Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Επίθεση στους τρομοκράτες που έπληξαν με πλήθος επιθέσεων το Μπουρούντι εξαπέλυσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας σήμερα.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το Μπουρούντι, μετά την αμφιλεγόμενη απόφαση του Προέδρου Πιερ Νκουρουνζίζα τον Απρίλιο του 2015 να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη φορά και τελικά να κερδίσει τις εκλογές.

Μια έκρηξη χειροβομβίδας σε μπαρ το βράδυ της Κυριακής σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε ακόμα πέντε στη συνοικία της Bwiza στο κέντρο της Μπουγιουμπούρα.

Το Σάββατο δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους μετά από ρίψη χειροβομβίδας σε μια μικρή αγορά στα βόρειο-ανατολικά της πόλης ενώ την Παρασκευή, οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μια άλλη επίθεση σύμφωνα με έναν αστυνομικό.

http://www.thestival.gr

Όπως κάνει κάθε μήνα έτσι και σήμερα η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για τον Απρίλιο του 2016.

 Στο πλαίσιο των ελέγχων βεβαιώθηκαν συνολικά 11.120 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., στο διάστημα από την 1η έως και την 30η Απριλίου, με τις αντίστοιχες ενστάσεις να φτάνουν τις 571.

Κατά τον έβδομο μήνα επαναλειτουργίας της υπηρεσίας, οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε σταθερή βάση στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Βασ. Όλγας, Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Αλ. Σβώλου, Παύλου Μελά, Π. Π. Γερμανού, Δραγούμη, Βενιζέλου, Εγνατία, Λ. Νίκης, Ολυμπιάδος, Ανθέων και Λ. Στρατού. 

Παράλληλα διεκπεραιώθηκαν 138 έλεγχοι (αποσφραγίσεις, επανασφραγίσεις και  επανέλεγχοι) που αφορούσαν Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, με τις διοικητικές και ποινικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν να ανέρχονται στις 95 και τις αντίστοιχες μηνύσεις, στις 32.

Επίσης, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα συγκροτήθηκαν συνολικά 27 μικτά κλιμάκια ελέγχου με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.  και λοιπές υπηρεσίες, τα οποία προέβησαν σε ελέγχους για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου, για τον έλεγχο του παραεμπορίου και για τις διατάξεις που αφορούν τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αστυνομία, σε συναρμοδιότητα με την ΕΛ.ΑΣ., εξυπηρετεί μέσω τηλεφωνικού ραντεβού, στον αριθμό 2313 317933, περιπτώσεις βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Τον Απρίλιο του 2016 πραγματοποιήθηκαν 311 αντίστοιχες θεωρήσεις, με μέγιστο χρόνο αναμονής τις δύο ημέρες. 

Για το μήνα Μάιο η Δημοτική Αστυνομία διατηρεί τον έλεγχο των κεντρικών αρτηριών της πόλης, συνεχίζοντας παράλληλα την πιλοτική της δράση, ανάλογα  με το διαθέσιμο προσωπικό, σε συγκεκριμένα σημεία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας (Δελφών, Μπότσαρη, Μαρτίου, Παπαναστασίου και Καυταντζόγλου) δίνοντας έμφαση στην αντικοινωνική στάθμευση (ράμπες ΑμΕΑ, διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια) και επεκτείνει τη δράση της στην 4η Δημοτική Κοινότητα, αστυνομεύοντας κυρίως τις οδούς Λαμπράκη, Διογένους και Κλεάνθους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Παράλληλα, συνεχίζονται κανονικά οι έλεγχοι των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης, σε συγκεκριμένους - προκαθορισμένους τομείς της πόλης, προς όφελος των επισκεπτών αλλά και των μονίμων κατοίκων του κέντρου που διαθέτουν κάρτες Θ1 και Θ2.

http://www.seleo.gr

Aναγνωρίζει το πρόσωπό σας το Facebook;
Θα έχετε ίσως ακούσει ότι το Facebook έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει τους φίλους σας στα πρόσωπα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες που ανεβάζετε.

Είναι προφανές ότι το κάνει, αφού μπορεί να προτείνει να προστεθεί η σχετική «ετικέτα» με το ονοματεπώνυμό τους για να ομαδοποιούνται οι φωτογραφίες τους στα άλμπουμ σας.

Κάθε φορά που προσθέτετε μια ετικέτα με το ονοματεπώνυμο ενός φίλου, επιβεβαιώνετε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Το ίδιο κάνουν και οι άλλοι για σας και όσο περισσότερο το κάνουν, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η αναγνώριση: το Facebook θα μπορεί να σας αναγνωρίσει από μια φωτογραφία.

