Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Στίβεν Χόκινγκ: «Θα σκεφτόμουν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία»
Το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στη ζωή του αφήνει ο Στίβεν Χόκινγκ θέτοντας ωστόσο δύο βασικές προϋποθέσεις: αφενός ότι δεν θα έχει τίποτα άλλο πλέον να προσφέρει και αφετέρου ότι θα αποτελεί βάρος για τους ανθρώπους γύρω του. Παρόλ’ αυτά, όπως ο ίδιος δήλωσε στο BBC, η αυτοκτονία δεν είναι παρά μόνο ένα σενάριο, αφού γνωρίζει καλά ότι παρά την ασθένειά του έχει πολλά να συνεισφέρει στην επιστήμη.

«Το να κρατάς κάποιον στη ζωή παρά τη θέλησή του είναι η απόλυτη αναξιοπρέπεια», δήλωσε ο 73χρονος βρετανός θεωρητικός φυσικός μιλώντας στον βρετανό κωμικό Ντάρα Ο’Μπράιαν, για να διευκρινίσει όμως ευθύς αμέσως ότι ο ίδιος θα αυτοκτονούσε μόνο εάν πονούσε πολύ ή εάν αισθανόταν ότι δεν είναι πλέον χρήσιμος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χόκινγκ, ο οποίος πάσχει από πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση, κάνει λόγο για αυτοκτονία. Το 2014, πάλι σε συνέντευξή του στο BBC, είχε αποκαλύψει ότι είχε αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή του έπειτα από μία τραχειοστομία στην οποία είχε υποβληθεί στα μέσα της δεκαετίας του ’80. «Είχα προσπαθήσει να αυτοκτονήσω κρατώντας την αναπνοή μου. Τα αναπνευστικά αντανακλαστικά όμως ήταν πολύ ισχυρά», είχε υποστηρίξει τότε.

Ο Χόκινγκ ανήκει στους υπέρμαχους του αξιοπρεπούς θανάτου και της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας. Πολλές φορές έχει εκφράσει δημοσίως τη θέση του τονίζοντας ότι όσοι αφουγκράζονται την επιθυμία των ασθενών να πεθάνουν και τους βοηθούν να απαλλαγούν από μία μη αναστρέψιμη επώδυνη κατάσταση δεν θα πρέπει να διώκονται ποινικά.

Και σε αυτήν την περίπτωση ωστόσο, ο Χόκινγκ έχει ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να είναι απολύτως σαφής η επιθυμία του ασθενούς να πεθάνει. Και παραθέτει πάντα ένα παράδειγμα από την προσωπική του εμπειρία. Το 1985, νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση λόγω επιπλοκών μίας πνευμονίας.

Η πρώην σύζυγός του Τζέιν δεν είχε δώσει τότε τη συγκατάθεση της για την αποσύνδεσή του από το μηχάνημα που τον κρατούσε στη ζωή. Το αποτέλεσμα είναι προφανές. Ο Χόκινγκ όχι απλώς συνήλθε, αλλά λίγο αργότερα μπόρεσε να ολοκληρώσει τη «Σύντομη ιστορία του χρόνου», ένα βιβλίο εκλαϊκευμένης επιστήμης, το οποίο όμως τον έκανε βασιλιά της λίστας των μπεστ-σέλερ.
tanea.gr

Οι Κορεάτες δεν το βάζουν κάτω, κοιτούν στα μάτια ακόμη και τους Γερμανούς κατασκευαστές, πήγαν στο Rüsselsheim, έστησαν το καλύτερό τους κέντρο σχεδιασμού-εξέλιξης και, επιπλέον, τολμούν να δίνουν εικόνες από το μέλλον της αυτοκίνησης σε οικονομική συσκευασία.

Η Hyundai πραγματοποίησε ένα ακόμη όνειρό της. Λανσάρει το πιο καινούργιο supermini τής αγοράς που στέκεται δίπλα στα δημοφιλέστερα μοντέλα της κατηγορίας. Από το best seller Toyota Yaris, μέχρι το καταξιωμένο VW Polo, το ανερχόμενο Opel Corsa και τη σταθερή αξία Peugeot 208.

Πώς τα κατάφεραν; Με σκληρή δουλειά και ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας.

«Και να φανταστείτε ότι τη δεκαετία του ’70 κανένας γνωστός Ελληνας εφοπλιστής που έφτιαχνε βαπόρια στη Ν. Κορέα δεν ήθελε να αναλάβει την αντιπροσωπεία της μάρκας στην Ελλάδα», τόνισε συγκινημένος σε μια αποστροφή του λόγου του ο Παναγιώτης Δάβαρης, εισαγωγέας των κορεάτικων προϊόντων στη χώρα μας.

Οι επόμενες δεκαετίες λειτούργησαν σαν μεγάλο χωνευτήρι απόψεων και ιδεών.

Τα στοιχεία της Ανατολής πήγαν στο μεγαλοπρεπές κλιματιζόμενο μουσείο. Οι νέοι μηχανικοί πήραν θέσεις ευθύνης και η κορεατική τριανταφυλλιά άνθισε. Ενα μπουμπούκι της είναι η νέα γενιά του i20.

Το γνώρισα στις διεθνείς εκθέσεις και από την πρώτη στιγμή μού κέντρισε το ενδιαφέρον, γιατί έδινε λύσεις στα γνωστά προβλήματα της δημοφιλούς κατηγορίας. Μιας κατηγορίας που κατέχει το 44,3% της ελληνικής αγοράς και βάζει σε δεύτερο πλάνο τα μικρομεσαία.

