Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μια ρομαντική εξόρμηση στην παραλία του Porto San Giorgio μετατράπηκε σε εφιάλτη για ένα ζευγάρι Ιταλών... Η ηλιόλουστη ημέρα και η ερημική παραλία ήταν το ιδανικό σκηνικό ώστε το ζευγάρι να απολαύσει τον έρωτά του, όμως η κατάσταση... ξέφυγε και τελικά χρειάστηκε η παρέμβαση γιατρού.

Όπως μεταφέρει η ιταλική έκδοση του διαδικτυακού ειδησεογραφικού πρακτορείου The Local, το ζευγάρι «κόλλησε» ενώ έκανε σεξ μέσα στη θάλασσα. Ανήμποροι να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλο λόγω της αναρρόφησης, αναγκάστηκαν να παραμείνουν στο νερό έως ότου ζήτησαν βοήθεια από μια κυρία, η οποία τους προσέφερε μια πετσέτα ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα ενωμένα σώματά τους και να βγουν τελικά από τη θάλασσα.

Στη συνέχεια κάλεσαν γιατρό, ο οποίος και κατέφθασε στην παραλία, χωρίς όμως να μπορέσει να βοηθήσει το ζευγάρι. Έτσι, οι δύο Ιταλοί μεταφέρθηκαν στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Οι γιατροί χορήγησαν στη γυναίκα ένεση ώστε να διασταλεί η μήτρα και να «απεμπλακεί» το πέος του συντρόφου της.

Πρόκειται για ένα σπάνιο περιστατικό «αιχμαλωσίας πέους» (penis captivus), όταν δηλαδή οι μύες του κόλπου σφίγγουν ερμητικά γύρω από το ανδρικό μόριο.

Όπως εξηγεί ο Βρετανός σεξολόγος John Dean, «οι μύες του πυελικού εδάφους της γυναίκας συσπώνται ρυθμικά κατά τον οργασμό – παράλληλα το πέος διογκώνεται κι έτσι μπορεί να κολλήσει».

Όταν πια οι μύες του κόλπου χαλαρώσουν και το αίμα απομακρύνεται από το ανδρικό μόριο, ο άνδρας μπορεί να... αποσυρθεί.

http://www.onmed.gr
Πάει ο τύπος στο νοσοκομείο, να επισκεφθεί τον 85χρονο παππού του.
- Πώς τα περνάς εδώ πέρα, παππού; ρωτάει
- Υπέροχα! απαντάει ο παππούς.
- Το φαΐ είναι καλό; ξαναρωτάει ο τύπος.
- Τέλειο! λέει ο παππούς.
- Σε φροντίζουν καλά οι νοσοκόμες; συνεχίζει ο εγγονός.
- Καλύτερα δε γίνεται. Και τι μανούλια που είναι!
- Κοιμάσαι καλά τις νύχτες;
- Κανένα πρόβλημα. 9 ώρες αδιατάρακτου ύπνου. Στις 10 κάθε βράδυ μας φέρνουν
το κακάο μας και το βιαγκρά και αυτό είναι. Κοιμάμαι σαν πουλάκι.
Ο εγγονός, προβληματισμένος από την τελευταία απάντηση του παππού του, πάει
και βρίσκει την προϊσταμένη.
- Απ ό,τι ακούω, της λέει, δίνεται σε 85ντάρηδες ασθενείς βιαγκρά, σε
καθημερινή βάση. Μήπως έχω λάθος πληροφορίες;
- Όχι, πολύ σωστές είναι οι πληροφορίες σας, λέει η προϊσταμένη. Κάθε βράδυ
στις 10, μια κούπα κακάο κι ένα χαπάκι βιαγκρά. Και δεν μπορείτε να
φανταστείτε πόσο υπέροχα δρουν αυτά τα δυο στους ασθενείς: Το κακάο ενεργεί
σαν υπνωτικό και το βιαγκρά δεν τους αφήνει να πέσουν απ το κρεβάτι...
Τα Παιδικά Χωριά SOS ζητούν την βοήθειά μας:
Για άλλη μια φορά θέλουμε να ζητήσουμε την πολύτιμη βοήθειά σας.

Αυτό το χρονικό διάστημα οι ανάγκες μας σε τρόφιμα είναι μεγάλες και δυσκολευόμαστε να καλύψουμε τις ποσότητες που χρειαζόμαστε για να στηρίξουμε τις οικογένειές μας. Όποιοι από εσάς έχετε τη δυνατότητα να μας προσφέρετε τρόφιμα, τα είδη που χρειαζόμαστε είναι τα εξής:......




