρκετές συμμετοχές αλλά χωρίς γκολ κύλησε αυτή η αγωνιστική για τους «Έλληνες της διασποράς». Στη στήλη μας πλέον προστέθηκαν και άλλοι ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα οι Μαλεζάς και Γιαννιώτας που αγωνίζονται στη Bundesliga 2 για τη Fortuna Dusseldorf, καθώς και ο Μανόλης Παπαστεργιανός που παίζει στο Ρουμανικό πρωτάθλημα με τα χρώματα της Concordia. Αναλυτικά :

ΑΓΓΛΙΑ

ΜΑΥΡΙΑΣ (SUNDERLAND): Μετά από καιρό ήταν στην αποστολή της ομάδας, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθεί,  στον αγώνα κυπέλου με τη Southampron που βρήκε τις «μαυρόγατες» να νικούν 1-0 και να προκρίνονται στους 8 του FA Cup.
ΒΕΛΛΙΟΣ ( EVERTON) : Εκτός αποστολής στον αγώνα για το FA Cup με τη Swansea που βρήκε νικήτρια την Everton με 3-1.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (MIDDLESBROUGH) : Ήττα με 1-0 από τη Watford και ο Κωνσταντόπουλος πάλι στον πάγκο των αναπληρωματικών. Πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι που η Boro δεν σκοράρει.
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ –ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ( FULLHAM) : Δεν είχε υποχρεώσεις αυτό το weekend η Fulham αλλά η έλευση του Felix Magath σίγουρα θα φέρει ανακατατάξεις στην ομάδα και απομένει να δούμε πως θα διαχειριστεί τους δυο Έλληνες διεθνείς.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ( DORTMUND)  : Επιστροφή για τα καλά της Dortmund στις παλιές καλές εμφανίσεις και τεσσάρα επί της Frankfurt με τον Σωκράτη όπως πάντα βασικό και αναντικατάστατο.
ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ (LEVERKUSEN) : Εκτός αποστολής και ήττα εντός έδρας 1-2 από τη Schalke.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. (SCHALKE) : Μπήκε αλλαγή στο 88’ Και βοήθησε την ομάδα του να κρατήσει το υπερπολύτιμο 1-2 μέσα στο Leverkusen, που τη βάζει για τα καλά στο παιχνίδι διεκδίκησης των θέσεων για το Champions League.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ( KAISERSLAUTERN) : Εκτός αποστολής στην ήττα με 1-0 από την Aue.
ΜΑΛΕΖΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ ( FORTUNA DUSSELDORF) : Παρόντες στην αποστολή χωρίς όμως να χρησιμοποιηθούν από τον Lorenz Kostner στην ισοπαλία 1-1 με την Union Berlin.

ΙΣΠΑΝΙΑ

ΒΥΝΤΡΑ-ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ( LEVANTE) : Μεγάλη νίκη για τη φορμαρισμένη Levante με 1-0 επί της Almeria που την ανέβασε στην 7η θέση της βαθμολογίας. Απόντες μετά από πολύ καιρό οι δυο Έλληνες παίκτες λόγω καρτών και τραυματισμού.
ΚΑΡΝΕΖΗΣ (GRANADA) : Νίκη ηρεμίας επί της Betis με 1-0 . Ο Καρνέζης έμεινε στον πάγκο.

ΙΤΑΛΙΑ

ΚΟΝΕ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (BOLOGNA) : Ήττα με 1-0 μέσα στο San Siro με απίθανο γκολ του Balotelli στο 86’. Βασικός και για τα 90 λεπτά ο Χριστοδουλόπουλος, στον πάγκο έμεινε ο Κονέ.
ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ (TORINO) : Έμεινε στον πάγκο στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη  με  1-3 επί της Hellas Verona.
ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ ( GENOA) : Μπήκε ως αλλαγή στο 54’ κι ενώ το σκορ ήταν 1-3 υπέρ της Udinese. Με δική του ασίστ ο Gilardino  έγραψε το 2-3 και γενικά βοήθησε την ομάδα του να ισοφαρίσει στο τελικό 3-3.
ΜΟΡΑΣ (HELLAS VERONA) :  Βασικός  στην απρόσμενη εντός έδρας ήττα με 1-3 από την Torino
ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ROMA) : Δεν αποτελεί πλέον είδηση η παρουσία του Τόρο ως βασικού στην ενδεκάδα της Roma. Ο Rudi Garcia τον εμπιστεύεται και η ταυτόχρονη παρουσία του Maicon δεν αποτελεί πρόβλημα .Η εμφάνιση του συνδυάστηκε με νίκη 3-0 επί της Sampdoria.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ( CAGLIARI) : Έμεινε στον πάγκο της ομάδας του που γνώρισε νέα ήττα 1-2 από τη Livorno.
ΓΚΕΝΤΣΟΓΛΟΥ (SPEZIA) : Μπήκε ως αλλαγή στο 74’ στη νίκη με 3-1 επί της Crotone.

ΣΚΩΤΙΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ( CELTI C) : Ήταν στην αποστολή αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε λεπτό στη νίκη με 3-0 επί της St.Johnstone.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Θ.  (ZWOLLE) : Βασικός και πάλι αλλά αυτή τη φορά η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Cambuur. Δέχθηκε κίτρινη κάρτα στο 70’.

ΒΕΛΓΙΟ

ΓΚΑΛΙΤΣΙΟΣ ( LOKEREN) : Βασικός και για 90’ λεπτά στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Gent.
ΜΑΡΙΝΟΣ (CHARLEROI) : Με μια ανόητη αποβολή στο 63ο λεπτό συνδύασε την επιστροφή του στην ενδεκάδα ο Μαρίνος. Δέκα λεπτά μετά η Standard σημείωσε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

ΤΟΥΡΚΙΑ

ΓΚΕΚΑΣ (KONYASPOR) : Παρότι βασικός δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να αποφύγει την εντός έδρας ήττα με 2-3 από την Elazigspor.
ΤΖΙΩΛΗΣ ( KAYSERISPOR) : Νίκη ανάσα με 1-0 επί της Genclebirligi με τον Έλληνα μέσο βασικό για όλο το παιχνίδι.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ ( CONCORDIA) : Παρών στη βασική ενδεκάδα στην ήττα με 4-0 από τη πρωτοπόρο Steaua
Πριν από μερικούς μήνες, ο Λάζλο Άντρασεκ, ήταν βυθισμένος στα χρέη, αλκοολικός και κοιμόταν στο δρόμο. Η τύχη, όμως, του χαμογέλασε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο...

Η ιστορία του είναι σαν βγαλμένη από κινηματογραφικό σενάριο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, o άστεγος άντρας πριν δυο μήνες βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Gyor, με σκοπό να πάρει το τρένο για τη Βουδαπέστη, όπου θα παρακολουθούσε ένα workshop για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλκοολισμού.

Με τα λιγοστά κέρματα που του είχαν απομείνει, μετά την αγορά του εισιτηρίου, αποφάσισε να αγοράσει ένα δελτίο Λόττο, το οποίο συμπλήρωσε χωρίς να το πολυσκεφτεί.

Εντέλει, ο χτυπημένος από τη μοίρα Άντρασεκ κέρδισε 630 Forint Ουγγαρίας, τα οποία αντιστοιχούν σε 1.7 εκατομμύρια ευρώ!

Η ιστορία του παρέμενε άγνωστη όλους αυτούς τους μήνες, έως ότου μία μεγαλειώδης χειρονομία του τον έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας:

Αφού πρώτα ξεπλήρωσε τα χρέη του, διασφαλίζοντας το παρόν της γυναίκας του και των δύο παιδιών του, ο 55χρονος Άντρασεκ πέρασε στα πρωτοσέλιδα των ουγγρικών εφημερίδων, έπειτα από την απόφασή του να δωρίσει ένα μεγάλο μέρος των κερδών του για τη δημιουργία ενός κέντρου φροντίδας για τους άστεγους, τους αλκοολικούς και τις γυναίκες που έχουν υποστεί συζυγική κακοποίηση.