  • Η Facebook Inc. δηλώνει: «δεν μπορούμε να αναδημιουργήσουμε μια εικόνα σας με βάση κάποιο πρότυπο».
Η Facebook Inc. χρησιμοποιεί λογισμικό που αναλαμβάνει να αναγνωρίσει πρόσωπα (face recognition) και το κάνει υπολογίζοντας με κάποιο (αδιευκρίνιστο) τρόπο έναν μοναδικό αριθμό για κάθε ένα. Ένας τέτοιος μοναδικός αριθμός μπορεί να προκύψει από γεωμετρικά στοιχεία κάθε προσώπου: ενδεικτικά αναφέρονται οι αποστάσεις μεταξύ των ματιών, της μύτης και των αυτιών.

Οι μετρήσεις αυτές γίνονται από το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου από τις φωτογραφίες που ανεβάζετε ως εικόνα για το προφίλ σας, αλλά και από άλλες φωτογραφίες στις οποίες κάποιος τρίτος σας έχει αναγνωρίσει, προσθέτοντας μια ετικέτα στη φωτογραφία του με το ονοματεπώνυμό σας. Εάν η ετικέτα αφαιρεθεί, η φωτογραφία δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη για τη δημιουργία του μοναδικού αριθμού που αναγνωρίζει το πρόσωπό σας.

Επομένως, η αποτελεσματικότητα της αναγνώρισης από το λογισμικό της Facebook εξαρτάται από τον αριθμό των φωτογραφιών στις οποίες έχετε προστεθεί με ετικέτα, και φυσικά από τις φωτογραφίες που ανεβάζετε ως εικόνα του προφίλ σας ώστε να παραχθεί ένα ικανό πρότυπο για να αναγνωρίζεστε με επιτυχία.

Πώς θα δείτε εάν το Facebook «σκανάρει» φωτογραφίες για να σας αναγνωρίσει

  • Αφού έχετε μπει στο λογαριασμό σας στην υπηρεσία, επιλέξτε το βελάκι που δείχνει προς τα κάτω στην μπάρα στην κορυφή του χρονολογίου σας για να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, ή κάντε κλικ στη διεύθυνση https://www.facebook.com/settings
  • Επιλέξτε Χρονολόγιο και Ετικέτες https://www.facebook.com/settings?tab=timeline
  • Εκεί θα διαπιστώσετε ότι, τουλάχιστον ως τώρα -Μάιος 2016- το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου δεν σκανάρει τις φωτογραφίες από χρήστες στην Ελλάδα, επομένως δεν προτείνονται ετικέτες όταν ανεβαίνουν φωτογραφίες με άτομα που σας μοιάζουν.
Πάντως, προτείνουμε να επέμβετε στις ρυθμίσεις ώστε να μπορείτε τουλάχιστον να ενημερωθείτε για τις φωτογραφίες (ή άλλες δημοσιεύσεις) στις οποίες αναφέρεται ρητά το όνομά σας (δηλαδή ως ετικέτα) και ενδεχομένως, να περιορίσετε το κοινό που τις βλέπει.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε πως κατά την εγγραφή σας στο Facebook έχετε συνυπογράψει τη συλλογή δεδομένων που αφορούν στο πρόσωπό σας, παρά το γεγονός ότι δεν σας αφορά η αυτόματη αναγνώριση, τουλάχιστον προς το παρόν. Την εξουσιοδότηση αυτή την δώσατε, αφού αποδεχτήκατε την Πολιτική δεδομένων του Facebook. Εκεί αναφέρεται πως, εάν ενεργοποιηθεί η δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου θα μπορείτε να μην επιτρέψετε στην εταιρεία να σκανάρει τις φωτογραφίες του προφίλ σας ή τις φωτογραφίες φίλων σας όπου εμφανίζεστε για να προτείνονται αυτόματα ετικέτες.

Δηλαδή, η δυνατότητα θα είναι ενεργοποιημένη, το λογισμικό αναγνώρισης θα σκανάρει τις φωτογραφίες προφίλ σας και τις φωτογραφίες όπου κάποιος φίλος σας αναγνώρισε και θα προτείνεται το ονοματεπώνυμό σας ως ετικέτα σε νέες φωτογραφίες, εκτός εάν αλλάξετε τη ρύθμιση (πολιτική opt out).

