Τρίτη 13 Μαρτίου 2018


Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο που είναι διαθέσιμο προς πώληση παρουσιάζεται στο 88ο Σαλόνι της Γενεύης. Αποτελεί δημιούργημα της ολλανδικής εταιρίας PAL-V και έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες από πελάτες που θα το χρησιμοποιήσουν σε χώρες σε όλες τις ηπείρους.
Κινείται σαν αυτοκίνητο και στη συνέχεια μπορεί να μετατραπεί σε ελικόπτερο. Μπορεί να πετάξει σε υψόμετρο μέχρι και 11,000 πόδια αφού με τη διαδικασία μετατροπής να εκτελείται σε λιγότερο από 10λεπτά.
Κοστίζει 499.000 ευρώ και αρχικά θα παραχθεί σε 90 τεμάχια, ενώ θα υπάρξει μια επόμενη έκδοση «Liberty Sport Edition» η οποία θα κοστίζει 299.000 ευρώ.
«Το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του, μπορείς να οδηγήσεις, μπορείς να πετάξεις υπακούοντας στους κανονισμούς, είναι πιστοποιημένο για να πετά και να οδηγείται» τονίζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπεύθυνος πτητικής εκπαίδευσης Τζορτζ Τίλσεν, ο οποίος έδωσε περισσότερα στοιχεία για την εταιρεία που σχεδίασε το μοντέλο.
«Η έδρα μας είναι σε μια περιοχή που βρίσκεται μια ώρα από το Άμστερνταμ. Ξεκινήσαμε πριν από δέκα χρόνια περίπου, κατασκευάσαμε ένα πρωτότυπο πριν από τρία χρόνια, πιστοποιήθηκε και τώρα κατασκευάσαμε την εμπορική έκδοση του αυτοκινήτου».
Ο ίδιος ανακοίνωσε σε πρώτη φάση και τις προδιαγραφές του ιπτάμενου αυτοκινήτου. «Πετάει με ταχύτητα 180χλμ/ώρα και μετά έχεις μια αυτονομία 500 χιλιομέτρων, ενώ οδηγείται με ταχύτητα μέχρι και 160χλμ/ώρα και μπορείς να διανύσεις απόσταση 1300 χιλιομέτρων με ένα ρεζερβουάρ.
Είναι ένα gyrocopter και όχι ένα ελικόπτερο. Πολλές φορές νομίζουν ότι είναι ελικόπτερο, αλλά είναι gyrocopter που είναι πολύ σταθερό και έτσι είναι ένα πολύ σταθερό αεροσκάφος, πολύ εύκολο στην εκμάθηση» επισήμανε ο υπεύθυνος Πτητικής Εκπαίδευσης.
Διαχώρισε τις δύο εκδόσεις επισημαίνοντας πως «υπάρχουν 90 περιορισμένης έκδοσης αυτοκίνητα που έχουν τιμή 500.000 ευρώ και εκείνα που θα ακολουθήσουν μετά από αυτά θα κοστίζουν 300.000 ευρώ. Έχουμε ήδη πουλήσει 100 και οι πελάτες μας είναι από όλο τον κόσμο».

Οι λάτρεις της μπύρας σε όλο τον κόσμο εκτιμούν τα γερμανικά είδη και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αποτελεί εξαίρεση.
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ στέλνει στον Βλαντίμιρ Πούτιν μπουκάλια pilsner μπύρας που παράγεται στη Σαξονία, αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt».
«Κατά διαστήματα η Άγγελα μού στέλνει μερικά μπουκάλια μπύρας Radeberger» δηλώνει ο Ρώσος ηγέτης στο ντοκιμαντέρ «Putin» της VGTRK (Πανρωσικής Κρατικής Εταιρείας Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Μεταδόσεων) αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο με το μικρό της όνομα.
Ο Πούτιν που υπηρέτησε ως μυστικός πράκτορας της KGB στη Δρέσδη, τη δεκαετία του 1980 έμαθε εκεί, να εκτιμά την τοπική μπύρα.
Μία εβδομάδα πριν από τις ρωσικές προεδρικές εκλογές, προβλήθηκε το δίωρο ντοκιμαντέρ για τον Πούτιν παραγωγής του δημοσιογράφου Αντρέι Κοντρασόφ, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ρώσου προέδρου.
Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με αρκετούς συμμάχους του ρωσικού ηγέτη, μεταξύ των οποίων ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο φίλος του από τα παιδικά χρόνια, τσελίστας Σεργκέι Ρολντούγκιν.
