Σάββατο 13 Ιουλίου 2019


Σε 20 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε μια 28χρονη πρώην δασκάλα στις ΗΠΑ επειδή έκανε σεξ με 13χρονο.
«Είμαι ένας καλός άνθρωπος που έκανε ένα λάθος το οποίο μετανιώνω βαθύτατα» είπε στους δικαστές η Μπρίτανι Ζαμόρα υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία.
Αφού ζήτησε συγγνώμη από το θύμα της και την οικογένειά της, η 28χρονη είπε στον δικαστή ότι σχεδιάζει να παρακολουθήσει μαθήματα μέσα από τη φυλακή προκειμένου να αποκτήσει ένα νέο πτύχιο.
foto-zmar-1
Όταν, πάντως, αποφυλακιστεί η Ζαμόρα θα ενταχθεί στη λίστα με όλους όσοι έχουν διαπράξει και καταδικαστεί για αδικήματα σεξουαλικής φύσης ενώ θα τελεί και υπό επιτήρηση.
Η Ζαμόρα είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2018 με την κατηγορία ότι είχε κάνει σεξ πολλές φορές με έναν 13χρονο μέσα σε σχολική αίθουσα ενώ σε μια περίπτωση οι δύο τους είχαν σεξουαλική επαφή μπροστά σε άλλο μαθητή που λειτουργούσε σαν τσιλιαδόρος.
Οι γονείς του 13χρονου ανακάλυψαν τη σχέση τους όταν εγκατέστησαν ειδική εφαρμογή στο κινητό του προκειμένου να παρακολουθούν τα μηνύματα που αντάλλασσε, έχοντας υποψιαστεί από την περίεργη συμπεριφορά της τότε δασκάλας.
Όταν πήραν στοιχεία στα χέρια τους οι γονείς του 13χρονου του ζήτησαν εξηγήσεις με τον ίδιο να ομολογεί τις σεξουαλικές επαφές με τη Ζαμόρα.
Ανάμεσα στα μηνύματα οι γονείς βρήκαν και ένα της Ζαμόρα που έλεγε στον 13χρονο ότι ήθελε να κάνει σεξ μαζί του «κάθε ημέρα και χωρίς όρια».
Ακολούθησε ανταλλαγή και φωτογραφιών της Ζαμόρα με εσώρουχα με τον 13χρονο να στέλνει γραπτά μηνύματα στα οποία την αποκαλούσε «πολύ σέξι».

Κάθε είδος πλαστικού περιέχει διαφορετικές χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε την σήμανση πάνω στο μπουκάλι νερού που υποδεικνύει το είδος του πλαστικού.
Δείτε τι σημαίνουν τα σύμβολα πάνω στα πλαστικά μπουκάλια νερού:

1. PET ή PETE
Το ΡΕΤ είναι ένα από τα συνηθέστερα μπουκάλια για νερό και αναψυκτικά και είναι μίας μόνο χρήσης. Η επαναλαμβανόμενη χρήση αυξάνει τον κίνδυνο της ανάπτυξης βακτηριδίων.
Το συγκεκριμένο είδος πλαστικού μπορεί να απελευθερώσει βαρέα μέταλλα και χημικές ουσίες που επηρεάζουν την ορμονική ισορροπία του σώματος. Το πλαστικό ΡΕΤ απολυμαίνεται δύσκολα και δεν είναι εύκολο να καθαριστεί σωστά.
2. HDP ή HDPE
Το πλαστικό HDPE είναι άκαμπτο και χρησιμοποιείται κυρίως στα μπουκάλια γάλακτος, απορρυπαντικού και λαδιού. Δεν απελευθερώνει ουσιαστικά καθόλου χημικές ουσίες, γι’αυτό και ενδείκνυται η επιλογή αυτών των μπουκαλιών κατά την αγορά εμφιαλωμένου νερού, επειδή είναι ίσως το ασφαλέστερο (και ως εκ τούτου, περιέχει το καθαρότερο νερό) που μπορείτε να βρείτε στην αγορά.
3. PVC ή 3V
Το PVC είναι μαλακό και εύκαμπτο πλαστικό που χρησιμοποιείται για να είναι ασφαλές το πλαστικό περιτύλιγμα τροφίμων, τα παιδικά παιχνίδια και τα παιχνίδια για τα κατοικίδια ζώα. Απελευθερώνει δύο τοξικές χημικές ουσίες που επηρεάζουν τις ορμόνες στο σώμα σας, γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγουμε την αγορά αυτού του είδους πλαστικών μπουκαλιών.
4. LDPE
Αυτό το πλαστικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή φιαλών. Ωστόσο, δεν απελευθερώνει χημικές ουσίες στο νερό. Η αγορά τροφίμων σε τέτοιες πλασικές συσκευασίες δεν είναι καλή ιδέα γιατί βγάζει άλλες πολύ επικίνδυνες χημικές ουσίες.
5. PP
Το πλαστικό PP έχει λευκό χρώμα, ή ημιδιαφανές και χρησιμοποιείται ως συσκευασία για τα σιρόπια και τα κυπελλάκια γιαουρτιού. Όταν θερμανθεί, δεν λιώνει και είναι σχετικά ασφαλές για μπουκάλι νερού.
6. PS
Το πολυστυρένιο είναι ένα φθηνό και ελαφρύ και συνήθως χρησιμοποιείται στα πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης από φελιζόλ, τα χαρτοκιβώτια αυγών και τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα. Όταν θερμανθεί, απελευθερώνει κάποιες καρκινογόνες ουσίες και δεν είναι κατάλληλο ως δοχείο φύλαξης τροφίμων ή ποτών.
7. PC ή μη-επισημασμένο πλαστικό
Είναι το πιο επικίνδυνο πλαστικό που μπορεί να συναντήσει ένας καταναλωτής. Συχνά χρησιμοποιείται για την μπουκάλια με ενεργειακά ποτά και συσκευασίες τροφίμων. Περιέχει τα πολυανθρακικά (PC) και “άλλα” πλαστικά. Προκαλεί ανησυχία γιατί υπάρχει η πιθανότητα χημικής έκπλυσης στις τροφές και τα ποτά που εσωκλείονται σε αυτό.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!