  • [...χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας για να σας παρέχουμε συντομεύσεις και προτάσεις. Για παράδειγμα, μπορούμε να προτείνουμε σε ένα φίλο σας να σας προσθέσει με ετικέτα σε μια φωτογραφία συγκρίνοντας τις φωτογραφίες του φίλου σας με πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει από τις δικές σας εικόνες προφίλ και άλλες φωτογραφίες στις οποίες έχετε προστεθεί με ετικέτα. Αν είναι ενεργοποιημένη αυτή η λειτουργία, μπορείτε να επιλέξετε αν θα μας επιτρέψετε να προτείνουμε σε άλλους χρήστες να σας προσθέτουν με ετικέτα σε φωτογραφίες από τις ρυθμίσεις "Χρονολόγιο και ετικέτες".]
Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi
Διαβάστε περισσότερα για τις ετικέτες φωτογραφιών, στο tech.in.gr:

Η ώρα του δείπνου είναι πολύ σημαντική στην αύξηση του σωματικού βάρους, ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι σε μελέτη τους κατέδειξαν πως όταν τρώμε αργά το βράδυ παίρνουμε δυο φορές περισσότερα κιλά από όταν τρώμε νωρίτερα.

Η ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο Northwestern στο Ιλινόις μελέτησε δύο ομάδες ποντικών.

Στην πρώτη ομάδα τα ζώα έτρωγαν σε ώρες που κανονικά θα έπρεπε να κοιμούνται, ενώ στη δεύτερη ομάδα έτρωγαν σε φυσιολογικές ώρες της ημέρας.

Στη μελέτη που διέρκεσε έξι μήνες, τα ποντίκια χωρίστηκαν σε δυο ομάδες οι οποίες διατρέφονταν με τροφές που περιείχαν πολλά λιπαρά.

Τα ζώα που έτρωγαν αργά τη νύχτα πήρα διπλάσιο σωματικό βάρος από ό,τι εκείνα που έτρωγαν νωρίτερα.

Μάλιστα, αυτό φάνηκε να ισχύει ακόμη και στις περιπτώσεις που τα ποντίκια είχαν την ίδια σωματική δραστηριότητα και έτρωγαν τις ίδιες ποσότητες φαγητού.

«Ένα από στοιχεία που μας ενδιαφέρουν είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν σε βάρδιες, οι οποίοι τείνουν να είναι υπέρβαροι. Αυτό μας έκανε να σκεφτούμε ότι το να τρως ακατάλληλες ώρες της ημέρας ενδεχομένως συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους», εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης Deanne Arble.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κιρκαδικός ρυθμός – το εσωτερικό «ρολόι» του ανθρώπινου οργανισμού- διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πώς το σώμα χρησιμοποιεί την ενέργεια.

«Ο τρόπος και οι αιτίες που ένας άνθρωπος παίρνει κιλά είναι περίπλοκη υπόθεση. Αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε και οι θερμίδες που καίμε. Ο καλύτερος προγραμματισμός των γευμάτων αποτελεί καθοριστικό στοιχείο στη μείωση των ποσοστών παχυσαρκίας» αναφέρει ο Fred Turek σπό το Κέντρο Ύπνου και Κιρκαδικής Βιολογίας του πανεπιστημίου Norwestern, όπου και πραγματοποιήθηκε η μελέτη.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης πρέπει να επιβαβαιωθούν και στους ανθρώπους, ευελπιστώντας ότι θα ανακαλύψουν περισσότερα στοιχεία για τη διαδικασία μέσω της οποίας η κατανάλωση γευμάτων αργά το βράδυ οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Θεωρείται ότι ο ύπνος, οι ορμόνες και η θερμοκρασία του σώματος παίζουν ρόλο στο πώς παίρνουμε κιλά.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Obesity.

Πηγή: tanea.gr

Το τελευταίο μέρος που περιμένει κανείς να συναντήσει έναν κινηματογραφικό αστέρα του Χόλυγουντ είναι μια ήσυχη επαρχιακή παμπ στο Χερτφορντσάιρ!

Έτσι όταν το προσωπικό του καταστήματος αντίκρισε τον Matt Damon έμεινε... άφωνο.

Ο 45χρονος ηθοποιός προσπάθησε να κρατήσει χαμηλό προφίλ, αλλά ο κόσμος τον αναγνώρισε και τον πλησίασε αμέσως.

Εκείνος πάντως φρόντισε να ευχαριστήσει τους τέσσερις εργαζόμενους στην παμπ, αφήνοντας τους φιλοδώρημα 100 δολάρια για τον καθένα!