Ακόμη και με μια γουλιά καλής μπύρας στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας, η Ρωσία δεν είναι εύκολη υπόθεση, σύμφωνα με τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ.
«Πάντα έλεγα ότι υπάρχουν δύο δουλειές που δεν θα ήθελα ποτέ να αναλάβω. Η πρώτη είναι το αξίωμα του Πάπα και η άλλη η θέση του Ρώσου Προέδρου. Η ανάγκη διατήρησης αυτής της τεράστιας χώρας ενωμένης είναι σίγουρα το πιο δύσκολο πράγμα που μπορούμε να φανταστούμε στην πολιτική», δηλώνει ο Σρέντερ.

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο Όσκαρ Γκρένινγκ, γνωστός ως ο «λογιστής του Άουσβιτς», ο οποίος καταδικάστηκε το 2015 για τον ρόλο του στις μαζικές δολοφονίες που διέπραξαν οι Ναζί στο στρατόπεδο θανάτου.
Ο Γκρένινγκ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών ως συνεργός σε δολοφονία συμβάλλοντας στην αποστολή, την άνοιξη 1944, 300.000 Εβραίων της Ουγγαρίας στους θαλάμους αερίων του Άουσβιτς.
Περίπου 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι, από τους οποίους το 1 εκατομμύριο ήταν εβραίοι της Ευρώπης, αφανίσθηκαν ανάμεσα στο 1940 και το 1945 στο στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπίρκεναου.
Πέθανε στο νοσοκομείο και δεν είχε ακόμη ξεκινήσει να εκτίει την ποινή του. Το Spiegel ανέφερε ότι ο Γκρένινγκ πέθανε την Παρασκευή (09.03.2018), αλλά αρχές της φυλακής δεν είχαν ακόμη λάβει ένα πιστοποιητικό θανάτου.
Η δίκη του είχε θεωρηθεί μία από τις τελευταίες μεγάλες δίκες που συνδέεται με το Ολοκαύτωμα, στη διάρκεια του οποίου περίπου έξι εκατομμύρια Εβραίοι δολοφονήθηκαν από το καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ.
Τον Δεκέμβριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε πως ο Γκρένινγκ, πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή απορρίπτοντας το επιχείρημα των δικηγόρων του ότι η φυλάκισή του σε τόσο προχωρημένη ηλικία παραβιάζει το δικαίωμά του στη ζωή.
Αποκαλύφθηκε το… 2005
Ο Γκρένινγκ βρέθηκε στο προσκήνιο το 2005 όταν εμφανίσθηκε στο ντοκιμαντέρ του BBC «Άουσβιτς: Οι Ναζί και η Τελική Λύση», στο οποίο περιέγραφε πως το γεγονός ότι ήλθε αντιμέτωπος με αρνητές του Ολοκαυτώματος τον οδήγησε να μιλήσει. «Το βλέπω ως αποστολή μου τώρα, στην ηλικία μου, να αντιμετωπίζω αυτά τα πράγματα που έχω ζήσει και να αντιμετωπίσω τους αρνητές του Ολοκαυτώματος που ισχυρίζονται ότι δεν συνέβη ποτέ. Είδα τα κρεματόρια, είδα τους φούρνους».
Ο «λογιστής του Άουσβιτς» είχε παραδεχθεί πως είναι ηθικά ένοχος λόγω της εργασίας που παρείχε στο Άουσβιτς, η οποία περιελάμβανε την αποστολή χαρτονομισμάτων που έβρισκε στις αποσκευές των Εβραίων στo αρχηγείο των SS στο Βερολίνο, τα οποία βοήθησαν στη χρηματοδότηση της πολεμικής προσπάθειας των ναζί.
Σε συνέντευξή του στο Spiegel είχε δηλώσει: «συνεργός θα ήταν υπερβολικό για μένα. Θα περιέγραφα τον ρόλο μου ως ένα μικρό δόντι στα γρανάζια. Αν αυτό το ονομάζετε ενοχή, τότε είμαι ένοχος, αλλά όχι εκουσίως. Από νομικής απόψεως, είμαι αθώος».

Στο πλαίσιο απαγόρευσης του καπνίσματος στις δημόσιες υπηρεσίες για την
προστασία της δημόσιας υγείας, ο ΕΦΚΑ εξέδωσε εγκύκλιο για
ενημέρωση και εφαρμογή.