Όσπρια (φακές, φασόλια κλπ)
Δημητριακά
Λάδι
Μέλι
Κακάο
Αλεύρι
Αλάτι
Κονσέρβες τόνου
Τοματάκια (σάλτσες, πελτέ)
Γαλα εβαπορε
Ζάχαρη
Πουρές (σκόνη)
Κονσέρβες Luncheon meat
Χυμοί (Amita κλπ)
*Σε μακαρόνια και ρύζι έχουμε καλυφθεί πλήρως από τις εταιρείες Misko και Uncle Bens

Μεγάλες όμως είναι οι ανάγκες των σπιτιών μας και στα είδη καθαρισμού: σκόνη πλυντηρίου, μαλακτικό, υγρό σαπούνι πιάτων, υγρά καθαριότητας, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας.
Η παράδοση των ειδών μπορεί να γίνει απευθείας σε όποιο πρόγραμμα σας εξυπηρετεί ή στα γραφεία μας:

Παιδικό Χωριό SOS Βάρης 166 72 Βάρη Τ. 210 89 70 748-9 F. 210 89 70 745 sosvari@sos-villages.gr

Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου 575 00 Πλαγιάρι Τ. 23920 63891 F. 23920 63893 sosplagiari@sos-villages.gr

Παιδικό Χωριό SOS Θράκης: Αρίστηνο, 681 00 Αλεξανδρούπολη Τ. 25510 51890 F. 25510 51890 sosthraki@sos-villages.gr

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Αθήνας Μεγίστης 23, 113 61 Aθήνα Τ. 210 8650111 F. 210 8649946 soscenter@sos-villages.gr

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Θεσσαλονίκης Εγνατία 94, 546 23 Θεσσαλονίκη T. 2310 233692 F. 2310 233693 sosthessaloniki@sos-villages.gr

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Αλεξανδρούπολης Αρίστηνο, 681 00 Αλεξανδρούπολη Τ. 25510 51856 F. 25510 51890 sosthrakicenter@sos-villages.gr

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου Γιαννιτσών 4, 712 01 Hράκλειο Κρήτης Τ. 2810 222610 F. 2810 222670 soskriti@sos-villages.gr

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας Καπετάν Κρόμπα 11, 241 00 Kαλαμάτα Τ. 27210 98660 F. 27210 98939 soskalamata@sos-villages.gr

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής Σκεπαστού 7-11, 691 00 Κομοτηνή Τ. 25310 82788 F. 25310 82711 soskomotini@sos-villages.gr

Γραφεία Αθήνας Καρ. Σερβίας 12-14, 105 62 Αθήνα T. 210 3313661-3 F. 210 3226652 sosathens@sos-villages.gr

Γραφεία Θεσσαλονίκης Γρηγορίου Παλαμά 8, 546 22 Θεσσαλονίκη Τ. 2310 226644 F. 2310 282846 sos.thessaloniki@sos-villages.gr

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τα γραφεία μας στο 210-3313661
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη. Κάθε προσφορά σας είναι ανεκτίμητη!

http://simantra.blogspot.gr








Την πρώτη της wearable fitness συσκευή αποκάλυψε η Microsoft, η οποία «παρακολουθεί» τον ύπνο και τη φυσική άσκηση του χρήστη, ενώ παράλληλα μπορεί να συνδεθεί με μία υπηρεσία υγείας μέσω smartphone.
Η τιμή πώλησης του Microsoft Band στο online κατάστημα της εταιρείας θα ανέρχεται στα 199 ευρώ και θα μπορεί να λειτουργεί δύο ημέρες με μία φόρτιση. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη  με 10 αισθητήρες οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούν τον χτύπο της καρδιάς, τις θερμίδες, το στρες και ακόμη και την έκθεση στον ήλιο.
Η συνοδευτική εφαρμογή Microsoft Health είναι διαθέσιμη σε Windows Phone, iPhone και Android. Όπως αναφέρεται στο Mashable, παρέχεται καθοδήγηση για προπονήσεις, 24ωρη παρακολούθηση της καρδιακής δραστηριότητας και της άσκησης, καθώς και ενημερώσεις (email previews, σημειώσεις σε ημερολόγια κ.α). Παράλληλα διαθέτει αισθητήρες GSR (Galvanic Skin Response), που μπορούν να «αντιλαμβάνονται» εάν ο χρήστης το φορά ή όχι και ένας UV αισθητήρας για να ενημερώνεται ο κάτοχός του εάν πρέπει να φορέσει αντιηλιακό ή όχι.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό blog post της Microsoft, η εν λόγω πλατφόρμα περιλαμβάνει μια υπηρεσία cloud για καταναλωτές και βιομηχανικούς χρήστες όπου θα αποθηκεύονται και θα συνδυάζονται δεδομένα υγείας και fitness για τη «δημιουργία ισχυρών επιγνώσεων». Όσον αφορά στο Band, τονίζεται ότι είναι σχεδιασμένο να φοριέται 24 ώρες την ημέρα από ανθρώπους που είναι «ενεργοί τόσο στο γυμναστήριο όσο και στη δουλειά». Η συσκευή είναι ήδη διαθέσιμη στις ΗΠΑ σε περιορισμένες ποσότητες στο MicrosoftStore.com.