ΠΗΓΗ: gossip-tv.gr

Μείωση μισθών και συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων λόγω του νέου φορολογικού και ασφαλιστικού νομοσχεδίου διαπιστώνει η ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της για την 48ωρη απεργία την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου τονίζει μεταξύ άλλων ότι:
-Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με φορολογητέες μηνιαίες αποδοχές από 757€ έως 795€ θα έχουν αύξηση της φορολογίας. Παράλληλα οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι με εισόδημα φορολογητέο πάνω από 795€ και μέχρι 2.250€, θα πληρώσουν επιπλέον φόρους έως και 176€ το χρόνο για τα εισοδήματά τους αυτά.
-Διατηρείται ο κανόνας της μίας πρόσληψης στο Δημόσιο για κάθε πέντε αποχωρήσεις, έως και το 2018, καθώς και το «πάγωμα» των προαγωγών για τα ειδικά μισθολόγια. Από τα δύο αυτά μέτρα υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περί τα 350 εκατ. ευρώ.
-Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν, η εξοικονόμηση θα προέλθει κατά 0,75% από προσαρμογές στο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο, στη φορολογία Ι.Χ. και στους φόρους κατανάλωσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κλιμακώνεται η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ.
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος – Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων», προβλέπουν νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή είτε μέσω της έμμεσης, είτε μέσω της άμεσης φορολογίας, η οποία αποτελεί συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα 3 μνημόνια.
Σύμφωνα με τις βασικές φορολογικές διατάξεις του νομοσχεδίου:
Αντί για αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000€ πού υποσχόταν η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. φέρνει νέα μείωση στα 9.090€ για μισθωτούς και συνταξιούχους από 9.545€ που ήταν έως σήμερα. Η επιστροφή φόρου μειώνεται από τα 2.100€ στα 2.000€, ενώ με το «εφεδρικό» μνημόνιο συζητείται παραπέρα μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.182€.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα από 9.090€ μέχρι 9.545€, οι οποίοι καλύπτονταν από το αφορολόγητο, θα υποστούν επιβαρύνσεις μέχρι 100€ το χρόνο.
Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με φορολογητέες μηνιαίες αποδοχές από 757€ έως 795€ θα έχουν αύξηση της φορολογίας.
Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι και συνταξιούχοι με εισόδημα φορολογητέο πάνω από 795€ και μέχρι 2.250€, θα πληρώσουν επιπλέον φόρους έως και 176€ το χρόνο για τα εισοδήματά τους αυτά.
Το νομοσχέδιο προβλέπει  νέα κλίμακα της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», η μηνιαία παρακράτηση της οποίας σε μισθούς και συντάξεις θα ξεκινήσει από τη στιγμή που το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους. Συγκεκριμένα, προβλέπεται νέος αυξημένος συντελεστής 2,2% (από 1% που ίσχυε μέχρι τώρα) για εισοδήματα από 12.000€ έως 20.000€.
Σημαντική επιβάρυνση θα υποστούν όσοι έχουν κάποιο εισόδημα από ενοίκια. Για ετήσιο ποσό από ενοίκια μέχρι 12.000€, ο συντελεστής αυξάνεται από το 11% στο 15%. Τα λαϊκά νοικοκυριά που αποκτούν εισόδημα από νοίκια από 1.000 μέχρι 12.000 €, θα πληρώνουν επιπλέον φόρο από 40 μέχρι και 480 € το χρόνο.
Το φορολογικό νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τα χαράτσια της «αλληλεγγύης», φέρνει περαιτέρω επιβαρύνσεις σε εισοδήματα από 9.090 μέχρι 27.000 € το χρόνο.
ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με αύξηση φόρων και επιβολή νέων χαρατσιών στη λαϊκή κατανάλωση για το κλείσιμο της «αξιολόγησης», στο όνομα αντιμετώπισης του χρέους, με στόχο τη επίτευξη πλεονασμάτων, στο 3,5% του ΑΕΠ. Πλεόνασμα που θα επιτευχθεί μόνο μέσα από τη χρεοκοπία του λαού προκειμένου να ενισχυθεί η «ανταγωνιστικότητα» πολυεθνικών και επιχειρηματικών ομίλων και να βαπτιστεί το χρέος βιώσιμο μιας και εγκαταλείφθηκε κάθε ιδέα για κούρεμα.
Μετά το πακέτο περικοπής ασφαλιστικών δαπανών  ύψους 1,8 δις και το παραπάνω πακέτο, επίσης 1,8 δις των άμεσων φόρων, έρχεται για ψήφιση και το τρίτο πακέτο αύξησης των έμμεσων φόρων του ίδιου ύψους, 1,8 δις, το οποίο, όπως πιο αναλυτικά αποκάλυψε η πρόσφατη εαρινή έκθεση της Κομισιόν, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυξήσεις στον Φ.Π.Α., από 23% σε 24% και βροχή αυξήσεων των έμμεσων φόρων σε βασικά είδη και υπηρεσίες λαϊκής κατανάλωσης.
