Κυριακή 9 Ιουνίου 2019


Μετά την πολύ καλή χρονιά που έκαναν οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και την πολύ καλή χρονιά που έκανε ο ίδιος το όνομα του «Greek Freak» έχει εκτοξευθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και πλέον μπορεί να λογίζεται ως ένας σούπερ σταρ.
Η… τρέλα όμως με την δημοτικότητα του Γιάννη δεν σταματά εδώ, αφού σύμφωνα με την το «USA Today» πολλοί Αμερικανοί δίνουν το όνομα «Giannis» στα παιδιά τους προς τιμήν του 24χρονου Έλληνα φόργουορντ.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το όνομα αυτό έχει αυξηθεί 135% σε σχέση με πέρσι και 662% από το 2016, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως μόνο το 2018 61 παιδιά βαφτίστηκαν «Giannis» και μάλιστα τα πέντε εξ αυτών στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, όπου εδρεύουν οι Μπακς.
Αυτή είναι η χημική ουσία που μπορεί να εκραγεί ακόμη και… κοιτώντας την!
Η πιο γνωστή εκρηκτική χημική ουσία στους περισσότερους ανθρώπους είναι η νιτρογλυκερίνη ή το ναπάλμ.
Οι ειδικοί όμως αποκαλύπτουν πως αυτές οι ουσίες είναι «παιχνιδάκι» μπροστά στο C2N14.
Το αζιδοαζίδιο, όπως ονομάζεται, είναι το πιο εκρηκτικό χημικό συστατικό που δημιουργήθηκε ποτέ.
Αποτέλεσμα εικόνας για azidoazide azide
Είναι μέρος μιας κατηγορίας χημικών ουσιών που είναι γνωστά ως ενεργειακά υλικά υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο και παίρνει την δύναμη του από τα 14 άτομα αζώτου που το συνθέτουν.
Η ουσία αυτή είναι εξαιρετικά δραστική αλλά και εκρηκτική. Είναι τόσο ευαίσθητη που μπορεί να εκραγεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ακόμα και... μόνη της.
Ο χημικός Ντέρεκ Λόου εξηγεί πως η προσπάθεια μιας ερευνητικής ομάδας να μελετήσει τις ιδιότητες της ουσίας απέδειξε πόσο εκρηκτική είναι.
«Η ένωση εξερράγη σε κάθε προσπάθεια επαφής ή ακόμη και μετακίνησης, ακόμη και όταν προσπαθούσαν να πάρουν ένα υπέρυθρο φάσμα της. Αυτή η χημική ουσία μπορεί να εκραγεί ακόμη και κοιτώντας την», λέει χαρακτηριστικά.
Ενώ άλλα αζίδια έχουν τις χρήσεις τους στη δημιουργία εκρηκτικών και βοηθούν στην φαρμακευτική, όπως το νατριούχο αζίδιο, για παράδειγμα, το αζιδαζίδιο βρίσκεται μόνο στο στάδιο της πειραματικής χημείας και μπορεί κάποτε να δούμε να εκρήγνυται για το... καλό μας.
Σε ποια πόλη της Ευρώπης θα πληρώσετε πιο ακριβά το... πρώτο ραντεβού
Τι πιο όμορφο και ρομαντικό από ένα πρώτο ραντεβού σε μια υπέροχη πόλη της Ευρώπης;
Φαγητό, ποτό και μια αξέχαστη ατμόσφαιρα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο. Ποιο είναι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σας ξαφνιάσει δυσάρεστα; Ο λογαριασμός! Πόσο λοιπόν μπορεί να στοιχίζει ένα «οικονομικό» πρώτο ραντεβού;
Κατά πρώτον να ξεκαθαρίσουμε τι περιλαμβάνει για πολλούς κατοίκους της Ευρώπης ένα πρώτο ραντεβού και σε ποιες δραστηριότητες θα δαπανηθούν χρήματα. Στο πακέτο περιλαμβάνονται μετακινήσεις με ταξί, ένα μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο σε μια pub ή ένα εστιατόριο, αναψυκτικά, εισιτήρια για σινεμά και δύο μπύρες.