naftemporiki.gr
Ένα νέο χαρακτηριστικό αναμένεται να αποκτήσει το WhatsApp, το οποίο θα επιτρέπει και τις φωνητικές κλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2015. 
Την είδηση την έδωσε ο ίδιος ο CEO του WhatsApp, Jan Koum, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στους πρώτους τρεις μήνες του 2015, η εφαρμογή του WhatsApp στις συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android και iOS θα επιτρέπει την τέλεση τηλεφωνικών κλήσεων.
Η εν λόγω λειτουργία αναμενόταν να κάνει την εμφάνισή της στο δεύτερο τρίμηνο του παρόντος έτους, αλλά δεν είχε καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό μέχρι σήμερα. Έτσι, οδηγούμαστε ως πιο πιθανή ημερομηνία παροχής αυτής της δυνατότητας το πρώτο τρίμηνο του 2015.
Η καθυστέρηση αυτή εκτιμάται ότι οφείλεται σε τεχνικές λεπτομέρειες που ωστόσο δεν διευκρινίζονται πιο αναλυτικά. Σε κάθε περίπτωση, μία τέτοια εξέλιξη αναμένεται να εντείνει τον ανταγωνισμό στο πεδίο της τέλεσης φωνητικών κλήσεων με τη βοήθεια του Internet.
To WhatsApp έχει εξαγοραστεί από το Facebook και με αυτό τον τρόπο το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη επιδιώκει να μπει περισσότερο στο κομμάτι του VoIP. Σύμφωνα με το Mobile Syrup, πάντως, το WhatsApp ως εφαρμογή θα γίνει σταδιακά διαθέσιμο και σε άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως είναι το BlackBerry.
pestaola.gr
Ένας 48χρονος καθολικός ιερέας που ανήκε στη σλοβενική κοινότητα της Τεργέστης, βρέθηκε απαγχονισμένος μετά τις κατηγορίες εναντίον του ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ένα κορίτσι 13 ετών.

Όπως ομολόγησε ο ίδιος στον επίσκοπο του Giampaolo Crepaldi, οι κατηγορίες ήταν αληθινές και γι' αυτό ζήτησε δύο ημέρες για να προετοιμάσει μια επιστολή ζητώντας την συγχώρεση του Θεού, της Καθολικής Εκκλησίας και του θύματος.

Αλλά όταν ο Crepaldi έφτασε την Τρίτη το απόγευμα για να του ανακοινώσει ότι  απομακρύνεται επίσημα από τα ιερατικά του καθήκοντα, βρήκε τον ιερέα να κρέμεται στο σκευοφυλάκιο.

http://www.enikos.gr 

Σε διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 7.110 υπαλλήλων θα προχωρήσει η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του έτους και τις αρχές του 2015. Οι προσλήψεις αφορούν μόνο προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και θα καλύψουν κενά στην Υγεία, στον Φοροεισπρακτικό Μηχανισμό, καθώς και στους τομείς της Ασφάλειας και των Ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα με το epoli.gr.
Οι περισσότερες προσλήψεις θα γίνουν στο υπουργείο Υγείας (1.300), στο υπουργείο Οικονομικών (1.100), στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (500) και στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας (300).
Την έγκριση σύναψης εκατόν μιας συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και εννιακοσίων ογδόντα εννέα  συμβάσεων μίσθωσης έργου για τη στελέχωση των ΟΤΑ α΄ βαθμού και ΝΠΔΔ αυτών που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών.
Πρόκειται κατά βάση για καθηγητές μουσικής, χορού, φυσικής αγωγής και νοσηλευτές. Tο υπουργείο, ταυτόχρονα, προχώρησε στην έγκριση σύναψης εκατόν ογδόντα μίας συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ α΄ βαθμού της χώρας για το έτος 2014, θέσεις που αφορούν κυρίως τεχνίτες και εργάτες καθαριότητας.
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τις προσλήψεις που εγκρίθηκαν ανά δήμο και θέση στην σχετική απόφαση ΕΔΩ και την έγκριση των εκατόν ογδόντα μία συμβάσεων ΕΔΩ
aftodioikisi.gr
Όταν η Apple παρουσίασε τα νέα iPads νωρίτερα αυτό το μήνα, μάθαμε ότι υπάρχουν 675.000 εφαρμογές ειδικά για iPad στο Apple AppStore. Φυσικά, είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς όλες τις δυνατότητες που έχει για να επιλέξει, και για το λόγο αυτό σας προτείνουμε μερικές εφαρμογές, που ίσως δε γνωρίζατε και μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.
Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στο Business Insider.
  1. Monument Valley