Και αυτό τη στιγμή που η ουγγρική κυβέρνηση πέρασε νόμο στο κοινοβούλιό της, που απαγορεύει τη διαβίωση στο δημόσιο αστικό χώρο, προκαλώντας κατ' αυτό το τρόπο έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Άμεσα αρχίζουν να υλοποιούνται τρία νέα στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης για ανέργους, σε εφαρμογή του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση και την Καταπολέμηση της Ανεργίας» ...
συνολικού προϋπολογισμού 1.527.642.069 ευρώ με ευκαιρίες εισόδου στην αγορά εργασίας 443.474 ανέργων.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, «ξεκινούν άμεσα τρία νέα προγράμματα απασχόλησης για στοχευμένες κατηγορίες ανέργων. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο, ευρωπαϊκό και εθνικό, προκειμένου να καταπολεμήσουμε την ανεργία με σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία εντάσσοντας όλο και περισσότερες ομάδες πληθυσμού στην αγορά εργασίας».
Συγκεκριμένα υπεγράφησαν οι Υ.Α που αφορούν τα παρακάτω προγράμματα:
  1. «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 – 66 ετών» μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις για την πρόσληψη (με πλήρη μισθό και ασφάλιση) ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών. Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων διαρκεί ένα χρόνο και ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά 10.000 άνεργους και η συνολική του δαπάνη ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ.
  2. «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων “Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ” και “Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ”», μέσω του οποίου θα τοποθετούνται σε θέσεις απασχόλησης άνεργοι όλων των ηλικιών που συμμετείχαν σε τοπικά σχέδια. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και μέχρι  25 ημέρες το μήνα, ενώ η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα  του μισθολογικού  κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες. Ωφελούμενοι θα είναι 10.000 άνεργοι και το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.
  3. «Παρεμβάσεις για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (ΕΚΟ), το οποίο αφορά συνεκτικές δράσεις για κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη στην αγορά εργασίας για ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, οροθετικοί, πρώην χρήστες ουσιών κ.α.). Ωφελούμενοι είναι 7.713 άνεργοι αυτής της κατηγορίας και η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 79.560.000 ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των δυο πρώτων προγραμμάτων, τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτά, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ωφελούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr όπου θα αναρτηθούν και οι σχετικές προκηρύξεις.


Η όμορφη γαλλική πόλη στη Μεσόγειο Cap d'Agde δεν είναι ένα απλό θέρετρο, αλλά ο απόλυτος προορισμός για όσους αγαπούν τον γυμνισμό. Στην πόλη λειτουργεί ένα τουριστικό κέντρο – σαν ένα μεγάλο χωριό – όπου αυτά που μπορεί να κάνει κανείς εκεί, οπουδήποτε αλλού απαγορεύονται!

Το «Village Naturiste», γνωστό και ως το «Γυμνό Χωριό» καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της πόλης και έχει πρόσβαση σε μία υπέροχη παραλία. Εκεί μπορείς να κάνεις τα πάντα χωρίς ρούχα: να ψωνίσεις στα μαγαζιά, να φας στα εστιατόρια, γενικώς να κυκλοφορήσεις ολόγυμνος. Οι επισκέπτες, οι οποίοι φτάνουν τους 40.000 σε καθημερινή βάση, συνήθως ντύνονται το βραδάκι που κάνει ψύχρα, αλλά και τότε προτιμούν σούπερ αποκαλυπτικά ρούχα, όπως αναφέρει η Wikipedia!

Το Naturist Village διαθέτει παραλία 2 χλμ., μία μεγάλη μαρίνα, ξενοδοχείο, κάμπινγκ, διαμερίσματα, μαγαζιά, εστιατόρια, κλαμπ, μπαρ, ταχυδρομείο, τράπεζα και ATM. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός, φτάνουν τις 180.

Η συγκεκριμένη γη ανήκε σε μία οικογένεια που μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο παρατήρησε ότι πολλοί άνθρωποι επέλεγαν την παραλία της για να κατασκηνώσουν και να κάνουν μπάνιο γυμνοί. Η οικογένεια Oltra εκμεταλλεύτηκε αυτή την τάση και οργάνωσε κάμπινγκ στην παραλία, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε πολύ διάσημο. Οταν στις αρχές της δεκαετίας του '70 η κυβέρνηση Pompidou άρχισε να αναπτύσσει την ακτογραμμή, μέλος της οικογένειας Oltra έπεισε τους ιθύνοντες να συμπεριλάβουν στα σχέδια ένα «χωριό γυμνιστών» και έτσι τέθηκαν οι βάσεις για αυτό που σήμερα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός.