Συγκεκριμένα, αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ κατά μία μονάδα, αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο, αυξήσεις φόρων στα καπνικά και στα αλκοολούχα ποτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο πακέτο μέτρων ύψους 5,4 δις ευρώ που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση με τους πιστωτές της χώρας. Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν, η εξοικονόμηση θα προέλθει 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ) από το ασφαλιστικό, 1% του ΑΕΠ από τη φορολογία εισοδήματος, καθώς και: 0,25% του ΑΕΠ από αλλαγές στον ΦΠΑ, 0,75% από προσαρμογές στο σύστημα αμοιβών στο Δημόσιο, στη φορολογία Ι.Χ. και στους φόρους κατανάλωσης.
Ειδικότερα, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς στην:
  1. Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.
  2. Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.
  3. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.
  4. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.
  5. Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.
Στην έκθεση της Κομισιόν δεν περιλαμβάνονται και άλλα επιβαρυντικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές (και περιλαμβάνονται στο πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ), όπως η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση καθώς και στη χρήση Διαδικτύου. Επίσης, θα επιβληθεί τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές και στη διαμονή στα ξενοδοχεία, ενώ στο σκέλος των δαπανών η συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση του κανόνα της μίας πρόσληψης στο Δημόσιο για κάθε πέντε αποχωρήσεις, έως και το 2018, καθώς και το «πάγωμα» των προαγωγών για τα ειδικά μισθολόγια. Από τα δύο αυτά μέτρα υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περί τα 350 εκατ. ευρώ.
Τα νέα φορολογικά μέτρα εκτός από αντιλαϊκά, είναι υφεσιακά (μειώνουν το ΑΕΠ και την απασχόληση) και αντισυνταγματικά. Ειδικότερα παραβιάζουν βάναυσα την αρχή της «αναλογικότητας» (συνεισφορά στα φορολογικά βάρη ανάλογα με το εισόδημα), την αρχή της φοροδοτικής ικανότητας του πολίτη (από το 2010 αυξάνουν σταθερά τα φορολογικά βάρη για τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και αγρότες) και την αρχή της ανταποδοτικότητας (μειώνονται οι κοινωνικές παροχές), ενώ παράλληλα μειώνονται οι μισθοί και συντάξεις. Από την άλλη τα μέτρα ενισχύουν τάσεις φοροδιαφυγής – φοροαποφυγής.
Η προώθηση των νέων φορολογικών μέτρων αποτελεί βάρβαρη  επίθεση ενάντια στον λαό από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. με τις οδηγίες του υπερεθνικού «κουαρτέτου» (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ-ΕΜΣ) και τη στήριξη όλων των μνημονιακών δυνάμεων της χώρας μας παρά τις  υποκριτικές διαμαρτυρίες τους. Επίσης, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναπαράγει όλες τις παθογένειες του φορολογικού συστήματος και πρώτα απ’ όλα την τεράστια φοροδιαφυγή – φοροκλοπή – φοροαποφυγή που μένει ανέγγιχτη μαζί με το προκλητικό καθεστώς προνομίων εφοπλιστών, τραπεζών, μεγαλοεργολάβων, εκκλησίας, off-shore εταιριών κ.ά. Το πρόβλημα επιδεινώνεται με την απώλεια εθνικού ελέγχου της φορολογικής διαχείρισης μετά τη μετατροπή της ΓΓΔΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία ελέγχεται ουσιαστικά από τους υπερεθνικούς θεσμούς.
Απέναντι σε αυτή την επίθεση η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή της άδικης και ταξικής -σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων- φορολογικής πολιτικής.
Διεκδικούμε:
  1. Καθιέρωση αφορολόγητου 12.000€ για κάθε φυσικό πρόσωπο.
  2. Μείωση έμμεσων φόρων. Χαμηλός ως και μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ σε είδη και υπηρεσίες πλατιάς κατανάλωσης.
  3. Άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θέσπιση φόρου μεγάλης περιουσίας με παράλληλα εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων για την απαλλαγή/προστασία των ιδιοκτητών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.
  4. Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας για πάσης φύσεως οφειλές προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.
  5. Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που ισχύει για τους εφοπλιστές. Φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας όλων των κεφαλαιούχων επιχειρήσεων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τη συμμετοχή τους στη 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή, 6 Μαΐου και το Σάββατο, 7 Μαΐου 2016 και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα να διατρανώσουν την απόφασή τους:
aftodioikisi.gr