Στην Ελλάδα, το πρώτο ραντεβού συνήθως περιλαμβάνει σινεμά και ποτό ή φαγητό. Το «ευρωπαϊκού» τύπου ραντεβού σε κάποιες πόλεις βάσει των στοιχείων της ετήσιας έκθεσης της Deutsche Bank σχετικά με το κόστος ζωής και τις τιμές για υπηρεσίες και προϊόντα ανά τον κόσμο, διαφέρει/
Σε κάθε περίπτωση λοιπόν εάν βρεθείτε στη Ζυρίχη και βγείτε με φίλους το βράδυ για φαγητό, και ποτά, μην παρασυρθείτε και προτείνετε να κεράσετε εσείς γιατί θα το μετανιώσετε.
Μια έξοδος για δύο, με τις δραστηριότητες στις οποίες αναφερθήκαμε κοστίζει περί τα 202 δολάρια -και θυμηθείτε πως μιλάμε πάντα για ένα «οικονομικό» πρώτο ραντεβού ή ρομαντική έξοδο για δύο.
Ακολουθούν όπως θα δείτε το Όσλο με 163 δολάρια και η Κοπεγχάγη με 157 δολάρια ενώ αυτό που σίγουρα κάνει εντύπωση είναι πως από την 12 απουσιάζουν κάποιες χώρες όπως πχ Παρίσι.
Δείτε λοιπόν σε ποια πόλη θα σας στοιχίσει περισσότερο να βγείτε για ένα ρομαντικό ραντεβού.
Infographic: Where A Cheap Date Can Cost A Fortune | Statista

Νέος γύρος σφοδρών διαδηλώσεων στην Αλβανία, ενώ έχει προκληθεί χάος με τις δημοτικές εκλογές στη χώρα. Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει τις δημοτικές εκλογές, που ήταν προγραμματισμένες για τις 30 Ιουνίου. Η πολιτική κατάσταση στην Αλβανία δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή δίκαιων εκλογών, είναι το επιχείρημα του Μέτα, έπειτα από μήνες άγριων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.
Ομως, λίγο αργότερα ο Εντι Ράμα ανακοίνωσε ότι οι δημοτικές εκλογές δεν θα ακυρωθούν, σύμφωνα με το BBC. Ολα αυτά, ενώ για μία ακόμη φορά πλήθη βγήκαν στους δρόμους των Τιράνων, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας.
Η ανακοίνωση του Μέτα ότι θα ακυρώσει με προεδρικό διάταγμα τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών έγινε την ώρα που ήταν ήδη σε εξέλιξη αντικυβερνητική διαδήλωση. Οι συγκεντρωμένοι για μία ακόμη φορά πέταξαν βόμβες μολότοφ έξω από το κοινοβούλιο, στα Τίρανα, ενώ η αστυνομία τους απώθησε κάνοντας χρήση χημικών.
Η αντιπολίτευση, που εδώ και εβδομάδες καλεί τους πολίτες στους δρόμους- ζητά την παραίτηση του Ράμα, τον οποίο κατηγορούν για διαφθορά- και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Επίσης θέλουν να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση στην Αλβανία και αρνούνται να διαπραγματευτούν με τον πρωθυπουργό.
Το βράδυ του Σαββάτου ο Λουλζίμ Μπάσα, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, ζήτησε από τους διαδηλωτές να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες μέχρι να παραιτηθεί ο Ράμα. «Η απόφαση του προέδρου για την ακύρωση των δημοτικών εκλογών είναι το πρώτο αποτέλεσμα στη μάχη μας ενάντια στον Εντι Ράμα», τόνισε μιλώντας στον κόσμο. «Η αποχώρησή του είναι μη διαπραγματεύσιμη», υπογράμμισε.
Η διεθνής κοινότητα έχει καλέσει τα κόμματα της Αλβανίας να μπουν σε διάλογο και να αποφύγουν τη βία. Πολλοί, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της χώρας, έχουν δηλώσει ότι η συνεχιζόμενη πολιτική διαμάχη απειλεί τις προοπτικές της Αλβανίας να ενταχθεί στην ΕΕ. Στην ανακοίνωση του Σαββάτου εξάλλου ο Μέτα ανέφερε ότι αποφάσισε να ακυρώσει τις δημοτικές εκλογές από τη στιγμή που η κρίση έχει υπονομεύσει κάθε πιθανότητα να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως η Ανγκελα Μέρκελ εμφανίζεται να έχει βάλει φρένο στην ενταξιακή πορεία της χώρας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!