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό puzzlegame με πολύ εντυπωσιακά γραφικά, κάτι που μάλλον εξηγεί γιατί οι σχεδιαστές του κέρδισαν ένα βραβείο από την Apple νωρίτερα φέτος.
  1. Paper

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι το απόλυτο «must-have» για όσους διακατέχονται από μια «καλλιτεχνική φύση». Είναι μια εφαρμογή για σχέδιο, που παρέχει πολλά εργαλεία για να ξεδιπλώσετε όλο σας στο ταλέντο… επάνω στην οθόνη του iPad σας.
  1. Evernote

Η εφαρμογή Evernote συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες για όσους θέλουν να οργανώνουν τις σημειώσεις τους. Οι χρήστες μπορούν ακόμη να αποθηκεύουν φωτογραφίες, σελίδες Web, αρχεία PDF και πολλά ακόμη.
  1. The Room Two

Πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο puzzlegame μυστηρίου και είναι η συνέχεια του «The Room», το οποίο ψηφίστηκε ως το καλύτερο παιχνίδι της Apple (Apple's Game of the Year) το 2012.
  1. Replay Video Editor

Με την εφαρμογή Replay Video Editor οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν κείμενο, μουσική και διαφορετικά στιλ στα βίντεο και τις φωτογραφίες τους μέσα από το Camera Roll και να τα μοιραστούν με τους φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απ’ ευθείας μέσα από αυτή.
news.gr
Ο εγκέφαλος των ασθενών με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης έχει διακριτές ανωμαλίες σε σχέση με τον εγκέφαλο των υγιών ανθρώπων, όπως διαπίστωσε για πρώτη φορά μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η ανακάλυψη αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί και από νέες μελέτες, ανοίγει το δρόμο για καλύτερες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους.

Επιπλέον, επιβεβαιώνει ότι οι ασθενείς έχουν μια πραγματική πάθηση και όχι φανταστική, καθώς όχι σπάνια κατηγορούνται ως υποχονδριακοί.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από το εν λόγω σύνδρομο, το οποίο είναι δύσκολο να διαγνωστεί.

Χαρακτηρίζεται από μια «ομίχλη» στον εγκέφαλο των ασθενών, καθώς και από διάφορα άλλα συμπτώματα, τα οποία όμως συχνά είναι κοινά με άλλες παθήσεις.

Εκτός από το αίσθημα μόνιμης και υπερβολικής κούρασης που διαρκεί πάνω από ένα εξάμηνο, τα συμπτώματα -διαφορετικά για κάθε ασθενή- μπορεί να περιλαμβάνουν πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις, δυνατούς πονοκεφάλους, δυσανεξία σε διάφορες τροφές, πονόλαιμο, διόγκωση των λεμφαδένων, γαστρεντερικά προβλήματα, αφύσικη αρτηριακή πίεση, υπερευαισθησία στο φως και στους θορύβους κ.ά.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ακτινολογίας "Radiology", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μελέτησαν με τρεις διαφορετικές τεχνικές απεικόνισης 15 ασθενείς με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και άλλους τόσους υγιείς (για λόγους σύγκρισης).

Η έρευνα αποκάλυψε ότι όσοι πάσχουν από το συγκεκριμένο σύνδρομο, έχουν λιγότερη λευκή ουσία στον εγκέφαλό τους, καθώς και ανατομικές ανωμαλίες σε τρεις τουλάχιστον εγκεφαλικές περιοχές.