Όταν οι Έλληνες λένε “πάμε για ένα καφέ”, το πιο πιθανό είναι ότι ο καφές που θα πιουν θα είναι φραπέ. Αν το ούζο είναι το “εθνικό μας ποτό”, τότε ο καφές φραπέ είναι σίγουρα το εθνικό μας ρόφημα καφέ.
Ο στιγμιαίος καφές, με τον όποιο φτιάχνεται το φραπέ, έχει δύο πολύ ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σας. Λίγοι το γνωρίζουν αυτό και αν το γνώριζαν, τότε ίσως να μην έπιναν άλλο είδος καφέ, ειδικά το καλοκαίρι που, όπως και αν το κάνουμε, “τραβιέται” περισσότερο ο κρύος καφές.
Και αν έχετε προβλήματα με τη χοληστερίνη σας, τότε ίσως και να… επιβάλλεται να πίνετε φραπέ! Δείτε γιατί…
Στιγμιαίος καφές φραπέ και χοληστερόλη
Ο στιγμιαίος καφές έχει λιγότερο καφεστόλη (cafestol) από τον γαλλικό καφέ, ή από τον ελληνικό καφέ, σύμφωνα με τον δρ Rob Van Dam, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής στην Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Η καφεστόλη είναι μια ουσία που μπορεί να αυξήσει τη χοληστερόλη. Αν έχετε ήδη υψηλή χοληστερόλη ή οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου, ο στιγμιαίος καφές είναι μια καλύτερη επιλογή από τον γαλλικό ή ελληνικό καφέ.
Καφεΐνη
Ο στιγμιαίος καφές φραπέ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη από άλλα είδη καφέ. Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλες τις μάρκες, αλλά αν διαβάσετε τις ετικέτες, μπορείτε να βρείτε στιγμιαίο καφέ με μόλις 27 mg καφεΐνης ανά μερίδα. Μια μερίδα είναι συνήθως 1 κουταλάκι του γλυκού. Ένα φλιτζάνι από άλλα είδη καφέ έχει τουλάχιστον 95 mg καφεΐνης.
livestrong.com

Πανικός αναμένεται στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ τις επόμενες ημέρες, αφού νέο τζακ ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση του Τζόκερ που ανεβάζει το ποσό που θα μοιράσει ΟΠΑΠ σε τουλάχιστον 8.000.000 ευρώ!
Οι χθεσινοί τυχεροί αριθμοί: 18, 24, 30, 38, 39 και Τζόκερ το 15.
Η πρώτη κατηγορία μοίραζε πάνω από 7,2 εκατ. Ευρώ.
Μία ακόμη τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη σε επαρχία της Κίνας, καθώς δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται εξαιτίας κατολίσθησης στη νοτιοανατολική επαρχία Φουτζιάν.

Σύμφωνα με το protothema.gr, τουλάχιστον 34 άτομα έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης, ενώ τουλάχιστον εφτά ανασύρθηκαν με σοβαρούς τραυματισμούς και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζιπίνγκ, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση κινητοποίηση και την οργάνωση επιχείρησης διάσωσης των εγκλωβισμένων, οι οποίοι, παρόλα αυτά, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να είναι ζωντανοί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας.

Στην περιοχή Φουτζιάν βρέχει καταρρακτωδώς το τελευταίο 24ωρο, γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς και κατολισθήσεις, μία από τις οποίες εξελίχθηκε σε τραγωδία, με τον εγκλωβισμό δεκάδων ανθρώπων.

Ο Σι Τζιπίνγκ ζήτησε εσπευσμένα από τον αρμόδιο υπουργό της κυβέρνησής του, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να γίνει μεγάλη έρευνα στην περιοχή και να εντοπιστούντα πιθανά σημεία για τις επόμενες κατολισθήσεις, ούτως ώστε να ληφθούν προληπτικά μέτρα, τα οποία θα φτάνουν μέχρι και στην εκκένωση οικισμών στη νοτιοανατολική αυτή επαρχία.

http://www.thestival.gr

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!