Η συγγένειά του με την Ευρώπη είναι στενή, γιατί σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε κυρίως στη Γερμανία ενώ κατασκευάζεται στην Τσεχία. Παρατηρώντας το κάτω από τον αττικό ουρανό, βρήκα μια ατέλεια στη σχεδίαση. Θα ήθελα πιο έντονες ακμές στην πλαϊνή επιφάνεια. Ανοίγω την πόρτα και επιβεβαιώνω τη μεγαλύτερη χωρητικότητα στην κατηγορία του.

Πέντε ενήλικες χωρούν χωρίς να γκρινιάζουν για τον χώρο στα πόδια τους, ενώ τα 326 λίτρα αποθηκευτικού χώρου (φθάνει τα 1.042 λίτρα) του δίνουν και το δεύτερο βραβείο στον τομέα της χωρητικότητας. Νίκη και στα υλικά κατασκευής γιατί είναι πολύ καλής ποιότητας. Το φινίρισμα θυμίζει ιαπωνική κατασκευή. Τα καθίσματα πλησιάζουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα με καλή πλευρική στήριξη.

Το ταμπλό έχει γερμανική αύρα, είναι λειτουργικό, όμορφο και εργονομικό. Μοτέρ όπως τα θέλει ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι νέες του προτάσεις για τη φορολογία των αυτοκινήτων. Δύο βενζίνης και ισάριθμα ντίζελ αποκλειστικά Euro 6. Βενζίνη 1.2 75 είτε 84 ίππων, 1.4 100. Ντίζελ χωρίς τέλη κυκλοφορίας 1.1 75 και 1.4 90 ίππων με κορυφαία ροπή στην κατηγορία 24,6 χλγμ.

Βελτιωμένα κιβώτια ταχυτήτων και αυτόματο. Θετική είναι η πρώτη μου εντύπωση και για την οδική συμπεριφορά. Από 9.990 ευρώ (1.2 75) με το όφελος της απόσυρσης και την έκπτωση.

Εργοστασιακή εγγύηση απεριόριστων χιλιομέτρων για 5 χρόνια, δωρεάν οδική βοήθεια και δωρεάν φροντίδα με ετήσιους προληπτικούς ελέγχους καλής λειτουργίας.

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα, μηνιαία δόση από 99 ευρώ, προκαταβολή 0%, μηνιαίο επιτόκιο 5,9%, εξόφληση έως 84 μήνες.
real.gr

Μια πολύ επίπονη δουλειά περίμενε τους επιστήμονες που ανέλαβαν να βγάλουν το εντυπωσιακό απολίθωμα ενός δεινοσαύρου, τον οποίο βάφτισαν χαϊδευτικά "Hellboy", από το σκληρό ασβεστολιθικό πέτρωμα στις όχθες ενός ποταμού του Καναδά, όπου κοιμόταν επί 68 εκατομμύρια χρόνια, όμως το αποτέλεσμα τους αποζημίωσε για τους κόπους τους.

Οι Καναδοί επιστήμονες περιέγραψαν έναν από τους πιο ξεχωριστούς κερασφόρους δεινοσαύρους που έχουν βρεθεί ποτέ, ένα "τέρας" που έφερε δυο εξωτικά κέρατα στο μέτωπο και αγκάθια γύρω από μια οστέινη, πτυχωτή προεξοχή στο πίσω μέρος του κρανίου του.

"Αυτό το καινούριο ζώο είναι σίγουρα ένας από τους πιο παράξενους κερασφόρους δεινοσαύρους", είπε ο παλαιοντολόγος Κάλεμπ Μπράουν, του Βασιλικού Μουσείου Παλαιοντολογίας Τάιρελ στην Αλμπέρτα.

"Το πόσο αλλόκοτος είναι το αντιλαμβάνεται κανείς όταν τον συγκρίνει με τους στενούς συγγενείς του", πρόσθεσε.

Η επίσημη, επιστημονική ονομασία του είναι Regaliceratops peterhewsi. Το πρώτο μισό σημαίνει "βασιλοκεράτωψ", δηλαδή "βασιλικό κερασφόρο πρόσωπο" ενώ το "επώνυμο" παραπέμπει στον γεωλόγο Πίτερ Χιους, τον άνθρωπο που τον ανακάλυψε. Όμως το παρατσούκλι του είναι Hellboy επειδή τα κοντόχοντρα κέρατα πάνω από τα μάτια του θυμίζουν τον ομώνυμο ήρωα των κόμικ και του κινηματογράφου. Ταυτοχρόνως, οι παλαιοντολόγοι παραπέμπουν και στις... κολασμένες ώρες που πέρασαν προσπαθώντας να τον αποσπάσουν από ένα πέτρωμα "σκληρό σαν τον διάβολο".

Ο παλαιοντολόγος Ντόναλτν Χέντερσον αποκάλυψε μάλιστα ότι αρχικά του είχαν δώσει ένα άλλο, "πολιτικώς ανορθόδοξο όνομα" αλλά "με μεγάλη προσπάθεια, καταφέραμε να σταματήσουμε να το χρησιμοποιούμε μετά από μερικούς μήνες".

Ο "βασιλοκεράτωψ" είχε μέγεθος παραπλήσιο με των σημερινών ρινόκερων: έφτανε σε ύψος το 1,5 μέτρο, σε μήκος τα 5 μέτρα και ζύγιζε περίπου 1,5 τόνο. "Φανταστείτε τον σαν ένα πελώριο SUV" είπε ο Μπράουν.