Ειδικότερα στην εγκύκλιο σημειώνεται:
Με την ανωτέρω υπενθυμίζεται ότι βάσει του άρθρου 6 του νόμου 3730/2008, όπως
ισχύει:
1) Η παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση του καπνίσματος από τους
δημόσιους λειτουργούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των νομικών
προσώπων δημοσίου δικαίου και τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, στους
χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, αποτελεί πειθαρχικό
παράπτωμα και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την πειθαρχική
ευθύνη τους.
2) Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού κατά παράβαση του άρθρου 3
επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ λαμβανομένης υπόψη
τυχόν υποτροπής.
Υπεύθυνοι για την εφαρμογή των ανωτέρω διατάξεων είναι οι άμεσα προϊστάμενοι των κατά τόπους δημόσιων υπηρεσιών. Ειδικότερα, η επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων για την παράβαση των διατάξεων απαγόρευσης του καπνίσματος συνίσταται σε επίπληξη, η οποία καταγράφεται επιτόπου στον προσωπικό υπηρεσιακό φάκελο του υπαλλήλου και επιβάλλεται και πρόστιμο ανάλογου ύψους με το διοικητικό που επισύρει η ίδια παράβαση. Κάθε
επαναλαμβανόμενη παράβαση του ίδιου υπαλλήλου στον ίδιο ή άλλο χώρο ή αντίστοιχα επαναλαμβανόμενη παράβαση σε χώρο αρμοδιότητας του ίδιου
Προϊσταμένου υπαλλήλου επισύρει διπλασιασμό του αμέσως προηγούμενου
επιβληθέντος προστίμου έως το ανώτερο εκ του νόμου 3868/2010 προβλεπόμενο
ποσό.
Σε ειδικές περιπτώσεις υπαλλήλων που, εξαντληθέντων όλων των ηπιότερων πειθαρχικών ποινών, από εξαιρετική δυστροπία αρνούνται να συμμορφωθούν ή Προϊσταμένων που παρά των επαναλαμβανόμενων παραβάσεων αρνούνται επιδεικτικά να λάβουν μέτρα στην Υπηρεσία τους δεν αποκλείεται η επιβολή αυστηρότερων ποινών, κατά την κρίση του αρμόδιου Υπηρεσιακού – Πειθαρχικού Συμβουλίου. Τα πειθαρχικά πρόστιμα είναι ανάλογα των διοικητικών που επισύρει η ίδια παράβαση.
Σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης το Πειθαρχικό Συμβούλιο οφείλει να διπλασιάσει το επιβαλλόμενο πρόστιμο. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο οφείλει να συγκαλείται ταχύτατα προκειμένου να επιληφθεί των συγκεκριμένων παραβάσεων.
Με ευθύνη των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων παρακαλούμε να λάβουν γνώση των οδηγιών, ενυπόγραφα, όλοι οι υπάλληλοι. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Εκτενείς είναι οι αναφορές σε όλον τον κόσμο για όσα διαδραματίστηκαν στην Τούμπα, την Κυριακή (12/3) το βράδυ στο μεγάλο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική της Super League Σουρωτή. Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) με ενημέρωσή της καταδικάζει τα γεγονότα των τελευταίων ωρών κι απειλεί με σοβαρές κυρώσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ FIFA:
«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA, αρμόδια για τον έλεγχο της ΕΠΟ, καταδικάζει αυστηρά τα πρόσφατα επεισόδια στην Ελλάδα κι επείγει όλους τους εθνικούς ποδοσφαιρικούς φορείς να βάλουν ένα τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ακόμη κι αν τα πρόσφατα επεισόδια συνέβησαν σε πλαίσιο εθνικής διοργάνωσης, το οποίο σημαίνει ότι όλα τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αρμοδίων δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς αυτήν την κατάσταση και τώρα αναμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και ταχέως.
Στο ενδιάμεσο, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ενημερώθηκε για την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να διακόψει προσωρινά το ελληνικό πρωτάθλημα της σεζόν 2017/2018.
Ενδεχόμενη αποτυχία των αρμοδίων οργάνων να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και να εξαλείψουν κάθε είδους βία ώστε να εγγυηθούν την ομαλή λειτουργία των εθνικών διοργανώσεων, θα αναγκάσει τη FIFA να στείλει την υπόθεση στο στο Συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις, όπως αυτές ορίζονται απ’ το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής της χώρας».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!