Όσο πιο αφύσικες ήσαν οι εν λόγω περιοχές του εγκεφάλου, τόσο πιο σοβαρή ήταν η πάθηση του ατόμου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές και ιατρικές προκλήσεις της εποχής μας», δήλωσε ο ερευνητής και τόνισε ότι η πάθηση μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα ζωής ενός ανθρώπου για δέκα έως 30 χρόνια. Οι ερευνητές ήδη σχεδιάζουν μια νέα μελέτη με μεγαλύτερο δείγμα ασθενών.

Το σύνδρομο πιστεύεται ότι, εν μέρει τουλάχιστον, οφείλεται σε χρόνια φλεγμονή, πιθανότατα λόγω της παρατεταμένης και υπερβολικής αντίδρασης του οργανισμού του ασθενούς απέναντι σε κάποιον άγνωστο μέχρι σήμερα ιό, που έχει μολύνει το σώμα.
real.gr
Οι προγραμματιστές όλου του κόσμου ίσως, θα έπρεπε να ανησυχούν για τις μελλοντικές επαγγελματικές προοπτικές τους, οι οποίες σήμερα είναι θαυμάσιες.

Η μυστικοπαθής νεοσύστατη βρετανική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Deep Mind (Βαθύς Νους), την οποία ίδρυσε πριν λίγα χρόνια ο ελληνοκυπριακής καταγωγής νεαρός ιδιοφυής Βρετανός νευροεπιστήμονονας Ντέμης Χασάμπης και την εξαγόρασε η Google φέτος τον Ιανουάριο, αντί 400 εκατ. δολαρίων, έκανε γνωστό ότι εργάζεται πυρετωδώς για την ανάπτυξη ενός υπολογιστή που θα είναι τόσο έξυπνος, ώστε θα μπορεί να προγραμματίζεται μόνος του.

Ο υπολογιστής, με την ονομασία "Neural Turing Machine" (Νευρωνική Μηχανή Τιούρινγκ), συνδυάζει τον τρόπο που δουλεύει ένας συμβατικός υπολογιστής, με τον ευπροσάρμοστο και συνεχώς εξελισσόμενο τρόπο που «δουλεύει» (σκέπτεται) ο ανθρώπινος εγκέφαλος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το υβριδικό μηχάνημα, σύμφωνα με το "New Scientist" και τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», μαθαίνει καθώς αποθηκεύει νέες μνήμες και στη συνέχεια ανατρέχει σε αυτές για να εκτελέσει λογικές διεργασίες πέρα από αυτές για τις οποίες έχει ήδη προγραμματιστεί.

Όπως δείχνουν τα πρώτα πειράματα, ο υβριδικός νευρο-υπολογιστής καταφέρνει να δημιουργεί μόνος του τους δικούς του -κατ’ αρχήν απλούς- αλγόριθμους προγραμματισμού, τους οποίους είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει στη συνέχεια για να κάνει ταξινομήσεις και συσχετισμούς δεδομένων.

H Google, συνεχώς εντείνει τις προσπάθειές της στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης. Προ εβδομάδος, ο αμερικανικός κολοσσός ξεκίνησε συνεργασία -μέσω της λονδρέζικης Deep Mind- με δύο ερευνητικές ομάδες τεχνητής νοημοσύνης του βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (στα αντίστοιχα Τμήματα της Επιστήμης Υπολογιστών και της Μηχανικής), με στόχο να βοηθήσει τους υπολογιστές -και γενικότερα τις ηλεκτρονικές συσκευές- να καταλαβαίνουν καλύτερα τους χρήστες.

Επίσης, η εταιρεία εργάζεται για την ανάπτυξη πολύ γρήγορων κβαντικών «τσιπ» με μοντέλο τον ανθρώπινο εγκέφαλο, έτσι ώστε οι αναζητήσεις και το σχετικό λογισμικό να αποκτήσουν μεγαλύτερη «διαίσθηση» και ικανότητα πρόβλεψης. Για τον λόγο αυτό, η Google ξεκίνησε συνεργασία με τον Τζον Μαρτίνη, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Σάντα Μπάρμπαρα.

Είχε προηγηθεί, το 2012, η πρόσληψη του ακραίου οραματιστή μηχανικού Ρέι Κουρτσβέιλ ως τεχνολογικού διευθυντή της Google. Μεταξύ άλλων, ο Ρέι Κουρτσβέιλ, συγγραφέας αρκετών βιβλίων, προβλέπει ότι, μέσα σε 30 χρόνια το πολύ, οι άνθρωποι θα μπορούν να «ανεβάσουν» (upload) όλο το νου τους σε έναν υπολογιστή και έτσι να γίνουν ψηφιακά αθάνατοι, ενώ ως το 2100 θα έχουν ξεφορτωθεί κάθε βιολογικό μέρος του σώματός τους, για να το αντικαταστήσουν με μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη.