Το απολίθωμα βρέθηκε το 2005 στον ποταμό Όλντμαν της νοτιοδυτικής Αλμπέρτα χάρη στο ρύγχος του που προεξείχε από τον βράχο. Το κεφάλι του, αντί να συμπιεστεί όπως συμβαίνει στα περισσότερα απολιθώματα, είχε διατηρηθεί τρισδιάστατο.

Οι κερασφόροι δεινόσαυροι ήταν φυτοφάγοι και εκτιμάται ότι ο βασιλοκεράτωψ έζησε γύρω στα τέλη της εποχής των δεινοσαύρων. Είχε ένα μεγάλο, κωνικό κέρατο πάνω από τη μύτη του και δύο μικρά κέρατα πάνω από τα μάτια ενώ επτά οστέινες προεξοχές, σχημάτιζαν ένα "φωτοστέφανο" γύρω από το κεφάλι του.
Οι παλαιοντολόγοι βρήκαν σχεδόν ολόκληρο το κρανίο, όχι όμως και τον υπόλοιπο σκελετό του ζώου.

Η έρευνά τους δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Current Biology.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πωλητήριο στην πρώτη του κιθάρα βάζει γνωστός τραγουδιστής, ζητώντας το ποσό των 11.500 ευρώ!

Αγορασμένη στα φοιτητικά του χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 1996, από κατάστημα κοντά στο σπίτι του, στο Έξετερ της Μεγάλης Βρετανίας, η κλασική κιθάρα του Κρις Μάρτιν, του frontman των Coldplay, βγαίνει σε δημοπρασία στις 24 Ιουνίου, στο Λονδίνο.

Με την εν λόγω κιθάρα, ο 38χρονος σταρ έπαιξε τα πρώτα τραγούδια του συγκροτήματος, αλλά και στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, το «Parachutes», που κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, ενώ ο τυχερός που θα την αποκτήσει θα πάρει και τη θήκη της με... έντονα τα σημάδια του τραγουδιστή!

Πηγή: star.gr

Τα USB Flash Drives με διπλή σύνδεση, Type-A & Type-C τείνουν να γίνουν το στάνταρ.

Η SanDisk στην Computex 2015 μπορεί να παρουσίασε ένα νέο USB 3.0 Flash Drive με χωρητικότητα που φτάνει σε χωρητικότητα τα 128GB, αλλά το θέμα μας εδώ δεν είναι η χωρητικότητα, ούτε η ταχύτητα του USB 3.0.

Η τάση που διαφαίνεται στην Computex 2015 είναι οι κατασκευαστές να υιοθετούν τη διπλή σύνδεση για τα USB Flash Drives. Τη χρήση συνδέσεων Type-A & Type-C στα USB υιοθετεί και η Kingston και αυτό φαίνεται λογικό.

Είμαστε στην εποχή που γίνεται μετάβαση από την σύνδεση USB Type-A στην USB Type-C, οπότε είναι αναμενόμενο να προκύψουν περιπτώσεις ασυμβατότητας. Φανταστείτε να έχετε μαζί σας ένα γρήγορο USB-C, αλλά να μην βρίσκετε συμβατό υπολογιστή για να μεταφέρετε τα αρχεία σας. Αν είχατε μαζί σας το "παλαιομοδίτικο" USB-A δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Η λύση που προτείνουν οι κατασκευαστές USB Flash είναι η χρήση και των δύο βυσμάτων σε μία συσκευή USB-A-C προκειμένου να μην προκύπτουν προβλήματα ασυμβατότητας.