Η έκδοση μιας ταξιδιωτικής βίζας μπορεί να είναι μια βαρετή, γραφειοκρατική διαδικασία, που «κλέβει» τον πολύτιμο χρόνο σας, όμως
άκρως απαραίτητη αν θέλετε να πραγματοποιήσετε το ταξίδι σας προς ορισμένους προορισμούς.
Όσο απαραίτητο είναι να γνωρίζετε τους κανόνες που ισχύουν γύρω από αυτές, ανάλογα με τον προορισμό σας.
Διαφορετικά, κινδυνεύετε να βρεθείτε... προ εκπλήξεως! Και φυσικά, στη χειρότερη περίπτωση... να γυρίσετε πίσω ακριβώς όπως φύγατε!
Τι πρέπει να γνωρίζετε:
Ελέγξτε το διαβατήριό σας: Προσέξτε την ημερομηνία λήξης του, καθώς υπάρχουν μερικές αεροπορικές εταιρείες που δε θα σάς επιτρέψουν να ταξιδέψετε, αν αυτό λήγει μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Φροντίστε να το διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να... «φάτε πόρτα» από ορισμένες χώρες.
Πόσο θα μείνετε και για ποιο λόγο: Σε μερικές χώρες δε χρειάζεστε βίζα, ανάλογα με τη διάρκεια και τους λόγους επίσκεψής σας. Στη Νότια Κορέα για παράδειγμα, δεν απαιτείται η έκδοση βίζας για διάστημα μικρότερο των 90 ημερών.
Στην Ταϊλάνδη το διάστημα αυτό είναι 30 ημέρες, ενώ για ταξίδι περισσότερων ημερών, είτε αφορά αναψυχή ή επαγγελματικές υποχρεώσεις, απαιτείται η έκδοση βίζας εκ των προτέρων.
Ενημερωθείτε για τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση βίζας και για τις διαστάσεις και το είδος της φωτογραφίας που απαιτείται: Ορισμένα κράτη απαιτούν τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων αναφορικά με θέματα υγείας κ.ά.
Καταθέστε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και... είστε έτοιμοι για απογείωση!
Σημείωση: Σε ό,τι αφορά τις θεωρήσεις εισόδου είτε για Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, είτε για ξένους που ταξιδεύουν στην Ελλάδα, μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

http://www.seleo.gr

Και πέραν των 8 μηνών οαρατείνεται η παραμονή στο καθεστώς της διαθεσιμότητας όπως προκύπτει από σχετική τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σημειώνεται η οκτάμηνη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών λήγει στις 22 Μαρτίου και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί οι προσωρινοί πίνακες μόνο για τους εκπαιδευτικούς με δεύτερο πτυχίο.
Στην περίπτωση που ο φορέας υποδοχής έχει εκδώσει τους προσωρινούς πίνακες και ο υπάλληλος περιλαμβάνεται σε αυτούς, τότε δίνεται η δυνατότητα παράτασης της παραμονής σε καθεστώς διαθεσιμότητας πέραν του 8μηνου . Στην περίπτωση αυτή η διαθεσιμότητα επεκτείνεται μέχρι την οριστική έκδοση των πινάκων.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο άρθρο 41 με τίτλο «διαθεσιμότητα έως την έκδοση των πινάκων»:
Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 101 του Ν. 3528/2007, όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 3 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013, προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Ο υπάλληλος δεν απολύεται στην περίπτωση που εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, το αρμόδιο όργανο έχει εκδώσει τους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής και ο υπάλληλος συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς.»
Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 105 του Ν. 3528/2007, όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 4 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013, προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Ο υπάλληλος δεν απολύεται στην περίπτωση που εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, το αρμόδιο όργανο έχει εκδώσει τους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής και ο υπάλληλος συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς.»
Επίσης, μετά το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης 2 της υποπαραγράφου Ζ2 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012, όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 5 του άρθρου 90 του Ν. 4172/2013, προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Η καταβολή των αποδοχών συνεχίζεται και μετά το πέρας του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος των οκτώ (8) μηνών, εφόσον εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος, το αρμόδιο όργανο έχει εκδώσει τους πίνακες διάθεσης στους νέους φορείς υποδοχής και ο υπάλληλος συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς».
aftodioikisi.gr
Στις 18 Φεβρουαρίου 1952 η ελληνική Βουλή επικυρώνει τη συμφωνία ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ.

1229 - ΣΤ' Σταυροφορία: ο αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Φρειδερίκος Β΄ Χοενστάουφεν, υπογράφει 10ετή εκεχειρία με τον Αλ Καμίλ επανακτώντας την Ιερουσαλήμ, τη Ναζαρέτ και τη Βηθλεέμ χωρίς εχθροπραξίες και χωρίς την υποστήριξη του Πάπα.

1478 - Ο δούκας του Κλάρενς, Γεώργιος, εκτελείται στον Πύργο του Λονδίνου καταδικασμένος για προδοσία εναντίον του μεγαλύτερου αδελφού του, Εδουάρδου Δ' της Αγγλίας.