Διάφοροι επιστήμονες, έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η εκρηκτική πρόοδος της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να γυρίσει «μπούμερανγκ», καθώς αν οι υπολογιστές αποκτήσουν ευρείες αυτόνομες δυνατότητες προγραμματισμού, δράσης και ελέγχου, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάτι να πάει στραβά και να ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο. Για μερικούς, η τεχνητή νοημοσύνη δυνητικά συνιστά πιο σοβαρή απειλή και από τα πυρηνικά όπλα.

Αναγνωρίζοντας τον πιθανό κίνδυνο, η Google ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μια ειδική επιτροπή ηθικής, για να εποπτεύσει όλη την έρευνα της εταιρίας στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κάποια δυνητικά επικίνδυνη κατάχρηση.

Η κοινή αυτή επιτροπή της Google - Deep Mind θα θέσει μια σειρά από περιοριστικούς κανόνες στην χρήση της σχετικής τεχνολογίας. Το ερώτημα είναι αν αυτοί οι περιορισμοί θα είναι αρκετά καθησυχαστικοί για το μέλλον.
real.gr
Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) , ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών της Μεσογείου (AFAEMME) και Σύνδεσμος των Μεσογειακών Εμπορικών & Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (ASCAME) Διοργανώνουν: την Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (Female Entrepreneurial Week) στις 11-14 Νοεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel, Θεσσαλονίκη.
Στο οποίο θα.....
συμμετέχουν γυναίκες επιχειρηματίες από 34 χώρες, Ισραήλ, Ελλάδα, Κροατία, Αλβανία, Αλγερία, Κύπρος, Γαλλία, Αίγυπτος, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βρετανία, Ιορδανία, Ισπανία, Ιταλία, Λίβανο, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Παλαιστίνη, Πορτογαλία, Πριγκιπάτο του Μονακό, Σλοβενία, Παλαιστίνη, Πορτογαλία, Συρία, Τουρκία, Τυνησία, FYROM, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Τσεχία, Ιράν και Γερμανία.
Το συνέδριο οραματίζεται να δημιουργήσει ένα ενιαίο δίκτυο γυναικείας επιχειρηματικότητας με τη συμμετοχή γυναικών από το χώρο της Μεσογείου και των Βαλκανίων. Στηρίζοντας πάνω απ’ όλα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ο Σ.Ε.Γ.Ε., προσπαθεί να φέρει σε επαφή γυναίκες επιχειρηματίες από διαφορετικές περιοχές.
Στόχος μας είναι, μέσα από το συγκεκριμένο συνέδριο, να δημιουργηθούν ισχυροί δεσμοί και νέες συνεργασίες όχι μόνο ανάμεσα στις γυναίκες επιχειρηματίες, αλλά και ανάμεσα στις γυναικείες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στις υπό συζήτηση περιοχές.
Το πολυσυνέδριο Female Entrepreneurial Week απευθύνεται σε επιχειρήσεις και φορείς που έχουν ως στόχο να δραστηριοποιηθούν στις συγκεκριμένες χώρες. Στόχος του Σ.Ε.Γ.Ε. είναι να η προώθηση των ελληνικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να αναπτύξουν συνεργασίες μέσω των B2B meeting, να δικτυωθούν με άλλες επιχειρήσεις από τις παραπάνω χώρες και που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους και υπηρεσίες.
Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου θα είναι στα Αγγλικά.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ πολύ επικοινωνήστε με την Γενική Γραμματέα του Σ.Ε.Γ.Ε. κα. Αΐντα Νίκα, anika@aida.com.gr , 2312201544, 6944804174

http://simantra.blogspot.gr 
Η 14χρονη δεν ήθελε να παντρευτεί τον κατά πολύ μεγαλύτερο της άντρα...

‘Ενα μικρό κορίτσι δηλητηρίασε με ποντικοφάρμακο τον 35χρονο σύζυγο της στη Νιγηρία αφού αναγκάστηκε να τον παντρευτεί. Την περασμένη εβδομάδα ο σύζυγος του κοριτσιού είπε να ετοιμάσει ένα τραπέζι προκειμένου να έρθουν οι φίλοι του και να φάνε όλοι μαζί για να γιορτάσουν το γάμο τους.