Πηγή: e-pcmag.com

Η λίστα που ακολουθεί περιέχει αλφαβητικά τις 20 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς, σύμφωνα με το περιοδικό “Monocle”. Πρόκειται για μια λίστα που το περιοδικό ανανεώνει κάθε χρόνο, αλλάζοντας ελαφρά και τα κριτήριά του, ανάλογα με τις τάσεις κάθε εποχής. Προσοχή: δεν είναι μια λίστα με τις πόλεις όπου θα βρείτε σίγουρα δουλειά ή όπου οι μισθοί είναι οι πιο ψηλοί. Οι παράγοντες που μετρούν είναι πολλοί. Από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι την παγκοσμιοποίηση της κάθε πόλης και, φυσικά, το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Οι 20, λοιπόν, αυτές πόλεις, είναι εκείνες στις οποίες ο “πολίτης του κόσμου” θα αισθανόταν πιο άνετα να ζει. Με τα «δυνατά» και τα «αδύναμα» σημεία τους…
1. Βανκούβερ, Καναδάς
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Ο πολιτισμός και το φαγητό.
Θα σας αρέσει: Το σύστημα εκπαίδευσης, από τα καλύτερα στον κόσμο.
Δεν θα σας αρέσει: Το κρύο.
2. Βαρκελώνη, Ισπανία
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Η αρχιτεκτονική και η ζωντάνια της.
Θα σας αρέσει: Η κουλτούρα της πόλης.
Δεν θα σας αρέσει: Τα οικονομικά προβλήματα είναι αρκετά έντονα και εδώ.
3. Βερολίνο, Γερμανία
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Μπορείτε ακόμη να βρείτε πολύ φθηνό νοίκι.
Θα σας αρέσει: Η «ζωή» του, ο πολιτισμός, η ιστορία του.
Δεν θα σας αρέσει: Δεν υπάρχουν δουλειές και η εγκληματικότητα αυξάνεται.
4. Βιέννη, Αυστρία
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Ολόκληρη η πόλη μοιάζει με ένα ζωντανό μουσείο.
Θα σας αρέσει: Η άψογη καθαριότητα και το πυκνό δίκτυο ΜΜΜ.
Δεν θα σας αρέσει: Ότι όταν τα μαγαζιά είναι κλειστά, η πόλη μοιάζει νεκρή.
5. Ελσίνκι, Φινλανδία (Νο 1 στη λίστα)
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Έχει τόσο πλούτο που μπορεί να προσφέρει συνεχώς νέες, πρωτοποριακές υπηρεσίες στους κατοίκους της.
Θα σας αρέσει: Η εκπαίδευση. Όχι μόνο είναι δωρεάν μέχρι και το Πανεπιστήμιο, αλλά θεωρείται και η καλύτερη στον κόσμο.
Δεν θα σας αρέσει: Ο καιρός, ειδικά το χειμώνα.
6. Ζυρίχη, Ελβετία (Νο 2 στη λίστα)
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Τα πάντα λειτουργούν με «ελβετικό» τρόπο.
Θα σας αρέσει: Η σχεδόν μηδενική εγκληματικότητα και η αναλογία 410 κάτοικοι ανά γιατρό!
Δεν θα σας αρέσει: Η κίνηση στους δρόμους του κέντρου, κάπως υπερβολική για ελβετική πόλη.
7. Κοπεγχάγη, Δανία (Νο 3 στη λίστα)
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Η ομορφιά της και η τοποθεσία της.
Θα σας αρέσει: Ότι το 55% των μετακινήσεων καθημερινά γίνεται με το ποδήλατο!
Δεν θα σας αρέσει: Ότι αν τελικά προτιμήσετε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα εισιτήρια είναι σχετικά ακριβά.
8. Μαδρίτη, Ισπανία
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Η ζωντάνια της πόλης και το ταμπεραμέντο των κατοίκων της.
Θα σας αρέσει: Το πόσο φθηνά είναι τα εισιτήρια των ΜΜΜ.
Δεν θα σας αρέσει: Η ανεργία (15%).
9. Μελβούρνη, Αυστραλία
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Η μεταμόρφωση της πόλης τα τελευταία χρόνια στη μεγαλύτερη μετρόπολη της Ωκεανίας (σε λίγο θα ξεπεράσει σε πληθυσμό και πλούτο το Σίδνεϊ).
Θα σας αρέσει: Το πράσινο, η θάλασσα, το μόλις 5% ποσοστό ανεργίας, το ότι μπορείτε να ανοίξετε επιχείρηση μέσα σε 2 μέρες!
Δεν θα σας αρέσει: Που οι ταξιτζήδες ξέρουν μόνο το κέντρο της πόλης.
10. Μόναχο, Γερμανία
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Η ελάχιστη ανεργία και η ακμάζουσα οικονομία της περιοχής.
Θα σας αρέσει: Ο καιρός, τουλάχιστον σε σχέση με την υπόλοιπη Γερμανία.
Δεν θα σας αρέσει: Το πόσο θα πρέπει να πληρώστε για ενοίκιο…
11. Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Η σύμπνοια των κατοίκων και ο πλούτος της πόλης βοηθούν στο να αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς.
Θα σας αρέσει: Στις περισσότερες γειτονιές λειτουργούν λαϊκές αγορές και την Κυριακή.
Δεν θα σας αρέσει: Που βρίσκεται τόσο μακριά από την Ελλάδα
12. Παρίσι, Γαλλία
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Είναι στην ουσία η πολιτιστική πρωτεύουσα του κόσμου.
Θα σας αρέσει: Το εξαιρετικό σύστημα υγείας (μόνο που θα πρέπει να ζείτε 5 χρόνια στη Γαλλία πριν σας δοθεί το δικαίωμα να το χρησιμοποιείτε).
Δεν θα σας αρέσει: Η πόλη ακόμη δεν έχει ανανεωθεί (π.χ., το μετρό είναι ακόμη κλειστό τη νύχτα, πολλά παλιά κτήρια είναι ακατοίκητα κ.λπ.).
13. Πόρτλαντ, ΗΠΑ
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Η οικονομική ανάπτυξη.
Θα σας αρέσει: Το 70% της πόλης είναι χώροι πρασίνου!
Δεν θα σας αρέσει: Η ανυπαρξία πολιτιστικής κληρονομιάς.
14. Σίδνεϊ, Αυστραλία
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Η μόλις 4,8% ανεργία.
Θα σας αρέσει: Ο καιρός.
Δεν θα σας αρέσει: Το απαρχαιωμένο σύστημα των Μέσων Μαζικών Μεταφορών.
15. Σιγκαπούρη
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Είναι ένα νησί, πόλη-χώρα!
Θα σας αρέσει: Θεωρείται «ο κήπος της Ασίας» λόγω των μεγάλων εκτάσεων πρασίνου.
Δεν θα σας αρέσει: Οι μεγάλες ανισότητες μεταξύ των πλουσιότερων και των φτωχότερων στρωμάτων του πληθυσμού.
16. Στοκχόλμη, Σουηδία
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Το άπλετο πράσινο και η ομορφιά της.
Θα σας αρέσει: Το εκπληκτικό δημόσιο σύστημα υγείας.
Δεν θα σας αρέσει: Τα εισιτήρια για τα ΜΜΜ είναι πανάκριβα (3,5 ευρώ κοστίζει το φθηνότερο!)
17. Τόκιο, Ιαπωνία
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Τα καταστήματα και τα εστιατόριά του.
Θα σας αρέσει: Το εκπληκτικό σύστημα ΜΜΜ και τα αρκετά φθηνά εισιτήριά τους.
Δεν θα σας αρέσει: Το πόσο ακριβή είναι γενικά η ζωή στην Ιαπωνία.
18. Φουκουόκα, Ιαπωνία
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Ο κοσμοπολιτισμός της και η χαμηλή ανεργία (6%).
Θα σας αρέσει: Ακόμη και το αεροδρόμιο απέχει ελάχιστα λεπτά από τον κεντρικό σταθμό του μετρό.
Δεν θα σας αρέσει: Που παρότι βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, οι παραλίες της είναι μέτριες.
19. Χονγκ Κονγκ
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Είναι το κέντρο τέχνης και του πολιτισμού της Ασίας.
Θα σας αρέσει: Που είναι τόσο κοσμοπολίτικη πόλη και η φιλοξενία των ντόπιων προς τους ξένους άριστη.
Δεν θα σας αρέσει: Ο αέρας δεν είναι και ο πιο καθαρός της Ασίας…
20. Χονολουλού, ΗΠΑ
perierga.gr - Οι 20 καλύτερες πόλεις για να ζεις!
Δυνατότερο σημείο: Ότι βρίσκεται στη Χαβάη!
Θα σας αρέσει: Το πολύ χαμηλό ποσοστό ανεργίας (5%).
Δεν θα σας αρέσει: Οι υποδομές της δεν είναι άριστες (για παράδειγμα, έχει προβλήματα με την αποκομιδή των σκουπιδιών και με την ύδρευση).