1856 - Ο Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ Β΄ εκδίδει το Χάττ-ι-Χουμαγιούν

1952 - Επίσημη εισδοχή Ελλάδας και Τουρκίας, ως 13ο και 14ο μέλη στο ΝΑΤΟ.

1957 - Τραυματίζεται ο Στυλιανός Λένας μέλος της ΕΟΚΑ

1972 -  Ένα Learjet 25 της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας συνετρίβη έξω από τις ακτές του Μόντε Κάρλο. Και τα δύο μέλη του πληρώματος νεκροί.

2009 - Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας αποπειράθηκε βομβιστική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Citibank στη Νέα Κηφισιά.

http://www.enikos.gr 
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και η Ένωση Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδος και Θεσσαλίας(Ε.Ε.Π.ΥΟ.ΠΟ.), με την αρωγή του τμήματος αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου ... στα πλαίσια του εθελοντισμού και της κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνδιοργανώνουν Ανοικτή Εθελοντική Αιμοδοσία. 
 
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη (20/2) σε αίθουσα του ξενοδοχείου 'Ηλέκτρα Palace'(Πλατεία Αριστοτέλους) απο τις 9 το πρωί με΄χρι και τη 1 το μεσημέρι. 










 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Την αποτυχία της εθελοντικής κινητικότητας προεξοφλούν συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ μιλώντας στην aftodioikisi.gr, μετά και την καθυστερημένη έκδοση της σχετικής ΚΥΑ ενάμιση μήνα μετά από τη δημοσίευση του ΦΕΚ (287Α/ 31/12/2013), στο οποίο περιέχονται και οδηγίες για την εθελοντική κινητικότητα στους ΟΤΑ. Πρόκειται για το πρόγραμμα από το οποίο η κυβέρνηση περιμένει νε εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα μήνα 4 έως 5.000 δημοτικούς υπαλλήλους προκειμένου μαζί με τους περίπου 8.500 του ΕΟΠΥΥ να γεμίσει τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας των 12.500 του 2013 που πήρε παράταση έως τον ερχόμενο Μάρτιο.
Ήδη όμως, η επιφυλακτικότητα των υπαλλήλων που καθώς όχι μόνο δεν έχουν διαβεβαιώσεις αλλά με διαρροές από το υπουργείο Εσωτερικών εντείνεται η ανασφάλειά τους, φαίνεται, όπως λένε συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην aftodioikisi.gr,  θα οδηγήσει σε πλήρη αποτυχία το μέτρο. Κι αυτό γιατί οι δημοτικοί υπάλληλοι φοβούνται ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί θέση ώστε να μετακινηθούν θα αποτελέσουν τα επόμενα θύματα της διαθεσιμότητας. Αν και οι συνδικαλιστές επιφυλάσσονται να κάνουν πρόβλεψη για συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εθελοντικής κινητικότητας, τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι θα μηνύματα από τους δήμους δείχνουν ότι θα είναι πολύ μικρός και, βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν θα έχει σχέση με τις επιθυμίες της κυβέρνησης για 4 με 5.000.
Ένας ακόμη παράγοντας που λειτουργεί ανασχετικά στο να δηλώσουν οι δημοτικοί υπάλληλοι ότι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας είναι και οι επικείμενες εκλογές ΟΤΑ. Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι είναι δύσκολο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαθεσιμότητες στους δήμους ενόψει των εκλογών. Αν όμως δηλώσουν ότι θέλουν να μετακινηθούν και δεν βρουν θέση, τότε φοβούνται ότι μετά τις εκλογές θα έρθει η σειρά τους.
 Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
aftodioikisi.gr
Εδώ και καιρό γνωρίζαμε ότι  Vodafone και Wind  ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας 2G/3G (network sharing). Πλέον η εταιρεία απέκτησε σάρκα και οστά αλλά και...όνομα 

Στη νέα εταιρεία που θα καλείται Victus θα εργάζονται περίπου 220 άτομα που θα μετακινηθούν εκεί από τα τεχνικά τμήματα της Vodafone και της Wind.
Η 15ετούς διάρκειας συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών πρακτικά προβλέπει ότι θα αναπτύξουν κεραίες από κοινού σε διάφορα σημεία της χώρας, δημιουργώντας έτσι ένα μεγαλύτερο αποτύπωμα κεραιών, με αρκετά χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας δικτύου.
Eπίσης αναμένεται να συνεχίσουν να επενδύουν σε νέες υποδομές, με δεδομένο μάλιστα ότι η Vodafone έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς (4G).
Η νέα εταιρεία θα επενδύσει περίπου 150 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία, στους κλάδους κατασκευών (55 εκατ. ευρώ) και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού (95 εκατ. ευρώ).

 http://www.fpress.gr
Όταν νιώθουμε καλά είναι λογικό να γινόμαστε λίγο πιο παράτολμοι και να μη δίνουμε σημασία σε πράγματα που μπορεί να μας στοιχίσουν αργότερα.