Το ανήλικο κορίτσι αγόρασε ποντικοφάρμακο και το έριξε στο φαγητό που θα έτρωγαν οι άντρες. Αφού έφαγαν οι άντρες έπεσαν νεκροί. Το κορίτσι ομολόγησε το έγκλημα του και δήλωσε ότι δεν ήθελε να παντρευτεί σε τόσο μικρή ηλικία γι’ αυτό και σκότωσε το σύζυγό της.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Με άφθονα κάστανα, εδέσματα, κρασί, πολύ χορό και γλέντι, πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λιβάδι του Δήμου Θέρμης , η γιορτή του κάστανου, μια θαυμάσια πρωτοβουλία την οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδιωτών. Εδώ και χρόνια με το τέλος της συγκομιδής αυτού του πραγματικά υπέροχου και πολύ νόστιμου προϊόντος, του κάστανου, οι κάτοικοι έχουν καθιερώσει την γιορτή αυτή.

Η γιορτή χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές της, ως το εφαλτήριο για να μπορέσει η περιοχή να αναπτυχθεί σε συνδυασμό, τόσο με τη γιορτή, όσο και με άλλες δράσεις. Τη μέρα αυτή διατίθενται δωρεάν στους επισκέπτες, κάστανα και κρασί. Στην κεντρική πλατεία του χωριού την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι , με χορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακή ορχήστρα.

Το Λιβάδι είναι παλιό χωριό στα νότια του Κισσού (Χορτιάτη). Καταστράφηκε το 1821 από τους Τούρκους για αντίποινα στην συμμετοχή του στην επανάσταση της Χαλκιδικής. Απέχει μόλις 30΄ από την Θεσσαλονίκη και είναι σκαρφαλωμένο στη κορυφογραμμή Χορτιάτη-Ομβριανού.

Η πρόσβαση σ' αυτό γίνεται μέσω της παλιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, από τη διασταύρωση των Βασιλικών. Ανεβαίνοντας μια όμορφη διαδρομή και σε υψόμετρο γύρω στα 850μ. από την θάλασσα, φτάνουμε λίγο πριν το χωριό στη θέση « Κούρμπα »... , απ' όπου σαν από μπαλκόνι, μπορεί ο επισκέπτης να αγναντέψει όλη την κοιλάδα των Βασιλικών, το Θερμαϊκό κόλπο, μέχρι και τους ορεινούς όγκους του Ολύμπου.

Τα σπίτια όλα διώροφα είναι χτισμένα με πέτρα από ντόπιους μαστόρους με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο. Τα στενά δρομάκια, και η πανέμορφη πλατεία του χωριού με τα δύο τεράστια πλατάνια, ηλικίας άνω των 150 χρόνων, τραβούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Μιλώντας για τα αξιοθέατα του χωριού θα μπορούσαμε να πούμε για την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου που είναι κτισμένη το 1818.

Τα πολλά εξωκλήσια φανερώνουν το αυξημένο θρησκευτικό αίσθημα των Λιβαδιωτών. Μεγάλο πανηγύρι γίνεται το Δεκαπενταύγουστο στο γραφικό εξωκλήσι της Παναγίας, στο οποίο έρχονται όλοι οι Λιβαδιώτες απ΄όλα τα μέρη της Ελλάδος και προσφέρεται δωρεάν φαγητό (κουρμπάνι). Η πρόσβαση στα εξωκλήσια και στη φύση γίνεται μέσω οδικού δικτύου που ξεκινάει από την πλατεία του χωριού. Οι λάτρεις της ορειβασίας και της οδοιπορίας μπορούν να τα επισκεφτούν περπατώντας σε όμορφα ορεινά μονοπάτια.

http://www.thestival.gr
Όλα ξεκίνησαν από την ημέρα της γέννησής του. Κατά την διάρκεια που θα έρχονταν στον κόσμο, μία επιπλοκή στον τοκετό έκανε τα νεύρα του...

προσώπου του να παραλύσουν. Τα μάγουλα, τα χείλη και η γλώσσα του παρέμειναν παράλυτα από τις πρώτες του αναπνοές.

Όταν ήταν μόλις 11 χρονών, οι γονείς του χωρίζουν. Στα 13 του έχει αλλάξει σχολικό περιβάλλον ήδη πάνω από 10 φορές. Τον έδιωχναν για την κακή του συμπεριφορά. Βλέπεις τον χτυπούσαν τα άλλα παιδιά και τον κορόιδευαν για την άσχημη ομιλία και το περίεργο ανάστημά του.