Το Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την κίνηση των διαδικασιών για 3.284 προσλήψεις με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας έως οκτώ (8) μήνες, σε Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε έργα με χρηματοδότηση της ΔΕΗ.  Οι εν λόγω προσλήψεις θα γίνουν με την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Σημειώνεται πως η εκάστοτε εφορεία αρχαιοτήτων θα εκδώσει ανεξάρτητα τις προκηρύξεις για την κάλυψη των θέσεων που την αφορούν.
Αναλυτικά όλες οι ειδικότητες ανά εφορεία αρχαιοτήτων:
ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ (σύνολο 22 θέσεις)
-ΠΕ Αρχαιολόγων, 3 θέσεις
-ΠΕ Αρχαιολόγων –Μουσειολόγων , 2 θέσεις
-ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2 θέσεις
-ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, 2 θέσεις
-ΠΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων, Ζωγραφικής & Έργων Τέχνης, 1 θέση
-ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών, 7 θέσεις
-ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης ( ελλείψει αυτών, ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης), 3 θέσεις
-ΠΕ Οικονομικών, 1 θέση
-ΔΕ Λογιστών, 1 θέση

ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ (σύνολο 940 θέσεις)

– ΠΕ Αρχαιολόγων, 116 θέσεις
– ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών, 450 θέσεις
– ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης ( ελλείψει αυτών, ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης), 14 θέσεις
-ΔΕ εργατοτεχνιτών (ελλείψει αυτών ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών), 50 θέσεις
– ΥΕ Εργατών, 300 θέσεις
-ΔΕ Σχεδιαστών, 10 θέσεις

ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (σύνολο 1765 θέσεις)

– ΠΕ Αρχαιολόγων, 210 θέσεις
– ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών, 1150 θέσεις
– ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης ( ελλείψει αυτών, ΔΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης), 28 θέσεις
-ΤΕ Μηχανικών, 11 θέσεις
– ΥΕ Εργατών, 300 θέσεις
– ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 3 θέσεις
-ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, 1 θέση
-ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών, 3 θέσεις
-ΠΕ Προγραμματιστών, 3 θέσεις
-ΤΕ Λογιστών, 5 θέσεις
-ΤΕ Διοικητικών, 3 θέσεις
-ΤΕ Τοπογράφων Μηχανικών, 2 θέσεις
-ΔΕ Διοικητικών, 11 θέσεις
-ΔΕ Φυλάκων Εργοταξίου Ημέρας, 10 θέσεις
-ΔΕ Φυλάκων Εργοταξίου Νύχτας, 10 θέσεις
-ΔΕ Σχεδιαστών, 13 θέσεις
-ΔΕ Τεχνικών Η/Υ, 2 θέσεις


ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ (σύνολο 56 θέσεις)

– ΠΕ Αρχαιολόγων, 4 θέσεις
– ΤΕ Μηχανικών, 2 θέσεις
– ΔΕ εργατοτεχνιτών (ελλείψει αυτών ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών), 24 θέσεις
– ΠΕ Τεχνικών Συντήρησης Αρχαιοτήτων, Ζωγραφικής & Έργων Τέχνης, 2 θέσεις
– ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών, 24 θέσεις

ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (σύνολο 10 θέσεις)

– ΠΕ Αρχαιολόγων, 2 θέσεις
– ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών, 5 θέσεις
-ΥΕ Εργατών, 3 θέσεις

ΕΦΟΡΙΑ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ (σύνολο 12 θέσεις)

– ΠΕ Αρχαιολόγων, 7 θέσεις (καταδυόμενοι)
– ΔΕ Εργατοτεχνιτών (ελλείψει αυτών ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών), 4 θέσεις (καταδυόμενοι)
– ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 1 θέση (καταδυόμενοι)
aftodioikisi.gr