Αν θέλουμε όμως να γλιτώσουμε μερικές επισκέψεις στο γιατρό όσο περνούν τα χρόνια, καλό θα είναι να πάρουμε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

Πόσες φορές έχετε πει έστω και μία από τις παρακάτω 10 φράσεις;

1. Τα πατατάκια δεν είναι ανθυγιεινά
Αντιθέτως, τα πατατάκια είναι ο εχθρός! Αν θέλουμε να φάμε πατάτες πρέπει να τις βράζουμε ή να τις ψήνουμε στο φούρνο. Τα τυποποιημένα πατατάκια περιέχουν βλαβερά λιπαρά που αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Το αποτέλεσμα είναι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού.

2. Παίρνω το αυτοκίνητο για να πάω στο περίπτερο
Κάθε μορφή σωματικής άσκησης βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνουμε καθημερινά στο γυμναστήριο, όμως πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία να κινηθούμε.

3. Δεν πίνω ποτέ νερό
Τα αναψυκτικά δεν είναι υποκατάστατο του νερού. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το νερό. Κάθε σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού βασίζεται στο νερό. Η αφυδάτωση δεν αποκαθίσταται με τα αναψυκτικά, καθώς περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης.

4. Βάζω πολύ αλάτι παντού
Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού έχει σαν αποτέλεσμα την υπέρταση. Το αλάτι κάνει το σώμα να αποθηκεύει περισσότερο νερό κι έτσι η αρτηριακή πίεση αυξάνεται. Όσο πιο υψηλή είναι η αρτηριακή πίεση, τόσο περισσότερο καταπονείται η καρδιά.

5. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσω προφυλακτικό
Το προφυλακτικό δεν χρησιμοποιείται μόνο για την πρόληψη μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα παρουσιάζουν τεράστια έξαρση τα τελευταία χρόνια κι έτσι η προφύλαξη είναι επιτακτική στο σεξ.

6. Καπνίζω, αλλά το έχω περιορίσει πολύ
Τα λίγα τσιγάρα είναι σίγουρα καλύτερα από τα πολλά, είναι όμως χειρότερα από το καθόλου! Το κάπνισμα προκαλεί βλάβες σε κάθε σύστημα του οργανισμού και κόβει χρόνια ζωής.

7. Δεν πίνω αλκοόλ μετά τις 9 οπότε μπορώ να πάρω υπνωτικά χάπια
Ο συνδυασμός αλκοόλ και συνταγογραφούμενων υπνωτικών οδηγεί σε προβλήματα υγείας και όχι στον καλύτερο ύπνο.

8. Δεν πηγαίνω στο γιατρό γιατί νιώθω μια χαρά
Η πρόληψη είναι απαραίτητη εάν θέλουμε να αποφύγουμε σοβαρές ασθένειες. Η κολονοσκόπηση, η μαστογραφία και το τεστ Παπ είναι απαραίτητα ώστε να παρακολουθούμε την πορεία της υγείας μας.

9. Ακούω μια χαρά, απλώς έχει παντού φασαρία
Η απώλεια ακοής είναι μια φυσιολογική εξέλιξη όσο μεγαλώνουμε. Αν και δεν πέθανε ποτέ κανείς από κώφωση, η ποιότητα ζωής μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλά ακούμε.

10. Δε χρειάζομαι γυαλιά, χρειάζομαι πιο μακριά χέρια
Η πρεσβυωπία είναι μία ακόμη φυσιολογική εξέλιξη στην πορεία της ζωής. Ακόμη κι αν εμφανιστεί νωρίς τα γυαλιά είναι απαραίτητα και διευκολύνουν τη ζωή μας. Πολλά μπορούν να συμβούν άλλωστε αν δε διαβάσουμε σωστά την ημερομηνία λήξης σε μια συσκευασία.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!