Μέχρι τα 24 του έχει επιτελέσει εργάτης σε ζωολογικό κήπο, πορτιέρης και μπράβος. Μα ήθελε πάντα να γίνει ηθοποιός. Πήγε σε πάνω από 300 στούντιο, για να περάσει από διάφορες οντισιόν. Δεν τον δέχτηκαν σε κανένα.

Στα 24 του, κάνει μία πορνογραφική ταινία για να μπορέσει να βγάλει κάποια χρήματα ώστε να ζήσει.

30 καλοκαίρια από την ημέρα της γέννησής του, αποφάσισε να πουλήσει τα κοσμήματα της γυναίκας του χωρίς να της το πει, και εκείνη τον χωρίζει αφήνοντάς τον με το μόλις ενός ετών παιδί τους. Η οικονομική τους κατάσταση δεν μπορούσε να καλύψει ούτε την τροφή του παιδιού, όμως δεν το έβαλε κάτω. Πούλησε τον σκύλο του για μόλις 50 δολάρια για να μπορέσει να το ταΐσει.

Την ίδια χρόνια, και ενώ καθόταν σε ένα μπαρ, παρακολούθησε έναν αγώνα πυγμαχίας που τον ενέπνευσε. Σε δύο μόλις ημέρες είχε έτοιμο το σενάριο. Πούλησε αμέσως την ταινία για 25,000 δολάρια με τον όρο να είναι εκείνος ο Πρωταγωνιστής. Η ταινία έκανε πάταγο αμέσως και γίνεται κατευθείαν υποψήφια για 10 Όσκαρ. Εκείνος κερδίζει 1 εκατομμύριο δολάρια. Και το όνομά του βρίσκεται παντού. Από τότε, η πορεία του στον χώρο αναμένεται να φτάσει πολύ ψηλά. Ήταν χαραγμένη από την αρχή. Η ταινία ονομάζεται "Rocky" και εκείνος Σιλβέστερ Σταλόνε.



Συνεχίζει να προσβάλει εκατομμύρια ανθρώπους –και μάλιστα με αυξητικές τάσεις- και «σημαδεύει» με την ενοχλητική παρουσία του το πρόσωπό μας.

Ο επιχείλιος έρπης είναι ιογενής λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό του απλού έρπητα (HSV).

Αρχικά προσβάλει τα επιθηλιακά κύτταρα του στόματος πριν μεταφερθεί μέσα στο νευρικό ιστό και το πρόσωπο, όπου παραμένει τελικά. Ο ιός μέχρι να δραστηριοποιηθεί παραμένει αδρανής μέσα στα νεύρα των χειλιών και του δέρματος του προσώπου.

Μόλις δραστηριοποιηθεί, εμφανίζεται κλινικά με επώδυνες φλύκταινες κυρίως στην περιοχή της μύτης και των χειλιών. Σ' αυτή τη φάση είναι επικίνδυνη η μετάδοσή του σε άλλα σημεία του σώματος, συμπεριλαμβανομένων και των ματιών και τότε ακριβώς απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Τι να κάνετε για να απαλλαγείτε γρηγορότερα από την παρουσία του!

Αποφεύγετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αργινίνη

Τέτοιες είναι ο καφές, η σοκολάτα, οι ξηροί καρποί, η βρώμη, οι σταφίδες, το ψωμί ολικής αλέσεως, το καστανό ρύζι, η καρύδα και οι φακές. Η αργινίνη είναι ένα αμινοξύ που παρέχει την «τροφή» που είναι αναγκαία για την επιβίωση του ιού του έρπητα.

Αποφεύγετε φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα μπορούμε να αναφέρουμε τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και το γκρέιπφρουτ.

Καταναλώνετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη

Τέτοιες τροφές είναι το τυρί, το κοτόπουλο, τα αυγά, τα ψάρια, το γάλα, οι πατάτες, το βόειο κρέας, η μαγιά μπύρας, το γιαούρτι, τα λάχανα, το αβοκάντο, η παπάγια, το μάνγκο, τα βερίκοκα, τα μήλα, τα σύκα, και τα παντζάρια. Η λυσίνη βοηθά στην καταπολέμηση του έρπητα, και βοηθάει στην πρόληψη της εξάπλωσης του.

Προμηθευτείτε κρέμες με aciclovir

Ο επιχείλιος έρπης δεν χρειάζεται ειδική θεραπεία καθώς υποχωρεί από μόνος του όταν ολοκληρώσει τον κύκλο του, που διαρκεί περίπου δέκα μέρες. Σημαντική ανακούφιση μπορεί να προσφέρουν κάποιες ειδικές κρέμες που περιέχουν aciclovir, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.

Αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα αναψυκτικά

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!