Ακούγεται εξωφρενικό, ωστόσο ο αριθμός που ένας άνθρωπος αρρωσταίνει στη διάρκεια της ζωής του είναι 9.672 φορές, όπως προέκυψε από τη μελέτη 2.000 εθελοντών την οποία πραγματοποίησε η βρετανική Εταιρεία Φροντίδας της Υγείας Benenden (BHS). Στη λίστα των ασθενειών συμπεριλαμβάνονται οι 11 πονοκέφαλοι και τα έξι πεπτικά προβλήματα που εκδηλώνει κάθε χρόνο ο άνθρωπος, συν τους κάθε είδους μικρούς ή μεγάλους τραυματισμούς.
Αναλυτικά, η λίστα με όσα μπορεί να σας συμβούν στη διάρκεια της ζωής σας, διαμορφώνεται ως εξής:
-124 φορές ταλαιπωρούμαστε σε ετήσια βάση από κάποιο μικρό πρόβλημα υγείας.
-3 φορές το χρόνο θα πονέσει ο λαιμός μας.
-4 φορές το χρόνο θα πάθουμε καούρες.
-4 φορές τον χρόνο θα νιώσουμε πόνο στον αυχένα.
-5 φορές το χρόνο θα κοπούμε.
-5 φορές το χρόνο θα πάθουμε κράμπα.
-6 φορές το χρόνο θα πάθουμε δυσπεψία, ναυτία ή άλλο πεπτικό ενόχλημα.
-10 φορές το χρόνο θα μας ενοχλήσει η μέση.
Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό μεταξύ τους υποδηλώνουν ότι σχεδόν κάθε τρεις μέρες θα έχουμε κάτι που θα μας κάνει να μην νιώθουμε και τόσο καλά.
Επίσης, όσοι ξυρίζονται μπορούν να αναμένουν ότι θα κόβονται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, ενώ τρεις φορές τον χρόνο θα κοπανήσουμε κάπου ένα δάχτυλο του ποδιού.
Άλλες τόσες θα νιώθουμε αφόρητο πόνο επειδή δαγκώσαμε τη γλώσσα μας και τουλάχιστον μία φορά θα πάθουμε λαρυγγίτιδα που θα κάνει τη φωνή μας βραχνή ή θα την «κόψει» τελείως.
Στη διάρκεια της ζωής μας μπορούμε να περιμένουμε ότι θα σκοντάψουμε 234 φορές και θα βγάλουμε φουσκάλες κάπου στο σώμα (συνήθως στα πόδια, αλλά όχι μόνο) τουλάχιστον 156.
Τα πιο σοβαρά προβλήματα, θα μας στείλουν στο νοσοκομείο τουλάχιστον 3 φορές, ενώ θα χρειαστούμε τουλάχιστον 2 εγχειρήσεις.
Προγενέστερα στοιχεία δείχνουν ότι ο ένας στους τέσσερις ενήλικες θεωρεί τον εαυτό του επιρρεπή στα ατυχήματα, με τους μισούς να έχουν χτυπήσει το κεφάλι τους την ώρα που βγαίνουν από το αυτοκίνητο και το 25% να έχουν νιώσει στη σάρκα τους τα δόντια ενός ζώου.
Καλό είναι επίσης να πλένετε τακτικά τα χέρια σας, να προσέχετε τη στάση του σώματός σας, να τρώτε υγιεινά, να περπατάτε καθημερινά και γενικώς να προσέχετε.
Πηγή: onmed.gr

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης αντιπροσωπεύει, σύμφωνα με μελέτες, το 1-3% των γενικών παθολογικών συνδρόμων από τα οποία πάσχει ένας άνθρωπος.
Πολλές φορές προκαλείται από ψυχολογικούς παράγοντες, αλλά ενδέχεται να οφείλεται σε οργανική κόπωση ή εξάντληση του οργανισμού από υπερκόπωση, σε διαταραχές του ύπνου, παχυσαρκία, κακή διατροφή, διαταραχή του θυρεοειδούς, καρδιακή ανεπάρκεια. Φορείς χρόνιων νόσων όπως η ηπατίτιδα, το AIDS, τα χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, τα αυτοάνοσα και τα νευρολογικά νοσήματα, ο καρκίνος, η υπνική άπνοια, η αναιμία και ο αλκοολισμός, συχνά εμφανίζουν συμπτώματα χρόνιας κόπωσης. Επίσης, η χρήση ναρκωτικών ουσιών, ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων όπως οι β-αναστολείς, ενδέχεται να προκαλέσουν σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και για αυτό, πριν αποδοθεί αυτό σε ψυχολογικούς παράγοντες, πρέπει να προηγείται ιατρική εξέταση.
Πολλές φορές το σύνδρομο  της χρόνιας κόπωσης εμφανίζεται με διαταραχές συγκεντρώσεως, διαταραχές ύπνου, κούραση, αδυναμία, πόνους στους μύες που διαρκούν πάνω από δύο εβδομάδες.
Για όσους η ιατρική εξέταση δεν έχει αποδείξει οργανική νόσο, οι ειδικοί συμβουλεύουν:
-Αποφυγή του αλκοόλ.
-Κόψιμο του καπνίσματος (ειδικότερα μετά τις μεσημεριανές ώρες)
-Αποφυγή της κατανάλωσης καφέ, τσαγιού και αναψυκτικών (τύπου κόλα)
-Έλεγχος φαρμάκων, που προκαλούν διαταραχές στον ύπνο
-Καθιέρωση καθημερινού προγράμματος σωματικής άσκησης κι εμπλουτισμός του με ασκήσεις χαλάρωσης
-Χρήση μυοχαλαρωτικών μεθόδων, όπως το μασάζ
-Αποφυγή των κρύων ντουζ από το μεσημέρι και μετά.
-Θέσπιση ωραρίου ύπνου
-Περιορισμός της λήψη υγρών το απόγευμα και της κατανάλωσης  βαριών γευμάτων το βράδυ.
Σε δημοπρασία κιθάρα του Τζον Λένον που χάθηκε το 1963
Μια σπάνια κιθάρα του 1962 που ανήκε στον μουσικό του θρυλικού συγκροτήματος των Μπιτλς, Τζον Λένον, και θεωρούνταν ότι είχε χαθεί, θα πουληθεί σε δημοπρασία φέτος στο Μπέβερλυ Χιλς (Καλιφόρνια) και μπορεί να σπάσει κάποιο ρεκόρ τιμής πώλησης, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο δημοπρασίας Julien's χθες.

Η κιθάρα (μοντέλο jumbo J-160E Gibson Acoustic) είχε αγοραστεί από τον Λένον στο Λίβερπουλ και είχε χαθεί το 1963 κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας των Μπίτλς στο Finsbury Park στο Λονδίνο τα Χριστούγεννα. Βρέθηκε 50 χρόνια αργότερα, όταν αγοράστηκε από ένα μαγαζί με μεταχειρισμένα αντικείμενα στις ΗΠΑ από τον Τζον Μακ Κο.

Η αξία της κιθάρας πιστοποιήθηκε από τον 'Αντυ Μπάμπιουκ, μελετητή του μουσικού εξοπλισμού του συγκροτήματος, ο οποίος συνέκρινε τον αριθμό κατασκευής της κιθάρας, τον τύπο του ξύλου και τις γρατσουνιές της με φωτογραφίες και βίντεο του Λένον να παίζει με την κιθάρα σε συναυλίες ή να γράφει μουσική. Ο Μπάμπιουκ είπε ότι ο Λένον χρησιμοποίησε την ίδια κιθάρα να ηχογραφήσει το σινγκλ «Love Me Do».

Ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών, Ντάρεν Τζούλιεν, είπε ότι η αξία της κυμαίνεται μεταξύ 600.000 και 800.000 δολαρίων, ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει το ρεκόρ δημοπρασίας των 965.000 δολαρίων που σημειώθηκε το 2013 για μια ηλεκτρική κιθάρα που ανήκε στον Μπομπ Ντίλαν.

«Αντικείμενα που σχετίζονται με τον Τζον Λένον δεν εμφανίζονται συχνά [στην αγορά], γιατί πολλοί τα κρατάνε. Αυτή ήταν μια από τις αγαπημένες του κιθάρες, και έλεγε ότι θα ήθελε να την είχε ακόμα», είπε ο Τζούλιεν.
tanea.gr
Τέτοια... "κλήση", με τέτοια ατάκα, για παράνομο παρκάρισμα δε δόθηκε... ποτέ!
Συνέβη στα Τρίκαλα όταν απολίτιστος (... αν όχι τίποτα χειρότερο) οδηγός κατάφερε και βρήκε τρόπο να... τρυπώσει από αυτοκίνητα που είναι παρκαρισμένα πάνω στο πεζοδρόμιο, στην παρόχθια οδό Καλαμάτα, και να μπει από... μέσα μεριά! Έτσι έκλεισε τελείως το χώρο για τη διέλευση των πεζών, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του trikalavoice.gr.

 Ε, κι αφού Δημοτική Αστυνομία δεν υπάρχει πια, η Τροχαία δεν τα προλαβαίνει και όλα, αγανακτισμένος πολίτης πήρε το... Νόμο στα χέρια του. «Πόσο μ.... μπορεί να είσαι;» έγραψε σε χαρτάκι και το κόλλησε πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου! Δίπλα πάντως ήταν μια... πλειάδα άλλων οχημάτων, επίσης παράνομα παρκαρισμένα και επίσης με κατάληψη χώρου πεζοδρομίου.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Ένα σκυλί στην Αγγλία που είχε εξαφανιστεί σε περιοχή που απείχε δύο μίλια μακριά από το σπίτι του, γύρισε πίσω το απόγευμα της Τετάρτης.
Ο Toffee, σκύλος που είχε εκπαιδευτεί έτσι ώστε να μπορεί να ειδοποιεί το αφεντικό του, ονόματι Ian Francis, σε περιπτώσεις που κινδύνευε ο ίδιος από ανακοπή, είχε εντοπιστεί την Δευτέρα στο σταθμό τρένων της Οξφόρδης και υπήρχαν φόβοι ότι μπορεί να είχε μπει σε κάποιο τρένο. Τελικά, το τετράποδο βρήκε τον δρόμο της επιστροφής και γύρισε στο αφεντικό του που
SCROLL_TEXT
πάσχει από προβλήματα όρασης και καρδιάς.


«Είμαι πολύ χαρούμενος. Μπήκε μέσα από την πόρτα σαν να μην είχε συμβεί κάτι. Με κοίταξε, κούνησε την ουρά του και ξάπλωσε στο κρεβατάκι του», ανέφερε ο Francis.
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως οι σκύλοι που εκπαιδεύονται για να γίνουνcardiac alert dogs, είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τις αλλαγές στην αρτηριακή πίεση των ιδιοκτητών τους και να τους προειδοποιούν για κάποια επικείμενη ανακοπή, τρίβοντας το κεφάλι τους στο στέρνο τους.
aftodioikisi.gr
Ένας μικροκαμωμένος μπαίνει στο μπαρ για το συνηθισμένο ποτό του.
Καθώς πίνει το ποτό, βλέπει έναν τεράστιο τύπο στην άλλη άκρη του μπαρ να τον κοιτάζει
Σηκώνεται, σαν γνήσιος Ελληναρας μάγκας που δεν γουστάρει να τον κοζάρουν και πηγαίνοντας προς το μέρος του ,λέει στο ΘΗΡΙΟ :
– Τρέχει τίποτα ρε μα@@@κα????.
Σηκώνεται και ο άλλος και του σκάει μια μπουνιά που τον γυρνάει τρεις σβούρες και του σκορπίζει τα δόντια σε όλο το μπαρ.
Σκυμμένος ο τυπάκος ψάχνοντας να βρει τα δόντια του γυρνάει και του λέει:
– Καλά ε,έτσι και λείπει κανένα τη γαμ**ες!!!!!!!


Στην παραλία του Λευκού Πύργου, ξεκινά από αύριο, Παρασκευή 5 Ιουνίου, για 34η συνεχή χρονιά, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Στη φετινή διοργάνωση, που επανέρχεται στον ιστορικό χώρο της παραλίας (εκεί, από όπου πρωτοάρχισε το καλοκαίρι του 1982, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη), συμμετέχουν 150 εκδότες με 30.000 τίτλους βιβλίων.
«Το βιβλίο - έχει αποδειχθεί περίτρανα - είναι ..."παντός καιρού". Μπορεί το Φεστιβάλ να είναι ταυτισμένο με τα "ιστορικά" πλέον μπουρίνια, που πλήττουν τη Θεσσαλονίκη σε κάθε του διοργάνωση, το βιβλίο, όμως, δίνει πνοή στους αναγνώστες του, δεν θα αντικατασταθεί ποτέ από κανένα άλλο μέσο ανάγνωσης και ...αντέχει ακόμη και στην οικονομική καταιγίδα»  ανέφερε χαρακτηριστικά, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της επικείμενης διοργάνωσης, ο πρόεδρος του διοργανωτή - Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

Αφιερωμένο στον ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει σειρά παράλληλων εκδηλώσεων λόγου (η σχετική εκδήλωση - αφιέρωμα στον ποιητή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 21.30, στην εξέδρα του Φεστιβάλ, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου), παρουσιάσεις νέων εκδόσεων και χορευτικές, θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις.
Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Ιουνίου (στις 20.30).

Τα περίπτερα θα είναι ανοιχτά, καθημερινά, από τις 18.30 έως τις  23.00, ενώ τις Κυριακές και το πρωί, από τις 11.00 έως τις 13.30, μέχρι και τις 21 Ιουνίου.
naftemporiki.gr

Το ξύλο δεν συνετίζει κανένα παιδί. Το ξύλο τρομοκρατεί το παιδί. Όταν κάποιος γονέας λοιπόν αποφασίσει να σηκώσει το χέρι του και να χτυπήσει το παιδί του, πρέπει να ξέρει ότι στα ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν πέσει το χέρι στη σάρκα του παιδιού, ο εγκέφαλος του νηπίου, ή του παιδιού χτυπάει κόκκινο.
Προκειμένου να αντέξει το στρες αλλά και τον επερχόμενο πόνο, ο εγκέφαλος πλημμυρίζει από την ορμόνη κορτιζόλη, την περίφημη ορμόνη του άγχους. Αυτό εάν γίνεται συνεχώς έχει παρατηρηθεί πως μπορεί να προκαλέσει μόνιμες αλλαγές στη φυσιολογία του εγκεφάλου. Όταν οι παλαιότεροι έλεγαν «το χάζεψε το παιδί του επειδή το χτυπάει στο κεφάλι» είχαν δίκιο. Μόνο που στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό συνέβη όχι από τα χτυπήματα αλλά από την αλλαγή στη φυσιολογία του εγκεφάλου που προήλθε από τις εκκρίσεις κορτιζόλης.
Βέβαια εκτός από τη σωματική διάσταση το ξύλο απαγορεύεται στα νήπια και τα παιδιά διότι αλλάζει και τον ψυχισμό τους και το χειρότερο δημιουργεί στο παιδάκι την εικόνα του γονέα- τιμωρού και όχι του γονέα- στηρίγματος. Και για όσους γονείς δεν έχουν αντιληφθεί τι κακό προκαλούν στο παιδί με το να το χτυπούν, υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει και η νομική διάσταση η οποία αναφέρει πως η επιβολή σωματικού πόνου από τον γονιό σε οποιαδήποτε μορφή απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3500/06.
Πηγή: invitromagazine.gr
Όταν μας τσιμπά ένα κουνούπι, η αυθόρμητη κίνηση που κάνουμε είναι να ξύσουμε το δέρμα μας για να καταπολεμήσουμε την έντονη φαγούρα.

Η πρακτική αυτή είναι όμως λανθασμένη. Δείτε γιατί και τι πρέπει να κάνετε.

Το ξύσιμο μπορεί να τραυματίσει το δέρμα αφήνοντας μόνιμες ουλές, να οδηγήσει στην εμφάνιση κηλίδων λόγω υπερμελάγχρωσης ή ακόμη και να αυξήσει τον κίνδυνο λοίμωξης.

Για να αποφύγετε τέτοιου είδους αρνητικές συνέπειες, δεν πρέπει λοιπόν να ξύνετε το σημείο που σας τσίμπησε το κουνούπι. Εναλλακτικά, θα πρέπει να χτυπάτε απαλά το δέρμα. Η ενεργοποίηση των νεύρων από το ερέθισμα αυτό εξουδετερώνει την ενόχληση της φαγούρας.

Η ανακούφιση είναι βέβαια προσωρινή, μέχρι να προμηθευτείτε την κατάλληλη λοσιόν ή κρέμα που θα καταπραΰνει οριστικά τη φαγούρα.

http://www.onmed.gr 

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!